Zorgtoeslag niet omhoog in 2024

Zorgtoeslag niet omhoog in 2024

Artikel door: Bart Koenraadt - 156 reacties

Zorgtoeslag niet omhoog in 2024

De zorgtoeslag gaat volgend jaar niet omhoog voor mensen met een lager inkomen. Dat blijkt uit de Rijksbegroting die officieel pas tijdens Prinsjesdag in de Miljoenennota wordt gepresenteerd, melden ingewijden in Den Haag. Er werd eerder juist wel rekening gehouden met een hogere zorgtoeslag.

Update 19-7-23: zorgtoeslag gaat in 2024 zelfs omlaag, staat in de Miljoenennota.

Dit jaar ontvangen alleenstaanden maximaal 154 euro per maand aan zorgtoeslag. Dat is overigens ruim voldoende om de kosten van een gemiddelde basisverzekering (€ 138,45) te dekken. Gezinnen ontvangen maximaal 265 euro zorgtoeslag in 2023.

Zorgpremie wel hoger

Tegenover het gelijkblijven van de zorgtoeslag staat een verwachte stijging van de zorgpremie. De reden voor deze toename zijn onder andere de vergrijzing en de daarmee gepaard gaande stijgende behoefte aan medische behandeling, verpleging en verzorging. Dit legt een grotere druk op het zorgpersoneel en resulteert in hogere zorgkosten. Ook inflatie draagt bij aan deze stijging.

Volgens het CPB kost een basisverzekering in 2027 circa 175 euro per persoon.

Tijdens Prinsjesdag, op 19 september, krijgen we een beter beeld van de zorgpremie in 2024. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de zorgverzekering houd je onze 2024-pagina in de gaten.

Betalingsproblemen

Uit recent onderzoek van Nivel onder 660 van zijn leden, blijkt dat 5 procent op dit moment problemen heeft met het betalen van zorgpremie.

Een op de tien moet daarom bezuinigen op andere kosten om zo toch rond te komen. Het vaakst wordt bezuinigd op energie (55 procent van de respondenten), een bezoek aan een restaurant of café (48 procent) of boodschappen (46 procent).

Een alarmerende analyse van het CPB geeft aan dat het aantal mensen dat in armoede leeft in 2024 kan stijgen tot meer dan 1 miljoen Nederlanders.

Zorgtoeslag terugvragen (2022)

Eerder deze week bleek dat nog circa 700.000 Nederlanders nog zorgtoeslag voor 2022 kunnen krijgen. De deadline is morgen (1 september), want dan moet de aanvraag binnen zijn bij de Belastingdienst.

Het misgelopen bedrag aan toeslag kan per persoon variëren tussen de 0 en 1.332 euro.

156 reacties

 • EEdje

  Ik ga ook minder werken.
  Dan krijg ik teminste huurtoeslag, zorgtoeslag, 1300 voor gas en licht.
  En kan ik van de vrijheid genieten..
  Zelf niet aan gedacht.
  Maar Rutte zei dat.

 • EEdje

  Ik ga ook minder werken.
  Dan krijg ik teminste huurtoeslag, zorgtoeslag, 1300 voor gas en licht.
  En kan ik van de vrijheid genieten..
  Zelf niet aan gedacht.
  Maar Rutte zei dat.

 • BBrigitte

  Laten we elkaar toch geen verwijten maken, hoge of lage inkomens, iedereen is de klos.

  • LLutske

   @Bridgitte
   Dat ben ik niet met je eens er is een groep die er alleen maar beter van wordt omdat ze niet werken in de bijstand zitten maar recht hebben op allemaal vergoedingen , en ik ken er een paar van dit soort die niet willen werken altijd een excuus hebben als ze bezittingen hebben staan die niet op hun eigen naam en dat zet wel eens kwaad bloed logisch vind ik.

  • PPieter

   @Lutske
   Wat kan een volwassen zo piepen joh

  • AAragonda

   @Lutske
   Er zijn ook mensen met chronische ziekte die daardoor in een bijstand zitten, ook wij hebben daar niet om gevraagd, maar als het om gezonde mensen gaat die wel kunnen werken ma niet willen dan begrijp ik dat

  • LLianne

   @Lutske

   Ik concludeer uit je reactie dat je nul komma nul ervaring hebt met een bijstandsuitkering. Wees blij, zou ik zeggen, dat je niet weet waar je het over hebt. Neem van mij aan dat het niet bepaald iets is om naar te verlangen. Godzijdank heb ik nu weer een baan! Hou op met je jaloerse gedrag, want er is niets om jaloers op te zijn met voedsel‐ en kledingbanken en aan de zijlijn te moeten staan!!!!

  • AAri

   @Brigitte Mensen met een hoog inkomen voelen 10 euro minder dan als je een minimum inkomen hebt .

  • AAnneke Bent

   @Brigitte omdt we betalen voor de gratis verzekerden die niet van hier zijn.

 • Vviktor

  Of het hier of op NU.nl of waar dan ook is de reacties zijn roepen altijd dezelfde negatieve oergevoelens op bij de mens. Het vooral focussen op de ander die het zogenaamd zonder aan het arbeidsproces te zitten (of gedeeltelijk) daar een enorm voordeel mee heeft. ‘Je krijgt maandelijk geld, komt in aanmerking voor toeslagen’ Mensen als Henk en anderen zetten zich daar tegenover en constateren dat ze wel zoveel slechter af zijn. Een calimero effect is het gevolg. Maar ook al stijgt de zorgtoeslag niet mee, het onder Rutte afgebouwde sociale stelsel dat ons rest zorgt voor de laatste ankers waar mensen in moeilijkere omstandigheden zich aan vast kunnen houden. Maak jezelf niet onnodig klein en realiseer je dat je gezondheid die je in staat stelt een normaal leven te leiden het hoogste goed is.
  Kijk ‘s avonds het Journaal en je ziet in vele landen dramtische situaties, van hongersnood, weersinvloeden, corrupte regimes. Prijs jezelf dus rijk.

  • HHelmut

   @viktor
   Beste Viktor,
   Je hebt grotendeels gelijk,ik zag deze week in China hebben ze helemaal geen sociaal systeem,daar worden mensen gewoonweg uitgeperst.(En wel tot het uiterste,dus daar geen socialistische systeem)
   Maar dat doet er niet toe,want bij ons is het op ,en daarom leveren wij toch wel weer iets in! Terwijl dit niet zou moeten!Want wij zijn toch een rijk land!Of niet?
   Mvg Helmut Groen

  • PPieter

   @viktor

   Lol

 • Hhenk

  ik ben er beetje meer dan zat van ik zit te werken 36 uur in de week voor 2300 euro en heb nergens recht op en zit er om te denken om te stoppen. klaar mee die lui met uitkerings kopen van alles ik zie het om mij heen en ben het spuugzat.

  • DDenise

   @henk
   Ga je gang Henk! Ik heb zelf een arbeidsongeschikten uitkering van 1600 met vaste lasten van 1300 euro per maand eten drinken etc niet meegenomen tis je van harte gegund vriend. Doe het maar dan piep je wel anders!

  • AAndr

   @Denise
   1600euro plus zorgtoeslag 158 euro
   Plus huursubsidie
   Plus ontheffing gemeente belastingen
   Plus bijzonder bijstand
   Kom jij ook boven de 2100€ uit

  • MMieke

   @Andr juist andre mensen met een uitkering klagen steen en been maar ze hebben niks te klagen maar de werkende mens word gestraft zo blijft toch iedereen thuis zitten

  • GG

   Arm of midden inkomens daar is het zwaar voor en als je rijk bent dan heb jegeluk

  • MMp

   @Andr
   Onder welke steen heb jij gezeten. Hier ook 1600+ iva uitkering en alleen zorgtoeslag. Niet ieder mens huurt. Heb geen hoge hypotheek maar wel exorbitante hoge zorgkosten dus houd ik maandelijks niets over.

   Verdiep je eens in de materie ipv iets te roeken waar je ooit iets van gelezen of gehoord hebt

  • CCaroline

   @Andr

   Ja maar ook meer kosten aan medische en hulpmiddelen om maar te zwijgen oover hoeveel medicijnen je zelf moet betalen wil graag met je ruilen julie heben niet al die extra kosten taxi naar ziekhuis bezoek 10 euro per keer aan rijskosten met gemeente pas reeken maar uit minimaal 3x per maant wil je nog ruilen en door mensen als jij kunen mensen die ziek zijn. Niet verzorgt worden om dat ze het niet kunen betalen en de mensen die de boel bedriegen zo als je voorstelde zorgen er voor dat de regering ons ook bestraft voor het gedrag van julie . Wil je nog steeds ruilen ??????!!¡!

  • LLouisa

   @Denise
   Mijn man heeft een uitkering is afgekeurd
   Heeft rond 1100
   Ik werk ruim 25 uur en heb nog minder kan beter ook thuis zitten

  • MMieke

   @Denise
   Je heb een uitkering van 1600 je krijgt huurtoeslag zorgtoeslag met dat erbij krijg jij bijna 2000 euro in de maand ik zal je zeggen ik werk fulltime val in de participatie wet mijn loon is ongeveer hetzelfde als wat jij van een uitkering krijgt en ik ben zelf gaan werken want ik hoefde niet te werken maar wilde hetzelf ik heb copd en astma en mijn schildklier werkt niet meer het enigste wat ik krijg is zorgtoeslag en verder heb ik nergens geen recht meer dus de werkende mens word zwaar gestraft en de mensen met een uitkering worden beloond dus ja ik ben het met henk eens

  • RRoel

   @Mieke
   mensen met een uitkering van 1600 euro netto krijgen geen kwijtscheldingen, dus ze moeten alle belastingen wel betalen.. Vanaf 1330 euro bijstand wel recht, dus niet oordelen,

  • JJans

   @Denise Dan heb je wel hoge vaste lasten.

  • MMarian

   @Denise

  • MMarian

   @Denise

   Ik heb 1850
   Vastelasten 1050 met 650 huur
   Geen schulden

  • MMarian

   @Denise

   Ik heb 1850
   Vastelasten 1050 met 650 huur
   Geen schulden

  • MMarian

   @Denise

   Ik heb 1850
   Vastelasten 1050 met 650 huur
   Geen schulden

  • HHans scheer

   @henk ik heb een uitkering van 1780 euro en kan rondkomen nog iets sparen. Dus wellicht geef je het verkeerd uit.

  • TTrudy

   @henk nou ik heb een uitkering maar ik kan niet van alles kopen hoor en moet ook uit kijken wat ik koop aan boodschappen ik red het niet altijd

  • AAadje

   Erst nadenken en dan commetaar leveren,stop je lekker met werk.

  • SStem niet liberaal a.u.b.!

   @henk, er zijn ook veel uitkeringsgerechtigden die echt niet (meer) betaald kunnen werken vanwege een chronische ziekte of een handicap. Die hebben wel degelijk recht op een uitkering en toeslagen. Maar ik ben wel streng voor diegenen die wel kunnen werken, maar het domweg vertikken om wat te gaan doen. Die groep wordt sinds de invoering van de Participatiewet wel aangepakt om te gaan werken.

  • IIrene de groot

   @henk
   Ben blij dat je zoveel verdient niet zeuren we hebben ook gewerkt en overuuren gemaakt wat we niet terugzien in onze pensioen we kunnen niet op vakantie nooit en jullie wel
   We hebben 45 uur p dag gewerkt en nullie maar 36 en jammeren .2 keer per week stampot en jullie etendje hier eyentje daar kom op zeg

  • Mminra200@hotmail.com

   @henk ja en dan lekker de bijstand in.Elke week brieven krijgen en vernederd worden.u moet papier prikken.

  • GGer

   @henk wat een zielige uitspraak zeg beetje jaloezie hoor ik daar jij met je 2300 in de uitkering krijg jij fijn 1075 fijn hè

 • Nnaser

  Ik ben verrast door deze vreselijke aanval op asielzoekers, en tegelijkertijd geeft de Nederlandse regering miljarden uit aan Oekraïense vluchtelingen en aan het sturen van miljarden wapens naar Oekraïne, terwijl het Nederlandse volk wordt misleid dat asielzoekers de oorzaak van de crisis zijn, hoewel de meeste asielzoekers werken en betalen belasting en werken Op alle terreinen is er in Nederland echter een aanzienlijk tekort aan werknemers door de stijging van het percentage gepensioneerden en ouderen, en dit is de reden voor de onevenwichtigheid in de begroting

  • LLutske

   @naser
   Vandaag in de krant gezin vader moeder 8 uit Ermelo in het ACZ krijgen een grote villa toegewezen daar willen ze niet in de reden 1 van de kinderen heeft schisis gaat naar het medisch centrum Rotterdam dat vonden ze te ver van de villa vandaan echt waar, zet dit gezin gelijk in het vliegtuig terug naar Afghanistan stel parasieten ze fokken als konijnen komen vast nog meer kinderen bij ,met dat aan dit demissionair kabinet

  • LLutske

   @Lutske. 8 kinderen moet er staan

 • MM

  Waar is oorlog.Andere kant van Ukraine helemaal geen oorlog.Mensen leven gewoon.Waroom zowel Ukrainian in nederland.En al andere. Asilzoeker .Moet echt heel veel gewoon terug.

 • MM

  Waar is oorlog.Andere kant van Ukraine helemaal geen oorlog.Mensen leven gewoon.Waroom zowel Ukrainian in nederland.En al andere. Asilzoeker .Moet echt heel veel gewoon terug.

 • FFrans

  Asiel zoekers die hier niet horen eruit minder of stoppen met het geven aan de oorlog en klagers van de minima uitkering halveren zodat ze misschien aan het wek gaan dan wordt Nederland als van ouds

  • MMichelle

   @Frans
   Je kunt ook minima zijn terwijl je gewoon werkt , ik werk ook en zelfs in de weekenden maar ben ook minima , helaas lukt meer werken ivm gezondheid niet

 • FFred

  Tuurlijk want dan hebben die asiel zoekers minder geld pleur ze eruit grens dicht en nu aandacht schenken aan de nederlanders

 • Ssjanti

  NS en ziekenhuizen weer privatiseren. Zorgpremies zijn onbetaalbaar voor vele werkende mensen. Onze pensioenen zie ik nu voor een groot deel in de pot van de belastingdienst verdwijnen. In 10 jaar tijd is NL afgegleden naar een overbevolkte EU staat. Alles is in rap tempo in NL achteruit gegaan. Verkeerde potjes worden door goedbedoelde potjes aangevuld. Geen personeel bij de politie, ziekenhuizen, ouderenzorg etc. Dus al die zogenaamde naar binnengehaalde nieuwe medewerkers die de gaten op zouden vullen is dus duidelijk mislukt en kosten ons nu een Godsvermogen. Criminaliteit wordt Mexicaans cartelachtig bedreven. We hanteren wetten van net na de 2e wereldoorlog. Er MOET verandering komen anders zie ik ons mooie landje binnen een paar jaar veranderen in een van de armste en crimineelste EU staat. Tijd om dan Nederland achter ons te laten.

 • CC.J.Wouden

  Ik snap niet waarom de zorg-en huurpremie niet verhoogd worden, terwijl er miljarden wordt gebruikt voor die rot oorlog en asielzoekers.

  • PPaul vd molen

   @C.J.Wouden. grenzen dicht en asiel stop!

  • DDina

   @C.J.Wouden

   Hoi ,
   Ik heb even een vraagje. Wordt de zorgtoeslag voor volgend jaar verlaagd of blijft het bedrag in 2024 hetzelfde als in 2023?

 • JJaro

  Wel wel wat een boze en negatieve reacties lees ik hier allemaal ! Nou, ik moet zeggen dat er een hoop waarheid in zit. Ik ben zelf 72 en heb last van vele fysieke aandoeningen. Kortom ik ben nier meer zo veel mobiel en heb daarom ook tijd om Het Nieuws van de dag bij te houden. Heb jaren lang de Politiek en andere Nieuwsprogramma’s gevolgd en keek ook goed om mij heen.
  De maatschappij is goed verandert. Vooral de mentaliteit, met name van de jongeren. Het is geen hippietijd meer met vele protestbewegingen die de straat op gingen of ludieke acties ondernamen. En juist van de jongeren zou het moeten komen. Zij moeten hun toekomst in de gaten houden en in het geweer komen wanneer er zulke langdurige kabinetten als Balkende en Rutte zich manifesteren . Veranderingen bewerkstellig je niet door als jongere maar alles op z’n beloop te laten. Helaas zijn merkgoederen als telefoons, kleding en opkijken tegen inhoudsloze artiesten die de jonge mensen wijzen op snel rijk worden prioriteit nummer 1 geworden. De Politiek zal het worst zijn hoe jonge mensen terecht komen zolang ze zich maar nergens mee bemoeien of in de weg lopen. Zij doen geen moeite om de jongeren te stimuleren met elkaar over gewone normale ding te PRATEN. Dat zijn ze lang verleerd. Zo kunnen de traditionele Partijen zich handhaven en zel het een rommelzooitje bijven zonder respect. Dit norende vraag ik me echt af hoeveel jongeren dit lezen wil zwijgen zich hier iets van te trekken.
  O ja, normaal reageer ik nooit op berichten of artikelen maar dit moest er toch effe d’ruit. Waarom ? Ik heb een kleinzoon die de hele dag op zijn telefoon zit en- ogen playstation 5. Dan denk ik wat moet er van terecht komen. Maar ja, ik bemoei me er niet mee, helpt toch niet

  • MMarcy

   @Jaro daar ben ik het met je eens jongeren denken enkeld aan geld praten kunnen ze niet meer vraag me af waarom Mensen nog leert praten kunnen ze toch niet meer en dure spullen boiet me niks en beroemde mensen niet kyk daar niet tegen op zyn geen echte mensen

  • NNat

   @Jaro
   Groot gelijk ..

  • HH.M. van der Tol

   WAAR GAAT DIT LAND NAAR TOE IK HOOP NIET NAAR DE AFGROND ALS HET ZO DOOR GAAT ,ER WORD NIET EENS AAN ONS GEVRAAGD HOE DAT ZIT ,: MEE GAAN MET DE EURO OF BLIJVEN WIJ BIJ DE FLORIN OF TE WEL DE GULDEN / DE RIJKEN BLIJVEN RIJK MAAR DR ARMOEDE WORDEN MEER ALLE RIBBEN UIT HUN LIJF UIT GEBUIT GA XO MAAR DOOR!!!!!!!!!

  • FFrans

   @Nat Frans
   asiel zoekers die hier niet er uit minder aan de oorlog besteden zodat er eer voor de Nederlanders overblijft.

 • SSjac

  Ja Nederland der zyn betalen en armoede

 • SSjac

  Ja Nederland der zyn betalen en armoede

 • MMar

  Om je heen hoor ik iedereen klagen en bij het stemmen kiezen toch veel mensen de partijen van de oude regering.

  • MMarcy

   Ja stemmde mensen nu maar is beter ben dat met je eens klagen maar stemmen op die dit veroorzaken maar Nederlandse volk is nu eenmaal een stom ruggeloos volk

  • MMarcy

   Ja stemmde mensen nu maar is beter ben dat met je eens klagen maar stemmen op die dit veroorzaken maar Nederlandse volk is nu eenmaal een stom ruggeloos volk

  • JJohn

   @Mar Al die nieuwe flutpartijen verzoeken de hele samenleving. Nederland moet terug naar slechts 1 linkse, 1 midden, 1 rechtse, 1 ouderen, 1 jongeren en 1 dierenparij. De rest opheffen. Het is zootje idioten bij elkaar . De meesten zitten er om hun eigen zakken te vullen. Kamerleden moet gewoon zelf maar eens gaan inleveren. 3000 euro per maand is meer dan genoeg. Eens kijken wie er dan nog wil. Weten we als volk gelijk we de politici zijn die er voor ons zitten.

 • LLutske

  Ik verbaas mij over de Riante vergoedingen van de zorgtoeslag voor minimas sommigen krijgen meer terug dan wat de premie kost ? is mij verteld door een persoon die dat zelf krijgt.
  Natuurlijk zijn er mensen met weinig geld Maar ik betaal de volle mep voor mij alleen 180 eu ik heb zelfs bezuinigd op de tandarts verzekering niet in mijn pakket gedaan i.v.m kosten mijn eigen risico gaat sowieso op aan dure medicijnen.
  Ik heb AOW plus een beetje pensioen waardoor ik dus net boven het bedrag van de minima zit , daar baal ik best wel van.

  • MMarit

   @Lutske hoi heb je afgelopen jaar opnieuw bekeken,je krijgt namelijk met wat hoger inkomen als minima ook nog deel zorgtoeslag.bedragen zijn verhoogd

  • LLutske

   @Marit
   Ik heb er nog op gezien maar door mijn pensioen kom ik net niet in aanmerking.

  • JJohan

   @Lutske Dan heb je netto een inkomen van boven de € 2500

  • LLutske

   @Johan net boven de 2300 dus nergens recht op,ik wel een eigen woning.

  • AAad

   @Marit
   Met een ” AOWeetje en een klein pensioennetje” kom je wel degelijk in aanmerking voor zorgtoeslag, ondergetekende heeft een AOW en een redelijk pensioen en kom daar ook in aanmerking voor.

  • MMoos

   Het lijkt wel alsof mensen weer een boeman zoeken om die de schuld te geven van kosten.

   Zijn jullie vergeten dat de zorg geen commercieel bedrijf was vroeger? Dat toen ze alles zo nodig moesten privatiseren all kosten giga gestegen zijn! Buiten de normale inflatie. Ze gooien het nu op de mijne de mensen met uitkering of vluchtelingen. Echter daar ligt het niet aan. Commerciële bedrijven willen winsten en daar ligt het aan. Laat je niet bedonderen door de mooie praatjes van die huichelaars. Vergrijzing te veel mensen etc etc. Nee de beleggers de winsten de dividenden daar liggen de hoge prijzen. En iedereen trapt in het verhaaltje om weer tegen een onschuldige aan te trappen. Stop dr mee aub. Wij het gewone volk moet elkaar steunen. En de leugens vd rijken niet onze geest laten vervuilen?, omdat zij over de rug vd het uitschot, volgens hun geld verdienen. Open je ogen en hulp de ander ipv een zondebok te zoeken in de compleet verkeerde richting

  • MMarion Steenbrugge

   @Moos Zo verschrikkelijk eens met je.

  • TTrudy

   @Lutske

  • TTrudy

   @Lutske

   Door omstandigheden kreeg ik ongeveer 20 jaar een inkomen van ongeveer € 150 onder het AOW. Daarna kreeg ik nog een paar jaar € 300 meer. En ook zorg en huurtoeslag en die hielpen mij door deze periode. Wees toch niet jaloers op mensen die wat meer zorgtoeslag krijgen, als je het zelf niet krijgt. Of niet zoveel krijgt. Echt waar ondanks de toeslagen moeten ze vaak ieder dubbeltje omdraaien, omde maand uit te zingen. I

  • LLutske

   @Trudy
   Ik ben ook niet jaloers alleen zie ik dat heel veel mensen de boel bedonderen door hun goederen op naam van fam te zetten.

  • SSandra

   @Lutske

   Nou ik heb minima en ik betaal een verzekering via de gemeente van €198
   En ik ben alleenstaand
   Dus dat je meer terug krijgt dan wat je betaald is volgens mij klinkklare onzin

  • BBudding

   @Sandra

   Volgend jaar de verzekering ergens anders afsluiten, 198 euro is erg aan de prijs!

  • AAntoon

   @Budding
   Daar zit de eigen bijdrage ook bij in. Dat is altijd als je via de gemeente premie betaald

  • EEgbedina

   @Budding
   Ik ben afgekeurd,en betaal 202 euro en 25 cent aan de zorgverzekeraar.Maar ik ben wel voor alles verzekerd.
   Dus wat is wijsheid voor de komende jaren,of je betaalt weing en je krijg minder zorg,of je betaalt meer en krijgt betere zorg.

  • PPieter

   @Sandra
   Dat is inmiddels 207 vlgd jaar 220

  • MMarcy

   Heb oesterperoese nou moet alles betalen maar ja ben geen goudzoeker die krygen alles

  • RRoshan

   @Lutske

   Dankjewel kabinet en hun zelf 4000 permaand krijgen voor wat? Eig

 • DDanica.kovacevic

  Ik begrijp het niet heb ik ook recht op ik heb Wajong uitkering en ben allen ik heb schuld bij cak en kan geen tandarts verzekering aanvragen hoe zit het met mij

  • Eed

   @Danica.kovacevic

  • @@fokke

   @Danica.kovacevic gewoon proberen of er ook een mogelijkheid is om de schuld bij het Cak kwijt te schelden of gewoon een deel daarvan kwijt te schelden als je niet probeert dan weet je het ook niet

  • EElle

   @Danica.kovacevic Heeft u een schuld bij het CAK omdat u huishoudelijk hulp heeft? Over de €19 per maand? Ik heb ook huishoudelijk hulp via wmo gehad en rekeningen van CAK declareerde ik bij VGZ.

  • DDanielle

   @Elle dan zou mijn dochter ook de cak van 19 euro ook bij unive kunnen declareren? Het word tocb betekend op minima ? Kan je dat dan terug vragen ?
   Ik ga dat eens informeren voor haar.

  • AAadje

   Hangt er vanaf of je bv ook van de stad waar woont een lidmaatschap neem ,bv haaglanden.
   Kan je gewoon de cak declareren,ff beelen of google .
   ScS

 • RRenee

  Het artikel noemt één ding niet. De zaken waar arme mensen het eerst op bezuinigen zijn een gewone aanvullende verzekering en de tandartsverzekering. Dus geen vergoeding voor fysiotherapie. Tenzij uit basisverzekering, maar dan moet eerst een aantal behandelingen zelf worden betaald (waarvoor andere mensen vaak aanvullend zijn verzekerd) en dan het eigen risico dat ook al zorgt voor zorgvermijding totdat het echt niet anders kan en de problemen alleen maar groter zijn geworden. Bij het ontbreken van de tandartsverzekering is er geen sprake meer van tandzorg. Wetenschappelijk is aangetoond dat dit hartproblemen kan veroorzaken. Maar mensen kunnen ook niet meer goed functioneren als ze van de pijn niet meer kunnen slapen. En er zijn genoeg volwassenen met een slecht gebit die zich zo schamen dat ze ook niet met hun kinderen naar de tandarts gaan, ook al is voor hen de tandzorg gratis. Als je in je ivoren toren leeft en de beslissingen neemt, dan hoor je dat soort dingen wel. Maar je hebt er volstrekt geen begrip van wat armoede met mensen kan doen. Of je wilt het gewoon niet weten, omdat dit te confronterend is en je dan misschien heel andere beslissingen moet nemen, die jou en je kaptaalkrachtige medebestuurders raken.

  • MMarcy

   Klopt naar de tandarts durf ik niet te gaan moet ik eerst proberen met een boot binnen te komen kryg ik het mischien gratis maar denk het niet verkeerde soort

 • AAnne

  Ik betaal 140 euro zorgverzekering en dan eigen risico en ook medicijnen die ik nodig heb en niet vergoed worden zoals o.a. calcium wegens osteoporose enz totaal 240 per maand. En dat van alleen aow is wel heel veel!

  • MMoniek

   @Anne, calcium kan je ook bij het kruidvat of action halen. Net zo goed. En als het op recept is, kan je het ook opvoeren bij zorgkosten, bij btw aangifte. Scheelt echt

 • AAnne

  Ik betaal 140 euro zorgverzekering en dan eigen risico en ook medicijnen die ik nodig heb en niet vergoed worden zoals o.a. calcium enz totaal 240 per maand. En dat van alleen aow is wel heel veel!

  • AAr

   @Anne
   Als de calcium voor is geschreven door een arts maar niet wordt vergoed kun je die terug vragen als je ieder jaar belasting aangifte doet

  • RRJ

   @Ar Haha, bij alleen aow betaal je geen belasting en je kan alleen belastingdeel terugkrijgen. 0% van 1000 euro is ook 0.

  • MMarcy

   IK HEB HET SELFDE ZWARE OESTERPEROESE CALCIUM ALLES SELF BETALEN

  • MMargriet

   @Anne
   Nou met alleen aow krijg je zorg EN huurtoeslag. Ook ik heb alleen aow en voor aanvullende supplementen zoals calcium en andere zaken ga ik naar kruidvat. Ik betaal de volledige premie en de aanvullende zorgverzekering en heb niets te klagen. Kwestie van de tering naar de nering zetten. O ja, ik heb ook ernstige osteoporose.

 • SSlacht offer

  Hun hebben gelijk (de mensen hier) z motten de rijken maar eens kaal plukken, de voetbal en overige sporten die miljoenen onzin ook afschaffen en hun laten payen en al de Turken en Marokkanen het land uit gooien hun hebben geen recht van spreken en toch mogen ze stemmen hier voor hun eigen land en het land over nemen, ze hebben te veel macht gekregen, zelfs Marokkaanse burgemeester, grote moskee die wij betalen, overal drugs dealers en Turkse winkels, er is geen enkele Nederlandse winkel hier te bekennen en dat is niet overdreven, je kan zo veel besparen door hun er uit te gooien eindelijk weer huizen en banen voor ons en winkels en alles

  • DDjorgio

   @Slacht offer
   Helemaal mee eens! Sterkte!

  • FFrieda

   Beste,
   Slachtoffersrol spelen dat kunnen we allemaal. De beste Marokkanen en de Turken die beste kwamen hier in 1960 om de economie in ons kikkerland op gang te brengen. Daar heeft u ook van genoten want zonder economie is het ook houden bij u prak, aardappels, gekookte groente en een stukje vlees als men daar de centen nog voor over had. Laten we eerlijk wezen zonder buitenlanders kunnen jullie niet leven, geloof me maar. Beginnen we bij tarwe, olie, etc etc. Nederland is nergens zonder de buitenlanders. Af en toe een Babi Pangan pakken zullen de meesten niet vies van zijn he. Een Marokkaanse Burgemeester, doet de beste heer maar eens na. Het is makkelijk om van een afstand de grote mond en de Bink uit te hangen maar u moet de ins en outs weten
   Zegt genoeg over uw niveau. Lees uw eigen bericht maar eens door, spelfouten bij het leven en dat voor een Hollander, schaamt u zich en laat een ieder in zijn of haar waarde. Het zal de meesten onder de mensen sieren. Leven en laten leven. Ieder mens heeft recht op respect en gerespecteerd worden. Persoonlijk zou ik me er niet aan storen. Stress is slecht voor de gezondheid en de zorgkosten zijn al zo hoog hè. Positief blijven

  • TThanks

   @Frieda dankjewel voor je leef en laat leven mentaliteit, het siert je, ten opzichte van de giftige woorden van de haatdragende personen hiervoor!

  • MMonique

   @Frieda

   Hier sluit ik me bij aan

  • MMargriet

   @Frieda
   Die mensen kwamen hier en deden vaak het werk waar menig Nederlander zijn neus voor ophaalde.

 • RRob

  Alles hier boven geschreven klopt Trieste zaak bij ons hakt het er ook Nog in dat oudere complex is verworden tot een ghetto status houders en Ander gepeupel hebben het vernietigd gratis mijn kleinkinderen zullen nooit een eigen betaalbare woning krijgen ouders Worden gestoord allemaal door wanbeleid rutte en trawanten hoe lang gaat dit Nog goed

  • GGubbels

   Dat alles hebben wij te danken aan die curupte eu die duwen ons alles door de strot en het wordt nog erger

 • MMaria

  De zorgtoeslag die veel mensen krijgen is bedoeld om hun zorgpremie te betalen, daar hoor ik mensen niet over

  • MMarian

   @Maria

   Nou ik heb er een hard hoofd in. Zorg toeslagen. Hoe kan het zo zijn dat het geven en nemen is!! Triest wat je jaarsaldo is en netjes door geeft. Moet op het einde van de rit weer terug betalen. Huur en zorg het rammeld van alle kanten…

  • LLena

   Idd we zijn 70+ en moeten terug betalen

  • JJohn

   @Maria
   Zorgtoeslag moet afgeschaft worden. Al dat geld wordt vaak niet besteed aan het betalen van de premie. Het geld kan beter direct in de verrotte zorginstanties gepompt worden en de premies verlagen. Beter nog, de privatisering van de zorg terugdraaien.

  • JJan

   @John

   Ik ben het helemaal eens met jou wat je zegt en dat is ook die 1300 wat ze krijgen voor gas en licht extra vakantie geld ook weg er mee wij mensen krijgen niks oprotten met denhaag

  • LLutske

   @Jan
   Dat hoor ik ook om me heen de energie vergoeding 1.300 eu gebruiken ze voor luxe artikelen , boot ,tuin,vakantie er zullen ook mensen zijn die het wel voor de energie rekening gebruiken maar ook hier zit veel kaf tussen het koren.

  • TTetris

   @Lutske

   quote “maar ook hier zit veel kaf tussen het koren” End quote

   EN JIJ BENT ER 1 VAN, VAN DAT KAF!!

  • LLutske

   @Maria

   Natuurlijk weten anderen dat , maar er wordt ook misbruik van gemaakt ,ze geven hun bezittingen niet allemaal door waardoor ze minder op papier hebben staan.

 • LLen

  Ho ho even wachten mensen BRUSSEL wil ook nog even 3 miljard extra hebben van NEDERLAND

 • WWilly Kuipers

  Helemaal met je eens Dir.
  Laat het kabinet maar eens de cijfers zien met wat ze betalen aan Asielzoekers. Huurkosten, Zorgkosten, onderhoudskosten. Dit zijn centen waar wij weer op worden gekort. Wij betalen met z’n voor de Asielzoekers.

  • VVLINDER

   @Willy Kuipers

   Hoi, dat klopt wel, wat je neerzet, gvd de boodschappen weer duurder wordt en bv (drop van Aldi eerst e0,99 cent naar e1, 48) dit laat ik liggen, dan pak ik fruit, beter voor mij…..dat Belastinggeld wat ertussen zit, ikzelf heb een bijstandsuitkering, dus de eindjes aan elkaar mag knopen of ieder e0,10 cent om mag draaien, betalen wij voor de asielzoekers ….

 • TTom Remmerde

  En al die arme 2de kamerleden, ze hebben het zo zwaar!! Dus willen ze hu

  n

 • PPieter

  Denk eerst aan onze mensen is dat zo moelijk

 • MM.L Cichy

  Tuurlijk gaat de zorgtoeslag niet omhoog wij moeten de ziektekosten betalen voor alle binnenkomers!!! Dat ze de wachtgeldregelingen afschaffen per direct! Het is een schande om de Nederlanders te l aten vallen, er m o et weer particulieren en ziekenfondspatienten komen, de tandarts,de medicijnen etc..veel te duur moet anders kunnen en dat kan!Maar ze willen niet! arm/rijk willen ze persé scheiden!

 • JJoze

  Waarom…. moet er als er een nieuw jaar aanbreekt alles nog weer duurder worden?? Wat heeft een Nieuwjaar nu met prijzen te maken? Gewoon doorgaan of het nu 31 december is of 2 januari. Klinkklare onzin. De mensen van het geld af helpen zodat wij straks ook bij de arme mensen horen. Je mag geen leefgenot meer hebben. Doe bij de geboorte meteen maar een pilletje dat je niet meer verder wil.

 • FFrans

  Denk je echt dat je hier iets gratis krijgt…..hahaha.
  Betaalt dubbele terug

 • MMoonen

  Zeker alles draait hier nog maar om milieu , geld wat naar de oorlog in Oekraïne gaat , en de asielzoekers, maar de hardwerkende mensen moeten alles maar bekostigen. En de armoede hier wordt alleen maar erger , en deze mensen moeten maar kijken hoe ze het redden….

  • TToscaanse kuling

   @Moonen
   Wanneer zijn ze nou eens een keertje met de burgers op 1lijn vragen worden nooit beantwoord !waarom gewoon niet allecdaken gratis met zonnen panelen. Waarom steeds hogere accijns voor de burger Moeten we nou allemaal in de kou thuis werken Waarom
   Gee gratis onderwijs Als in zoveel anderen landen nou regering ben benieuwd naar Prinsjesdag

 • AAstrid Brongers

  Het water stroomt hier altijd naar de zee.

 • FFred

  Slogan van de Belastingdienst in NEDERLAND: “laat geen geld liggen!” Natuurlijk niet! Men gaat er vanuit dat iedereen die in NEDERLAND woont, zelf moet uitzoeken of die in aanmerking komt voor ZORGTOESLAG! Aangiftebiljet wordt al ingevuld door belastingdienst. Bekend is dan of de persoon in aanmerking komt voor ZORGTOESLAG. Het jaarinkomen is van het aangifteformulier af te lezen. Jammer! Die informatie kreeg je niet in mijnoverheidberichtenbox!
  Hierdoor lopen velen de ZORGTOESLAG mis. Zie artikel van inspecteur Baas.

 • YYvonne

  Het is zo gemakkelijk omde verhoging, naar de vergrijzing af te schuiven,wie betalen de ziektekosten van al die asielzoekers natuurlijk wij met zijn allen daarom gaat de premie omhoog vertel eens een keer de waarheid

  • CCarolien Vervaat

   @Yvonne
   Super reactie. Helemaal mee-eens

  • GGerda

   @Yvonne eindelijk iemand die de waarheid zegt en ook de toeslag van miljoenen mensen die anderen moeten betalen

 • NNico

  Allemaal mooi geschreven maar het betreft hier de zorgtoeslag bij een basisverzekering daar worden de aanvullende verzekeringen oa tand ,fysio gemakshalve even bij weg gelaten ik kom per maand op 241,95 inclusief het eigen risico ga zo door help de mensen maar verder in de schulden maar wel 28 miljard naar klimaat als voorbeeld om je diep re schamen

 • AA.Bartels

  Ik betaal bijna 2 maal eigen risico ik zal dan medicijnen niet meer slikken.
  Ik betaal bijna 200 euro ziekenfonds

  • MMaria

   @A.Bartels, werd het maar weer ziekenfonds, en waarom betaald
   u bijna 2 keer eigen risico. Is er dan iets fout gegaan,?

 • PPaulien

  Het gaat zo niet de goede kant op.
  We horen toch verbinding met elkaar te hebben?
  Verdelen en dan gaan heersen geeft ellende
  Ik zie het met lede ogen aan.

 • EEsmeijer

  Zolang er geen ambtenaar naar de voedselbank moet, want daar zorgt de overheid wel voor.
  Zal er niet veel verbeteren.
  De politiek in Nederland is als rapportcijfer zwaar onvoldoende,en daar komt geen verandering in.

 • HHenk

  Het is een roversbende in denhaag vooal de roale wachtgeld regeling ze vertrekken allemaal dan hep je die supersmurf met zijn 3 ton in het jaar een van de grootste graaier van Europa de kleine man mag niet meer auto rijden openbaar vervoer is ook niet méér optebrengen zal mij beniewen als omzicht er wat aan kan doen nouw het beste uit Leeuwarden

  • GGerrit

   @Henk

   Ja wel die basrdasp uit Brussel komt hier obs nog meer pijn doen met z.g.n door pakken!!!

 • PPeter

  Waarom elk jaar zoveel bevolkingsgroei? Hoe kan het zo zijn 18 miljoen mensen in zo’n klein postzegellandje? Natuurlijk worden alle zorg voorzieningen en huisvesting duurder als je het land blijft volproppen met asielzoekers voor wie het een overwinning zodra woning toegewezen en een uitkering toegekend ‘for life’. Gekke Henkie Nederlandse burger moet z’n mond houden en nog meer blauw betalen aan belastingen Het gaat in rap tempo richting de bedelstaf!

  • MMo

   @Peter

   Helemaal gelijk!!!!

  • PPieter

   @Peter
   Nederland is te slap voor brussel.
   Ze kunnen niet zeggen we hebben een probleem.Dan moeten ze eruit

 • JJan

  De regering hier in Nederland wilons kapot maken alles moet hoger maar de lonen gaan niet hoger ze maken een zooitje van daar in denhaag maar ze zijn zelf schuldig aan dit en ze lopen nu zelf allemaal weg in denhaag omdat ze er een zooitje van hebben gemaakt voor andere landen en asielzoekers daar is wel geld voor maar het eigen Nederland laten ze indesteek daar is niets voor alleen maar betalen en alles duurder maken wij moeten maar zien hoe we het klaar krijgen om hier nog te leven en je hoofd boven water te houden wat een waardeloos land is Nederland geworden

  • BBart

   @Jan lonen stijgen hard

  • WWil

   @Jan

   Emigreren jan

  • MMarcy

   Rare opmerkingen emigreren land weg geven gratis aan alles wat hier binnen. Komt Nederland wordt weggeven aan die niet hier horen

  • EEddy

   @Jan
   Juist

  • MMarcy

   Totaal met je eens. Ken beter een goud zoeker zyn hier of getint

 • RRichard

  Alles wordt maar duurder en duurder al onze verzekeringen, de huren van huizen onze boodschappen onze drank en tabak en je betaal erg veel belastingen op alles mensen de staatskas moet ook over onze rug gespekt worden

  • HHenk

   @Richar
   We praten en worden boos,alleen er verandert niets,laten we meer van ons horen mooi voorbeeld is Frankrijk. Veel meer actie.

  • GGerda

   @Henk

   Daar heb je helemaal gelijk in hoor Frankrijk.gooit het hele land plat als het hun niet zint

 • YYvonne van Heck

  Ik ben het ook helemaal zat, iedereen vult zijn zakken uit de burgers, zorg, energie, bedrijven, regering, ze hebben allemaal winst, waar zijn de winsten voor de burgers???? Kan niet aan het bezuinigingen blijven! Arme aow’er…..

  • RRob

   @Yvonne van Heck
   Fijn zoveel reactie instroom vele geluk zoekers maakte zorg en vele dingen onbetaalbaar teven’s ons Leven woonde prachtig is totaal vernietigd door status houders en Ander gepeupel alles gratis brrr wanbeleid kleinkinderen nooit betaalbare.woning vraag euthenasipil hebben ze weer een woning

 • EEls

  De ov is echt niet normsalnwe bealen al veelerhed kleed de burgers helemaal uit

 • AAnn

  De overheid en kabinet moeten eens ophouden met de burger uit te kleden, genoeg is genoeg! Ons hele leven bezuinigen we al

  • EEja Mollen

   @Ann

   Zouden wij geen brief aan de instanties kunnen sturen met de mededeling dat door stijgende kosten we de rekeningen met 10% verlagen ? We gaan voor de bijl

 • MMarlies Ramakers.

  Waarom niet laten zoals het is de zwakkere in de samenleving ontzien.heb ik geen problemen mee.Maar we worden al genoeg uitgekleed hier in dit land van melk en honing
  HOELANG NOG..

  • LLouis

   @Marlies Ramakers.

   Niet meer zo lang hoor want bij meer dan een miljoen armen die hun rekening niet meer kunnen betalen zitten toch zeker wel 500 echte criminelen en dan heb je echt de poppen aan het dansen dus een advies aan onze regering na jaren van alleen maar bezuinigingen verhoog de lonen fors

  • AAaldert

   @Louis

   Laat die miljoen mensen maar op de juiste partij stemmen in Nov.

  • AAnne-Geert van Helden

   @Marlies Rama kers. De jeugd krijgt het super zwaar en geen mooi leven meer. En voor ons ook niet.

 • MMaria

  @Dir o.a. ik.

 • MMarcy

  Asiel zoekers goud zoekers. Bedoel je krygen alles gratis alles waardeloos land Nederland haat dit k land komen enkeld. Maar opvreters binnen en criminelen

 • MMarcy

  Asiel zoekers goud zoekers. Bedoel je krygen alles gratis alles waardeloos land Nederland haat dit k land komen enkeld. Maar opvreters binnen en criminelen

 • Ffokke

  @Joze ik weet zeker dat zelfs deze regering nog niet eens beseft hoe onze wet eigenlijk in elkaar steekt, de Nederlandse bevolking kapot maken dat kunnen ze wel door alles maar weer duurder te maken, Nederland is echt een vernederland aan het worden

 • JJos Hebben

  De belastingdienst beschikt over alle gegevens. Gebruiken ze alleen om geld binnen te halen.
  Geef mensen die recht hebben op toeslagen deze toeslag zonder te vragen terug. Is dat nu zo moeilijk?

 • JJoze

  @Fred
  Niets voor niets hier. Er wordt dan gezegd: iedere Nederlander behoort de wet te kennen. Dan meteen maar bij de geboorte het Wetboek bij geven en laten betalen. Nieuwkomers krijgen een inburgerings cursus. Wij niet.

 • DDir

  En weer de vergrijzing , vertel de waarheid alle asiel zoekers die hier binnen komen nooit een cent betaald, wie betaald hun kost en inwoning !!!!!!

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.