Veel Nederlanders ervaren langdurige corona klachten

Koen Kuijper 218 reacties

Een groot aantal patiënten met ‘milde’ corona klachten hebben daar langdurig last van. Dat blijkt uit vele duizenden reacties op Zorgwijzer. Sommigen zijn al meer dan twee maanden ziek, terwijl iemand normaal gesproken binnen 2 weken is hersteld van het coronavirus.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) zegt dat deze langdurige klachten echt een probleem vormen. Ook bij het RIVM staat het probleem op de agenda.

Symptomen

Typische symptomen die horen bij een milde vorm van Covid-19 zijn koorts, droge hoest en vermoeidheid. Ook slijm ophoesten, hoofdpijn en keelpijn komen voor.

Bij de meeste mensen verdwijnt de koorts binnen een week. Een hoestje kan langer aanhouden. Iemand met milde klachten is gemiddeld na 2 weken weer klachtenvrij, blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Langdurige klachten

Een groot aantal mensen ervaart overigens naast koorts ook andere klachten als gevolg van het coronavirus, zoals aanhoudende moeheid, postvirale hoest en verlies van reuk en smaak.

Dit kan soms 1 tot 2 maanden aanhouden, blijkt uit vele reacties op onze site.

6 weken geleden begon het met veel hoesten, niezen en vooral kortademig. Geen koorts. Daarna ben ik 5 weken lang mijn reuk en smaak kwijtgeraakt.

Marij op Zorgwijzer.nl

Een deel van deze symptomen staan niet op de website van het RIVM. Waarom is niet duidelijk, maar mogelijk omdat wetenschappelijk onderzoek ontbreekt. Overigens kunnen de eerder genoemde symptomen ook horen bij andere infectieziekten, zoals de ziekte van Lyme en Pfeiffer.

Het grote probleem is dat de klachten bij veel Nederlanders langdurig zijn van aard.

Reacties

Hieronder een greep uit de reacties van mensen met langdurige coronaverschijnselen:

Carola op 27 april 2020:

Het valt mij op dat toch veel mensen dezelfde klachten hebben die ik ervaar, zoals zuurbranden, pijn daarvan bij je borstpijn, continu gevoel van irritatie in je luchtwegen en een hoest die maar niet weg gaat. Ik heb daar nu al meer dan 3 weken last van en ook de vermoeidheid heb ik.

Als ik echter de symptomen lees en de classificatie van milde en ernstige symptomen die door de artsen worden omschreven, dan vind ik het toch niet kloppen met elkaar. Bij mild schijnt het gemiddelde binnen 14 dagen geen klachten meer te hebben, maar ik ervaar mijn klachten ook weer niet als zeer ernstig, wel heel irritant.

M op 29 april 2020:

Per toeval op deze site uitgekomen. De reacties zien hier zeer interessant om te lezen. Ik dacht al dat ik alleen met langdurige klachten zat. Bij mij is het 4-5 weken geleden begonnen met een drukkend gevoel op de borst, steken in de borststreek, hoofdpijn en kortademigheid.

Geen koorts en zelfs geen hoest. Ook niet getest geweest. Na wat bezoeken aan de huisarts heb ik een puffer en een kalmeringsmiddel gekregen.

Koen op 1 mei 2020:

Ik zit hier al zo lang mee, bijna 9 weken. Symptomen worden beter maar het voelt alsof het gewoon niet goed gaat. Afgelopen nacht hele heftige hartkloppingen gehad. Ik dacht dat was het dan, maar na een uur ben ik in slaap gevallen en waren de hartkloppingen weg. Ik kan het moeilijk meer aan met al deze klachten.

Gisy op 2 mei 2020:

Ik heb sinds 24 maart klachten. Het begon met hoofdpijn, maar ik heb nu ook last van mijn rechter arm. Sinds drie weken vooral ‘s nachts. Ik ben nog steeds heel erg moe. Ik word vermoeid wakker en ik ben de hele dag energieloos, maar ik heb geen griep of ziek gevoel.

Mulder op 20 mei 2020:

Ik loop al dik 10 weken met coronaklachten rond. De klachten worden langzaam aan wel minder, maar met hele kleine stapjes.

Meer informatie over het herstel na corona en ervaringen vind je op het coronalongplein.

Thuisisolatie

In de huidige richtlijnen van het RIVM staat dat de bevestigde patiënten met corona thuis in isolatie moeten blijven totdat ze ten minste 24 uur klachtenvrij zijn (7 dagen na begin van de symptomen).

Iemand die al langer ziek is, mag eigenlijk niet het huis uit, laat staan werken. Dat zorgt voor veel problemen, want werkgevers wijzen hun werknemers vaak op de richtlijnen van het RIVM, waarin staat dat iemand binnen 2 weken normaliter hersteld zou moeten zijn. Volgens de NOS zijn er zelfs patiënten die twee tot drie keer per week worden ‘gestalkt’ door de werkgever en arbodienst.

Meer aandacht

Om het probleem meer aandacht te geven is er op Facebook een speciale lotgenotengroep opgezet met al meer dan 10.000 leden, genaamd: ‘corona-ervaringen en langdurige klachten’. Ook op Zorgwijzer kunnen mensen hun ei kwijt. Al 8.000 mensen hebben hun ervaring gedeeld met de rest van Nederland.

Ook huisartsen spreken van een serieus probleem. Zo ook NHG-woordvoerder en huisarts Jako Burgers. Via de NOS laat hij weten veel patiënten te kennen die maar heel traag herstellen. Hij vreest dat we misschien alleen maar het topje van de ijsberg zien.

Binnenkort verschijnt er een nieuwe een leidraad voor langdurige corona klachten. Hierin zou revalidatietherapie een belangrijke rol spelen.

Klachten doorgeven?

Het RIVM houdt de verspreiding van corona nauwlettend in de gaten. Om dit kracht bij te zetten kan iedereen (met of zonder klachten) meedoen met de infectieradar.

Hoe werkt het?

  1. Meld je hier online aan voor de infectieradar.
  2. Een keer per week geef je door of je in de afgelopen week koorts of andere klachten hebt ervaren.
  3. Met jouw input kan het RIVM sneller en beter signaleren of er een toename of afname is van infecties.

Inmiddels zijn er ruim 20.000 deelnemers.

218 reacties

  • YYvonne

    Begin oktober een positieve test. Ik had milde klachten, voornamelijk erg verkouden en een paar dagen lichte koorts. Ik heb 1 dag wat druk op mijn borst gehad. De klachten zijn over, maar wat ben ik moe. Even naar de supermarkt en ik ben doodop. Half uurtje lopen met de hond en ik ben kapot. Dit is wel wat anders dan een griepje! Het vervelende is dat ik zou gaan beginnen met een nieuwe baan. Ze wachten nog wel op mij, maar voor hoelang?

  • IInge

    Vorige week maandag begon het met lichte keelpijn, spierpijn, snotteren met af en toe hoesten (vooral in de middag) en soms niezen. Mega hoofdpijn erbij sinds dinsdag. En dagelijks hondsmoe. Geen verhoging of koorts. Nog wel smaak en reuk. Positief getest sinds zondag. Lijkt wel of symptomen erger worden ipv minder. Hebben anderen dat ook qua verloop?

  • NNina

    Hoi, ik ben positief getest op het virus. Mijn eerste klachten kwamen allemaal op een andere dag en duurde allemaal ook maar 1,5 Dag ongeveer en waren heel licht. Het begon met keel pijn (1,5 dag ongeveer, ging snel weg) 1 dag later een hele lichte hoest (ongv 2 dagen aangehouden) later ineens benauwd terwijl ik gewoon zat dit was ook ongeveer (1,5 dag) een soort drukkend gevoel op mn borst. Later verdwenen op de een of andere dag plots mijn complete smaak en reuk vermogen. Dit allemaal in ongeveer 1,5 week.
    Nu sneller buiten adem en sneller benauwd en ineens een gekke spierpijn achtige pijn in mijn onder rug wat doorloopt naar mijn rechter been..

    • IIna

      @Nina zo verloopt het hier ook. Net als je denkt nu ben ik er doorheen komt er weer iets anders wat niet fijn is.

  • CCynthia

    In maart werd ik positief bevonden met Covid19. Nu is het Oktober en heb ik vaak nog last van mn ademhaling, dit is vooral als ik gewoon rustig op de bank zit, of op bed lig. Het rare is ook dat ik soms wakker wordt door adem te kort. Stik gevoel.

  • SSevilay

    Ik loop al bijna 2 weken met hoofdpijn en spierpijn. Ik heb smaak en reuk verlies. Ik voel me heel erg moe. Ik wil alleen maar slapen, geen kracht om iets te doen. Geen last van hoesten. In het begin ook verhoging gehad.

  • CCas

    Mijn vriendin heeft nu bijna 2 weken Corona. Bij haar is het hoesten het grootste probleem. Meestal in de middag, avond en nacht. Aan het eind van het hoesten wordt het kokhalzen. Erg vermoeiend. Codeinefosfaat gehad van de huisartsenpost. Eerste nacht 2 tabletjes van 10 mg genomen en goed geslapen. Afgelopen nacht minder. Wie herkent deze klachten van het hoesten en kokhalzen?

    • NNicole 23

      @Cas

      Hoi Cas,
      In maart heb ik corona gehad en ik herken zeker deze klachten. Omdat het hoesten zo heftig is, moest ik daarna ook vaak kokhalzen en soms zelfs overgeven. Na 6 a 8 weken werd dit gelukkig vanzelf wat minder. Wel was het bij mij vooral overdag en niet in de nacht (waar ik heel dankbaar voor ben) omdaf de nachtrust fijn is voor je herstel.

      Sterkte voor je vriendin en voor jou ook

      Ps ik heb 4 jaar geleden een longonsteking gehad, ik heb het idee dat het daarom flink op mijn longen is geslagen

  • BBianca

    Ik heb ongeveer 6 weken geleden last gekregen van benauwdheidsklachten. Ineens vanuit het niet. Nooit eerder gehad . Drukkend gevoel op de borst . Brandend gevoel in m’n longen en keel . De benauwdheid was er niet aan 1 stuk . Hij kwam in golven . Na een aantal dagen een paar dagen verhoging erbij gekregen. Geen hoest . Geen verkoudheid. Laten testen .. negatief . Daarna een aantal weken rare hoofdpijn gehad .. alsof er een band om mijn hoofd zat en wat duizeligheidsklachten . Nu sinds een week zijn de benauwdheidsklachten en het brandende gevoel in m’n longen en keel weer terug. Met name na inspanning heb ik er erg veel last van . Het is ontzettend naar en kan nog steeds bijna niet geloven dat het geen Corona is / was .. zijn er nog meer mensen die niet verkouden waren of gehoest hebben en die wel positief getest zijn ?

    • MMirjam

      @Bianca ik ben negatief getest maar heb het ook heel benauwd. Hoofdpijn, oorsuizen, hem klein beetje keelpijn gehad.
      Vindt het zo raar dat ik geen covid heb

    • NNancy

      @Bianca
      Paar weken geleden werd ik ziek. Alle symptomen van covid19
      Koorts, hoofdpijn, geen reuk en smaak, hoesten, benauwd en druk op de borst. Test bleek negatief, wat als een verrassing kwam. 2 weken later opnieuw getest omdat de klachten niet weggingen en wat denk je…positief. Dus het kan heel goed zijn dat de eerste test niet goed gegaan is en je dus wel degelijk het virus bij je draagt. Beterschap.

  • LLenie

    11 dagen na de besmetting hoest ik nog veel en ik voel me erg vermoeid. Geen koorts gehad. Wel reuk en smaakverlies sinds kort. Herstel gaat erg langzaam.
    Lenie 63 jaar

  • LLenie

    11 dagen na de besmetting hoest ik nog veel en ik voel me erg vermoeid. Geen koorts gehad. Wel reuk en smaakverlies sinds kort. Herstel gaat erg langzaam.
    Lenie 63 jaar

  • MMichel Hakze

    Inmiddels 3 weken ziek thuis, nog steeds branderige luchtwegen, veel slijm ophoesten, geen smaak proeven en erg vermoeid.

  • MMachiel

    Ik loop al 1 week met hoofdpijn en ik proef niks meer en veel moe . Ik lich op bed en doe niks anders dan slapen om dat geen kracht meer heb in me lijf

  • JJos

    In maart heftige griepverschijnselen. Koorts en veel spierpijn. GEEN last van de longen. Ook geen hoestklachten. Contact met huisarts en GGD. Misschien Covid-19 misschien ook gewoon griep. Kunnen het nu niet testen.
    Koorts gaat over, spier en gewrichtspijn blijft en wordt eigenlijk steeds erger. Vooral in schouders, heup en kniegewrichten, Bij inspanning een branderig gevoel. Ook afname van kracht en sneller moe. Inmiddels diverse bloedonderzoeken gehad. Alle uitslagen goed. Bij de reumatoloog geweest. Uitslag negatief.
    Van 4x sporten in de week naar 0x sporten in de week. Van een fitte, sterke, sportieve man van 53 naar een zwakke, slappe jandoedel die zijn motor bijna liet vallen omdat hij de kracht even niet meer heeft. Allemaal flink ruk.
    Volgende week een afspraak bij een internist. Ik heb echter niet veel hoop dat er iets uit komt. Onzeker wordt je er wel van.

    mvg
    Jos

    • FFerda

      @Jos Hoi Jos, mijn man heeft op dit moment exact dezelfde klachten als jij. Net als jij een gezonde leefstijl en sport. Vreemd dat jij niet mag of kan testen. Mijn man is aangestoken door collega, die ook dezelfde klachten had en ook positief werd getest. Met deze klachten zou ik zeker een test gaan doen. Meld je zsm bij GGD voor uitsluitsel. Internist kan je niet testen. Huisarts is in ons geval niet eens ingeschakeld.

    • JJos

      @Ferda Hoi Ferda. Volgens mijn huisarts heeft testen geen zin omdat het te lang geleden is, inmiddels een maand of acht. Denk jij dat achteraf testen nog wel zin heeft?

      mvg, Jos

    • FFerda

      @Jos

      Het RIVM schrijft erover op haar website. Bloedtesten blijken nog niet betrouwbaar genoeg en behoorlijk ingewikkeld inderdaad. Maar er wordt wel nog steeds onderzoek gedaan. Je hebt zeker een hele zware griep gehad, helemaal herkenbaar in wat mijn man op dit moment door moet staan, en hij heeft Corona. Ga zeker na of je geen tekorten hebt aan mineralen en vitamines, die heb je niet snel weer opgebouwd. Deze griep heeft waarschijnlijk in zeer korte tijd al je reserves opgevreten. Zoek uit of je vitamine/mineralen tekort hebt als je dat al niet hebt gedaan bij de bloedtesten. Je spieren hebben deze hard nodig voor herstel. Laat je goed inlichten

    • JJoan

      @Jos
      Je zou je commercieel kunnen laten testen en dan ook de antistoffentest. Hebben wij gedaan in bunnik bij world health lab. Uitslag na uur, kist en 69,- voor de test of je het hebt +20 voor de antistoffentest.

    • MMarieke

      @Jos

      Ik ben deze week positief getest op corona. En de pijn die jij omschrijft aan je schouders, heupen en knieën heb ik ook. Ik kan amper op mn benen staan en Omdraaien in bed is een crime. Daarbij ook nog de welbekende symptomen als koorts, hoesten etc.
      Ik hoop voor je dat ze je kunnen helpen. Sterkte!

  • PPaul Hustinx

    Ben besmet (geweest) met Corona, In contact geweest met Corona patiënt 30-9. Zeer lichte klachten ontwikkeld vanaf 4-10, spierpijn rug lichte keel en neusklachten. Getest 8-10, uitslag positief 10-10. Krijg 13/14-10 last van druk op de borst, vreemd gevoel. Niet kortademig volgens mij wel sneller buiten adem. Ook zeer vermoeid. Wat te doen?
    Paul

  • LLia

    Waarschijnlijk heb ik Corona in febr gehad. Helaas toe niet getest. Ik was goed ziek. Ben in juni weer ziek geweest en getest- negatief. Vorige week weer ziek geweest, 2 huisgenoten nu wel positief getest. Ik was weer negatief!… hoe kan het dat ik wel ziek word maar negatief getest wordt??? Nu in Quarantaine,2 x achter elkaar.

    • KKelly

      @Lia

      Ik heb met corona in het ziekenhuis gelegen en had eerst 3 negatieve testen. Toen ze ontlasting en slijm gingen testen waren de testen wél positief. In totaal heb ik 5 testen gehad waarvan 3 dus negatief testen!
      De testen zijn niet 100% betrouwbaar dus..

  • Mmoon

    al vanaf half maart last van de jeel. hoesten, geen eetlust. reukvermogen afgenomen moe moe en nog eens moe. 6 maart feest gehad. in cafe. 200 mensen op 150 m2 . hutje mutje. maar niet wetende dat er toen al corona heerste. 2 weken later begon het .ik voelde me niet lekker. nu op 11 okt nog steeds geen eetlust. en moe. last van de keel. hoesten. niet voiruit te branden. ik sleep me door de dagen heen. niet laten testen. woon in zorgappartement. ben 59. hier was een herl streng protocol in de eerste golf, waardoor ik 1 oersoon per dag mocht ontvangen. zelf door fysieke probkemen in de wia zit. afgelopen 2 jaar 3 operaties gehad. eindelijk na 3 kwart haar revalideren weer verder kon en toen kwam corina. en de eenzaamheid hier. aantal sterfgevallen. en nu 2e golf. wat gast er volgende week weer aangekondigd worden. ik wil heel graag positief blihven. maar hoe doe je dat. Ik heb een jaar na mijn scheiding in 2017 iemand leren kennen. super verliefd, 2 jaar gelukkig maar ook door de operaties belemnerd geweest. toen we weer echt konden gaan genieten kwam corona en hoe lang nig. we hebben een lat relatie. hij heeft veel sociale contacten. dus social distancie. Oke wie weet volgend jaar, een vacine. ik probeer neg steeds pisitief te denken

  • AAnkie

    Eind maart begin april heb ik milde klachten van dit rot virus gehad. Ik had alleen last van benauwdheid, alsof er een olifant op mijn borstkast zat en op een gegeven moment ook mijn keel dichtkneep.

    Nu zijn we in oktober en merk ik dat ik er nog steeds last van heb maar dan op een andere manier. Ik ervaar nu dat ik mijn adem dieper moet halen.
    Verder gelukkig geen klachten meer, ben verder topfit, wandel weer mijn oude afstanden (40 km) maar ervaar daarna dat ik wel meer tijd nodig heb om te herstellen.

    • SSuzanne

      @Ankie Zelfde hier. Ik had was in maart ook benauwd en snel buiten adem. Plus gevoel van brok in m’n keel/dichtgeknepen keel (dat laatste echt maanden). Ik had ook een lichte longontsteking.
      Nu vanaf eind september/begin oktober weer snel kortademig. Zou het ook mede komen door vochtige weer?

  • RRoos

    @Nina,

    Erg vervelend wat je hebt meegemaakt. En dat de arts dacht dat het tussen de oren zat.
    Wat mij wel irriteert is dat jij nu precies hetzelfde zegt tegen de mensen die hier wat schrijven. En dat we ons de hele dag focussen op een eventueel coronaklachtje. Zelf heb ik ook te maken met nare restverschijnselen( net als alle andere mensen op dit forum!) en te maken met onbegrip van de arts en omgeving.
    Je schreef dat je het alleen moest doen en dat dat sporen nalaat. Nogmaals; heel vervelend. Maar dan mijn tip aan jou: ga niet in een slachtofferrol zitten. En je bent zeker niet de enige die ermee moet dealen. We hebben het allemaal zwaar.

  • MMir

    Ik ben in mei positief getest op corona.
    Na 4 weken ernstig ziek te zijn geweest nog steeds klachten. Extreme vermoeidheid.
    Vooral het drukkende gevoel/ scherpe pijn in de borst, welke bij inspanning erger voelt.
    Ik werk in een verpleeghuis, deze klachten hebben veel collega’s die corona hebben gehad.
    Maak me wel zorgen over de tweede golf.

    • Mmoon

      @Mir

  • MMarlies

    Ik ben 63 jaar in Februari oma geworden van een kleindochter wat ik helemaal Super vindt. Ik en werk in de zorg en heb me 13 April moeten ziekmelden. Het ging niet meer pijn op de borst , kortademig koorts voelde me echt belabberd. Huisarts is 3x keer bij me geweest en zei dat ik duidelijk Corona had Ben nog niet hersteld krijg 2x in de week Fysiotherapie. Ben nog erg moe, veel last van hoofdpijn ,haaruitval. Bij de Arbo arts heb ik het gevoel dat ik niet serieus genomen wordt omdat ik bang ben voor t nog een keer te krijgen.
    Ik ga nu ook naar de psycholoog hopelijk kom ik van mijn angst af. Moet morgen weer op controle bij de Arbo arts . Maak me nu al druk erom dat hij me weer niet serieus neemt .(dat is zo’n rot gevoel.)Op dit moment irriteert het me dat ik nog zo moe ben, geen energie heb.
    Voel me vaak 80 Ik hoop maar dat het niet blijvend is .Ik wil toch wel graag een fitte oma zijn voor mijn kleinkind. Ik wens jullie allemaal heel veel beterschap.
    Groetjes Marlies

  • MM.Vermeulen

    CADEUTJE VAN COVID 19

    Ik had in maart Covid, herstel gaat traag en deze week kreeg ik mogelijk te maken met een cadeautje dat het virus heeft achtergelaten. Wat begon als een lichte verkoudheid ontwikkelde zich in een dag tot uitputting, hevige hoofdpijn, actieve stekende lymfklieren. Dat duurde inclusief herstel vijf dagen. De voorspelling was dat ex-coronapatienten de rest van hun leven heftig zullen reageren op onschuldige verkoudsheidsvirussen van de Corona-familie. Ik vrees dat ik daar mee kennisgemaakt heb. Vijf weggegooide dagen om een verkoudheidsvirusje te overwinnen.

  • TTegelen

    Ik wil graag een reactie geven. Hele lichte klachten, getest en positief. Ik heb gelukkig een heel mild verloop gehad. Toch begint het nu nadat ik weer klachtenvrij ben pas. Ontzettend moe gevoel, alsof ik geen puf heb. Benen alsof ze zo slap zijn. Trap lopen dan buiten adem. Wat wel goed gaat is fietsen en gelukkig mijn werk ( zittende baan) Maar als ik een stukje wil gaan wandelen lukt het bijna niet. Mensen let aub op, het is echt niet niks.

  • CChristo

    Om te testen of het gaat om levende virussen, moeten de onderzoekers ze uit monsters opkweken in celcultuurflessen of petrischaaltjes. Dit is niet eenvoudig; het afgenomen materiaal uit de neus van een patiënt kan al te veel zijn opgedroogd, of misschien is er net geen besmette cel meegenomen. Ook is het mogelijk dat het monster te weinig virusdeeltjes bevat om een kweek te maken. Bovendien adviseert de Amerikaanse tegenhanger van het RIVM, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat het SARS-CoV-2-virus alleen moet worden afgenomen en bestudeerd in beveiligde laboratoria van niveau 3 of hoger wat betreft bioveiligheid.

  • AAnoniem

    Kun je Corona hebben op basis van alleen vermoeidheidsklachten?

    • JJong

      @Anoniem

      Hoi,
      Ik ben al weken doodmoe, normaal
      Ben ik er energiek.
      Dacht niet aan corona tot ik vorige week last kreeg van lichte keelpijn en lichteloopneus toch maar een test gedaan en Positief.
      Dus ja je kan ook alleen vermoeid zijn door corona, als je je laat testen weet je het zeker.
      Succes

  • MMartijn

    Sinds 2 weken in quarantaine met drukkend gevoel op de borst, beroerd en regelmatig neiging om te kokhalzen tijdens hoesten. Zeer vermoeid, slaap overdag en futloos. 3e keer in een periode van een aantal maanden klachten. Huisarts weet het niet, 2 keer coronatest negatief.

    • CCharlotte

      @Martijn

      Misschien kan je je laten testen op antistoffen. Deze terugvallen zoals jij omschrijft hoor je bij veel patiënten die al maanden herstellen van het virus.

  • LLiever anoniem

    Ik zit momenteel 6 dagen thuis vanwege corona. Eerste klachten rond 24 augustus, 29e getest en positief. Gelukkig heel weinig klachten, maar nu komt het. Sinds gisterenavond moet ik elke 10 minuten mijn neus snuiten, hoest af en toe. Ik dacht gelukkig aan het opknappen te zijn maar maak me nu wel zorgen. Het is wel raar dat ik zolang ik lig geen snotneus heb maar zodra ik opsta wel

  • WWilma

    Ben sinds gisteren misselijk, heb behoorlijk spierpijn en verhoging.
    Krijg morgen een test als de klachten aanhouden. Maar wat ik wil weten is of er iemand is die ook zulke vreselijk steken in het achterhoofd heeft. Dat is wat mij betreft op dit moment het ergste.

  • NNina

    Niet om het een of ander en niet om corona te downplayen, maar al die klachten die velen hier opsommen, komen die niet voort omdat nogal veel mensen alleen nog maar gefocust zijn op wat ze elke minuut van de dag voelen aan mogelijke klachten bij corona?

    En wie van jullie zijn rokers die bij elk kuchje in alle staten zijn?

    Veel klachten passen ook goed bij paniekaanvallen/ angststoornis. Wat niet zo gek is aangezien corona echt heel eng is en vrijwel dezelfde symptomen heeft. [hartkloppingen/benauwd]
    Zelf ben ik door de huisarts begin maart weggezet als iemand met [opeens] een paniekaanval/angststoornis en een week later hyperventilatie. Nooit eerder last van gehad en ben bijna 50 jaar.
    Ik dacht serieus dat mijn laatste dagen geteld waren. Een test is er nooit gekomen wegens geen koorts en verkoudheid en niet in coronagebied geweest.
    Ik ben ervan overtuigd dat het corona was….veel later pas, toen ook bekend werd dat je niet per se verkouden hoeft te zijn en met hoge koorts aan bed gekluisterd lag.
    Niet alleen kreeg ik geen lucht meer en ging mijn hart tekeer zoals het nooit eerder gedaan had, ik was ook verward, zag wazig, kon amper lopen en kwam in een soort van shocktoestand na elke aanval van zware benauwdheid. Slapen durfde ik niet meer, bang om te sterven. Een ambulance bellen durfde ik ook niet, bang om als aansteller gezien te worden, immers de huisarts dacht aan paniekaanvallen danwel een angststoornis. Ook was ik in een zeer korte tijd veel afgevallen.

    En dat alles heb ik alleen moeten doorstaan. Niemand om op te leunen.
    Dat laat sporen na.
    Sindsdien heb ik inderdaad vaker last van een milde paniek/angstaanval op de gekste momenten. Zonder aanleiding.
    Een [logisch] gevolg van die paar heftige weken.
    Het is niets anders dan ptst. Daar was ik al bekend mee dus deze kan er ook wel bij. 🙂

    Wat ik wil zeggen; blijf niet focussen op ieder kuchje of pijntje maar ga serieus eens na wat je kan verbeteren aan je gezondheid. Stop met roken, ga bewegen, ga gezonder eten en drinken. Vermijd suikers en dergelijke. Kies voor biologisch vlees en andere verse producten.
    Dat is niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor de geest! En voor de dieren!

    Zonder respectloos te willen zijn; ik durf ook te wedden dat meer dan de helft van de klachten hier voorbij zouden zijn als men een goede afleiding had dan enkel alert te zijn op wat men de hele dag door voelt of beter gezegd; DENKT te voelen.

    Ik wens een ieder succes! En voor hen die ziek en/of herstellende zijn; beterschap en sterkte!

    • MMenno

      @Nina

      ik had mijn verhaal gedaan onder jou verhaal maar ik kan hem nergens terug vinden kan dit kloppen dat alleen jij dit kan lezen.

    • NNina

      @Menno

      Hoi Menno, ik zie nog niks maar jouw verhaal zal waarschijnlijk nog door een moderator gecheckt worden alvorens ze het publiceren. Mijn verhaal duurde ook even….Maar ik ben benieuwd naar jouw reactie!

      Groetjes, Nina.

    • Ggeke

      @Nina dit klinkt echt wel als klachten van een evt burn out. Of angststoornis! Ik herken precies wat je zegt. Dit heeft niks met corona te maken.

    • CClaudia

      @Nina

      Helaas wordt Corona toch steeds vaker aangewezen zelfs bij minimale klachten. Ik ben zelf twee weken terug positief getest en heb me ondanks dat prima gevoeld, bijna niet anders dan normaal. Hooguit twee dagen lichte keelpijn en een beetje gesnotterd. In het najaar zijn mijn verkoudheden normaal gesproken heftiger dan dit, maar toch is het Corona geweest.

      Het zoals jij het noemt “blijf niet focussen op ieder kuchje of pijntje” gaat in deze niet echt op vind ik. Helaas is het nu gewoon zo dat ieder kuchje of pijntje kan wijzen op Corona. Natuurlijk zijn er mensen die wellicht overdrijven, maar feit blijft wel dat we zelf alert moeten blijven op mogelijke oorzaken, zeker nu alle aantallen weer toenemen. Het is niet altijd een kwestie van gezondheid, beter eten of stoppen met roken, de klachten die we normaliter hier aan zouden toewijzen kunnen nou eenmaal momenteel ook gewoon echt Corona-gerelateerd zijn. Ook al lijkt het “maar” een kuchje of “maar” een loopneus. Ikzelf ben 27, leef en ben gezond, beweeg regelmatig, rook niet en ben niet iemand die de maatregelen aan zijn laars lapt (zoals helaas teveel anderen), en toch heb ik het virus ergens opgelopen met “maar” een loopneus. Ik snap waar je opmerking vandaan komt, en respecteer jouw mening, maar vind het persoonlijk nogal kort door de bocht om milde klachten deels weg te schrijven aan gezondheid. Maar dat is dan weer mijn mening ;-).

      Hopelijk voel jij je inmiddels wel beter na alles wat je hebt doorgemaakt!

    • KKaat

      @Nina

      Hallo Nina,
      Wat naar dat je zo ziek was en nog alleen ook. Dat moet zeker een nare ervaring zijn geweest en nog steeds angst opleveren.

      Ikzelf heb al weken last van benauwdheid en kortademigheid. Ik kan daardoor moeilijk door functioneren en mijn werk niet goed doen.
      Een wandelingetje is een onderneming geworden en dat was het nooit!
      Ik weet niet of ik corona had, want ik was nooit echt ziek, maar de dokter denkt van wel…..zelf dacht ik aan de astma die ik als kind had misschien.

      Je kunt deze klachten eigenlijk niet zomaar afdoen als een pijntje en een kuchje hier en daar. Sommige mensen hebben échte lichamelijke problemen die niet door angst veroorzaakt worden ( al zijn ze wel angstaanjagend )

      Hopelijk hebben we in de nabije toekomst veel meer kennis over deze restschade van Corona.
      Dan is er duidelijkheid en hoeven we niet meer zo onzeker te zijn over onze klachten of ze nu uit angst voortkomen of niet.

      Ondertussen heeft iedereen recht op zijn eigen ervaringen zonder dat iemand zegt dat het wel over zal gaan door een beetje gezonder leven.
      Hoe goed bedoeld ook

      Vriendelijke groeten,
      Kaat

    • HHin

      @Nina

      Wooow vreselijk!!! Ik snap je zo goed! Ik had wel echt corona, ook heel veel pijn overal Vooral in de avonden. Elke avond ook bang geweest dat ik dood zou gaan! Ik vind het eeg voor je dat je alles alleen hebt moeten doorstaan.. ik heb ook sinds de corona ineens last van paniek aanvallen etc. Misschien dat drm mijn hele lichaam pijn doet, alle stress vd corona wat het moet verduren.. ik krijg morgen te horen of ik negatief ben nu. Maak me zo’n zorgen!! Als het weer positief is weet ik niet hoe ik het nog een week ga volhouden met alle stress!
      Ook al woon ik samen, we zijn de hele dag en nacht afgezonderd. Omdat hij negatief was..
      Ik ben zo klaar met deze nachtmerrie:(

  • TTanja

    Omdat ik keelklachten had werd een coronatest afgenomen. Op 23 juli kreeg ik te horen dat mijn test positief was.
    Geen koorts maar een algemeen naar gevoel. Vooral die benauwdheid was angstig.
    Na ruim 2 weken bloedonderzoek gehad en geen antistoffen geconstateerd. Klachten bleven aan dus na weer 2 weken opnieuw een bloedonderzoek. Weer geen antistoffen. Klachten wel minder maar beslist niet weg. Op advies van de GGD arts een tweede coronatest laten doen. De uitslag: geen corona. Mijn keel en neuspijn komen en gaan, voel me snel uitgeput, en ben emotioneel snel van slag. Heb ik nu wel of niet corona gehad. Die grote vraag blijft.

    • Mmenno

      @Tanja
      m

    • KKwint

      @Tanja

      Hi Tanja, mijn naam is Kwint en ik zit nu 3 weken in quarantaine. Ik ben jong (22 jaar) en heb het virus dan ook relatief licht gehad. Keelpijn, niezen en snotteren in de eerste week en daarna alleen nog wat keelpijn tot aan nu. Keelpijn is voor mij redelijk standaard en vraag mij daarom erg af of ik het nog heb. Daarom mijn vraag aan jou: hoe heb jij een bloedtest kunnen doen en kan mij dit uitsluitsel geven of ik het nog heb?
      In ieder geval alvast bedankt voor het lezen van mijn reactie.

      Met vriendelijke groet,
      Kwint Kramer

  • AAngela

    Hoi allemaal,

    ik had in maart ook al iets gepost. Ik heb vanaf 21 maart klachten, nu helaas al vijf maanden verder en het wordt niet echt beter. Zodra ik grenzen probeer te verleggen, krijg ik een terugval. Ik blijf vaak warrig, een soort hersenmist, bij vlagen wat benauwd, spier/gewrichtspijnen ook tussen schouderbladen en borstkas, extreem moe. Ik sta op met tintelende handen en loeizware benen. Ik heb periodes dat het zeker beter gaat, maar dan val ik niet veel later weer terug. Wat is dit toch, mijn bloedwaardes zijn goed.. Wel heb ik in juni een reactivatie van Pfeiffer erbij gehad. Beterschap nog allemaal en hopelijk worden we toch snel de oude!! Ps; Corona swab-test 2x negatief, antistoffen 1e keer negatief en wacht nu op de 2e uitslagen.

    • Ssandra

      @Angela
      Hallo Angela
      Ik was op 18 april positief getest. Nu nog steeds het herstellen….
      Het gaat op en neer, precies zoals jij beschreef. Ik heb last van hartkloppingen, snel moe en benauwdheid. En ook heb ik het vermoeden dat ik moeite heb met concentreren en wat vergeetachtig. Het geeft me wel een wat geruster gevoel, dat ik niet de enige ben.
      Maar hopelijk wordt het allemaal nog een stuk beter, want dit is niks zo.
      Ik ben 54 jaar, maar af en toe voel ik me 80 jaar
      Veel beterschap gewenst
      Groetjes
      Sandra

    • AAngela

      @sandra

      Jeetje, ja erg he die nasleep.. Ik ben 26 jaar en kan amper voor onze baby zorgen, zo erg beïnvloed het me ook. Ik heb nu ineens na 5 maanden ook geen menstruatie. M’n lijf is kennelijk erg van slag. Ik hoop dat een manuele fysio m’n bovenrug en borstkas wat los kan maken. Merk jij een stijgende lijn of ook gewoon steeds terugvallen? Ik mag na veel aandringen eindelijk volgende maand naar een internist, weet nier of hij iets zinnigs kan doen. Ben al 1x gewisseld van huisarts en deze zegt gewoon leer er maar mee leven. Ongelofelijk, alsof het tussen je oren zit. Ik functioneer ook echt als iemand van 80..

      Beterschap! We komen er wel, alleen hebben we een lange adem nodig denk ik!

    • JJonathan

      Het klinkt misschien vreemd, maar ik ben blij om te horen dat er meer mensen zijn die na zo’n lange periode nog klachten hebben. Ik heb zelf in maart symptomen gehad (ons hele gezin) en ben nu nog steeds niet de oude. Ook ik heb erg veel last van vermoeidheid, wat ik terug zie tijdens het sporten of werken en dat terwijl ik nog maar net achttien jaar oud ben. Naast de vermoeidheid heb ik ook nog steeds last van een slechte smaak en reuk.

    • AAnne

      @Angela

      Ik ben eind april positief getest. Ik heb dezelfde verschijnselen. Bij verzwaring van de fysio-oefeningen krijg ik een terugval (koorts 38-39C/verkouden).
      Nu is mij deze week iets opgevallen. Ik slik altijd desloratidine. Na het hooikoortsseizoen stop ik en begin weer begin januari. Na het stoppen van mijn anti-histamine kwam de pijn in mijn vingers/tenen heftig terug. Na een aantal dagen toch maar weer ’s avonds de tabletten ingenomen. Tot mijn stomme verbazing vermindert het de pijn in mijn vingers. Het voelt niet meer aan als pijnlijke speldenprikken maar meer als gevoelig. Dit “testje” heb ik herhaald. Zelfde resultaat. Het kan tussen mijn oren zitten. Maar ik merk dat de anti-histamine bij mij positief resultaat geeft. (Naast de pufjes wegens covid nasleep).
      Dat wazige in mijn hoofd en dingen laten vallen, minder kracht met knoopjes open/dicht doen is er nog steeds. Ik ben in alles trager.

      De klachten worden na 5 maanden eindelijk minder. Ik herken ook wanneer ik mijn grenzen overschrijd. Prikkelingen in mijn handen en weke benen is er zo een. Dan stop ik en rust uit. Ik merk dat ik hierdoor minder terugvallen krijg.

      Uiteindelijk hoop ik terug te kunnen keren naar mn werk. Ik hou goede moed.

  • MMat

    Dag allemaal,
    Donderdag 27 februari gesport. Vrijdag niet lekker. Zaterdag enorme spierpijn. Geen koorts meer omgedraaide temperatuur rond 35. Daarna voorhoofdsholte ontsteking. Toen het enge, benauwdheid (al die tijd niet gehoest en geen koorts). Heb me uiteindelijk laten testen op Corona maar geen hit. Dokter vermoed wel gevolgen Corona (en als ik alles lees hier zo kan het bijna niet anders). Is nu half augustus heb Forster en diazepam. Lopen gaat wel maar meer ook niet. Ik ben niet optimistisch meer op herstel. En stel me in op wat ik nu nog wel kan. Voor mijn gevoel moet ik het daar mee doen.

  • EEvi

    Ik reageer ook maar weer eens. Ik heb al sinds eind februari klachten, met name zuurbranden en geïrriteerde keel, dit gaat maar niet over. Ook vaak extreem moe. Ik word er zo moedeloos van met name die geiiriteerde keel. Zijn er mensen die tips hebben?

    • NNeky

      @Evi yep klinkt.bekend , zere keel blijven houden en benauwdheid. Al vanaf.begin maart.

    • SSerkan turkstyle

      @Evi hoi Evi wat bij mij helpt is verse gember raspen in een glas en heet water toevoegen en na 2 min de restjes gember eruit vissen of filteren in een ander glas beetje citroen of honing erbij klein beetje anders gwn 2 zoetjes en opdrinken ..3x per dag je zult er baat bij hebben

      groetjes chief

  • AAnoniem

    Ik heb sinds half februari extreme vermoeidheidsklachten. Al meerdere bloedonderzoeken gehad, waar werd getest op pfeiffer, vitaminetekort, allergiën maar niks was echt het geval. Ik ben zelf 14 jaar en heb het idee dat ik misschien wel corona heb gehad. Maar heb daar niet echt iets van gemerkt.. dus weet iemand of dat zou kunnen?

  • PPetra

    Ik ben 29april 2020 positief getest op corona. Ik werk in de zorg en op maandagochtend 27 april had ik het koud,kippenvel en misselijk.
    Ik mocht niet komen werken en werd volgende dag getest.
    Positief ,dat was even schrikken. Op zaterdag begonnen de benauwdheids klachten.Bij de HAP geweest,saturatie 95 pols 93. Dokter zei er is wel iets aan de hand mevrouwtje. Longen hart beluisterd gelukkig klonk het goed en mocht ik weer naar huis . Dan ben je angstig.welke kant gaat het op. Gelukkig niet in ziekenhuis terecht gekomen. Wel benauwd ,kartkloppingen en pijn tussen schouderbladen.nu inmiddels 8 aug. Ik heb pasr goede weken gehad masr toen kwam de terugval. De hartkloppingen en benauwd zijn wel wat afgenomen masr die pijn tussen mn schouderbladen verergert nu.met simpel staand wasje opvouwen krijg ik er al last van.
    Hopen maar.beterschap voor iedereen..
    Gr petra.

    • SSabine

      @Petra
      Pijn tussen de schouderbladen en hartkloppingen met benauwdheid kan ook op een komende hartaanval wijzen bij vrouwen. Als er hart- en vaatziekten in de familie voorkomen kan het geen kwaad om even een filmpje te laten maken bij de huisarts, wie weet kom je ergens achter. Groetjes Sabine

    • SSonja

      @Petra,

      Zelfde hier nu week 14 alle klachten en angstige momenten wel gehad hoop ik.Rot pijn tussenschouderbladen en armen tintelingen in hand en vingers is nu 5 weken elke dag.eerst was het matige pijn af en toe.hier begon het mee 14 weken geleden.maakte er toen nog een grap van zit zeker teveel..
      Kan amper wat doen niks tillen,vloer dwijlen ofstofzuigen.
      Kuchen blijft ook kortademig na inspanning.
      Doe het rustig aan want wil geen terugval voor de 5e keer.

    • CCarla Vogelaar

      @Petra mijn man en ik zijn eind maart ziek geworden. Ik had pijn op de borst, keelpijn en pijn tussen de schouderbladen. Mijn man heeft zeker 2 maanden nog gehoest. Nu heb ik nog steeds druk op m’n borst en ook na gewone huishoudelijke dingen krijg ik pijn tussen mijn schouderbladen,

  • PPetra

    Ik ben 29april 2020 positief getest op corona. Ik werk in de zorg en op maandagochtend 27 april had ik het koud,kippenvel en misselijk.
    Ik mocht niet komen werken en werd volgende dag getest.
    Positief ,dat was even schrikken. Op zaterdag begonnen de benauwdheids klachten.Bij de HAP geweest,saturatie 95 pols 93. Dokter zei er is wel iets aan de hand mevrouwtje. Longen hart beluisterd gelukkig klonk het goed en mocht ik weer naar huis . Dan ben je angstig.welke kant gaat het op. Gelukkig niet in ziekenhuis terecht gekomen. Wel benauwd ,kartkloppingen en pijn tussen schouderbladen.nu inmiddels 8 aug. Ik heb pasr goede weken gehad masr toen kwam de terugval. De hartkloppingen en benauwd zijn wel wat afgenomen masr die pijn tussen mn schouderbladen verergert nu.met simpel staand wasje opvouwen krijg ik er al last van.
    Hopen maar.beterschap voor iedereen..
    Gr petra.

  • SStella

    Klachten: na maandenlang moeten aanmodderen met congestie in neus en oren,
    reflux, buikklachten, verstoorde ontlasting zoals uitblijven van/kleur/slijmerig of vettig/textuur wisselend, in het begin lage lichaamstemperatuur 35gr een koude rillingen, non productief gekuch en gehoest, uitgeput, angst- en paniekaanvallen, afvallen, zit ik nu nog met bovenste luchtwegklachten zoals hyperreactieve slijmvliezen, postnasale drip en slijmstuwing in de neuskeelholte zonder aanwijsbare oorzaak (constatering KNO arts), onzekerheid of het door de reflux komt, psychisch totaal van de wijs door de huisarts die dieper onderzoek niet nodig acht, allemaal psychisch en ik moet niet alles medicaliseren, maw: psychisch.

    En alleen maar omdat mijn virus klachten buiten de bekende corona data vallen, namelijk eind november 2019?? Terwijl ik nog nooit zo heb gehannest met een virusje en de symptomen allemaal terug te vinden zijn in de corona gerelateerde symptomen.

    Om weggezet te worden door de huisarts als zelf veroorzaker van de klachten door mijn psyche??? En nu zit ik met chronische klachten zoals ongebruikelijk slijm in de keelholte wat mijn angst versterkt en tinnitus! En dankzij de toegewezen psychiater wordt er nu na 8mnd aanmodderen pas een algeheel (bloed)onderzoek gedaan. De psychiater zei dat niet alles onder de mat psychisch kan worden geschoven en dat eerder grondig onderzoek mij een hoop duidelijkheid en dus minder angsten zou hebben gegeven!

    • GGitta

      @Stella Heel herkenbaar! Ik heb wsl begin april corona gehad. Niet getest want HA had “te weinig capaciteit”. Hoge koorts, droge hoest, kon alleen maar liggen en even snel naar het toilet. Ik ben in jaren niet zo ziek geweest. Het duurde een week voordat de koorts weg was en daarna duurde het wel 3 weken voordat ik mijn oude energiepeil weer terughad. Nu loop ik nog steeds met (lichte) klachten: reflux, veel slijm (brok) in mijn keel, volle sinusholtes, hoofdpijn alsof er een strakke band om mijn hoofd zit en vaak moe (veel slapen). Ik vraag mij af of het zin heeft om alsnog mijn bloed te laten checken op antistoffen …
      Sterkte en beterschap!

    • AAssie

      @Stella
      Ik begin december 2019 naar huisarts met mijn longen ( ik heb astma) het voelde niet goed. Ik was moe en dacht voor ik weer een longontsteking krijg, ga ik. Longen klonken goed, ik had geen verhoging maar mijn bronchiën waren wat geïrriteerd. 3 dagen later begon het, ik moest veel hoesten van slijm dat bleef hangen in mijn keel. Op een gegeven moment dacht ik echt te stikken. Ik heb toen een slijmoplissens middel gekregen wat ik 3 weken heb gebruikt. Daarna wekenlang nog een kriebel in de keel als ik een ademteug nam. Ben ook nog niet de oude. Kan nog niet sporten zoals ik wil en na een uur wat gedaan te hebben, weer even zitten. Als ik teveel doe, moet ik de dag erna bijtanken. Ook last van pijnlijke spieren en gewrichten op zijn tijd. Misschien ook doordat ik niet kan doen wat ik normaal wel kan. Dus rustig aan en hopen dat ik de oude wordt of het nu wel of niet corona is geweest.

  • JJsbmjm

    Ik kwam hier zo op terecht omdat ik erg met me handen in het haar zit samen met me gezin.
    Mijn klachten begonnen eigenlijk begin dit jaar met constant pijnlijke longen (tussen schouderbladen pijnlijk) en druk op me borst. Rond maart werd het erger en kreeg ik verhoging en koorts en enorme keelpijn erbij ,verkoudheid, niezen en erg benauwd, spierpijn en erg vreemd moe ! Rare steken in de longen en hoofd erg zwaar en zeer. Aantal kuren van de huisarts gehad omdat ze toen nog niet ronduit mochten testen en ze wouden dan uitsluiten dat het niet om een infectie ging maar wel om een virus. De kuren sloegen niet aan

    Mijn vriend en zoontje kregen toen de tijd ook klachten. Zoontje(baby)niezen benauwd en hoesten verhoging.. vriend pijn tussen schouderbladen en steken spierpijn niezen verkoudheid
    Huisarts zei toen ook na de kuren en de klachten vanuit ons gezin helemaal ; Corona ..

    Na denk ik 2 maand werden de klachten minder… vriend weer aan het werk maar bleven kwakkelen naar ons idee …

    Keelpijn blijft constant ! Nu inmiddels 4 augustus nog keelpijn nooit weggeweest …
    voor 2 weken terug kwam bij mij weer verhoging en kwamen de klachten weer allemaal om de hoek kijken. En heb ik een test gedaan denk toen week later ofzo ; negatief…

    Blijf het zo raar vinden dat wij constant met dezelfde klachten blijven lopen …. en dan zakt ietsje weer weg maar sommige klachten blijven constant

    Kwam op deze site terecht en zie tot me verbazing meer van soort gelijke berichten …

    Snap nog steeds niet waarom de test negatief was voor paar week terug .. omdat ik het al heb gehad? Of toch te laat heb laten testen aangezien ik al weer langer liep met symptomen zeg het maar …..

    Vind het maar raar dat we het gehele jaar al lopen met zere longen en keelpijn……

  • JJanny kruithof

    Op 1 april kreeg ik savonds ineens koorts. Geen geur en smaak en nare spierpijn in benen en tussen de schoudebladen. Na 2 dagen kreeg ik via mijn werk een test en was positief. Soms als ik de trap op liep kreeg ik hartkloppingen van boven de 120en was hondsmoe en soms benauwd.
    Nu 3 maanden verder ben ik nog steeds erg moe en heb nog altijd die vervelende spierpijn. Vooral snachts.
    Vandaag toch maar contact met de huisarts opgenomen en zij geeft aan dat dit heel veel mensen over klagen en dat zij deze mensen doorsturen naar de fysiotherapeut. Dus maar kijken of dat werkt.

    • RRianne

      @Janny kruithof,

      Het zelfde bij mij pijn tussen de schouderbladen afwisselend steken kramp brandend gevoel uitstralend naar de bovenarmen.Zeer onaangenaam gevoel ,pijnlijk!
      Ik overweeg ook fysio.
      Succes.

  • AAnita

    Hallo allemaal,

    Ik ben voor de 2e keer Corona positief getest. De 1e keer waren de klachten erger. Neusverkoudheid, spierpijn overal, hoofdpijn, geen reuk en smaak, een paar dagen kortademig. Dit keer begon het met een keelpijn, deze was na een week nagenoeg over en toen ontstond een neusverkoudheid. Ik ben, sinds het ontstaan van de neusverkoudheid, een week verder. Gedurende de 2 volledige weken heb ik een soort zoete, chemische geur. Ontlasting, urine, adem, smaak, alles is zoet/chemisch. Hoort dit bij Corona?! Hebben anderen dezelfde symptomen?! Ik maak mij er zorgen over..

    Groeten,

    Anita

    • SSonja

      @Anita
      Hallo Anita,
      Ik denk niet dat je je er zorgen over hoeft te maken.
      Zelf ook deze klachten gehad in het begin 14 weken geleden en sommige weer vooral bij terugval neusverkoudheid komt en gaat.
      Vies zweten.rare geur smaak neus /mond
      Maar vertrouw je het niet even huisarts bellen.

    • AAnita

      @Sonja
      Hallo Sonja,
      Bedankt voor de reactie en het advies.
      Gek wat het allemaal met je lichaam doet..
      Groeten,
      Anita

    • SSonja

      @Anita
      Hoe gaat het nu met je? Heb je nog last van je rare geur en smaak.
      Gr,
      Sonja

    • AAnita

      @Sonja
      Hallo Sonja,
      Bedankt voor de belangstelling.
      De vreemde geur is nog altijd aanwezig. Heb een aantal weken terug, op aanraden van de HA, mijn voeding aangepast. Eet voornml onbewerkt voedsel, maar dit heeft nog niet mogen baten. Hoop dat het ooit nog over mag gaan..
      Heeft u nog klachten betreffende vreemde geur ervaren?
      Groeten,
      Anita

    • AAnita

      @Sonja
      Hallo Sonja,
      Bedankt voor de belangstelling.
      De vreemde geur is nog altijd aanwezig. Heb een aantal weken terug, op aanraden van de HA, mijn voeding aangepast. Eet voornml onbewerkt voedsel, maar dit heeft nog niet mogen baten. Hoop dat het ooit nog over mag gaan..
      Heeft u nog klachten betreffende vreemde geur ervaren?
      Groeten,
      Anita

    • SSaskia

      @Anita

      2x een rare geur gehad. Kerosine en een paar weken later een ander chemisch geurtje. Ik ben positief getest eind april.
      Mijn geur en smaak is deels terug. Ik heb nu weer koorts, 38 C, net als een week terug. Dat was na een paar dagen weg. Spierpijn etc. Deze koorts kan heel goed bij de griep passen. Mijn fysio schema heb ik wat minder streng gemaakt simpel omdat het niet gaat.
      Hoesten is weer begonnen m.n. bij het opstaan. Na de pufjes is het hoesten een uurtje later weg.
      Corona verzwakt je. Volg je onderbuikgevoel. Gezien de berichten op het forum zal het langzaam vooruit gaan en met af en toe een terugval. En het heeft veel tijd nodig.
      Zelfs nu ik mij brak voel en misselijk heb ik niet meer dat wanhopige gevoel dat ik de eerste weken had.
      Ik hoop dat jij dat ook zo ervaart.

    • AAnita

      @Saskia
      Jeetje, wat heftig! Ik voelde mij na de 1e x positief getest te zijn en ziek te zijn geweest, eigenlijk weer best oke. Dat ervaar ik nu na de 2e x weer. Ben wel sneller moe na inspanning. Maar, hoop dat dat puur m’n conditie is die ik weer op moet bouwen. Vind momenteel vooral de veranderde geur/smaak van alles heel vervelend. Ben steeds bang dat klachten mogelijk blijvend zijn. Voel mij een beetje een tut, want ik lees op dit forum vele malen ergere klachten. Ik ga proberen m’n verstand op positief te zetten en de gevolgen af te wachten.
      Bedankt voor je reactie. Hoop dat het je snel beter mag gaan!

      Groeten,
      Anita

    • RRianne

      @Saskia
      Na 4 maanden heb ik nog steeds last van hoesten en pijn tussen me schouderbladen en armen en die eeuwige vermoeidheid.Ik neem hoestsiroop maar helpt niet afdoende.Pufjes welk middel is dat?

    • EEva

      @Anita
      Hoi Anita,
      Ik heb half maart corona gehad (helaas niet getest). Ben mijn volledige smaak en reuk kwijtgeweest. Mijn smaak is zo goed als terug maar mijn reuk blijft hierbij wat achter. Opvallend is dat als iets sterk geurt (schoonmaakmiddel, etenslucht enz.) ik een chocolade/koffieachtige lucht ruik. Best bijzonder. Hopelijk herstelt zich dit nog.

      Groet,
      Eva

    • AAnita

      @Eva
      Inderdaad. Herkenbaar! Koffie ruikt bij mij naar een gistfabriek. Handenalcohol heeft ook zo’n nare geur. Sommige dingen smaken mij ook niet, omdat het in mijn beleving anders zou moeten smaken. Brood smaakt mij niet, omdat de smaak echt heel vies bij mij binnen komt momenteel. Vind het zo vreemd! Hoop zo dat het ooit allemaal weer normaal wordt!
      Bedankt voor je reactie.
      Beterschap!
      Groeten,
      Anita

    • AAnita

      @Eva
      Inderdaad. Herkenbaar! Koffie ruikt bij mij naar een gistfabriek. Handenalcohol heeft ook zo’n nare geur. Sommige dingen smaken mij ook niet, omdat het in mijn beleving anders zou moeten smaken. Brood smaakt mij niet, omdat de smaak echt heel vies bij mij binnen komt momenteel. Vind het zo vreemd! Hoop zo dat het ooit allemaal weer normaal wordt!
      Bedankt voor je reactie.
      Beterschap!
      Groeten,
      Anita

    • AAnita

      @Eva
      Inderdaad. Herkenbaar! Koffie ruikt bij mij naar een gistfabriek. Handenalcohol heeft ook zo’n nare geur. Sommige dingen smaken mij ook niet, omdat het in mijn beleving anders zou moeten smaken. Brood smaakt mij niet, omdat de smaak echt heel vies bij mij binnen komt momenteel. Vind het zo vreemd! Hoop zo dat het ooit allemaal weer normaal wordt!
      Bedankt voor je reactie.
      Beterschap!
      Groeten,
      Anita

    • AAnita

      @Eva
      Inderdaad. Herkenbaar! Koffie ruikt bij mij naar een gistfabriek. Handenalcohol heeft ook zo’n nare geur. Sommige dingen smaken mij ook niet, omdat het in mijn beleving anders zou moeten smaken. Brood smaakt mij niet, omdat de smaak echt heel vies bij mij binnen komt momenteel. Vind het zo vreemd! Hoop zo dat het ooit allemaal weer normaal wordt!
      Bedankt voor je reactie.
      Beterschap!
      Groeten,
      Anita

    • AArwen

      @Anita

      Hey Anita, Ik herken dit helemaal, zelf al iets meer dan 2 maanden last van vieze en nare geuren. Helaas, lijkt er ook geen verandering in te komen. De KNO-arts zei dat zoiets weleens 1 jaar kan duren. Sorry als mijn berichtje negatief overkomt. Laten we hopen dat het zo snel mogelijk goed komt, je bent niet de enige we redden het!
      Mvg,
      Arwen

    • AAnita

      @Arwen
      Geeft niet hoor, het is ook best frustrerend. Ben 31 jaar en vind t soms ook lastig te accepteren dat ik dit soort klachten heb. Daarnaast ook dat t niet verder onderzocht wordt, maar als normaal/acceptabel wordt gezien. Sinds een tijdje voelt m’n nek/strottenhoofd als stijf/vast. Ben naar een osteopaat geweest, want ik zoek steun/oplossingen. Deze zegt dat t vast zitten mogelijk de zenuwen, die reuk en smaak waarnemen, bekneld. Hierdoor krijg ik reuk en smaak mogelijk veranderd binnen. Ben inmiddels sinds een paar weken met fysio gestart om m’n conditie te bevorderen en ben benieuwd wat dit alles mij gaat brengen..

    • Ttanja

      @Anita

      hallo Anita ik heb dezelfde klachten gehad zelfs water smaakte raar zoet. Ging bij mij na paar weekjes weer over dus houd moed

    • AAnita

      @tanja
      Bedankt voor je reactie!
      Het gekke is dat ik inmiddels een smaakverandering heb doorgemaakt, maar dat het niet heel veel beter is geworden. Vreemde gewaarwording. Goed te horen dat de klachten bij iemand over zijn gegaan.
      Groeten,
      Anita

    • AAnita

      @tanja
      Bedankt voor je reactie!
      Het gekke is dat ik inmiddels een smaakverandering heb doorgemaakt, maar dat het niet heel veel beter is geworden. Vreemde gewaarwording. Goed te horen dat de klachten bij iemand over zijn gegaan.
      Groeten,
      Anita

    • DDebbie

      @Anita denk zelf het wellicht ook voor tweede keer te hebben gehad. eerste keer was maart en ben echt goed ziek geweest alhoewel het heel mild begon. het sloeg ineens toch toe met benauwdheid. Dit keer slechts wat keelpijn. De derde avond werd die wel heel erg. echt scherp zoals je als kind wel eens een fikse keelontsteking kan hebben en licht brandend gevoel op de borst. Scherpe steken als naalden voelde het in de keel en slikken deed wat pijn. Dacht echt nu wordt ik goed ziek. Maar volgende ochtend was de keelpijn weg. Heb niet getest want was zo vaag. Gelukkig blijf ik wel bij iedereen weg en heb geen boodschappen gedaan. Voel me nu weer goed.

  • HHarold

    In april getest op Corona, uitslag was dat ik positief was.Veel spier en gewrichtspijn gehad.Twee weken ziek thuis gebleven en toen weer gaan werken.Eerste paar weken ging redelijk,wel steeds vaker moeheids klachten.Me erover een gezet en doorgegaan.Achteraf verkeerd en had naar me lichaam moeten luisteren.Sinds twee weken oververmoeid en nog steeds pijn tussen schouderbladen en spierpijn.Blijf moe met ene dag wat beter dan andere dag.

    • RRianne

      @Harold

      Als je rustiger aan doet is de pijn dan minder en straalt het ook uit naar je armen erg pijnlijk bij mij.

    • EEls

      @Harold
      Heb in maart Corona gehad en nog steeds kamp ik met veel spierpijn tussen schouderbladen en rug. Rest van mijn lijf voelt ook stijf, pijn blijft komen en gaan. Ben nu bijna 5 maanden verder en hoop maar dat het beter zal worden.

  • CChristiane

    @Hilde

    Hoi Hilde
    Ik lees je relaas. Zlef heb ik in maart corona gehad en ben inmiddels volgens bloedonderzoek voorzien van antistoffen.
    Ik voel me niet goed. Hoest nog steeds en moe maar wat mij zo opvalt is dat als ik 3 slokken alcohol neem dan heb ik gelijk warme wangen en treed er hoofdpijn op. Natuurlijk kan ik de wijn of het biertje laten staan maar ik vraag me af of dit niet een histamine “allergie” is. Herken jij hier iets in? Groetjes Christiane

  • RRianne

    Na maanden coronaklachten nu weer opnieuw last van krampen en steken tussen de schouderbladen dit straalt uit naar mijn armen en borst kan weinig meer doen zo.Hebben meer mensen hier last van en wat wat kan je er aan doen behalve pijnstilling die amper werkt.

    • JJeroen

      @Rianne
      Ik heb eind maart corona gehad met milde klachten (hoofdpijn, kortademig, nachtzweten, pijn op de borst). Ik heb nu regelmatig pijn in mijn armen en schouders (lijkt een soort spierpijn) en soms hevige steken in mijn linker bilspier. Verder last van vermoeidheid / futloosheid. En we zijn nu 4 maanden verder 🙁

    • RRianne

      @Jeroen,
      Super dat je reageert ben ik niet de enige die daar zo last van heeft!
      Combinatie van spierpijn en scherpe stekende pijn tussen schouders met uitdtraling naar bovenarmen net alsof er een strakke band eromheen(net als bij een bloeddrukmeter) zit met af en toe tintelingen in hand vingers. gisteren moest ik echt een pijnstiller nemen dat doe ik niet snel.Bij inspanning wordt het erger.hoest nog steeds af en toe hoofdpijn.Spagettibenen uitgeput pff.Probeer wel in beweging te blijven.

    • CCharlotte

      @Rianne

      Ik heb al maanden last van steken tussen de schouderbladen. Geen pijnstiller die helpt. Ik hoop dat het bij jou sneller over gaat.

    • RRianne

      @Charlotte
      Hoi Charlotte,
      Nu ik weer wat actiever ben lijkt het erger te worden het zullen ook de spieren zijn maar ook die gemene steken af en toe.kuchen blijft ook.
      Probeer ook ontspanningsoefeningen te doen vooral gericht op ademhaling.

  • SSylvana

    Vanaf mijn verjaardag 11 januari voelde ik mezelf ziek Mijn smaak en reuk waren weg en ik voelde mezelf brak
    Daarna werd het niet beter enorm veel spierpijn in gewrichten( op en af ) , zeer slecht slapen, een tennisarm, hoesten en pijntjes welke komen en gaan , soms door mijn benen gaan en momenteel last van een knobbel op sleutelbeen wat artrose kan zijn omdat ik in de overgang zit ook verkleurde nagels wat ik niet kan plaatsen verder blijf ik neusverkouden en ben ik zo moe als een hond

    Dit duurt nu al 6 maanden… 6 maanden ellende daarom zijn 2 weken quarantaine niet afdoende voor mij zij heb een scala van problemen Ik weet niet wat ik moet doen

    • KKevin

      @Sylvana

      Ik voel met je mee ik heb er ook al vanaf maart veel problemen mee ik lig nu nnog steeds met irritante neus en geen lucht ziek weg en weer ziek koorts koppijn schouder pijn steeds komen de klachten weer terug.ik ben er gek aan het worden van totaal geen lucht vaker en zo brak

    • LLinda

      @Kevin

      Corona in maart gehad. Heb weken lang niet op mijn rechterzij kunnen liggen. Maar ben nu bij vlagen nog steeds kortademig en vreselijke spierpijn in mijn hele rug en schouderbladen. Verder gepaard met hoofdpijn en futloosheid.

    • RRianne

      @Linda,
      Blijkbaar zijn er meerdere mensen met aanhoudende pijn steken tussen schouderbladen met uitstraling naar armen, rug.
      Hoop dat we er gauw verlost van zijn zonder restschade!

    • IIrene

      @Kevin
      Ik sluit me ook bij jullie aan. Ik heb in april de klachten gekregen die op Corona duiden, mijn smaak en reuk is nog steeds niet ok en ook pijn tussen de schouders. En dan ook zo’n irritante hoest. Als ik moet lachen moet ik hoesten. En ook vaak moe.

    • KKarin

      @Sylvana

      Hoi Sylvana,

      Op 6 april verloor in plotseling mijn geur en smaak en had ik last van een droog hoestje. Positief bevonden van Corona. Op en af last van spierpijn en gewrichten, vooral in mijn benen. Ook zak ik soms door mijn benen heen. In bed kan ik niet op mijn rechterzijde liggen ivm pijn in been en heup. Ook merkte ik dat ik last kreeg van mijn geheugen, kan me niet concentreren en vergeet alles, gewoon vreselijk. Slaap slecht en ben daardoor denk ik ook zo moe. Ik heb mijn geur en smaak nog steeds niet terug, maar heb wel een rare smaak/geur die ik niet kan omschrijven. Ook heb ik last van hoofdpijn. Een hele waslijst die mijn leven nu al 5 maanden aan het beheersen is. Hopelijk ben ik er vlug van af.

  • JJim

    Meest belovende medicijn is wat mij betreft ‘Ruconest’ heb gelezen dat op 21 april 2020 vijf patiënten, 4 mannen en 1 vrouw behandeld zijn en ook alle 4 na 2 dagen naar huis konden en 1 kon 2 dagen later naar huis! Ik heb begrepen dat er nu een groter clinical trial met 120 patiënten gaat starten.

  • SSonja

    Wil dit nog aan mijn verhaal toevoegen opdat iemand hier iets aan heeft.(gezinslid heeft het coronavirus heel mild gehad gelijk met mij, alleen moe en nog kuchen.)
    geplaatst 13 juli 2020.
    Menstruatie al 13 weken afwezig.altijd normaal geweest.toeval ik denk het niet.
    schokjes(achter elkaar) in lichaam af en toe gehad.
    Zwetende voeten en handen zeker in het begin 13 weken geleden.ook maagzuur in het begin nooit last van normaal.
    Plotseling hevige haaruitval in het begin nu veel minder.
    Druk op oor soms stekend.
    Wel kunnen ruiken maar heel lang niks kunnen proeven komt nu weer terug.
    zeer droge mond schilverige lippen.rare smaak in mond en geur in neus.wit uitgeslagen tong diepe groef in tong.
    Pijnlijke hete neusholte neus dicht neus weer open geen snot .
    Schrale keel slokdarm.hete lucht in luchtpijp soms ook borstkast.venijnige steek onder rechter borst soms.
    af en toe pijnlijk opgezette halsklieren.
    hartkloppingen uit het niets.
    Tinteling prikkels in delen hand of arm.pijnlijke hand.
    Bij inspanning af en toe nog hevige hartkloppingen.
    Weinig eetlust wel veel dorst.
    Heel af en toe .Kramp op hart ,verkramping eerder.heel raar.geen pijn.
    Gevoelige kuiten geen pijn.
    Saturatiemeter vind ik erg handig en gerustellend. je ziet ook na inspanning dat het in mijn geval iets daalt.kortademd na inspanning druk op borst nog steeds.herstelt zich wel binnen 1 a 2 uur.
    Sonja

    • MMarvin van de Vorstenbosch

      @Sonja
      Na het lezen van je bericht wilde ik toch even reageren. Ik heb namelijk nou denk ik al een half jaar hele vage klachten. Ik kon het niet helemaal thuis brengen met Corona maar wel met jou klachten. Namelijk vieze geur in neus, droge mond, weinig eetlust (vooral s’ochtends) beetje geïrriteerde keel, Af toe in eens hoofdpijn, af en toe hart kloppingen, Soms denk ik dat het beter gaat en een dag later heb ik in eens weer allemaal klachten. Ik wilde even zeggen dat bij mij pheiffer is geconstateerd. Ik ben benieuwd of er bij jou nog iets is uitgekomen? Mvg Marvin

  • SSonja

    Mijn klachten zijn 13 weken geleden begonnen.
    Lichte pijn tussen schouderbladen.hevig zweten ’s nachts en daarna lichte hoest en hoofpijn met verhoging.pijn onder me oogkas.Voelde me raar duizelig worden en onrustig.3 week tijdens het stofzuigen bijna flauwgevallen.huisarts weer gebeld (eerder gebeld wegens het hoestten maar geen koorts dus uitzieken kon corona zijn.)
    Huisarts kwam langst en stelde verhoogte hartslag 165 vast enorm trillen op me benen zwakte en moest met de ambulance naar spoed eisende hulp.Daar bleek er geen ernstige dingen gaande te zijn longfoto gemaakt, bloedafgenomen.Wel kwamen ze opeens in maanmannetjespakken binnen met het vermoedden Corona en een verplichte mondkap op naar huis gestuurd.als ze me getest hadden moest in blijven en de arts zei; dat wil je echt niet!
    Later pas na 3 weken klachten test afgenomen maar er was niks meer te vinden van corona huisarts had sterk vermoedden van corona.
    De daarop volgende 4 weken heb ik als een soort van trance beleefd.hevig zwetend, trillend,misselijk en enorm gaan hoesten.
    Hierbij ook een fikse blaasontsteking gekregen anti -biotica kuur 2 x .hierbij schimmelinfectie opgelopen en later weer forse pijn in de nieren.
    Met week 8 a 9 weken weer iets minder ziek gaan voelen even in het zonnetje gezeten .weer beneden koffie gezet wasjes gedraaid.Totdat ik in week 10 naar ademsnakkend wakker werd hevig trillend .druk op me borst hoesten met slijm, bloedneus huisarts gebeld die is 2x in een week langgekomen longen waren schoon medicijnen anti-biotica weer .op een nacht SEH gebeld kon niet meer smeekte bijna me op te nemen of in iedergeval dit te laten stoppen.SEH Arts kwam in maanmannetjespak en masker met bril op langs helemaal nagekeken longen schoon maar onregelmatige hartslag en vastgesteld dat ik lichamelijk en geestelijk op ben. Moest contact opnemen met huisarts maar die was 3 weken op vakantie dus 2 artsen gesproken die ik niet ken.Bloeduitslag eerder afgenomen toonde geen antistoffen tegen corana aan wel werd duidelijk dat deze niet echt betrouwbaar zijn.Wel iets lichts gaande met nieren maar niet ernstig.in totaal 8 x huisarts en 1x SEH arts gebeld. 1 week ging het redelijk minder benauwd slik wel vitamines c, d, zink,hoestmiddel, pro biotica en regelmatig vrij verkrijgbare pijnstilling op advies van huisarts.Inmidels 3 weken hevige pijn tussen schouderbladen gekregen ;steken kramp en brandende pijn met uitstraling naar bovenarmen heel lastig met slapen en zitten lig vooral op mij zij met een kussen onder me arm.dit lijkt nu vooral naar linkerbovenarm te verplaatsen.Probeer wel sinds 3 dagen af en toe uit bed te komen vooral als tip doe dit rustig aan je wilt snel teveel doen.Al 3x een terugval gehad dat is echt pittig en maakt je heel onzeker over je lichaam je hebt er geen of bijna geen controle over.
    Nu 13 juli 2020 week 13.
    Inmiddels nog lichte verkoudheid helder vocht uit neus geen donker groene afscheiding .
    Zeurende pijn tussenschouderbladen af en toe ook nek .
    Enorm zwak en vermoeid.
    Zwak op me benen.
    Geestelijk wat rustiger in me hoofd minder angstig.wel nog zomaar huilen om iets.
    behoorlijke pijn linker bovenarm of er een band om heen zit.snijdende pijn.
    Bij inspanning nog lichte hoestaanval en af en toe kriebel en kuchen.
    Ik ben er nog lang niet
    Mensen houdt allemaal de moed erin het gaat beter worden .stapje voor stapje.
    Liefs Sonja

    • MMichel

      @Sonja
      wat jij hier verteld ervaar ik precies het zelfde. Ben begonnen omstreekts 6mei. Ergste hiervan is dat je aan jezelf gaat twijfelen. Sinds afgelope zaterdag(12/7) lijken alle symptonen terug te zijn. Hoesten, groennig verkoude, niesten, extreem vermoeid.
      Vandaag maar weer de ggd bellen om weer getest te mogen worden. Verder konden ze niks vinden in het ziekenhuis behalve een ademhalingstestbdie maar op 75% zat.

    • SSonja

      @Michel

      Ik concentreer me nu vooral op mezelf.probeer niet teveel te doen dat werkt echt niet bij mij.
      Elke dag is er een gaat het wat beter is dat meegenomen.
      Wil niet steeds vooruit denken want als..Verder krijg ook geen antwoorden van artsen omdat ze het ook niet weten mbt.het verdere verloop van dit rot virus.

    • SSonja

      @Michel

      Ik concentreer me nu vooral op mezelf.probeer niet teveel te doen dat werkt echt niet bij mij.
      Elke dag is er een gaat het wat beter is dat meegenomen.
      Wil niet steeds vooruit denken want als..Verder krijg ook geen antwoorden van artsen omdat ze het ook niet weten mbt.het verdere verloop van dit rot virus.Jij ook een sterk herstel toegewenst.Ik herhaal het steeds voor mezelf; ik ga hier vanaf komen!
      Groet,
      Sonja

  • NNelleke

    Mijn klachten zijn ca 9 weken begonnen, gezwollen ogen en gezicht, vocht in de hals, lichte keelklachten, zweetaanvalken (geen koorts) hoop dat he5 eindelijjk gaat verdwijnen! Zie er niet uit!!!

  • WWR

    Ik ben 3 maanden ziek geweest.
    8 weken niks kunnen doen en toen langzaam opgeknapt met restklachten.
    Veel terugvallen gehad wat ik toen erg beangstigend vond. Maar ik ben weer beter! Voor de mensen die nog klachten hebben en ziek zijn, Veel beterschap!
    Het komt goed!

  • NNour Schut

    In maart ziek geworden hoge koorts (40 graden) en geen smaak. Na twee keer weggestuurd te zijn bij de COVID post in Almere Parkwijk hebben ze bloed geprikt een spoed lab voor het weekend na het weekend 14 gemiste telefoontjes van de huisarts. Meteen weer naar de post daar was het mis. Met blauwe lippen afgevoerd per ambulance daar twee weken gelegen (treed liever niet in detail) met long embolieën als gevolg. Nu in juni ervaar ik plotseling een enorme moeheid kan niet wakker worden en pijn in de ledematen. Het herstel gaat enorm traag. Vandaag om 14.15 uur wakker geworden. Om 00.00 in slaap gevallen. Bloedverdunner niet op tijd genomen kan nu gewoon verder slapen als ik wil. Dit is echt heel zwaar.

  • DDanielle

    15 maart begonnen met hevige hoestbuien , lichte verhoging maar verder geen klachten . Wel thuis gebleven ivm voorzorg om collega’s niet aan te steken. Bijna 3 weken in quarantaine , mijn man werkte thuis . Ik wilde graag weer gaan werken , maar omdat ik detachering doe, waren er helaas geen opdrachten en bleef ik thuis zitten. Daardoor bleef ik steeds meer malen in mijn gedachten en werd langzaam aan steeds meer gestrest . De lichamelijke klachten die ik bleef houden , schreef ik daar aan toe ( en mijn huisarts ook )
    Uiteindelijk ben ik op aandringen gestrest op antistoffen …negatief . Daaropvolgend weken ben ik ook op Corona getest , omdat ik aanhoudende keelpijn had die niet wegging . Ook dit was negatief . Mijn geestelijke gesteldheid ging steeds meer achteruit ( mede ook door 2 sterfgevallen aan Covid-19 in mijn directe omgeving ) Mijn huisarts stelde antidepressiva voor , maar daar ben ik uiteindelijk niet mee gestart . Ben wel onderbehandeling van praktijkondersteuner GGZ geweest , en heb ook veel gehad aan Mindfullness training…….maar de lichamelijke klachten bleven . Verstopte neus zonder snot , gevoelige keel met blokkade , diarree , droge ogen , ontsteking van oog , pijn aan borstbeen ( TIETZE ???) , pijn tussen schouderbladen , gespannen kuiten ( bloed onderzoek om trombose uit te sluiten ) hartkloppingen , temperatuurverhoging vooral na inspanning 37,6 . Sinds 2 weken mag ik zeggen dat het mentaal beter gaat , maar die “vage” klachten blijven , en dat zorgt er af en toe voor dat mijn gedachte het soms weer moeilijk hebben.
    En nu sinds een aantal dagen ben ik op dit forum en in de facebookgroep beginnen te lezen en…….EUREKA …1+1 is voor mijn nu zeker 2 !!!!!!
    Wat een wereld van herkenning !!!! Een bevestiging dat ik niet “ gek “ ben en dat mijn lichaam het echt wel moeilijk heeft !!!! Ik ben dus geen hypochonder ……de klachten zijn er echt ……ik kan wel janken dat ik dat nu pas inzie .
    Sinds kort ga ik ook naar de fysio voor mijn klachten in het borstbeen en schouderbladen , waarvan ik hoop dat dit in ieder geval gaat verminderen. Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen, maar ben wel “blij” dat ik uiteindelijk weet dat ik niet de enige ben , en dat er lotgenoten zijn , die mij zullen begrijpen. Ik hoop voor iedereen en voor mezelf dat het einde van deze periode snel in zicht komt !!!!

  • HHP

    Begin februari erg gehoest en veel last van m’n bronchiën, mede door m’n astma. Antibioticum-prednisolon-antibioticum-prednisolon. Daarna ging t langzaam wat beter. Maar nu voel ik me sinds een maand slechter lijkt t. Extreem moe, benauwd en zo ontzettend duizelig en futloos.
    Longfoto’s zijn goed, bloedbeeld is goed, neurologisch goed. Ondertussen heb ik geen idee wat er met me aan de hand is, maar ik ben absoluut niet mezelf.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.