Veel Nederlanders ervaren langdurige corona klachten

Koen Kuijper 423 reacties

Een groot aantal patiënten met ‘milde’ corona klachten hebben daar langdurig last van. Dat blijkt uit vele duizenden reacties op Zorgwijzer. Sommigen zijn al meer dan twee maanden ziek, terwijl iemand normaal gesproken binnen 2 weken is hersteld van het coronavirus.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) zegt dat deze langdurige klachten echt een probleem vormen. Ook bij het RIVM staat het probleem op de agenda.

Symptomen

Typische symptomen die horen bij een milde vorm van Covid-19 zijn koorts, droge hoest en vermoeidheid. Ook slijm ophoesten, hoofdpijn en keelpijn komen voor.

Bij de meeste mensen verdwijnt de koorts binnen een week. Een hoestje kan langer aanhouden. Iemand met milde klachten is gemiddeld na 2 weken weer klachtenvrij, blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Langdurige klachten

Een groot aantal mensen ervaart overigens naast koorts ook andere klachten als gevolg van het coronavirus, zoals aanhoudende moeheid, postvirale hoest en verlies van reuk en smaak.

Dit kan soms 1 tot 2 maanden aanhouden, blijkt uit vele reacties op onze site.

6 weken geleden begon het met veel hoesten, niezen en vooral kortademig. Geen koorts. Daarna ben ik 5 weken lang mijn reuk en smaak kwijtgeraakt.

Marij op Zorgwijzer.nl

Een deel van deze symptomen staan niet op de website van het RIVM. Waarom is niet duidelijk, maar mogelijk omdat wetenschappelijk onderzoek ontbreekt. Overigens kunnen de eerder genoemde symptomen ook horen bij andere infectieziekten, zoals de ziekte van Lyme en Pfeiffer.

Het grote probleem is dat de klachten bij veel Nederlanders langdurig zijn van aard.

Reacties

Hieronder een greep uit de reacties van mensen met langdurige coronaverschijnselen:

Carola op 27 april 2020:

Het valt mij op dat toch veel mensen dezelfde klachten hebben die ik ervaar, zoals zuurbranden, pijn daarvan bij je borstpijn, continu gevoel van irritatie in je luchtwegen en een hoest die maar niet weg gaat. Ik heb daar nu al meer dan 3 weken last van en ook de vermoeidheid heb ik.

Als ik echter de symptomen lees en de classificatie van milde en ernstige symptomen die door de artsen worden omschreven, dan vind ik het toch niet kloppen met elkaar. Bij mild schijnt het gemiddelde binnen 14 dagen geen klachten meer te hebben, maar ik ervaar mijn klachten ook weer niet als zeer ernstig, wel heel irritant.

M op 29 april 2020:

Per toeval op deze site uitgekomen. De reacties zien hier zeer interessant om te lezen. Ik dacht al dat ik alleen met langdurige klachten zat. Bij mij is het 4-5 weken geleden begonnen met een drukkend gevoel op de borst, steken in de borststreek, hoofdpijn en kortademigheid.

Geen koorts en zelfs geen hoest. Ook niet getest geweest. Na wat bezoeken aan de huisarts heb ik een puffer en een kalmeringsmiddel gekregen.

Koen op 1 mei 2020:

Ik zit hier al zo lang mee, bijna 9 weken. Symptomen worden beter maar het voelt alsof het gewoon niet goed gaat. Afgelopen nacht hele heftige hartkloppingen gehad. Ik dacht dat was het dan, maar na een uur ben ik in slaap gevallen en waren de hartkloppingen weg. Ik kan het moeilijk meer aan met al deze klachten.

Gisy op 2 mei 2020:

Ik heb sinds 24 maart klachten. Het begon met hoofdpijn, maar ik heb nu ook last van mijn rechter arm. Sinds drie weken vooral ‘s nachts. Ik ben nog steeds heel erg moe. Ik word vermoeid wakker en ik ben de hele dag energieloos, maar ik heb geen griep of ziek gevoel.

Mulder op 20 mei 2020:

Ik loop al dik 10 weken met coronaklachten rond. De klachten worden langzaam aan wel minder, maar met hele kleine stapjes.

Meer informatie over het herstel na corona en ervaringen vind je op het coronalongplein.

Thuisisolatie

In de huidige richtlijnen van het RIVM staat dat de bevestigde patiënten met corona thuis in isolatie moeten blijven totdat ze ten minste 24 uur klachtenvrij zijn (7 dagen na begin van de symptomen).

Iemand die al langer ziek is, mag eigenlijk niet het huis uit, laat staan werken. Dat zorgt voor veel problemen, want werkgevers wijzen hun werknemers vaak op de richtlijnen van het RIVM, waarin staat dat iemand binnen 2 weken normaliter hersteld zou moeten zijn. Volgens de NOS zijn er zelfs patiënten die twee tot drie keer per week worden ‘gestalkt’ door de werkgever en arbodienst.

Meer aandacht

Om het probleem meer aandacht te geven is er op Facebook een speciale lotgenotengroep opgezet met al meer dan 10.000 leden, genaamd: ‘corona-ervaringen en langdurige klachten’. Ook op Zorgwijzer kunnen mensen hun ei kwijt. Al 8.000 mensen hebben hun ervaring gedeeld met de rest van Nederland.

Ook huisartsen spreken van een serieus probleem. Zo ook NHG-woordvoerder en huisarts Jako Burgers. Via de NOS laat hij weten veel patiënten te kennen die maar heel traag herstellen. Hij vreest dat we misschien alleen maar het topje van de ijsberg zien.

Binnenkort verschijnt er een nieuwe een leidraad voor langdurige corona klachten. Hierin zou revalidatietherapie een belangrijke rol spelen.

Klachten doorgeven?

Het RIVM houdt de verspreiding van corona nauwlettend in de gaten. Om dit kracht bij te zetten kan iedereen (met of zonder klachten) meedoen met de infectieradar.

Hoe werkt het?

  1. Meld je hier online aan voor de infectieradar.
  2. Een keer per week geef je door of je in de afgelopen week koorts of andere klachten hebt ervaren.
  3. Met jouw input kan het RIVM sneller en beter signaleren of er een toename of afname is van infecties.

Inmiddels zijn er ruim 20.000 deelnemers.

423 reacties

  • RRiza

    Net na oud en nieuw begonnen voor mij de klachten als koorts spierpijn en verkouden. Twee dagen later toch laten testen en helaas positief. De koorts ging snel over en verkouden een paar dagen later ook over.
    Nu ben ik sinds 1 dag echt ontzettend moe.

  • RRiza

    Net na oud en nieuw begonnen voor mij de klachten als koorts spierpijn en verkouden. Twee dagen later toch laten testen en helaas positief. De koorts ging snel over en verkouden een paar dagen later ook over.
    Nu ben ik sinds 1 dag echt ontzettend moe.

  • CCeelkekruijs

    Ik heb na corona al 2 weken last van droge hoest en benauwdheid opde borst

  • MMayckel

    Ik kreeg op 23 november 2020 te horen om plus mijn 18:30 dat ik positief was. Voelde me niet echt ziek maar na twee dagen milde klachten van hoesten keelpijn en hoofdpijn. Kort daarna stond ik smorgens op met spierpijn aan mijn onderbenen echt heftig dat eerst aan foute houding gelegen te hebben in bed. Maar later las ik dat dit ook bij corona zou horen. Nu inmiddels weer redelijk normaal maar nog steeds vrij moe na inspanning maar het ergste nu na ruim een maand nog met regelmaat hoofdpijn echt niet lekker . Hoop echt dat ik ooit weer mijn oude lichaam terug krijg.

  • AAlice

    Ik ben 12 dec positief getest.
    Begon met hoge koorts en daarna kreeg ik iedere dag er wat bij…..hoofdpijn, hoesten, keelpijn, rare smaak en geur, overgeven.
    benauwd, vreselijke pijn in mij spieren met name onderrug en bovenbenen.
    Nu weken een aantal wel en verder maar, kan niets. douchen is een hele opgave, traplopen en zelfs een klein stukje wandelen eindigt in extreem trillen van hele lijf vreselijk zweten en benauwdheid.
    Wanneer gaat dit over….ben altijd wel een harde tante en ga door tot het echt niet meer gaat…..maar nu na de inspanning komt het huilen van frustratie.
    Herkent iemand dit?

    • TTruus

      @Alice, hoi.
      12 dec, coronat begon met heftige duizeligheid, gevold door hoofdpijn, misselijk, diarree, rare buikgevoel.
      Pijn in de bovenbenen vnl. Onderrug. Op de rug bleef t verhuizen. Echter voldoende lucht.
      Ha bezocht : corona longen met 100 sateratie. Ontstekingswaarde verhoogd.
      Nu 10 jan. Ik ben weer aan t werk, in de zorg. Bij inspanning, hoofdpijn , druk op de rug. Gesloopt.
      Maar we geven niet op wel.
      Ik ben n sportvrouw op de race fiets. En fiets nu 5 km
      Ook ik maak me zorgen.
      Ik heb me aangemeld voor herstelzorg. Verwijzing vis huisarts.

    • PPasquale

      @Truus
      Hoi lieve truus ik hetzelfde ook sportster. Wat is herstelzorg aub

    • JJolanda

      @Alice
      Hoi Alice, ook ik heb nog steeds klachten, ik was 24 december positief getest! Ik ben ontzettend moe en futloos en heb elke dag hoofdpijn! Wel langzamerhand ruik en smaak terug..

      Vraag mij ook af.. wat is herstel-zorg gaat dit via huisarts??

    • JJolanda

      @Alice
      Hoi Alice, ook ik heb nog steeds klachten, ik was 24 december positief getest! Ik ben ontzettend moe en futloos en heb elke dag hoofdpijn! Wel langzamerhand ruik en smaak terug..

      Vraag mij ook af.. wat is herstel-zorg gaat dit via huisarts??

  • AAlice

    Ik ben 12 dec positief getest.
    Begon met hoge koorts en daarna kreeg ik iedere dag er wat bij…..hoofdpijn, hoesten, keelpijn, rare smaak en geur, overgeven.
    benauwd, vreselijke pijn in mij spieren met name onderrug en bovenbenen.
    Nu weken een aantal wel en verder maar, kan niets. douchen is een hele opgave, traplopen en zelfs een klein stukje wandelen eindigt in extreem trillen van hele lijf vreselijk zweten en benauwdheid.
    Wanneer gaat dit over….ben altijd wel een harde tante en ga door tot het echt niet meer gaat…..maar nu na de inspanning komt het huilen van frustratie.
    Herkent iemand dit?

  • JJohn

    Gisteren neus dicht en brandende ogen en jeukende neus,erg irritant.
    Vandaag geen last meer van maar daarvoor in de plaats pijn in de hals aan de linkerkant.
    Zeer heftige pijnscheuten in de kaak en richting het oor.
    Beetje hoofdpijn erbij.
    Lijkt alsof het aan mijn kiezen ligt maar heb hetzelfde al eerder gehad.
    Is na paar maanden helemaal overgegaan.
    Nu is de pijn heftiger.
    Bijna niet uit te houden.
    Pijnstillers helpen niet.
    Verder geen klachten.
    Heb me nooit laten testen.
    Ben verder goed gezond.
    Maar dit is we erg heftig zeg!!!

    • LLilly

      @John
      Precies hetzelfde ervaren. Ik ben in november positief getest, lichte benauwdheidsklachten , 3 dagen koorts en geen geur en smaak! Met 2 weken waren deze klachten weg , maar met de kerst was het exact hetzelfde zoals jij hierboven omschreven hebt. En nog steeds soms doodmoe of helemaal achter de adem! Blijft een vreemd iets.

  • PPeter

    Ben 6 oktober positief getest. Heb op dit moment nergens last van. Ik zit in quarantaine maar verveel me kapot. Misschien dat de klachten nog komen.

  • MMariska

    Ik ben op 2 december positief getest. Ik heb 2 weken hoge koorts gehad boven de 39. Daarna nog een week rond de 38. Extreme pijnen in mijn organen vooral longen en onderrug met uitstraling naar de benen ( soort zenuwpijn) hoofdpijn, nare hoest en benauwd. Ik ervaar nog steeds klachten als hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid maar het gaat eindelijk beter. Het is nu 5 januari. Ik ben 50 jaar en heb astma. Kortom ik ben wat gewend. Krijg ook jaarlijks de griepprik. Ik ervaar dit virus niet als een griep(je).

    • JJet

      @Mariska Ik vraag me af of de combinatie van Corona en Astma langer (vermoeidheids)klachten geeft. Zelf heb ik ook Astma, ben 50+. Ben op 21 december positief getest. Nog steeds erg moe en zwaar gevoel op borstkas.

    • GGerda

      @Jet

      Ik ben 16 november ziek geworden, dag later getest en positief. Hoofdpijn en koorts. Paar dagen latee, heel veel snot in mn hoofd, maar niet neusverkouden. Vervolgens geur en smaak kwijt. Milde klachten toch nog. Na 2 weken ging het wel weer en probeerde ik te gaan wandelen, ging prima dik half uur. Ik zou weer gaan werken, maar toen ineens gebeurde er iets in mijn longen (ik heb astma ben 61 jaar) zo vreselijk moe en benauwd… of er een olifant bovenop je zit.. het gevoel of je iedere dag een marathon hebt gelopen. Nu kan ik amper 20 min. wandelen, na bijna 8 weken.

  • MMichael van Schijndel

    Hoi hierbij ook getest op corona 25 dec positief met mijn gezin. Mijn dochter van 15 positief getest maar voelt verder goed en geen klachten. Ook mijn andere dochter van 11 jaar positief getest en geen klachten. Dan mijn vriendin 36 jaar veel hoofdpijn en rillingen heeft 2 dagen geduurd dat de rillingen weg waren ….. Maar helaas de hoofdpijn blijft maar hangen. Lees ook dat veel vrouwen hoofdpijn klachten hebben met corona. Nu ik 39 jaar altijd gesport en fit ineens heel mijn lichaam doet zeer en zwak duurde ook 2 dagen. Toen ineens kuchen en niezen vaak op een dag. Heb namelijk ook hooikoorts klachten dus misschien vandaar. Maar nu na paar dagen verder ineens benauwdheid komt erbij springen kort ademhaling waarbij ik soms diep moet inademen om even weer goed zuurstof binnen te krijgen. Hoelang blijft dit kort ademhaling duren weet iemand dit die hetzelfde heeft meegemaakt met de ademhaling.corona sloopt echt je lichaam . Hoor zelf mensen die na een half jaar nog niet ervan af zijn . En RIVM wacht maar met inentingen waardeloos voor een klein rijk landje als wij en als laatste zijn van de EU landen

    • Jjoris

      @Michael van Schijndel

      In Oostenrijk hebben ze zelfs Cocacola positief getest.

    • HHerman

      @joris
      Rare reactie Joris!

    • JJohn vd Berg

      @Michael van Schijndel
      Zeer herkenbaar Michael.
      Ik ben 2 dec positief getest en een dag of 4 snotverkouden geweest. Geen koorts of andere verschijnselen. Na twee weken merkte ik reukverlies (nu 14 jan nog steeds). Nu 6 weken later benauwd piepende adem en hoesten. Ventolin helpt een beetje voor een uur of twee. Het lijkt steeds erger te worden ipv minder.

  • Jjoris

    Heeft een vaccinatie eigenlijk wel zin als je het al negen maanden hebt? Dat is toch préventief.Het is toch geen geneesmiddel?Ik voelde me de laatste twee weken weer redelijk goed maar vanmorgen werd ik drijfnat zwetend en hoestend wakker.Ik heb nou niet bepaald zin om nog een spuit te krijgen waarvan je dan ook weer dezelfde,lichtere klachten krijgt.zegt men op tv.Testen schijnt ook genezend te werken als ik het zo hoor en lees.

    • Eerico

      @joris

      Beste,

      Waar had je dat vernomen dat inenten ook help en genezend werkt?

      Gr Erico

  • KKarin

    16 dec positief getest. Eerst 5 dagen af en toe wat verhoging en smaakverlies. Daarna 2 dagen echt koorts, 2 dagen weer minder en dan weer hoger, en nu nog steeds blijft het schommelen rond de 38. Hoe lang gaat dit duren? Niet doodziek, maar voel me allesbehalve fit. Volgens ass van de huisarts ben ik besmettelijk zo lang de verhoging en zo niet weg is.
    Iemand tips.

  • PPauline

    Ik ben helaas ook positief getest. Zijn er meer mensen die positief getest zijn die niet meer uit hun woorden kunnen komen? Ik heb vaak dat wanneer ik een zin wil uitspreken mijn brein er een grote wir war van maakt en ik daar door niet uit mijn woorden kom..

    • AAlda

      @Pauline
      Dat warrige herken ik helemaal. Het was zelfs zo erg dat ik niks meer kon onthouden. Ik wilde appen, drukte steeds op de verkeerde letters en riep: m’n telefoon is kapot! Dat is allemaal over, maar voel me helemaal niet lekker. Ook het eten gaat niet goed. Heb via de diëtiste eiwitdrankjes gekregen. Die zijn mierzoet maar door de yoghurt, met een banaan of ander fruit is het te doen.

    • EEvelien

      @Pauline ook ik heb moeite met spraak. Sommige woorden kom ik niet op en zinnen worden regelmatig een wirwar waardoor ik er niet uitkom…

    • MMariska

      @Pauline herkenbaar. Ik heb het gevoel dat mijn hersenen het minder doen. Niet op woorden kunnen komen, minder snel kunnen schakelen. Veel minder scherp.

    • JJanet

      @Mariska

      Ik was 26 oktober positief getest. Ik werk nog niet omdat ik nog te vermoeid ben. Naast de bekende klachten heb ik ook nog steeds een vol hoofd. Als ik een app of mail stuur, plaats ik de woorden verkeerd om en ook de letters zet ik verkeerd om. Ik kan gewoonweg niet nadenken en ook mijn geheugen is erg slecht. Ik weet soms na 5 minuten al niet meer wat ik had gezegd of wat ik de dag ervoor gegeten heb. Ik vind dit erg frustrerend en ik word gek van die hoofdpijn. Ik volg een Corona nazorg pakket waarbij ik nu zover ben dat ik 2 uur bezig ben en een half uur plat op de bank neerplof en ik kijk nog steeds naar die bank uit…ook wandel ik elke dag een half uur en doe ik mijn fysio oefeningen en dat allemaal binnen die 2 uur verdeeld over de dag. Ik ben het spuugzat en zou het liefst weer graag willen werken en naar mijn cliënten willen gaan in de thuiszorg. Alleen mijn lijf en hoofd werken flink tegen!

    • AAlice

      @Pauline
      Ik herken dit, hele foute zinnen zeggen, niet kunnen denken en mensen of voorwerpen een totaal andere naam geven. En onder tussen beseffen dat je iets geks zegt.

  • KKelly Veldhuizen

    11 december een positieve test gehad, waar ik het vandaan heb is nog steeds een raadsel. Iedereen in mijn omgeving testte negatief. Niet erg ziek geweest, maar wel de enorme vermoeidheid en snel buiten adem. We zijn nu 18 dagen verder en ik slaap nog elke dag overdag. Ook veel last van malen in mijn hoofd, heel naar.

    • EEvalien

      @Kelly Veldhuizen.
      Herken je klachten, in mijn hoofd blijf ik ook bezig met corona zo naar. Ook nog heel veel hooffpijn.
      Hopelijk slijt het!
      Succes.

    • LLaura

      @Evalien

      Snij de onderkant van een citroen af zodat hij blijft staan snij hem vervolgens in vieren maar niet helemaal door dan en zet deze naast je bed dan is dat malen weg heeft mijn zoon heel erg geholpen wij zijn 21 december positief getest helaas

  • RRichard

    Ik kwam thuis van mijn werk op 20 november en alles begon in de loop van de avond zeer te doen. Leek eerst op “normale” griep, maar op 1 of ander manier voelde ik dit is foute boel. Gelijk de 21e een snel test gedaan, en voordat ik thuis was al telefoontje gehad. Sorry meneer U bent positief getest. Ik gleed behoorlijk snel af, en ben de 23e met 5 liter extra zuurstof opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig kon de extra zuurstof er al vrij snel vanaf. Nu nog steeds vaak moe, en conditie is totaal weg. Even de trap op, en ben buiten adem. Bij elke lichamelijke belasting binnen no time buiten adem. Ga nu een traject in bij de fysio. Hoop dat dit gaat helpen. Dit traject schijnt voor ex covid patiënten vanuit de basisverzekering betaald te worden.

  • KKate

    Sinds 5 dagen symptomen, als ik het zo zie de “milde variant”
    Echter ervaar ik pijnscheuten de gehele dag vanaf mijn oren tot tenen en alle spieren die ertussen zitten. Alsof mijn lijf doormidden is gebroken. Iemand anders ook last van? Verder hoofdpijn, reuk en smaak weg en af en toe een droge hoest.

    • AAstrid

      @Kate

      Ik heb hoofdpijn en ook of al je spieren boten zijn afgescheurd heb het nu al vijf dagen kan niet slapen kan niet liggen of zitten.Mijn reukvermogen heb ik nog maar eten geen trek

    • KKate

      @Astrid

      Klopt dat liggen ging ook heel slecht! Ik wist niey meer waar ik het zoeken moest! Ware hel! Zit nu op dag 10 en de spierpijn gaat al wat beter. Begin nu ook wat op te hoesten. Borst is nog wel wat zwaar. Hopelijk knappen jullie allemaal snel op!

    • KKate

      @Astrid

      Klopt dat liggen ging ook heel slecht! Ik wist niey meer waar ik het zoeken moest! Ware hel! Zit nu op dag 10 en de spierpijn gaat al wat beter. Begin nu ook wat op te hoesten. Borst is nog wel wat zwaar. Hopelijk knappen jullie allemaal snel op!

    • MManon

      @Kate

      Heb je wel laten testen?

    • WWilma

      @Kate
      Ik herken dit enorm, heb 2 weken op bed gelegen en nu gaat het weer maar nog iedere dag duizelig en pijn in mijn hele lichaam in mijn gewrichten. Echt naar.

    • KKate

      @Wilma

      Jeetje, ik zit nu op dag 10.
      Je moet naar een speciaal traject voor de fysio. Veel beterschap!

    • JJan

      @Kate

      Ik heb mij zelf 28 Dec laten testen op corona. Omdat ik me niet lekker voelde totaal geen koorts gehad. Maar wel 2 keer pijn in mijn linkerdijbeen net het gevoel als kramp dat had ik 2 nachten achter elkaar en op de 27 Dec heb ik verschrikkelijk veel pijn in mijn borstkas gehad dat heeft wel 6 uren geduurt voordat dat afzakte. Nu voel ik nog wel dat het in de borststreek (longen), nog niet helemaal goed zit en klein beetje benauwd maar mee te leven.

    • KKate

      @Jan

      Ik zit nu op dag 10, gelukkig wordt de spierpijn al wat minder. Maar idd er zit iets op mn borst wat zwaar is. Gelukkig hoest ik al wat op wat voor opluchting zorgt. Heel veel beterschap!

  • RRon van Wagtendonk

    December vorig jaar was ik bezig met mijn laatste reizen van mijn vliegende carrière. De laatste twee reizen waren naar Hongkong en Singapore. Terugkomend van de laatste reis op 20/12 stond ik twee dagen later bij het aanrecht en zei tegen mijn partner: “Ik ben werkelijk helemaal doodop”. Ik kon amper nog op mijn benen staan. De dag daarna lopende met de hond liep ik een dijk op en halverwege moest ik stil gaan staan. Onverklaarbaar voor iemand die altijd heel sportief geweest is. In de nacht lichte verhoging maar verder ging het wel. Ik ben niet zo’n “dokterloper” en na enige dagen leek het weer beter te gaan. Enige dagen later kreeg ik ‘s-nachts hevig drukkende pijn op de borst, heftige spierpijnen en heel zware hoofdpijn. Uiteindelijk verdween alles na enige dagen weer en herstelde ik redelijk. In januari was er wel wat geschreven over een nieuw virus in China maar ik zat in Nederland en dacht niet aan het verband met mijn reizen. Wel hield ik langdurig een nare hoest en heb daarvoor zelfs een gepland darmonderzoek laten verplaatsen.
    Inmiddels ben ik een jaar verder en nog steeds is mijn conditie niet op peil, blijf pijn houden in spieren en gewrichten, regelmatig hoofdlijn en een licht branderig gevoel rondom mijn strottenhoofd. De laatste maanden ook pijn in het gebit. Ook heb ik steeds vaker last van een tintelend branderig gevoel in de huid van mijn armen. Omdat er in de tijd dat ik de eerste verschijnselen had er überhaupt nog geen test was is Corona bij mij dus nooit officieel vastgesteld. Mijn huisarts zei ergens in april dat ik -afgaande op de verschijnselen die ik had gehad- er gevoeglijk wel van uit kon gaan dat ik Corona gehad heb. Men heeft het bij de naweeën meestal over de duur van enige maanden. Bij mij duurt het dus al bijna een jaar

    • Ttanja

      @Ron van Wagtendonk

      beste Ron ook ik ben van de eerste golf.Ziekenhuis gelegen enz. Had ook een goede conditie. Herken mezelf in de klachten die je nog hebt.
      sterkte er mee

    • JJacqueline

      @Ron van Wagtendonk

      Hey Ron zal goed kunnen
      Ik had blaas kanker en ben geopereerd in februari 2020
      Net voor dat het hier bekend werd
      1 maal thuis. Twee dagen later zo ziek als een hond. Gekropen voor mijn adem. Koorts hoesten. Alles bij elkaar kwam de Ggd in pak een test doen en de ambulance
      Kon thuis blijven met medicijnen
      Mijn test bleek te laat te zijn want ik was drie weken verder
      Maar ik en mijn huis arts
      Gaan er van uit dat ik het gehad heb
      Ben nog zo moe als een hond.
      Was altijd sportief
      Hoesten nog afentoe
      En hevige spierpijn
      Met veel vrezelijke kramp krijg er gewoon blauwe plekken van
      Ik wilde mijn laten testen of ik het heb gehad
      Dat, mocht niet omdat ik kanker gehad hebt
      Begrijp niks van het medici
      Was zelf altijd in de zorg. Ziekenverzorging.
      Tegenwoordig ben je een nummer
      Hoop op een gezonde toekomst voor iedereen dat we maar meer respect en liefde op de were mogen mee maken

  • WWendy

    Ik ben 7 weken geleden positief getest en enorm ziek geweest. Hoge koorts, benauwd, duizelig, hoesten zeg maar het hele pakket.
    Nu ben ik nog steeds niet de oude en merk ik dat ik dit het grootste “gevecht” vind met mezelf, omdat ik zo graag weer “normaal” mee wil meedoen maar mijn lichaam wil niet. Ben enorm moe na de simpelste dingen (ben 38 jaar) ervaar veel spierpijn over mijn hele lichaam alleen al als ik tassen of een vuilniszak draag. Ik wandel elke dag een uurtje om maar in beweging te blijven en te hopen zo weer een beetje energy op te bouwen maar tot nu valt het me vies tegen.

  • IIrma

    Hi, ik was 4 dec bij iemand op bezoek, netjes op afstand. Zaterdag 5 dec kreeg ik een kriebelhoest. Zondag voelde ik mij niet zo lekker. Als gastouder ging ik meteen nadenken over wel of niet gaan werken. En bellen om te testen. Maandag ochtend kreeg ik een telefoontje van de vrouw waar ik vrijdag was geweest. Zij bleek positief. Meteen afstand genomen van mijn familie. Dinsdag 9 getest. Positief. In isolatie op mijn Zolder kamer. 5 dagen later hebben mijn man en 2 dochters zich laten testen. (geen klachten) toch 1 positief..Dus moesten ze nog 5 dagen binnen blijven. Man en 1 dochter na 5 dagen nog maals testen. Negatief. Zij mogen naar buiten, ik zit nog binnen…. Heb mijn man en dochters sinds 7 dec niet meer aangeraakt…ik heb Geen koorts gehad, kan ook niet zeggen benauwd geweest te zijn. Maar mijn lichaam is zeker wel bezig (geweest) om iets te verwerken. Enkele dagen geleden ging het elke dag een stukje beter. Ik ging met avond eten even naar beneden, maar nog steeds op afstand. Maar gisteren voelde ik mij weer veel minder….
    Wanneer weet je nou of je nog besmettelijk bent of niet. Wanneer zijn het alleen nog herstellings klachten,
    Vooral mijn jongste dochter verlangt zo naar de armen van haar moeder om haar heen….
    Maar ik ben zo bang iemand te besmetten die mogelijk ernstig ziek wordt….. Maar tegelijkertijd zie ik ook wat mijn isolatie met het gezin doet. Die onzekerheid en maakt mij erg somber, wanneer is het weer veilig….
    Herkent iemand dat?

    • EEls

      @Irma,
      Herkenbaar. Weer een terugval hier. Ik blijf op afstand van mn gezin. Maar ik krijg ook wat meer last van sombere gevoelens, vooral omdat het zo lang duurt voor je opknapt.

    • IIrma

      @Els mag ik vragen sinds wanneer jij in isolatie zit?

    • HHansje

      @Irma
      Ben sinds 9 dec in isolatie heb 3 pubers en geen partner.. jongste is afgelopen vrijdag 14 geworden.
      Energie 0,0. Heb klein beetje last van hoestje, paar keer per dag. Iets waar ik mijn leven last van heb, maar nu besmettelijk zou kunnen zijn…
      Hoelang moeten mijn pubers nog zonder ouder, of mag ik risico gaan nemen?

    • EEls

      @Irma
      Vanaf vorige week maandag in isolatie. 8 dagen in isolatie geweest. Nu ben ik weer in het gezin, maar mn hoofd heeft het wel zwaar. Het voelt alsof je hoofd constant vol zit, terwijl ik niet eens kan snuiten.

    • GGerdien

      @Els
      Vol hoofd en duizelig heb ik ook, stomen enz helpt niets komt niets los. Heb ook totaal geen reuk. druk op de borst en een beetje benauwd heb ik 2 dagen gehad. verder voel ik mij goed. Ik ben nu 9 dagen verder maar vraag mij af wanneer je weer Negatief ben. Dus niet besmettelijk?

    • DDeb

      @Irma

      Zo herkenbaar! Mijn positieve test was begin van deze maand. Ik had alleen milde klachten, voelde me na 12-13 dagen isolatie weer top en nu sinds een kleine 3 dagen juist weer minder. De neusverkoudheid blijft opspelen!!! Maar inderdaad, ben ik nog besmettelijk…?! Zo lastig in te schatten. Je zou toch denken van niet na 3 weken.

    • SSophie

      @Deb
      Het is echt heel lastig om te weten of je nog besmettelijk bent of niet, ook omdat iedereen iets anders zegt. Meerdere artsen gesproken en die blijven toch zeggen na 7 dagen en dan 24 uur klachten vrij (verkoudheid, koorts) dan heb je geen corona meer. De overige klachten zouden dan de klachten zijn dat je lichaam aan het herstellen is (hoofdpijn, vermoeidheid, hoesten doordat je longen beschadigd zijn, geen energie etc.) Ikzelf heb pas na twee weken mensen laten komen, toch omdat ik bang was om iemand aan te steken. Ikzelf vind de site van longplein echt heel erg fijn daar zie je de langdurige klachten die je kan hebben zonder dat je nog corona hebt.

    • GGonnie

      @Sophie
      Hallo ik heb in okt corona gekregen nu 2 x per week therapie en de zoutkamer gaat erg langzaam vooruit
      Je moet je gewoon nog een x laten testen heb ik ook gedaan toen ik weer neg was kon ik weer naar buiten en beginnen met therapie ik kan nog steeds niet werken
      Sterkte ermee gonnie

    • JJolande

      @Deb
      Zo herkenbaar. Ook ik heb na 15 dgn nog klachten. En vooral de neusverkoudheid en vermoeidheid en ik heb geen hoge koorts of benauwdheid ervaren. Op de dag van de testuitslag liep ik ook nog een zweepslag op.

    • FFranziska

      @Deb ik heb dat ook.. Nu de 11de dag.. Mijn neus zit wat dicht..
      Ben ik dan nog besmettelijk? Geen loopneus.. Niet snuiten.. Niet niezen..
      Ik krijg maar geen duidelijkheid..

    • Jjudy

      @Deb, dit lijk ik zelf wel; dacht ‘de wereld weer aan te kunnen’ , leek ook een aantal dagen vrij van klachten; lekker veel buiten geweest; hardlopen, fietsen etc.
      maar vandaag, ineens weer verhoging en vermoeid gevoel

      Het lijkt nog lang op en neer te gaan, zo te lezen in andere reacties.

      En idd of je nog besmettelijk bent… ik heb begrepen bij koorts wel… weet het echter ook niet zeker, of dit bij verhoging bijv. wel of niet geldt. Voor de zekerheid blijf ik maar binnen…

      Sterkte!

    • KKarin

      @Irma

      Ik herken het wat je beschrijft. Ik zit al sinds 3 dec in isolatie. Ik heb nog steeds keelpijn en lichte verkoudheidsklachten houden. Wanneer gaat dat over? Wanneer ben ik niet besmettelijk meer. Wanneer mag ik naar buiten???
      Het gezinsleven is totaal ontwricht. Morgen is het kerst en we doen er helemaal niks aan. Ik ben degene die de kerstboom optuigt. Die staat er nu dus ook niet…..
      Rot virus.

      Groet Karin

  • DDolf

    Vanaf februari 2020 tot op heden 20 december 2020 vanuit het niets opeens niesbuien of een
    loopneus waarbij zeker 2 tot 3 zakdoeken doorweekt zijn. Sowieso altijd bij het opstaan en de rest van de dag is niets te voorspellen. Geen koorts en/of benauwdheid, wel moe.

  • Eesther

    Hallo allemaal
    halverwege oktober een positieve test gehad. Had de dagen ervoor meteen door dat het mis was. Zo benauwd, verhoging, moe, angstig. nu bijna 10 weken later nog te maken met extreme vermoeidheid. en bij te veel inspanning het gevoel dat mijn luchtpijp dicht word gedrukt. Voor de corona had ik te maken met een tennis elleboog en was hiervoor al onder behandeling bij de fysio. En nog steeds veel klachten van de elleboog. Maar wat erbij gekomen is zijn klachten van schouders en nek. die voelen zo stijf en onrustig aan. weet me soms geen houding te geven. heb het idee dat het herstel van de elleboog door de andere klachten niet echt vordert. zijn er meer mensen die last van nek en schouders hebben na het coronavirus

    • MMarita

      @esther hoi Esther ik heb nu na 10 dg ook ineens schouderpijn en heel erg moe.

    • FFrances Kessler

      @esther

      Hallo Esther, ik ben 15 november positief getest en behoorlijk ziek geweest. Ook ik heb veel last van mijn schouders en nek. Heel vervelend en vermoeiend. Mijn hele lijf voelt soms zo pijnlijk.

    • IInez

      @esther
      Hoi Esther, ik ben op 16 dec positief getest, was een week ziek. Vorige week voelde ik me weer ok, maar nu sinds een paar dagen weer heel erg moe en ook nekpijn en hoofdpijn

    • IInez

      @esther
      Hoi Esther, ik ben op 16 dec positief getest, was een week ziek. Vorige week voelde ik me weer ok, maar nu sinds een paar dagen weer heel erg moe en ook nekpijn en hoofdpijn

    • IInez

      @esther
      Hoi Esther, ik ben op 16 dec positief getest, was een week ziek. Vorige week voelde ik me weer ok, maar nu sinds een paar dagen weer heel erg moe en ook nekpijn en hoofdpijn

    • KKaren

      @esther
      Herkenbaar .. 20 okt pos getest. Corono viel op zichzelf mee maar de naweeeen ervan zijn echt niet fijn. Zo moe en alles kost energie. In contact zijn met mensen ( op het werk) is zo vermoeiend. Lukt ook met veel moeite voor 50 procent omdat ik het zo graag wil. Sinds 3 weken ineens ook weer veel spierpijn in mijn hele lijf maar vooral nek en schouders. Je wilt zo graag weer een beetje normaal functioneren ….

    • MMirjam

      @Karen
      Precies hetzelfde hier. 23 dec eerste klacht, volgende dag sneltest positief. Voelde als een soort onderdrukte griep, wel dichte neus. Na twee dagen geen reuk meer, maar verder mild verloop. Ik heb me heel rustig gehouden en lange nachten geslapen. Na 10 dagen uit isolatie. Echter na twee dagen dingen doen kreeg ik een extreme vermoeidheid en spierpijn. En hier en daar gewrichtspijn. Eigenlijk voel ik me slechter dan tijdens de isolatie. Ik ben uit isolatie maar vind het best eng. Ik hoop dat ik niet alsnog mijn familie besmet…

    • MMadelon Ravenhorst

      @esther

      Hier hetzelfde. Was al onder behandeling van fysio. Ná de lichte Corona-griepverschijnselen ineens weer veel meer pijn in onderrug en schouders (had in beide schouders slijmbeursontsteking gehad). Kan er niet van slapen. Zou zo maar door restverschijnselrn kunnen komen.

  • CChris

    begin december mild ziek geweest door Corona, koorts, keelpijn en hoofdpijn. Op de 5e dag verloor ik smaak en reuk. Tot nu ook nog niet teruggekregen. Ik ervaar dat als zeer deprimerend. Het onbegrip maakt het alleen maar erger. Deze klacht wordt erg onderschat.

    • SSharon

      @Chris

      Hallo, Chris ik heb behoorlijk veel last van Corona en ben nu al 13 dagen goed ziek. Ook ik heb geen reuk meer en vind dit ook zeer vervelend! Sterkte hoor!

    • HHeleen

      @Chris
      Ik heb een week lang niks geproefd en geroken. Afgezien van de andere klachten werd ik hier nog extra depri van. Heb heel erg mijn lijf getriggerd om weer connectie te maken. Sterke geuren snuiven om te oefenen. Geen idee of het ech geholpen heeft maar hen nu smaak en reuk bijna tetug. Strekte!

      Heleen

    • LLoes

      @Chris
      Hoi Chris en anderen, ik ben door Corona ook mijn reuk en smaak kwijtgeraakt, maar ik ben na wat googelen mijn reuk gaan trainen en dat heeft geholpen want ik had het vrij snel weer terug. Probeer het eens met 4 verschillende geuren, ik had citroen, nootmuskaat, eucalyptus en iets zoets van in mijn geval rituals, maar kan ook een andere zoete geur zijn. In het begin rook ik helemaal niks, maar na een paar dagen begon het al voorzichtig weer terug te komen. Succes!

    • Ssaskia

      @Chris
      hoop dat het inmiddels beter gaat.
      hier ook geur en smaakverlies,in 1 klap 2 zintuigen minder.
      Eten omdat het moet maar de lol is er af.
      Hen trek in hartig maar niks kan je zin ergens in verzadigen.
      Ik ben er best verdrietig over en merk echt onbegrip als je niet kan ervaren hoe het is
      als het over is eet ik gelijk een hele zak chips leeg

    • TTamara

      @saskia
      Ik ervaar hetzelfe op dit moment, heel frustrerend is dit! Want ik houd echt van lekker eten. En ik ruik normaal meer dan een gemiddeld persoon. Ik heb het getest met verschillende producten en zelfs kruidnagel proef ik niet , ik voel dan alleen een tinteling.
      Hoe lang heb jij ongeveer last gehad? Of wanneer was je reuk en smaak weer terug?
      Voor de rest die dit allemaal mee maken veel sterkte en beterschap.
      Groetjes

    • IIda

      @Chris
      Ik heb in oktober Corona gehad, gelukkig alleen milde klachten. Na een week van het ene op het andere moment reuk en smaak helemaal weg. Uiteindelijk heeft het bijna 4 weken geduurd voordat beide weer helemaal normaal waren. Ook ik heb dat als de meest vervelende klacht op dat moment ervaren.
      Ik heb echter nog steeds last van restklachten, er zit nog steeds veel in mijn hoofd en ik klink nog steeds erg nasaal. Ook moet ik steeds mijn keel schrapen omdat er continu wat zit . Het heeft al geleid tot voorhoofdsholte-ontsteking en daarna heb ik nog een week een antibiotica kuur gehad en een medicinale neusspray. Nog steeds niet over, moet komende week weer naar de huisarts. Erg vervelend al heb ik er weinig last van

  • NNico Schouw

    Ik ben na ruim een week Corona weer redelijk hersteld. Alleen nog steeds elke dag een flauwe nare hoofdpijn…dat nu al totaal 5 weken. Heel irritant.

  • HHarm Bakker

    Ik kreeg 7 oktober klachten,spierpijn,hoofdpijn,moe,geen koorts.Wel getest op 12 oktober was positief. 3 weken ziek thuis geweest. Weer rustig aan het werk gegaan nu 6 weken later nog steeds spierpijn, en vermoeidheidsklachten, af en toe hele rare hoofdpijn ,hartkloppingen. Huisarts zei dat het met de nasleep van corona te maken heeft.

  • GGigi

    Ik ben eind oktober positief getest, en nu 6 weken later nog steeds thuis ziek, met een myriad aan symptomen, waaronder buikpijnen, non stop oorsuizen, verlies reuk, druk op borst, hart overslaan, branderig gevoel op borst en huid, pijn in nek en schouders, keelpijn, tintelingen in vingers en tenen, migraines, vergeetachtigheid, haaruitval, mijn huid ziet er droog/rimpeling/anders uit, insomnia…

    Het lijkt alsof elke dag een nieuwe verrassing in petto heeft.

    Hiervoor was ik erg sportief en gezond :(((
    Beterschap iedereen.

    • Ssilvia

      @Gigi
      Jouw klachten klinken als een serieus vitamine b12 tekort. Ik vraag me ook af of mensen met b12 tekort vatbaarder zijn voor corona. De mensen die ik ken en die corona kregen hadden allemaal een b12 tekort.

    • DDaisy

      @silvia

      Hier net dezelfde klachten
      24 nov positie week voordien al rare klachten.
      Nog steeds slap maag/ buikpijn
      Spierpijn onder hoofd rond hoofd, nek
      Beetje gewichts verlies
      Oo 8 april eerste keer corona positief
      Heb immuunziekte daardoor vatbaar
      Groetjes
      En sterkte

    • KKika Dedic

      @Gigi

      Hi,Hier ook bijna zelefde.
      Ik ben op 15 november positief getest, al vanaf het begin had ik hoge koorts en veel spierpijn hoofdpijn, maar ook veel last van hartkloppingen en tintelingen, zo erg dat ik dacht dat ik gek van werd ,nog steeds veel klopingen in mijn heel lichaam, geen kracht om wat te doen, slapen gaat ook moeilijk, aan het werk kan ik niet eens denken, eten gaat ook niet echt ,
      Ik wens jou snelle beterschap
      Groetjes Kika

  • AAdam

    Beste mensen ik zit erg met iets wat ik graag wil delen misschien dat men dit herkent..ik voel me best angstig al een tijdje hierdoor.
    Ik heb in oktober corona gehad. Het was best heftig ervaren, spierpijn in onderrug, rillingen, en een zeer flinke griep. Echter nadat ik na 10 dagen uit bed kon bleef er iets wat me echt dwars zit tot op heden. Sinds corona heb ik hartoverslagen, heb een onderzoek laten doen bij de huisarts en cardioloog en beiden zagen op het eerste gezicht niks ergs, het word weggezet als onschuldig. Echter heb ik dit voor corona nooit gehad en ben nu al 40 dagen verder en het gebeurt heel vaak op een dag…20-30 x meer wie zelfs probeer er niet op te letten. Ik ben 29 jaar. En redelijk sportief geweest heel het jaar…al mijn andere waarden van hormonen en etc zijn allemaal goed. Heeft iemand dit ook? Het valt me heel zwaar..elke dag.
    Graag hoop ik dat als men dit herkent mij bericht.
    Vriendelijk bedankt

    • Jjacob

      Angst en stress zijn slopers.Kijk een simpele feelgood film of zo en niet de besmettinscijvers want dan sllat mijn hart ook over.Ik ben nu negen maanden af en aan dan weer flink ziek en dan weer een paar dagen o.k.Maar angst,nee.Wel voor een verplichte injectie.

    • NNicole

      @Adam Een vriendin van een vriendin (sorry, dat is even de constructie 😉 heeft sinds corona last van een hartslag die bij weinig inspanning veel teveel omhoog schiet. Zij is halverwege de 30, ook gezond en fit (sportief) voor corona maar nu al meerdere maanden aan het herstellen van corona uit de eerste golf. Ik weet dat ze bij een revalidatiegroep zit (post covid poli van het AMC) met jongeren die allemaal langdurig klachten hebben. Ik heb begrepen dat corona bij jonge mensen vooral in de eerste golf wat is onderschat vanuit de gedachte ‘dat zij wel herstellen’. Helaas gaat dat dus niet altijd even soepel.
      Veel beterschap, hopelijk heb je er iets aan. Het is dus niet hetzelfde als de hartoverslagen die jij hebt als ik het zo hoor maar dat corona verband kan houden met je hart lijkt mogelijk dan wel aan de orde. Misschien kunnen ze je er via die poli meer over vertellen.
      Succes nogmaals. En dat tijd, rust, vertrouwen en rustig opbouwen je goed mogen doen in je verdere herstel (lees: mijn moeder heeft tijdens de eerste golf ook corona gehad – zonder hartproblemen hoor- maar is na een aantal maanden van herstel wel weer helemaal de oude nu).

    • AAnnette

      @Nicole
      Bij mij ook precies zo. In maart Corona gehad, niet getest, redelijk mild een week of 2 heftige klachten en koorts, pijn. Maar nu 9 (!) maanden later nog een scala aan klachten, giga hoofdpijnen,diarree, duizelig, snel overprikkeld, maagpijn, neus zit potdicht, benauwd, druk op mn borst, en met name erg vervelend en beangstigend mn hartslag die bij de minste inspanning omhoog schiet en niet meer rustig wil worden waardoor ik heel duizelig en onwel wordt. Ik was heel sportief voor Corona met een goede conditie !
      Ik heb iedere week weer een andere heftige klacht, vlgs mn huisarts te danken aan een op hol geslagen immuunsysteem… ben vorige week maar een Corona test gaan doen: negatief.
      Mijn man die heel ziek geweest in de eerste golf, is wel volledig opgeknapt.
      We moeten de moed erin houden, maar dat is echt heel moeilijk, ik functioneer nog maar half. Ik vraag me af of zo’n vaccin dan juist wel of niet helpt tegen die blijvende klachten ?

    • PPeter

      @Adam hoi herken dit wel zit nu 8 dagen binnen heb lichte klachten maar wel een overslaand hart . Echt nog nooit gehad . Erg vervelend . Maar dit lees ik dus steeds meer .

    • JJulie

      @Adam kalmeringsmiddel tegen stress (tenzij je geen auto rijdt). Minder stress minder hartoverslagen.

    • KKaoutar

      @Julie
      Ik ervaar het ook zo hoe minder druk hoe minder druk op mijn hart
      Want je lichaam moet weer hoed herstellen en heeft tijd en vertrouwen nodig
      Ik ben 23 december positief getest had een week ervoor heftige hoofdpijn en voelde heel warm aan.
      Na 2 dagen kreeg ik het benauwd geen lucht duizeligheid ( was een paniekaanval) na paar uur ging het weer goed maar was heel erg kortademig, duizelig, geen eetlust,”hoofdpijn, snel moe

      Vandaag is het 27 december
      Enige klachten die ik nu over hou zijn hoofdpijn, vermoeidheid heel erg, en soms als ik teveel doe dan raak ik buiten adem en dan moet ik even zitten. Want dan voel ik mijn hart dan ga ik even liggen

      Maar herstel heeft tijd nodig, heb er hoop in en positief blijven is wat ik geleerd heb.

    • KKaoutar

      @Julie
      Ik ervaar het ook zo hoe minder druk hoe minder druk op mijn hart
      Want je lichaam moet weer hoed herstellen en heeft tijd en vertrouwen nodig
      Ik ben 23 december positief getest had een week ervoor heftige hoofdpijn en voelde heel warm aan.
      Na 2 dagen kreeg ik het benauwd geen lucht duizeligheid ( was een paniekaanval) na paar uur ging het weer goed maar was heel erg kortademig, duizelig, geen eetlust,”hoofdpijn, snel moe

      Vandaag is het 27 december
      Enige klachten die ik nu over hou zijn hoofdpijn, vermoeidheid heel erg, en soms als ik teveel doe dan raak ik buiten adem en dan moet ik even zitten. Want dan voel ik mijn hart dan ga ik even liggen

      Maar herstel heeft tijd nodig, heb er hoop in en positief blijven is wat ik geleerd heb.

    • GGerda

      @Adam
      Ook ik heb veel last van hartkloppingen gehad. Ben bij de hartspecialist geweest en een echo plus fiets test gehad. Hierop was niets te zien. Neem je long medicatie?

    • RRob

      Ha Adam,

      Ik herken het. Ik heb er zelf ook last van. Het wordt erger als mijn conditie achteruit holt en bij bepaalde voedingsmiddelen.

      Momenteel gebruik ik hiervoor medicijnen. Bètablokker. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

      Probeer je conditie weer op te bouwen.

      Gr Rob

  • GGert Verschoor

    Morgen, op 11 december mag ik na 7 dagen vaststellen, of ik 24 uur klachtenvrij ben. Het gaat in de goede richting. Wel kreeg ik vannacht steken in mijn rechter bovenbeen. Duurde niet lang. Ben ik dan toch klachtenvrij? Zo voel ik het wel

  • AAnnelies

    2 1/2 maand geleden verkouden geworden, sindsdien steeds zieker, 4 weken verhoging en koorts gehad. Nu na inspanning benauwd en brandend gevoel hoog op mijn rug. Morgen start ik met speciale fysio en hoop dat ik vooruit ga. Ik ben kraamverzorgster, heeft iemand met een fysiek beroep ervaring met goed opbouwen.
    Ik moet minimaal 3 uren achter elkaar in een gezin kunnen werken, dat gaat nog niet.
    sterkte allemaal.

  • DDesiree Gottschalk-Dimmendaal

    Mijn leeftijd is 70 jaar. Op 11/11 ben ik geopereerd aan mijn knie. Bij thuiskomst was ik nog helemaal in orde. Op 18/11 begon ik mij ziek te voelen: lustte opeens geen koffie meer; geen eetlust; koorts; en hondsmoe. Op 21/11 heeft de GGD mij getest en het resultaat was positief. Hoe gaat het nu (6/12) met mij?Tot nu toe geen fysiotherapie voor mij; Mijn eetlust begint heel langzaam terug te komen; ik drink nog steeds geen koffie; heel snel vermoeid; de hechtingen zijn er wel uitgehaald. Ik had van de week een klein to-do-lijstje voor mijzelf gemaakt; 1 heb ik volbracht.
    Het gaat gelukkig steeds beter met mij maar het gaat oh zo langzaam. Ik zou zo graag willen weten wanneer ik eindelijk Coronavrij ben. Je leest zulke wisselende berichten. Ik wens iedereen heel veel sterkte.

  • AAlma

    Ik krijg van de GGD en de infolijn geen duidelijk antwoord:
    Misschien kan iemand hierop wel een zinnig antwoord geven.
    Mijn dochter van 19 positief getest, zelf ook 2 dagen klachten maar tot 2x toe negatief getest.
    Inmiddels zijn mijn man en ik met mijn dochter nu op de 12e dag isolatie aangekomen.
    Wij hebben geen klachten, mijn dochter nog steeds inspanningshoestbuien en in rust een irritatiekuch.
    Mijn vraag aan GGD was: Als mijn dochter dit als restverschijnsel houdt, wanneer is zij dan niet meer besmettelijk.???
    Met andere woorden wanneer kunnen mijn man en ik weer aan het werk?
    GGD 1 blijft volhouden totdat het bij haar over is, en dan moeten wij nog 5 dagen daarna…nou dat kan wel maanden duren…..
    GGD 2 zegt, jullie hoeven niet getest worden en als ik het zo hoor zijn het restverschijnselen.
    Misschien kan ik maandag beter de huisarts bellen?

    • BBrandy

      @Alma

      Ik heb precies hetzelfde. Ik zit momenteel op isolatie dag 12 en heb overdag geen klachten. Alleen in de avond en ochtend heb ik last van een half verstopte neus. De GGD gebeld en die zegt dat ik binnen moet blijven tot dit niet meer gebeurd. Maar wat als dit een restverschijnsel is? Dan zit ik nog weken binnen..

    • IIrma

      @Alma hi, ik vraag mij ook heel erg af wanneer ik weer veilig mijn kinderen kan omarmen.
      5 dec 1e klachten van covid. (waarschijnlijk een besmetting op 4 dec) 7 dec vernam ik van contact met op 4 dec. 8 dec getest en sinds 9 dec in isolatie….
      Op mijn zolder kamer… Elke dag ging het iets beter… Paar dagen geleden leek het het echt de goede kant op te gaan, nu voel. Ik mij weer minder…. Ik kom nu af en toe wel beneden voor ontbijt en avond eten. Meer energie heb ik niet. Ik zit dan nog steeds op afstand van mijn gezin. Mijn jongste dochter kijkt mij dan met vragende ogen aan. Ze wil zooooo graag een knuffel, mijn beschermende armen om haar heen. Ze doet erg goed haar best. Maar ik weet gewoon dat dit haar zo ongelooflijk pijn doet… En daardoor mij ook…. Ik durf het nog niet. Zo bang om iemand te besmetten en omdat covid zo heftig kan zijn voor anderen….
      Mijn ousye dochter test positief maar heeft nergens last van gehad…. Ze ging testen omdat ze met mij in contact is geweest.
      Dus ik dacht, misschien kan ik die mix van vitamine en mineralen ook proberen

      Vriendelijke groet…. IRMA

    • MMama

      @Irma
      Wat naar zeg en zeker niet goed voor de ontwikkeling van je dochter. Ik lees dat kinderen vrijwel weinig symptomen hebben een daarom ze op basisscholen geen afstand in nl van elkaar hoeven te nemen. Ik zou echt kijken wat nou erger is in z’n geval. Misschien een test doen, al testen ze op RNA en zou je nog lange tijd positief kunnen testen, ondanks dat je niet meer besmettelijk bent.

      Bijna een maand afstand houden is best lang en zeker als het misschien wel om rest symptomen gaat. Hoor veel over aanhoudende vermoeidheid en herken ik ook zelf. Hoge dosis extra vitamine C en extra vloeibare hoge dosis vitamine D zou geen gek idee zijn. Zeker gezien je al z’n tijd in isolatie zit.

      Wat is het advies van je huisarts zelf hierover met betrekking tot afstand tot de kinderen? Sterkte, beterschap en succes.

  • MMaddy

    Zijn er nog meer mensen die na bijna 9 maanden nog steeds niet van hun vermoeidheid en spierpijn af lijken te komen? Ziek geweest begin maart. Testen kon toen niet. 3 maanden later negatief getest. Ook antistoffentest was negatief. Sinds 3-4 maanden fysio. Langzaam opbouw van werkuren. Sinds 3 weken flinke terugval. Hou met veel moeite 4 uurtjes (van de 8) werken vol.

    • Jjanus

      @Maddy
      Ik ook.En lees de andere posts eens.Er was geen test in het begin ,en wat dan nog.Ben je dan genezen?Ik hoor van de doktersassistente dat ik een van de vele ben.Ik vermijd zoveel mogelijk drukke plekken.Ik heb weleens een dag gehad dat het minder is en dan had ik eerst hoop en dan begint het weer.De gekste symptomen.Pijn in mijn rechter kuit dan weer steken in mijn ribbenkast.Ik dacht nu ga ik dood.Maar nee ik ben er nog en dan weer koorts.Keelpijn moet nog komen.Reuk of smaakverlies heb ik nog niet gehad.Wazig zien sommige dagen.En dan weer hoofdpijn,nu is het hoesten´s nachts.ik ben bekaf de hele dag.Na het ontbijt wil ik meteen wel weer slapen.9 maanden alweer.Ik ben het hele jaar al ziek.Ik hoef niet te testen of ik het heb.Dan kom ik in een tent waar massa´s zieke mensen in en uit lopen.En de test is misschien wel negatief.En dan loop je het aldaar of op weg naar huis op.(Ik moet met de tram ofzo)Tests zijn bovendien onnauwkeurig.Ook dat nog.10% zeker kan niet.80%misschien.Ik eet goed elke dag en neem een vitamine D voor de mazzel,maar of het helpt weet ik nieet.Ik heb in geen 15 jaar griep gehad.Verkouden was ik ook bijna niet.

    • IIrene

      @janus Als ik jou was zou ik me wel laten testen. Dat je getest wordt in een tent waar massa’s zieke mensen in en uitlopen is niet waar. Ben net geweest en je wordt een voor een (bij voorkeur met de auto, maar met fiets of lopend kan ook) binnengelaten. Pas nadat jij weg bent, komt de volgende.

    • WWilma

      @Maddy
      Ik heb ook nog steeds veel klachten vergelijkbaar met jou. Ben eind maart positief getest.
      Flink ziek geweest nu nog reuk en smaak verlies ook twee keer fysiotherapie.
      Bij de diëtiste voor mijn voeding die moet eiwitrijk zijn, voor je spier opbouw.
      Werken gaat moeizaam deze week ook weer terug slag.
      Ik heb ook collega’s zelfde periode ziek en die zijn ook nog steeds niet beter.
      Nu heb ik er ook nog hoge bloeddruk bij.
      Is er iemand die dit nu ook heeft en voor corona niet.

    • EEls

      @Wilma
      Dag Wilma, ook ik heb nu een hoge boeddruk, die ik vroeger niet had.
      In maart en april koorts gehad en flink benauwd. Niet getest, zoals zovelen, dat kon toen niet.
      Maar de klachten leken er helemaal op.
      Altijd een normale tot lage bloeddruk gehad.
      Ik zit me dus ook af te vragen waardoor dit zo plotseling is ontstaan. En ik lees nu dat er meerdere mensen zijn die na covid-19 een hogere bloeddruk hebben gekregen.Heb het bij toeval ontdekt en ga komende week naar de huisarts.

    • WWilliam

      @Maddy
      Begin maart hoogstwaarschijnlijk Corona gehad, toen lichte klachten en verlies van smaak en ruik. Dat is nog steeds weg en ik ben extreem moe. Inmiddels wel een paar keer laten testen maar niet op antistoffen. Voor mij is de indicatie dat ik het gehad moet hebben het verlies van smaak en reuk. Hoop dat het ooit nog terugkomt, voel me toch wel beperkt, eten wat bijvoorbeeld bedorven is herken ik niet. Ook nog steeds veel last van stijve spieren, vooral nek en schouders en vaak een grieperig gevoel. Ik werk wel maar sleep me echt door de dag heen….

  • HHans

    Ik ben 2 Nov positief getest.

    Klachten waren : droge hoest, druk op de borst, hoofdpijn, koorts

    2 weken in bed gelegen en daarna ging het wel. Wel heel erg moe na het doen van simpele dingen. Trap lopen, douchen en aankleden. Sommige dag was tandenpoetsen al lastig. Maar wat mij het meest irriteerd is dat ik geen gesprekken kan voeren. Ik raak zeer snel geïrriteerd en kan niet meer vertellen wat ik denk, en raak dan erg moe. Dit allemaal nog steeds op 29 november.

    Ik heb wel 2 dagen 2 uurtjes gewerkt en dat ging redelijk tot vandaag. Ik lig op bed en voel me enorm moe en slap. Ook last van keelpijn.

    Had een afspraak met werkgever maar die kan ik niet nakomen omdat ik vandaag gewoon echt te moe ben en autorijden mij een ongeluk gaat kosten. Dat gevoel heb ik.

    Werkgever snapt me niet en vind het maar raar. Ik voelde me onderdruk gezet en heb gezegd dat ik dan wel kom en heb mijn werkgever boos weggedrukt. Later weer gebeld dat het me speet maar dat ik het gesprek gewoon niet aankon en geïrriteerd raakte.

    Dit laatste is frusterend. Alles lijkt te snel te gaan. Kan ook geen tv kijken. Alles gaat te snel. Terwijl ik me gisteren nog goed voelde.

    Morgen ga ik de huisarts bellen wat ik moet/kan doen.

    • BBianca

      @Hans

      Herkenbaar. Ik ben 18 oktober positief getest. De week ziek blijkt achteraf makkelijker dan de nasleep.
      Eerst was ik vooral lichamelijk intens moe maar ik merk dat nu er meer prikkels bij komen het psychisch ook erg vermoeiend is. Vooral snelle beelden of langere gesprekken zijn erg heftig.
      Nu fysio om fysiek aan te sterken. Dit veroorzaakt veel spierpijn, maar vooral psychisch is het zwaar door alle prikkels die dit meebrengt.
      Wordt gebracht en gehaald omdat autorijden ook nog te druk is.
      Advies wat ik kreeg is meer rust in te bouwen .

  • JJea

    Vorige week getest omdat ik een schrapend gevoel in mijn keel had..mijn moeder was helaas ook positief getest een dag ervoor en mijn zoontje van 4 maanden is dezelfde periode ziek geworden als mijn moeder met dezelfde klachten…dag later kreeg ik mijn uitslag …mijn partner idem dito ,ook positief.. we moesten er van uit gaan dat mijn zoontje ook corona onder de leden had/heeft.
    Die is goed ziek geweest het arme kind !5 dagen hoesten koorts spugen + luchtweginfectie…
    Echter merkte wij de hele week vrij weinig . Sinds gister ben ik erg verkouden en nu voel ik me echt zo lamlendig !!hoofdpijn,futloos , enorm moe ,keelpijn. Herkennen mensen dit??

    • NNil

      @Jea

      Heftig! Is je zoontje wel behandeld?
      En misschien komen de symptomen nu pas bij jou en moet je goed uitzieken. Hoop dat alles goed met je kleine en jullie gaat!

  • Rroy

    Ik ben een man van 30 jaar
    Dat altijd in beweging is en lekker graag sport in mijn vrije tijd.
    Genoeg weerstand zul je denken.
    Maar niks is minder waar
    1 7 oktober 2020 is er conora bij mij vastgesteld.

    Ik stond die dag op en voelde mij meteen anders dan anders.
    ruik /smaakvermogen weg ‘ duizelig
    gelukkig was ik na 3 dagen wel weer de oude

    Nouall kom het volgende 22 november is er weer corona bij vastgesteld.
    Alleen deze ben ik echt heel goed ziek geworden
    hoge koorts (40gra) steken in mijn hoofd(denkend aan hersenvliesontsteking)
    diarree’ kortademigheid’ pijn bij te diep ademen
    energieloos ‘vermoeidheid ‘slapende armen (geen gevoel) nekpijn.. Nu pas mag ik aan de antibiotica
    Ze hebben dit pas serieus genomen omdat deze klachten zich 5 dagen achter elkaar voor deden.

    Want juist als je corona 1x hebt gehad
    en hebt 10/12 in quarantaine gezeten.
    Moet je juist alles vermijden want je bent vatbaar voor vele griepen!

    Waarom wordt dit niet gezegd !

    • VV

      @roy

      De GGD zei tegen mij dat hertesten geen zin heeft binnen 8 weken, dan ben je altijd positief.
      Ik ben de 30e oktober positief getest, heb nu nog klachten, wisselt per dag, hoesten, benauwd, spierpijn borst, zuurbranden, moe, hoofd snel vol, concentratie minder, conditie etc. Snel te druk. Droom elke nacht. Gaat maar langzaam vooruit.

    • MM

      @V 8 weken nog steeds positief testen. Dus oké even op een rijtje.
      Ben 30 nov positief getest, milde klachten zeggen ze er tegen.
      Maar het kuchje gaat niet weg, na 15 dagen binnen zitten nog steeds slijm ophoesten en nu vandaag in de nacht keelpijn. Gevolg, nog steeds binnen blijven wat ik ben nog niet 24 uur klachten vrij geweest…

      Het gaat nog wel even duren voor ik het kuchje weg heb.
      En testen heeft dus ook geen zin zeg jij…

      Ooo nog een vraag, vandaag veel moeten gapen ( 15 dag ) na positieve test.
      Iemand nog meer last van gapen, maagpijn, en nu dus weer keelpijn…

  • SStefan

    Beste mensen ik ben zojuist voor de tweede keer positief gestest ik ben 30 jaar en ben best gespierd de klachten zijn nu veel minder dan bij de eerste ik neem elke dag vitaminen in dus dat helpt ook niet kijk alstublieft uit want iedereen kan het krijgen het begint bij smaak en reuk verlies en de volgende dag krijgt u rillingen soort van koud en warm gevoel in geheel uw rug

  • DDora

    Hallo,

    Mijn schoonmoeder is 5 weken geleden positief getest op corona. Omdat ze zorg krijgt, wilde ze dat ze opnieuw getest werd. Zo gezegd zo gedaan. Nu 3 weken verder is de test nog steeds positief maar ze heeft al zeker 2 weken geen klachten meer! Morgen gaat ze weer testen..

    • HHedy

      @Dora

      Hoi Dora.
      Ben positief getest en volgens de GGD heeft het géén zin om binnen 2 tot 3 maanden weer te laten testen want die test is altijd positief. In die 2 tot 3 maanden ben je redelijk immuun

    • RRomy

      @Hedy
      Dit is niet correct.
      Ik ben 24 november positief getest.
      Een week later weer getest en deze was negatief.

  • HHelen

    Hoi,
    Ik ben 72 jaar. Ben 29 oktober positief getest. Had maar lichte verkoudheidsklachten. Ben 1 week in quarantaine geweest, voelde me goed. Nu ik na de quarantaine tijd ben gaan wandelen merk ik dat ik minder hard kan lopen, minder uithoudingsvermogen heb en na half uurtje ineens een gevoel van licht in mijn hoofd heb. Bij thuiskomst blijk ik koorts te hebben, na paar uurtjes is dat weer weg.
    Dit is nu al 2 weken onveranderd. Heel raar, voor de rest voel ik me goed, in rust.
    Ook heb ik last van haaruitval. Is dat bekend?

    • HH. Rosmulder

      @Helen
      Mijn buurvrouw heeft in maart corona gehad en heeft ook zeker 4 of 5 maanden haaruitval gehad.
      Het gaat vanzelf over. Tenminste bij haar is het over gegaan.
      Ik hoop het beste voor jou.

    • EEsther

      @Helen
      Beste Helen, die temperatuur verhoging na inspanning herken ik ook. Al loop ik maar 3km dan komt daarna de vermoeidheid, hartkloppingen, benauwdheid en koorts of verhoging. Zo vreemd.

      Sinds 10/11 nov ziek, 16 nov positieve test.Ik ben 40 jaar en goed ziek geweest, eigenlijk nog.

  • IIrma

    Sinds 9 november ziek. Hoge koorts. Zit geen verbetering in. Kan niet eten, ben zo beroerd. Hoe lang gaat dit nog duren?

  • SSabine

    Ik ben op 24 september positief getest op corona
    Uiteindelijk 1 week ziek geweest vooral benauwd en hoesten maar koorts niet hoger dan 37.9 op de spoedeisende hulp geweest Ct scan gemaakt longarts ag hierop een virale longontsteking en 2 longinfiltraten.
    Sinds 2 weken probeer ik mijn werk als verpleegkundige weer op te pakken
    Maar ik blijf intens moe,kortademig, concentratie problemen, vergeetachtigheid, saturatie schommelt tussen 92 en 99 procent. Ik heb redelijk goede maar ook super slechte dagen
    Ik red t om hooguit 3 uurtjes te werken en meer lukt absoluut niet.
    Niemand lijkt te weten of en wanneer dit beter word echt heel frustrerend

    • SSelma

      @Sabine

      Hoi Sabine,

      Ik ben 9,oktober positief getest en nou,nog klachten als erge moeheid bleek zien wallen, hoofdpijn, slijm ophoesten en vergeetachtig.

      Loop nou 4 weken met deze klachten rond inmiddels.

      Hoop elke dag op vooruitgang maar hopen is iets. Slik paracetamollen en neem pufjes in. Verder wil ik alleen maar slapen omdat ik me zo beroerd voel. Saturatie is 98% dus moet uitzieken zegt huisarts longen zijn schoon. Ik werkte weer wat en ben na week weer ziektewet in gegaan omdat er boven op nog een virus kwam, hoesten en niezen en weer verhoging. ben al moe zodra ik bed uit kom. Maandag weer werken dus gaat op en af. Hoest nog steeds en klachten blijven aanhouden met verhoging moe hoofdpijn etc etc het houd maar niet op.. sterkte en neem je rust hoe moeilijk ik weet hoe het voelt inmiddels en ben er zo moe en klaar mee. Heb 2 jonge kinderen werk part time in de thuiszorg en het is niet vol te houden… hoop dat ik snel beter word en hoop dat ook voor u

      Sterkte mvg Selma

      Ben bang dat ik hier maar mee moet leren leven.

    • EErna

      @Selma
      Ik ben een aantal weken terug flink ziek geweest van covid. Voel me inmiddels redelijk, maar nog wel wat rest klachten. Snel kortademig, moe, lichte hoestklachten. Ik mag van mijn werkgever met deze klachten niet werken, volgens de GGD niet meer besmette lijk 14 dagen na start klachten. Ik vind het verwarrend die verschillende adviezen.

  • TTom

    Toen ik te horen kreeg dat ik in aanraking was geweest met iemand met corona.
    Ben ik 10 dagen in quarantaine gegaan. Ik kreeg van mijn baas 10 dagen vrij om besmetting op de werkvloer te voorkomen.
    3 dagen later ben ik voor de zekerheid getest en het was negatief.
    Maar een week later werd ik wel ziek en werd positief bevonden. Dit heb ik doorgegeven aan mijn baas.
    Oh dat is niet niet zo mooi. We stoppen je nu in de ziektewet. Dat betekent dat mij een eindejaarsbonus van bijna 700 euro door de neus wordt geboord. (Dit kan ik hard gebruiken) ik moest die 7 dagen uitzieken van mijn baas, normaal bij zo’n griepje ga ik ook wel werken.
    Ze krijgen gvd van de regering geld om kosten te dekken. Maar nee dat stoppen ze liever zelf in hun zak.
    Mijn dochter is op hetzelfde moment getest als ik en die was negatief. Als zij positief was geweest en ik negatief dan moest ik opnieuw 10 dagen in quarantaine en kon niet werken, Dan was ik niet in de ziektewet gegaan en had mijn eindejaarsbonus wel gekregen.

    • RRegine

      @Tom
      Hoi tom. Ik ben even benieuwd omdat ik zelf ook in aanraking ben geweest met iemand met corona. Als ik jou berichtje lees, ben je pas na 20 dagen nadat je bij die persoon bent geweest ziek geworden. Ik dacht dat dat na 2 weken wel uitgesloten was. Dus schik hiervan. Of lees ik je berichtje verkeerd. De meeste mensrn krijgen het na 5 a 7 dagen. 20 dagen heb ik nog nooit gehoord. Ik was 12 dagen geleden in contact met iemand. Vandaar mijn vraag. Groeten Regine

  • GGinny

    Ik ben 24 weken zwanger en 9 dagen geleden voor het eerst symptomen gekregen. Nouja symptomen alleen een soort lock op mijn longen. Toch snel daarna positief getest op corona. Vandaag met de GGD arts gesproken en ik mocht deze avond uit quarantaine. Vind het wel heel spannend omdat ik bang ben dat ik nog besmettelijk ben voor mijn familie, ik hou automatisch ook nog afstand . Ik heb namelijk nog wel restklachten zoals een licht verstopte neus, af en toe benauwdheid, onwijs moe , watterig hoofd ,droge keel en spierpijn in armen en boven rug. Zijn er mensen die deze restklachten ook ervaren en het ook spannend vinden om weer onder andere te zijn?

    Alvast bedankt!

    • GGerda

      @Ginny
      Hallo Ginny,
      Wat je omschrijft begrijp ik heel goed. 14 okt kreeg ik de eerste klachten. Licht keelpijn, maar vooral zwaar neusverkouden, bijholtes verstopt, duizelig. Geen koorts gehad, wel positief getest. 2e week heel erg duizelig. Druk op borstbeen en bovenin rug. De trap bijna niet op kunnen. 3e week: verschillende mensen zeiden dat je na 2 weken niet meer zo besmettelijk bent. Maar er is geen eenduidend antwoord. Dat maakt het zo vaag. Nu vooral veel hoestbuien waar slijm bij vrij komt. Nog steeds moe, duizelig met wandelen of klusjes doen. Woensdag krijg ik onderzoek van de longen op coronaproof locatie. Ik overweeg toch weer een test te doen om te zien of ik coronavrij ben. Hoest kan een nasleep zijn zegt huisarts. Hij zei dat ’t nog wel weken kan duren… Maar het blijft vaag mbt besmettelijkheid.
      Dat vind ik ook heel eng mbt anderen. Dus afstand houden doe ik nog steeds en mondkapje dragen. Ik hoop snel duidelijkheid te krijgen. Iederen sterkte en beterschap.

    • JJea

      @Ginny
      Ik snap je helemaal,ik heb dat ook. Alhoewel ik vorige week getest ben en eigenlijk alleen een licht schrapend gevoel in me keel had en verder nergens last van had..echter ben ik sinds gister onwijs verkouden voel ik me slap en futloos , keelpijn is erger en enorm moe.. ik had officieel vrijdag uit quarantaine gemogen..heb even een rondje gelopen buiten nou dat was geen succes…kreeg het benauwd en hartkloppingen! Ik blijf dus ook uit de buurt bij mensen…helaas heeft mijn zoontje van 4 maanden ook corona (gehad) en merk dat hij ook nog erg verkouden is

  • AAnouk

    Hi,

    Ik ben 27 jaar en werk als verpleegkundige.

    In de week van 12 oktober werd ik ziek en ben ik sinds 16 oktober positief getest.
    De eerste twee weken na de test was het afzien:
    Hoofdpijn, hoesten, dichte neus/voorholte, niet goed kunnen ademhalen, duizeligheid, verlies van smaak/geur, spierpijnen, zwak en niet kunnen lopen omdat het te veel energie kostte.
    Maar nauwelijks verhoging! Bleef hangen op de 37,2.

    De derde week was het voornamelijk last van vermoeidheid, geen concentratie/energie en nog steeds halve smaak en geur sensatie.
    Nu heb ik gisteren een test laten doen en vandaag kwam er uit de uitslag dat ik negatief was. Geen Corona meer dus.
    Maar ik heb nog steeds last van een snotneus, lichte hoest, misselijk, spierpijn, hoofdpijn/zwaar hoofd en zware vermoeidheid.

    Dit virus is me er eentje..

    • AAnouk

      Het vervelende aan het virus is dat ik me de afgelopen 4 dagen goed heb gevoeld! Nauwelijks klachten. Ik had energie, voelde me weer redelijk mezelf. Had zin om dingen te ondernemen (aka, mijn meubels verschuiven want zit nog steeds in quarantaine natuurlijk) en het voelde als of ik weer langzaam aan mijn energie terug kreeg.
      Vandaag heb ik een terugval waar ik nauwelijks kan bewegen. Ik heb de hele dag geslapen, geen honger, ik ben misselijk en heb een zwaar hoofd en een snotneus.
      Het komt echt in golven en ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik stabiel ben.

    • MMaaike

      @Anouk
      Effe een vraag.. ik lees nergens of mensen hier medicijnen voor hebben gehad. Ik ben zeer benieuwd als je dus positief bent getest en je moet thuis uitzieken.. welke medicijnen je dan krijgt .

  • SSheilah

    Ik ben 17 okt ziek geworden. Lichte hoofdpijn en verhoging 38.3 graden. 18 okt getest en 19 okt positieve test. Gek genoeg voelde ik me toen weer goed. Deed nog wel een middag dutje. Geen koorts meer etcetera. Na een week kreeg ik wat hoest klachten. Droge hoest. Ondertussen bijna 2.5 weken verder. Werk alweer vanuit huis en voel me eigenlijk goed. Het hoestje blijft echter aanhouden. Heel gek.. vraag me af of ik nu nog besmettelijk ben.. mijn partner is ook ziek geweest. Zijn klachten begonnen 20 okt. Spierpijn vooral in de onderrug. Geen koorts niets. Ook wel die droge hoest. Hij heeft wel meer hoestbuien dan ik. Ik heb wat ik noem mini klachten en ik ben daar dankbaar voor.. toch wil je weten of je nog besmettelijk bent..

  • DDee

    Hi,
    Ik heb zelf ook aanhoudende klachten; ik ben 10 dagen ziek geweest en na 2 weken relatief ok, komt het ineens weer terug; eigenlijk zelfs meer dan ik eerder heb gehad.

    1. Wie kan input geven op mijn volgende vragen:
    2. Als je aanhoudende klachten hebt, ben je dan nog besmettelijk?
    3, Heeft iemand, die aanhoudende klachten heeft, een antistoffen test gedaan? En wat kwam daar uit en wat zegt dat?
    4. Heeft iemand opnieuw een test laten doen, en wat kwam daaruit?
    5. Hebben huisartsen medicatie voorgeschreven om klachten mbt hoofdpijn, diarree, spierpijn en hoesten te verlichten?

    Ik spreek ook met de huisarts, maar merk dat er zoveel onduidelijkheid is.

    Alvast veel dank,

    Dee

    • EEsther

      @Dee

      Hallo
      Heel herkenbaar verhaal.
      Ik kreeg na een aantal dagen iets fitter zijn geweest opnieuw klachten. Heb overleg gehad met de huisarts toen. Dit was 16 dagen na een positieve test.
      Heb toen wederom een test gedaan en die gaf aan negatief.
      Maar nog dagelijks ondervind ik klachten nu. Vermoeidheid, benauwd.

    • AAnouk

      Hi Dee en Esther,

      Ik heb nadat ik 3 weken ziek ben geweest ook opnieuw een test gedaan waar negatief uit kwam, maar ik kamp zelf ook nog met de nasleep klachten. Het voelt als of je nog steeds ziek bent hè.
      Het is uitzitten en aanzien..

      Ik wens jullie beide heel veel succes in dit proces!

  • MMarie

    Ik ben nu ruim 5 weken verder nadat ik positief getest. Mijn klachten:
    Koorts, enorme spierpijn , moest uit mn bed rollen om eruit te komen. diaree, niezen, hoesten, doodmoe en de 1e 10 dagen alleen maar geslapen, kortademig, rillen, hoofdpijn, druk op de borst, steekjes op de borst, smaak en reukverlies.

    Nu nog steeds klachten, snel moe, kortademig bij het lopen, druk op de borst, vooral mijn buik is opgezet. En heftige haaruitval

    • DDee

      Hi @Marie,

      Ik ervaar hetzelfde; voor mij ook 5 weken geleden getest, toen 10 dagen ziek geweest, maar daarna ging het weer beter en nu ineens komt de hoest terug, heb ik diarree, hoofdpijn (meer dan ik toen had) en verhoging.

      Heb jij contact gehad met je huisarts over of je nog besmettelijk bent? Kom jij gewoon weer onder de mensen?

      En krijg jij medicatie? Heb jij ook een antistoffen test gedaan, en heb jij antistoffen?

      Alvast dank voor je moeite!
      Groet, Dee

  • EEllen

    Hoi,
    Ik ben afgelopen zaterdag positief getest ,mijn klachten zijn de woensdag daarvoor begonnen als een verkoudheid, maar in no time werd dat erger. Flinke hoestbuien ( droge hoest) pijn op de borst, slijm ophoesten, zware hoofdpijn, en hoge koorts. Waar ik eigenlijk wel bang voor was en nog is de benauwdheid ook omdat ik Astma heb. Tot nu toe heb ik gelukkig hier nog geen last van. Waar ik ook last van heb, maar dat lees ik ook nergens als ik adem doet het achter tussen mijn schouderbladen zeer. Gelukkig mag ik zeggen dat ik vanaf gisterenavond geen koorts heb gehad alleen verhoging. Nu op dit moment voel ik me redelijk en heb nog steeds geen koorts. hoesten is wat afgenomen wel nog verkouden en niesbuien. Ik hoop dat het hier bij blijft dan kom ik er zeker goed vanaf, maar je gunt dit echt niemand.

    • Mmarianne

      @Ellen probeer eens 2 x per dag te stomen, heb milde vorm van Astma en heb dik 3 weken gehoest, maar door het stomen werd het wel minder, en is inmiddels gestopt. Heb nu bijna 1 maand corona en ken mijn eigen lichaam niet meer, Heel moe, trillen en nog steeds pijn aan spieren.

    • PPetri

      @Ellen

      Hier herken ik me ook in ,die pijn tussen de schouderbladeren.
      En de ziekte wisseld zo verschrikkelijk.
      Denk je dat het beter gast, en plotseling weer zo ziek.
      Het is een vreselijke virus.
      En je moet 24 uur klachten vrij zijn om weer naar buiten te kunnen.
      Maar als je klachten blijft houden ?
      En die vermoeidheid.

    • Ttessa

      @Ellen,
      Ik herken heel goed de pijn tussen de schouderbladen.
      5 weken geleden positief en nogsteeds last van borst en rug, verspringend, varieert in heftigheid per dag. Ik noem het “mijn longen branden”, rare sensatie, niet fijn. daar ook wat kortademig bij. Erger naar vermoeidheid toeneemt. En is ook vermoeiend.. Vicieuze cirkel
      succes!
      Absoluut onduidelijk hoe lang dit gaat duren

      Groet

      Tessa

    • CCarla

      @tessa

      Ik ben op 26-10 positief getest.
      Nu nog erg snel moe, kortademig en wat je ook benoemd : de druk op de borstkas en dat brandende gevoel wat inderdaad erger wordt bij inspanning. Ben benieuwd of je al meer informatie daarover hebt gekregen.
      Beterschapsgroeten

    • CCarla

      @tessa

      Ik ben op 26-10 positief getest.
      Nu nog erg snel moe, kortademig en wat je ook benoemd : de druk op de borstkas en dat brandende gevoel wat inderdaad erger wordt bij inspanning. Ben benieuwd of je al meer informatie daarover hebt gekregen.
      Beterschapsgroeten

    • CCarla

      @tessa

      Ik ben op 26-10 positief getest.
      Nu nog erg snel moe, kortademig en wat je ook benoemd : de druk op de borstkas en dat brandende gevoel wat inderdaad erger wordt bij inspanning. Ben benieuwd of je al meer informatie daarover hebt gekregen.
      Beterschapsgroeten

    • LLucienne

      @tessa

      Ik zit nog thuis met corona. De luchtweg klachten heb ik niet gehad. Wel 2 dagen koorts .Ook ik heb spierpijn in mijn rug en tussen de schouderbladen. Zelfs in mijn lies zodat ik mijn been haast niet op kon tillen . Ook heb ik buik klachten. Al met al niet de standaard corona klachten waar je iedereen over hoort.

  • BBoksebeld gerard

    Een week voor ik werd opgenomen had ik vele klachten hogekoorts geen smaak of geur alle gewrichten erg pijnlijk adem te kort duizelig misselijk.
    Op de huisarts iz er geweest ik vraag is dit geen corona.ik denk het niet na het weekend weer de huisarts nude arts in oplijding diverse bloed onderzoeken en corona proef een dag later toch opgenomen op de long afdeling net vpor aankomst in het zgt telefoon van de ggd meneer u hebt corona
    Wij de corpnasluis in moesten doorlopem van de opname we weden echter tegengehouden 10 mimuten later werden we op gehaald door eenverpleegkundige die zat te wachten op ons mijnvrouw mochy niet berder mee ik werd geplaatst op de icvan de corona werd aan xe zuurztof gelegd en het ging een paar uur later erg goed zodat ik een dag lTet alnaar de vepleegafdeling mocht.
    Eenbijzondere binkomstigheid voor mij was dat mijn polyneuropathie ook helemaal weg was gemeld iedereen verbaasd ik blij. Na 6 dagen mocht ik al naar huis en dacht hier kom ik mooi vanaf na de derde forse opname dit jaar maar helaas na een week werd ik weer zieker veel rare piknen geen smaak of geur nu 3 weken na mijn opname heb ik mijn smaak en geur weer bijna terug de rest van de mlachten niet slapen duizeling adem tekort zere gewrichten onzeker hoop dat het herstel voebaar weer beter gaat en dat met de ervaring ectra zuurstof en polyneuropathie olk wat wordt gedaan de behandelende longarts wilde hier niet aan.
    Hoop met ditschrijven en dat van andere patienten elkaar steun en vertrouwen kunnen geven voor de toekomst. Sens u en mij een spoedid en vollrdig herstel

  • VVeronika Denissen

    Ik herinner me, toen ik op 13.2 heb opgestaan met verschrikkelijke hoofdpijn en zooo moe dat ik mijn ogen kan amper open.
    Na paar dagje ’s kreeg ik rare paniek aanval, toen kon ik niet adem halen. Sinc de 13.2 had ik pijn op mijn rug boven op mijn longen. Die pijn heb ik 8 weken gehouden. Ik belde 8x naar huisarts in die tijd. Mijn huisarts zegt tegen mij via telefoon nee je hebt geen Corona omdat je geen koorts heb. Als je corona krijgt, dan wordt je heeeeel ziek zegt zij! Dus niet.
    Ik wist dat, ik had dat gewoon. Ik weet ook waar ik heb opgelopen de corona. Bij iemand wie die week uit Thailand kwam.
    Nu heb ik sinds 4 dagen verschrikkelijke hoofd pijn.
    Niks anders. Mijn man is positief getest, hij heeft corona.
    Hij heeft alle klachten behalve de hoofdpijn. Die heb ik gewonen die hoofdpijn. Helpt helemaal geen één pil tegen☹️

    • MMelanie

      @Veronika Denissen

      Hoi Veronika ik ben ongeveer 2 weken geleden positief getest maar had ook geen koorts net als jij. Ik was 3 dagen goed ziek en nu al 2 en een halve week aan het kwakkelen. Soms hoofdpijn, misselijk en heel moe. Soms ook pijn in mijn buik en maag. De nasleep is vervelender dan de 3 dagen dat ik goed ziek was. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
      Groetjes melanie

    • AA

      @Veronika Denissen

      Tramal

  • PPascal

    Vorige week zaterdag uit het niets een nier uit te houden spierpijn bij mijn longen. Deze is nog steeds aanwezig wel iets minder scherp nu.2 dagen lichte koorts gehad .Daarna begonnen met hoesten. Buikkrampen maagklachten en gevoel van griep (flinke griep). Postief getest op zondag. Heftige steken in spieren weer aanwezig. Pijnstiller haalt de piek eraf maar voor korte duur. Als ik alles lees hier kan het nog wel even aanhouden. Sterkte met herstel iedereen

  • Jjanus

    Het gaat hier niet verder dan 25 mei.Gek hoor.Hoe gaat het nu met iedereen?Ik ben zeer benieuwd.Ik ben vanaf 2 feb.nog steeds ziek voor alle duidelijkheid.

    • SSarah

      @janus

      Ik ben 21 maart ziek geworden, en nog steeds niet hersteld.
      Soms denk ik dat het beter gaat, dan herval ik volledig. Heel eng.
      Ik neem veel supplementen, eet gezond en beweeg. Maar werken lukt mij nog steeds niet. Al 7 maanden op/af… slapen kan ik nu gelukkig, de eerste maanden niks geslapen, ben ook 13 kg vermagert.
      Ik zit in een opvolg test groep in UZ Leuven, alle testen zijn goed en toch al die klachten. Zeker nog branderige longen, en keel. Spierpijn en hoofdpijn, de rest van de klachten komen en gaan. Ik hoop echt voor iedereen dat het opgelost geraakt en dat we volledig herstellen.
      Ik geef toe ik ben bang…

    • Jjanus

      @Sarah
      Ik ben ook erg bang.Ik ben maar vitamine D3 gaan slikken.Ik ben al een paar keer opgeknapt sinds begin februari.En een week of wat kater béng,is het er weer.Zweten als een otter ´s nachts.Test heb ik niet gehad,dat was er nog niet,en dan nog.Hoe kom ik nou met mijn zieke kop bij zo´n teststraat waar de zieken zich verzamelen.Als de test nu positief of negatief is wat dan.Er veranderd niks,je ben ziek en de dokter kan niks doen.Ik lees hier ook dat er zelfs antidepressiva´s worden gegeven.Ik wist niet dat die ook al tegen covid werkten.Ik zie het somber in,en dat is geen depressie.Maarja de scholen gingen weer open en ik dacht het al.Straks gaan ze weer allemaal skiën,want daar hebben ze ¨recht¨ op.Kan iedereen nou niet één keertje thuisblijven dit jaar?Maar ik begrijp wel meer niet zeggen ze vaak tegen mij.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.