Dit zijn de 4 wijzigingen in het basispakket van 2023

Dit zijn de 4 wijzigingen in het basispakket van 2023

Artikel door: Koen Kuijper - 93 reacties

Dit zijn de 4 wijzigingen in het basispakket van 2023

Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in een brief aan de Tweede Kamer de wijzigingen voor de Zorgverzekeringswet in 2023 uiteengezet. Daarin zitten ook een aantal belangrijke veranderingen voor de dekking van het basispakket.

Dit zijn de vier belangrijkste wijzigingen voor het komende jaar:

1. Coronazorg

Er zijn nog steeds een hoop Nederlanders die aan het herstellen zijn van corona. Sommigen van hen hebben hier extra hulp bij nodig, bijvoorbeeld in de vorm van fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, logopedie of dieetadvies.

Iemand die kampt met vermoeidheid, conditieverlies, verlies in spierkracht of benauwdheid kan maximaal 50 behandelingen fysiotherapie of oefentherapie vergoed krijgen vanuit de basisverzekering.

Koen Kuijper (Zorgwijzer)

Tot 1 augustus wordt deze extra zorg vergoed uit het basispakket. Gelukkig heeft de minister deze regeling nog met een jaar verlengd tot en met 1 augustus 2023, zodat ook patiënten die volgend jaar moeite ondervinden van de zorg gebruik kunnen maken.

2. Vitamine D

Onlangs adviseerde Zorginstituut Nederland om vitamine D bevattende geneesmiddelen te schrappen uit het basispakket. Minister Kuipers heeft dit advies nu overgenomen. Per 1 januari 2023 verdwijnt de vergoeding van Vitamine D via de zorgverzekering. Dit betekent dat iedereen nu zelf voor de kosten van vitamine D moet opdraaien.

Voor iemand die gebruikt maken van een receptmiddel met hoge dosering kunnen de totale extra kosten oplopen tot maximaal 79 euro per jaar.

Check ook eens onze Zorgwijzer over vitamine D, met informatie over wat vitamine D precies is, waar het in zit en hoeveel je nodig hebt.

3. Combinatietest

De combinatietest voor zwangere vrouwen wordt niet meer vergoed vanuit het basispakket. Reden hiervoor is dat te weinig vrouwen gebruikmaken van de test, waardoor niet langer aan de kwaliteitsrichtlijn kan worden voldaan en de kwaliteit niet langer kon worden gewaarborgd.

De combinatietest werd in het verleden meer gebruikt en betreft een bloedtest en nekplooimeting.

4. NIPT

De Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) voor zwangeren blijft wel gewoon beschikbaar en wordt per 1 april 2023 middels een overheidsregeling buiten het basispakket om aangeboden. De eigen betaling van 175 euro die eerst gold, komt daarmee te vervallen.

Als er sprake is van een medische indicatie gaat de financiering wel via de zorgverzekering, maar hoeft hiervoor geen verplicht eigen risico meer te worden betaald. Dit geldt per 1 januari 2023.

Met de NIPT kunnen vrouwen hun ongeboren kind laten checken op chromosoomafwijkingen, zoals het down-, edwards- en patausyndroom.

93 reacties

 • RRuby Moore

  My marriage was deteriorating more and more, but thanks to the method I found on the internet, to achieve the result I wanted in getting my husband back and our family being whole again,I refused to let another woman take away the father of my 3 kids away from me, I began to follow the method from Dr. Santo and the results were wonderful, my husband has now cancelled his divorce papers, which he had already filed for. I’m recommending him to you to get in contact with him via Call or WhatsApp : +2348141975095 …
  He also cure diseases like HERPES, ALS, COLD SORES, HPV, HEPATITIS, CANCER, STROKE, STD, WARTS, DIABETES etc….
  Email him for HELP ( Drsanto4@gmail. com )

 • EE.

  Niet te geloven! Je gebruikt al een hoeveelheid medicatie, omdat je chronisch ziek bent. Je betaalt je scheel aan de zorgverzekering en eigen risico en dan moet je ook nog eens de D- Cura zelf gaan betalen. Hoe dan? Chronisch ziek is 9 van de 10 keer arbeidsongeschikt, dus een uitkering die geen vetpot is. Het is die Ernst Kuipers hoog in de bol geschoten sinds hij een functie binnen de regering heeft gekregen. Hij is omgedraaid als een blad aan een boom. Kom op, denk eens een beetje na voor je zulke beslissingen neemt. Heel veel mensen komen hierdoor in de problemen, maar daar zit de regering niet mee. Het kan wel op de stapel ellende die al op de bureaus liggen.

 • EE.

  Niet te geloven! Je gebruikt al een hoeveelheid medicatie, omdat je chronisch ziek bent. Je betaalt je scheel aan de zorgverzekering en eigen risico en dan moet je ook nog eens de D- Cura zelf gaan betalen. Hoe dan? Chronisch ziek is 9 van de 10 keer arbeidsongeschikt, dus een uitkering die geen vetpot is. Het is die Ernst Kuipers hoog in de bol geschoten sinds hij een functie binnen de regering heeft gekregen. Hij is omgedraaid als een blad aan een boom. Kom op, denk eens een beetje na voor je zulke beslissingen neemt. Heel veel mensen komen hierdoor in de problemen, maar daar zit de regering niet mee. Het kan wel op de stapel ellende die al op de bureaus liggen.

 • FFriedie verberne

  vraagje ik maag met calcium stoppen maar moet wel vitaminen d lnnemen maar dat zit erbij wat moet ik nu doen of zie ik het verkeerd,dus 2 in een zo kan ik toch niet stoppen met de calcium gr Friedie.ik hoor het graag

 • YYvonne

  Ik moet verplicht na een maagverkleining de rest van mijn leven Calci chew met D3 innemen.
  3x per dag 1 tablet. Nu wordt vitamine D niet meer vergoed en dus ook de Calci Chew niet meer. Kan niet zonder deze medicatie ivm overige klachten die je kunt krijgen als je het niet slikt.
  Kosten: 45 euro per 3 maanden. Dus mag ik 180 euro per jaar betalen.
  Voor die mensen die Chronisch gebruik moeten maken van dit soort producten is geen oplossing.
  Beter onderzoek naar de gevolgen van het schrappen van medicijnen lijkt me wel logisch.

  • AAnne

   @Yvonne

   Je kunt echt wel goedkoper met je medicijnen.
   Ik ben heel weinig kwijt. Fit for me is een hele dure. Snuffel Internet eens rond. Bv vitaminen op recept.
   Vele malen goedkoper.
   Succes

 • YY.

  Voor mij is vitamine d van levensbelang. Deze heeft heel veel invloed op oa b12. Mijn lichaam breekt 3 soorten vitamines snel af en die hebben invloed op het zenuwstelsel en spieren. Is d te laag heeft dat invloed op de anderen met hele grote gevolgen. Tot verlamming hartritmestoornissen ademhalingsstoornissen en helse pijnen toe, over de andere klachten die spelen maar niet te spreken. Een ongeluk ligt dan op de loer. En het leven is al niet veel maar is dan niet leefbaar meer. Ook frustrerend is dat ik niets te zeggen heb over mijn lichaam aangezien de regering beslist wat ik wel of niet toegediend krijg. Zelf betalen wordt lastig. Alles wordt duurder, je krijgt daar minder voor terug en mijn inkomen stijgt minimaal tot niet en door de hoeveelheden die ik nodig heb is 79 euro niet genoeg. Het blijkt maar weer dat geld meer waarde heeft dan de mens.

 • AAnkie

  Omdat ik vanwege schildklierkanker geen schildklier en bijschildkliertjes meer heb, kan ik geen kalk uit voeding opnemen. Ik betaal zelf al Magnesium en nu ook nog de Calsium. Omdat ik veel moet nemen komt het op een aardig bedrag per maand. Ik denk dat ze onderscheid moeten maken tussen mensen die het preventief gebruiken of uit chronische, medische noodzaak.

  • HHenriette

   @Ankie
   Ik zit met het zelfde probleem. Schildklierkanker en geen bijschildklieren meer. Ik slik Etalpha en Tacal D3. Ik heb contact gehad met het ministerie en die zei dat ik geen vergoeding krijg. Maar ik zie bij zorginstituut Nederland werkagenda van het ministerie een ander verhaal. Mensen met slecht/of geen bijschildklier krijgen nog wel vit. d vergoed. Ik snap er niets meer van. Wij slikken het niet voor onze lol.

 • Ccobi

  Daar ben ik het mee eens ik heb ze ook nodig niet normaal dat je het zelf moet gaan betalen

 • AA.Said

  Domme beslissing over vitamine D!

 • IIneke

  Het zou fijn zijn als mensen die dit op voorschrift van de arts krijgen, en het dus nodig hebben blijkbaar, vitamine D3 /calcium toch nog kunnen krijgen via de apotheek, met enige betaling desnoods.
  Het is nogal duur om ineens 10 euro per potje te moeten betalen: 120 euro per jaar…
  Dat is wat de apotheek mij vertelde, dus dat bedrag van maximaal &9,00 euro klopt echt niet.
  De zorg is duurder als mensen met een breuk moeten worden behandeld.

  • IInge

   Daar ben ik het helemaal mee eens. Botbreuk of operatie aan ingezakte rugwerels kosten vele malen meer.
   Bedankt mijnheer Hogervorst met die goedkope marktwerking van u.

  • AAnna

   @Ineke
   Sluit ik mij helemaal bij aan. Bovendien slik ik 3 calcichew per dag wegens slechte opname, wat uitkomt op 36 potjes per jaar. Volgens jouw berekening zou dat 360 euro zijn,dus hoe ze aan maximaal 79 euro komen is mij ook een raadsel. Samen met alle andere verhogingen is dat niet te betalen.

  • RRudy

   @Anna

   Het is inderdaad schandalig. Ik slik calcichew al jaren Dat werd toen ineens Tacal D3. Goedkoper uit een goedkoop land. Was ik al niet blij mee. En nu dit weer. Dan maar osteoporose voor de ouderen ?????

  • GGerdien

   @Anna
   De calcichew kun je vervangen door 2 potjes calcium van 1000mg van het kruidvat . Die door de helft doen.
   Dan 6 potjes vit de van de aldi, 2 per dag.
   Totale kosten 26 euro voor 1 jaar.

  • Ffreddy langeler

   @Ineke,
   Helemaal mee eens, dat dit onder het zorgpakket moet blijven. Nu is deze maatregel het paard achter de agen spannen. Immers er komen, zijn steeds meer ouderen met brozere botten. Door vitamine D3/calcium te slikken vertraagt ditproces. Nu zullen velen vanwege de kosten het niet met kopen, slikken met gevolg veel meer botbreuken, thuiszorg nodig heben; hun zelfredzaamheid voor een tijd verliezen. Dat moeten we toch niet willen

 • DDave Deijkers

  Mijn lichaam neemt geen vitamine D op van zon, noch voeding- en daarbij kan ik door verschillende aandoeningen bijna niet eten. Ik heb wel voedingsdrankjes om proteïnen binnen te krijgen in verband met mijn spieren maar dat kan maar beperkt omdat de drankjes waar geen lactose in zit te weinig proteïnen bevatten en bij verveelvoudigden om aan de juiste voedingsstoffen en proteïnen te komen kan mijn maag het niet aan dus voeding kom ik, nu ik ook lactose en glutenvrije producten niet meer kan betalen te kort. Ik heb twee spierziekten, en een auto immuunziekte.
  Ik krijg 50.000 eenheden cholesterol (vit D) per 4 weken. Dat is niet met pilletjes van de kruidvat op te lossen dus moet ik het zelf gaan betalen.
  Bovenop alle kosten gaat dat gewoon niet lukken.
  Bijstand krijg ik niet omdat mijn wajong uitkering te hoog is..
  Wil de regering soms dat chronisch zieken gewoon het loodje leggen zodat we niets meer kosten?!
  Schandalig!

  • GGjn

   @Dave Deijkers

   Bijna het zelf probleem mijn arts zijn komt via het ziekenhuis wel
   Je wordt van zelf opgenomen dat kost veel meer
   Blijven wachten komt van zelf tot een opname

 • JJanssen

  Mijn heeft copd 13 jaar spiriva gehadt super goed .krijgt nu triosum omdat spiriva niet meer in het parket zit . Krijgt hij allerlei klachten droge mond .En stinkerde adem gaan we de bijsluiter lezen .staat er allemaal in .moet je de arts bellen . Maar niks . Wordt van kastje naar muur gestuurd
  En zeggen ze het moet medische noodzakelijke zijn . Maar ze deden niets .of weer een ander inhaleren.
  Mijn man is echt boos . Hij zegt daar betaal je 4ooo euro per jaar voor .waar moet dit heen . Gr dhr janssen

 • EE.F.

  Laat je stem volgende keer niet verloren gaan en stem volgende keer op een andere partij dan de VVD ,D66,CDA,PvdA,maar op partijen die voor verandering staan,dan gebeurt er echt wat in dit land en anders blijft het zo als het nu is.

  • MMarlies

   @E.F. Gelijk heb je. De mensen laten zich gouden bergen beloven. Maar wat maken ze waar. Niets ja alleen lastenverzwaring.

 • LLiesbeth

  Als ze nu eens meer gericht medicijnen gaan geven. Ik kom in het ziekenhuis door de coronaprik moet aan de prednison krijg voor 3 weken prednison moest na 1 week stoppen.
  de rest kon ik inleveren en wordt weggegooid. En zo gaat het met meer. Ik werk in de zorg, hoeveel medicijnen en incontinentie materiaal wordt er vernietigd.
  Maar de regering zit te ver af van het volk, die leven op een eiland.
  Monare

 • MMarlies Calle

  Ik denk dat er steeds meer mensen geen zorg verzekering nemen omdat het gewoon te duur is .en ze kunnen nu wel zeggen ,Het is verplicht maar als je moet kiezen tussen eten en verwarming en dan kies toch de menigte voor gas en licht en eten .
  En zijn er nu al genoeg die geen zorg verzekering hebben .en dat word nog meer als alles duurder word
  Dat word keuzes maken .

  • JJason

   @Marlies Calle
   Het is opvallende dat er voor vrouwen steeds minder vergoedt wordt. De rechten van de mens wordt ook door overheid en verzekeraars geschonden, ook al wordt dit door wetgeving toegestaan. Fout is fout. Discriminatie is discriminatie. Men (regering/staten generaal en de overheden) verwachten dat in een ultra conservatief land als Nederland de mensen alleen maar wat mopperen maar niets zullen doen tegen dit onrecht. Er zullen nog veel meer mensen ziek worden door de toenemende milieuvervuiling.

 • Mmaurizio

  ik wil een nieuwe zilverkruis zonder moeilijk digi d gedoe !

 • AAchmed

  We hebben in Nederland genoeg geld om dit te bepalen. Het is gewoon een politieke keuze om rijke bedrijven en mensen die het wat beter hebben niet wat meer bij te laten dragen. Er wordt ontzettend negatief over belasting gedaan en elke Nederlander met een smak geld probeert trucjes te verzinnen om maar zo min mogelijk af dragen, de focus zou er op moeten liggen wat je kunt doen met je geld, hoe jouw belasting het voor anderen makkelijk en leefbaarder maakt. (Dat is nu niet zo.) Er is zoveel afgunst in dit land.

  • JJason

   @Achmed
   Mensen die lijden aan hebzucht, en hebben nooit genoeg. Deze “mensen” gaan over lijken.

 • AAchmed

  Misschien een idee, vergoed niet zomaar alles voor iedereen. Maar laat sommige, dure behandelingen alleen vergoed worden op speciaal voorschrift van een arts. Net zoals de inhoud van het basispakket eigenlijk te klein is. Vooral als je complexe problematiek hebt. In dit geval zou een huisarts ook zorg buiten het basispakket moeten kunnen voorschrijven. Misschien moeten er richtlijnen komen, dat niet zomaar alles voor iedereen wordt vergoed, maar alleen als er een bepaalde ernst bereikt is.

 • EEsther

  Ik stel voor dat we allemaal onze zorgverzekering opzeggen, ja ik weet dat basisverzekering verplicht is. Ik kan het niet meer betalen. En ik wil het ook niet meer betalen. Mijn mening.

  • AAchmed

   Beste @Esther, helemaal met je eens. Het probleem is dat de politieke partijen die ons land de afgelopen jaren hebben bestuurd, VVD en CDA, geen politieke partijen zijn maar belangenverenigingen voor de grote bedrijven.

  • HHofner

   @Achmed het grote probleem is dat de ziekenfondsen alles bepalen na de privatisering jaren geleden. Zij hebben de macht en ONS geld en zij maken de regeltjes. Regeltjes waarvan wij vaak de dupe zijn ondanks dat ze werken met ONS geld. Gewoon schandalig.

  • MMarlies Calle

   Je bent niet de enigste hoor die het niet meer betalen kan .
   Ik ken er ook wel een hoop die niet verzekert zijn .

 • LLex

  Ik hoor in mijn omgeving velen klagen over de kosten die de pan uit rijzen in Nederland. En dat is ook meer dan terecht.
  MAAR WAAR IK NIEMAND OVER HOOR, ZIJN DE VELE ONNODIGE KOSTEN DIE DE AFGELOPEN 2 JAAR GEMAAKT ZIJN DOOR DE BELACHELIJKE MAATREGELEN TEGEN CORONA.
  Men beseft zich niet dat dit kapitalen gekost heeft. En ja…. dat is gretig aftrek van genoten, ten koste van verdraagzaamheid en tolerantie.
  Miljoenen vaccins zijn over, waarvan we er nu al een paar miljoen van hebben moeten vernietigen. Ze waren over datum. En waar zijn we nu? Dit moet allemaal terug betaald worden… Al die miljarden die als warme broodjes de toonbank over gingen.
  Niets was te gek, alles kon. HOE DAN?!

  DUS, HET IS ZO GEK NIET DAT ALLES DUURDER IS GEWORDEN NA DE MASSAHYSTERIE…

 • Rria.dijkstra@hotmail.com

  Gebruik zelf Vit D kauwtablet, zelfs twee verschillende doseringen. Ook voor 2 jaar injecties. Kan de eigen kosten er niet bij hebben. Wat nu gebeurd is invaliderend in de toekomst, dus meer kosten. Maak me zorgen en denk mij meerdere mensen. Hoeveel botbreuken komen erbij.

  • Á.D. van der Wees

   @ria.dijkstra@hotmail.com

   Voor osteoporosepatienten een klap in gezicht. Noodzakelijk om botzwakte te vertragen isw met alendroninezuur. Op voorschrift van specialisten. Voor vrouwen boven de 40 ook nog eens een must om O.te voorkomen. Preventie! Als dat al niet meer verzekerd wordt zal het in de komende jaren juist tot een extra kostenpost leiden. Wat kortzichtig.

  • IInge

   Heb je deze regering weleens vooruit zien kijken. REGEREN IS VOORUIT ZIEN. In Nederland lopen ze al jaren achter de feiten aan. Tevens zij ze gek om commissies in het leven te roepen. Trouwens de oudjes moeten er het eerste aan geloven.
   Verlaat Nederland, komt terug via een asielaanvraag en gratis zorg. Die betalen de Nederlanders wel voor je of zie ik dat verkeerd.

 • LLoubna

  Ze moeten doe hele kabinet eruit gooien!
  Wordt nou eens wakker mensen we hoeven dit niet te pikken.

  Een INCAPABELE regering totaal niet functioneel krijgen vette salarissen…over de rug van de burgers..

  En maar blijven stemmen op die troep!
  En daarna zeiken en klagen.

 • FFG

  Je wordt dubbel gestraft, je hebt een aandoening waar je niet om hebt gevraagd en dan moet je ook nog eensduur betalen voor medicijnen

  • LLex

   @FG volgens mij betaal ik nog geen 9 Euro en doe hier 4 maanden mee. Dat betaal ikzelf i.v.m. het eigen risico Hoezo duur?

 • AAndrea

  Ik gebruik al jaren vit d kauwtabletten heb botontkalking al verschillende breuken gehad en nu gaat deze minister vertellen betaal het maar zelf de zorgkantoren hebben zoveel geld in kas maar dat vertellen ze niet de marktwerking waar de mond zo van open stond eerste kabinet rutte daar betalen alle nerderlanders nog aan de zorg wordt onbetaalbaar dat komt er komen hier zoveel mensen het land binnen en die betalen niks nergens aan die worden gepamperd ga daar maar wat aan doen en stop met Nederlanders pestte

  • LLex

   @Andrea hou nou toch eens op mensen de schuld te geven die een oorlogsland uitgevlucht zijn potdomme. Schaam je!! Deze mensen hebben alles, maar dan ook alles achter moeten laten. Daarnaast willen ze niets liever dan weer naar huis, hun thuis, naar familie. Hier heb ik het niet over gelukzoekers !!
   Ik betaal ook veel en veel premie voor klaplopers die hun lijf misbruiken door te roken, slecht eten, drugs, drank mis- en gebruik, onzinnige therapieen en ik betaal ook voor mensen met kinderen (gratis verzekerd tot 18 jaar). En zo zijn er vast nog meer voorbeelden waar mensen over kunnen klagen.
   Hoe zit het met de miljarden die zijn uitgegeven afgelopen jaar. Niets was teveel.
   Die kosten zullen wij allen moeten terugbetalen of denken mensen dat dit gratis was? Vaccinaties, GGD’s, IC’s, mensen in de zorg, nazorg ex Covid patienten, BOA’s, maatregelen zoals coronapas etc etc.
   En waar heeft het ons uiteindelijk gebracht? Nou? Onder andere nog minder tolerantie, nog minder verdraagzaamheid, jaloezie en verdeeldheid.

   Goed, Vitamine D… Een potje met 300 stuks hooggedoseerde tabletten kost nog geen 9 euro.
   Ik slik ze al jaren en betaal ze zelf. OMDAT HET EIGEN RISICO EERST OP MOET!!

  • TTimme

   @Lex rokers brengen meer in het laadje/schatkistje dan ze eruit halen ook al kosten de behandelingen veel geld.

  • RRg

   @Lex

   Euh nee, vit D kan veel duurder kosten als je een grote dosis van bv over 50.000 ie nodig hebt.

  • VVries

   @Rg
   Klopt! Ik gebruik 125.000 ie per dag en dat 5x per week. Mijn professor arts durft niet hoger te gaan en ik neem niks meer op door pancreas verwijdering. Zelfs deze ie ‘s laat mij net boven 20 uitkomen en in de zomer niet boven de 43.

  • Bbas

   @Lex
   ik begrijp haar wel de ukrainers gaan gewo0on op fam bezoek tijdens vakanties rijden autos die jan modaal niet kan betalen en klagen steen en been over hun accomodaties ze hoeven niets te betalen om hier te komen hebben meer dan moeder met kinderen in uitkering . rare is mense die vluchten met boot uit afganistan worden terug gestu8urd. waar gaat dat over !!!

  • RRenee

   @Lex Andrea heeft gelijk de mensen met de grootste bek hebben het goed.
   Nederland is vol, wij zijn een stipje op de landkaart en vangen de hele wereld op. Nog iets Nederland is 41.530 kilometer groot, en wat denk je van Ukraine 603.450 kilometer waarom vangen Ukrainese mensen hun land genoten niet op.
   Waarom moet Europa dat doen, ze missen hun land zo, er is ruimte genoeg daar om hun landgenoten op te vangen.
   Dus je kunt wel zeggen tegen Andrea dat ze de vluchtelingen de schuld geef maar ze heeft groot gelijk.
   Stoppen met opvangen en zorgen dat ze in hun eigen land kunnen blijven.
   Jij heb zeker een goede baan en een mooi huis dus wat zeuren de mensen.
   De boeren moeten weg omdat er huizen gebouwd moeten worden nog even en we zijn vanaf Schevingrn tot Limburg vol gebouwd.
   Wij moeten ons huis open stellen wtf waarom hun eigen volk niet

  • RRita van Schaik

   @Lex
   Waar kan ik dat potje vit. D,300 STUKS VOOR 9 Euro kopen?
   Ik kan die nergens vinden voor die prijs Ikzelf slikt vit.D capsules, die zijn alleen op recept bij de apotherk te krijgen,dus duur uit!

 • EE Putman

  Met de immer aanhoudende asielindustrie zal het alleen maar meer betalen worden
  Zij hebben recht op dezelfde zorg!
  En de Nederlander maar betalen.
  En nee,ik leg de schuld niet bij de asielzoekers,wel bij de beleidsmakers die dit faciliteren.

  • LLex

   @E Putman wat een walgelijke reactie weer. Indirect verwijst u toch weer naar de asielzoeker.
   Ik betaal toch ook voor alle klaplopers die het niet zo nauw nemen met hun gezondheid, terwijl ik zo gezond mogelijk leef! En ik betaal toch ook voor mensen die kinderen hebben, want kinderen tot 18 is gratis.
   Zo zijn er zovele voorbeelden te noemen…

  • RR

   @Lex

   Je hebt het maar druk met overal . reageren

   Zeker iemand die op Rutte gestemd heeft

  • RRvA

   @Lex hoezo zijn mensen die het niet zo nauw nemen met hun gezondheid klaplopers? en dan veroordeel je mensen die de vinger wijzen naar de asz?? je volgt feitelijk dezelfde kromme redenering.

  • RRensk.

   @Lex waarom is dat walgelijk? Mag een mens niet meer voor zichzelf opkomen? De asielzoekers die hier komen zijn mensen die het betalen kunnen deze kant op te komen. Wat met al die miljoenen en miljarden mensen, die in armoede leven en deze kant niet op kunnen komen? Is het niet veel handiger om de mensen te helpen op de plek waar ze thuishoren. Het wordt ons opgdrongen door een elite, die zelf nergens verantwoording voor nemen. DFus hoezo walgelijk. Ik vind uw kommentaar pas echt walgelijk, want het is van een manipulatie waar je U tegen zegt

 • MM medema

  Ik vindt het schandalig dat mensen die vitamine D slikken ze zelf moeten gaan betalen ik gebruik ook vitamine D en zal het de rest van mijn leven ze moeten in nemen wij mensen met een kleine beurs moeten elke cent al om draaien en dan zouden wij voor onze medicijnen die wij al jaren slikken moeten gaan betalen ze worden daar in Den Haag gek

  • Привет,на вашу почту выслали подарок. Перейдите по ссылке далее – https://forms.yandex.ru/cloud/62b71344f542275611fa1bf9/?hs=0981505ebd9688576e8aa412842eba01&

   kybh92

 • LL R

  Ze zegen,in buitenland waar dat ook,corruptie maar,in Nederland is nog erger.hun maken onze leven kapot.

 • SSan

  Zolang we geen Maxima of Willem Alexander heten…..

 • TToine

  Nou mensen, het wordt nu echt tijd om die oplichters in den haag af te gaan zetten.
  Heb zelf meermaals oplichting van zorgverleners aangekaart bij mijn verzekering, maar die doen er niets aan, en betalen de oplichtende zorgverlener gewoon uit.
  Dit moet ook eens gestopt worden.
  Heb zelf een inwendige pijnpomp, wordt ook niet meer vergoed door de verzekeraar, toen ik vroeg aan de pijn specialist waar mensen dan naar toe moesten gaan, voor de zelfde problematieken als ik heb(rugproblemen) werd mij verteld als ze niks meer konden doen, de levenseinde kliniek, ik viel stijl achter over, helemaal top overheid en zorgverzekeraars!!!!!!

  • RRvA

   @Toine inderdaad…mijn ervaring ook, maar de meesten checken niet wat ze betalen en als je dan al hebt achterhaald wat bepaalde codes betekenen, dan blijkt dat er is betaald voor consulten die niet hebben plaatsgevonden, voor een moeilijke extractie ipv een eenvoudige bij tandheelkundige ingrepen, voor een randopbouw wat geen randopbouw was ( ihg van een prothese) en zo worden we met zijn allen in het ootje genomen, en klopt de verzekeraar doet er niets aan, want ze kunnen het niet bewijzen is hun reactie. En wij maar betalen!

  • AAchmed

   @RvA De NVA is ook een belangenvereniging voor de zorgverzekeraars en behandelaren en komt nauwelijks voor de echte patiënt op.

  • RRemi

   @Toine
   Mag ik vragen waar en door wie jouw pomp destijds geplaatst is en bij welke
   Verzekeraar?

   Ik neem aan dat je hem wel mag houden als je hem al hebt!?! ;p

   Ik zit in de laatste fase van een zeer progressieve ziekte en dit is de enige optie die er nog is om mij enige kwaliteit van leven te geven. De verzekering volstaat zonder enige medische informatie over mij met een afwijzing van drie zinnen die neerkomt op dat zon pijnpomp niet wetenschappelijk bewezen middel is, terwijl dit voorheen altijd werd vergoed en niet experimenteel is. Ik word inderdaad door de huisarts richting euthanasie gepusht (herhaaldelijk). Ik
   Ben 35…. Ik ben hoog opgeleid. Heb mijn man eigen bedrijf en betaal me ziek aan premies.. ik kan weer een bijdrage leveren aan de maatschappij als ik niet 24/7 kapot ga van de pijn.

   De enorme hoeveelheid troep aan opiaten die ze nu wekelijks vergoeden die nauwelijks werken en bovendien zoveel bijwerkingen, gevaren en beperking met zich meebrengen kosten als ik nog maar 1 jaar zou leven al meer dan dat ik 10
   Jaar gebruik zou maken van de pijnpomp (ik heb een neurostimulator, die batterij- het duurste onderdeel- kan blijven zitten en de leads vervangen door een slangetje. Geen proef periode (dus maar 1
   Operatie en niet 2).

   Maar kennelijk mag ik niet ouder worden dan 35..

 • JJan van Ewijk

  Mensen wordt eindelijk eens wakker er is maar 1 partij in Nederland die voor de arme mensen echt op komt,toeslagen affaire aow en niet te vergeten de tweedeling aan pakken.maak de SP groot

  • MMartha

   @Jan van ik stem al een tijdje op de SP Komt omdat ik deze regering niet meer geloof als de iets zeggen doen ze het anders Ook nu Kaag er zich mee bemoeit Dit cabinet moet eruit dat is ,zeker Ik vetrauw ze voor geen cent meer Huigelen en elkaar de hand boven de hoofd houden Bah SOP DIT ZOOITJE

  • EEvert

   @Martha

   Rutte,Hoekstra en de gesjeesde minister de Jong zitten puur voor eigen belang, elders stonden zij al lang op straat.

 • EEsther

  Ik hoop dat jullie wel rekening gaat houden met mensen die het nu al moeilijk hebben, straks helemaal niet eens meer naar de huisarts durven te gaan.

  Net als bij de tandarts.Al die hoge rekeningen terwijl je premie betaald en de hoge Eigen Risico.
  WAAR GAAN WE NAAR TOE MENSEN.

  IK.MET MIJN WIATJE.DIEP TRIEST !

 • NNancy

  Ik heb altijd betaald voor mijn vitamine D ,

 • XXızır

  Betalen, betalen en betalen!!! Er is geen geld meer we zij werkendearmoede ! Genoeg!

 • MMaria Abrahams

  Hoi ga naar België voor de vitamine D spuiten is goedkoper als tabletten
  Zelf betalen
  Kosten ongeveer 3-4 euro
  Moet tussen de 4-6 weken zetten
  Nemen beter op als tabletten
  En kosten minder
  Maria

  • TTimme

   @Maria Abrahams als je met de auto naar België rijd elke 6 weken ben je jaarlijks meer kwijt aan benzine dan dat je eigenrisico is. :p

  • MMaria

   @Timme
   Valt allemaal wel mee en zit
   Je er wat verder vanaf in km
   Neem je gewoon
   Voor een jaar of anderhalfjaar
   Kosten voor 1.5 jaar 50 euro
   In Nederland 225 euro
   Is nogal een verschil hè
   Als je het zelf moet betalen

  • CCE Kerr

   @Maria Abrahams Hoi, waar haal je die injecties dan? Huisarts, ziekenhuis? Hoe leg ik contact?

 • MMaria

  Hoi

 • MMaria

  Als Vit D niet meer vergoed wordt
  Ga dan naar België apotheek
  Daar kun je spuiten kopen en
  Die spuit je om de 5-6 weken
  Kosten bijna niks rond de 3-4 euro
  Is goedkoper als zelf je vitamine D
  Te gaan betalen en neemt nog beter op
  Ook een spuit als de tabletten

  • MMarianne

   @Maria
   Hoe kom ik bij de Belgische Apotheek

  • MMaria

   @Marianne

   Weet niet waar je woont
   Stuur me een mail en dan praat het makkelijker

  • SShofia

   @Maria

   Hoe kom jij dan aan die vitamine bij apotheek moet je daar geen recepten voor hebben

  • HHallo maria

   @Maria
   Heb je daar een recept voor nodig??
   En is het alleen vit d of hebben ze ook combinatie tabletten??

   Bijvoorbeeld calcichew??

 • VVerheijden

  Ik gebruik het voor een ziekte die niet overgaat, dus niet voor mijn plezier

 • VVerheijden

  Denkt die minister er ook over na dat de ziektekosten van mensen met ernstige botontkalking op een andere manier gaat stijgen als ze dit wel willen maar niet meer zelf kunnen betalen . Je mag niemand iets gunnen, niemand vraagt om een handicap, maar soms zou je willen dat iemand die zo een besluit neemt zelf ook eens ervarings. deskundige word. Want pas dan weet men pas waarover je praat.

 • MMM

  Fijn een arts in het kabinet, lieve man moet zich de ogen uit zijn hoofd schamen. Veel betalen en weer weiniger vergoed krijgen. Triest en nog eens triest.

  • BBram

   @MM

   Laten wij eens eerlijk zijn
   Allemaal baantjes jagers in den haag
   Van arts tot minister
   Wij arme Nederlanders worden in slaap gehouden
   Als asiel zoeker ben je nu beter af
   Dan een nederlander

 • MMarga

  Ik vind dat de mensen die geen hoog inkomen hebben en wel veel betalen maandelijks voor zorg eens een keer gespaard moeten worden niet alleen het hele gebeuren van levensbehoefte word schrik Barend duur maar nu halen ze ook nog van alles uit het ziekenfonds pakket in een woord schande bah

  • TTrudy

   We leven in een raar wereld met deze politiek. De ene woord alles voor betaald, de André die het niet meer kunnen betalen worden op straat gezet . De volgende ziet maar hoe ze aan hun vreten komen wat een politiek . Wat een land. Waar ik geboren ben ,mijn ouders hebben alles opgebouwd na de 2e wereld oorlog dit klootjesvolk van een politiek is waardeloos op lichterij

 • HHannan

  Ik betaal 321 euro pet maand voor ziekenfonds verzekering blus eigenrisico 770 voor mij en voor mij vrouw. Ik vind eigenrisico weg er me. We werken voor niks alles duur geworden dat niet normaal meer

 • CCorry van dijk

  Joh vreselijk allemaal mensen word wakker want er komt nog veel en veel meer aan komen wij niet in opstand dan gaan wij naar de verdoemenis zoals Pim fortuin al voor gewaarschuwd heb 20 jaar geleden

 • FF van os

  Alle Nederlanders niks meer betalen, dit kan menig niet opbrengen,hun vullen hun zakken wel!!!!

 • CChristel

  Vraag mij af waarom betaal ik mijn premie eigenlijk.
  Dan heb je ook nog je 385€ eigen risico.
  Betaal per mnd 200€ aan premie, ik moet vit D slikken van mijn dokter .
  Kortom je betaald een hoop geld, en ze gaan steeds meer schrappen, zo ook de.pil schandalig.

 • KKnikker

  Wat een zooi zeg betaal 385 per jaar en ook de zorg verzekering nog en moet ik altijd vitamine D slikken ik vind het niet normaal zelf betalen schande net zo erg als de pil uit het paket toen der tijd schande allemaal weet motten de kosten carona onzin der uit halen en wat ze nonnen halen daar zijn wij de dupe van

 • SSjaak de werd

  Waar betaal ik eigenlijk iedere maand 300 € voor aan de zorgverzekering en dan moet ik ook nog eigen risico betalen 800 of 900 per jaar,heb nu mijn 2 de rekening dit jaar eerst 200 euro 3 maanden geleden nu weer 500 euro.waar zijn ze in dit land mee bezig is niet meer te betalen,mijn pensioen gaat al jaren niet meer mee met de indexatie maar alles wordt wel stervensduur.heb een huidziekte maar moet mijn zalf zelf betalen,mijn vrouw heeft een hartinfarct gehad vorig jaar en enkele tabletten kun je hier niet krijgen en moet in het buitenland besteld worden mag je dan ook zelf betalen.en dan vinden ze het gek dat je niet meer rond kan komen van je AOW en PENSIOENTJE.

  • MMariet ebben

   @Sjaak de werd
   U heeft gelijk je moet maar in Nederland wonen gas omhoog waar zijn we hier bezig in dit land ons pensioen gaat niet omhoog de mensen komen niet rond

  • AAchmed

   @Sjaak de werd
   Same here, wacht al jaren op GGZ-zorg. En als je dan al aan de beurt bent is de kwaliteit van de zorg erbarmelijk.

 • GG.Hoogland

  Ik ben zeer boos omdat, Het is weer n, man die beslist over mijn leven ik gebruik cali-bone D3 1000mg vanwege mijn botontkalking wie is hij om mijn leven weer overhoop te gooien. Ik ben al aan het informeren om aan n, gelijke soort tablet maar, kan tot nu toe geen 1000mg vinden in n, drogist en, zou ik misschien bij te apotheek wel slagen maar, dan moet ik weer veel geld neer leggen terwijl ik n, heel laag inkomen heb nou, men. De Jonge u bent weer namens mij en met vele anderen

  • EEsther

   @G.Hoogland

   Nou het is geen De Jonge meer op deze post, wat hij persoonlijk ook heeft verpest voor de hele bevolking, maar Min. Kuipers een arts waar komt hij vandaan om de vit D uit het pakket te gooien!

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.