Veel Nederlanders ervaren langdurige corona klachten

Koen Kuijper 592 reacties

Een groot aantal patiënten met ‘milde’ corona klachten hebben daar langdurig last van. Dat blijkt uit vele duizenden reacties op Zorgwijzer. Sommigen zijn al meer dan twee maanden ziek, terwijl iemand normaal gesproken binnen 2 weken is hersteld van het coronavirus.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) zegt dat deze langdurige klachten echt een probleem vormen. Ook bij het RIVM staat het probleem op de agenda.

Symptomen

Typische symptomen die horen bij een milde vorm van Covid-19 zijn koorts, droge hoest en vermoeidheid. Ook slijm ophoesten, hoofdpijn en keelpijn komen voor.

Bij de meeste mensen verdwijnt de koorts binnen een week. Een hoestje kan langer aanhouden. Iemand met milde klachten is gemiddeld na 2 weken weer klachtenvrij, blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Langdurige klachten

Een groot aantal mensen ervaart overigens naast koorts ook andere klachten als gevolg van het coronavirus, zoals aanhoudende moeheid, postvirale hoest en verlies van reuk en smaak.

Dit kan soms 1 tot 2 maanden aanhouden, blijkt uit vele reacties op onze site.

6 weken geleden begon het met veel hoesten, niezen en vooral kortademig. Geen koorts. Daarna ben ik 5 weken lang mijn reuk en smaak kwijtgeraakt.

Marij op Zorgwijzer.nl

Een deel van deze symptomen staan niet op de website van het RIVM. Waarom is niet duidelijk, maar mogelijk omdat wetenschappelijk onderzoek ontbreekt. Overigens kunnen de eerder genoemde symptomen ook horen bij andere infectieziekten, zoals de ziekte van Lyme en Pfeiffer.

Het grote probleem is dat de klachten bij veel Nederlanders langdurig zijn van aard.

Reacties

Hieronder een greep uit de reacties van mensen met langdurige coronaverschijnselen:

Carola op 27 april 2020:

Het valt mij op dat toch veel mensen dezelfde klachten hebben die ik ervaar, zoals zuurbranden, pijn daarvan bij je borstpijn, continu gevoel van irritatie in je luchtwegen en een hoest die maar niet weg gaat. Ik heb daar nu al meer dan 3 weken last van en ook de vermoeidheid heb ik.

Als ik echter de symptomen lees en de classificatie van milde en ernstige symptomen die door de artsen worden omschreven, dan vind ik het toch niet kloppen met elkaar. Bij mild schijnt het gemiddelde binnen 14 dagen geen klachten meer te hebben, maar ik ervaar mijn klachten ook weer niet als zeer ernstig, wel heel irritant.

M op 29 april 2020:

Per toeval op deze site uitgekomen. De reacties zien hier zeer interessant om te lezen. Ik dacht al dat ik alleen met langdurige klachten zat. Bij mij is het 4-5 weken geleden begonnen met een drukkend gevoel op de borst, steken in de borststreek, hoofdpijn en kortademigheid.

Geen koorts en zelfs geen hoest. Ook niet getest geweest. Na wat bezoeken aan de huisarts heb ik een puffer en een kalmeringsmiddel gekregen.

Koen op 1 mei 2020:

Ik zit hier al zo lang mee, bijna 9 weken. Symptomen worden beter maar het voelt alsof het gewoon niet goed gaat. Afgelopen nacht hele heftige hartkloppingen gehad. Ik dacht dat was het dan, maar na een uur ben ik in slaap gevallen en waren de hartkloppingen weg. Ik kan het moeilijk meer aan met al deze klachten.

Gisy op 2 mei 2020:

Ik heb sinds 24 maart klachten. Het begon met hoofdpijn, maar ik heb nu ook last van mijn rechter arm. Sinds drie weken vooral ‘s nachts. Ik ben nog steeds heel erg moe. Ik word vermoeid wakker en ik ben de hele dag energieloos, maar ik heb geen griep of ziek gevoel.

Mulder op 20 mei 2020:

Ik loop al dik 10 weken met coronaklachten rond. De klachten worden langzaam aan wel minder, maar met hele kleine stapjes.

Meer informatie over het herstel na corona en ervaringen vind je op het coronalongplein.

Thuisisolatie

In de huidige richtlijnen van het RIVM staat dat de bevestigde patiënten met corona thuis in isolatie moeten blijven totdat ze ten minste 24 uur klachtenvrij zijn (7 dagen na begin van de symptomen).

Iemand die al langer ziek is, mag eigenlijk niet het huis uit, laat staan werken. Dat zorgt voor veel problemen, want werkgevers wijzen hun werknemers vaak op de richtlijnen van het RIVM, waarin staat dat iemand binnen 2 weken normaliter hersteld zou moeten zijn. Volgens de NOS zijn er zelfs patiënten die twee tot drie keer per week worden ‘gestalkt’ door de werkgever en arbodienst.

Meer aandacht

Om het probleem meer aandacht te geven is er op Facebook een speciale lotgenotengroep opgezet met al meer dan 10.000 leden, genaamd: ‘corona-ervaringen en langdurige klachten’. Ook op Zorgwijzer kunnen mensen hun ei kwijt. Al 8.000 mensen hebben hun ervaring gedeeld met de rest van Nederland.

Ook huisartsen spreken van een serieus probleem. Zo ook NHG-woordvoerder en huisarts Jako Burgers. Via de NOS laat hij weten veel patiënten te kennen die maar heel traag herstellen. Hij vreest dat we misschien alleen maar het topje van de ijsberg zien.

Binnenkort verschijnt er een nieuwe een leidraad voor langdurige corona klachten. Hierin zou revalidatietherapie een belangrijke rol spelen.

Klachten doorgeven?

Het RIVM houdt de verspreiding van corona nauwlettend in de gaten. Om dit kracht bij te zetten kan iedereen (met of zonder klachten) meedoen met de infectieradar.

Hoe werkt het?

  1. Meld je hier online aan voor de infectieradar.
  2. Een keer per week geef je door of je in de afgelopen week koorts of andere klachten hebt ervaren.
  3. Met jouw input kan het RIVM sneller en beter signaleren of er een toename of afname is van infecties.

Inmiddels zijn er ruim 20.000 deelnemers.

592 reacties

  • CCharissa

    Ik heb sinds januari 2021 covid gehad en ik heb vandaag aan de dag nog steeds las van mijn reuk en smaak!
    Alles proeft naar metaal!
    Vlees proeft echt vervelend!
    Ik kan bijna niets eten, want alles proeft vervelend
    Is niet prettig zo!
    Wat kan ik hieraan doen?

    • CCorry

      @Charissa
      Het kan zijn dat je een tekort aan zink hebt.
      Beterschap

  • FFranciska

    Ben 25 Juni ziek geworden.
    Begon met kippenvel en niet lekker voelen
    Dag 2 en 3 koorts, keelpijn en vooral ‘s,nachts hoesten.

    Kreeg last van mijn holtes onder mijn ogen en voorhoofdholt ontsteking, oorpijn.

    Medicatie kast leeg getrokken maar niets werkte helaas.

    Dokter gebeld tot ik een ons woog maar haalde weinig tot niets uit.

    Op 14 Juli de dokter gebeld en wilde bloed laten prikken inclusief covid19.

    Leverwaarde was iets verhoogd en op maandag 18 Juli de uitslag ik was positief.
    Nu 3,5 week ziek.

    Gisteren belde de dokter en achte het niet nodig om long foto’s te laten maken ondanks dat ik veel last heb van mijn longen, voel het gewoon borrelen als ik hoest. Er kwam de eerste 2e weken zoveel slijm/ schuim mee dat ik bang was te stikken.

    Nu heb ik echt de naweeën ervan.

    Pijn longen, vermoeidheid, hoesten in de nachten.

    Nachtelijke zweet aanvallen.

    Holtes blijven dicht zitten.

    Reuk en smaak blijven weg.

    Vandaag constateerde mijn buurvrouw dat mijn oogwit gelig is dus de angst is wel erg groot.

    Ik ben de enige thuis die nergens komt niet eens in de winkel.

    En als enige getroffen.

  • RRia Hellenbrand

    Ik heb va 16-3-2021 nog steeds klachten.
    Ik heb 14 dagen rond 40 koorts gehad, veel hoesten, spierpijn, keel-hoofdpijn en erg misselijk. De misselijkheid duurde 1 maand, nu nog steeds erg moe en pijn in mijn rug. Ik merk nu dat ik steeds last heb van een rauwe keel, hoofdpijn en mijn energie is 0%. Ik kan mijn huishouden niet aan. Daarbij wordt ik hiervan erg emotioneel en krijg steeds meer huilbuien.
    Stress begint hierdoor een rol te spelen.
    Moet ik me opnieuw laten testen, ik weet het niet meer. Alleen dat het te lang duurt en ik hierdoor emotioneel wordt.

  • MMira

    Is het zo dat je zolang je dit soort klachten hebt in quarantaine moet blijven. (Hoofdpijn, spierpijn, koorts?)

  • RRic

    28 juni 2021 besmet geraakt, precies één dag voor mijn tweede covidvaccinatie. Dat wist ik toen natuurlijk niet, dus tweede vaccinatie gehad. Enkele dagen later klachten, GGD gebeld en positief getest. Klachten zijn mild, wordt wel erger. Griepachtig, rillingen en moe. Maar het ergst zijn reuk en smaakverlies. Helemaal weg, je proeft geen zout, zoet of bitter. Niets ruik je. Ben erg benieuwd hoe lang het duurt voordat ik ben opgeknapt. Gr.

  • RRositaG

    Hallo allemaal,
    Ben benieuwd hoe de mensen met longcovid reageren op de vaccinaties.
    Zijn er mensen die hun ervaringen willen delen?
    Alvast bedankt.
    Groetjes
    Rosita

  • NNannike

    In december corona gehad. Nog altijd verlies van smaak en reuk. Ook heb ik vage klachten in de buik (maagpijn en komt blaasontsteking uit,AB helpt niet) ook merk ik dat ik veel vergeet, vooral wat op het moment zelf gezegd word. Kan het daarna niet meer navertellen.

    Meer mensen hier last van?

    • EErica

      @Nannike

      Hi Nannike.
      Ik heb ook in december corona gehad 14 dagen was ik goed zIek. Ik heb vooral ook last van de zelfde soort vergeetachtigheid ook hoofdpijn en in flagen erg vermoeid. Vind lastig er over te hebben zeker op het werk waar ik denk de enige te zijn die last nog heeft van de 5 collega’s die ook corona hadden.

    • Mmarjo

      @Erica

      Hoi, Erica ik ben ook ziek geweest in dec en ervaar dezelfde klachten die jij hebt.
      Ik heb een collega die ook net als ik kamp met enorme vermoeidheid. Ik loop nog steeds 25% in zw.

  • CChantaal

    In april vol gevoel in de longen,witte plakkerige slijm opgehoest,koude rillingen,hevige hartkloppingen,geen koorts maar wel heel erg benauwd,niks hielp,kreeg nog prednisolon,daarna doxycycline,maar helaas hielp het niet,moest mijn inhalaties ( allergische astma) veranderen ipv seretide kreeg ik symbicort,na 6 weken zag ik verlichting,kon ik beetje ademen.Maar heeft lang geduurd,voordat ik was opgeknapt,ben toch wel lang benauwd geweest

  • GGerard boksebeld nijverdal

    Hallo
    Vorig jaar in maart gelijk met de corona uitbraak acuut opgenomen met hartklachten grote openhartoperatie met nabloeding weer opnieuw daarna 6 dagen in slaap gehouden op de torax ic mst hierna naar de verpleeg afdeling herstelde snel in totaal 4 weken en mocht weer naar huis 2 weken later in de macht erg benauwd ambulance volgen hun was het hyperventilatie heb nog gezegd dat is het niet om 8 uur de huisarts gebeld mocht niet komen cardioloog gebeld mocht niet komen met andere cardioloog gebeld ik bel wel koopnijverdal en jawel ik mocht komen bij een kinderfeestje onderzoek acuut weer opgenomen opde cardiologie bleek 5 liter vocht in mijn longen te zitten dat was een angstige benauwde dag excuus van de cardioloog dit heb ik niet goed gedaan de huis ook excuus met als smoes we hebben het protocol bij patiënten die bellen gelijk veranderd in oktober werd ik weer ziek hoge koorts veel pijn huisarts gebeld is geen corona na de derde huisbezoek toch energiemeters mijn vrouw altijd verpleegkundigegeweest drong aan op opname opde kinderafdeling onderweg naar het ziekenhuis telefoon GGD u hebt corona dus opname op de corona afdeling gelijk door naar de ic en aan de zuurstof het was heel bijzonder de pijn uit mijn lijf was met enkele uren weg ook de pijn va n de polyneuropathy was na 20 jaar verdwenen de behandelende arts vertel van mijn pijn vrije gevoel en zei nog tegen hem misschien ook een goede behandeling voor de neuropathie mocht een week later al weer naar huis de neuro pijn kwam na het gekoppelde van de zuurstof weer terug nu jullie 10 maanden later nog ziek van de corona bij meerdere behandelaars geweest maar de klachten blijven, duizeligheid ruis in mijn hoofd slecht slapen slecht eten lusteloos pijn in het hele lijf.
    Wens ons allen beterschap

    • RRositaG

      Hoi Gerard, wat n. verhaal; ik ben er helemaal stil van. Ik wens jou en alle longcovid patiënten beterschap en een goede gezondheid toe.
      Lieve groet
      Rosita G

  • RRia

    Ook mijn man en ik ervaren veel naweeën. Mijn man is longpatiënt en ik heb last van spieren en zenuwen.
    Nu is mijn man heel moe en benauwd en ik ben ook moe en heb veel last van mij spieren. Ook heb ik hoofdpijn en heb het idee dat ik alles in slowmotion doe. Mijn hersenen werken niet mee. Ook veel concentratie problemen. En bij ons is het nu dik drie week geleden dat we positief getest zijn.

  • SSil

    Nu 15 maanden na mijn besmetting ben ik nog steeds niet helemaal zoals ik vóór corona was. Heb last van organen(zere lever en nier niet goed volgens dokter), blauwe tenen met verkeerd groeiende teennagels, steeds terugkerende moeheid terwijl ik vóór corona elke dag sportte. Mijn longen zijn niet meer goed gekomen, moet steeds hoesten en mijn keel doet blijvend zeer. Zijn er meer mensen die zulke rare klachten hebben na corona? Voor mijn gevoel komt het nooit meer goed met me.

  • RR Burgers

    1e week hevige maagpijn, daarna 1week ziekenhuis. Ga nu minimaal enkele maanden revalideren i.v.m. longklachten. kon bij thuiskomst vier meter lopen en was dan uitgeput, nu vier weken na positieve test kan ik weer kleine afstanden lopen of fietsen (max 10 minuten)
    Groet Ron

  • BBorin

    20 jarige jongen man

    Ik zie dat iedereen wel dezelfde klachten heeft. ik heb 3keer corona gehad. (met ook 3keer positief op corona getest) met hoesten regelmatig wat bloed erbij, Hartslag verhoogd regelmatig, en vermoeidheid dit duurden bij mij tussen 1/2 maanden.

    Als de klachten hoog/extreem waren had ik veel last van bloed verlies tijdens het hoesten, duizeligheid/flauwvallen en snelle hartslag.

    Je merkt o.a. dat je lichaam rust nodig heeft. precies wat je lichaam ook vraagt tijdens een normale griep. ik moest veel in bed blijven liggen (op de buik), mij dik aankleden zodat ik deed zweten. omdat het anders niet minder werd. sporten kon ik toen niet meer. omdat het erger werd. Hoe meer ik deed bewegen hoe erger de klachten/gevolgen werden.

    Hopelijk is deze corona tijd snel voorbij, zodat wij weer direct gaan leven en genieten van het leven.

  • JJohn

    Ik ben 16 juni positief getest op Covid-19, tweede keer corona ondanks dat ik ben gevaccineerd, erg moe, benauwdheid word minder weinig eetlust en bij de minste inspanning duizelig. Wens iedereen beterschap.

  • HHenny

    Ongeveer een jaar zit ik in de lappenmand. Steken in de zij. Steken in mijn hoofd. Steken bij long aan de linker kant. Prikkerige neus en vieze lucht in de neus. Druk op de ogen en pijn in de onderrug. Tinnitus. Angst om te fietsen en te wandelen. Hitte aanvallen. Ik ben drie keer negatief getest. Met een hartkastje gelopen en bij de oogarts geweest. Tot drie keer toe bloed geprikt. Uit alle onderzoeken is niks gevonden. Loop nu bij een psycholoog en kreeg medicijnen. Combinatie volgens de huisarts tussen lichaam en geest. Als ik nu zeker wist dat het symptomen zijn van long covid dan hoop ik dat het toch weer al is het zeer langzaam weer wat beter gaat worden.

  • Rrob

    Ik heb corona gehad , denk ik zelf , in de eerste golf na de carnaval in maart 2020 .
    Het was toen niet mogelijk om zorg te krijgen ,alleen met de maanmannetjes van de GGD aan de deur . Dat is dus niet gebeeurd .
    Nu bijna anderhalf jaar later heb ik milde keelklachten en nog niet mijn volledige conditie terug .
    Een vieze smaak en veel mijn keel schrapen met praten is wat het nu is ..
    Weet iemand een oplossing ?
    mvrgr .. Rob

    • MMaaike

      @rob
      Kijk of je van huisarts verwijzing kunt krijgen voor corona revalidatie bij de fysio, wordt vergoed door basisverzekering (50 x), wel eigen risico

  • GGeert

    Ik ben eind februari positief getest. Ik had een beetje keelpijn en lichte koorts. Na 8 dagen was ik weer klachtenvrij en kocht ik weer uit quarantaine. Daarna heb ik veel vreemde periodes gehad. De ene week voelde ik mij opzich prima en van de een op de andere dag had ik ineens weer ergens last van zoals spierpijn, branderige luchtwegen en vreemde stoelgang

  • IIna

    Ik ben eind 2020 positief getest. 2 dagen hele vervelende spierpijn en wat hoofdpijn gehad. Gelukkig niet heel erg ziek, want ik moest ook voor mijn man zorgen die ook positief was en heel erg benauwd. Dus ik moest elke dag eruit om onze beestenboel te verzorgen en ook al was ik moe toch een rondje van ong 500 meter lopen. Nu heb ik van die dagen dat ik denk dat ik mijn huisje schoon moet maken, fietsen, werken, wandelen enz. Maar ik heb de energie er gewoon niet voor. Hoop dat het binnenkort allemaal over is en ik gewoon mijn ding weer doe zonder mijzelf een schop onder de kont te hoeven geven.
    Komt vast allemaal goed, ik blijf positief
    Vind het al wel een hele opluchting dat ik nu aan anderen kan vertellen dat ik Corona heb gehad. In het begin deinsden de mensen 3 meter achteruit, net alsof ik het nog had. Dat deed toch ook heel wat met je
    Groet Ina

  • CC

    27 april positief getest. Klachten: pijn achter de ogen, steken in me hoofd, diarree (kleur oranje heel vreemd), droge neus en keel, veel hoesten met slijm, geur en smaak uiteindelijk kwijt, keelpijn, oren verstopt. Tip Wat tijdelijk helpt is om gembershotjes in te nemen voor reuk en smaak. 2,5 week in quarantaine gezeten. Dacht tis zo goed als over. Begint het hoesten weer erg veel te worden met slijm, hoofdpijn vooral aan de linkerzijde en als ik buk. Antibiotica genomen voor eventuele voorhoofdsholteontsteking maar helaas dat werkt niet. Dus denk echt van Corona en vergeet ineens zoveel. Ik merk dat ik niet mezelf voel en dat me lichaam heel anders voelt als voorheen en ik heb geen idee wat te doen! Herkennen mensen dit? En zijn en tips? Ik werk wel volledig en sport 2x in de week. Ben daarna kapot maar dat was voorheen ook. De huisarts zegt dat door het sporten juist de klachten weer erger worden? Terwijl je ook leest dat bewegen goed voor je is. Ik raak de kluts soms kwijt waar ik nu wel of niet goed aan doe. Denk er wel over na om wat minder te gaan werken. En beter me rust daarin te pakken.

  • Jjoris

    Ik vraag me steeds af waarom gevaccineerden ban moeten zijn voor ongevaccineerden.Zij zijn toch beschermd tegen de ziekte?Ik krijg maar geen antwoord,wie ik het ook vraag.

    • Vvrijdag

      @joris omdat vaccineren onzin is en je dus lang niet volledig beschermt ben en ook niet tegen alle varianten. Het draait allemaal om geld.

    • IIrene

      @vrijdag, onzin

  • GGraatje

    19 nov 2020 positief op corona ik had precies griep daarom laten testen. Maar dan helse pijn aan mijn botten en mijn huid dat ik er wakker werd ‘snacht en smaak gedeeltelijk weg of heel vies. De vieze smaak is weg maar heb nog steeds een vreemd smaak. Ik had voor mijn doen hoge koorts. 2 dagen later mijn man ook positief. hij heeft mij eerste 4 dagen geholpen maar dan werd hij steeds zieker en moest ik hem helpen. mijn man heeft 2 maal in de kliniek gelegen voor zuurstof. maar wat is hij ziek geweest hij kon zelfs niet meer alleen uit bed en moest geholpen worden. Dec was hij corona vrij maar de na gevolgen zijn longen.. Eind jan 2021 is hij herstel. Feb is hij gestart met fysio om zo terug energie op te bouwen maar lukt niet zo goed. Na vele onderzoeken zouden de longen goed zijn en nu geheel zijn hart laten onderzoeken. Namelijk mijn man heeft hartfalen en heeft het soms nog heel benauwd. Dit zijn ook gevolgen van de corona.
    Ik ben nu ook gestart met fysio om energie terug op te krikken zo moe en geen fut. 3 weken geleden mijn eerste prik gehad Astra Zenica en ben 2 dagen zo ziek geweest als of ik terug corona had mijn huid en botten zo’n pijn. dan terugval van energie nu ben ik gestart met vitamine D te nemen en hoop dat het me helpt.
    De boodschap is doe en blijf bewegen maar luister naar je lichaam. ga niet over je vermoeidheid dan moed je weer inleveren. beweeg rust en hou de moed erin.

  • GGj

    Nu 5 dagen geleden positief getest… op de dag dat ik positief getest ben behoorlijk ziek zware hoofdpijn en extreem moe Verde lichte hoest en matige neus verstopping…. voor de rest gaat het redelijk dan alleen moe moe en nog eens moe……smaak en reuk zijn ook weg het gekke is dat ik donderdag ziek was vrijdag zaterdag zondag maandag weinig last had dus was al helemaal blij…..echter vandaag terugvalletje dacht corona valt wel mee allemaal maar daar kom ik toch op terug….
    Afkloppen gelukkig geen benauwdheid

  • MMonireh

    Op 12 mei ben ik positief getest, dit gebeurte vlak nadat ik janssen vaccinatie heb gehad! Eerst dagen had ik korts en rillingen , ik dacht door vaccinatie maar toen klachten toe namen heb ik besloten om te laten testen. In het begin was maar koorts en benauwdheid, duizeligheid maar elke dag namen klachten toe, reuk en smaakverlies ,spierpijn ,keelpijn ,hoesten met veel slijm! 14 dagen in isolatie gezeten, nadat ik me eindelijk klachtenloos voelde ,heb ik isolatie verlaten. Hoe ik me nu na paar dagen voel? Ja, met kleine inspanning heel erg moe en benauwd. Ik voel pijn en trillingen op mijn linker borst! Wat me ook heel erg moe maakt.. Om conditie op te bouwen probeer ik wandelen maar dat gaat heel moeizaam! Ik ben mentaal nu helemaal niet in order, Ik vind mezelf zo nutteloos en ik vrees dat het voor altijd zo blijft. Ik heb huisarts gebeld, hij zei het zou langer duren tot ik herstel, ik moet naar me lichaam luisteren en tijd geven… anders zou ik een terugval krijgen.
    Ik weet het niet wanneer dit zou echt klaar zijn en wanneer ik echt naar werk kan.
    Hoesten en slijm ophoesten kan lang blijven aanhouden , stel maar dat mijn vermoeidheid en benauwdheid af neemt ,mag ik eigenlijk dan naar mijn werk? Zelfs als ik blijf hoesten? Moet ik mezelf eerst gaan laten testen? Kan iemand mij hier antwoord opgeven?
    Veel sterkte en succes allemaal.

  • MMoniek

    Positief getest op 21 mei, ruim een week geleden. Eerste dag wat koorts, verkouden. Daarna toenemend last van pijn in mijn lijf, kortademig, veel hoesten en duizelig. Sinds vandaag een stuk beter. Maar hoe weet ik nou of mijn klachten ‘over’ zijn, oftewel wanneer ik uit quarantaine mag. Ook de GGD blijft hierin onduidelijk. Een beetje van alles kan lang duren mevrouw, maar wat is een beetje?

  • AAicha

    Ik ben 25 april positief getest op corona.verkoudheid.spierpijn.benauwdheid.flauwvallen.piepgeluiden in beide oren.koudetrillingen.keelpijn.oogmigraine.hartkloppingen.reuk en smaakverlies.nu 4 weken en ik ervaar nog erge klachten zoals hoofdpijn.hartkloppingen.ernstige vermoeidheid.pijn aan hele lichaam waarbij geen enkel pijnstillers helpen.ik ben een fybromyalgie patiënt.volgens mijn fysio zal het een paar maanden duren voor ik aan herstellen begin.volhouden

  • NNel

    heb in februari corona doorgemaakt, een maand later hoge koorts en alom spierpijn.Nu kan ik nog steeds mijn rechterarm niet goed gebruiken loop bij de fysiotherapeut maar alles gaat heel langzaam ben vaak zo moe dat ik echt even een schoonheidsslaapje moet doen in de middag

  • FFerry

    Beste mensen, lotgenoten.
    Als ik zo lees, zijn de meeste klachten/symptomen na corona te hebben gehad, wel veel hetzelfde. Vooral de vermoeidheid valt mij op en je mede daardoor futloos voelen en nergens geen zin meer in hebben. Daar wordt je ook nog eens onzeker van. Dit moet te doorbreken zijn en is volgens mij ook heel belangrijk voor het verloop van je herstel na corona.
    Mijn idee is dan ook om dit te delen en te bespreken in niet te grote groepen per plaats/regio.
    En dit uiteraard buiten te gaan doen en op gepaste afstand van elkaar !
    Per groep dan proberen de boel weer op te pakken, rustig beginnen met wandelen en wat oefeningen, want dit mag nu weer.
    Niets moet en iedereen geeft zijn eigen tempo aan.
    Ik woon in de regio Haarlem.
    Ben benieuwd naar de reacties.
    Svp geen negativiteit, die hebben we al genoeg gehad.

    • Eevi

      @Ferry
      Goed idee, ik heb zelf in februari corona gehad, heb mijn leven nu wel weer redelijk op de rit maar ik ben savonds nog altijd bek af. en nog steeds misselijk af en toe. Door samen die eerste paar maanden te praten en van elkaar te leren hoe iedereen hiermee omgaat is iets wat ik wel heb gemist. Ik zal dit zeker gaan doen en denk dat er veel mensen willen aansluiten

  • MMoontje

    Ik ben postitief getest op 29 april, mijn man op 28 april en mijn zoon op de 30ste. Ik heb zoveel klachten en het gaat maar moeizaam beter. Hoofdpijn, spierpijn, buikpijn, diaree, hartkloppingen, hoesten, keelpijn,koorts, pijn op de borst, reuk en smaakverlies en kortademig. De huisarts was langs geweest om de waardes te meten en die waren gelukkig goed en heb nu een puffer voor meer lucht dat helpt wel enigsins. Ik heb gebeld met de ggd wanneer we weer uit quarantaine mogen maar ze weten het zelf niet helemaal. Na 2 weken geld er een ander protocol. Dat benauwde en keelpijn is niet zomaar weg natuurlijk, ook hoest ik soms nog en ik ga in de middag uit bed en ben dan rond half 9 helemaal afgebrand en ga dan naar bed. Ik had van te voren slaapproblemen maar nu slaap ik als een os. Ik mag nu uit quarantaine want het is 2 weken na de test maar de klachten zijn natuurlijk nog niet weg, die horen erbij zegt de ggd. Je mag eigenlijk niet meer hoesten of iig een stuk minder, maar degene die het hebben gehad ondervinden nu een half jaar later nog steeds klachten, ook hoesten. Ben bang dat dit niet zomaar over is, en ik ben nogal een bezig bijtje maar nu kan ik niet veel. Ik kan daar wel van in paniek raken.

  • LLinda van Schie

    Eind februari positief. Begon met milde klachten wat later heftige hoofdpijnen en heel erg moe! Na 3 weken ups en downs dacht ik dat er weer was. De zondagnacht, voordat de maandag dat ik zou gaan werken, werd ik heel erg benauwd wakker. De angst en paniek werd steeds groter, uiteindelijk ambulance maar ik had dus een hyperventilatie aanval. De weken daarna ontzettend vaak benauwd en heel erg vaak en lang hartkloppingen. Vreselijk mijn borst doet er vaak zeer van. Uit eindelijk terecht gekomen bij fysio voor ex-Covid patiënten. Dat is super fijn zij helpen je bij cardio en kracht trainingen en daarnaast ergo therapie om je energie te verdelen zodat je niet over je grens gaat. Dus aanrader voor mensen die al tijden worstelen. Ondertussen gaat het met ups en downs beter, maar ben er nog niet zit dus nog steeds thuis. Gelukkig een super fijne werkgever! Iedereen sterkte en luister naar je lichaam!!

  • BBianca

    Mijn man kreeg als eerste de positieve test binnen half april. Ik was negatief getest. Maar toch vanwege mijn zoon meteen in quarantaine gegaan. Op 19 april kreeg ik ook de positieve uitslag. Weer een week in quarantaine. 2 weken apart gezeten op mijn slaapkamer. Ik had milde klachten. Paar dagen koorts , geen smaak geen geur, futloos, spierpijn. Ik mocht niet klagen en was blij met deze milde klachten. Nu zijn we 4 weken verder, heb pijn aan mijn linkerarm, spierpijn , verward in mijn hoofd, hoofdpijn, geen energie, ik ga van de ene stoel de bank op en van de bank weer de stoel opzoeken. Niks voor mij , kan normaal nooit stil zitten. Maar ik wil in mijn Hoofd vanalles doen maar doe niks. Ben blij als ik me smiddags bij mekaar kan vegen om het eten op de tafel te krijgen. Mijn vraag is , hoe lang kan dit duren? Ben op
    Moment nog niet aan het werk. Wil heel graag gaan, maar bij de gedachte om weer aan het werk te gaan , word ik bang. Mijn baan houd in dat ik 8 u per dag sta en moet lopen en daarbij mijn hoofd goed erbij moet houden. En die 2 dingen kan ik niet. Mijn hoofd is niet in orde, zo verward vergeetachtig niet op woorden kunnen komen. Zo vreemd ik kan mezelf niet terug. Lijkt wel of ik in een ander lichaam zit. Krijg ik dit nog terug? Wat kan ik zelf doen om mezelf weer terug te krijgen?

    • CCarolinda

      @Bianca
      Hoi Bianca,
      Ik herken je gevoel inderdaad. Ik lig nu al ruim 3 weken op bed. Alleen ik voel me enorm nutteloos. Ik heb allerlei dingen die ik wil doen voor school enzo maar kan niets. Sterkte er mee in elke geval

    • SSaar

      @Carolinda

      Ik ben nu 10 dagen ziek van de Corona het begin milt als of je een bijholte ontsteking heb
      Koorts werd elke dag erger ook de vermoeidheid sloeg toe
      Tot aan vandaag ben ik dood en dood en hoest ik als een gek ook ben ik heel benauwd wat me nog meer uit put. Zoals ik hier allemaal lees kan ik dit nog we weken verwachten waar ik totaal niet op zit te wachten . Hoelang zitten jullie nu in de klachten.

    • GGo

      @Saar – Hoe gaat het nu met je Saar!

    • KKarin

      @Bianca
      Zo herkenbaar! Dat jezelf niet meer voelt. Ik ben normaal ook een b stuiterbal, nu moet ik moed verzamelen om op te staan.

      Ik heb gemerkt dat bij mij korte activiteiten van een half uur net goed gaan. Daarna moet ik gaan zitten. Als ik me na een uur niet hersteld heb daarvan was het teveel.

      De twijfel die je hebt voel ik ook. Maar ik houd mezelf voor: ook dit gaat weer voorbij. Ik hoop dat je dat ook kunt denken.

      Sterkte!

  • JJw karreman

    Ben begin april positief getest.
    Zou volgens de richlijnen nu beter moeten zijn maar heb last van hoesten, moeilijke ademhaling, smaak-reukverlies en na inspanning snel moe.

  • AAnoniem

    Beste mensen,

    Sinds oktober 2020 elke dag last van corona naklachten. Veel vastzittend slijm en erg last van vermoeidheid dagelijks. Ik vraag me af of er mensen hersteld zijn van hun nasleep, en of er een manier is om hier zsm van af te komen.

    • SSonja Behr

      Ik ook veel hoesten nog na corona in januari 2020. Veel gehoest en bij liggen liep water uit longen in keel. Niet op te hoesten. Dus doorslikken. 4 weken geleden gevaccineerd. Bleef slijm houden. Heb huisarts hierover gebeld en liet me longfoto maken. Nu door naar de longarts. Is iets gezien op de foto . Vind het wat verontrustend. Over 2 weken afspraak longarts. Kreeg van huisarts neusdruppels met cortison. Helpt goed, minder slijm en hoesten.

    • CC

      @Sonja Behr

      Weetje toevallig al meer? Ik blijf ook maar hoesten met slijm na Corona te hebben gehad en het gaat maar niet weg. Lijkt juist op sommige momenten weer erger te worden. Positief getest op 27 april.

  • YYvon

    19 maart positief getest op covid19. Nu nog steeds hevige hoofdpijn, paracetamol helpt niet, ik word er gewoon somber van. Kan ik weer corona hebben? Ik ben ten einde raad.

    • SSusanne

      @Yvon

      Ik heb precies het zelfde 4 weken geleden positief getest maar de koppijn en nekklachten gaan maar niet weg. Om gek van te worden. Ik heb ook geen idee wat ik moet doen.

    • EEls

      @Yvon
      December 2020 corona gehad, 1 week flink ziek geweest en vooral mega hoofdpijn. Helaas heb ik hier nog steeds last van. Tis erger wanneer ik moe ben en veel prikkels heb gehad. Dan is het net als migraine, wil t liefst in het donker liggen en geen geluiden horen. Werk ook nog steeds niet volledig. Lukt gewoon niet door die hoofdpijn. Soms iets betere week en dan weer minder. Ik wordt er letterlijk depressief van. Geen idee wanneer dit beter gaat. Zit nu al op 6 maanden. Sterkte ermee!! En rust nemen.
      Els

    • LLoes

      @Els

      Herkenbaar. Vanaf Februari 2021 positief getest. Gaat erg moeizaam . Vermoeidheid, spierpijn . Met inspanning hartkloppingen, pijn bovenin borst. Het is erg frustrerend. Elke week ga ik naar de fysio voor krachttraningen, ik heb nog steeds nasleep van Corona…

    • KKarin

      @Yvon; 16 maart positief getest en ook ik heb soms nog ontzettende hoofdpijnen. Alsof mijn hoofd tussen een bankschroef heeft gezeten. Paracetamol werkt niet; Naproxen geeft wel wat verlichting. Misschien het proberen waard: sterkte en beterschap!

  • HHenk Sliedrecht

    Ik ben vrijdag 30 april positief getest. Drie dagen geen klachten gehad en ineens sloeg het om. Lig nu al 6 dagen in bed met ruim 40 graden koorts. Zweet de hele dag als een malle en hoest als een zeehond. Kan iemand mij vertellen wanneer die koorts ongeveer verdwijnt? Koorts wordt ook niet minder.

    • JJetty

      @Henk Sliedrecht . Ik herken me in je verhaal
      En ben benieuwd of ik de koorts nu wat is gezakt. Tips?

    • HHenk Sliedrecht

      Beste @Jetty,

      Sinds gister is de koorts voor het eerst sinds 8 dagen onder de 38 gekomen. Ik voel mij iets beter. Ik merk dat ik na lichte inspanning al helemaal kapot ben, dus m’n lichaam heeft een enorme klap gehad. Heb de afgelopen twee dagen wel nog last van verhoging. Enige tip is paracetamol en bedrust. Koorts heeft een functie. Je moet het, helaas, accepteren.

    • MMarieke

      @Henk Sliedrecht
      Beste Henk, wat vervelend voor je. Ik ben beniewd hoelang het duurde voor de koorts helemaal weg was. Mijn man ligt nu ook al 8 dgn alleen maar in bed met een temp van tegen de 40 gr. Gisteren zelfs 41. Huisarts gebeld, hij heeft ook een longontsteking, dus antibiotica. Hopen dat de koorts nu wat gaat zakken. Wat een narigheid om zo lang zulke hoge koorts te hebben en niets te kunnen. Zeer frustrerend. Beterschap voor iedereen

    • JJeannette

      @Henk Sliedrecht ook ik herken de klachten lig al sinds 2 mei op bed met hoge koorts. Gelukkig gaat het sinds vandaag beter met de koorts. Ben alleen nog heel erg vermoeid en snel buiten adem.

    • HHenk Sliedrecht

      Dat probleem heb ik ook @Jeannette. Na enige inspanning ben ik volledig buiten adem. Hoop dat zoiets snel bij gaat trekken.

  • FFrans Schuurmans

    Ben 2e kerstdag positief getest.Was vreselijk moe en veel spierpijn
    Reuk en smaakverlies
    Nu 4 maanden later nog steeds spierpijn en snel moe
    Smaak is terug maar reuk niet
    Slaap slecht!
    Gaat langzaam wel iets beter.

  • CCaroline

    Afgelopen maandag positief getest had al een paar dagen pijn in mijn rug en spierpijn werd steeds erger. Nu behoorlijk ziek kan bijna niks en nu wil ik weten hoe lang houd dat aan?

  • DDjoke

    Ik ben 10 februari positief getest op corona en heb nog steeds klachten zoals heel veel slijm in de bovenste luchtwegen loop hele dagen te keelschrappen waardoor de boel nu lekker geirriteerd is.
    Ook ruik ik nog steeds zeer weinig en moet een hele dag door nog vaak mijn neus snuiten wat eigenlijk alleen maar goed wil als ik neusspray heb gebruikt maar dat mag eigenlijk weer niet te vaak,zijn er ook meer mensen met deze klachten en wat kun je er het beste aan doen?

    • AAnoniem

      @Djoke
      In oktober 2020 covid gehad. Sindsdien elke dag last van slijm in de keel, waardoor ik veel moet keelschrapen. Heb veel geprobeerd zoals hoestdranken, spoelen met zout etc, maar het heeft gewoon tijd nodig. Ik voel nu dat het minder word, maar ik heb ook vaak een terugval. Ook elke dag erg vermoeid, ik hoop dat deze symptomen ooit nog verdwijnen.

  • EEd van Boheemen

    21 maart 2021 positief bevonden qua corona. 1 a 2 dagen later begon het zware hoesten. Na anderhalve week weer opgeknapt. Behalve de hoest, die is gebleven. Veel minder nu en heftig dan in het begin, maar hij is er nog wel. Vooral eind middag, avond begint het hoesten. 2x kuur codeïne heeft vooralsnog niet geholpen.

    • CCar

      @Ed van Boheemen
      Na hoeveel dagen ben je weer onder de mensen gegaan? Ik ben nu 2,5 week verder en alleen nog aan het hoesten. Het ziet ernaar uit dat het hoesten nog wel aan gaat houden. De vraag is vanaf wanneer die niet meer besmettelijk is? Wat heb jij gedaan?

    • AAnne-Marie

      @Car
      Dat vroeg ik mij ook af, na flink ziek, ook appen en weer een terugval in klachten nu nog vooral vreemd soort moe, erg hoesten met slijm en verstopte of snotneus. Nu dus 3 weken totaal en vraag me dan af of en wanneer je weer contact met mensen mag hebben. Voelt alsof hoest nog wel ff blijft, moet je dan al die tijd nog rekening houden dat je besmettelijk bent of kan dat niet meer?

  • MMara De kruijs

    Ik heb in half januari Corona gehad en nu sinds de laatste Ander halve week ruik bij dingen een vieze zoete chemische lucht. Zn aspertaan lucht en met name bij zero/light producten en zoete kinder snoepjes…

    Wordt er gewoon misselijk.
    Voordeel Ben een zoete kauw maar nu niet meer goed voor de lijn

  • AAnya

    Ik in december corona gehad nu nog pijn in bovenrug en voorkant loopt rond moeilijk uit te leggen. Verder geur en smaak niet optimaal en slaapproblemen.

  • DDoreen

    Ik heb ruim een half jaar geleden, milde corona gehad.
    Nu nog misselijkheid, vermoeidheid, diaree, geen energie benauwdheid, pijn in gewrichten, hoesten, en snel ontstekingen aan oren, holtes en ogen.
    Mijn vriend heeft het twee keer gehad, ruim een jaar ziek nu. Hij heeft ook gewrichtspijnen.

  • JJohn

    Op 6 april positief getest, en sindsdien in quarantaine. Begon een beetje hetzelfde als een flinke griep. Spierpijn, gewrichtspijn, loopneus, kortademig en op en afgaande over/ondertemperatuur. Nu na bijna twee weken nog steeds verschrikkelijk moe en koortsachtig, vooral als ik richting het middaguur ga… Wat me eigenlijk het meest beangstigd, is dat ik verschrikkelijk duizelig wordt als ik een uurtje uit bed ben. Frisse lucht, even lopen of rustig gaan zitten brengt geen verbetering…. Hebben meer mensen dit? Ik wil eigenlijk al lang weer aan het werk, maar op deze manier is dat levensgevaarlijk!

  • AAngela

    Hoi allemaal,

    21 maart vorig jaar Corona gehad en na een jaar pas voor 80% zo’n beetje hersteld (nog verergerde Tinnitus en duizelingen bij inspanning als restklacht, maar werd steeds beter) , kreeg het toen 2 maanden na m’n keizersnede. Nu ben ik zwanger van ons 3e kindje en ging alles eindelijk weer zoals vanouds, begon vorige week m’n dochtertje met niezen en koorts. Nu heb ik al een week best flink keelpijn, heel erg verkouden, bij vlagen hoofdpijn en spierpijn. Negatief getest afgelopen vrijdag, huisarts wilde dat ik nog eens liet testen. Zo dus weer door naar de teststraat.

    Het zal toch niet waar zijn he.. Heb het echt zwaar gehad vorig jaar en ben nu 22 weken zwanger. Ik hoop zo dat het gewoon een seizoensgriepje is of fikse verkoudheid die langer duurt. Ik weet me anders echt even geen raad.

    Beterschap allen!

  • IIngeborg

    1 maart 2021 positief getest.
    Koorts, spierpijn, benauwdheid, hoesten,snotterig en moe.
    Nu 1,5 maand later nog steeds vermoeid, hoofdpijn en concentratieproblemen.
    Het verloop is echter heel grillig.
    Er zijn dagen achter elkaar dat het best goed gaat, nog niet de oude maar goed. Maar dan kan het ineens zo zijn dat ik ‘s ochtends wakker word en dan voel ik al dat het geen goeie dag is. Benen als lood, hoofdpijn en stukjes tekst zijn brij.

  • JJanny

    Op 1 april corona positief getest, erge hoofdpijn, spierpijn en pijn op mijn borst. Nog steeds een druk op mijn borst. Elke avond gaat de temperatuur naar de 38.5. Zit nu al 10 dagen in quarantaine hoop dat het snel verbeterd.

    • RRachelle

      @Janny Ik ben ook op 1 april positief getest. Symptomen waren pijn aan het schouderblad, benen, onderrug, druk op borstkas, snacht niet kunnen slapen hierdoor. Op dit moment nog steeds irritant gevoel op borstkas en luchtwegen die mij wakker houden.Ook benauwdheid, misselijk, overgeven, duizelig…Zie jij verbetering? Veel beterschap!!

    • HHanna

      @Rachelle
      Ik ben ook op 1 april positief getest, 2e keer Corona dus! Iedereen zei, jij krijgt het niet meer, maar niets is minder waar dus! Heb zelfde klachten als jij, nu wel minder onderrugpijn en iets minder hoesten, weinig conditie, keelpijn en benauwdheid, slaap heel slecht, maar benauwdheid vind ik toch het vervelendst. Heb 3 dgn ziekh gelegen met zuurstof, prednison en kalium en dacht dat het wel snel beter zou gaan, maar je moet toch de tijd nemen merknaam en elke dag proberen een wandeling te maken, doe in ieder geval iets wat je wel kunt!!

  • TTilly

    Dochter van vrienden positief getest en veel klachten. Nu 2 weken later koortsvrij maar erge vermoeidheid. Is zij nu nog besmettelijk?

  • EEric

    Besten,

    Het meest irritante vind ik op dit moment spierpijn , en die vermoeidheid.
    Slaap redelijk goed je staat op en je bent nog steeds moe.
    Voor de rest gaat het wel redelijk , geen koorts en mijn saturatie is goed.
    Buiten dat ik soms last heb van druk op op de borst en branderig gevoel.
    En het eten smaakt nog, alleen nu last van verkoudheid.

  • EEric

    Beste,

    Zij er ook mensen die flinke spierpijnen ervaren?

    • Mmano

      @Eric
      Beste, mijn klachten begonnen met hevige spierpijn en dan vooral in mijn nek en armen en wat minder in mijn benen.

    • EEric

      @mano

      Had je of heb je ook last van druk op de longen?
      Of een branderig gevoel?

    • MMineke

      @Eric

      Beste Erik, heb ook druk op mijn longen. Kan niet normaal op rug en zij liggen. Ik slaap met 3 kussens onder mijn hoofd in zittende houding. Wat is soms ook doe, plat op je buik liggen in bed. Krijgen je longen meer lucht. Paracetamol helpt bij mij wel. Sterkte en beterschap.

    • TTheo

      @mano
      Ik heb de zelfde klachten als jij de ene dag wat meer als de andere fisio gehad spier ontspanners
      Blijf de klachten houden
      Hoop dat het eens voor ons dat het snel verbetert!

    • EEric

      @Theo

      Beste,

      Wat werkt het beste tegen spierpijn?
      spierontspanners wat zijn dit precies?
      Mvgr,

    • EEric

      @Theo

      Heb je ook veel spierpijn als je opstaat bij je rug?
      Moet op de rug slapen anders word het niets.
      Gr eric

    • RRoan

      @Eric
      Xtreme pijn in dijbenen zeer intense diepe pijn , slecht /niet kunnen slapen.stijve rug armen benen.uitgeput.vreselijk ‼️

    • CCarla

      @Roan
      Zo herkenbaar die pijn in de rug! Ben afgelopen dinsdag positief getest en het begon alleen met hoofdpijn. (Vooral bij oogkassen naar links en rechts kijken en lichtgevoelig) Inmiddels kan ik amper zitten of liggen van de spierpijn in mijn onderrug en benen. Zo nu en dan gloeit mijn hele lichaam op, dit duurt een paar uur en is ineens weer verdwenen.

    • BBayram

      @Carla
      Ik heb de zelfde symptomen ,
      2weken geleden positief getest geweest .
      Gisteren hebben ze me gebeld naar schijnt hebben we de
      Braziliaanse variant
      ( aja mijn vrouw en mijn 3 kinderen zijn ook positief getest 2 dagen erna )

    • TTineke

      @Eric

      Eind december 2 weken ziekenhuis gelegen met corona ging redelijk alleen héél erge spierpijn in mijn benen kan haast niet lopen

    • RRebec

      @Tineke

      Hoe gaat het nu met jou benen? Ik lig nu op dag 6 nog ziek in bed en heb inmiddels tramadol gekregen voor de pijnen in mijn benen. Had jij ook steken , krampen in jou benen. Ik heb ook krachtsverlies en ben bang dat dit zo blijft. Ben heel benieuwd hoe jij dit ervaren hebt. Groetjes

    • HHilda

      @Eric
      Ja bij mij begon het met flinke spierpijn. In schouders nek. Nu nog steeds mega hoofdpijn.

  • EEric

    Beste,

    Zijn er ook mensen die last hebben van pijn aan schouder en lopend tot aan de arm toe?

    • DDaan

      Al 15 weken volop spierpijn in de schouders en armen en behoorlijk futloos

    • Eedwin

      @Daan, yes . sinds 9 april positief getest. 10 dagen koorts. alle symptomen. na 4 weken ging het langzaam beter , ook halve dagen werken . sinds ik 4 uur werk en kleine inspanning doe iedere dag overal pijn vooral nek,rug schouders armen .erg moe constant .
      is nu 31 mei . meer dan halve dagen rustig aan op werk zit er niet in . daarna uitgeput naar huis. ik deed voor 9 april 5 keer sporten ( hardlopen en fietsen )in de week . 40-50 km in de week hardlopen en 60 km fietsen . nu bij wandeling al overal pijn en drie dagen zenuwpijnen in nek

  • EEric

    Beste,

    Ervaren er ook mensen jeuk op de huid toevallig?

    • PPeter

      @Eric
      Helaas heb ik ook heel erg veel jeuk. Het meest aan mijn onderbenen

    • EErik

      @Eric

      Ik heb een aantal dagen verschrikkelijke jeuk gehad vooral rond gewrichten knieën en enkels, en binnenkant hand en pols. Twee nachten niet van geslapen. Mijn schoonmoeder had dit ook.

    • LLesley

      @Eric

      Vooral een brandend gevoel, soort huidpijn

    • MMarcel

      @Lesley

      He herkenbaar. Voelde als een soort zonnebrand

      Dacht spierpijn te hebben van het sporten…

      Lijk nu wel alle kwaaltjes aan elkaar te kunnen koppelen maar of het ook echt allemaal bij elkaar hoort?

    • MMarion

      @Eric
      Ja hele kleine jeukende bultjes op mijn rug en benen, 9 april getest en nu alleen nig veel last van slijm ophoesten, de jeuk is over

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.