Zorgpremie met minimaal 127 euro omhoog in 2024

Zorgpremie met minimaal 127 euro omhoog in 2024

Artikel door: Koen Kuijper - 516 reacties

Zorgpremie met minimaal 127 euro omhoog in 2024

De zorgpremie van Nederlanders gaat volgend jaar flink omhoog. Die verwachting scheppen de Nederlandse zorgverzekeraars in hun presentatie van de halfjaarcijfers. Volgens hen stijgen de zorgkosten exponentieel en kan een premiestijging niet achterblijven.

Volgens schattingen zou het kunnen gaan om een verhoging van minimaal 127 euro per Nederlander. Opmerkelijk is dat, volgens bronnen, de zorgtoeslag naar verwachting niet meestijgt.

Update (15-09): uit uitgelekte stukken van Prinsjesdag blijkt dat de premie volgend jaar richting 150 euro per maand gaat.

Update (19-09): de definitieve zorgcijfers naar aanleiding van de Miljoenennota in 2024 staan hier.

Premiestijging afgelopen jaren

Zorgwijzer heeft de afgelopen jaren bijgehouden wat een gemiddelde zorgverzekering in Nederland per maand kost.

2020202120222023
Gemiddelde premie
basisverzekering
€ 119,69€ 124,82€ 128,30€ 138,45

De gegevens laten een onmiskenbare stijgende trend zien in de kosten van de basisverzekering. Aan het begin van dit jaar nam de premie al toe met meer dan 10 euro per maand. Bovendien toonden recente cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) aan dat we kunnen verwachten dat de zorgpremie zal stijgen van ongeveer 138 euro per maand op dit moment naar 175 euro per maand in 2027.

Op basis van deze trendlijn en data voorspellen we dat de maandelijkse zorgpremie volgend jaar naar verwachting 149 euro zal bedragen, bij een eigen risico van 385 euro.

Een complete lijst van de actuele premies vind je hier terug.

Miljoenennota

Tijdens Prinsjesdag wordt de Miljoenennota gepresenteerd, die doorgaans meer duidelijkheid schept over de verwachte ziektekostenpremie voor het volgende jaar. Deze nota bevat namelijk de begroting voor Volksgezondheid, inclusief de nominale premie voor het jaar 2024.

Zorgverzekeraars nemen deze nominale premie als uitgangspunt bij het vaststellen van hun eigen premies. Volgens de regelgeving dienen deze premies uiterlijk op 12 november aan alle verzekerden gecommuniceerd te zijn.

DSW uit Schiedam heeft de traditie om als eerste verzekeraar de basispremie voor het aankomende kalenderjaar te onthullen. Deze aankondiging vindt meestal plaats in de week na Prinsjesdag. Aan het begin van dit jaar ging de zorgpremie bij DSW omhoog met een substantiële 117 euro.

Zorgkosten stijgen exponentieel

De belangrijkste reden voor de hogere zorgpremie is de exponentiële stijging van de zorguitgaven. De komende vijf jaar stijgen deze met 3,5 procent per jaar, terwijl onze economie slechts met 1,2 procent per jaar groeit.

De hogere zorgkosten worden veroorzaakt door de inflatie en een groeiende vraag naar zorg. Het aantal chronisch zieken neemt toe en de samenleving vergrijst, wat resulteert in een groter aantal 65-plussers die niet alleen langer leven, maar ook meer zorg vereisen.

Door de toename van de zorgvraag zijn er meer artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel nodig, wat extra kosten met zich meebrengt. Daarnaast merkt zorgeconoom Wim Groot op dat in verschillende cao’s aanzienlijke salarisverhogingen zijn overeengekomen, wat de uitgaven verder verhoogt.

Versobering?

Velen zien de verhoging van de zorgpremie als een noodzakelijke stap om de groeiende kosten in de gezondheidszorg te dekken, maar vragen zich tegelijkertijd af hoe betaalbaar onze zorg nog is. Bij Zorginstituut Nederland en andere overheidsorganen groeit de discussie over hoe we de stijging van de zorgkosten het hoofd kunnen bieden.

Een van de opties is het versoberen van het verzekerde pakket, zodat deze voor iedereen betaalbaar en toegankelijk blijft. Andere belangenorganisaties willen juist dat het basispakket wordt uitgebreid, bijvoorbeeld met een dekking voor de tandarts.

Zorgtoeslag niet hoger

Mensen met een lager inkomen zullen de stijging van de zorgpremie komend jaar bijzonder scherp voelen. Volgens bronnen uit Den Haag is er namelijk geen plan om de zorgtoeslag te verhogen. Op dit moment bedraagt de maximale zorgtoeslag voor alleenstaanden 154 euro per maand.

Het Centraal Planbureau (CPB) waarschuwt dat het aantal mensen dat in armoede leeft volgend jaar zou kunnen toenemen tot maar liefst 1 miljoen Nederlanders.

Voor de laatste ontwikkelingen rondom de zorgverzekering kun je terecht op onze 2024-pagina.

516 reacties

 • HHenk

  Een remedie, terug naar het stelsel van het ziekenfonds dat altijd prima functioneerden. Alle zorgverzekeraars weg, maar dan zullen deze wel in opstand komen als die beleidvoerders hun riante salarissen en bonussen gaan missen. Protesteren help niet in dit land(vraag het maar aan de boeren) en een volksreverendum mag niet meer in dit land. Maar dat het anders moet is duidelijk.

  • Pper

   @Henk
   Iedereen die meer verdient en geen recht heeft op ziekenfonds zal protesteren want dat zal iedereen zijn die meer dan circa 38.000 euro bruto per jaar verdient. De ziekenfondsgrens was 32.600 euro voor particulieren en 20.750 euro voor 65-plussers in 2004 tel daar de inflatie maar bij op.

 • FFrank

  Wat nou vergrijzing.
  Daar komt het echt niet door, wat dacht je van al die ( veel al zogenaamde) asielzoekers die hier naar toe komen en dan ineens van alles mankeren.
  En hier word dan gezegd, kom maar hoor we gaan je helpen.
  Snap dat wanneer je ziek bent geholpen moet worden maar nu komen ze speciaal met zieke die hier van alle zorg worden voorzien.
  Maar betalen doen ze nergens.
  Dat is logisch want dat komt op het bordje van de wel betalende zorgverzekerde.
  En als er te kort is gaan we gewoon de zorgkosten verhogen, maar ook gelijk wat minder wat vergoed word.

  • HHenk

   @Frank uitgeprocedeerden hebben recht op zorg op basis tarief verzekering.
   Betalen niks heet de staat dit jaar 58 miljoen gekost. Betaal jij

  • MM

   @Henk
   Nee betaal niets meer!

  • BBart

   @Frank groep vergrijzende die voor rrn mug en scheet bij huisarts zitten is vele maken groter dan asielzoekers.
   Maar idd het klinkt lekker

 • AAndre

  Dit is een onhoudbare situatie die een domino-effect teweeg brengt, alles weer duurder, ook de middenklasse die hard werken en telkens alles op eigen houtje moeten bekostigen, en minder over houden om uit te geven waar de economie op draait, de Politiek zwijgt en kijkt weg waardoor deze problemen echt door ontstaan o.a. het asielbeleid Nederland op weg naar een derde wereld land want we zijn er nog lang niet.

 • HHerman

  Het is niet alleen de kosten zorg. Het geld is van de regering en Bank van het geld. Het geld moet wer terug vloeien naar de eigenaar dat gaat van fabrikanten die geld van de regering is die geven aan jou en jij moet verder verspreiden.

  • HHerman

   @Herman
   Ik ben er nooit op verbaasd het geld vloeien altijd terug naar waar vandaan komt.wees niet verbaasd er over .

 • GGerrit

  De Nederlanders zijn net schaapjes, niks zeggen en achter elkaar in de pas lopen, waar zijn de Nederlanders gebleven

 • WWillem

  Vroeger stonden we met honderdduizenden mensen te demonstreren. Nu zijn wij lamme schaapjes geworden. Dure zorgverzekering straks kilometer heffing en ga zo maar door. We laten het allemaal op ons afkomen.

  • GGerrit

   @Willem

  • MMichel

   Met honderdduizende mensen??
   Hahaha

 • IIwan

  Percentage naar inkomen, de sterkste schouders dragen de grootste lasten, dit is eerlijkheid.

  • MMichel

   @Iwan dat gebeurt al.
   Die krijgen geen toeslagen.

  • MM

   @Michel

  • MM

   @Michel
   Klopt, ik krijg geen zorgtoeslag, geen huursubsidie of andere potjes zit er net 10 euro boven.

 • HHenk Janse

  Mooi he en goedkoop die marktwerking. Gewoon weer een ziekenfonds vanuit t rijk een directeur geen aandeelhouders die je tevreden moet stellen. Een partij waarmee medijnfabrikanten mee moeten onderhandelen. Je ziet dat bedrijven ook nu centraliseren om zodoende kosten te besparen. Erkennen dat je ernaast zat en gewoon weer terug naar 1 ziekenfonds.

  • AA .Hamers

   Dat lijkt me idd de beste oplossing want dit is voor niemand meer te behappen zulke bedragen elk jaar een hoop erbij waar houd t op

  • JJozefien

   Naar aanleiding van dit stukje moeten ze het toch begrijpen. Het wordt niet duurder door ons gebruik maar door alle nieuwkomers. Het is goed, maar genoeg is genoeg. Werken moet lonen, en geen melkkoe zijn met alles.

  • YYvonne_RB

   @Henk Janse
   Heel Nederland moet eens in opstand komen dit gaat te ver.ik ben al ruim €400 euro per maand

  • YYvonne_RB

   Nederland moet eens wakker worden en alles plat gooien ,wat je heb straks niets of van Aow om de eten .
   Dank ze het kabinet

  • FFG Voppen

   Laat ze maar naar de Scandinavische landen kijken,daar heb je geen honderden ziekenfondsen met verschillende directeuren en administratie die het geld opmaken

  • FFG Voppen

   Laat ze maar naar de Scandinavische landen kijken,daar heb je geen honderden ziekenfondsen met verschillende directeuren en administratie die het geld opmaken

 • SSanne

  Waarom gooien ze t op vergrijzing en meer chronische zieken,wees gewoon eerlijk dat t komt om dat de asiel zoekers niks betalen waar t gewone volk nu voor opdraait blijft dit land nou gewoon door liegen over alles ,allemaal de taak van Rutten nu over genomen ,mensen voor liegen????

  • JJulia

   Ja dat is precies de waarheid
   Wat hier gezegd wordt en wij krijgen de schuld.

  • JJoze

   @Sanne
   Helemaal met je eens Sanne. En een andere doelgroep de schuld geven. Ze hebben ook nog een gen gevonden waardoor je anderhalf jaar langer blijft leven, dat wil ik dan toch niet!

  • GGkwolf

   @Sanne we worden weer goed bestolen

  • CCarel

   @Sanne

   Hoi ,toevalig zat ik vanmorgen bij de huisarts in de wachtkamer. Er zaten zo,n 8 patiënten in de wachtkamer en helaas was ik de enige Nederlander. Er werd druk gediscussieerd maar verstond Er geen woord van.,,dan weet je genoeg toch.

  • AAnoniem

   @Sanne

   En wat te denken van de abnormale winsten die door de zorgverzekeraars worden gemaakt.

 • MMe

  Het is toch te gek voor woorden dat andere landen het wel kunnen. En wij zo dik moeten betalen voor zorg.

 • RRob

  Niet op de vergrijzing afschuiven.
  De asielzoeker die nog geen stuiver premie ingelegd heb en al gebruik en misbruik maakt van de zorg.

 • WWemke

  Ga nu niet de vergrijzing de schuld geven, de zorgkosten gaan omhoog omdat er meer mensen van buiten Nederland hier niet verzekerd zijn maar toch meer zorg nodig hebben, wat neer komt op 5,4 miljard dus ja die miljarden mogen wij terug betalen

  • SSanne

   @Wemkezo is dat omdat hun alles gratis krijgen ,en de burger kan dat betalen

 • AAlbert

  Het beste lijkt mij dat we weer teruggaan naar het ‘oude’ systeem van een nationaal Ziekenfonds, waarin iedereen automatisch verzekerd is voor alle medische behandelingen. Dat kan op zich best gefinancierd worden door dat via de belastingen te regelen waarbij rekening gehouden kan worden met het persoonlijk inkomens plaatje. Dus de sterkste benen zullen dan het zwaarst belast worden. Die zullen daar geen hapje kaviaar minder om eten!

 • TToine

  Prima, maar gaan ze nu ook alle medicatie vergoeden, en afstappen van die goedkope generieke zandos troep??
  Nu mag ik nog steeds voor bepaalde medicatie betalen, krijg nog steeds te horen, ja het wordt niet vergoed meneer, dikke middelvinger, terug naar het ziekenfonds, en al die migranten verplicht ook zelf de ziektekosten te betalen ipv het gratis te geven.Wij betalen ons al inmiddels helemaal blauw.

  • AAntje

   @Toine
   Ik ben het helemaal eens
   Niets vergrijzing
   Het zijn de migratie die ons veel geld kosten
   Wij mogen en krijgen een slechte oude dag
   Moeten wij daarvoor betalen????

  • TToine

   @Antje
   Idd onze ouderen houden helemaal niets meer over om van te leven, het is niet alleen de zorgkosten, maar energie, gas, huur, woz, en ga maar zo door, kan het maar 1x uitgeven, en wil ook nog normaal leven.

  • PPieter

   @Antje

   Pvv stemmen

  • CCarel

   @Pieter FVD

  • RRemond

   @Carel en ik stem met je mee

  • HHeidie

   Klopt@Pieter

  • WWilfred

   @Pieter

   Stem SP

  • Aantje

   @Pieter ga ik ook doen

  • HHelena

   @Toine

   Goed bedacht wij mogen betalen ook al heb je niet het geld

 • TToine

  Prima, maar gaan ze nu ook alle medicatie vergoeden, en afstappen van die goedkope generieke zandos troep??
  Nu mag ik nog steeds voor bepaalde medicatie betalen, krijg nog steeds te horen, ja het wordt niet vergoed meneer, dikke middelvinger, terug naar het ziekenfonds, en al die migranten verplicht ook zelf de ziektekosten te betalen ipv het gratis te geven.Wij betalen ons al inmiddels helemaal blauw.

 • MM

  Lijkt mij het beste als we allemaal massaal gaan weigeren de zorgpremie uit protest niet te betalen.

  • JJan

   @M
   Precies… alleen wie begint?
   Actie bereidheid is ver te zoeken en als je actie start is er altijd wel een groepering die daar misbruik van maakt.

  • MMarcy

   @Jan. My heb je hun gratis voor ons gratis

  • IIda

   @M
   Als ‘s dat zou kunnen doe gelijk mee !!!!!

  • AAntje

   @M dat is de oplossing zeggen ik betaal geen zorgpremie meer. Maar dan ook massaal doen. Niet tanken bedragen worden 0.20 cent duurder. Laat ze maar verrekken met de benzine. Ook dan massaal doen. Alle wegen auto’s stil zetten moet je dam eens kijken wat er gaat gebeuren.
   Hoekstra ontslag genomen die zag de bui al hangen. Kaag nog één keer het koffertje op Prinsjesdag.
   Terug naar waar ze vandaan komt met haar man en kinderen..nu kom maar met de reactie’s

 • JJosé Van Berkel

  Wat heeft de regering er een zooitje van gemaakt,ten koste van de burgers,eigen zakken vullen en ons belastinggeld verbrassen aan alles en nog wat ! De belastingbetaler hoest het wel op,ze staan ver van de werkelijkheid van de burger.
  Zet de grenzen maar open !! Zonder beleid !! Ik heb schrik om met klachten een dokter te bezoeken,eerst 15 maanden wachten voor een handoperatie,daarna 5 maanden voor een oogoperatie,heb veel klachten vanwege reuma,veel pijn,maar probeer er maar mee te leven ! Je word toch niet serieus genomen, het is allemaal ver van hun bed!! Wel hoge premies betalen ,maar je moet niks verwachten,geduld mensen !!!!
  Als hier iets zou gebeuren zouden de landen waar al die vreemdelingen vandaan komen ons ook in huis halen en verzorgen ? Ik dacht het niet !!
  Ons hele infrastructuur gaat naar de clote, en zo worden wij ook meegesleurd in de afgrond !!

  • JJenny

   @José Van Berkel
   Geen grijze golf maar de zwarte golf gaat het meeste geld naar toe.

 • EEelco

  De stijgende zorgpremies zijn echt zorgelijk, vooral als de zorgtoeslag niet meegroeit. Dit raakt de lagere inkomens hard. Ik snap dat zorgkosten stijgen door vergrijzing en salarisverhogingen, maar als de economie niet even hard meegroeit, zitten we straks in een onhoudbare situatie. Er moet echt een duurzame oplossing komen.

 • NNico

  Zeker hoort de tandartsverzekering in het basispakket. Minder geld naar de eu en heel wat minder asielzoekers en goudzoekers toelaten. De politiek moet voor hun eigen volk opkomen en niet voor de hele wereld. Schandalig dat er Nederlanders in armoede leven. Ook kunnen er heel wat mensen weg in de kamer en hun en het koningshuis kunnen ook geld inleveren

  • AAntje

   @Nico
   Geweldig.
   Koningshuis is voor de mooie dingen
   Het heeft geen nut
   Geen koning met inspraak
   Weg met het koninklijke gedoe
   Alle beslissingen lagen altijd bij RUTTEN
   Dus een president .
   Het scheelt miljarden
   Wel gevaarlijk een president met dominante gedrag
   Zijn er nog goede menselijke leiders????
   Of alleen zakkenvullers

  • RRH

   @Nico
   Als de ministers eens beginnen met het inleveren van hun wachtgeld, kijk hoeveel geld er vrij komt om de premie zorgverzekering voor de burgers omlaag te brengen. Hoezo wachtgeld? Ik krijg ook geen wachtgeld of een zak geld mee als ik ontslag neem. En dan heb ik het nog niet eens over de slechte prestaties van bepaalde ministers.

  • HHenny

   @RH
   Precies, als wij ontslag nemen krijgen we niks! En dat koningshuis krijgt ook miljoenen per jaar. Kunnen ze hun eigen geld in de zak houden. Stop daar ook maar eens mee. Dan dat geld en het wachtgeld van die ministers in de zorg stoppen en de premies naar beneden.

 • SSum-sak

  Het wordt alleen allemaal nog slechter met alle instroom . Kijk naar België (Brussel) Politie durft niet meer in te grijpen. Afrika neemt het over en we worden door die slappe houding van a..Nederland /b… Europa onder de voet gelopen. Afrikaanse gasten met messen e.a wapens gaan regeren.

  Jez.Cr waar gaan we naar toe / Mensen uit Nederland …Stem in November nu ééns op de partij die dit gaat bestrijden !!!! En NIET uit gemak maar weer op je partij die je altijd voorheen verkoos. Denk Na Denk na AUB

 • RRengers

  Schandalig nog meer hier heen halen

 • Ffokke

  De Nederlandse regering moet echt stoppen om de Nederlandse bevolking te verzieken, door alles maar weer duurder te maken en stop ook met miljarden uit te geven aan Oekraïne en andere landen, stop ook echt met dat stikstof beleid , dat meen ik uit de grond van mijn hart, stop eerst met al die ontbossing in Nederland , want daar ligt juist het probleem van teveel stikstof hier, dus niet bij onze boeren,want die worden zelf weg gejaagd door deze regering , waarom zodat de regering veel meer zonneparken kan aan leggen daarom gaan ze onze boeren uitkopen, alsof dat heel gezond is zonneparken, weet je ik stop wordt er doodziek van

 • Ffokke

  Als dit zo door met alles steeds maar duurder en duurder te maken, dan leven echt heel erg veel van onze Nederlandse burgers straks in hele zware armoede, ik denk dat de Nederlandse regering ook wil dat we die kant op gaan, geen zorgverzekering meer kunnen betalen, geen huur meer kunnen betalen en geen geld meer om te leven, we zijn jaren lang de slaaf geweest van deze regering, tijd dat deze rollen om gedraaid worden

 • FFokke

  We moeten niet zeuren en ook niet klagen, want wij laten het allemaal zelf toe en laten het allemaal zelf gebeuren, het wordt echt eens tijd dat de Nederlandse bevolking gewoon in opstand komt, dat we eens echt laten zien hoe de Nederlandse bevolking hier nu echt over denkt, wij Nederlanders zijn te bang en durven niet in opstand te komen, mijn stem krijgen ze niet ze kunnen de pot op met leugens en bedrog

  • YYoke

   @Fokke
   Mensen durven wel, maar keer op keer komt er bijna niemand opdagen dat is het probleem. Het moet eerst nog meer pijn doen.

  • EEd

   @Yoke Er is geen saamhorigheid meer in Nederland.

  • AAntje

   @Fokke

   WeetU hoeveel echte Nederlanders er zijn?
   Wij leven in de minderheid
   Wilt U daar mee demonstreren???
   De echte Nederlander bestaat niet door import .
   Allemaal een andere nationaliteit
   Ze gaan wel de straat op om erzelf beter van te worden
   De emigratie en asiel zoekers maken het voor de echte Nederlander kapot
   Moet ik op mijn oude dag demonstreren?
   En de gevangenis in ???
   Of in elkaar laten staan????
   Daarom lukt het niet

 • WWG

  Alles wordt duurder. Een hogere premie heeft meerdere oorzaken:
  – Inflatie was in 2022 10% en de verwachting is dat deze dit jaar uitkomt op 5%.
  – We vinden met z’n allen dat de medewerkers in de zorg meer moeten verdienen.
  – We mogen niet meer dood gaan (zorg wordt ook gegeven zonder enig uitzicht op een waardig leven).

  Het moet wel allemaal betaald worden. Een stijging van de premie met circa 7,5% is dus helemaal niet zo vreemd.
  Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het ook niet leuk, maar zolang we geen keuzes maken zullen de kosten blijven stijgen. En de premie dus ook.

 • HH.jorissen

  Wat een boeven die zorg verzekeraars ze zeggen dat de premie omhoog moet maar niet voor de zorg maar voor al die gebouwen en personeel kosten in stand te houden..
  En waar is de marktwerking zoals de toenmalige minister Hoogervorst het over had daar is niets van terecht gekomen
  En hij heb zelf de benen genomen je ziet hem nergens meer

 • SSellak

  Stop er mee terroriseert de armmensen zo als mensen met pensioen hoe kunnen huun zorgen betaald worden en nog anders waar zijn de

 • MMaria

  Vindt het schandalig dat de zorgpremie weer omhoog gaat.Waar gaat dit naar toe.

 • Aab

  Denk dat de middeninkomens weer hard geraakt worden de mensen met de laagste inkomens
  merken niks van want ik lees dat de maximale toeslag 154 euro dat kun je de basis verzekering volledig van betalen en ook het grootste deel van je eigen risico en wat je kunt er zelfs geld aan over houden als je war risico neemt en je vrijwel nooit wat hebt dan houd je er nog honderden euro aan over.

  maar het gehele kostenplaatje begint waanzin te worden met alle gestegen kosten is level meer overleven financieel.

  ik vrees voor de generaties na ons

  • JJanteun

   @ab

   Er is geen weg terug meer uit deze ellende vroeger was het het ziekenfonds je betaalt 1 bedrag en je was verzekert nu is het vsn bedrijven met aandeel houders die willen winst maken dit blijft zo elk jaar 10 euro boven op de premie dus elke jaar 10 euro duuurder tot de mensen het echt niet meer kunnen betalen dan kleden ze de zorg uit dus elk jaar pakken ze er een ding uit tot het uiteindelijk een verplichte boete is hahaha de zorgverzekering wel betalen maar niks krijgen

  • PPeter

   @ab
   Huh hoe ga je met 154 euro zorgtoeslag je basis premie die dus volgend jaar naar minimaal 149 e per maand stijgt betalen + je eigen risico?
   Dat kom je ruim te kort.

   Niet te vergeten dat je ook nog aanvullend moet verzekeren of rekenen we tandarts maar niet mee en fysio?

   Volgend jaar als je een beetje verzekerd wilt zijn zit je vrijwel al tegen de 200 euro per maand aan!

  • SSjef

   @Peter

   Als je 154 euro per maand krijgt en je betaald 149 euro houdt je 5 euro over. Als je dan je volledige eigen risico op maakt en ook je aanvullende verzekering zelf moet betalen ben je redelijk voordelig uit. Je kunt niet verwachten dat je volledig gecompenseerd wordt en gratis verzekerd bent

  • MMon

   @Peter
   Ik ga er dus overheen. Betaal nu 199.35 ivm benodigde zorg uit aanvullende.

  • MMb

   @Peter
   Als je aanvullend verzekerd bent zit je daar al bijna op. Betalen nu al +- 370 en ben zelf nooit echt ziek.

 • AAlem

  Word steeds erger

  Het zorg pakket klop niet

  Sins dat Nederland vol is met buitenlandse volk

  Is afgelopen

  Zorg pgb zwaar fraude bezig overheid slaapt

 • MMiep

  Ach ja..het was te verwachten.
  Iedereen loopt te klagen maar ik zie niemand op t Malieveld.. Niemand die laat zien dat we het toch eigenlijk allemaal niet meer accepteren wat er allemaal in dit land gebeurd. Toch? Die boeven in Den Haag doen wat ze willen, die “stomme nederlanders” pikken t toch wel. Stop met klagen en doe iets. Iedereen is er klaar mee.

  • RRenzo

   @Miep

   Dit heb je goed Miep

  • MMonica

   @Miep
   Eens !!!!!maar ga het dan organiseren
   Vele zullen volgen

  • RRuud

   @Miep

   Ze trekken ons helemaal leeg als je werkt

 • JJan

  Asielzoekers die uitgeprocedeerd zijn en toch hier blijven illegaal krijgen ook alle zorg als dat nodig is en daar draaien wij met zijn alle voorop, ze moeten natuurlijk wel geholpen worden.

 • PPeter

  Al klopt deze artikel niet.

  De zorgverzekeraars hebben aangeven dat de premie fors zal stijgen zonder een bedrag te noemen.

  De 127 euro voorspelling, komt van iemand die werkt als een site als deze.

 • PPeter

  Niet normaal normaal. 149 euro voor een basis verzekering! Dan heb je nog geen eens een tandarts of fysio.

  Neem je dat wel, dan zit je echt al zo op 200 euro per maand!

  Een koppel betaalt dus aan zorgpremie 4800 euro per jaar!

  En dan nog niets een de premies meegerekend die je via je inkomen betaalt + eigen risico + eigen bijdrages.

  En dan ook nog is de zorgtoeslag niet mee verhogen? Ik vind dit al gewoon bij crimineel.

  • QQueen S

   @Peter
   Presies dit zo duur en naast die verhoging moet je nog zelf kosten betalen want je verzekering dek niet allees heb je een aanvullend verzekering van tandarts tog moet je betalen erg dit

 • Nnestor

  In 2006 zag deze marktconforme zorgverzekering het levenslicht, alles zou beter worden. Gebruikte je geen zorg dan kreeg je geld terug stort op je rekening.Niets is minder waar module marktconforme zorgverzekering blijk een Black Hole te zijn. Aangestuurd door verzekeraars die zich storten op medicijn prijzen en hebben daarom geen medelijden over de bijwerkingen die ervoor zorgen dat je nog meer van synthetisch middelen moet slikken.
  Ik moet eerlijk zijn ik kan het niet handelen met deze bijwerkingen dus ik ben alternatief gaan zoeken en dat gevonden en zonder enige bijwerking.
  Ik wil wel terug naar de periode van voor 2006 waarbij ik mijn eigen zorgkosten verzekering had en voor de niet vermogende Nederlander was het ziekenfonds een uitstekende volksverzekering daar zat alles in wat je nodig had.
  En dat zonder eigen risico!

 • PPiet

  Ik wordt er een beetje narigheid van dat de stijging van zorgkosten vooral toewijzen isaan vergrijzing. Inderdaad er komen meer ouderen omdat we langer leven, maar naar mijn mening komt de grotere vraag naar zorg daar niet alleen vandaan, voor zover dat ook zo is. Het wordt wel steeds geroepen maar kom eens met bewijsmateriaal in de vorm van cijfers. Het toegenomen aantal mensen in Nederland speelt hier volgens mij een net zo’n grote rol in de vraag naar meer zorg zeker omdat met name ook asielzoekers vaak een slechtere gezondheid hebben. Helaas horen we daar ooit wat van. LET OP IK BEN NIET TEGEN ASIELZOEKERS of arbeidsmigranten Maar het fijn zijn als we dergelijke dingen ook eens durven te benoemen zonder het risico te lopen te worden beschuldigd van discriminatie i.p.v. steeds de vergrijzing lees babyboomers de schuld te geven van stijgende zorgkosten.

  • JJan

   @Piet volledig mee eens.

  • DDigi

   @Jan helemaal mee eens.

  • AAmber

   @Piet
   Idd.altijd krijgen ouderen de schuld, maar hebben ze er wel eens bij stil gestaan, dat ouderen hun hele leven zorgpremie hebben betaald zonder dat ze noemenswaardige zorgkosten hadden. Uitzonderingen daargelaten.

  • Aab

   @Amber

   Maar wij moeten dat ons ook het hele leven betalen alleen heel veel meer dan de ouderen , maar door vergrijzing maakt deze groep wel de kosten versneld hoger net zoals de instroom van buitenaf.

   want een deel van ons kent nog de tijd dat er ziekenfonds was en dat je nog 15 euro per maand betaalde nu ben ik met eigen risco en minder goed verzekerd zo, 165 per maan kwijt

  • HHannyvan beek

   @Amberi
   Ja dat is legale diefstal ze geven je 20 euro er bij en halen je 50 af

  • GGeurts

   @Piet,ben eens eerlijk jullie zijn wel tegen asielzoekers ,vol is vol ,stem PVV

  • EErik

   @Piet De spijjker op z’n kop.

 • MMB

  @Ed
  Hekenbaar. Onze kids zijn nu nog meeverzekerd. Wij betalen ook 370

 • MMientje

  @Arie
  Er zijn ook heel veel mensen die net te veel verdienen om zorgtoeslag te krijgen en het bedrag dus volledig zelf dienen te betalen!

 • AAnne

  @Louisa Bonte
  We betalen voor alle gelukszoekers mee. Dat document is vorig jaar uitgelekt. Alle gelukzoekers hebben recht op alle zorg zonder maar 1 cent te betalen maar wel heel veel centen te ontvangen. Hoe kan het dat in België de zorg beter is en maar €30 per maand betaald hoeft te wonen voor het hele pakket waar je hier in Nederland €192 voor betaald
  . De Belgische ziekenhuizen zeggen zelf aan de Nederlanders is veel verdiend omdat ze tegen Nederlandse tarieven kunnen declareren .

 • MMonique

  @Louisa Bonte
  Helemaal geen verkeerd idee

 • DDe lijdende rechter

  @Je hebt gelijk zetreken ons helemaal leeg

 • AArie

  € 800 ????
  Je vergeet je zorgtoeslag van 4 personen er af te trekken Ed
  Dan kom je bij de echte bijdrage

 • LLouisa Bonte

  @Marjo
  Marjo ik ben het met je eens wij Nederlanders durven niet in massale opstand te komen moet heel Nederland een keer eens niet tanken, roken of zijn zorg premie niet betalen dan raakt de overheid in paniek dan verdiend de staat niets we gaan massaal paspoort inleveren en aansluiten in de rij dan krijgen we hulp, gratis zorg , ingerichte woning en geld om van te leven lang leve Holland

 • HHilke Bos

  @Gerrie Heel veel kracht en sterkte gewenst.

 • Kklazien

  @Gerrie ben het eens ook ik ben chronisch ziek leef ook alleen nog op medicatie moet voor pijn bestrijding 70 km vervoer regelen maar waarvan. het gaat echt helemaal verkeerd.

 • AAnoniem

  @Stem niet liberaal a.u.b.!
  Hij betaald ook belastingdienst

 • SStem niet liberaal a.u.b.!

  @Johannes, precies. Zulke gasten verpesten het voor diegenen die echt niet (meer) betaald kunnen werken en daardoor van een uitkering + toeslagen afhankelijk zijn.

 • AA.

  @G
  Precies. Ik zeg altijd, zorg eerst maar eens voor je eigen volk. Maar ze staan liever in een goed blaadje bij de euro top .

 • EErika wijngaard

  @G
  Absoluut met je eens. Dit is de hoofdreden dat wij steeds meer moeten ophoesten om hun te onderhouden . Triest

 • JJuliska

  @Manuela

  Helemaal met je eens.
  Dit kan gewoon niet langer.

 • EElke

  @Walle ook dat roepen wij thuis vaker.. maar wie staat er op? Jij? Mondeling ben ik niet sterk maar ook ik ben het er niet mee eens net als een groot deel van Nederland. Als er iemand op staat dat het nu genoeg is sta ik achter je. Pensioen tot je 70ste? Geef mensen de keus wat ze willen maar leg het ze niet op! Ik vestig mijn hoop op Omzigt en van der Plas. Genoeg is genoeg!

 • EElke

  @Walle ook dat roepen wij thuis vaker.. maar wie staat er op? Jij? Mondeling ben ik niet sterk maar ook ik ben het er niet mee eens net als een groot deel van Nederland. Als er iemand op staat dat het nu genoeg is sta ik achter je. Pensioen tot je 70ste? Geef mensen de keus wat ze willen maar leg het ze niet op! Ik vestig mijn hoop op Omzigt en van der Plas. Genoeg is genoeg!

 • SSam

  @Walle
  Dit is echt weer zo’n onwetend onzin argument. Gooi het maar weer lekker op de vluchtelingen. Het falende beleid heeft niks met vluchtelingen te maken. Zij zijn het niet schuld. De regering waar het Nederlandse volk al jaaaren willens en wetens voor gekozen heeft; die hebben dit veroorzaakt. Maar de doorsnee Nederlander slaapt, zijn naïef, denken niet na en geloven in mooie woorden i.p.v. hun verstand te gebruiken.

  Hoe kom je erbij dat vluchtelingen alles gratis krijgen? Das gewoon niet waar. Das weer zo’n gerucht die je ergens hebt gehoord of gelezen en die niet op waarheid berust. Ik weet van een zeer dicht bijstaand persoon die bij de IND werkt dat dit niet correct is. Die krijgen niks gratis. Het is een lening. Je kunt van mensen die niks hebben omdat ze niet mogen werken, de taal niet of onvoldoende spreken en afhankelijk zijn van de staat, niet verwachten dat ze het uit hun eigen zak betalen. Maar het is NIET gratis! Het zijn schulden die ze opbouwen en die ze terug moeten betalen zodra ze net als andere Nederlanders een baan hebben en integreren in de samenleving.

  Check your facts aub

 • WWilfred

  @Bastiaan, wat een onzin.
  Mensen met dezelfde gedachten als jij zorgen er juist voor dat de boel duurder wordt. De accijns op tabak zorgt juist voor extra inkomsten van de staatskas het probleem zijn de instroom van asielzoekers(geluktzoekers) die ook zorg nodig hebben. Verder ben ik er een voorstander van om de zorg weer naar de overheid te brengen zoals vroeger.

 • HHwalker

  @Dennis Van Lith

 • SSluit ik mij aan

  @Dennis Van Lith

 • BBrugt

  @Mike

  En dat is nu juist het probleem maar dat mag niet vertelt worden

 • AAjsP

  @Dennis Van Lith…Ben ermee eens !!had allang door dat zodra de guldens weggaat wedden Nederland gaat bergafwaarts.. dat was en is mijn voorspelling en zie…. wat gebeurt er nu?? Tis een rotzooi geworden! Triest!!

 • GGerrie

  @Maria
  Ik ben chronische ziek.en weet wat ik ga betalen
  Buiten het eigen risico wat 300 1n de 60 € bedraagt nog eens 8x 200.00€ per maand.
  Ben weduwe met AOW en een klein pensioentje
  Hoest het maar op.
  En maar van alles korten. Zo verdwijnt het zieken vervoer,locatie ‘svan de.pijnbestijdingworden ingekort.voor sommige behandelingen moet je nu 50km rijden.
  Andere behandelingen uit het paket genomen. Ik leef met morfine om nog een beetje kunt functioneren. Zo kan ik nog veel meer pinten opnoemen.
  De Chronische zieken en de Ouderen krijgen de grootste lasten te dragen, chronische ziek zijn met constant pijn hebben en dan nog eens het financiële plaatje. En dan vrolijk blijven.

 • MMaria

  @Mariska
  Ook helemaal mee eens!!!!
  Het is te triest voor woorden allemaal!!
  Azies komen aan met nieuwste iPhone en Nikes!
  Overlastgevers zijn het, willen niet uit hotel, willen niet werken of ja….heel even totdat ze een woning hebben….dan meteen stoppen en weer hand ophouden.
  Tja…. .en volol gebruik maken van onze zorg, die door ons wordt betaald!!
  Een k.t land is het geworden. Eigen volk telt niet meer mee,

 • GGeurts

  @fokke,de helft van dat tuig op het malieveld zijn steuntrekkers stelletje kneuzen

 • MMike

  @Mieke. De hoge kosten worden veroorzaakt doordat er elk jaar 100.000 asielzoekers gratis van onze zorg genieten,emigranten op oude leeftijd hier heen komen en nog nooit een cent ziekenkosten hebben betaald,deze regering verteld ons niet de waarheid.

 • KKick verschoor

  @Henny
  Ben ik helemaal met je eens gaat allemaal uit ons potje

 • LLinda

  @Fatima
  Wat goed dat je zo geïntegreerd bent en ook je steentje bijdraagt. Maar wat jammer dat je 1 van de weinige bent. En dat is helaas de harde waarheid.

 • FFatima

  @Marcy, Goedemiddag Marcy, jammer dat je gelijk begint over de Moslims!

  Ik ben zelf Nederlandse-marokkaanse afkomst en werk zelf ook fulltime en heb 2 schoolgaande Kids.

  Nederland steunt ook Oekraïne met behoorlijk geld bedrag en ook andere Eu landen.
  Niet alleen de Moslims!!!

  Maar wie ben ik om te zeggen:Stop met Steun aan andere landen!

  Ik zeg altijd zelf vanuit mijn Hart:Help jullie eigen Nederlandse mensen eerst, er zijn genoeg die naar de Voedselbank gaan ook Nederlandse mensen.

  Mijn Nederlandse buurvrouw geef ik elke week een Warme maaltijd, dat doe ik puur om haar te helpen, ik vindt het gewoon erg oneerlijk en triest als er zoveel geld naar andere landen gaat, terwijl heel veel mensen naar de Voedselbank gaan.

  Echt Marcy,dit raakt mij ook erg aan, want het kan zeker beter voor de Nederlandse Samenleving en met name ook de Ouderen Mensen!

  Vriendelijke groet Fatima

 • DDerkje

  @Marcy

  En of jij gelijk hebt ze moeten massaal geen zorg meer betalen kijken wat de staat daar aan doet , want wij nederlanders betalen alleen nog maar meer en meer voor alle mensen die hier komen hun krijgen de zorg vrij en wij betalen des te meer .
  Terwijl de rest gewoon over zich heen laat lopen zo als je zegt geen rugge graat .

 • Ffokke

  @Marcy alle respect hiervoor voor wat je zegt en het klopt precies wat je zegt, laat de Nederlandse bevolking maar eens de kop en schouders er onder zetten, iedereen is bang elke burger van Nederland ga naar het malieveld allemaal laat het zien dat we het niet pikken

 • Ffokke

  @Miep gelijk heb je zeker niemand op het malieveld en we laten het als Nederlanders maar toe en laten het ook maar weer gewoon gebeuren, waar zitten we eigenlijk met onze verstand, wordt het niet eens tijd om het te laten zien, dat we dit allemaal niet meer pikken in onze land

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.