Veel Nederlanders ervaren langdurige corona klachten (Long Covid)

Veel Nederlanders ervaren langdurige corona klachten (Long Covid)

Artikel door: Koen Kuijper - 676 reacties

Veel Nederlanders ervaren langdurige corona klachten (Long Covid)

Een groot aantal Nederlanders die een besmetting met corona hebben meegemaakt, houden daar nog langdurig klachten van. Dat wordt ‘Long Covid’ genoemd.

Op Zorgwijzer zijn inmiddels vele duizenden reacties van mensen met langdurige klachten. Sommigen van hen hebben al enkele maanden last, terwijl iemand normaal gesproken binnen 2 weken volledig is hersteld.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) zegt dat deze langdurige klachten echt een probleem vormen. Ook bij het RIVM is het probleem bekend.

Dit artikel is geplaatst op 25 mei 2020 en voor het laatst bijgewerkt op 9 augustus 2021.

Symptomen corona

Typische symptomen die horen bij een corona infectie zijn: keelpijn, neusverkoudheid, koorts, droge hoest en vermoeidheid. Ook slijm ophoesten, hoofdpijn en verlies van reuk en smaak komen voor.

Bij de meeste mensen verdwijnen de klachten binnen één week, hoewel een hoestje soms langer kan aanhouden. Iemand met milde klachten is na 2 weken weer volledig klachtenvrij, blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Langdurige klachten

Helaas houdt een kleine groep mensen langdurige klachten, nadat ze ziek zijn geworden van het coronavirus. Volgens een eerste schatting hebben circa 1 op de 5 personen 4 of 5 weken na een positieve test nog klachten.

Zij kunnen te maken met de volgende symptomen/klachten:

 • Aanhoudende vermoeidheid
 • Kortademigheid of benauwdheid
 • Hoesten
 • Verlies van reuk (en smaak)
 • Pijn op de borst

Mensen die last houden van langdurige corona klachten hebben recht op vergoeding van paramedische zorg via de basisverzekering.

Risicofactoren

Volgens het RIVM hebben sommige mensen een grotere kans op langdurige klachten na een infectie met het coronavirus. Zo lijkt het een verband te zijn met leeftijd en de hoeveelheid klachten in de eerste fase van de besmetting.

Ook de volgende groepen hebben meer kans op langdurige klachten:

 • Mensen met een hoog BMI
 • Mensen met astma
 • Mensen die door corona in het ziekenhuis zijn opgenomen
 • Vrouwen

Ervaringen

De klachten die horen bij Long Covid kunnen enkele weken tot vele maanden aanhouden, blijkt de honderden reacties die zijn achtergelaten op Zorgwijzer.nl:

Sil op 27 juni 2020:

Nu 15 maanden na mijn besmetting ben ik nog steeds niet helemaal zoals ik vóór corona was.

Els op 11 mei 2021:

December 2020 corona gehad, 1 week flink ziek geweest en vooral mega hoofdpijn. Helaas heb ik hier nog steeds last van. Het is erger wanneer ik moe ben en veel prikkels heb gehad. Dan is het net als migraine, wil t liefst in het donker liggen en geen geluiden horen.

Ik werk ook nog steeds niet volledig. Lukt gewoon niet door die hoofdpijn. Soms iets betere week en dan weer minder. Ik wordt er letterlijk depressief van. Geen idee wanneer dit beter gaat. Zit nu al op 6 maanden

Carola op 27 april 2020:

Het valt mij op dat toch veel mensen dezelfde klachten hebben die ik ervaar, zoals zuurbranden, pijn daarvan bij je borstpijn, continu gevoel van irritatie in je luchtwegen en een hoest die maar niet weg gaat. Ik heb daar nu al meer dan 3 weken last van en ook de vermoeidheid heb ik.

Als ik echter de symptomen lees en de classificatie van milde en ernstige symptomen die door de artsen worden omschreven, dan vind ik het toch niet kloppen met elkaar. Bij mild schijnt het gemiddelde binnen 14 dagen geen klachten meer te hebben, maar ik ervaar mijn klachten ook weer niet als zeer ernstig, wel heel irritant.

Koen op 1 mei 2020:

Ik zit hier al zo lang mee, bijna 9 weken. Symptomen worden beter maar het voelt alsof het gewoon niet goed gaat. Afgelopen nacht hele heftige hartkloppingen gehad. Ik dacht dat was het dan, maar na een uur ben ik in slaap gevallen en waren de hartkloppingen weg. Ik kan het moeilijk meer aan met al deze klachten.

Gisy op 2 mei 2020:

Ik heb sinds 24 maart klachten. Het begon met hoofdpijn, maar ik heb nu ook last van mijn rechter arm. Sinds drie weken vooral ‘s nachts. Ik ben nog steeds heel erg moe. Ik word vermoeid wakker en ik ben de hele dag energieloos, maar ik heb geen griep of ziek gevoel.

Mulder op 20 mei 2020:

Ik loop al dik 10 weken met coronaklachten rond. De klachten worden langzaam aan wel minder, maar met hele kleine stapjes.

Meer informatie over het herstel na corona en ervaringen vind je op het coronalongplein.

Thuisisolatie

In de huidige richtlijnen van het RIVM staat dat de bevestigde patiënten met corona thuis in isolatie moeten blijven totdat ze ten minste 24 uur klachtenvrij zijn (7 dagen na begin van de symptomen).

Iemand die al langer ziek is, mag eigenlijk niet het huis uit, laat staan werken. Dat zorgt voor veel problemen, want werkgevers wijzen hun werknemers vaak op de richtlijnen van het RIVM, waarin staat dat iemand binnen 2 weken normaliter hersteld zou moeten zijn.

Volgens de NOS zijn er zelfs patiënten die twee tot drie keer per week worden ‘gestalkt’ door de werkgever en arbodienst.

Meer aandacht

Om het probleem meer aandacht te geven is er op Facebook een speciale lotgenotengroep opgezet, genaamd: ‘corona-ervaringen en langdurige klachten’. Ook op Zorgwijzer kunnen mensen hun ei kwijt. Al 10.000 mensen hebben hun ervaring gedeeld met de rest van Nederland.

Ook huisartsen spreken van een serieus probleem. Zo ook NHG-woordvoerder en huisarts Jako Burgers. Via de NOS laat hij weten veel patiënten te kennen die maar heel traag herstellen.

Er is nog geen optimale behandeling voor Long Covid.

Klachten doorgeven?

Het RIVM houdt de verspreiding van corona nauwlettend in de gaten. Om dit kracht bij te zetten kan iedereen (met of zonder klachten) meedoen met de infectieradar.

Hoe werkt het?

 1. Meld je hier online aan voor de infectieradar.
 2. Een keer per week geef je door of je in de afgelopen week koorts of andere klachten hebt ervaren.
 3. Met jouw input kan het RIVM sneller en beter signaleren of er een toename of afname is van infecties.

Inmiddels zijn er ruim 20.000 deelnemers.

676 reacties

 • PPaul

  Ik heb al zo’n week of 8 last van vermoeidheid en sufheid. Moe wakker worden en tot weinig in staat. Slechts heel langzaam gaat het beter. Eindeloos op en af waarbij het vooral mentaal zwaar is wanneer ik na een pr goede dagen weer terugval. Verder geen koorts, weinig hoesten. Wel vooral bij in bed liggen regelmatig vervelend gevoel in de longen luchtwegen. De laatste tijd ook enige benauwdheid wanneer ik vermoeider word of bij een inspanning. Mijn huisarts erg terughoudend want ik voldoe niet aan s standaard lijstje. Bloedonderzoek wijst ook niets uit. Frustrerend.

  • AAnnemarie

   @Paul
   Standaardklachten bij Covid-19 wordt nog steeds erg aan vastgehouden, echter blijkt uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken dat er ook mensen zijn met voornamelijk neurologische klachten zonder hoesten, koorts ed. die toch positief op corona testen. Een anti-stoffentest zou niet verkeerd zijn.

 • OOlof uit Maastricht

  Eerder heb ik al gereageerd, laatste keer op 30 april,
  het gaat op en af.
  Op 8 mei leek het zo de goede kant op te gaan. Dag later op 9 mei, zelfde ineens komend mailaise gevoel van 20 minuten en meteen weer een slag op het lichaam. De keel die weer raar gaat doen. Nu, is het 29 mei en nog steeds niet opgeknapt. Vannacht weer kort koortsig, veel slijm opgehaald. Branderige pijn in de longen. Nasleep is nog erger dan het begin. Een venijnige ziekteverloop. Belemmert mij in mijn dagelijkse functioneren. Wel begonnen met werken maar op thuisbasis. En algehele ziek voelen altijd vroeg in de morgen en dan ‘s middags de werkzaamheden doen door weer om tien uur ‘s avond op bed te ploffen met een intense vermoeidheid. Pijn op de borst. Hoe lang gaat dit nog duren? Ziek sinds 12 maart in de avond. Dit is dag 79 als ik dit typ. Beterschap iedereen.

  • DDaan

   @Olof uit Maastricht. Heel herkenbaar. Inmiddels 12 wkn geleden dat de eerste klachten ontstonden. Nu nog steeds elke ochtend duizelig en licht in het hoofd wakker en in de loop van de dag enorm moe! Ook de kortademigheid komt weer terug en dat rare droge borstje…

  • Mmarcel

   @Daan
   he daan nu 10 weken verder en nog steeds moe,hoofdpijn en raar gevoel in hoofd,suf alsof je er niet helemaal bij bent en brandend gevoel erbij gekregen met ademen.Klingt erg bekend.

  • EEric

   @Olof uit Maastricht

   Beste olaf,

   Hoe gaat het nu met je?
   Hoop je bent al beter nu.
   Gr Eric

 • MMariska

  Sinds eind februari ,lichte klachten , ik dacht aan hooikoorts. Paar dagen wat kortademig, gevolgd door steken onderaan, tussen mijn Schouderbladen. Ook af en toe gevoel gehad dat ik in brand stond , luchtpijp en longen. Iets gehoest in het begin. Nu intussen 9 weken verder weer af en toe branderig gevoel in luchtpijp en vreselijk moe. Ik lees meerdere berichten die hierop lijken. Iemand herkenning ?

  • @@suus

   @Mariska
   Hier dezelfde klachten. Ook vanaf eind februari na terugkomst uit noord-italie. Klachten waren lichte droge hoest, en vervelend gevoel aan mijn luchtpijp. Ik voel het achter mijn borstbeen en tussen mijn schouderbladen. Soms zetten mijn klieren in mijn nek op. Maar verder geen koorts ofzo. Mijn reisgenoten hadden veel last van hoesten en wel hoge koorts. Alleen ik heb nog steeds dezelfde klachten. Ook moe erbij en een hese stem. Praten zorgt er voor dat ik nog vermoeider word. Het is continu het gevoel dat je ziek gaat worden. Het vreemde is dat ik wel kan sporten (en mij daarna zelfs beter voel), dus met mijn longen is er niets aan de hand. Huisarts wil uit voorzorg alleen telefonisch spreekuur met me doen. Ik heb een tijdje maagzuurremmers gebruikt, maar dat had geen baat. De hoest is al en tijdje weg, dus dat kan ook niet de oorzaak zijn van mijn klachten. En in mijn bloed was geen infectie te zien. Een test of ik corona heb gehad krijg ik niet. Omdat de klachten alleen maar erger worden (ik slik veel paracetamol), en er geen duidelijkheid is wat de oorzaak is word ik steeds moedelozer.

 • RR

  Ik heb klachten van hoofdpijn duizeligheid, benauwdheid.ben 2x getest, allebei negatief,maar behoudt de klachten nu puffers voorgeschreven gekregen.ik ben wel aan het werk ,,, alleen met de corona test niet,, ik kom met mijn werk in aanraking met gehandicapten, door was op te halen, boodschappen te brengen enz.nu is mijn vraag: hoe lang kunnen deze klachten aanhouden? bloedtesten waren goed
  .o ja heb in het verleden een longembolie gehad en slik bloedverdunners

  • NNoz

   @R
   Beste R. Ik heb hierboven een reactie geplaatst. Ik ben ook getest en die was negatief. Ook een zelf bekostigde antistof test. Ook negatief. Toch ben ik ervan overtuigd corona te hebben. Ik ben nu 3 maanden verder en nog steeds ernstig benauwd en vermoeid. Pijnlijke ribben en schouderbladen en zweet aanvallen. Misschien herken je je in m’n verhaal hierboven. Het is heel zwaar.

   Ik wens je heel veel succes. Groetjes Noz

 • RRomy

  Zijn er ook mensen met milde klachten die positief zijn gestest?

  Herkend iemand dit . 2 weken geleden beetje keelpijn en extreem moe en spierpijn in benen en armen alsof ik extreem had gesport .Nu koortsig gevoel al dagen onder mn huid.Alsof er een soort kacheltje onder mn huid zit te branden heel raar .Vooral bij het hele bovenlichaam en mn vingers en armen maar niet rillen 37,3 en normaal 36,6 Van de week zei ik ook af toe een raar woord in een zin.
  Vooral na 4 uur begint het weer en sinds vandaag in de ochtend al.

  • JJane

   @Romy

   Ik ben 6 weken geleden positief getest met erg milde klachten. Branderig gevoel in de longen en neus verkouden. Vorige week opnieuw getest ivm weer verkouden en keelpijn, dit keer negatief. Echter nog steeds flink vermoeid en soms een branderige gevoel in me luchtpijp/keel.

 • GGeert

  Begonnen begin maart met koorts naar de dokter.
  Longscan werd meteen gemaakt en diagnose was longontsteking.
  Kreeg geen test nadat dokter een vermoeden had en belde meteen naar een instantie maar ik kwam niet uit China. Iran of Italië.
  Kwam wel van mijn werk van Zuid duitsland 4 dagen.
  Naar huis gestuurd en voor 5 dagen antibiotica. Na 1 week koorts onder controle maar na 1.5 week na een middagdutje plots kortademig.
  Ik was volledig in paniek
  Kon mijn longen niet echt vullen
  Naar de spoed en zeiden dat ik hyperventileerde
  2 weken lang nachten moeten wakker blijven om slijm op te hoesten.
  Na 3 weken terug naar de spoed.
  Kortademigheid kon zeker 4 weken duren Door mijn eerdere longontsteking.
  Saturatie was eerder 97 en nu 100
  Dus ok
  Maar ik voelde me nog steeds niet goed.
  Zeer moe
  Na 3 weken diarree.
  1x per week de komende weken herhaalde zich dit.
  Telkens gebeld naar huisdokter.
  Ergste zou achter de rug moeten zijn.
  Nu 2 weken keelpijn.
  Elke dag nu wat beter
  Zijn 10 weken ver.
  Geen test gehad.
  Wel bloedtest maar geen antilichamen.
  Zit bij psycholoog omdat ik doodsangst heb opgelopen na vaststelling voor mij plotse kortademigheid.
  Niemand gelooft me en dat ik het zou kunnen gehad hebben en dat is nog erger

  • NNoz

   @Geert

   Hai Geert! Zoooo herkenbaar! Hoe gaat het nu met je? Ik heb zojuist een bericht geplaatst. Misschien herken je je in mijn verhaal. Ik mij wel in de jouwe! Jeeee wat een strijd. Groetjes Noz

  • SSonja

   @Geert,
   Ik geloof je wel mocht je mij verhaal willen lezen 13 juli Sonja.
   Zit nu in week 14 en nog steeds ziek helaas gaat heel langzaam het herstel.
   Hoop dat het inmiddels wat beter met je gaat.
   Luister goed naar je lichaam en laat mensen links liggen die jou niet geloven kost alleen maar energie!

  • NNina

   @Geert
   Ik geloof jou!
   Hier idem een doodsangst opgelopen omdat ik dacht te sterven door de plotselinge aanvallen van zware benauwdheid en andere heftige bijwerkingen.
   De geestelijke impact van deze aanvallen zijn enorm. Je staat niet alleen!

   Een warme groet, Nina.

 • RRosita

  Op 1 maart werd ik ziek; hoofdpijn, rillingen, gloeiend gevoel van binnen, maar geen koorts (35 graden). Inmiddels in mijn 13e week. 2 weken geleden had ik even het gevoel dat het goed ging; maar krijg steeds een terugval. De klachten zijn wel minder, maar wel wisselend aanwezig. Gisteren schouderpijn, pijn in mijn ribben en buikpijn; vandaag hoofdpijn, buikpijn, misselijk en pijn in mijn hand. Om moedeloos van te worden. Volgens de huisarts is wat ik voel post-viraal omdat het virus uit mijn lichaam en is, maar vraag me af of dat wel zo is.

  • MMat

   @Rosita
   Ik reageer even zelfde dag ziek geworden en zelfde verschijnselen. En einde lijkt nog niet in zicht.
   Nu spierpijn nek schouders borst en naproxen helpt er niet tegen. Soms een dag wat beter maar dat geeft tot nu toe alleen maar valse hoop

  • RRosits

   @Mat
   Ik was gisteren vrij summier in mij bericht omdat ik moe was. Ik heb de afgelopen weken veel klachten gehad; ik lees deze ook in veel berichten op deze site. Ik heb ook verschillende vitaminen ingenomen: Q10, Selenium, vit. C, D. Ik kreeg ook nog een vreemde branding links in mijn buik en vroeg mij af of dit een gevolg kon zijn van een overdosis vitaminen. Eergisteren begonnen met het afbouwen en slikte alleen vit. D. Gisteren een hele slechte dag; toch maar weer beginnen met vit. C+Zink. Voel me vandaag weer stukken beter. Ben benieuwd.

  • MMat

   @Mat
   En nu aan de diazepam vitamine d en fysio. Helpt iets met slapen. Niet tegen een lichte benauwdheid die maar niet weg wil en permanent erg moe. Waar veel lotgenoten mee te maken hebben.

 • AAnne Marie

  Voel me al twee maanden niet fit, zeer wisselend, een paar dagen gaat het goed, dan weer verhoging, hoesten, keelpijn en zeer moe. Ook rare hoofdpijn en een gevoelig oog.

  • MMina

   @Anne Marie ik hebt ook een last van een soort rare hoofdpijn en gevoelig oog. Ik ben mid-feb een paar dagen ziek geweest (keelpijn, verhoging, lichte druk op borst, verkouden en hoofdpijn, vooral achter linkeroog). mijn man heeft rond dezelfde tijd reuk en smaakverlies gehad. Nu, 4 maanden later, zijn alle klachten weg. Behalve de hoofdpijn achter en rond mijn linker oog, die is gebleven. Het oog zelf voelt ook gevoelig, een soort prikkend gevoel. bij kno en oogarts geweest die kunnen dit niet verklaren.

 • BBob

  Ik werd op 24 februari wakker met een droge hoest, 25 februari kreeg ik koorts en heb ik me ziek gemeld. Alle bekende verschijnselen van corona gehad. Erger dat ik ooit gehad had. 2 antibiotica en een kuur van prednison. 25 april waren de klachten weg op een hoest na. Vandaag om 27-5 hoest ik nog steeds en ben steeds moe.

 • MMarie

  Virale ziektes kunnen ook in geval van andere virusinfecties heel lang (jarenlang/soms altijd) hele nare na-effecten hebben en mogelijk zoals bv in geval Epstein Barr (ziekte van Pfeiffer) bij herhaling opnieuw voorkomen. Mbt tot Covid-19 zou dat ook het geval kunnen zijn/is het zeer wel denkbaar dat dat ook het geval zal zijn.

 • LLauren

  Na eind maart milde corona verschijnselen gehad te hebben (2 dagen lichte koorts, keelpijn), voelde ik me terug beter gedurende 2 weken en dan kreeg ik plots een enorme vermoeidheid terwijl de keelpijn bleef. Mijn man heeft een bevestigde corona test gehad dus de dokter denkt dat ik het ook gehad heb. Ik heb dit forum vaak gelezen en wou jullie laten weten dat ik me na 7 weken eindelijk terug beter voel. Uiteindelijk ben ik gestopt met fysieke inspanningen (ik voelde me telkens terug slechter na een wandeling van 2,000 stappen), gestopt met alchol en caffeine + begonnen met vitamine D te nemen en heb geprobeerd zo gezond mogelijk te eten (niet altijd makkelijk met weinig eetlust). Op een bepaald moment voelde ik me echt hopeloos. Ik hoop dat deze getuigenis jullie moed geeft en ik hoop dat iedereen die dit leest ook snel terug beter is.

  • NNoz

   @Lauren
   Hoi Lauren. Ik ben heel blij met je verhaal. Ik voel me moedeloos. Heb alle onderzoeken gehad. Geen corona. Maar wel alle symptomen. Dit al 3 maanden. Ik heb bovenaan een bericht geplaatst met m’n verhaal. Ik zit in een dip hierdoor. En jouw verhaal helpt.

   Groetjes Noz

 • JJolanda

  op 12 april begonnen de eerste klachten, verkouden, keelpijn,oorpijn, een hese stem en koorts. Huisarts dacht aan een verkoudheidsvirus. Na 3 weken weer gebeld naar de huisarts, omdat de klachten maar bleven aanhouden, geen koorts meer, maar daarvoor in de plaats kreeg ik een flinke benauwdheid/ droge hoest erbij en veel slijm en ben heel erg vermoeid . Heb daar medicijnen voor gehad. Nu ben ik 7 weken verder ben nog steeds erg vermoeid, douchen is al een hele opgave. Slaap super veel, nog steeds last van een hese stem/ droge hoest en keel en oorpijn. Ik ben niet getest, maar de dokter heeft gezegd dat dit onder de milde vorm valt van corona. Ik ben sinds 1,5 week officieel ziekgemeld, ik heb de overige periode gewoon doorgewerkt vanaf huis. Werk wilt graag dat ik weer aan het werk ga al is het een uurtje per dag, maar ik zou niet weten hoe. Geest wilt van alles, maar mijn lichaam kan niet!hoe lang gaat dit nog duren en is dit daadwerkelijk corona?!? #superfrustrerend#

 • EEdwin

  Ik kreeg 13 maart klachten van buikpijn, hoofdpijn, keelpijn, benauwdheid, drukkend gevoel op de borst, ademhalingsklachten en diaree. Inmiddels nog steeds elke dag keelpijn.

  • GGeert

   @Edwin

  • NNoz

   @Edwin

   Hoi Edwin! Zelfde schuitje hier. Ik heb op de dagen van openbaring ook diarree gehad. De rest van je verhaal is zo herkenbaar. Ik ben 3 maanden verder en vooral enorm benauwd. Long lijkt zich niet te vullen. 1 long. Rest van de klachten zoals die van jou. Heel veel sterkte.

 • MMarianne

  Op 12 maart eerste klachten: hoofdpijn, oorpijn, verstopte neus ( maar niet snotteren) eerder pijnlijke droge neus, niezen keelpijn en koortsgevoel. Klachten komen en gaan. Een moment weer fit, ander moment koortsig, spierpijn. Enz. Soms diarree en overgeven. Klachten duurden ca. 6 weken, toen werd het twee weken wat minder, nu weer erger. Hallo dat is dus nu al ruim 2,5 maand!! Herkenbaar?

  • Iirene

   @Marianne, heel herkenbaar.
   bij mij precies hetzelfde, ook vanaf 12 mrt. huisarts bellen, bloedprikken, voorhoofdsholteontsteking, antibiotica. klachten bleven, weer bloed geprikt, niets te zien.
   dat is dus wel in orde, maar de klachten blijven en ja, ik wordt op de hoop gegooid; corona.
   sterkte in ieder geval.

  • Ppam Hermelink

   @Marianne
   Ik heb precies dezelfde klachten, vanaf 14 maart. nu net naar internist geweest en op alles getest, scans gehad alles prima. nu eindelijk corona antistoftest gehad. ik ben benieuwd!

  • MMay

   @Marianne

   Ook 12 mrt ziek geworden.
   Extreme vermoeidheid, pijn borst.
   Hoesten. Kleine klusjes of een wandeling. Gaat heel langzaam wat beter. Minder terugval nu.
   Buiten diep inhalen geeft letterlijk meer lucht en ruimte. Gisteren gefietst en boodschappen gedaan. Stelt niks voor maar voor mij nu een enorme overwinning. Tip: leg de lat laag en geniet van wat wel gaat.
   Ik ben zelf ,voor corona, erg druk privé en in werk. Humor houden, het gaat stukken beter zonder stress en moeten presteren.
   Sterkte voor iedereen.

  • Mmiranda

   @Marianne en moet je dan ook al die tijd binnen blijven want dat lijkt me zo moeilijk als het op en neer gaat.

 • EElly

  Ik ben positief getest op Corona. Na 7 weken nog steeds verhoging tussen 37.2 en 37.9. Branderigheid in mond, neus en luchtpijp. Soms hoest en niesbuien. Ontzettend moe. Soms gaat het 1 dagje beter, maar de volgende dagen weer terug naar af. Heel erg moe.
  Werkgever informeerd 2 maal per week. Vind ik niet erg, want het is ook fijn dat ze met je meeleven.

  • NNoz

   @Elly

   Hoi elly. Ik heb zojuist een bericht geplaatst hierboven. Ook ik had na 6 weken nog steeds koorts. (38.3 tot 38.7) Die is afgenomen. En vandaag wassie weer 37.3. Verhoging. How voel je je nu? Ik ben 3 maanden verder en de enorme benauwdheid is er nog altijd. Is al 3 maanden een gevecht. Ben dood op. Fijn herkenning te lezen.

  • KKevin

   @Noz

   Ik zit er ook al mee vanaf 12 maart om gek van te worden ik lig nu ook weer zonder lucht op de bank niet meer normaal al bijna 5 maanden ziek koorts koppijn schouder pijn rug pijn benauwd.rijp voor gekken huis serieus ik kan er niet meer tegen

 • EEric

  @X

  Beste,

  Ben je nu beter dan?

 • TTruus

  @Alice, hoi.
  12 dec, coronat begon met heftige duizeligheid, gevold door hoofdpijn, misselijk, diarree, rare buikgevoel.
  Pijn in de bovenbenen vnl. Onderrug. Op de rug bleef t verhuizen. Echter voldoende lucht.
  Ha bezocht : corona longen met 100 sateratie. Ontstekingswaarde verhoogd.
  Nu 10 jan. Ik ben weer aan t werk, in de zorg. Bij inspanning, hoofdpijn , druk op de rug. Gesloopt.
  Maar we geven niet op wel.
  Ik ben n sportvrouw op de race fiets. En fiets nu 5 km
  Ook ik maak me zorgen.
  Ik heb me aangemeld voor herstelzorg. Verwijzing vis huisarts.

 • JJolanda

  @Alice
  Hoi Alice, ook ik heb nog steeds klachten, ik was 24 december positief getest! Ik ben ontzettend moe en futloos en heb elke dag hoofdpijn! Wel langzamerhand ruik en smaak terug..

  Vraag mij ook af.. wat is herstel-zorg gaat dit via huisarts??

 • RRob

  @Alice ja herken het volledig. Is inderdaad erg frustrerend. Wil wel maar wordt continue teruggefloten. Ik ga traject in met ergo en fysiotherapie.

 • XX

  @Alice

  Geef de moed niet op hier hetzelfde..24okt 2020 positief getest nu nog steeds enorme opgave om dagdagelijkse dingen te doen alles kost mij een hoop energie waarbij ik savonds na werken niets extra meer kan doen sta moe en duizelig op kan overdag niet slapen wordt snachts vaak wakker vaak benauwd kortademig trappen maken vermijd ik alles kost me een hoop energie.. vergeetachtig geen concentratie soms verward spierpijnen in benen en rug die soms opduiken zwaar hoofd van smorgens tot savonds met duizeligheid misselijk en overgeven. Hulp of advies voor deze mensen is schaars of niet erkend dokters zeggen dat ik geduld moet hebben maar ik wil vooruit en iets halen uit elke dag dit brengt frustratie met zich mee maar ik geef niet op ik hoop op een dag dat dit alles verdwijnen zal courage!

 • PPasquale

  @Truus
  Hoi lieve truus ik hetzelfde ook sportster. Wat is herstelzorg aub

 • MManon

  @Kate

  Heb je wel laten testen?

 • AAnita

  @Arwen
  Geeft niet hoor, het is ook best frustrerend. Ben 31 jaar en vind t soms ook lastig te accepteren dat ik dit soort klachten heb. Daarnaast ook dat t niet verder onderzocht wordt, maar als normaal/acceptabel wordt gezien. Sinds een tijdje voelt m’n nek/strottenhoofd als stijf/vast. Ben naar een osteopaat geweest, want ik zoek steun/oplossingen. Deze zegt dat t vast zitten mogelijk de zenuwen, die reuk en smaak waarnemen, bekneld. Hierdoor krijg ik reuk en smaak mogelijk veranderd binnen. Ben inmiddels sinds een paar weken met fysio gestart om m’n conditie te bevorderen en ben benieuwd wat dit alles mij gaat brengen..

 • AArwen

  @Anita

  Hey Anita, Ik herken dit helemaal, zelf al iets meer dan 2 maanden last van vieze en nare geuren. Helaas, lijkt er ook geen verandering in te komen. De KNO-arts zei dat zoiets weleens 1 jaar kan duren. Sorry als mijn berichtje negatief overkomt. Laten we hopen dat het zo snel mogelijk goed komt, je bent niet de enige we redden het!
  Mvg,
  Arwen

 • SSabine

  @Petra
  Pijn tussen de schouderbladen en hartkloppingen met benauwdheid kan ook op een komende hartaanval wijzen bij vrouwen. Als er hart- en vaatziekten in de familie voorkomen kan het geen kwaad om even een filmpje te laten maken bij de huisarts, wie weet kom je ergens achter. Groetjes Sabine

 • SSonja

  @Petra,

  Zelfde hier nu week 14 alle klachten en angstige momenten wel gehad hoop ik.Rot pijn tussenschouderbladen en armen tintelingen in hand en vingers is nu 5 weken elke dag.eerst was het matige pijn af en toe.hier begon het mee 14 weken geleden.maakte er toen nog een grap van zit zeker teveel..
  Kan amper wat doen niks tillen,vloer dwijlen ofstofzuigen.
  Kuchen blijft ook kortademig na inspanning.
  Doe het rustig aan want wil geen terugval voor de 5e keer.

 • CCarla Vogelaar

  @Petra mijn man en ik zijn eind maart ziek geworden. Ik had pijn op de borst, keelpijn en pijn tussen de schouderbladen. Mijn man heeft zeker 2 maanden nog gehoest. Nu heb ik nog steeds druk op m’n borst en ook na gewone huishoudelijke dingen krijg ik pijn tussen mijn schouderbladen,

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.