Klanten Promovendum en Besured verhuizen naar VGZ in 2022

Klanten Promovendum en Besured verhuizen naar VGZ in 2022

Artikel door: Thomas - geen reacties

Klanten Promovendum en Besured verhuizen naar VGZ in 2022

Heb je op dit moment een zorgverzekering bij Promovendum, Besured of National Academic? Dan wordt je basis- en aanvullende polis in 2022 automatisch verhuisd naar VGZ. Dit valt te lezen op de website van de verzekeraar.

VGZ had de ruim 200.00 klanten van Promovendum, Besured en National Academic al sinds begin 2021 onder haar hoede als risicodrager. In de jaren daarvoor vielen de verzekeringen onder het Luxemburgse IptiQ. De individuele zorglabels van deze merken komen hiermee te vervallen.

Waarom deze wijziging?

Het is niet helemaal duidelijk waarom klanten hun zorgzaken straks direct gaan regelen bij VGZ. Mogelijk heeft het iets te maken met het verzoek van Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De toezichthouder wil dat de markt van zorgverzekeringen transparanter wordt en dat basisverzekeringen binnen eenzelfde concern niet teveel op elkaar lijken.

De NZa is verder van mening dat verzekeraars zich meer zouden moeten onderscheiden op basis van dienstverlening aan verzekerden en de zorginkoop. 

Wat wordt de premie in 2022?

Volgend jaar stijgt de nominale zorgpremie met 44 euro per verzekerde naar een totaalbedrag van 1.522 euro. Maandelijks betekent dit een gemiddeld bedrag van 126,83 euro per Nederlander per maand

Uiteindelijk is het aan VGZ zelf om de definitieve premie vast te stellen voor de basis- en aanvullende verzekering. Op 12 november wordt meer duidelijk. Mogelijk krijgen de voormalige klanten van Promovendum en Besured een collectiviteitskorting op de basis- en aanvullende verzekering.

Vrije keuze

Overigens hoeven klanten van Promovendum, Besured en National Academic niet in te gaan op het nieuwe aanbod van VGZ. Zij hebben – net als iedereen in Nederland – de vrije keuze om een andere zorgverzekering te kiezen.

In de periode 12 november tot en met 31 december kun je namelijk overstappen, waarbij de oude zorgpolis automatisch voor je wordt opgezegd.

Bronnen:

  • Website VGZ (1 en 2)
  • National Academic (3)

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.