Hoe ziet je zorgverzekering er uit met FvD aan de macht?

Hoe ziet je zorgverzekering er uit met FvD aan de macht?

Artikel door: Koen Kuijper - 83 reacties

Hoe ziet je zorgverzekering er uit met FvD aan de macht?

In 2021 vinden de eerst volgende Tweede Kamerverkiezingen. De zorg in Nederland zal hierbij een belangrijk verkiezingsthema gaan worden. De kosten van de zorg staan namelijk al een tijdje onder druk. Denk aan de hoge zorgpremie, de eigen bijdragen en het eigen risico.

Forum voor Democratie staat volgens de peiling van Maurice de Hond op zo’n 28 zetels. De partij van Thierry Baudet kan dus wel eens een belangrijke rol gaan spelen in het vormen van een nieuwe regering.

Daarom hebben we voor je uitgezocht hoe jouw zorgverzekering er uit komt te zien als Forum voor Democratie (FvD) aan de macht komt:

Eigen risico omlaag, zorgpremie stabiel

Forum vindt dat de zorg de afgelopen jaren veel te duur is geworden en dat steeds meer mensen – vanwege het hoge eigen risico – niet naar de dokter gaan. De afgelopen jaren heeft het kabinet het eigen risico al bevroren op 385 euro.

En dat blijft ook tot 2021 zo. Maar voor FvD is dat onvoldoende.

De partij wil daarom dat:

 • Het wettelijk verplichte eigen risico wordt verlaagd tot maximaal 200 euro
 • De zorgpremie niet verder stijgt

Als FvD het voor het zeggen heeft, zal het eigen risico op zijn vroegst pas in 2022 omlaag gaan. Het duurt immers even voordat een grote wijziging in de wet kan worden doorgevoerd.

De grote vraag blijft natuurlijk hoe FvD dit wil gaan betalen. Naar eigen zeggen halen ze geld uit het terugdringen van bureaucratie in de zorg.

Minder macht zorgverzekeraars

FvD vindt dat de politiek en zorgverzekeraars te nauw met elkaar verbonden zijn en dat er sprake is van kartelvorming.

Thierry Baudet noemde hiervoor als voorbeeld al Arno Rutte, die komt van verzekeraar Menzis. Ook André Rouvoet, vroeger leider van de ChristenUnie, werkt nu bij Zorgverzekeraars Nederland.

Een ander bekend voorbeeld is Sander Spijker, echtgenoot van ex-minister Edith Schippers. Hij was als zorgconsultant werkzaam voor de zorgverzekeraars.

Baudet concludeert dat er aan deze kartelvorming een einde moet komen en bureaucratie moet worden aangepakt:

 • Meer aandacht voor de patiënt en minder aandacht voor administratie
 • Zorgverzekeraars zitten niet langer op de stoel van de zorgprofessional
 • Strengere regels voor winstuitkering en opbouw financiële reserves bij zorgverzekeraars. Geld dat verzekeraars verdienen moet altijd ten goede komen van verzekerden

Restitutiepolis-only

Baudet wil verder de voorwaarden van de verplichte basisverzekering aanpakken. De belangrijkste maatregelen die klaarliggen:

 • Eind aan de wildgroei van zorgpolissen
 • Iedere verzekeraar mag maar één type polis aanbieden: een restitutiepolis.

Dat houdt in dat iedere Nederlander zelf moet kunnen kiezen welke arts, psycholoog of ziekenhuis hij/zij kiest. Ook betekent dit vrijwel zeker een einde aan de collectieve zorgverzekering.

Medicijnen zoveel mogelijk generiek

Medicijnen vormen een grote kostenpost in de zorg. Als het aan Thierry Baudet en zijn kameraden ligt, gaan die kosten fors omlaag. Om dit te bereiken wil FvD:

 • Geneesmiddelen landelijk inkopen
 • Medicijnen zoveel mogelijk generiek voorschrijven

Daarnaast stelt FvD dat mensen zoveel mogelijk hun vertrouwde geneesmiddel moeten kunnen blijven gebruiken

Lagere eigen bijdragen Wlz en Wmo

Forum voor Democratie heeft ook maatregelen voor de langdurige zorg (Wlz) en Wmo (via de gemeente):

 • Zorggeld van gemeenten moet worden besteed aan zorg, en niet aan andere gemeentelijke activiteiten
 • Iedereen heeft recht op dezelfde zorg, ongeacht waar iemand woont

Meer preventie

Tot slot wil FvD dat er meer ruimte komt voor preventie in de gezondheidszorg. Daarmee kan worden voorkomen dat mensen ziek worden en blijven de kosten beperkt. Er moeten daarom meer preventieprogramma’s komen binnen de gezondheidszorg.

We zijn benieuwd naar je mening!

Ben je het eens met de plannen van Forum voor Democratie en Thierry Baudet? Of juist niet?

Laat hieronder je mening gelden.

83 reacties

 • JJacqueline uit Arnhem

  Geloof me, het FvD heeft best wel mijn sympathie. Als ik hun programma lees, zie ik af en toe toch wat “foutjes” Omdat ik gehandicapt ben, ben ik erg benieuwd wat het forum van plan is om te gaan doen met mensen die een beperking hebben. In jullie partijprogramma, over de gezondheidszorg, staat dat er momenteel veel mensen zijn, die vanwege hun eigen risico geen arts (kunnen) bezoeken. Vervolgens staat er, dat jullie deze hoge eigen bijdrage niet verlagen, vóór 2022.
  Zodra jullie die eigen bijdrage wel gaan verlagen dan is dit mogelijk, volgens jullie, door de bureaucratie in de zorg terug te schroeven. Ik begrijp hier uit, dat jullie de mensen meer persoonlijke hulp en – ondersteuning willen bieden. Volgens mij is dit véééél duurder, zo’n persoonlijke aanpak! Het geld dat jullie dus terug zouden willen ‘geven’, om dat eigen risico te verlagen, dat klopt dus niet. Vanmiddag had ik ook zoiets bedacht maar vanwege mijn hersenbeschadiging vergeet ik veel te veel maar ik merk steeds kleine dingetjes, die niet helemaal kloppen. Gelukkig hebben we nog heel even de tijd, om de keuze definitief te maken!

 • Gger

  wordt echt tijd voor premier baudet!!!!

 • Llars

  Wat mij betreft is de fvd de enige partij die de wil en inzet heeft dit land te redden van de onthoudbare belangenverstrengelingen die gaande zijn in de zorg. Goede zorg is het doel! En niet het rijk worden over de rug van de chronisch zieken en verkondigen dat het gaat over een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk!

 • GGunther

  Ik vind het asocial wat CZ weer doet met mensen de nou all niet meer de premie kunnen betalen
  Zorgverzekering minima fors duurder in 2020
  08 juli 2019 Koen Kuijper 12 reacties Mensen met een minimuminkomen die via hun gemeente een collectieve zorgverzekering hebben, gaan in 2020 aanzienlijk meer zorgpremie betalen. In heel Nederland schrapt zorgverzekeraar CZ de collectiviteitskorting op de basisverzekering.De idioten van CDA VVD D66 CU SGP PvdA Groen-Links in de tweede kamer moeten het eigen risico maar afschaffen.
  Ik zelf zeg:
  Elk jaar wordt mijn netto inkomen als en alleenstaande van 1.100 en ook nog chronisch zieke kleiner allen door CZ waar ik elk jaar 130 euro of meer betalen moet waar ik nou all op jaarbasis 1882,20 + eigen risico 385 = 2267,20 moet betalen en nog niet bij geteld wat werkgevers van de loonafschriften aan het ziekenfonds afdraag naar CZ.
  Ik stem 2021 PVV of FvD.
  Ik zeg ik nog dat CZ zelf all jaren voor wanbetalers gezorgd da te all te voor weten dat mensen met en minimumuitkering of minimumloon onder de 1.100 euro de premie niet meer betalen kunnen maar wel doorgaan met stevige premie verhogingen elk jaar met steun van Rutte VVD CDA D66 CU SGP PvdA Groen-Links.

 • WWater

  Prima als Baudet dat voor elkaar krijgt.
  Naast de premie en het eigen risico betaal ik MINSTENS E50,00 bij aan medicijnen die wel voorgeschreven zijn door de arts/specialist, maar niet vergoed worden. Fantastisch hoor met AOW en pensioentje. Ik red vaak het eind van de maand niet.

 • WWelman

  Als men nog steeds niet wil begrijpen dat de kosten te hoog zijn voor o.a gepensioneerden ook al willen jullie een (stabiele?) zorgverzekering dan zijn deze kosten nog steeds te hoog!
  Afschaffen van particuliere zorgverzekeraars en een veel lager bedrag in de maand; bv zoals de ziekenfonds was.
  Nog even in herinnering: in de maand februari/april krijgen de mensen extra betalingen zoals onroerend goed en waternet belastingen bovenop de jaarlijkse huurverhoging etc.

 • SSandra

  Ik zou graag zien dat we terug gaan naar het oude stelsel. Dus het ziekenfonds voor de lage inkomens en middeninkomens. Wie meer verdiend naar een particuliere verzekering. Eigen bijdrage en eigen risico naar inkomen.
  Vroeger kon het ook waarom nu niet?

  • Ccilka

   Zeer goed! Weg met alle privatisering, die is in handen van de internationale uitbuiters….

  • MMiranda

   @Sandra helemaal gelijk heb je, als je vandaag de dag chronisch ziek bent, betaal je de hoofdprijs, omdat ik natuurlijk elk jaar mijn eigen risico kwijt ben. Daarbij bepaalt de zorgverzekeraar naar welke zorgverlener ik moet gaan, ook al zit er een goede in eigen gemeente voor een kleine prijsje en op 5 minuten fiets afstand, ik moet toch naar een buur gemeente toe, omdat de zorgverzekeraar dat nu eenmaal bepaald heeft dat ik daar niet naar toe mag. Uit eigen zak kan ik het gewoon niet betalen. Ik ben totaal afhankelijk van de nukken van de zorgverzekering en daar baal ik zo verschrikkelijk van. Het is echt verdrietig dat je in rijk land zoals Nederland je je zo verschrikkelijk arm kan voelen.

 • Hhar

  We zullen al die bestuurders en zorgverzekeraars eens plaspillen voorschrijven.
  Dan zien ze ook eens wat marktwerking doet met gebruik van deze medicatie.
  Als ze dan nog kunnen werken en niet heel de dag naar het toilet moeten lopen.

 • CCatootje

  Plannen van FvD zijn onbetaalbaar. Kosten voor de zorg zijn weliswaar hoog in Nederland, maar in vergelijking met bijvoorbeeld USA erg goedkoop. In USA betaal je zomaar $5000 per jaar. En als je een chronische ziekte hebt wordt dat niet meer meeverzekerd of tegen gigantische premies.
  Het is zo makkelijk te roepen dat het anders moet. Maar hoe dat gefinancierd moet worden is geen issue. PVV deed dat in het verleden ook al, niet reële populistische plannen verkondigen, nu doet FvD het ook weer.
  Kom met echte veranderingen, met oplossingen hoe het betaald moet worden.

  • PPietertje

   Vergeet niet dat we vroeger met een veel lagere ziekenfonds premie ook allemaal de zorg (misschien wel meer) kregen die we nodig hadden. Dat het nu ineens onbetaalbaar is geworden kom door de graaicultuur in de medische wereld. De prijs van medicijnen wordt uitgebuit, de idiote salarissen van managers in de zorginstellingen en ga zo maar door. Los dit niet op door de zorgpremie duurder te maken want dan weet je dit juist in de hand.

  • WWill

   Pietertje,je hebt het over de graaicultuur ,dat onderschrijf ik volledig! Als je even terug gaat naar de ziekenfondsen, de besturen werkten allemaal pro deo! Km vergoeding ,kerstpakket net als het personeel en een fles wijn op je verjaardag. In de huidige zorgverzekeraars ,heb je een ledenraad die voor het overgrote deel uit burgemeesters en wethouders bestaat,je ziet daar nog amper mensen vanuit de burgerij. Dan hebben ze een raad van bestuur, en ook nog een raad van toezicht, welke ook bevolkt wordt door ex politici die daar de zakken vullen over de ruggen van de zieken en gehandicapten! Door de ziekenfondsen onder te brengen bij de zorgverzekeraars, heeft de politiek een vangnet voor de afgekeurde politici gemaakt! Inmiddels hebben ze miljoenen op de plank liggen en knijpen ze ons burgers steeds verder uit!
   Groetjes Will

 • PP. Dijks

  Maar men gaat aan het feit voorbij dat we in een democratie leven en dat men wellicht met meerdere partijen samen een kabinet moet vormen. We weten al te goed dat de voornemens van de andere coalitiepartijen op zij werden gezet omwille van het mogen mee regeren. Dan wegen de belangen van de kiezer niet meer zo zwaar mee. De verkiezingen waren immers voorbij. De pijnlijke maatregelingen die men de burgers oplegde werd deels op het einde van de regeer periode weer gecompenseerd in de hoop dat de burger de ellende die men bracht zou vergeten in de aanloop naar de verkiezingen.

  Men vertegenwoordigd eerder de bedrijven dan de burgers. Wanneer krijgt Nederland een volksvertegenwoordiging ?

  Waarom hoeven bedrijven zoals shell geen belasting te betalen en de burgers wel?
  Waarom worden de politicussen wel goed beschemrt en een burger niet?
  Klasse justitie noem ik dit. Maar de burger is wel degene die de salarissen van de agenten mag betalen.

  Waarom moeten de burgers er voor opdraaien als de bedrijven in Europa vrije handel willenbedrijven. Zie de afdrachten aan Europa die moeten de burgers weer opbrengen.
  Waarom moeten de burgers opdraaien voor de banken crisis en de economische recessies en worden de bedrijven gespaard. Oost Europeanen de goedkope arbeidskrachten van de Nederlandse bedrijven.

  Waarom moeten de burgers voor de doelen van parijs opdraaien en de bedrijven niet. De energiebelasting is fors verhoogd.

  In Nederland zijn de prijzen vorig en dit jaar met 14,6 % gestegen. Meer dan het dubbele van onze omringende landen.

  De pensioenen. De levensverwachting is fors gestegen dus laten we de mensen langer werken in de hoop dat er voldoende vroegtijdig voor hun pensioenen overlijden dan hebben we hun gespaarde gelden.

  Om er voor te zorgen dat de burgers de gevestigde partijen ter rekenschap zou roepen middels referenda werd deze ondanks adviezen van de universieteiten en en andere belangen vereenigingen toch er door gedrukt. Democratie of ordinair een gekozen dictatuur.

  Als je de gevestigde orde iets onder de neus wilt wrijven dan heb ik je toch voldoende stof gegeven om dat te doen.

 • WWill

  Politiek en zorg is verweven! Deze zorgconstructie is destijds met het elimineren van de ziekenfondsen opgezet om degenen die afzwaaien uit de politiek, aan een baantje te helpen, kijk maar eens naar de functies van vele oud politici die de zakken vullen over de ruggen van de zieken en gehandicapten! Kijk maar eens naar de samenstelling van de raden van bestuur en directie! Ook in de raden van toezicht zitten deze figuren, en wat deze zakkenvullers binnenslepen, dat wil je niet weten. Vraag de jaarstukken maar eens op,kijk naar de BV’s die onder verzekeraars zitten ,daar zitten dezelfde bestuurders! In de ledenraad van deze zorgverzekeraars vindt je nog amper verzekerden vanuit de werkvloer, daar zitten burgemeesters en wethouders….. zo houd de politiek zijn achterban in toom.

 • Ssimone

  waarom zoveel zorgverzekeraars, waarom geen 1 voor iedereen, minder kosten, minder vaste lasten, directeur heeft een vast salaris en geen miljoenen salaris. hou op met die vriendjes politiek word er kotsmisselijk van.

 • SSven jager

  Ik lees iets wat me opvalt. Nl. Zorggeld van gemeenten moet worden besteed aan zorg, en niet aan andere gemeentelijke activiteiten. Is dat echt zo.? ☹️ Dat wist ik dus nog niet.

 • FFred

  Ik ben er van overtuigd dat het allemaal goedkoper kan. Zie Belgie.
  De verzekeraars en de farmacie maken ongelooflijk veel winsten en hebben te veel macht.
  Dat kan nooit de bedoeling zijn van de zorg voor mensen.
  Het is een verdienmodel en geen zorgstelsel.
  En daar moeten we vanaf.

 • SStelpstra

  Helemaal mee eens. Zo fijn dat EINDELIJK de bureaucatie in de zorg aangepakt wordt! En EINDELIJK worden de ziektekostenverzekeraars aangepakt. En hard, hoop ik.

 • JJanWillem de Bruijn

  Ik vind de zorg die we hebben in Nederland prima! Geen slechte ervaringen mee. De kosten vind ik ziek. €168 per maand voor mij alleen. Waar ik me heel veel zorgen over maak is de GGZ. Ik ben in 2017 thuis komen te zitten (ziektewet) en heb bijna 2 jaar moeten wachten voordat er ruimte was mij te helpen. Verslavingszorg idem. Het is niet raar dat mensen met een verslaving hebben gehad veel terugvallen omdat de nazorg

 • KKolkman

  Helemaal mee eens ze mogen van mij die zorgverzekeraars wel helemaal afschaffen scheeld een hoop geld en net als vroeger dat 1 partij alles regeld

 • Hhar

  Vreemd dat in Frankrijk haast 800 miljoen is neergelegd door de grote jongens.
  Maar Nederland staat ook in brand wat zijn zorg aan gaat binnen kort.
  Nog meer ziekenhuizen verdwijnen.

 • CConny van Vegten Plug

  prima plannen allemaal,hopelijk nu ook echt uitvoeren,voor mij altijd de FVD !

 • Aad bos

  Ik wil op ze stemmen maar verlang wel dat ze het allemaal waarmaken.

 • RRetty

  Eindelijk dat er een partij zich echt inzet voor de mens. Het loopt de spuigaten uit zoals het nu gaat.

 • IIna

  Komt er ook een instantie die de zorgverzekeraar jaarlijks toetsen of keuren zodat ze zich aan de afspraken houden?
  Heb het idee dat ze tegenwoordig maar aanrommelen met ‘ons geld

 • GGunel

  Ik vindt dit een goed plan nu kun je niet meer naar de dokter en de wmo vergoed bijna ook niks meer zoals een verhoogt wc pot dus moet je nu al jaaren in je badkamer snachs plassen om dat de wc pot te laag is dat komt door de weekendeelen reuma

 • FFreek

  Eindelijk een partij die het voor de meeste mensen opneemt.

 • DDora

  Stem voortaan opFVd

 • HHennie

  Het zou fijn zijn als alles weer werd terug gedraaid zo als in de gulden tijd
  Toen was het stukken minder duur
  Je had toen ziekenfonds en particulieren
  En je was echt goed verzekerd

 • KK. Spijkerman

  Prima ideeën van Forum voor Democratie, eindelijk een partij die veranderingen aangeeft en durft de boel om te gooien.
  Laten we ze een kans geven.

 • EEus

  Mee eens. 385 lijkt misschien voor sommige mensen niet veel maar er wordt vergeten dat chronisch zieken vaak niet kunnen werken. Dus n lagere uitkering met geen kans op stijging. Medicatie die niet vergoed wordt. Fysio die maar deels vergoed wordt. Dure ziektekosten die niet vergoed worden…noem maar op. Het is een stapeling van kosten. Tel daar bij op dat je soms geen hypotheek kunt krijgen of andere verzekeringen. Buiten dat je je iedere dag ziek voelt is het vaak ook financieel een strop. Zieken moeten niet gestraft worden voor ziek zijn. Mensen die zich klem zuipen of psychoses krijgen door drugs, legerscharen door alcoholisme of longkanker door roken wordt toch ook vergoed? Waarom moeten mensen die echt niets aan hun situatie kunnen doen dan ook nog eens gestraft worden met betaling van 385 euro ieder jaar? Ik stem voortaan op forum. Ik geef ze een kans!

 • CCC Molier-Velthuijs

  Ik geloof hier wel in ! Stoppen met gigantische hoeveelheden geld over de balk smijten en het vullen van de zakken van de zgn bestuurderen ! Het is een aso bende ! Ik gun iedereen behoorlijk veel geld , te beginnen bij mijn persoontje ! HA HA, Verder een goed plan !

 • BB.Vink

  Prima ideeën van FvD, eindelijk een partij die veranderingen aangeeft en durft de boel om te gooien.
  Laten we ze een kans geven, stem daarom allemaal massaal op deze partij.

 • JJolanda

  Klinkt goed. Geen geld naar al die bestuurders en overhead maar naar de daadwerkelijke zorg. En laat de mensen hun medicijnen houden als ze goed werken. Ik ervaar dagelijks hoe het is om een goedkopere vervanger te krijgen. Ben geen dag meer stabiel geweest. Weet je hoeveel geld dat kost. De enorme rompslomp aan administratie doet ook geen goed aan de zorg. Ben benieuwd of fvd dit voor elkaar krijgt.

  • Hhar

   Jolanda,

   Helemaal mee eens met je schrijven.
   Wat kost het heen en weer rijden naar ziekenhuizen als je niet goed bent ingesteld met medicatie of insuline?. Na onderzoek kunnen ze beter telefonisch de uitslag doorbellen, dit scheelt een hoop heen en weer gereis voor velen mensen die slecht ter been zijn.
   Maar ja winst maken is hun doel.

 • HHenzen

  Bij het lezen en de punten zijn echt van groot belang dus ja ben er mee eens

 • LL. Van Montfort

  Ziet er goed uit!
  Laten we hopen dat het FvD lukt.
  Succes!

 • DDiana Steijn

  Kan niet wachten.

 • GG.ten Have

  Iedereen wil aan de zorg veel geld verdienen. Men denkt de verzekering betaald wel. In andere EU. Landen zijn zorg en medictie veel voordeliger. 20 Codeine haalde ik op vakantie bij de apotheek koste 2:45 euro. Hal je deze in Nederland betaal 5 zo veel. Dat is toch van de gekke. Zorg in Nederland moet op dr schop. Het loop de spuigaten uit.

 • PPetra

  Ik vindt het heel goed dat het omlaag gaat €385, is veel te veel iemand met een klein pensioen kan al amper rondkomen daarom ben ik er mee eens, laat alles asielzoekers ook meebetalen maar die krijgen gratis zorg hoen kan Rutte dat verklaren iemand die zich meer dan 40 haar heeft kapot gewerkt hier heeft een klein inkomen en hun komen hier binnen alles gratis zelfs de bus te gek voor woorden

 • Mmathijs

  ik snap die mensen niet die roepen dat de premie naar beneden moet, de zorgverzekeraar minder macht moet krijgen, én ze altijd en overal 100% vrije artsenkeuze hebben. dat kan niet allemaal tegelijk.

  als je wil dat de premie naar beneden gaat, moeten zorgverzekeraars juist meer invloed krijgen over de patiëntenstromen. maar dan moet je als verzekerde wel accepteren dat je niet uit alle ziekenhuizen volledig vergoed worden. nu kan je tenminste nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar als die voor jou beter inkoopt.

  een ander model is dat de overheid de ‘zorginkoop’ gaat doen. dan heb je als verzekerde ook geen volledige keuzevrijheid qua ziekenhuizen. en je weet zeker dat je nul keuzevrijheid hebt qua zorgverzekering: dat is dan overal oostblok-keuzevrijheid.

  • JJan

   Ik woon almere, cz had geen contract met het ziekenhuis hier, goedkope manier van cz om niks te betalen, zou ik moeten reizen naar utrecht, niet een maal maar tig maal.dus andere verzekeraar genomen..maar op zich is het te gek voor woorden.

 • AAmgelique

  Heel.goed zorgstelsel onder meneer Baudet. Sta er volledig achter!!!

 • PPeter

  Een ding snap ik niet sinds de PvdA het zorgstelsel zo als nu heeft ingevoerd is de zorg alleen maar duurder geworden en de wachtlijst alleen maar langer stom het links beleid is een afbraak beleid ook vind ik dat iedereen met een statushouders een minimale zorg hoort te krijgen en niet de meest uitgebreide die wij Nederlanders vaak nog niet kunnen betalen het is geen onzin ik werk vaak voor klanten in de zorg met goede functie daar komen deze verhalen vandaan

 • SStian

  Ja het is echt tijd dat de gezondheidzorg word vernieuwd. Het is te gek voor woorden dat de benaming zorgmijders een feit is geworden. Het mag niet zo zijn dat mensen de zorg mijden puur op basis van het feit dat ze het niet kunnen betalen. De FvD gaat erin voor om dit vijandige beleid aan te pakken en dat is puur winst voor de welzijn van het volk.

  • JJan

   Je moet wel na pensionering, inkomen drastisch gedaald.1500€ zorgpremie 300€.plus alles wat je zelf mag betalen

 • MMark

  Wat een raar artikel voor een website die claimt onafhankelijke informatie te verstrekken. Dit lijkt meer op een promo verhaaltje voor FvD?! Lijkt mij niet de juiste plek. Of komen er ook nog degelijke stukjes over de plannen van andere partijen?

  • JJaap

   @Mark +1

   Graag óf alle partijen aandacht, óf geen. Dit is echt absurd.

 • TT Westerhof

  Natuurlijk gaat dit niet van vandaag op morgen maar de intenties zijn er en geloof mij ,dat de FvD meend wat ze zeggen.Naar beneden die kosten.Meer verantwoordelijkheid bij mensen die er verstand van hebben.Toplagen verwijderen zal al een enorme kostenbesparing geven.Stem FvD

 • JJohan

  prima idee de vinger op de zere plek zorg verzekeraars hebben te veel macht

 • RRutten

  FORUM is tenminste bezig met de kiezer. Andere partijen zijn nu al bezig hoe ze straks na de verkiezingen het FORUM buiten de formatie kunnen houden om de kiezer verder financieel te kunnen uitkleden. We gaan voor het FORUM.

 • MMichel

  Ben ik mee eens.
  En hoe dat betaald moet worden??
  Kijk maar eens wat er over de balk wordt gegooid in het gelijknamige programma en inderdaad de bureaucratie moet drastisch verminderd worden.
  Dat voorkomt heel veel fouten.

 • FFrans

  Dat zijn uitstekende voorstellen,

 • JJoop

  100% mee eens en zeker burocratie terugdringen inclusief de matsbanen voor mislukte politici

 • MMichel

  Waarom zou de FvD het verschil moeten betalen..dat snap ik niet..die 200 euro wordt toch door de mensen zelf betaalt…en vergeet niet de tandarts en opticien in het basispakket.

  • SSophie

   Omdat graaiers zoals jou alleen de $tekens snappen michel

 • HHoltzhuizer

  Zeer mee eens!!

 • HHerman

  Betaalbare zorg voor iedereen, winst terug in de zorg.

  Geen verdien model voor management niet als bedrijf maar als dienstverlening, echte zorg en kunde met inzet belonen.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.