Heb ik het coronavirus (gehad)?

Koen Kuijper 9.811 reacties
Corona symptomen

Inmiddels zijn er al meer dan 1,3 miljoen geregistreerde besmettingen van het coronavirus in Nederland. Bijna 17.000 Nederlanders zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

Maar hoe weet je of je corona hebt of hebt gehad? Wat zijn de symptomen van corona en hoe verlopen deze? Op deze vragen probeer ik hieronder antwoord te geven. Hierbij maak ik gebruik van informatie van het RIVM, de WHO en andere wetenschappelijke bronnen.

Dit artikel is geplaatst op 23 maart 2020 en voor het laatst bijgewerkt op 7 april 2021.

Coronatest

De enige manier om te aan te tonen of je besmet bent met het coronavirus is door middel van PCR-test of erkende corona sneltest. Iedereen met klachten die kunnen duiden op Covid-19 kan zich laten testen bij de GGD.

Als je een afspraak wilt maken voor een coronatest bel je: 0800 – 1202 of ga je naar Coronatest.nl.

Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Verder geldt: blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Behoor je tot een risicogroep of ben je ernstig ziek? Bel dan de huisarts. Bij een levensbedreigende situatie bel je 112.

Zelftest

Er bestaat nu ook een door RIVM goedgekeurde Covid-19 sneltest waarmee je zelf kunt achterhalen of je corona hebt of niet.

De test wordt gedaan via één van de onderstaande manieren:

 1. In beide neusgaten een monster afnemen met behulp van een bijgeleverde wattenstaaf van 2,5 cm
 2. In één neusgat een diepe neusswab uitvoeren en een monster afnemen

De sneltest spoort alle bekende coronamutaties op en geeft binnen 15 minuten resultaat of je positief of negatief bent op corona.

Een pakket met 5 sneltests kost € 39,95 en kun je hier online bestellen.

Symptomen corona

Mensen die ziek worden van het coronavirus hebben in de meeste gevallen te maken met één of meerdere milde klachten, zoals:

 • Koorts (of verhoging)
 • Droge hoest
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Verkoudheidsklachten, zoals keelpijn of een verstopte neus
 • Pijn in het lichaam
 • Verlies van reuk en/of smaak (zonder verstopping van de neus)

Heb je te maken met één of meer van deze klachten? Laat je dan testen.

Er zijn steeds meer onderzoeken die aantonen dat er ook veel coronabesmettingen zijn zonder symptomen. Zij worden dus niet ziek, maar kunnen anderen wel besmetten.

Symptomen bij milde klachten

In een studie onder 1.420 patiënten uit Europa met milde/matige klachten werden de meest voorkomende klachten geïdentificeerd:

Klacht / symptoomPercentage gevallen aanwezig
Hoofdpijn70,3%
Verlies van reuk70,2%
Verstopte neus67,8%
Vermoeidheid63,3%
Hoesten63,2%
Pijn in het lichaam62,5%
Loopneus60,1%
Verlies van smaak54,2%
Keelpijn 52,9%
Koorts45,4%

Opvallend is dat Britse wetenshappers onlangs opmerkten dat bijna 15 procent van de mensen die besmet raakten met het coronavirus lijdt aan oorsuizingen en bijna 8 procent aan gehoorverlies.

Symptomen onder ziekenhuispatiënten

Een zelfde soort studie werd gedaan, maar dan onder circa 60.000 patiënten met een ernstiger verloop van Covid-19 en waarbij een ziekenhuisopname noodzakelijk was.

De meest voorkomende symptomen onder deze groep:

Klacht / symptoomPercentage gevallen aanwezig
Koorts68,7%
Hoesten68,5%
Benauwdheid65,8%
Vermoeidheid46,4%
Verwardheid27,3%
Spierpijn20,1%
Diarree19.1%
Misselijkheid en overgeven18,8%
Ernstige uitdroging14,8%
Pijn op de borst 13,6%
Hoofdpijn13,0%
Keelpijn10,5%
Pijn in het lichaam10,4%

Verwardheid en vallen (ouderen)

Bij ouderen met een gemiddelde leeftijd van 83,5 jaar blijkt dat het coronavirus ook kan beginnen met een acuut geriatrisch syndroom, zoals:

 • Verwardheid
 • Een valpartij
 • Flauwvallen
 • Dehydratie
 • Acuut functieverlies

Dit blijkt uit een onderzoek van artsen, gepubliceerd in het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde.

Mutaties

Er wordt volop onderzocht of de symptomen bij de Britse variant vergelijkbaar zijn met de ‘standaard’ Covid-19 variant. Dat geldt ook voor andere varianten, zoals de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse mutatie van het coronavirus.

Verschillen griep en hooikoorts

De klachten die horen bij corona overigens kunnen ook duiden op griep, een verkoudheidsvirus, hooikoorts of een andere aandoening.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen Covid-19, griep en hooikoorts:

*Bij Covid-19 en de griep komt benauwdheid/kortademigheid wel vaker voor als er sprake is van een ziekenhuisopname. Bij hooikoorts komt benauwdheid ook voor bij astmatische klachten.

Deze infographic op je website? Geen probleem! Voeg wel even een link toe naar Zorgwijzer. 

Hooikoorts

Hooikoortsklachten kunnen de komende tijd weer gaan toenemen bij veel mensen. In de infographic hierboven kun je goed zien dat er deels overlap is tussen de symptomen van hooikoorts en die van het coronavirus.

Denk aan:

 • Een loopneus
 • Een verstopte neus
 • Hoofdpijn

Er zijn ook belangrijke verschillen: jeuk en tranende ogen worden namelijk niet veroorzaakt door het coronavirus. Ook niezen is geen typische klacht die wordt veroorzaakt door corona.

Koorts is juist weer geen hooikoortsklacht, terwijl dit wel vaker voorkomt bij corona.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) adviseert mensen die gevoelig zijn voor pollen, eerder te beginnen met hooikoortsmedicatie. Dat kan ongerustheid voorkomen.

Wat moet je doen bij klachten?

Denk je dat je besmet bent met het coronavirus of ervaar je klachten, zoals koorts, hoesten, keelpijn of neusverkoudheid?

Dan geldt het volgende:

 • Blijf thuis.
 • Mijd sociaal contact.
 • Laat je zo snel mogelijk testen.

Voor meer informatie en richtlijnen kijk je op de website van het RIVM.

Hoe is het verloop?

De symptomen bij het coronavirus beginnen gemiddeld 5 tot 6 dagen na besmetting, met soms uitlopers tussen de 1 en 14 dagen.

Milde klachten

Mensen met milde klachten genezen gemiddeld binnen twee weken, blijkt uit een WHO-rapport:

 • De koorts verdwijnt meestal binnen een week
 • Een hoestje kan langer aanhouden

Ernstige klachten

Bij mensen met ernstige klachten, zoals een longontsteking of benauwdheid kan het langer duren om te herstellen: gemiddeld 2 tot 8 weken. Soms is een ziekenhuisopname noodzakelijk. De patient krijgt dan vaak extra zuurstof toegediend.

In zeer ernstige gevallen, bijvoorbeeld bij een ernstige ontsteking aan de longen of bij vochtophoping in de longen is een IC-opname (met beademing) vaak nodig.

Langdurige klachten

Ieders immuunsysteem kan anders reageren, waardoor het herstel bij sommigen soms langer duurt dan gemiddeld. Zo is er een groep patiënten die al meer dan 8 weken last heeft van klachten, zoals:

 • Aanhoudende moeheid
 • Ademhalingsproblemen (lage saturatie)
 • Verlies van reuk en smaak
 • Hoesten

Een deel van deze klachten worden (nog) niet gezien als typische Covid-19-symptomen.

Een RIVM-woordvoerder zegt dat het probleem wel degelijk bekend is en dat het op de agenda staat om besproken te worden. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) zegt dat “dit echt een probleem is”.

Zo’n 10.000 patiënten met langdurige klachten zijn inmiddels lid van de lotgenotengroep op Facebook: ‘corona-ervaringen en langdurige klachten’.

Belangrijk:

Er is nog steeds veel onbekend over het coronavirus, de bijbehorende symptomen en het verloop van de klachten. Hier wordt nog veel onderzoek naar gedaan.

Thuisquarantaine

Nogmaals: mensen met verhoging of verkoudheidsklachten, zoals hoesten of een neusverkoudheid, moeten thuisblijven en alle sociale contacten vermijden, voor zover mogelijk is. Laat je testen.

Verder is het belangrijk om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan als je in direct contact bent geweest met iemand die is besmet met het coronavirus, maar als je zelf nog niet ziek bent of klachten vertoond. Dit geldt bijvoorbeeld als je partner positief is getest, maar als je zelf nog geen symptomen vertoont.

Na vijf dagen quarantaine is het mogelijk om een afspraak in te maken voor een coronatest. Je mag uit quarantaine als deze test negatief is.

Wanneer ben je genezen?

Je bent genezen als je 24 uur lang geen klachten meer hebt, zoals hoesten, koorts, hoofdpijn of neusverkoudheid.

Je kunt geen andere mensen meer besmetten als:

 • Je 24 uur geen klachten (koorts, hoesten, verkoudheid) meer hebt
 • Het is zeven dagen geleden nadat je ziek bent geworden

Belangrijk: ook nadat je bent genezen (en je mogelijk immuun bent), is het belangrijk om je aan de coronamaatregelen te houden.

Besmet geweest?

Ben je benieuwd of je in het verleden besmet bent geweest met corona en of je antistoffen hebt opgebouwd? Er bestaat hiervoor een eenvoudige zelftest.

De test kost € 54,95 en kun je hier online bestellen.

De test werkt als volgt:

 1. Bij de zelftest zit een vingerprikje waarmee je een kleine hoeveelheid bloed bij jezelf kunt afnemen.
 2. Het bloedmonster stuur je op en wordt vervolgens geanalyseerd bij een RIVM-erkend laboratorium.
 3. Binnen twee werkdagen ontvang je de uitslag en weet je of je antistoffen hebt tegen het coronavirus.

9.811 reacties

 • Aana

  Ik heb al 5 weken koorts, maar geen ademhalingsproblemen, kan dit corona zijn of kan ik beter langs de dokter gaan.

 • JJose

  Ziek sinds 2 weken. Ik heb koorts tussen 38 en 39 voor 8 dagen. Neus verstopt en miselijkheid met buik pijn. Op 8e dag met koorts ben getest en positief voor covid-19.
  Sinds 10e dag geen koorts maar nog steeds hoesten. Antibiotica gekregen voor longonstekin. Geen trek en heel miselijk, bent 6 kg afgevallen in 6 dagen. Vaandag op 13de dag een nog ziek gevoel.

  • JJoontje

   @Jose hier ook al zeker 2 weken misselijk, moe en met vlagen hoofdpijn. Vind het lastig, zou het ‘t virus kunnen zijn of gewoon allemaal stress

 • EElles

  Ik heb de klachten, keel, hoofdpijn, droge hoest, misselijk en 1 dag verhoging gehad. Ben reeds 14 dagen thuis, maar houd last van rauwe tong (voelt ruw en dik aan) en achter in mijn keel. Kan nergens hier iets over vinden. Iemand hier met dezelfde klacht?

  • EElize

   @Elles ik heb ook die klachten
   Rauwe keel en tong. Geen koorts
   En rauwe droge hoest
   Weet niet wat t is
   Wie weet t wel?

  • EElles

   @Elize bedankt voor reactie, beterschap!

  • IIlse

   @Elize
   Ik heb anderh

  • IIlse

   @Elize
   Ik heb anderhalve week wat kortademigheidsklachten.. En droge keel rare smaak op mijn tong beetje bitter.. Al paar dagen hoofdpijn.. Een keer 37.6 gehad maar voor rest geen last van koorts.. Maar wel af en toe voor mijn gevoel wat warmer…. Ook wat keelpijn en branderige ogen.. Ik ben diabeet en zou heel graag willen weten of ik het heb..

  • EElles

   @Ilse branderige ogen daar heb ik ook last van, herkenbaar dus.

 • LLeonie

  Ik heb sinds dinsdagavond verhoging. Woensdagochtend 38,3 en vandaag 37,7. Ook vanaf woensdag een druk op de borst die niet weg gaat. Niet erg benauwd. Ik ben niet verkouden en hoef niet te hoesten. Bloeddruk is goed. Wel regelmatig hoofdpijn vanuit mijn nek. Vaag verhaal dus. Vraag me af of dit ook corona kan zijn. Ik werk in een verpleeghuis waar een aantal besmettingen zijn.

  • LLeonie

   Net ook flink overgegeven erbij…

 • JJohn schroots

  Ik heb 1.5 week vreselijke buik en maag krampen gehad met continue diarree. Normaal duurt dit hooguit een dag of 2 maar het bleef aanhouden. Begint nu af te zwakken maar elke keer als ik eet doet het in mijn onderbuik pijn. Iemand daar ook last van gehad? Ik schrijf dit omdat ik er nooit zo last van hebt en dat het land duurde……

  • SSandra

   @John schroots
   Wel diaree gehad …geen krampen

  • SSandra

   @John schroots

   Ik heb bijna alle symthomen behalve koorts niet en net een half uurtje begon me maag pijn te doen niet
   Maar kan ook denk ik bij de griep horen

  • Iingrid

   @John schroots

   Goedeavond , ik lees dit bericht. ik heb nu ook 1,5 week buik en maagkrampen, ook heb ik geregeld diaree, elke keer als ik eet ervaar ik buikpijn,, ik ben in de 3e week van Januari ziek geworden, hoge koorts gehad ,10 dagen erg ziek geweest en compleet uitgeschakeld in bed gelegen met erg zware hoestbuien , nachetn en dagen dat ik bijna stikte.. , ramen open tegen de benauwdheid. het is nu 29 Maart 2020 en 10 weken verder in de tijd, ik hoest nog steeds en ben nog altijd ziek,,zo voel ik mij ook , ook de buikpijn erbij sinds 1,5 week , ik ben dus al 10 weken ziek,, omdat ik al vrij vroeg in het jaar ziek werd de 3e week in Januari na terugkomst van een vakantie in Spanje, was er nog niets bekend van de besmettingshaard die door zou sijpelen. ik ging er toen vanuit dat ik griep had gekregen na mijn vakantie .. aldus nu denk ik compleet anders ,, ik denk toch dat ik corona opliep , maar ben toen niet getest. nu ik verder in de tijd ben en nu iets beter slaap heb ik net gevoel dat mijn longweefsel aangetast is,, dat voel ik namelijk als ik buiten loop en zeer zwaar adem als ik een half uur flink doorloop. als ik thuiskom heb ik een halg uur nodig om bij te komen, mijn leeftijd is 57, ik denk dat het hier niet bij blijf en hoop dat ik niet na de zomer griep zal krijgen daar ik tot op heden nooit een griepprik voor krijg, graag je hierbij mijn ervaringen te vertellen, met groet ..

 • Hhar

  Eet geen rauw vlees drink geen rauwe melk,
  was de rauwe groente altijd schoon,
  Handen wassen voordat U in aanraking komt met voedsel.

  • Hhar

   @har

   Toch wordt de toestanden in IC,s erger en erger.
   Veel patienten komen binnen en men zal keuzes dadelijk moeten gaan maken wie wel wie niet .
   Oorlogoverleg.

 • KKarin

  Sinds 7 maart ziek en bedlegerig, benauwd, hartkloppingen, droge hoest, hoofdpijn, keelpijn, grieperig gevoel maar geen koorts. Rond de 17e leek het de goede kant op te gaan maar kort daarna werd ik veel zieker en benauwder. Twee keer bezoek van een arts gehad en de tweede keer 22 maart, werd enkelzijdige longontsteking geconstateerd. Met antibiotica ging het ademen beter maar het zieke gevoel is er nog steeds, vooral de snelle hartslag is naar. Ook verhoogde bloeddruk. Nog steeds vrijwel de hele dag op bed. Sinds kort bloederig slijm uit de neus.

  • NNadia

   @Karin
   Beste,
   Ik heb identiek hetzelfde gehad, behalve het bloederig slijm en de verhoogde bloeddruk, maar wel ALLE symptomen in bovenvermelde lijst.
   Na 10 dagen bed en blijvende constante keelpijn, waar ik gek van werd, op antibiotica gezet door NKO.
   Ik probeer nu terug normaal te functioneren maar ben nog heel snel moe.
   Ik heb moeite om terug “de oude” te worden.

  • NNik

   @Nadia

   Beste,

   Ik heb dezelfde klachten behalve hoofdpijn ik heb wel een bloedneus gehad ook last van slijm en vermoeidheid conditie wordt er niet beter op.

 • MM

  Zijn er ook mensen die hun reuk- smaakvermogen wél weer helemaal terug hebben en zoja, na hoelang precies?

  • SSandra

   @M
   Na ongeveer 2 weken maar t komt en gaat tus nog niet zo t moet

  • Cc

   @M ik proef en ruik ook niet meer (nu 8 dagen) Bij jou al terug Ok?

  • MMarij

   Hallo M

   Ik ben mijn reuk ongeveer 5 weken kwijt geweest, en mijn smaak zeker 8 weken.

 • AAnke

  Ik heb ook veel van de klachten zoals hier omschreven. Wisselende temp en de ene keer lijk ik beter en daarna weer stuk slechter. Voor mijn astma heb ik een saturatiemeter in huis. Normaal zit ik met het juiste medicijn gebruik op 98-99% zuurstofgehalte in mijn bloed. Nu zit ik al een ruime week op 95-96%. Herkent iemand dit????

  • KKarin

   @Anke Ja, ik heb ook een saturatiemeter ivm revalidatie. Mijn zuurstofgehalte fluctueert, maar ik zit de laatste week vooral s avonds en in de nacht met benauwdheidsklachten en ook 95 tot 96%. Overdag 97 meestal, normaal is dat 98 tot 99. Er is vorige week een longontsteking geconstateerd, die nu aan het herstellen is na een antibiotica kuur.

 • AAPieters

  Hallo, ik loop nu ruim 2 weken met klachten als keelpijn, hoesten, hoofdpijn en kortademigheid als ik lig. Maar dit gaat af en aan. Ene dag lijkt het voorbij en volgende dag weer hondsberoerd. Vannacht heel veel stekende pijn op mn borst en tussen schouderbladen gehad en ook in mijn handen. Of ik met messen werd gestoken. Vanmorgen 1e dag met een temp verhoging a 37.9. Alle dagen ervoor rond 37. Weet niet zo goed of ik nou de huisarts moet inschakelen? Heb nu wel het gevoel of er iets zwaars op mn borst drukt. En er lijkt iets van raspen als ik ademhaal. Buy the way ik kom niet buiten.

  • AAmir

   @APieters

   Hi Apieters,
   Ik heb ook zelfde klachten als u ,vooral kortademig als ik lig en nog zelfde andere klachten ,u kan tijmthee maken en met honing lekker drinken of kurkuma een theelepel in een glas heet water doen en goed roeren en drinken kan je nog een lepel honing voor smaak toevoegen. Kortom kurkuma ,tijm ,gember en honing zijn goede natuurlijke middelen tegen hoesten en vooral ontsteking in luchtwegen en longen .ah trouwens stokroos en heemstwortel zijn nog goed voor luchtweginfectie en klachten .succes ermee en veel beterschap

  • AAnne Duijvestijn

   @APieters

   Als je een rasp hoort, als je ademhaalt, zou je een longontsteking kunnen hebben. Tijd om de huisarts te bellen!
   Als je voor de spiegel gaat staan, en je haalt diep adem, zie je dan je neusvleugels bewegen? Je lichaam doet als het ware extra zijn best om zuurstof binnen te krijgen. Ze noemen dat neusvleugelen. Kan ook duiden op een longontsteking. Sterkte!

 • JJeroen

  Op de terugvlucht 13 mrt vanuit Gran Canaria naar R,dam om 11.30 zat ik naast een vies hoestende ( in hand !!! ) man. 5 keer / uur en dat 4,5 uur lang… ik heb sindsdien steeds koude rillingen en lichte verkoudheid. Hij zat op stoel 12 C bij nooduitgang rechtervleugel . Bedankt Mr. A.C Adriaan….

  EDIT:

  ff wat correcties van mij : TRANSAVIA met Vluchtnummer HV6302 van 11.20 uur naar R dam . Ik zat op 12 C en die vies hoestende op 12 B , naast zijn volgzame lieve vrouwtje op 12 A ( raam ) . Mr zat het AD te lezen op laptop ; dus wist van alle regels ! HIJ HAD GEWOON NOOIT IN HET VLIEGTUIG MOGEN STAPPEN !

  • SSjaak

   @Jeroen
   Wat deed jij gvd. Hoeveel nederlanders zijn wel niet op vakantie geweest naar Italie of Spanje, ondanks deze virus. Dankjewel!!

 • Hhar

  Als we weten hoe het virus wordt overgebracht zijn we een stuk verder.
  Misschien wordt het wel door dieren overgebracht en niet door mensen?.
  De paracetamol begint ook moeilijkheden te geven dadelijk.
  En is dadelijk uitverkocht en via internet moeilijker te bestellen dadelijk alleen hopen we via de apotheek.
  Kruidvat bestellen ook al problemen en zo gaat het door.

 • Jjacqueline jacobs

  ik denk dat corona al veel eerder in nederland was. Ik werd begin december ziek. eerst een brandende keelpijn en na een paar dagen begon ik te hoesten. Ook liep de koorts op tot 39 graden. Na een paar dagen zakte de koorts maar werd het hoesten steeds heviger. Op een gegeven moment was het zelfs zo erg dat ik het gevoel had in een hoestbui te stikken. Toen heb ik aan de huisarts codeïne gevraagd en ook gekregen. Ik heb daarna nog een herhaalrecept gehad omdat het maar niet over ging . Ik heb 6 weken lang zo gehoest. Lijkt toch verdacht veel op corona, niet??

  • AAppie

   @jacqueline jacobs

   Nee hoor, ‘gewoon’ de griep: hier ook maandenlang nog hoesten

  • HHenk

   @jacqueline jacobs

   Ik heb hetzelfde ervaren in september vorig jaar. Geen idee of dat veroorzaakt werd door corona, maar de symptomen lijken daar verdacht veel op.

  • Hhar

   @jacqueline jacobs

   Inderdaad, het virus was al veel eerder in Nederland, Maar men dacht dit is maar de griep.Zelf eind december 2020 in ziekenhuis gelegen niet voor coronavirus maar zach wel veel patienten binnen komen, En als ik vroeg is dit normaal kreeg ik geen antwoordt. Dus wat ik zag wist ik het zeker, maar men heeft geheimhoudingsplicht.

  • HH

   @jacqueline jacobs

   Wat jij beschrijft heb ik identiek gehad in week 7 dit jaar, zware koorts 3 nachten bed compleet nat zweten en dus een week zo goed als plat op de bank wegens slecht voelen. nog weken erna hoesten tot kokhalzen aan toe. laatste 2 weken is het hoesten minder maar wel pijn in ribben gekregen en afgelopen week 1x wat bloed in opgehoest slijm en daarbij voel ik mijn longen en luchtpijp branderig. nu bij diep ademen en hoesten nog wat pijn in borstkast. voel me niet echt ziek meer maar heb ook wel nog een wat pijnlijke keel en soms wat hoofdpijn. Ben inmiddels 2 weken binnen in huis. Heb van mijn arts nadat er bloed bij opgehoest slijm zat een puffer gekregen, gebruik ik nu enkele dagen welke goed lijkt te werken.
   Ik vraag mij ook zeer af of dit nog onder een griep virus valt of corona.

  • TTruus

   @jacqueline jacobs

   Hoi ,
   Ik zit met dezelfde vraag, ik heb begin dec een klant in de raxi gehad die uit china komt, hij was aan het hoesten en was ziek.
   Paar dagen later ja hoor ik begon te hoesten een droge vervelende hoest paar dagen later zeer hoge koorts , antibiotica gekregrn maar hielpt niks, kuur prednison ook niks. 2 weken later afgevoerd met de ambulamce ik kreeg gern luchtbmeer, getesst op van alles incl de griep maar niets van alle , maar lag eerst wel geisoleerd .ik heb nog weken prednison geslikt en eindelijk half febr pas opgeknapt. Niemand wil testen of ik inderdaad het virus heb gehad , in mijn omgeving zijn ook meerdere mensen erg ziek geworden, maar ook geen griep zijn ze ook op getest .
   Dus ik geloof je wel .

  • DDimiam

   @Truus wij waren met oud en nieuw in Milaan in 2020/2021. Er stond later in de krant dat corona in Noord Italië waarschijnlijk al vanaf november ‘rondtrok. We zijn erna erg ziek geworden met veel hoesten. Geen idee of het corona was. Misschien heb ik het dus al twee keer gehad.

  • WWendy

   @jacqueline jacobs eind november accountmanagers uit Azië op bezoek gehad vervolgens 3 weken flink ziek geweest, begon met keelpijn die steeds heftiger werd alsof er een hete bal achter in je keel zat. Daarna koorts gehad met flink wat zweten, vervolgens hoesten waar ik niet meer uitkwam, heel stug slijm wat niet wilde oplossen en moe heel moe. Dacht afentoe dat ik zou stikken. Is heel even weg geweest vervolgens met kerst weer ziek, deze keer minder heftig dan de 1e keer. Deze keer is iedereen die ik in die periode gezien heb ook flink ziek geweest. Mijn vriend had zelfs longontsteking. Ik denk serieus dat het virus veel eerder al in Nederland was. Mijn moeder, hart patiënte, is nu nog steeds niet de oude, kortademig en moe

  • SSonja

   @jacqueline jacobs

   Ik heb begin januari ook corona achtige verschijnselen gehad,koorts,hele erge droge hoest ,bleef er gewoon zowat in niks hielp en erg moe.We waren op wintersport in Oostenrijk en daarna nog meerdere zieken.Vraag mijn nu ook af of er toen al wat heerste.

  • MMimi

   @jacqueline jacobs
   Ik zat te lezen en ik dacht ik moet hierop reageren. Ik was de periode oktober 2019 geopereerd. Waarna ik vanaf november 2019 – januari 2019 volkomen ziek was geworden. Mijn operatie was een kleine ingreep alles was helemaal perfect tot 21 dagen later de eerste klachten begonnen. Koorts, kortademig, niet kunnen eten (alleen vloeibaar), hoesten, extreem vermoeid, benauwd, pijn in me lichaam als messteken overal. Ik was toen 25 kg afgevallen en ze wisten maar niet wat ik had (wellicht een griepje). Ik lag 12 weken beroerd op bed zonder echt iets te kunnen doen. Per eind januari 2020 ben ik volledig opgeknapt en kwam me eetlust weer redelijk terug. Pas 4 weken geleden zat ik weer op een normale eetstructuur van 3 goede maaltijden per dag en wat tussendoortjes. Ik werk zelf in de zorg, Ik kreeg een melding dat ik op een afdeling heb gewerkt met een corona patiënt en dat ik me gezondheid in de gaten moet houden (ik heb een aangeboren hartafwijking) maar ik heb totaal geen klachten en ik voel me ook super fit. Ik ga er vanuit dat corona vorig jaar al op een laag pitje actief was in Nederland maar dat men er nog geen weet van had.

  • Rronald

   @Mimi
   Die messteken herken ik wel. Het zijn pijnscheuten in strepen, in een flits weer voorbij. Dit heb ik sinds 2 weken. Verder geen klachten.

 • Ssyl

  Hallo allemaal

  Rare vage klachten lichte verhoging droge kuch, veel hoofdpijn, ontzettend duizelig ,keelpijn al bijna een week of 2,benen als pap en intens moe,lichte druk op mijn borst…was al eerder thuis ivm de “gewone”griep maar het duurt me te lang .o ja brandende ogen en gevoelig voor licht en geluid….kortom waardeloos ,beterschap aan iedereen pas goed op elkaar ik duik maar weer mijn bed in bah.

  • WWitte

   @syl
   Beterschapjes!

   Ik lees hier overigens dat héél véél mensen precies dezelfde klachten hebben en zich allemaal afvragen ‘of’… óf dit is ander virus dat ineens rondwaart óf dit zijn allemaal 80%’ers (die met milde coronaklachten). Zo ja, dan is het verschil met de overige 20% wel zo héééél erg ongelooflijk groot dat je wel moet denken: dit kán niet…en tóch zijn er mensen met zulke milde klachten die positief getest zijn…
   En wat zijn die milde klachten bij corona dán als dit ze níet zijn?…

  • Ssyl

   @Witte

   Precies mijn gedachte maar vooral omdat het zo lang duurt als ik terug kijk hadden mijn collega en ik al veel eerder verschijnselen alleen we blijven kwakkelen al ruim 4 weken van mild tot echt beroerd voelen de “gewone” griep heerst ook nog maar voor mijn gevoel zijn al deze verschijnselen toch heftiger en het duurt veel te lang ik denk toch de milde versie en dan mogen we nog van geluk spreken .
   \

  • Rrob

   ja, zelfde hier. al 3 weken thuis, 1e week spierpijn, doodmoe en platgelegen, volle kop. geen koorts? gewoon verkouden zij de dokter, maar het gaat maar niet over. Nu ook weer zere keel, niezen, kuchen. In ‘ de normale’ tijd was ik al aan ‘t werk geweest, rommel je door en wordt je 3 weken later een keer wakker met een’ he! het is over!” gevoel. Maar nu maak je je toch zorgen….

  • HHilde

   @syl
   Ik heb precies dezelfde klachten maar ipv druk op de borst voelt het bij mij meer als een branderig gevoel. En ik ben alleen kortademig als ik ga liggen.

  • Ssyl

   @Hilde

   Ja een schraal gevoel en ook een hele droge mond echt heel naar dit maar het kan allemaal nog erger maar zo niets voor mij dit tja voor wie wel normaal zoveel energie en dit vergt nu zelfs opperste concentratie toch fijn dat je hier kunt delen wat je voelt en het gaat,alles is nu zo onzeker hou je taai en pas goed op jezelf ok

 • JJuul

  Ik heb al 4 weken keelpijn, alsof er een brok in mijn keel zit. Af en toe pijn in mijn nek en armen (alsof je griep hebt) en soms beetje hoofdpijn. Vraag mij af of dit ook corona is. Heb nog nooit zolang deze klachten gehad.

  • YYounes

   @Juul
   Precies wat ik ook heb.
   al ruim 4 weken keelpijn,hoesten grieperig gevoel, maar geen koorts gehad.
   Ik kan ook gewoon alle dagelijkse dingen doen, maar voel me niet super fit.

  • SSan

   @Juul
   Ik heb voorheen heel veel maanden achter elkaar keelpijn gehad en ook hoesten. Toen was er nog geen COVID bekend. Mogelijk een ander (corona) virus geweest icm met allergisch astma.
   Enige wat een beetje hielp voor de keelpijn was ibuprofen. Evt in een spray, maar ook oraal.

 • IIng

  Ik heb sinds 10 maart erge keelpijn gehad, steeds in de avond opkomend en problemen met slikken. Pijn was goed te onderdrukken met Paracetamol-spiegel (4x daags 1000 mg zetpillen). Ook het gevoel dat er een prop in mijn slokdarm zat. Geen koorts, maar heb überhaupt geen koortsreactie op ziek zijn. Toen de klachten een paar dagen weg waren kreeg ik nek-, schouder- en hoofdpijn die niet goed weggaan door (opnieuw) paracetamol-spiegel. Ik houd me maar aan de regels,ik blijf binnen, schud geen handen en was mijn handen zeer regelmatig. We af en toe (lange) een wandeling.

  Herkent iemand dit ook? Ik denk zelf geen Corona, hoewel wij 2 huizen verder een buur hebben die het heeft en ook positief getest is.

  • PPatricia

   @Ing ik heb ook een prop in mij keel , kortademig en flinke hoofdpijn, ook druk op de borst. Ik heb ook verhoging 38.4 gehad. Nu overdag koorts vrij. Maar echt zooooo moe

 • RRob

  Lees hier heel veel zelfde reakties met de symptomen die ik ook heb:
  Sinds 2 weken beetje snotterig en schrale keel, sinds dinsdag knap beroerd, rillingen/zweet aanvallen, hoofdpijn, spierpijn armen en benen, branderige tong, heel erg moe, suf in mn hoofd en veel naar toilet. Er zijn moment dat ik me stuk beter voel k maar komt steeds weer terug. Kwam oo internet paar verhalen tegen van mensen die met dit soort klachten wel getest earen en positief op corona waren. Wat mij verbaasd is dat je hier ontzettend veel zelfde klachten leest maar niks daarvan terugvind op de sites van RIVM en andere officiële sites. Hier zou meer duixelijkheid over moeten komen.

  • TTessa

   @Rob Hier inderdaad ook klachten die terugkeren, 1 stap vooruit, 2 stappen terug. Huisartsassistente wist mij telefonisch te vertellen dat dit binnen het Corona ziektebeeld past.

  • MMaurice

   @Tessa
   hier ook al 2 weken bezig. Stap vooruit 2 stappen terug. En mijn vrouw ook.
   Jammer dat er niet meer eerlijke info is

  • NNathalie

   @Tessa herkenbaar ben al 7 wkn ziek thuis ppffff 2 antibiotica kurej gehad diclofinac paracetamols puffer om de luchtwegen open te houden etc etc etc de ene dag voel je je “goed”de andere dag ben je doodmoe en heb je weer steken pijn druk etc..

  • MMar

   @Rob

   Ik heb ook de zelfde klachten ben onder tussen bijna 3 weken ziek met er tussen enkele goede dagen gisteren over de 40 graden koors hebben ze mij getest nu afwachten

  • MMarc

   @Mar
   Ik heb ook de zelfde klachten ook al 2,5 week.
   Soms denk dat het over is maar volgende dag is het weer terug.
   Laat even weten wat de uitslag van je test is.
   Ben benieuwd we zitten allemaal in onzekerheid op deze site.

  • MMaurice

   @Rob
   hoi Rob, wij zijn hier zeker ook al 2 weken ziek. En we zijn zo moe. Het is heel erg dat er zo weinig echte info is, want lees de verhalen hier onder en die kloppen gewoon.
   Ik ga geen dingen schrijven waar mensen over gaan vallen.
   Maar sterkte en het is echt een enorm rot virus!

   Dat ze niet testen is door vrije marktwerking zorg. Roche Zwitserland kan niet genoeg tests leveren, hebben monopolie positie. Dit moest naar boven komen door onafhankelijke journalisten. Snap je?

  • SStan

   @Maurice Idd. Goed punt over Roche. Virus was waarschijnlijk al langer in NL. Heb ook al weken klachten. Dan weer goede dag dan weer slechte. Bij teveel inspanning speelt het s’avonds weer op. Verhoging en erg moe. Last van de borst. Beterschap allen.

  • KKate

   @Stan
   De uitbraak vond in China ook al eerder plaats dan ons verteld wordt. (Lang leve de onafhankelijke journalistiek en nieuwsanalyses.) Ik was toen ergens waar Chinezen uit de PRC komen en gaan naar believen. Je kon hen bijna niet vermijden. Kort voordat de rest van de wereld het wist, zijn mijn moeder en ik dus zó ziek geweest. Zij heeft een longziekte, ik dacht vaak dat ze dood zou gaan. Hoewel ik ook een ziekte heb uit de risicogroep, krijg ik nooit griep, maar mijn moeder heeft me waarschijnlijk besmet. Het was verschrikkelijk. Hoge koorts, kortademigheid, verstikkende hoestbuien, vastzittend slijm met bloed. We zijn niet echt de oude geworden en ik heb ook het gevoel van een stap voouit, twee stappen achteruit. Jammer dat de overheid niet eerlijk tegen ons is. Ach ja, dat doen ze vaker en nu hebben ze een reden om ons nog minder zelf te laten beslissen. Weet iemand overigens of je opnieuw besmet kunt worden? Beterschap en sterkte, allen.

 • SStien

  Ik heb in januari 3 weken op en af gehoest, wel zonder koorts. Was ook heel moe, zeker bij trappen lopen of andere inspanning. Mijn man, zelfde verhaal. Mijn pa, zelfde verhaal. Mijn ma toen zelfs in ziekenhuis beland met longontsteking vr 2 weken. We zijn alle 4 ingeënt tegen de griep. Mss toch corona gehad dan?

 • WWendy

  2 weken geleden begonnen met een beetje snuiten en een zere keel. Werdt met de dag erger. Vanaf zondag de 15e volledig binnen. Mijn stem was zogoed als weg voor een paar dagen. Voelde mij energieloos. Hoofdpijn, keelpijn, mega veel snot, duizelig. Ik ben het weekend van 6 maart weekendje Eindhoven geweest. Dat ik thuis kwam bleek dat corona daar heel erg was….
  Na een paar dagen toch de huisarts gebeld, ook omdat ik zo duizelig was. Maar werd gezegd dat ik gewoon uit moet zieken. Na ff meer dan een week ging het beter. Nog wel steeds verkouden. Totdat afgelopen Woensdag avond de klachten weer toenamen. Gister heel beroerd. Wat verhoging, pijnscheuten door mijn lijf, hoesten, keelpijn, snot, zere longen en als ik me inspan kortademig. Afwachten tot maandag. Mocht het niet beter worden dan krijg ik na het weekend antibiotica. Is dit corona? Geen idee. Huisarts denkt van wel. We zullen het nooit weten!?

  • Ssyl

   @Wendy

   Hee Wendy exact mijn verhaal,ik ben sinds dinsddag thuis maar loop al even met deze vage klachten en zo moe beterschap.

 • Nnouk

  Ik werd ziek 4 dagen na Carnaval en dacht oh virusje onder de leden, tot 2 dagen later ik hoge koorts leeg en verschrikkelijk ziek werd, van overgeven tot diarre , droge hoest, borst deed pijn en tussen de schouderbladen en kon twee dagen echt niks. Toen ging het wat beter dacht ik en meteen vloog mijn temperatuur weer omhoog naar 39,8 en weer die nare klachten. Ik heb toen gebeld naar informatienummer en mijn klachten verteld en ik werd gevraagd of ik in Noord-Italië was geweest of in contact was geweest met positief getest persoon en dat was ik niet. Vriendin van me had exact dezelfde klachten en begonnen bij haar op zelfde dag, zij is nog niet helemaal hersteld, maar ook zij had gebeld en kreeg zelfde vragen en werd ons gezegd dat omdat we niet in besmet gebied waren geweest of met positief getest persoon in aanraking waren geweest het onwaarschijnlijk was dat we besmet waren. Dit was nog voordat naar buiten kwam dat Noord-Brabant een haard bleek te zijn. Ik en ook mijn vriendin wonen dus daar waar het wel degelijk uitbrak. Mijn echtgenoot kreeg ook klachten, hoesten en flink en rillingen en verhoging. Onze zonen , lichte klachten, maar later. Wij hebben zelf alle maatregelen getroffen om niemand te besmetten, mocht het besmettelijk zijn. Ik heb dus geen idee of we het gehad hebben aangezien ik geen test kreeg, omdat toen men alleen mensen die naar besmet gebied waren geweest of in contact waren geweest met positief getest persoon en symptomen hadden testten. Ik vermoed dat vele hier zonder het te weten rond hebben gelopen en anderen hebben besmet. Ik heb meteen bij de eerste klachten de maatregelen getroffen en ben ondertussen al gewend aan niet socialiseren, ben ook pas weer naar buiten gegaan toen ik ruim 5 dagen helemaal oké was en en heb ook al die tijd al afstand gehouden en geen handen geschud, want wat het ook was ik zag het wel meteen als virus. Het was in ieder geval heel naar en 1 dag stonden we op het punt huisartsenpost te bellen, want voelde me zo verschrikkelijk, dacht echt dit gaat fout. Nou heb ik chronisch last van luchtwegen en ik heb dus alles wat ik sowieso altijd in huis heb van spoelen, nevelen en pijnstilling gebruikt en fiks. Ik heb me in ieder geval in zolang ik leef nog nooit zo naar gevoeld, deed echt pijn en heb gelukkig wel een sterk immuunsysteem. Mijn vriendin is nog steeds heel moe een maand later. Jammer dat ik nog niet kan laten testen of ik het gehad heb en dat is toch de enige manier om het zeker te weten, een test. Het was in ieder geval geen griep, want dat heb ik gehad en dit was zo ontzettend veel naarder, niet goed te omschrijven, maar dacht echt dit gaat fout.

 • AAnja

  Al 2 weken niet in orde. Onbestendig gevoel in buik maag, geen trek. Geen koorts. Keelpijn met vlagen. Hoofdpijn gehad ( flinke). Geur en smaak al 6 dagen niet!. Een naar virus. Hoe lang duurt zoiets?. Werk ook als verpleegkundige in zorginstelling. Testen doen ze niet!! Belachelijk. Gewoon weer aan het werk, met moeite.

  • KKaar

   @Anja niet gaan werken!

  • SSientje

   Ben je wel helemaal goed bij je hoofd. Ik had je mooi een waarschuwing in je dossier laten zetten. Hoe kun je mensen zo in gevaar brengen. En jij bent een zorgmedewerker?

  • AAnique

   @Sientje Beetje een harde reactie. Zoals ik Anja haar bericht lees, heeft ze wél aangegeven bij haar werkgever klachten te hebben maar kiest haar werkgever ervoor om niet te testen. En geeft hij haar zelfs opdracht om gewoon naar het werk te komen…. Deze reactie verbaast mij overigens niet: een kennis van mij die in de zorg werkt moet zelfs met koorts en overgeven “gewoon” aan het werk van haar leidinggevende (ook al was dit wel voordat de Coronacrisis er was), ivm tekort aan personeel.
   Dus niks “waarschuwing in haar dossier”: eerder in het dossier van Anja haar werkgever zou ik zeggen.
   Wat ik wel met je eens ben is dat ze ECHT thuis moet blijven! Wat haar werkgever ook zegt.

  • TTessa

   @Anja NIET gaan werken!!! Helemaal niet als je in de zorg werkt.

  • IIvy

   @Anja
   Ik heb een collega uit Duitsland gisteren gesproken die door juist het symptoom verlies van geur en smaak getest is op Corona. Dit bleek positief. Is een, relatief nieuw, mogelijke indicator voor Corona. Gezien je werk, voor jezelf en anderen, wees voorzichtig! Heel veel sterkte!

 • MMarieke

  Hallo allemaal,

  Ik heb al 1,5 week lang last van een extreme hoest en benauwd. Geen koorts heb alleen 1 dag verhoging gehad 37,6- 37.8.
  Ik heb astma hoest vaak, maar deze hoest is echt apart. Enorme prikkel, en wisselende slijm hoest of zeehonden hoest. Verder heb ik ook bloedend snot in mijn neus af en toe. Wie herkend deze klachten? Al langs dokter geweest(Coronanoodarts) het zit niet in mijn longen, maar meer in die bronchiën en de arts hoorde slijm in de longen. Ik kon niet getest worden, ondanks ik een zorgmedewerker ben en astma heb. Alleen als je op de IC terrecht komt gaan ze je testen. Dus nog steeds geen idee ben wel al een week volledig binnen.

  • AAdriaan

   @Marieke

   Jou klachten zijn precies de zelfde klachten als die van mij, ik ben inmiddels 9 dagen in thuisquarantaine.
   Het hoesten (taai slijm) blijft aan houden, verkoudheid blijft.
   Verder voel ik me redelijk vit.
   Beterschap aan iedereen

 • SSabine

  @FJ

  Ik heb de zelfde klachrenballern geen koorts gehad en ben erg moe. Ook bij diep inademen heb ik stekende pijn bij de longen herkent u dat ook ?
  Ik val ook nog een obder de risicogroep door een autoimuunziekte.
  Vind het allemaal erg angstig.
  Gaat het nu al wat beter met u ?
  Gr Sabine

 • FFJ

  Ik ben niet erg ziek, maar kwakkel al bijna 2 weken. Ik heb:
  – een klein beetje keelpijn
  – last van hoesten
  – af en toe klein beetje last van hoofdpijn
  – een heel klein beetje last van kortademigheid
  – Ik heb 1 nachtje koorts gehad

  Ik weet niet dat het corona is, maar er zijn wel wat symptomen.
  Gelukkig heb ik mezelf direct in quarantaine gezet.

  Uitzieken. Ik hoop dat ik dit volgende week is verdwenen.

  Misschien dat sommige mensen dit herkennen . En ook zolang kwakkelen.

 • WWouter

  Ik heb enkel last van lichte keelpijn en een pijnlijke tong. Ik heb die laatste klacht meer gelezen hier. Dit zouden ook mond/tonghaarden kunnen zijn, die ook veroorzaakt kunnen worden door traumatische ervaringen..? De pijnlijke tong is geen symptoom van ‘het lijstje’. Zou ik deze crisis onbewust als traumatisch ervaren en er daardoor last van hebben? Want bewust merk ik er weinig van.

  • WWouter

   Tonghaarden moet tongbranden zijn

  • CConny

   @Wouter
   Ik heb precies hetzelfde.
   Ik dacht eerst dat ik mijn mond had verbrand. Wel een hoestje erbij, maar droog. Mijn mond is ook onzettend droog en heel heel veel hoofdpijn.

  • MM

   @Wouter
   Ik heb corona en herken soort verbrand gevoel van tong.
   Mijn zoon had dat ook.
   Die klacht heeft dag of 2 geduurd.Reok en smaak weg duurde ruim 3 wk.

 • AAnneke

  Ik heb plus minus 4 weken geleden de griep gehad.. ik raak mijn hoesten niet kwijt, hoe lang duurt het?! ( ben 68 jaar)
  BVD

  • MMarianne

   @Anneke
   Hoesten kan nóg wel langer aanhouden. Mijn man en ik hebben begin januari griep gehad, ik milder omdat ik griepprik heb gehad, maar zelfs ik hoestte wekenlang. Mijn man zelfs na ruim twee maanden nog hevig en heeft onlangs antibioticakuurtje gehad: hoesten nu zo goed als over.

 • DDanique

  @Riet
  Je moet 24 uur lang geen klachten meer hebben Riet.

 • CCross

  Ja zeer onzekere tijden..
  Eerlijk gezegdt ik hoest altijd voordat het corona al bestond..
  Moet echter wel zeggen nu 2 weken gestopt met roken en bevalt me prima..
  Ik heb gelukkig niet meer veel hoestbuien voornamelijk s morgens hoest ik 3 x en klaar…
  Koorts heb ik niet echt mijn temperatuur ligt rond de 36.6 tot 37.4…
  Verder geen last van hoofdpijn voel me redelijk ben niet echt moe…
  Dus ongeacht of dat ik met het corona besmet zou zijn ik zou het echt niet weten..
  Daarom blijf ik bewust maar thuis en ga alleen noodzakelijk naar buiten op de bewuste afstand van 1.5m en laat iemand anders de boodschappen doen ja wat kun je anders doen…
  Denk zo dat ondanks het weer hier in nld dat het overdag 14 graden is en s nachts -2 dat maakt iedereen wel wat grieperig dus wat is logica…
  Zou zeggen iedereen pas op jezelf als je echt heel beroerd ben voel je dat zelf wel aan lijkt mij..

 • MMattie

  Loop al kleine 2 weken met vage klachten rond:
  Regelmatig: Buikpijn en beetje diaree
  Vaak: keelpijn
  Vaak: pijnlijke spieren
  Soms: hoofdpijn
  Vaak : Groene snot met soms harde korstjes en soms beetje bloed
  Vaak: Draaierig zeurend gevoel in de buik (misselijk gevoel)
  Soms: rillingen
  Vaak: moe
  ‘S ochtends weinig etenslust
  Soms: Gevoel van koorts maar heb geen koorts.
  Herkend iemand dit?

  • SSonny

   @Mattie

   Exact dezelfde klachten hier!

  • DDaisy

   @Mattie

   Precies dezelfde klachten heb ik ook gehad. En nu vooral duizeligheid en benauwdheid. En heel erg moe

  • DDaisy

   @Mattie

   Precies dezelfde klachten heb ik ook gehad. En nu vooral duizeligheid en benauwdheid. En heel erg moe

  • PPetra

   @Mattie

   Ik heb deze klachten ook al 2 weken. Heb geen koorts. Maar keelpijn, hoofdpijn en hoesten.

  • MMaliz

   @Mattie

   Hier ook dezelfde klachten

  • SSjanie

   @Mattie,
   Ik herken deze klachten helemaal , ik ben nu 8 dagen binnen , ik liep ervoor al langer rond met keelpijn en kortademigheid , omdat ik in de zorg werk moest ik blijven werken (zo krom , ik werk juist met kwetsbare mensen ) Ik meette elke dag temperatuur , opeens kreeg ik toch verhoging/lichte koorts rond 38 en voelde mij erg naar , toen thuis gebleven . helaas klachten blijven maar , keelpijn , erge hoofdpijn , precies ook die hard korstjes met bloed . En blijf maar moe. Ik moet 24 uur klachtenvrij zijn om te werken , zo lastig dit . Ik heb mij nog geen 1 dag zonder klachten gevoeld , soms voel je je 1 dag iets beter en dag erna komen klachten weer in alle hevigheid terug . Ik vind het vooral lasstig dat je niet weet is dit nu een andere virus of toch een milde corona virus ???

  • AAn

   @Sjanie
   Heel herkenbaar allemaal. Duurt heel lang, reken 4 weken.
   Ook bloed uit neus heel lang. Ook steeds terugval, en weinig kunnen doen, te zwak, hartkloppingen erbij.

  • MMarianne

   @Mattie

   Veel dezelfde klachten: begon met lichte keelpijn en rillingen, zelfs onder paar dekens niet warm te krijgen. Reuk en eetlust minder en nu vooral doodmoe van geringste inspanning: druk op de borst/gevoelige longen.
   Ik lees hier overigens dat héél véél mensen precies dezelfde klachten hebben en zich allemaal afvragen ‘of’… óf dit is ander virus dat ineens rondwaart óf dit zijn allemaal 80%’ers (die met milde coronaklachten). Zo ja, dan is het verschil met de overige 20% wel zo héééél erg ongelooflijk groot dat je wel moet denken: dit kán niet…en tóch zijn er mensen met zulke milde klachten die positief getest zijn…

  • MMiranda

   @Mattie
   Heb ook al een week lichte keelpijn en misselijkheid. Lig ´s avonds om 20.00 uur te slapen tot de volgende morgen. Geen koorts… heb het wel heel warm bij vlagen

  • MMelissa

   @Miranda

   Net hetzelfde!!

  • HHenriette

   @Mattie

   Hier ook zulke klachten, meer dan 8 dagen keelpijn, op en af, bal in keel, klier in nek en oorpijn,vage hoofdpijn, rillerig, maar geen koorts, moe en was eergisteren duizelig. Dacht dat t aan mn evenwichtsorgaan lag…spierpijn.

 • RRiet

  Ik werk op een kinderdagverblijf en ondanks familielid corona kon ik zonder klachten gewoon op de groep werken. Ik heb 2 weken terug 3 dagen dezelfde klachten gehad als ik nu weer heb (keelpijn, hoofdpijn, hoest en druk/pijn tussen mijn schouders). Hoelang moet ik klachtenvrij zijn om weer te mogen werken en mag mijn man zonder klachten gewoon door werken?

  • TTom

   @Riet op de site van het RIVM staan de richtlijnen mbt klachtenvrij verklaren en het werk weer oppakken.

   Na 24 uur symptoomvrij zijn mag u weer aan de slag. Vooral hoesten en niezen zorgen voor besmettingsgevaar, dit zijn de belangrijkste symptomen om op te letten. Als de mensen met wie u samenwoont nog klachten ervaren heeft dit geen gevolgen voor het thuisblijven aangezien u zelf al genezen bent. Is dit niet het geval en bent u zelf nog ziekte/symptoom vrij, en uw partner duidelijk niet, dan is thuis blijven aan te raden. Ongeacht van de situatie; was uw handen vaak en goed om te voorkomen dat u de ziekte van uw partner overdraagt op andere.

 • PPanda@@

  Zaterdag keelpijn, zondag keelpijn die langzaam wegtrok. Maandag begon het hoesten. Dinsdag pijn op borst en tussen de schouderbladen bij ademen en bewegen. Hoest in de ochtend veel gif groen slijm op. Dokter gemaild die belde en half uur later op. Het kon een simpele verkoudheid zijn i.c.m. hooikoorts. Zolang ik geen koord heb of benauwd word weet ze het niet. Ze durft niet te zeggen of het covid is. Testen doen ze alleen bij de extreme gevallen in het ziekenhuis dus geen idee

 • LLia

  Ik heb al sinds vorige week woensdag hoesten, soms slijm, schommelende verhoging tot 38, rare gevoel op de borst, geen ademnood.
  Dan weer zoals vandaag koorts vrij, ineens een hoest, en verhoging tot 38, weer dat rare gevoel op de borst.
  Ook neus vol korstjes en met snuiten wat bloederig, niet erg maar iets.
  2 x deze week advies huisarts assistent gehad, advies uitzieken en bij ademnood of benauwdheid terug bellen.
  Best eng gevoel, het voelt anders als anders.
  Werk in de dementie zorg mag niet op werk verschijnen van de corona coördinator van het verpleeghuis.

 • MMaikel

  Heb nu al ruim 5 dagen een ontzettende kriebelhoest, heesheid, soms in vlagen keelpijn en hoofdpijn wat komt en gaat. Vooralsnog geen koorts of echte benauwdheidsklachten… maak me verder wel zorgen of dit erger gaat worden of niet. Ben een man van 37, obesitas, pre-diabetes, en heb astma. Vreemde is dat me stem soms wegvalt en weer terugkomt, dit baadt mij het meeste zorgen.

  Nog meer mensen last van heesheid en kriebelhoest?

  • PPeter

   @Maikel

   Zelfde klacht, natuurlijk geen kat die het me zal vertellen of ik het heb/had.

 • MMayrin

  Hoi ik werk in de zorg (thuishulp) en een cliënt van mij had me dus vandaag geappt met dat ze de uitslag had gekregen en positief is getest voor Corona. Terwijl ik vorige week nog wel bij der thuis ben geweest. Ik had geen lichamelijk contact gehad met haar maar was wel in haar buurt met misschien 55 cm afstand.. we waren namelijk samen thee aan het drinken. Nu zegt de huisarts dus dat ik gewoon kan gaan werken als ik geen klachten heb en er niks aan de hand is en ik me geen zorgen hoef te maken. En van mijn werk moet ik ook gewoon door werken dus ik weet niet wat ik moet doen ik had wel al 3dagen hoofdpijn gehad en hoest ook af en toe wat ik ook al door had gegeven maar het klonk dus niet ernstig genoeg. Maar wat nou als ik het wel heb ? En ik dadelijk mensen besmet doordat ik gewoon moet door werken? Wat nou als mijn dochtertje van 1 jaar het ook heeft ? Ik weet echt niet wat ik moet doen.. kan iemand mij misschien advies geven?

  • SSteffie

   @Mayrin

   Ik zou sowieso 14 dagen wachten om te gaan werken. Dan is de incubatietijd voorbij (heel ruim geschat).
   Maar beter voorzichtig dan te laat

  • MMarieke

   @Steffie

   Dit kun jij makkelijk zeggen. Maar je weet de regels van de overheid. Wij in de zorg kunnen echt niet thuisblijven. Wij krijgen geen keus. Heel belachelijk maar ik kan er niet zo goed tegen dat mensen dat advies geven. Wij mogen dat simpelweg niet.

  • DDebby

   @Marieke
   Idd de zorg zijn andere regels ik zelf moet gewoon werken als hartpatient alleen koorts is thuisblijven. Dat zijn de regels rivm waar ze zich aan houden.
   Heb veel angst het zelf te krijgen maar gewoon door.

  • WWilfred

   @Mayrin
   Wat een vervelende situatie. Ken je meer collega’s die dit overkomt? Ik ben journalist, zou graag met je in contact komen, kun je mij mailen? Naar wilfredvdpoll(a)gmail.com. Groet en veel sterkte.

  • Hheidi

   @Mayrin je mag verlof aanvragen. onbetaald of je vrije dagen aanspreken. overleg met je werkgever. en ja alle landelijke regels mbt ziekte zijn aangescherpt. Je mag niet zomaar wegblijven bij geen enkele baan. Je mag altijd overleggen of je vrij wilt. mensen die hoesten mogen thuisblijven maar niet als iemand die ZIEK is. Daar is de ziektwet enz niet voor. Ga met je werkgever in overleg. Dit geld voor iedereen die niet thuis kan werken

 • HHatice

  Omdat er niet meteen getest wordt vraag ik mij af of er anderen behalve koorts en hoesten alle andere symptomen hebben. Ben misselijk, heb enorme hoofdpijn, lichte diarree, pijn in gewrichten, brandende ogen, naar gevoel in keel en niezen. Dit is dag drie…

  #sterktemetcorona

  • MMurgill

   @Hatice
   Ik heb bijna dezelfde klachten die jij hebt. Alleen hoofdpijn heb ik niet wel misselijk lichte diaree buikpijn heel erg moe voel me grieperig maar dan wel heel licht hele droge keel niezen snotteren maar het snotteren en niezen is dan weer niet de hele dag door.

  • HHatice

   @Murgill
   @julia
   @samantha

   Lastig idd dat we niet weten wat het nou is… afgelopen nacht enorm benauwd geweest maar dorste niet naar het ziekenhuis te gaan:(( overdag ging weer beter maar nu in de avond voel ik op mijn rug waar de longen zitten pijn…
   hoop dat jullie je al beter voelen!

  • JJulia

   @Hatice
   Had alles wat jij hebt, gedurende bijna twee weken. Maar als enige helemaal geen hoest! Mijn zoon en mijn moeder hadden allebei wel hoest, mijn moeder heel erg. Man en dochter alleen respectievelijk buikpijn en hoofdpijn, daarna hoesten en niezen, en alle vijf hadden we precies 1 keer diarree!
   Dus ja, ik vermoed dat we het hadden, echter wordt er niet meer getest dus zeker weten we het niet. Dit alles tot nog geen week geleden.

  • SSamantha

   @Hati wij ervaren de zelfde klachten maar hier geen hoest of koorts misselijkheid diaree brandende ogen neus dicht zitten erg moe.wisselnde hoofdpijn dacht eerst aan hooikoorts ma krijg nu ook last van mijn keel.beetje slijm.en ademen lijkt wat anders te gaan me.1dochters hebben al 2dagen constante buikpijn

 • RRonald

  Ben 67,wil werken,kan ik s nachts gaan werken want dan ben ik alleen

 • MMario

  Vorig week woensdag benauwd geworden met hoofdpijn, duizeligheid en druk op de borst. Maandag voelde ik me goed, alleen in de avond even een warm/druk gevoel op de borst, duizelig en diaree. Vandaag donderdag ben ik van mijn werk naar huis gegaan omdat ik het flink benauwd kreeg, hoofdpijn, misselijk en iets duizelig. Eenmaal thuis ook af en toe rillingen. Alles komt en gaat maar de hoofdpijn blijft. Hoogst gemeten temperatuur tot nog toe 37 graden.

 • EErna Buist

  Dit klopt niet: “Je bent genezen als je je beter voelt en 24 uur lang geen gezondheidsklachten hebt gehad”.
  Ik was genezen, had weer energie, ging weer sporten en werken. Maar twee dagen later werd ik ‘s morgens uitgeput wakker met druk op de borst en erge benauwdheid zodat ik met spoed de huisarts moest bellen. Nu zit ik aan de antibiotica en moet ik in de gaten houden of het erger of minder wordt.

  • JJaap

   @Erna Buist

   Antibiotica werkt niet tegen een virus.

  • JJurgen

   @Jaap virus kan zorgen voor verzwakking en daardoor kunnen bacteriën overhand nemen. Daar is de antibiotica voor.

  • NNathalie

   @Erna Buist ik loop al 7 weken lang rond met dezelde klachten ook 2 x antibiotica kuren gehad omdat het niet wegging met enkel paracetamol de piek heeft het weggehaald nu denk ik.. dat de Antibiotica de luchtwegen infectie heeft weg gehaalt maar de overige corona klachten nu ik niks meer slik van medicatie weer zijn gang kan gaan heb nu weer sinds 7 dagen nieuwe klachten erbij.. ga maandag week 8 in

 • EElena

  Tussen kerst en oud en nieuw in Rome geweest, waar we in drukke menigten hebben gestaan. Begin januari sloeg op de luchtwegen, benauwd, koorts, hoofdpijn, braken, algeheel ziek voelen. Nu vraag ik mij af…was het griep, of toch Corona? De alarmbellen gingen derde week januari rinkelen vanwege de berichtgevingen uit China, ik had daarom graag getest willen worden. Ook heb ik mijn zorg neergelegd bij de huisarts, maar toen werd er nog gezegd dat het hier niet zover zou komen, dat er geen paniek gezaaid moest worden: “het was niet meer dan een griepvirus(!)”

  Ik zou graag getest willen worden om desnoods bij te kunnen dragen aan immuniteit via bloed.

 • EElli

  Als je geen symptomen hebt maar wel besmet, hoe weet je dan dat je weer ‘beter’ bent?

 • AAngela

  Hallo.

  Ik loop al enige dagen met wat klachten:

  Hoesten beginnend toenemend
  Pijn bij hoesten
  Benauwd
  Vermoeidheid
  Gevoel dat mijn hoofd brand maar geen koorts/verhoging
  Weinig eetlust
  Verlies van smaak

  Ik heb een neus/darm sonde tijdelijk van dr sondevoeding af.

  Wat kan ik het beste doen?

 • KKruijer

  Ben COPD patiënt en ben dus altijd benauwd. Nu ben ik de laatste dagen ontzettend moe. Vooral mijn benen en ka de hele dag wel slapen. Kan het zijn dat ik het coronavirus bij me draag. Ben overigens 74

  • IIneke

   @Kruijer
   Hier hetzelfde. Erge pijn in benen al 2 dagen ook constant hoofdpijn en nu verhoging 37,7, ben ook erg moe. Heb ook copd dus risicogroep.

 • AAnoniem

  Gezien je in de risico groep zit, verhoging hebt en benauwheidsklachten hebt zou ik zeker contact opnemen met je huisarts @Lidia

 • LLidia

  Ik heb hartfalen en slik voor de 2 auto-inmuumziektes al jaren prednison. Nu heb al een aantal dagen verkoudheidsverschijnselen, niesen, beetje benauwd, hoesten af toe, best wel moe en een loopneus. Vanmorgen had ik verhoging 37,8. Normaal is mijn temperatuur 36,5. Ik weet niet wat in mijn geval verstandig is? Zijn dit klachten om de huisarts te bellen? Of kan ik hiermee gewoon doorlopen. Ik zit trouwens wel gewoon binnen.
  Groet, Lidia

  • UUrsula

   @Lidia Bellen!!! U heeft andere ziektes die als u besmet zou zijn wel eens een gevaarlijke combi kunnen zijn. Dus niet afwachten maar bellen naar de huisarts! Sterkte

  • KKim

   Mijn vriend is heel erg ziek geweest, ik alleen griep klachten gehad. Maar ruik idd helemaal niks meer! Ook amper smaak! Maak mijn niet best druk om… is er echt nog niemand waarbij dit na enige tijd weer terugkeerde?

  • HHanna

   @Kim

   Uien in mond en neus… Heb ik wel eens gelezen bij gewone griep. En geprobeerd. Bij mij hielp het.

  • SSaskia

   @Kim

   Gelijke klachten en nu ook geur en smaak een kleine week weg. Ik lees graag reacties mee.

  • MMar

   @Kim
   Ruik en proef sinds 20 maart helemaal niks, vanavond leek het eindelijk weer wat beter te gaan. Verder niet ziek geweest.

  • Aangelique

   @Kim
   ik ben ook al 2 weken thuis.begon met griepverschijnselen en na 2 dagen rook ik een soort van sigarettenrook(er wordt hier niet gerookt).de dag erna rook en proefde ik helemaal niets meer.ik heb gestoomd en toco tholin(daar springt alles normaal van open) onder mijn neus gedaan,maar dat rook ik zelfs niet.ik had ook een benauwd gevoel en net of er een band om mijn longen zat.na een week kwam die sigarettengeur weer terug(die er niet was)en daarmee kwam ook heel in de verte weer een beetje de geur en smaak terug.Ik denk dat dit echt van de longen afkomt,want sinds een paar dagen hoest ik ook pas en komt het beetje bij beetje weer los.ik dacht nu ben ik zo weer beter,maar gisteren rook ik weer die rookgeur en voelde me weer benauwd.Maar ik ben al blij dat de geur en smaak weer beetje terugkomt.

  • CClaudine Glibert

   @Kim

   Ja hoor de reuk en smaak komen zeker terug

   Grtjs
   Claudine

  • MMIMI

   @Kim HAD HETZELFDE GEEN REUK OF SMAAK REUK KAM EERST TERUG NA EEN WEEK SMAAK NA 14 DAGEN STERKTE

  • MMonique

   @Lidia

   Als ik jouw was zal ik gelijk de huisarts bellen maar als het erger hoort zal ik naar de ziekenhuis gaan omdat je hart falen heeft

 • KKat Katwijk

  Hallo allemaal.
  Ik heb last van benauwdheid en pijn op de borst. Net de dokter gesproken en die laat straks een puffertje bezorgen om mijn longen open te houden. Dit helpt bij het herstel en zorgt ervoor dat je lichaam het op gaat ruimen d.m.v slijm ophoesten. Heel moe zijn hoort er bij en het advies is binnen blijven en uitrusten. Het herstel duurt ongeveer 14 dagen (vanaf de dag dat je pijn in je borst voelt) Sterkte allemaal! En bel je dokter!

  • GGuido Schmutzer

   @Kat Katwijk

   Hoi, helpt die puffer bij jou?
   Ik ben ook benauwd, komt en gaat. Gister voelde ik me goed en nu weer benauwd. Heb ook een puffer gekregen, wel iets verhoogde hartslag.
   Ik heb al 4 weken klachten in totaal.

  • NNathalie

   @Guido Schmutzer ik had ook een puffer in mijn 3 de week het hielp wel omdat hij dacht dat ik enkel een luchtwegen infectie had. ben al 7 weken ziek thuis met alle corona klachten die je kunt bendenken maar die puffer om de luchtwegen vrij te houden heeft mij wel geholpen. want dacht dat ik stikte keel was opgezet en de klieren en branderige keel

  • NNihan

   @Guido Schmutzer mijn huisarts wilde geen inhalatie voorschrijven omdat er cortisone in zit. En dat schijnt niet goed te zijn bij corona symptomen.

  • NNihan

   @Guido Schmutzer mijn huisarts wilde geen inhalatie voorschrijven omdat er cortisone in zit. En dat schijnt niet goed te zijn bij corona symptomen.

  • Ppeter

   @Kat Katwijk

   Wilt u mij aub de naam van het puffertje doorgeven .alvast bedankt

  • NNoz

   @Kat Katwijk

   Ik heb ‘t al 6 weken en m’n astma puffer werkt niet hiervoor. Al 4 weken koorts. Erg benauwd en pijn op de schouderbladen en nek

 • JJacqueline

  Ik heb eerst 10 dagen keelpijn gehad met bultjes op de tong, nu sinds dinsdag verhoging en soms 38.3 dus ik weet het ook niet huis arts adviseert paracetamol en zuigtabletten. Nu ook misselijk als ik iets eet. Bahhh meer mensen met deze klachten.

  • WWil

   @Jacqueline
   Misselijkheid heel herkenbaar Jacqueline.
   Verder heb ik ook een hele vieze smaak in mijn mond. Het eten dat ik met moeite naar binnen werk, smaakt “bitter”. Geldt zelfs voor water.
   Wens je sterkte om de komende tijd door te komen.

  • SSietske

   @Jacqueline
   Ik heb precies dezelfde symptomen met de bultjes op mijn tong..heel vervelend. Is dit een symptoom van je Corona virus? Verder heb ik ook erg last van keelpijn maar (nog) geen temperatuur…ben jij er nog achter gekomen? Groetjes

 • EErik973

  Hallo,
  Wie heeft net als ik het sterke vermoeden dat hij/zij Covid heeft (gehad) door oa volledig verlies van reuk en smaak? Iemand zijn reuk/smaak al weer terug gekregen en zo ja na hoeveel dagen ongeveer? Ik ben het nu 8 dagen volledig kwijt.

  • RRenata

   @Erik973

   Ja hier hetzelfde nu ruim 10 dagen ziek geweest
   Koorts nu gelukkig over
   Mijn klachten waren droge hoest benauwd koude rillingen zweetaanvallen slijm waar ik niet van af kom en geen trek in eten en ik rook niets
   Lijkt nu iets terug te komen

  • LLieke

   @Renata @Erik

   Ook ik ben sinds 2 dagen volledig mijn geur en smaak kwijtgeraakt. Ik proef en ruik letterlijk NIKS. Verder heb ik soms keelpijn, spierpijn en ervaar ik de hele dag door hoofdpijn. Ik voel warm aan en mijn temperatuur schommelt tussen de 37.30 en 37.8.

  • RRebecca

   @Erik973

   Ja heel herkenbaar! Ben het beiden sinds 4 dagen kwijt, maar voel me verder gelukkig nog kiplekker. Sport nog steeds elke dag en eet gezond. Hopen dat het hier bij blijft!

  • JJan

   @Erik973
   Mijn vrouw en ik zijn vanaf zaterdag ook volledig onze reuk en smaakzin kwijt. Zelf ben ik 2 dagen koortsig geweest en nu een week snotterig. Mijn vrouw voelt zich verder goed. Heel vreemd om niets te kunnen ruiken en te proeven. Uitzitten maar.

  • Ccaroline Loomans

   @Erik973
   Ik ben na 1,5 week stevige koorts weer wat aan het rondscharrelen, mijn man is met een ruime week 38+ koorts nog niet zo ver. Beide hoesten en smaak weg.
   Zoet komt een beetje terug, rest is heel vlak. Vieze smaak in de mond

  • TTamara

   @Erik973

   Hoi Erik, ik ben ook al 8 dagen volledig mijn reuk en smaak kwijt. Voor de rest alleen wat hoesten en hoofdpijn. Ik ben wel in contact geweest met Corona patienten dus dit zal er vast wel bij horen!

  • BBerdien

   @Erik973

   hallo, ik ben ook een dag of 8 mijn reuk en smaakvermogen totaal kwijt. super vervelend. geen verder specifieke klachten, voel me zelfs fit. ben een gezonde vrouw van 72. ik hoorde dat de reukzenuw aangetast kan zijn en dat het herstel best lang kan gaan duren. hoop het toch niet.

  • VVera

   @Berdien
   Hier het zelfde. Eerst koorts hoesten keelpijn en druk op borst. Nu sinds 9 dgn geen reuk en smaak ….smaak kom beetje terug . Maar geur nog niet echt …… heel vervelend

  • SSandra

   @Erik973
   Nu anderhalve week thuis. Begon met een rare droge hoest en koorts. Griepachtige klachten. Sinds een week helemaal geen geur of smaak meer. Vandaag een zure haring geprobeerd en daar zat weer een klein beetje smaak aan. Voel me verder wel weer gied maar het hoesten blijft nog.

  • WWendy

   @Erik973

   Hoi,
   Ik ben mijn reuk ongeveer 14 dagen kwijt, ruik echt nog steeds helemaal niets. Terwijl mijn reuk juist boven gemiddeld was. Had ook andere klachten, alles is nu weg behalve mijn verkoudheid met soms een kriebel hoest. Sterkte!
   Groet, Wendy

  • SSanoekie

   @Erik973
   Ik kan je niet helpen, maar ervaar hetzelfde. Eerst ziek, en opeens van de ene op de andere dag sinds 3 dagen nu geen reuk meer. Niks! Maar niet neusverkouden of verstopt. Een enorm rare ervaring. Die dames gisteren bij jinek spraken over dezelfde klacht. Zij zijn weer genezen maar reuk is nog steeds niet helemaal terug. Succes!

  • RRonnie

   @Marian

   Ik ruik/proef ook al 8 dagen niks meer 🙁 3 vrienden ook al niet. Hoop dat het nog terug komt. Niks aan zo.
   Verder gezond en fit !

  • MMar

   @Erik973
   Hier nu 6 dagen geen reuk en smaak, lijkt sinds vanavond wel iets terug te komen. Verder alleen een beetje snotterig. wel opvallend, zoveel mensen met deze symptomen en er wordt bijna geen ruchtbaarheid aan gegeven…

  • EEsther

   @Erik973
   Ik lees pas net op internet dat verlies van smaak en reuk ook tot de klachten kan behoren. Ik ben nog nooit zo lang mijn reuk en smaak kwijt geweest. Waren 6 dagen volledig weg en nu heb ik na 12 dagen denk ik 70 procent weer terug. Op wat hoofdpijn en een ochtend buikpijn na geen andere griepverschijnselen gehad.

  • MMaaike

   @Erik973

   Ik heb ook sinds 3 dagen dat ik niks meer kan ruiken en dat mijn smaak weg is. Rare gewaarwording. Dit kan dus nog wel langer duren begrijp ik uit jouw bericht.

   Ik wist niet dat dit verschijnsel bij corona hoorde, mogen ze wel meer duidelijk maken. Hoorde dit toevallig van iemand.
   Verder geen koorts.
   Verdere klachten:
   Branderig gevoel op de borst.
   Hoofdpijn, koude rillingen, moe.

  • AAnn

   @Erik973
   Sinds 26 maart ben ik volledig mijn smaak en reukvermogen volledig kwijt.
   Heb verder geen andere symptomen die bij het virus horen . Voel mij gezond en fit, misschien wel iets sneller moe.
   Contact opgenomen met mijn huisarts, 7 dagen quarantaine.
   Inmiddels zijn deze 7 dagen bijna om, en nog steeds geen smaak of reukvermogen.
   VRAAG:
   heeft iemand hier ervaring mee?
   weet iemand hoelang dit nog kan duren?

  • FFerd

   @Ann

   ja je gaat dood. doeg

 • RRw

  Na 2 weken thuis quarantaine ben ik nog steeds verkouden , snotterig en hoest veel. Mag ik alweer aan het werk?

  Mvg
  R.

  • WWendy

   @Rw Wat denk je zelf? #nee

  • AAnoniem

   @Rw volgens mij is het wanneer je klachten hebt gehad de bedoeling dat je (vanaf het moment dat je ‘beter’ bent) alsnog twee weken thuis blijft. Dit omdat je dan zeker het virus niet meer hebt en hij 100% uit je lijf is.

   Maar: dit geld alleen voor het Corona virus, wanneer je gewoon verkouden bent geweest mag je eerder aan het werk. Maar tja, 100% zekerheid over wat je hebt gehad heb je natuurlijk niet zonder test…

   Succes de komente tijd!

  • AAad

   @Anoniem, zekerheid heb je niet zonder test. Van de overheid word je opgelegd wat te doen als je bent besmet, maar of dat zo is kan je door dit beleid niet weten. Weet die overheid zelf eigenlijk wel wat ze wil ?

 • JJet

  @Jack vandaar dat Trump precies weet wanneer het over is!! Ik dacht al die man heeft een glazen bol! 😉

 • KKees

  Als bloeddonor krijg je geen uitslag te horen. Wordt meegenomen in landelijke uitslag.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.