Gloednieuwe zorgverzekering ‘Vink Vink’ biedt scherpe premie

Gloednieuwe zorgverzekering ‘Vink Vink’ biedt scherpe premie

Artikel door: Thomas - 38 reacties

Gloednieuwe zorgverzekering ‘Vink Vink’ biedt scherpe premie

Nederland is een nieuw verzekeringslabel rijker. Maak kennis met de Vink Vink zorgverzekering.

Het gloednieuwe label richt zich op verzekerden die hun zorgverzekering goed, maar snel geregeld willen hebben, zonder al te veel poespas. Eenvoudig afsluiten en overstappen, zodat je deze taak even snel kunt afvinken ‘Vink Vink’.

Het nieuwe merk vormt een onderdeel van verzekeraar Menzis.

Bereken hier jouw premie voor Vink Vink.

Wat kost het?

De basisverzekering van VinkVink is zeer scherp geprijsd: slechts 111,00 euro per maand bij een eigen risico van 385 euro. Daarmee is het direct de op 2e na goedkoopste basispolis van Nederland.

De top 5 van 2022:

 1. ZieZo (budget): € 108,25
 2. ZEKUR (budget): € 110,40
 3. FBTO (natura): € 110,95
 4. VinkVink (combinatie): € 111,00
 5. ZieZo (natura): € 112,25

Vergelijk deze top 5 hier.

Wat voor verzekering is het?

Dit moet je weten over de VinkVink basispolis:

 • Het is een online combinatiepolis met ruime zorgkeuze
 • Je krijgt volledige dekking bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • De dekking is lager voor niet-gecontracteerde zorg (50 tot 100 procent)
 • Je krijgt 17,00 euro maandkorting bij een verhoogd eigen risico (885 euro)

Kan ik me aanvullend verzekeren?

Ja, VinkVink heeft drie aanvullende modules die kunt toevoegen boven op de basisverzekering:

Aanvullende polisDekkingPremie p/m
Buitenland & TandongevalSpoedzorg (Werelddekking)
€ 10.000 bij tand ongevallen
€ 1,50
Tand€ 250 (75% van de rekening)
€ 10.000 bij tand ongevallen
€ 11,75
BundelOngevallendekking, fysio en tand
Buitenlandverzekering
Toegang tot premium apps, zoals headspace, fysiozelfcheck
€ 6,75

Uniek aan ‘Bundel’ is dat deze het hele jaar door is af te sluiten. Een module met dekking voor reguliere fysiotherapie ontbreekt, maar er is wel dekking na een ongeval voor fysio en u kunt bij lichte klachten een oefenprogramma advies krijgen via de fysiozelfcheckapp.

Kan ik overstappen naar VinkVink?

Dat kan zeker! Bekijk onze zorgvergelijker en vergelijk VinkVink met het overige aanbod zorgverzekeringen.

Goed om te weten bij een overstap:

 • Je huidige ziektekostenpolis wordt automatisch voor je stopgezet per 31-12-2021
 • Je VinkVink zorgverzekering gaat in per 01-01-2022
 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd na je overstap

38 reacties

 • JJos

  Vage gasten dit schiet niet op
  Niet om aan te raden

 • RRenee

  Waardeloos!!! Geen contact mogelijk. Chat werkt niet, is ook alleen in niet privacy vriendelijke modus te gebruiken en doet het dan nog steeds niet. Hebben oude verzekering niet opgezegd. Ik krijg geen contact en zit nu met het probleem van twee verzekeringen. Niet aan beginnen deze verzekeraar!!!

  • VVinkVink

   @Renee
   Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je geen contact met ons krijgt. Ik heb het geprobeerd, maar de chat werkt wel gewoon. Heb je het al via deze link geprobeerd: vinkvink.nl/contact Rechtsonder staat een groen balkje. Als er iemand beschikbaar is staat er ”praat met een expert”. We zijn bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 op werkdagen. Probeer het ook eens via een andere browser of apparaat. We helpen je graag om het probleem met je verzekering op te lossen! Hartelijke groet, Silke – Vink Vink

  • VVinkVink

   @Renee dat klinkt niet goed! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dubbel verzekerd bent. Ik zie niet dat er problemen zijn met de chat, er zijn op dit moment medewerkers online. Is de chat bezet? Dan is het even druk. In dat geval raad ik je aan om het op een later tijdstip nog eens te proberen. Vriendelijke groet, Marcelle – VinkVink

 • BB grent

  Hallo, ik probeer in te loggen met DigiD. Maar geeft telkens de melding: gegevens ophalen. Ik kom niet verder!

  • VVinkVink

   @B grent, hopelijk is het inmiddels gelukt. Neem je anders even contact op zodat we je verder kunnen helpen? vinkvink.nl/contact. Hartelijke groet, Tessa – VinkVink

 • JJack

  Goedenavond,
  Beetje laat dat ik dit vraag. Maar ben nu verzekerd bij Menzis en zou graag overstappen. Echter is het voor mij van belang dat mijn psycholoog (specialistische ggz zonder opname) ook een overeenkomst met Vinkvink heeft. Kan ik er, wegens haar overeenkomst met Menzis, van uitgaan dat dit het geval is?
  Ik hoop van harte dat u dit nog leest.
  Bedankt voor uw tijd,
  Jack

 • DDirk

  Ik zie dat vinvink onderdeel van Menzis is. Ik zit bij Anderzorg en dat is ook van Menzis. Hoe zit dat?

  • VVinkVink

   @Dirk VinkVink is, net zoals Anderzorg, inderdaad een onderdeel van Menzis. Beide verzekeringen zijn anders en hebben hun eigen verzekeringsvoorwaarden. Meer informatie vind je op onze website. Met vriendelijke groet, Nadja – VinkVink

 • JJolanda

  Hallo,

  Mijn bewindvoerder wil graag met jullie in contact komen hoe kan zij dit doen?

  • VVinkVink

   @Jolanda Het is alleen mogelijk om via Chat met ons contact op te nemen. Dat geldt ook voor je bewindvoerder. Met vriendelijke groet, Brigit -VinkVink

 • TTutu

  Open je de app om je premie te berekenen moet je je geboorte datum invullen waar logisch is. Maar dat kan niet handmatig. Ik moet dus vanaf deze maand 58 x 12 keer op pijltje klikken om op mijn geboorte maand te komen. Ook heb van alles geprobeerd om dit anders te kunnen doen…… niet gelukt dus dan maar naar andere zorgverlener…..vreemdste kans voor Vink Vink.

  • VVinkVink

   @Tutu had je gezien dat je het kalendertje kunt aanklikken? Wanneer je dan op het jaartal klikt kun je het daar makkelijk en snel wijzigen door te scrollen. Met vriendelijke groet, Brigit – VinkVink

 • Ppeter

  Nieuw betekent niet altijd beter. Als ik de reacties hier zo lees gaat dat ook in dit geval op. Weinig info en een verzekeraar die nergens op reageert (b.v. hier) dat schiet niet op….dus laat maar, ik zoek nog even verder.

  • VVinkVink

   @peter de reactie liet even op zich wachten, maar ik ben er 😉 Ik lees dat je wat info mist. Kun je ook aangeven wat je precies mist? Misschien kan ik je op weg helpen. Hartelijke groet, Marcelle van VinkVink.

 • LLydia de Grijff

  Ik durf niet en blijf lekker bij Ditzo. Erg tevreden over.

  • VVinkVink

   @Lydia de Grijff ik lees dat je tevreden bent over je huidige zorgverzekering en dat je niet durft over te stappen. Ik ben wel benieuwd waar je precies bang voor bent, wil je dit delen? Vriendelijke groet, Marcelle VinkVink.

 • EErna

  Probeer contact te krijgen maar zie geen chat,telefoonnummer of email adres erg vreemd.

  • EEKraan

   @Erna
   Vink Vink heeft een chat. maar die is nu inactief… ik heb ook een vraag, maar kan die dus niet stellen. idd geen tel nr en geen mailadres. vinkvink is een onderdeel van menzis.

  • VVinkVink

   @Erna lastig dat je ons niet kon bereiken. Je bereikt ons door een chat te starten via onze website. Dit kan via het menu onder Service en Contact. Vriendelijke groet, Marcelle van VinkVink.

 • PPinkpink

  Beetje raar vink vink
  Hoe kan ik met nu aanmelden 23-11
  Als vink vink nog helemaal niet weet of ze contracten hebben met ziekenhuizen in utrecht stad
  Bizar

  • VVinkVink

   @Pinkpink goede vraag! Momenteel zijn wij nog in onderhandeling met ziekenhuizen. Onze intentie is om goede afspraken met alle ziekenhuizen te maken. Stel dat we er onderling toch niet uitkomen bij een bepaald ziekenhuis, dan kun je altijd terecht in een ander ziekenhuis bij jou in de regio. Onze afdeling Zorgadvies zoekt dan graag samen met jou naar een passende oplossing. Hartelijke groet, Marcelle van VinkVink.

 • HHans van de wouw

  Jammer zo weinig info Vink Vink over contract met ziekenhuizen en fysio wat kost aanvullende verzekering gebitsprothese etc etc

  • VVinkVink

   @Hans van de wouw natuurlijk wil je graag meer weten over gecontracteerde zorgaanbieders. Je vindt alle gecontracteerde zorgaanbieders op onze website in het menu onder Zorgvinder. Voor een overzicht van ons aanbod en de premies ga je in hetzelfde menu naar Zorgverzekering. Moet lukken toch? Laat het gerust weten als je nog vragen hebt. Vriendelijke groet, Marcelle van VinkVink.

 • EElles van Helden

  L.D.,

  Ik heb me aangemeld voor 2022 bij Vink Vink..Tenc1ste vind ik het heel vervelend dat nergens een telefoonnummer te vinden is. Bij spoed wil je bellen en niet in de wachtrij op Whatsapp belanden
  Welke ziekenhuizen zijn gecontracteerd u. Utrecht en omgeving?
  Waarom gaat de tandarts ineens naar 75% inplaats van 100?
  De premises worden hoger en hoger en er wordt alleen maar afgeknabbeld.

  • AAs

   @Elles van Helden Waarom aanmelden als je hierop nog geen antwoorden hebt?

  • VVinkVink

   @Elles van Helden leuk dat je voor VinkVink hebt gekozen, welkom! VinkVink heeft geen telefoonnummer. Wil je contact opnemen met ons? Start dan chat via onze website. Natuurlijk wil je ook graag weten bij welke zorgaanbieders terecht kunt. Gecontracteerde zorgaanbieders vind je op onze website in het menu onder Zorgvinder. Voor de tandarts bieden we inderdaad een dekking van 75% tot een maximum van € 250 per kalenderjaar. We knabbelen hier niets af, we zijn immers nieuw 😉 Hartelijke groet, Marcelle van VinkVink.

 • LLia

  De verzekering is niet goedkoper dan bijv.bewuzt.
  Er zit geen fysio in de pakketten.
  Dus zo goedkoop is hij niet!

  • VVinkVink

   @Lia terecht dat je dit opmerkt. We bieden inderdaad geen pakket aan met dekking voor fysiotherapiebehandelingen. Wel bieden we binnen de VinkVink Bundel gratis toegang tot de premium FysioZelfCheck app. Goed om te weten; meld je je voor 1 januari aan voor de VinkVink Bundel? Dan krijg je deze de eerste maand gratis 🙂 Vriendelijke groet, Marcelle van VinkVink.

 • HHenk T

  Ik heb mijn besluit in principe al genomen, overstappen naar jullie!
  De prangende vraag is deze? Jullie zijn met ieder ziekenhuis in onderhandeling, wanneer komt
  hierop uitsluitsel.
  Ik zie met belangstelling uw antwoord tegemoet.

  Henk

  • WWillem

   @Henk T. Ik ook

  • VVinkVink

   @Henk T leuk dat je voor VinkVink hebt gekozen, welkom! Momenteel zijn wij nog in onderhandeling met ziekenhuizen. Onze intentie is om goede afspraken met alle ziekenhuizen te maken. Stel dat we er onderling toch niet uitkomen bij een bepaald ziekenhuis, dan kun je altijd terecht in een ander ziekenhuis bij jou in de regio. Onze afdeling Zorgadvies zoekt dan graag samen met jou naar een passende oplossing. Hartelijke groet, Marcelle van VinkVink.

 • KKemper Hja

  Krijg geen rekening thuis als ik zorg nodig heb?

  • VVinkVink

   @Kemper Hja wat voor rekening bedoel jij? Het eigen risico is wel van toepassing op zorg die we vanuit de Basisverzekering vergoeden. Heb je het volledige eigen risico verbruikt en maak je gebruik van gecontracteerde zorg? Dan ontvang je geen rekening. Vriendelijke groet, Marcelle van VinkVink.

 • SSonjabosman

  Wat voor adder zit er onder het gras.
  Is goedkoop niet een teleurstelling
  Als blijkt dat er veel behandelingen
  Niet worden vergoed.

  Graag een duidelijker overzicht.

  • VVinkVink

   @Sonjabosman ik lees dat je wat wantrouwend bent en dat snap ik. Met VinkVink kies je voor een online verzekering waarbij je alles zelf regelt. Mede hierdoor kunnen we jou een scherpe premie bieden. Ik proef in je reactie dat je graag meer wilt weten over onze vergoedingen. Dit vind je terug op onze website in het menu onder het kopje Vergoedingen. Vragen? Laat het gerust weten. Ik help je graag. Vriendelijke groet, Marcelle van VinkVink

 • TTeun van der Lee

  Wat houdt een combinatiepolis precies in? Hoe zit het met een aanvullende verzekering voor buiten Europa? Waar kan ik de gecontracteerde zorgverleners vinden? Gaarne (veel) meer info.

  • VVinkVink

   @Teun van der Lee bedankt voor je interesse in VinkVink. Logisch dat je meer informatie wilt. Ik help je graag op weg. Een combinatiepolis is een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis. De VinkVink Basisverzekering is een verzekering die grotendeels een naturaverzekering is. In onze verzekeringsvoorwaarden gaan we hier uitgebreid op in. Je vindt de voorwaarden op onze website in het menu onder Service en Contact.

   Voor een aanvullende verzekering buiten Europa kun je kiezen voor de module ‘Buitenland en Tandongeval’. Daarnaast is deze dekking ook opgenomen in de VinkVink Bundel. Meld je je voor 1 januari 2022 aan voor de VinkVink Bundel? Dan krijg je deze de eerste maand gratis 🙂

   Goed dat je ook informeert naar gecontracteerde zorgaanbieders. Alle gecontracteerde zorgaanbieders vind je in op onze website in het menu onder Zorgvinder. Vragen? Dan weet je ons te vinden. Hartelijke groet, Marcelle van VinkVink.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.