Zorgverzekering voor Rotterdammers

Ben je Rotterdammer en op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Dan zit je hier op de juiste plek: via deze pagina kun je eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken op prijs, dekking en klanttevredenheid.

Om je alvast op weg te helpen, zijn alle ziekenhuizen in de gemeente Rotterdam voor je toegevoegd aan de vergelijking. Je hoeft dan niet eerst de polisvoorwaarden te controleren, omdat de zorgverzekeraar misschien geen contract heeft met het ziekenhuis.

Rotterdampolis

Ongeveer 56.000 inwoners uit Rotterdam hebben op dit moment het ‘Rotterdampakket’. Vanaf 2019 stelt de gemeente deze Rotterdamse zorgverzekering beschikbaar voor al haar inwoners. Dit gebeurt in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ. De gemeente wil er op deze manier voor zorgen dat inwoners geen drempel hoeven voelen om naar een huisarts of tandarts te gaan.

In ruil voor het Rotterdampakket voor alle inwoners, wordt de tegemoetkoming meerkosten voor chronisch zieken per 2019 afgeschaft. Het gaat om een bedrag van 200 euro op jaarbasis.

Wel of niet voordelig?

Het Rotterdampakket kan interessant zijn voor mensen die veel zorg gebruiken, zoals chronisch zieken en mensen die veel fysiotherapie en tandheelkundige zorg nodig hebben. Zij betalen een forse premie (bijna 170 euro per maand), maar krijgen daar wel een ruime dekking en een eigen risico van 50 euro voor terug.

De Rotterdamse zorgpolis ontzorgt weliswaar, maar de keerzijde is een erg hoog maandbedrag. Voor Rotterdammers die weinig zorg nodig hebben, is het doorgaans veel voordeliger om zelfstandig een zorgverzekering te kiezen. Een normale basisverzekering is bijvoorbeeld al voor 105 euro per maand af te sluiten. Dat is maar liefst 65 euro per persoon per maand minder dan het Rotterdampakket.

Ziekenhuizen Rotterdam gecontracteerd

Als je via deze pagina zorgverzekeringen vergelijkt, heeft dat als voordeel dat het onderstaande lijstje ziekenhuizen standaard is gecontracteerd. Met andere woorden, je ziet in onze vergelijker alleen ziektekostenverzekeraars die een contract hebben met alle onderstaande ziekenhuizen. Je kiest dus altijd voor een zorgverzekering met dekking voor Rotterdamse ziekenhuizen.

  1. Erasmus MC (academisch ziekenhuis)
  2. Eramsus MC-Sophia (kinderziekenhuis)
  3. Havenziekenhuis
  4. IJsselland Ziekenhuis
  5. Ikazia Ziekenhuis
  6. Maasstad Ziekenhuis
  7. Oogziekenhuis
  8. Sint Franciscus Gasthuis

In deze ziekenhuizen kun je terecht voor alle planbare en spoedeisende zorg, zonder daarvoor een eigen bijdrage te betalen. Je betaalt nog wel je eigen risico.

Vraag over de zorgverzekering?

Heb je hulp nodig met het maken van de vergelijking voor een nieuwe zorgverzekering, via onze website? Dan kun je ons altijd bellen of mailen.

Koen Kuijper - zorgexpert