Recordaantal stapt komende dagen over van zorgverzekering

Recordaantal stapt komende dagen over van zorgverzekering

Artikel door: Koen Kuijper - geen reacties

Recordaantal stapt komende dagen over van zorgverzekering

Meer dan een half miljoen Nederlanders kiest de komende dagen (tussen kerst en nieuwjaar) een nieuwe zorgverzekering voor 2021. Dat blijkt uit een prognose van deze website.

Vanwege de strenge lockdown zit heel Nederland thuis. Niemand kan met vakantie en ook het bezoeken van familie of vrienden is dit jaar anders. Ook hebben veel Nederlanders de keuze voor een nieuwe zorgverzekering uitgesteld tot na de kerstdagen. Zorgwijzer verwacht daarom een recordaantal overstappers in deze laatste 5 dagen tot aan het nieuwe jaar.

Deadline

Het wisselen van zorgverzekering kan uiterlijk op 31 december om 23:59. Stap jij dit jaar nog over? Dan zorgt de nieuwe zorgverzekeraar ervoor dat je oude zorgpolis automatisch wordt stopgezet.

We merken dat de meeste verzekerden tot vlak voor de deadline wachten met het kiezen van een nieuwe zorgverzekering. Het is iets mens eigen om de knoop pas op het laatste moment door te hakken. En door corona zijn er nog meer koopjesjagers.

Bart Koenraadt (eigenaar Zorgwijzer)

Ben je te laat? Dan wordt je mogelijk niet meer geaccepteerd. Wacht dus niet te lang en vergelijk hier je zorgverzekering.

Goed om te weten: Als je jouw huidige zorgpolis dit jaar opzegt, heb je heel januari nog om een andere zorgverzekering af te sluiten.

Drukker dan ooit

Door de vakantieperiode en lockdown is bijna iedereen thuis. Bij de helpdesk van Zorgwijzer is het daarom drukker dan ooit. Zowel via de mail als de telefoon stromen de vragen binnen.

Gelukkig zijn we goed voorbereid om de drukte op te vangen. Normaal gesproken krijg je direct iemand aan de lijn. Veel belletjes gaan over de overstap zelf, bijvoorbeeld of de oude verzekering nu wel of niet wordt stopgezet.

Thomas van Campenhout (medewerker Zorgwijzer)

Ondanks de drukte in de laatste dagen ligt het totaal aantal overstappers waarschijnlijk lager dan in voorgaande jaren. Veel mensen zijn vanwege corona wat huiverig om te switchen. Ze zijn bang dat ze niet goed zijn verzekerd bij een andere verzekeraar.

Gelukkig is er geen reden voor zorgen. Coronazorg wordt bij iedere verzekeraars vergoed, zelfs als je kiest voor de meest uitgeklede verzekering.

Nog nooit overgestapt

Ondanks de grote prijsverschillen tussen verzekeraars stapt het merendeel van de Nederlanders juist nooit over zorgverzekering.

Weggegooid geld. Er valt voor veel mensen echt genoeg geld te besparen. Ook als je op zoekt bent naar een verzekering – die beter dekt voor hetzelfde geld – zijn er genoeg opties.

Roy van Wensen (eigenaar Zorgwijzer)

Kennelijk zijn de meeste Nederlanders uitermate tevreden over hun verzekeraar, blijkt wel uit de gemiddelde klantbeoordeling van een 7,7.

Restitutiepolis minder in trek

Uit de statistieken van Zorgwijzer blijkt één opvallend verschil met voorgaande jaren. De restitutiepolis – met vrije zorgkeuze – wordt dit jaar veel minder gekozen.

Het is een trend van de laatste jaren dat de restitutiepolis minder in trek is. De oorzaken zijn wat mij betreft duidelijk, want het aanbod restitutiepolissen neemt af en de premie stijgt sneller dan bij de natura- of combinatieverzekering.

Bart Koenraadt (eigenaar Zorgwijzer)

Ongeveer 18 procent van de Nederlanders heeft nu een restitutieverzekering, maar dat zou in 2021 wel eens een stuk lager kunnen uitvallen.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.