Veel Nederlanders ervaren langdurige corona klachten

Koen Kuijper 218 reacties

Een groot aantal patiënten met ‘milde’ corona klachten hebben daar langdurig last van. Dat blijkt uit vele duizenden reacties op Zorgwijzer. Sommigen zijn al meer dan twee maanden ziek, terwijl iemand normaal gesproken binnen 2 weken is hersteld van het coronavirus.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) zegt dat deze langdurige klachten echt een probleem vormen. Ook bij het RIVM staat het probleem op de agenda.

Symptomen

Typische symptomen die horen bij een milde vorm van Covid-19 zijn koorts, droge hoest en vermoeidheid. Ook slijm ophoesten, hoofdpijn en keelpijn komen voor.

Bij de meeste mensen verdwijnt de koorts binnen een week. Een hoestje kan langer aanhouden. Iemand met milde klachten is gemiddeld na 2 weken weer klachtenvrij, blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Langdurige klachten

Een groot aantal mensen ervaart overigens naast koorts ook andere klachten als gevolg van het coronavirus, zoals aanhoudende moeheid, postvirale hoest en verlies van reuk en smaak.

Dit kan soms 1 tot 2 maanden aanhouden, blijkt uit vele reacties op onze site.

6 weken geleden begon het met veel hoesten, niezen en vooral kortademig. Geen koorts. Daarna ben ik 5 weken lang mijn reuk en smaak kwijtgeraakt.

Marij op Zorgwijzer.nl

Een deel van deze symptomen staan niet op de website van het RIVM. Waarom is niet duidelijk, maar mogelijk omdat wetenschappelijk onderzoek ontbreekt. Overigens kunnen de eerder genoemde symptomen ook horen bij andere infectieziekten, zoals de ziekte van Lyme en Pfeiffer.

Het grote probleem is dat de klachten bij veel Nederlanders langdurig zijn van aard.

Reacties

Hieronder een greep uit de reacties van mensen met langdurige coronaverschijnselen:

Carola op 27 april 2020:

Het valt mij op dat toch veel mensen dezelfde klachten hebben die ik ervaar, zoals zuurbranden, pijn daarvan bij je borstpijn, continu gevoel van irritatie in je luchtwegen en een hoest die maar niet weg gaat. Ik heb daar nu al meer dan 3 weken last van en ook de vermoeidheid heb ik.

Als ik echter de symptomen lees en de classificatie van milde en ernstige symptomen die door de artsen worden omschreven, dan vind ik het toch niet kloppen met elkaar. Bij mild schijnt het gemiddelde binnen 14 dagen geen klachten meer te hebben, maar ik ervaar mijn klachten ook weer niet als zeer ernstig, wel heel irritant.

M op 29 april 2020:

Per toeval op deze site uitgekomen. De reacties zien hier zeer interessant om te lezen. Ik dacht al dat ik alleen met langdurige klachten zat. Bij mij is het 4-5 weken geleden begonnen met een drukkend gevoel op de borst, steken in de borststreek, hoofdpijn en kortademigheid.

Geen koorts en zelfs geen hoest. Ook niet getest geweest. Na wat bezoeken aan de huisarts heb ik een puffer en een kalmeringsmiddel gekregen.

Koen op 1 mei 2020:

Ik zit hier al zo lang mee, bijna 9 weken. Symptomen worden beter maar het voelt alsof het gewoon niet goed gaat. Afgelopen nacht hele heftige hartkloppingen gehad. Ik dacht dat was het dan, maar na een uur ben ik in slaap gevallen en waren de hartkloppingen weg. Ik kan het moeilijk meer aan met al deze klachten.

Gisy op 2 mei 2020:

Ik heb sinds 24 maart klachten. Het begon met hoofdpijn, maar ik heb nu ook last van mijn rechter arm. Sinds drie weken vooral ‘s nachts. Ik ben nog steeds heel erg moe. Ik word vermoeid wakker en ik ben de hele dag energieloos, maar ik heb geen griep of ziek gevoel.

Mulder op 20 mei 2020:

Ik loop al dik 10 weken met coronaklachten rond. De klachten worden langzaam aan wel minder, maar met hele kleine stapjes.

Meer informatie over het herstel na corona en ervaringen vind je op het coronalongplein.

Thuisisolatie

In de huidige richtlijnen van het RIVM staat dat de bevestigde patiënten met corona thuis in isolatie moeten blijven totdat ze ten minste 24 uur klachtenvrij zijn (7 dagen na begin van de symptomen).

Iemand die al langer ziek is, mag eigenlijk niet het huis uit, laat staan werken. Dat zorgt voor veel problemen, want werkgevers wijzen hun werknemers vaak op de richtlijnen van het RIVM, waarin staat dat iemand binnen 2 weken normaliter hersteld zou moeten zijn. Volgens de NOS zijn er zelfs patiënten die twee tot drie keer per week worden ‘gestalkt’ door de werkgever en arbodienst.

Meer aandacht

Om het probleem meer aandacht te geven is er op Facebook een speciale lotgenotengroep opgezet met al meer dan 10.000 leden, genaamd: ‘corona-ervaringen en langdurige klachten’. Ook op Zorgwijzer kunnen mensen hun ei kwijt. Al 8.000 mensen hebben hun ervaring gedeeld met de rest van Nederland.

Ook huisartsen spreken van een serieus probleem. Zo ook NHG-woordvoerder en huisarts Jako Burgers. Via de NOS laat hij weten veel patiënten te kennen die maar heel traag herstellen. Hij vreest dat we misschien alleen maar het topje van de ijsberg zien.

Binnenkort verschijnt er een nieuwe een leidraad voor langdurige corona klachten. Hierin zou revalidatietherapie een belangrijke rol spelen.

Klachten doorgeven?

Het RIVM houdt de verspreiding van corona nauwlettend in de gaten. Om dit kracht bij te zetten kan iedereen (met of zonder klachten) meedoen met de infectieradar.

Hoe werkt het?

 1. Meld je hier online aan voor de infectieradar.
 2. Een keer per week geef je door of je in de afgelopen week koorts of andere klachten hebt ervaren.
 3. Met jouw input kan het RIVM sneller en beter signaleren of er een toename of afname is van infecties.

Inmiddels zijn er ruim 20.000 deelnemers.

218 reacties

 • VVerdrietig

  Mijn schoondochter heeft sinds eind maart koorts. De huisarts reageerde daar laconiek op (is zeer waarschijnlijk corona, uitzieken). Inmiddels heb ik al die tijd schoondochter, zoon en kleinkind niet gezien. Schoondochter is negatief getest, maar er wordt gezegd dat test niet meer betrouwbaar is, omdat de klachten er al zo lang zijn.
  Ik wil mijn zoon, schoondochter en kleinzoon zien. Zij willen het risico niet lopen om iemand te besmetten.
  “Verdrietig”

 • SSarah

  Hallo,

  Ik ben al een aantal maanden aan het stoeien. Het begon in febr met koorts (39,6), verkoudheidsklachten en niet kunnen eten. Dit verdween na een paar dagen. Eind maart verkoudheidsklachten met soort van benauwdheidsaanvallen (alsof je met je gezicht dicht bij een kussen zit en die warmte inademt) die varieerde van paar seconde tot paar Minuten. Dit hield een week of 2 aan, waarna ik even rust ervaarde en toen weer 2 weken met keelpijn en neusverkoudheid liep. Daarna weer 2 weken rust en vervolgens sinds half mei weer verkouden, keelpijn en benauwdheidsaanvallen. Ik kan niet meer functioneren zoals ik gewend ben. Kan mijn kinderen niet alleen verzorgen en kan niet werken. Dit alles vanwege de benauwdheidsklachten (sinds half mei tot heden dagelijks wel 10-20 aanvallen). Men denkt aan paniekaanvallen/ stress en ben doorverwezen naar psycholoog en fysio. Ik Denk mogelijk toch aan een nasleep van Corona. Ben 1x getest en was toen negatief. Herkent iemand zich in bovenstaande?

  • JJosé

   @Sarah

   Hey Sarah jouw ilachten lijken veel op die van mij .
   Ik heb ook al vamaf february klachten .
   Vooral veel paniek aanvallen indat het lijkt alsof wat in mijn keel zit .
   Het komt en het gaat
   Maar sons heb ik dagen last .
   Ik ben al bij de huisarts geweest . In het ziekenhuis met een camara gekeken en niks gevonden .
   Ik ben nu zelf de oxazepam aan het afbouwen .
   Voor alle paniekaanvallen die ik steeds heb .
   Maar niet getest op Corona .
   Ik heb geen koorts gehad

  • HHermieke

   @Sarah
   ik herken zeker veel in je verhaal.. ook sinds februari klachten begonnen met keelontsteking daarna pijn op rug en borst en toen benauwdheid. Bij mij voelt het alsof ik met een amoniakmiddel gewerkt heb en dat steeds inadem. Coronatest na 14 weken negatief antistof negatief en toch iedere dag deze klachten.. erg zwaar. Nu afspraak bij longarts voor 3 september duurt nog erg lang. Herkent iemand bovenstaand gevoel in longen? Ook al heel lang een zwart stipje in mijn linkeroog dit belemmerd erg mijn zicht. Herkenbaar?

  • EElise

   @Hermieke
   Ik merk steeds dat heel veel mensen verschillende klachten hebben, maar die benauwdheid zoals jij het beschrijft, klopt exact. Dat is toch wel de meest gehoorde klacht.
   Ook dat vlekje had ik in mijn rechteroog. Heel hinderlijk met name tijdens het auto rijden. Zo’n mouche volante heb ik wel vaker, maar nu was het echt een pikzwarte stip. Deze was na 3 dagen verdwenen.
   Ik merk wel dat bijv. onkruid wieden met je hoofd naar beneden daarna meteen ontzettende hoofdpijn oplevert.
   Omdat ik geen koorts heb gehad vond de huisarts meer onderzoek niet nodig.
   Nu na 4 maanden wordt het allemaal iets beter.
   Maar het gaat echt maar heel langzaam. Ik denk dat voldoende rust en gezond eten het enige is wat we nu kunnen doen. Ik ben geen arts, maar wel een ervaringsdeskundige.
   Heel veel sterkte.

  • EEmily

   @Hermieke
   hoi ook ik heb dat rare gevoel hete gevoel wat door de neus en luchtpijp en de longen in gaat!en inderdaad net chloor of ammoniak!!ik kan ook ineenkeer niet tegen parfum en allen geuren om me heen krijg vreselijk benauwd…en die steken tussen de schouderbladen
   En die ondraaglijke hoofdpijnen die komen en gaan elke dag weer..en niet vergeten mijn spieren doen allemaal pijn!het is niet te doen meer…en dit al.maanden pffff

  • MMoni

   @Emily,

   Ik ben nu 2,5 week ziek, 11 dagen koorts, die vreemde zoetige geur herken ik ook, en vieze smaak en dan die vreselijke hoofdpijn… ,

 • AAnn

  Sedert 2 april ben ik ziek thuis met hoest, lichte verhoging en zwak op de benen. Na 2 weken rust dacht ik genezen te zijn. De dag nadien opgestaan met koude rillingen op de rug. Dekens helpen niet. Altijd klamme of natte handpalmen en voetzolen. Eetlust viel weg. Af en toe ook pijn in de neerstreek en last van de darmen. Ook duizelig gevoel in het hoofd, net of je dronken bent. Slapen overdag en ‘s nachts ging moeilijk. Vooral inslapen gaat moeizaam. En vaak wakker met veel dromen. Omdat ik toch weinig kon doen, lag ik de hele tijd plat op de bank. Maar ik werd er niet sterker door, integendeel. Na 4 weken kon ik bijna niet meer op mijn benen staan. Ik ben dan mijn fysiek terug beginnen opbouwen met korte wandelingen en lichte turnoefeningen. Wat nu nog overblijft is de duizeligheid, enorme vermoeidheid, af en toe pijnscheuten in de kuit, slaapproblemen en een hoest die nu en dan opsteekt. Ook de vervelende tintelingen op de rug komen nog terug.. Wat opvalt is dat ik gedurende de hele periode een witte aanslag heb op de tong. Binnen 2 weken ga ik terug aan het werk. Ik hou mijn hart vast. Ik besef dat het allemaal vrij lichte klachten zijn. Maar ze verpesten toch behoorlijk je dagelijkse bezigheden. Ik wens dan ook iedereen die hiermee kampt veel moed toe en hoop dat we er met z’n allen doorheen geraken!

 • AAnoniem

  Ik lees hier precies dezelfde klachten.
  Hoofdpijn hoesten last met ademhalen en geen koorts. Verder ben ik enorm moe en kom ik bijna niet vooruit. Helemaal lusteloos. Ik ben niet getest op corona moet ik mij met deze klachten laten testen?
  Ik heb er al 2 a 3 weken last van.

  • CCindy

   @Anoniem

   Laat je aub zsm testen en blijf thuis.

 • JJane

  6 weken geleden positief getest op corona met alleen toen een neus verkoudheid en wat branderig gevoel.in de longen. 3 weken toch wel lamlendig geweest en veel geslapen. Snel aan het werk gegaan, hartkloppingen en lamlendig gevoel erna. Raar hoofd, alsof je onder water bent en geen concentratie hebt. Nu na 6 weken opnieuw getest afgelopen vrijdag door opnieuw een verkoudheid en keelpijn, gelukkig negatief. Echter blijven aantal klachten nog aanwezig zoals vermoeid en branderig gevoel in de luchtpijp.. deze klachten komen en gaan en er lijkt geen eind aan te komen.. iemand anders dezelfde klachten? Ik ben heel.bezig met deze symptomen gezien ik ook geen antistoffen heb aangemaakt na een doorgemaakt infectie.. dan zou je denken dat je het weer kan krijgen, eng gedachte!

  • SSarah

   @Jane
   Ik herken wel de verkoudheid en keelpijn die komen en gaan. Daarnaast ben ik al 1,5 mnd bezig met benauwdheid die ook komt en gaat, maar dit in de vorm van aanvallen die paar seconde tot paar minuten kunnen duren. Heb er soms wel 20 op een dag.

 • SSandra

  Hallo allemaal,
  Er vallen na maanden mezelf niet mijn eigen ik te voelen een aantal dingen op zijn plek, als ik jullie berichten lees. Eindelijk een verklaring voor een aantal dingen die ik voelde en werden gegooid op stress en oververmoeidheid. Mijn verhaal is het volgende. Ik had op 18 maart van de ene op de andere dag geen smaak en geur meer, wat last van schouders en nek en wat achter mijn adem, niet benauwd want ik kon wel diep inademen, maar het was net of het niet in het ritme zat, het ademen voelde ongemakkelijk en geforceerd. Toen nog weinig bekend over deze klachten dus kreeg geen isolatie advies(cruciaal beroep), het leek meer op spanning werd gezegd. Inmiddels zijn reuk en smaakverlies, één van de belangrijkste redenen om je te laten testen. Nu inmiddels ruim 3 maanden verder, het waren maanden met veel hoofdpijn, pijn in nekspieren aan de linkse kant, stekende oorpijn linkse oor af en toe ineens onregelmatige hartslag of een snelle hartslag, last van schouderbladen en af en toe weer die geforceerde ademhaling, die dan vaak koud aanvoelt, ook mijn neus wordt dan koud, zo vreemd. Dagen dat ik fit ben en dan ineens weer een paar dagen heel moe. Op zondag 14 juni ben ik in het bos geweest en ineens ’s avonds last van hooikoorts, dacht ik. Maandag was het weer goed, dus ik dacht zie je nou wel, het was hooikoorts. Nu heb ik een gastouderopvang waar er een aantal kinderen verkouden waren en maandag op dinsdagnacht had ik even een loopneus. Even later was dit weer over, maar ik werd toch wat onzeker. Overlegd met de GGD. In eerste instantie geen reden om te testen totdat ik zei dat er meerdere kinderen in mijn opvang verkouden waren. Dat was toch een reden om te testen. En wat denk je, totaal onverwacht bleek ik dus toch corona te hebben. Er zitten nu zoveel vragen in mijn hoofd. Want toen ik de GGD vertelde dat ik eigenlijk geen klachten had, behalve de klachten waar ik al maanden mee loop. Kreeg ik te horen dat er dus ook oud virus of opnieuw geactiveerd virus in je lichaam kan zitten. Zelf weten ze het ook nog niet echt. Ook nu weer voel ik een dag zowat niets en de dag erna ineens de klachten die ik hierboven heb genoemd. Maar het valt dus onder milde klachten, daar prijs ik mezelf ook gelukkig om want er zijn vele die er veel erger aan toe waren of zijn. Maar ik wil dit wel uit mijn lichaam hebben als het klopt wat ze zeggen, dus ik lees of hoor graag wie hier tips voor heeft. Zo en zo ga ik het maandag maar eens met mijn huisarts bespreken. Ik durf nu niet goed uit quarantaine, terwijl dit eigenlijk afgelopen woensdag al mocht. Doordat ik de klachten van de afgelopen maanden nu zelfs wat heviger heb durf ik niet goed omdat ik bang ben toch iemand te besmetten. Groetjes Sandra

  • SSylvia

   @Sandra

   Wat een verhaal sandra, dan ben je al een tijd bezig
   Fijn dat je getest bent
   Beterschap

  • LLinda

   @Sandra
   ‘niet benauwd want ik kon wel diep inademen, maar het was net of het niet in het ritme zat, het ademen voelde ongemakkelijk en geforceerd’. Precies wat jij hier noemt heb ik de laatste dagen last van. Ik heb Corona gehad in maart. Ik dacht ook dat het misschien hooikoorts is maar het kan ook door Corona komen natuurlijk. Ik vind dat je dit symptoom heel treffend schrijft, precies zoals ik het ervaar.

 • LLise

  Dag allemaal, ik wil even een positief bericht plaatsen om hopelijk een paar mensen wat moed te kunnen geven. Ik ben vanaf 12 maart ziek geweest, vooral met vermoeidheids- en benauwdheidsklachten. Ik herken alle verhalen over terugvallen (ook na (kleine!) inspanningen die toch te veel bleek te zijn) en een wisselend verloop. Toch gaat het sinds ongeveer 3 weken echt beter met me: vooral vanaf het moment dat ik nooit meer deed dan ik op dat moment aankon en heel goed oplette om niet over de grenzen van mijn lichaam te gaan. Die grenzen komen elke dag een stuk verder te liggen. Inmiddels kan ik al weer grote delen van de dag rechtop zitten, lopen en fietsen, langere uitstapjes doen, een paar uur werken en in het huishouden dingen doen. Ik moet nog regelmatig rusten, maar het is echt niet meer zo slecht als de eerste twee maanden. Ik voel me soms weer ziek, maar dat duurt dan maximaal een uurtje. Ook hoef ik niet meer te hijgen en kan ik (bijna altijd) weer op normaal tempo bewegen (in plaats van als een slak). Hopelijk geeft het wat moed om dit te lezen, hou vol en doe kalm aan. Groeten van Lise

 • Llotte

  Bizar om dit te lezen, maar ook wel een soort van ‘fijn’ omdat ik niet zo goed wist of dit nou echt bij nasleep van Corona hoort.
  Vooral zo vermoeid, beetje zelfde soort vermoeidheid als die je aan het begin van een zwangerschap hebt. Dat het je echt overvalt. Heb al een keer mijn auto aan de kant moeten zetten!
  Verder ben ik heel verward en vergeet ineens hele rare dingen. Dan word ik wakker en heb geen idee waar ik ben en ben een soort van in paniek. Ook mijn smaak is weg. Nog wel slijm en niezen maar dat kan ook de hooikoorts zijn.
  Wat ik het engst vind is dat je niet weet hoe lang dit gaat duren en of het überhaupt nog over gaat. Zoals bij de ziekte van Lyme waar mensen ook de rest van hun leven vermoeidheid klachten aan over kunnen houden.
  Sterkte voor iedereen!

  • YYiiihaaa

   @lotte
   Precies die vergelijking maak ik ook steeds: net als bij een zwangerschap, zó moe… ik wil zo graag weten wat hieraan te doen

  • SSylvia

   @Yiiihaaa

   Hoi yiiiiiihaaa
   Bij mij is het na 15 weken overgegaan
   Ik ben toch ook wel mij eroverheen gaan zetten en daarna telkens weer rusten
   Houdt moed!!!
   Beterschap

  • SSylvia

   @lotte
   Hallo lotte
   Bij mij is het overgegaan na 15 weken

 • MMargriet

  1e ziekte dag 14 maart ,8 maart nog naar Ziggo Dome geweest ( woon in Friesland)
  Milde verschijnselen: hoesten, verkouden ,spierpijn ,beetje smaakverlies, verhoging/koorts, kortademig
  2x antibiotica kuurtje gehad, longfoto en alle bloedwaarden waren oké ( behalve B12: veel te hoog)
  Nu na 3en halve maand restverschijnselen: verhoging/koorts (37.7-38.4), gauw moe.
  Hoe lang nog……

  • MMarcia

   @Margriet
   Ik herken dit zo goed, ik werd ziek op 13/3 en ervaar ook nog steeds wisselend klachten.
   Vroeger ging ik makkelijk 15km wandelen, nu is 5km meer of genoeg en als ik daar over ga dan sloop ik mijn gezondheid.
   Ook op het werk vind ik mijn energie niet terug… Lastig, want ik ben er ook 4w uit geweest… Ook lang gedacht dat ik de enige was… Tot mensen begonnen praten. Het lijkt wel dat de ziekte bij iedereen – ondanks sommige parallellen – een ander verloop kent…

 • IIlona

  Ik ben 21 april positief getest en heb het maar in vrij lichte mate gehad.
  Ik heb echter nog steeds last van extreme vermoeidheid en nog last van kriebel en slijm in mijn keel.

  • JJo

   @Ilona

   Rond 23 April tijdens hardlopen brandend gevoel in slokdarm en droge keel , nu acht weken later nog steeds irritaties aan keel en gehemelde, met doorzichtig kleverig slijm. Heb het helemaal gehad…. voel me ook erg moe ,en heb continue slaap…

 • EEsther de Vries

  Vorige week heb ik mij op het virus laten testen. De uitslag was negatief. Maar ik vraag mij af of ik restklachten heb van een infectie in februari. Sinds eind februari heb ik klachten die op bronchitis lijken: hoesten (soms ook een tijd niet, maar het komt steeds terug), piepend uitademen, een benauwd gevoel alsof er vocht in mijn luchtpijp zit. Dat heb ik nog nooit gehad. Ik ben altijd super gezond geweest.
  Nu ben ik ook vermoeid, maar ik heb geen koorts of pijn en ik krijg voldoende lucht in mijn longen.
  Mijn keel of luchtpijp doet pijn en ik heb ook last van zuurbranden.

 • CCarole

  Goedendag, Ik wil ook mijn verhaal graag doen. Ik heb alle verhalen doorgelezen en alles is zo herkenbaar. Het enige wat ik als eerste kan zeggen is: Zoek iemand op die Vegatest doet en covid kan opsporen en er medicijnen voor heeft. Misschien dat dat kan helpen. Ik had ook vanaf half maart klachten vooral de benauwdheid was heel erg, samen met hartkloppingen en mijn lichaam ging in de paniekstand waardoor ik diarree aanvallen kreeg als reactie op de benauwdheid, lag soms klappertandend in bed. Waren vreselijke ervaringen. In maart kon je bij niemand terecht, alleen een speciaal nummer kon je bellen voor corona en omdat ik de bovenkant van de trap nog kon halen zonder kortademig te worden werd het niet serieus genomen. Mijn familie dacht dat ik paniekaanvallen had en na wat onderzoek op internet kon het ook een resultaat zijn van hormoonstoornis zijn die vrouwen in de overgang kunnen krijgen, dus ik dacht dat het misschien ook dat kon zijn. Maar de benauwdheid kwam om de paar weken in alle hevigheid terug en altijd s’nachts. De huisarts wist ook niet wat hij ermee aan moest en wilde me maagremmers voorschrijven en me een hartkastje geven, omdat hij mijn hart niet vertrouwd. Gister ben ik naar iemand geweest die Vegatest doet en wat blijkt? Ik heb Corona en het zit nog in mijn lichaam. Het pest me. Ze kon ook meten dat ik nog geen immuniteit heb opgebouwd en ik kreeg medicijnen mee dat het eruit moet werken. Nou geloof me: Die medicijnen werken, klachten verergeren eerst en dat moet het beter worden. Daarna ben je ook immuun. Ik hoop dat ik met mijn verhaal iemand kan helpen.

  • LLaurine

   @Carole
   Hoi Carole,
   Dank voor je verhaal. Ik herken heel erg wat je zegt. Half maart is het begonnen, pijn in mijn longen (alsof je te koude lucht in ademt), stevige hoofdpijn, hartkloppingen en benauwd, en af en toe zo moe dat ik niet eens meer kon praten. Ook ik kon niet getest worden, ik kon met gemak de trap nog op. De klachten waren na een week weg, maar na een week of 5 kwamen ze in alle hevigheid terug, dat duurde anderhalve week, toen was het weer weg, maar deze week is het weer net zo hard terug gekomen. Ik ben dus erg geïnteresseerd in die Vegatest, waar heb jij die laten doen?
   Groeten, Laurine

  • CCarole

   @Laurine
   Hallo Laurine,
   Je kan op internet zoeken op Vegatest maar ik heb het in Alkmaar laten doen, maar ik weet dat in Hilversum ook iemand zit. Vegatest is elektro acupunctuur. Ik kan je zeggen dat ik nu op dag 3 zit van de medicijnen en ik ben behoorlijk ziek. ( ben niet uitgeschakeld hoor) Dat moet naar 7 a 10 dagen over zijn. Vriendelijke groeten: Carole.

  • LLaurine

   @Carole
   Dank je! En veel sterkte met je herstel!

  • TTheo

   @Carole

   Hoi Carole, hoe gaat het nu met je. Heeft het gewerkt?

   Theo

 • GGerrit

  Ik heb eerder al geschreven over mijn klachten. Gelukkig heb ik een huisarts die mijn klachten serieus nemen. Ik zit nu in de medische molen en heb een longfoto laten maken, maar hierop is niets te zien. Er is bloed afgenomen en hieruit bleek dat mijn leverwaarden iets hoog waren, waarna ik doorgestuurd ben om een echo te laten maken van mijn bovenmaag. Hierbij zijn de nieren, galblaas, lever en aorta bekeken. Ze hebben wel wat dingetjes gevonden, maar niets waar ik mij zorgen over hoef te maken en wat mijn klachten dus veroorzaakt. Ook mijn urine is nagekeken en de ontstelingswaarden zijn normaal en dus ook niets wat op Corona wijst. Toch is de huisarts overtuigd dat ik Corona heb gehad en is ze dus echt serieus op zoek naar antwoorden voor mij. Aanstaande maandag weer bloedprikken en urine na laten kijken, nu om het zoutgehalte te kunnen vergelijken of er een disbalans is of niet. Ook mijn leverwaarden worden weer nagekeken. Inmiddels ook bij fysio beland en looptest gehad. voor de looptest was hartslag 62 en zuurstofgehalte 96, wat goed is. Daarna 6 minuten lopen en mijn hartslag was 105 en zuurstofgehalte gekelderd naar 90. De fysio gaf aan dat dit bij alle coronapatienten gebeurd en dat herstel nog weken zal duren om het op te bouwen. De steken in mijn borstkas blijven en bij rechterschouderblad. Vol gevoel in de maag en druk op het borstbeen. Vooral na iets van inspanning. iedereen sterkte met herstel toegewenst

 • SSuzanne

  Half februari enorm ziek geweest, 2 dagen op bed met hoge koorts, geen smaak, moeite met slikken.

  Nu 4 maanden later soms bij inspanning benauwd/drukkend gevoel, hoofdpijn, loopneus/niezen en vooral moe,moe,moe.

  Hoesten totaal niet gehad.

  Griepprik wel in november genomen ivm mijn werk in de thuiszorg. Verder ook geen mensen besmet in mijn omgeving of werk dus het blijft een Russisch roulette kwa gedachten.

 • PPascal

  In de nacht van 16 op 17 maart.
  Kreeg ik een klein hoestje
  Ik kwam lijk wit mijn bed uit
  Ziek gemeld
  3 weken lang ziek geweest
  Het ging maar niet over
  Naar de huis arts geweest alles na gekeken
  Ze vonden niks een verkoud heidje kan wat langer duren
  Ik vertrouwde het niet weer naar de huis arts geweest. Ik gaf aan dat alles over is maar mijn hoofd is branderig. Ik bloed Geprikt komt eruit dat mijn vitamine D te laag is. Ik dat spul gehaald. Maar nog steeds branderig hoofd. Ik weer terug naar de huis arts. En die zegt het komt door de corona. Het kan nog paar maanden duren. En ik heb de psycholoog ingeschakeld. Komt erop neer dat ik ergens de stres heb. En nu voel ik me enorm slap. Ik ga weer terug naar de huis wat dit betekent. Kan iemand mij hierop reageren of iemand dit bij zichzelf herkent?

  • MMichael

   @Pascal

   Hey Pascal,
   Wat vervelend om dit allemaal te lezen. Ik was begin april ziek geworden met waarschijnlijk corona. Ze konden me toen niet testen omdat ik niet in der de risico groep viel. Het begon met een kuchje, vervolgens werd dit hoestaanvallen ,benauwdheid en drukkend gevoel op borst +veel griep verschijnselen. Ik ben zelf niet naar de dokter geweest en wilde me telefonisch te woord staan en vermoede dat ik corona heb en als ik niks meer kan weer moest bellen. Na dik 2 maanden verder kamp ik nog met veel problemen zoals chronisch keepijn, vermoeidheid ,soms steken in men borst . Ik ben bang als ik naar de dokter gaat dat ze niks vinden en ergens anders gestuurd wordt. Ik voel me soms door andere niet begrepen en wordt als zwak beschouwen, terwijl dit geen pretje .

   Hoop dat je snel opknapt ,voor als nog een fijn weekend en beterschap!

  • IIlona

   @Pascal

   Beste Pascal,
   Ik ben 11-3 gaan hardlopen kreeg enorme steken in m’n hoofd dus rustig naar huis gewandeld. Die nacht doodziek geworden had overal spierpijn en vooral enorme hoofdpijn. Toen ook het beginnen met enorm hoesten bijna stikken. Meteen gestopt met werken ben rijinstructrice… dokter gebeld moest maar paracetamol pakken ik had toch geen koorts. Ik ben 38 dus werd toen denk ik daarom ook niet heel serieus genomen. Dagen en vooral de nachten enorm benauwd gehad werd er gewoon bang van omdat ik echt geen lucht kreeg.. weer ha gebeld nou zei deze je hebt wel Corona maar alleen paracetamol zal helpen. Ik heb in de loop der jaren veel meegemaakt en door het stikken snachts kreeg ik ook flachbacks naar m’n ex. Door de paracetamol enorm diarree gekregen terwijl ik niet mag afvallen (heb tien jaar over tien kilo gedaan) dus maar weer ha gebeld ook aangegeven dat ik echt bang was. Ach ja zei deze het duurt lang en is heftig maar hij kon me niet helpen. Drie weken doodziek geweest ik was en ben geestelijk echt een wrak geworden. Lichamelijk was ik heel sportief kon sinds een paar jaar weer lekker sporten wielrennen en skeeleren. Nu kon ik nog geen eens naar de super om de hoek. Ik was blij dat we in onze branche tot mei niet mochten werken want ik moest echt bij komen! De dokter heeft alles weggewuifd toen we weer mochten gaan werken wilde ik eerst getest worden, maar dit schoof ie in de schoenen van m’n baas! Moest hij maar voor zorgen. Nu na t testen natuurlijk geen Corona maar niks op immuniteit getest helaas. Ik ben nu sinds mei weer aan het werk met mondkapjes dus heel de dag in een benauwde auto veel praten met een mondkapje. Ik ben heel neerslachtig terwijl ik van nature een heel positief persoon ben en vraag me veel af of ik me nu aan stel. Ben erg hard voor mezelf maar vraag me vaak af waar t vandaan komt snap er gewoon niks van.Ik loop nog steeds met een droog hoestje nu ook twee drie maanden natuurlijk gestopt met roken dat valt me ook zwaar terwijl ik natuurlijk blij ben dat ik nog leef! Maar de rest van m’n klachten zijn zo wazig… hoofdpijnen pijn op de borst denk vaak m’n hart namelijk veel pijn aan m’n linkerkant en ook nog steeds erg benauwd na een lange dag werken echt dood op. Ik kan soms wel janken terwijl er eigenlijk niks is. Sporten gaat gelukkig wel de goede kant op maar ik blijf ook last van m’n hoofd houden alsof ik een band erom heb. Lijkt veel op m’n hersenschudding dat heeft ook erg lang geduurd maar vraag me vaak af hoe lang dit aan moet houden. Maar vooral waar ik hulp kan krijgen de ha heb ik toch niks aan helaas.
   Ik probeer er zelf het beste er van te maken maar merk dat me dat erg zwaar valt. Dus je bent idd niet de enigen en miss erg om te zeggen maar ben eigenlijk een beetje blij te lezen dat meerdere mensen dezelfde problemen hebben.
   Heel veel sterkte ermee en ik hoop dat mijn verhaal je een beetje kan helpen te relativeren. Want ik denk dat ze er veel te weinig vanaf weten om mensen een goed advies te geven! De klachten zijn zo verschillend en hoe lang het duurt bij iedereen ook.
   Hou goede moed! En een goed herstel gewenst!

 • Rrene

  Beste allemaal,

  Ook hier klachten al vanaf 9 Maart, dus nu al 3 maanden
  Volgens de huisarts waar ik ben geweest heb ik ook Corna gehad en dan in een milde vorm.
  heb een longscan gehad maar daarop was niks te zien en bloedwaarde op ontsteking was iets te hoog.

  Heb in het begin stadium alleen droge hoest,keelpijn en branderig gevoel in de borst gehad.
  In de nasleep hiervan heb ik nog steeds de volgende klachten:

  -Bij diep inademen lichte pijn/ druk op borst en rug, en net of je idd koude lucht inademt
  -Blijvende lichte verkoudheid die maar niet weg gaat
  -Conditie wat nog niet op peil is ( sport voorheen 5x per week en leef gezond )
  -Lichte hoest met weinig slijm en net of je luchtpijp wat smaller is geworden ( zo voelt het )
  -Spierpijn met name op de bovenrug

  Er is mee te leven, maar ik begin me wel af te vragen of dit nog ooit overgaat en of dit geen blijvende klachten zijn?
  Ik denk dat dit virus meer met je lichaam doet dan we weten en ook niet alle schade die het aanricht zichtbaar is op scans etc….

  Paar weken gelden een test gedaan bij Innatoss en deze was negatief pfff jaja….
  Wel werd er gezegd dat ik waarschijnlijk met het virus in aanraking ben geweest en dat mijn lichaam hier wel op heeft gereageerd.
  Alleen blijkbaar te weinig antistoffen aangemaakt om tot een positief resultaat te komen mbt deze test.
  Dus blijkt maar weer hoe complex alles is ook mbt het testen.

  Waarschijnlijk heb ik dan de milde vorm gehad, maar loop ondertussen al bijna 3 maanden met vage klachten rond, en of ik nu wel of niet imuum ben is ook maar de vraag….

  Tevens heb ik deze week het gevoel ( klinkt misschien raar ) alsof ik constant in een vochtige ruimte met beton of nat krantenpapier sta en deze lucht constant inadem…..

  • NNoortje

   @rene Jou klachten lijken enorm op die van mij! ik begon 7 weken geleden met een hoestje gewoon een hoest die je idd met een verkoudheid ook heb. ik deed er nog lacherig over want ik letten overal goed op kwam nergens. na 2 weken begon het echte bulderen of dat ik er niet uit kwam en mijn luchtpijp geheel dichtgeknepen werd. vooral na liggen. dus kussens eronder om maar wat omhoog te zitten. ook wat benauwd. in de 3e week de HA gebeld maar ja niet welkom met corona klachten dus uitzieken die hele week maar rustig aangedaan. was overigens niet echt ziek hoor. wel wat moe en behoorlijk kortademig na wat lopen! na die 4e weken ging het langzaam aan wat beter! althans minder hoesten. en iedere week dacht ik dat het steeds ietsjes beter ging. hoesten werd wat minder maar dat gekke gevoel in me keel en dat dichtgeknepen gevoel bleef. inmiddels lijkt het erop dat het nu wat blijft sluimeren. na in actie komen na even gezeten te hebben moet ik nog wat hoesten. het benauwde is wel weg. maar kortademig ben ik soms nog wel als ik wat meer gedaan heb. moet met praten vaak me keel schrapen. spierpijn op de rug ervaar ik ook en ook me ribben maar dat kan komen door het nog altijd wat hoesten. bijna 8 weken onderweg en vraag me telkens af of er een einde aan komt. misschien nu toch maar eens bellen voor een test om te kijken of ik corona gehad heb!

  • YYounes

   @Noortje
   Probeer eens wet cupping therapie, bij moslims bekend als hijama.. kan bijna overal in grote steden. Door middel van kopjes creëren de specialisten een soort van zuig zoen achting effect en dan hele kleine prikjes plaatsen op je rug schouders what ever waar je spierpijn hebt. Ze plaatsen dan de kopjes terug en dan zuigen ze voornamelijk oud bloed met vocht eruit. Doet wonderen. Spierpijn, migraine, maag klachten, niet zwangere kunnen worden noem maar op. Check YouTube

 • SSilvia

  Ik zit al sinds half maart ‘binnen’. In het Noorden van het land (Groningen) zou het niet spelen, nou ik kan je vertellen dat het wel speelt. Mijn man begon begin maart en ik volgde al snel half maart met: verkoudheid, keelpijn, spierpijn, hoofdpijn en ontzettende vermoeidheid. Een moeheid waarbij het niet lijkt uit te maken hoeveel je slaapt. Vervolgens opgezette klieren, last van blaas (alsof je beginnende blaasontsteking hebt) last van schrale luchtpijp. Eerst soort gevoel alsof je hele droge lucht inademt. Dus luchtbevochtiger aan en luchtvochtigheid omhoog. Lijkt dan te beteren voor een weekje om dan weer heftiger terug te komen. Dit keer met soort krampgevoel in je luchtpijp en druk op je borst voor en achter tussen je schouderbladen. Hartkramp en zomaar ineens hart op hol alsof je inspanning levert, terwijl je gewoon in rust in bed ligt. Weer lijkt herstel, om dan na 2 weken nog heftiger terug te keren. Dit keer steken voor achter, zware druk op borstkas en gevoel alsof je luchtpijp in de brand staat. Doodmoe en inmiddels toch wel ongerust contact met de huisarts. Helaas geen test beschikbaar voor ons, uitzieken. Wel bloed laten prikken, alles o.k. alleen mijn vit. D was flink gedaald (ik had lage D en was al een jaar keurig aan het opbouwen, dus goede vergelijking). Intussen deze site gevonden en opgelucht dat ik niet enige ben.
  Inmiddels aan de extra vitamine/mineralen zoals covid19-zelfhulp adviseerde. Mijn man lijkt inmiddels beter (?). Ik heb nog last van druk op de luchtpijp en hoop dat naast voeding, rust en vitamines ik straks af ben van dit virus. Daarvan ik alle sceptici vertellen, corona, mild wel of niet, het is zeker geen gewone griep. Ik en mijn man zijn 52 en 53 jaar en in normale goede gezondheid voordat dit virus opdook.
  Lotgenoten sterkte!
  En Zorgwijzer dank voor de mogelijkheid om dit hier te delen. Hoop dat er meer actie vanuit de politiek hiervoor komt…..

  • SS

   @Silvia

   correctie:
   I……Ik kan alle sceptici vertellen, corona mild, wel of niet, het is zeker geen gewone griep”…

  • MMarcia

   @Silvia het vitD tekort hoor je idd ook erg vaak terugkomen, was bij mij ook zo… Zonder een covid test overigens.
   Ik paste nooit binnen het plaatje..

 • GGerrit

  Op een zondag nog 5,2 km hardgelopen. Maandag overdag nog gewerkt, vervolgens huis gekomen en vanaf dat moment met ruim 39,5 graden koorts op bed gelegen. Na ongeveer 11 dagen huisarts gebeld en antibiotica gekregen. Dit deed helemaal niets voor mij. Uiteindelijk na ruim 2 1/2 week klachtenvrij. Nog ruim 72 uur binnen gebleven, voordat ik even naar buiten ging. In 3 weken tijd ruim 12 kg afgevallen. Vervolgens op therapeutische basis weer gaan werken, wat de ene keer beter ging dan de andere keer. Wel bleef ik klachten houden in de borststreek en bij rechterschouder door middel van steken o.a. Op een maandagmorgen op het werk leek het alsof er een mes geplaatst werd onder mijn rechterribbenkast. Huisarts gebeld en sindsdien loop ik bij huis. Longfoto was goed, in bloedtest was wel een verhoogde leverwaarden te zien, maar volgens de echo zijn alle vitale organen gewoon goed, afgezien van een goedaardige cyste in een nier. Toch blijf ik klachten houden en moet ik in de nacht vaak eruit en naar de wc om te plassen. Nu ga ik bij de fysio proberen of daar iemand mij kan helpen. Wordt vervolgd…….

 • RRaymon

  Sind 2 maart corona gehad tot op de dag van vandaag voel ik het steeds hartkloppingen beroerd gevoel vermoeidheid en best wel slapeloze nachten nog steeds we zitten nu in de 4de maand ben benieuwd wanneer ik me weer normaal kan voelen.

 • BBoukje

  Hier idem, 14 weken al flink benauwd, hoestbuien, pijn op borst, steken bij mn hart, niet goed door kunnen ademen via mond, energieloos, om knettergek van te worden! Wel verminderde weerstand door zware operatie eind jan. Dacht dat het mogelijk hieraan zou liggen, maar als ik al het bovenstaande lees ben ik niet de enige 😉 Twee zware kuren antibiotica gehad en nu op de wachtlijst voor de longarts. Coronatest was ook bij mij negatief. Vaak het gevoel (en dat lijken aanvallen) of ze een ballon achter in mn keel opblazen. Keelpijn ook al 14 weken evenals een akelig droge hoest. Eentje die ik totaal niet ken vanuit voorgaand ziek zijn. Dokters en huisartsen weten het eigenlijk ook niet. Puffer helpt niet tot nauwelijks en de antibiotics idem. Hoop en duim op snel wat betere tijden dat ik mezelf iets vitaler ga voelen dan bejaard … maar wel een kleine troost om hier te lezen dat ik niet de enige ben.

 • FFlorent

  Ergens in november of begin december, bij een stil moment hoor ik bij het diep uitademen het geluid van een blaasbalg.
  Zaterdag 14 maart. Goed gefietst…goed gevoel.
  Zondag 15 maart. Beetje grieperig gevoel en vroeg naar bed. Middernacht doodziek, spierpijn in armen en benen. Moe. Rillen van de kou. Hoofdpijn.
  Maandag 16 maart. Ochtend dood ellendig, Slaap, Koude. Geen smaak . Paracetamol dan maar. Beetje koorts.
  Dinsdag. 17 maart. Huisarts gebeld. Geen koorts meer. Moet terugbellen als ik koorts heb.
  Zaterdag 22 maart. Voel me een stuk beter en werk wat in de tuin.
  Maandag 24 maart. Terug doodellendig. Hoofdpijn, slaap, moe en spierpijn. Na een dag of vijf en wat Paracetamol terug iets beter.
  Maandag 30. Bel naar huisarts dat ik terug beter ben.
  Woensdag 2 april. Keelpijn diep in mijn keel en veel hoesten. Hoest ook massaal slijm omhoog. Voel vooral in de avond wat druk op de borst.(stress?)
  3 mei.
  Mijn smaak (koffie) is terug. Fietsen kan ik terug als voorheen. Mijn hoofdpijn is niet helemaal weg, nog wat druk op de borst en mijn ophoesten van slijm is wat minder. Heb de indruk dat ik er na anderhalf maand nog niet gans van verlost ben.
  Als ik sport voel ik me gezond en goed. Maar ik moet oppassen voor overdrijven.
  Maandag 11 mei. Tot gisteren me vrij goed gevoeld. Het ophoesten van fluimen is zo goed als gedaan. Maar vandaag meer druk op de borst, al kan ik goed ademen. Ook die krets in de keel en die hoofdpijn zijn erger. Meer geslapen ook.

  3 juni. Nog ietjes keelpijn maar iets dieper in de keel. Ook lichte maagpijn en zeker constante lichte hoofdpijn. Beetje druk achter het trommelvlies. Paracetamol. Paar keer per dag haal ik nog een slijm naar boven. Nu enkel licht doorschijnende snot. Zeker na het drinken.
  Over het algemeen gaat het elke week iets beter…iets.
  Wel erg langzaam. Ex Corona of 7×10 jaren.
  Ik ben 70 jaar oud met een normaal bmi en heb nooit gezondheidsproblemen gehad.
  Rook sinds 20 jaar niet meer.

 • CChris Wiets

  Heb al 12 weken Covid-19 klachten. Hoofdpijn, perioden met koorts, benauwdheid, kuchen en vocht ophoesten, soort rillingen of er overal inwendig kleine naalden geprikt worden, hartkloppingen, vocht uit de neus, niezen. Soms pijn op de borst. Dagen er tussendoor met verhoging 37.1 – 37.9 waarin ik me beter en actiever voel.
  In week 8 covid-19 test negatief. De huisarts zegt dat ik niet besmettelijk ben, want negatief getest. Bloedtests geen bijzonderheden en longfoto ok.
  De benauwdheidklachten zijn minder wanneer de was in mij appartement te drogen hangt en het regent.
  De bedrijfsarts met volop covid-19 begrip zegt dat ik mag wandelen zolang ik uit de buurt van mensen blijf.
  Dat doe ik op goede dagen met alleen verhoging voor de conditie. En ook thuis NL in Beweging. Al lukt dat niet vanaf een temperatuur < 38.0. In week 2 ging NL in Beweging me best makkelijk af, maar gaande weg naar eind week 12 krijg ik het snel benauwd.
  Op tv hoorde ik bij benauwdheid diep inademen en uitblazen met je lippen op elkaar alsof je op een trompet blaast. Dat helpt goed. Er komt dan ook vocht mee uit de longen wat ontlast.
  Het lijkt of de ziekte een repeterend verloop van ongeveer een week heeft van meer naar minder en wanneer je denkt het gaat nu over, komt de koorts en benauwdheid vooral 's nachts weer opzetten. Op de hoogtepunten in de eerste weken een paar keer 's nachts behoorlijk benauwd met hartkloppingen en soms pijn hoog op de borst getwijfeld over een ambulance bellen, maar toch in slaap gevallen. En 's ochtends met minder heftige klachten wakker geworden.
  Het is fijn om te lezen dat je niet de enige bent met zulke lange klachten.
  Graag advies van artsen wat te doen om z.s.m. hiervan af te komen en weer aan het werk te kunnen gaan.
  Chris Wiets

  • DDanny

   @Chris Wiets

   Bijzonder dat je in dagen met verhoging actiever kunt zijn. Maar past wel in het plaatje dat Corona een apart ziektebeeld heeft. Zoals ik het tot mij neem, zijn er min of meer 2 trajecten met Corona. Of wel mensen krijgen het heel ernstig, wat verre van gezond is maar ontwikkelen daarbij de nodige hoeveelheid antistoffen of mensen zoals ons die geen extreme klachten hebben maar daardoor minder immuun geraken en daardoor heel lang blijven sukkelen.
   Daardoor slaat het immuunsysteem telkens weer opnieuw aan met verhoging tot gevolg.
   Ik moet zeggen, het steunt mij dat veel mensen met soortgelijke langdurige klachten zitten, maar krijg wel enige angst dat dit virus bij een deel van de mensen blijvend actief blijft. Ik hoop van niet.

 • JJorg

  Klopt het dat als je klachten na corona over zijn, de droge hoest nog weken in meer of mindere vorm kan aanhouden? Betekent dat dat je jezelf nog moet zien als ziek of als genezen met dit als restklacht die moet wegtrekken?

  • JJorg

   @Jorg ik blijf namelijk af en toe is zo’n kuchje houden. Ggd zegt dat dat kan en als het droog is en je verder al een week geen andere klachten hebt,je gewoon weer aan het werk mag. Ben ik heel erg blij mee, maar het voelt raar en je bent toch bang om mensen misschien te besmetten.

  • SSilvia

   @Jorg

   Ik heb dezelfde gedachte. Hoe weet je nu of je nog anderen kunt besmetten? Als testen niet zoveel (meer) uit lijkt te halen….
   Ik overweeg een bloedtest om te kijken of ik anti-lichamen heb aangemaakt. Misschien dat dat wat oplevert?
   Iemand ervaring mee?

 • MMargaretha

  Zelf loop ik ook al weken te sukkelen vanaf half april. Van de longarts antibiotica doxilinne gehad heeft niet geholpen. Kreeg vorige week zaterdag vreselijke pijn in mijn luchtpijp naar huisartsen post geweest en hij zei luchtpijp ontsteking. Weer antibiotica gekregen ammoxciline en is iets minder maar gisteren middag weer dat branderig gevoel in mijn luchtpijp. Heb in het ziekenhuis corona test laten doen maar uitslag was negatief. Terwijl ik al weken lang loop te hoesten en benauwd Heb.
  Mijn huisarts zei 2 weken geleden dat het net dat hobbeltje kan zijn geweest van corona maar de test was negatief.
  Heb nog steeds klachten misschien valse uitslag. Word hier doodmoe van

 • MMM

  nu meer dan 2 maanden COVID. Begon met koorts en onbeschrijflijke hoofdpijn, vervolgens benauwdheid, hoest, heftige rillingen, hartritme stoornissen en hart krampen. Week 5,6 en 7 waren het ergste, met hoge koorts nauwelijks “bij” geweest en intense hart stoornissen. Sinds vorige week is de koorts grotendeels weg, maar de benauwdheid blijft toeslaan, soms voel ik me even een paar uur goed en dan slaat het weer toe. Vandaag ook weer koorts, hoofdpijn en hartkrampen wat ik totaal niet verwacht had, ik dacht dat ik eindelijk aan de beterende hand was.

 • HHenk

  Same here, al sinds maart af en toe een kriebelhoest, soms een rauwe keel, veel moe en gapen, weinig energie. Ik heb al die tijd gewoon gewerkt maar soms moeite met de concentratie. Soms ook prikkende ogen, wat benauwd of druk op de borst/buik, maar zover ik weet geen koorts. Mijn vrouw heeft maandenlang af en toe lichte koorts gehad (38,1 of 38,2 maximaal), dat was steeds na een paar uur weer gezakt naar normaal.

  Onze klachten vallen wel mee en je denkt soms dat het wel iets anders zal zijn, spanning of zo. Van hooikoorts hebben wij nog nooit last gehad. We zijn niet getest.

 • MMarina

  Ik ben ziek sinds 3 maart. Ik heb astma en kreeg het op weg naar mijn werk ineens erg benauwd. Ik dacht dat het bronchitis was. Een dag later was het minder. Een week later was ik weer erg benauwd. Via de assistente kreeg ik een kuur, want we dachten dat het bronchitis was. Na twee dagen iets meer lucht, kreeg ik het weer benauwder. Daarnaast voelde ik me ziek en raar in mijn hoofd. Ik heb sinds 11 maart verhoging en soms koorts. Na twee weken heb ik bij de huisarts aangegeven dat ik denk dat het corona is. Hij wuifde dat weg, want na 2 weken zou het over moeten zijn. Nog steeds gaat het de ene dag beter dan de andere. Deze week ging het weer helemaal mis. Er is ondertussen bloed onderzoek gedaan en die was goed. Ik ga vooruit, een stapje vooruit en een klein stapje terug. Vooral de verhoging is vermoeiend en frustrerend. De verhalen te lezen van mensen die net als ik al meer dan 11 weken ziek zijn, steunen mij enorm. Nu de medici nog. Zorg dat er getest kan worden op anti stoffen. Het zou zoveel meer duidelijk maken. Sterkte voor iedereen die deze lange weg ook bewandeld.

 • NNoz

  Ik heb vorige maand ook geregeerd hier. En ik ben zo ongeveer moedeloos ervan. 9 maart begon het. Plots na een leuk uitje met een vriendin sloeg de benauwdheid toe toen ik in de auto stapte. Die werd erger over de dagen heen. Ik ging hyperventileren. Ik ben een mind ademer, heb astma en wist niet wat me overkwam. Nachten niet geslapen en lopen ijsberen en spoken door ’t huis. De benauwdheid en raar misselijk gevoel onder m’n rechterborst overheersten. Ik raakte in complete paniek. Dit had ik nooit mee gemaakt. Ik dacht te stikken. Ambulance is geweest. Ach mevrouw u hyperventileert gewoon. Uw functies zijn goed. De dagen erop duurde de benauwdheidsaanvallen steeds langer. Ik voelde mezelf ook verwijderd raken van de werkelijkheid. En was hier heel bewust van. Alles werd onwerkelijk. Geluid kon ik niet meer verdragen en m’n long vulde zich niet met lucht, leek het. Alleen m’n rechterlong. Ik was in constante paniek. De wereld zag er anders uit. Weer naar huisarts, weer naar de EHBO, nu werd tietze vast gesteld. Daarna werd een allergische reactie vastgesteld op een hooikoorts medicijn en daarna werd stress gerelateerde klachten vast gesteld en daarna verdenking op long embolie. Tot de EHBO arts zei dat ’t dat niet was en het wat weg had van corona. Maar ik kreeg geen test. Ik ben toen pas m’n koorts gaan meten. Ik was inmiddels op dat moment al 4 weken verder. De EHBO dus zo’n 5x gezien. De huisarts zo’n 4x. De huisarts zei dat ’t corona was maar zonder test. Ik kreeg oxazepam mee en ’n verwijzing voor ’n ademhalingstherapeut. Ik heb weken in een soort van psychose geleefd. Die ik me bewust was. Dit was volkomen nieuw voor me. Mijn partner is boos geworden toen en eiste een test.

  Geen corona volgens de test vd huisarts. Ik weet zeker dat dit corona is, is geweest. Ik ben in contact geweest met iemand die corona heeft gehad. Die week voordat ik klachten kreeg. Maar ook de zelfbetaalde antistof test wees uit.. Geen corona.

  Ik kan dit niet geloven. Ik heb dit nooit mee gemaakt en we zijn nu 3 maanden verder en ik ben nog steeds heel benauwd, long vult zich niet en ben al bij internist en mede reumatoloog geweest om toch die borstkas ontsteking zoals Tietze uit te sluiten. Volgens hem heb ik geen tietze. De long arts zie ik over 2 weken. De benauwdheid is geen doen. Ik ben emotioneel een compleet wrak want slaap niet. Koorts heb ik 6 weken gehad. Zonder me echt koortsig te voelen. Pijn op de borst, middenrif, schouderbladen en nek, bovenrug.. Niet slapen en geen conditie meer. Heze stem, zweet aanvallen.. Hartslag uit ’t niks omhoog. En dan heb ik geen corona volgens de tests? Ik ben echt puzzeled.

  Ik hyperventileer en gaap me een ons. De paniek is gezakt. En ik doe rustig aan. Maar de klachten nemen niet af! De internist weet ’t ook niet. Hopelijk weet de longarts ’t wel? Ik heb geen enkel bewijs. Dit is ook geen astma. Heel ander soort benauwdheid. De longarts zegt dat het een griepje kan zijn geweest of verergering v astma. Dat kan gewoonweg niet. 6 weken koorts zonder je ziek te voelen van een griep? Verergering astma terwijl de peak flow gelijk staat aan die van een fit persoon? Maar toch benauwd zijn.

  Ik vind dit heel zwaar mensen. En voel me zeer alleen in deze strijd. Je lijkt wel gek geworden bijna.

  • SSylvia

   @Noz

   Ik heb echt met je te doen ook al erkennen ze niet dat je misschien corona hebt gehad en nu waarschijnlijk de na weeën ( ik ben geen arts dus weet het ook niet zeker). En corona is nog een vaag iets dus artsen weten ook nog niet veel. Toch noz, hou je sterk, geloof in jezelf. En lees ook de rubriek heb ik corona gehad op deze site. Je zal daar herkenning vinden
   Gelukkig ben je onder behandeling van artsen! Dat is goed
   Beterschap
   Groet
   Sylvia

  • MMandy

   @Noz
   Dit is een kopie van mijn verhaal! Ook uit andere verhalen herken ik dingen, zoals gevoel van koude lucht inademen, gevoel dat achter in keel een ballon wordt opgeblazen, krampen rond luchtpijp. Ik ben ook 2 maanden terug een paar dagen licht ziek geweest met lichte koorts en daarna periode beetje gehoest. En nu dus zo veel weken verder zo veel meegemaakt en functioneer ik nog amper.

  • AAngela

   @Noz

   Mijn verhaal is precies de jouwe, alleen vanaf 21 maart. Mensen beginnen nu te denken dat het een burn-out is. Ik vind het ineens knap lastig om m’n gezin draaiende te houden met al die klachten. Ik herken me echt 100% in jouw verhaal. Beterschap!!

  • AAngela

   @Noz

   Mijn verhaal is precies de jouwe, alleen vanaf 21 maart. Mensen beginnen nu te denken dat het een burn-out is. Ik vind het ineens knap lastig om m’n gezin draaiende te houden met al die klachten. Ik herken me echt 100% in jouw verhaal. Beterschap!!

  • NNina

   @Noz

   Het is alsof ik grote delen van mijn eigen ervaring lees. Heel eng maar toch ook blij met deze erkenning dat ik niet gek was! Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat het wel degelijk corona was en misschien nog steeds is. [idd naweeen]

   Een warme groet, je staat er niet alleen in!!!

 • CCarin

  Die verhoging herken ik zeker in de ochtend 37 en dan ineens weer 37.6 . En dat ook al twaalf dagen lang . Op 11 mei positief getest . Heb verder geen klachten meer van hoesten of verkoudheid wel last van me benen en super onzeker.

 • RRyanne

  Niet getest maar loop ook al sinds half maart met een dichtgeknepen keel, pijn op de borst , even wat verhoging gehad en een continue dichte neus , de ene dag gaat het goed dan weer niet maar dacht zelf zo lang kan je geen covid hebben , misschien toch wel?

  • YYounes

   @Ryanne
   Kan maar hoeft niet, er lopen 4 directe famillie leden met heftige corona gevallen, in eerste instantie dacht ik dat ik degene was die corona had ivm heftig niezen, keel klachten, beste maatje ook precies zo. Getest bleken allebei negatief.

 • PPaul

  Ik heb al zo’n week of 8 last van vermoeidheid en sufheid. Moe wakker worden en tot weinig in staat. Slechts heel langzaam gaat het beter. Eindeloos op en af waarbij het vooral mentaal zwaar is wanneer ik na een pr goede dagen weer terugval. Verder geen koorts, weinig hoesten. Wel vooral bij in bed liggen regelmatig vervelend gevoel in de longen luchtwegen. De laatste tijd ook enige benauwdheid wanneer ik vermoeider word of bij een inspanning. Mijn huisarts erg terughoudend want ik voldoe niet aan s standaard lijstje. Bloedonderzoek wijst ook niets uit. Frustrerend.

 • OOlof uit Maastricht

  Eerder heb ik al gereageerd, laatste keer op 30 april,
  het gaat op en af.
  Op 8 mei leek het zo de goede kant op te gaan. Dag later op 9 mei, zelfde ineens komend mailaise gevoel van 20 minuten en meteen weer een slag op het lichaam. De keel die weer raar gaat doen. Nu, is het 29 mei en nog steeds niet opgeknapt. Vannacht weer kort koortsig, veel slijm opgehaald. Branderige pijn in de longen. Nasleep is nog erger dan het begin. Een venijnige ziekteverloop. Belemmert mij in mijn dagelijkse functioneren. Wel begonnen met werken maar op thuisbasis. En algehele ziek voelen altijd vroeg in de morgen en dan ’s middags de werkzaamheden doen door weer om tien uur ’s avond op bed te ploffen met een intense vermoeidheid. Pijn op de borst. Hoe lang gaat dit nog duren? Ziek sinds 12 maart in de avond. Dit is dag 79 als ik dit typ. Beterschap iedereen.

  • DDaan

   @Olof uit Maastricht. Heel herkenbaar. Inmiddels 12 wkn geleden dat de eerste klachten ontstonden. Nu nog steeds elke ochtend duizelig en licht in het hoofd wakker en in de loop van de dag enorm moe! Ook de kortademigheid komt weer terug en dat rare droge borstje…

  • Mmarcel

   @Daan
   he daan nu 10 weken verder en nog steeds moe,hoofdpijn en raar gevoel in hoofd,suf alsof je er niet helemaal bij bent en brandend gevoel erbij gekregen met ademen.Klingt erg bekend.

 • MMariska

  Sinds eind februari ,lichte klachten , ik dacht aan hooikoorts. Paar dagen wat kortademig, gevolgd door steken onderaan, tussen mijn Schouderbladen. Ook af en toe gevoel gehad dat ik in brand stond , luchtpijp en longen. Iets gehoest in het begin. Nu intussen 9 weken verder weer af en toe branderig gevoel in luchtpijp en vreselijk moe. Ik lees meerdere berichten die hierop lijken. Iemand herkenning ?

 • MMariska

  Sinds eind februari ,lichte klachten , ik dacht aan hooikoorts. Paar dagen wat kortademig, gevolgd door steken onderaan, tussen mijn Schouderbladen. Ook af en toe gevoel gehad dat ik in brand stond , luchtpijp en longen. Iets gehoest in het begin. Nu intussen 9 weken verder weer af en toe branderig gevoel in luchtpijp en vreselijk moe. Ik lees meerdere berichten die hierop lijken. Iemand herkenning ?

  • @@suus

   @Mariska
   Hier dezelfde klachten. Ook vanaf eind februari na terugkomst uit noord-italie. Klachten waren lichte droge hoest, en vervelend gevoel aan mijn luchtpijp. Ik voel het achter mijn borstbeen en tussen mijn schouderbladen. Soms zetten mijn klieren in mijn nek op. Maar verder geen koorts ofzo. Mijn reisgenoten hadden veel last van hoesten en wel hoge koorts. Alleen ik heb nog steeds dezelfde klachten. Ook moe erbij en een hese stem. Praten zorgt er voor dat ik nog vermoeider word. Het is continu het gevoel dat je ziek gaat worden. Het vreemde is dat ik wel kan sporten (en mij daarna zelfs beter voel), dus met mijn longen is er niets aan de hand. Huisarts wil uit voorzorg alleen telefonisch spreekuur met me doen. Ik heb een tijdje maagzuurremmers gebruikt, maar dat had geen baat. De hoest is al en tijdje weg, dus dat kan ook niet de oorzaak zijn van mijn klachten. En in mijn bloed was geen infectie te zien. Een test of ik corona heb gehad krijg ik niet. Omdat de klachten alleen maar erger worden (ik slik veel paracetamol), en er geen duidelijkheid is wat de oorzaak is word ik steeds moedelozer.

 • RR

  Ik heb klachten van hoofdpijn duizeligheid, benauwdheid.ben 2x getest, allebei negatief,maar behoudt de klachten nu puffers voorgeschreven gekregen.ik ben wel aan het werk ,,, alleen met de corona test niet,, ik kom met mijn werk in aanraking met gehandicapten, door was op te halen, boodschappen te brengen enz.nu is mijn vraag: hoe lang kunnen deze klachten aanhouden? bloedtesten waren goed
  .o ja heb in het verleden een longembolie gehad en slik bloedverdunners

  • NNoz

   @R
   Beste R. Ik heb hierboven een reactie geplaatst. Ik ben ook getest en die was negatief. Ook een zelf bekostigde antistof test. Ook negatief. Toch ben ik ervan overtuigd corona te hebben. Ik ben nu 3 maanden verder en nog steeds ernstig benauwd en vermoeid. Pijnlijke ribben en schouderbladen en zweet aanvallen. Misschien herken je je in m’n verhaal hierboven. Het is heel zwaar.

   Ik wens je heel veel succes. Groetjes Noz

 • RRomy

  Zijn er ook mensen met milde klachten die positief zijn gestest?

  Herkend iemand dit . 2 weken geleden beetje keelpijn en extreem moe en spierpijn in benen en armen alsof ik extreem had gesport .Nu koortsig gevoel al dagen onder mn huid.Alsof er een soort kacheltje onder mn huid zit te branden heel raar .Vooral bij het hele bovenlichaam en mn vingers en armen maar niet rillen 37,3 en normaal 36,6 Van de week zei ik ook af toe een raar woord in een zin.
  Vooral na 4 uur begint het weer en sinds vandaag in de ochtend al.

  • JJane

   @Romy

   Ik ben 6 weken geleden positief getest met erg milde klachten. Branderig gevoel in de longen en neus verkouden. Vorige week opnieuw getest ivm weer verkouden en keelpijn, dit keer negatief. Echter nog steeds flink vermoeid en soms een branderige gevoel in me luchtpijp/keel.

 • GGeert

  Begonnen begin maart met koorts naar de dokter.
  Longscan werd meteen gemaakt en diagnose was longontsteking.
  Kreeg geen test nadat dokter een vermoeden had en belde meteen naar een instantie maar ik kwam niet uit China. Iran of Italië.
  Kwam wel van mijn werk van Zuid duitsland 4 dagen.
  Naar huis gestuurd en voor 5 dagen antibiotica. Na 1 week koorts onder controle maar na 1.5 week na een middagdutje plots kortademig.
  Ik was volledig in paniek
  Kon mijn longen niet echt vullen
  Naar de spoed en zeiden dat ik hyperventileerde
  2 weken lang nachten moeten wakker blijven om slijm op te hoesten.
  Na 3 weken terug naar de spoed.
  Kortademigheid kon zeker 4 weken duren Door mijn eerdere longontsteking.
  Saturatie was eerder 97 en nu 100
  Dus ok
  Maar ik voelde me nog steeds niet goed.
  Zeer moe
  Na 3 weken diarree.
  1x per week de komende weken herhaalde zich dit.
  Telkens gebeld naar huisdokter.
  Ergste zou achter de rug moeten zijn.
  Nu 2 weken keelpijn.
  Elke dag nu wat beter
  Zijn 10 weken ver.
  Geen test gehad.
  Wel bloedtest maar geen antilichamen.
  Zit bij psycholoog omdat ik doodsangst heb opgelopen na vaststelling voor mij plotse kortademigheid.
  Niemand gelooft me en dat ik het zou kunnen gehad hebben en dat is nog erger

  • NNoz

   @Geert

   Hai Geert! Zoooo herkenbaar! Hoe gaat het nu met je? Ik heb zojuist een bericht geplaatst. Misschien herken je je in mijn verhaal. Ik mij wel in de jouwe! Jeeee wat een strijd. Groetjes Noz

  • SSonja

   @Geert,
   Ik geloof je wel mocht je mij verhaal willen lezen 13 juli Sonja.
   Zit nu in week 14 en nog steeds ziek helaas gaat heel langzaam het herstel.
   Hoop dat het inmiddels wat beter met je gaat.
   Luister goed naar je lichaam en laat mensen links liggen die jou niet geloven kost alleen maar energie!

  • NNina

   @Geert
   Ik geloof jou!
   Hier idem een doodsangst opgelopen omdat ik dacht te sterven door de plotselinge aanvallen van zware benauwdheid en andere heftige bijwerkingen.
   De geestelijke impact van deze aanvallen zijn enorm. Je staat niet alleen!

   Een warme groet, Nina.

 • RRosita

  Op 1 maart werd ik ziek; hoofdpijn, rillingen, gloeiend gevoel van binnen, maar geen koorts (35 graden). Inmiddels in mijn 13e week. 2 weken geleden had ik even het gevoel dat het goed ging; maar krijg steeds een terugval. De klachten zijn wel minder, maar wel wisselend aanwezig. Gisteren schouderpijn, pijn in mijn ribben en buikpijn; vandaag hoofdpijn, buikpijn, misselijk en pijn in mijn hand. Om moedeloos van te worden. Volgens de huisarts is wat ik voel post-viraal omdat het virus uit mijn lichaam en is, maar vraag me af of dat wel zo is.

  • MMat

   @Rosita
   Ik reageer even zelfde dag ziek geworden en zelfde verschijnselen. En einde lijkt nog niet in zicht.
   Nu spierpijn nek schouders borst en naproxen helpt er niet tegen. Soms een dag wat beter maar dat geeft tot nu toe alleen maar valse hoop

  • RRosits

   @Mat
   Ik was gisteren vrij summier in mij bericht omdat ik moe was. Ik heb de afgelopen weken veel klachten gehad; ik lees deze ook in veel berichten op deze site. Ik heb ook verschillende vitaminen ingenomen: Q10, Selenium, vit. C, D. Ik kreeg ook nog een vreemde branding links in mijn buik en vroeg mij af of dit een gevolg kon zijn van een overdosis vitaminen. Eergisteren begonnen met het afbouwen en slikte alleen vit. D. Gisteren een hele slechte dag; toch maar weer beginnen met vit. C+Zink. Voel me vandaag weer stukken beter. Ben benieuwd.

  • MMat

   @Mat
   En nu aan de diazepam vitamine d en fysio. Helpt iets met slapen. Niet tegen een lichte benauwdheid die maar niet weg wil en permanent erg moe. Waar veel lotgenoten mee te maken hebben.

  • MMat

   @Rosita
   Ik reageer even zelfde dag ziek geworden en zelfde verschijnselen. En einde lijkt nog niet in zicht.
   Nu spierpijn nek schouders borst en naproxen helpt er niet tegen. Soms een dag wat beter maar dat geeft tot nu toe alleen maar valse hoop

 • AAnne Marie

  Voel me al twee maanden niet fit, zeer wisselend, een paar dagen gaat het goed, dan weer verhoging, hoesten, keelpijn en zeer moe. Ook rare hoofdpijn en een gevoelig oog.

  • MMina

   @Anne Marie ik hebt ook een last van een soort rare hoofdpijn en gevoelig oog. Ik ben mid-feb een paar dagen ziek geweest (keelpijn, verhoging, lichte druk op borst, verkouden en hoofdpijn, vooral achter linkeroog). mijn man heeft rond dezelfde tijd reuk en smaakverlies gehad. Nu, 4 maanden later, zijn alle klachten weg. Behalve de hoofdpijn achter en rond mijn linker oog, die is gebleven. Het oog zelf voelt ook gevoelig, een soort prikkend gevoel. bij kno en oogarts geweest die kunnen dit niet verklaren.

 • BBob

  Ik werd op 24 februari wakker met een droge hoest, 25 februari kreeg ik koorts en heb ik me ziek gemeld. Alle bekende verschijnselen van corona gehad. Erger dat ik ooit gehad had. 2 antibiotica en een kuur van prednison. 25 april waren de klachten weg op een hoest na. Vandaag om 27-5 hoest ik nog steeds en ben steeds moe.

 • MMarie

  Virale ziektes kunnen ook in geval van andere virusinfecties heel lang (jarenlang/soms altijd) hele nare na-effecten hebben en mogelijk zoals bv in geval Epstein Barr (ziekte van Pfeiffer) bij herhaling opnieuw voorkomen. Mbt tot Covid-19 zou dat ook het geval kunnen zijn/is het zeer wel denkbaar dat dat ook het geval zal zijn.

 • LLauren

  Na eind maart milde corona verschijnselen gehad te hebben (2 dagen lichte koorts, keelpijn), voelde ik me terug beter gedurende 2 weken en dan kreeg ik plots een enorme vermoeidheid terwijl de keelpijn bleef. Mijn man heeft een bevestigde corona test gehad dus de dokter denkt dat ik het ook gehad heb. Ik heb dit forum vaak gelezen en wou jullie laten weten dat ik me na 7 weken eindelijk terug beter voel. Uiteindelijk ben ik gestopt met fysieke inspanningen (ik voelde me telkens terug slechter na een wandeling van 2,000 stappen), gestopt met alchol en caffeine + begonnen met vitamine D te nemen en heb geprobeerd zo gezond mogelijk te eten (niet altijd makkelijk met weinig eetlust). Op een bepaald moment voelde ik me echt hopeloos. Ik hoop dat deze getuigenis jullie moed geeft en ik hoop dat iedereen die dit leest ook snel terug beter is.

  • NNoz

   @Lauren
   Hoi Lauren. Ik ben heel blij met je verhaal. Ik voel me moedeloos. Heb alle onderzoeken gehad. Geen corona. Maar wel alle symptomen. Dit al 3 maanden. Ik heb bovenaan een bericht geplaatst met m’n verhaal. Ik zit in een dip hierdoor. En jouw verhaal helpt.

   Groetjes Noz

 • JJolanda

  op 12 april begonnen de eerste klachten, verkouden, keelpijn,oorpijn, een hese stem en koorts. Huisarts dacht aan een verkoudheidsvirus. Na 3 weken weer gebeld naar de huisarts, omdat de klachten maar bleven aanhouden, geen koorts meer, maar daarvoor in de plaats kreeg ik een flinke benauwdheid/ droge hoest erbij en veel slijm en ben heel erg vermoeid . Heb daar medicijnen voor gehad. Nu ben ik 7 weken verder ben nog steeds erg vermoeid, douchen is al een hele opgave. Slaap super veel, nog steeds last van een hese stem/ droge hoest en keel en oorpijn. Ik ben niet getest, maar de dokter heeft gezegd dat dit onder de milde vorm valt van corona. Ik ben sinds 1,5 week officieel ziekgemeld, ik heb de overige periode gewoon doorgewerkt vanaf huis. Werk wilt graag dat ik weer aan het werk ga al is het een uurtje per dag, maar ik zou niet weten hoe. Geest wilt van alles, maar mijn lichaam kan niet!hoe lang gaat dit nog duren en is dit daadwerkelijk corona?!? #superfrustrerend#

 • EEdwin

  Ik kreeg 13 maart klachten van buikpijn, hoofdpijn, keelpijn, benauwdheid, drukkend gevoel op de borst, ademhalingsklachten en diaree. Inmiddels nog steeds elke dag keelpijn.

  • GGeert

   @Edwin

  • NNoz

   @Edwin

   Hoi Edwin! Zelfde schuitje hier. Ik heb op de dagen van openbaring ook diarree gehad. De rest van je verhaal is zo herkenbaar. Ik ben 3 maanden verder en vooral enorm benauwd. Long lijkt zich niet te vullen. 1 long. Rest van de klachten zoals die van jou. Heel veel sterkte.

 • MMarianne

  Op 12 maart eerste klachten: hoofdpijn, oorpijn, verstopte neus ( maar niet snotteren) eerder pijnlijke droge neus, niezen keelpijn en koortsgevoel. Klachten komen en gaan. Een moment weer fit, ander moment koortsig, spierpijn. Enz. Soms diarree en overgeven. Klachten duurden ca. 6 weken, toen werd het twee weken wat minder, nu weer erger. Hallo dat is dus nu al ruim 2,5 maand!! Herkenbaar?

  • Iirene

   @Marianne, heel herkenbaar.
   bij mij precies hetzelfde, ook vanaf 12 mrt. huisarts bellen, bloedprikken, voorhoofdsholteontsteking, antibiotica. klachten bleven, weer bloed geprikt, niets te zien.
   dat is dus wel in orde, maar de klachten blijven en ja, ik wordt op de hoop gegooid; corona.
   sterkte in ieder geval.

  • Ppam Hermelink

   @Marianne
   Ik heb precies dezelfde klachten, vanaf 14 maart. nu net naar internist geweest en op alles getest, scans gehad alles prima. nu eindelijk corona antistoftest gehad. ik ben benieuwd!

  • MMay

   @Marianne

   Ook 12 mrt ziek geworden.
   Extreme vermoeidheid, pijn borst.
   Hoesten. Kleine klusjes of een wandeling. Gaat heel langzaam wat beter. Minder terugval nu.
   Buiten diep inhalen geeft letterlijk meer lucht en ruimte. Gisteren gefietst en boodschappen gedaan. Stelt niks voor maar voor mij nu een enorme overwinning. Tip: leg de lat laag en geniet van wat wel gaat.
   Ik ben zelf ,voor corona, erg druk privé en in werk. Humor houden, het gaat stukken beter zonder stress en moeten presteren.
   Sterkte voor iedereen.

 • EElly

  Ik ben positief getest op Corona. Na 7 weken nog steeds verhoging tussen 37.2 en 37.9. Branderigheid in mond, neus en luchtpijp. Soms hoest en niesbuien. Ontzettend moe. Soms gaat het 1 dagje beter, maar de volgende dagen weer terug naar af. Heel erg moe.
  Werkgever informeerd 2 maal per week. Vind ik niet erg, want het is ook fijn dat ze met je meeleven.

  • NNoz

   @Elly

   Hoi elly. Ik heb zojuist een bericht geplaatst hierboven. Ook ik had na 6 weken nog steeds koorts. (38.3 tot 38.7) Die is afgenomen. En vandaag wassie weer 37.3. Verhoging. How voel je je nu? Ik ben 3 maanden verder en de enorme benauwdheid is er nog altijd. Is al 3 maanden een gevecht. Ben dood op. Fijn herkenning te lezen.

  • KKevin

   @Noz

   Ik zit er ook al mee vanaf 12 maart om gek van te worden ik lig nu ook weer zonder lucht op de bank niet meer normaal al bijna 5 maanden ziek koorts koppijn schouder pijn rug pijn benauwd.rijp voor gekken huis serieus ik kan er niet meer tegen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.