Zorgvergelijker 2014

#VerzekeraarKlantcijferZorgkeuzeActiePremie p/mMeer info
1
8.2 (22 reviews)
BeperktGeen€ 83,50Aanvullende pakketten
2
7.6 (73 reviews)
BeperktGeen€ 86,25Aanvullende pakketten
3
7.6 (54 reviews)
BeperktGeen€ 86,35Aanvullende pakketten
4
8.0 (33 reviews)
Vrije keuzeGeen€ 86,75Aanvullende pakketten
5
7.7 (115 reviews)
BeperktGeen€ 87,35Aanvullende pakketten
6
8.0 (40 reviews)
Vrije keuzeGeen€ 88,19Aanvullende pakketten
7
8.0 (78 reviews)
Vrije keuzeGeen€ 88,50Aanvullende pakketten
8
7.6 (54 reviews)
Vrije keuzeGeen€ 89,95Aanvullende pakketten
9
7.4 (35 reviews)
BeperktGeen€ 90,95Aanvullende pakketten
10
7.7 (188 reviews)
Vrije keuzeGeen€ 94,95Aanvullende pakketten
11
8.5 (12 reviews)
Vrije keuzeGeen€ 96,75Aanvullende pakketten
12
8.3 (33 reviews)
Vrije keuzeGeen€ 96,95Aanvullende pakketten
13
7.3 (162 reviews)
Vrije keuzeGeen€ 101,20Aanvullende pakketten
Verfijn je voorkeur

Dé zorgvergelijker

Elke zorgverzekeraar biedt qua inhoud en dekking hetzelfde basispakket aan, dit is bij wet verplicht. Wel kunnen er verschillen zitten in een aantal andere factoren:

 • De zorgpremie – het bedrag wat je per maand (of per jaar) betaalt aan je verzekeraar
 • De polis – er zit een groot verschil tussen de restitutie- en naturapolis. Kijk hiervoor onder het kopje “zorgkeuze”
 • Het klantcijfer – hoe tevreden zijn andere Nederlanders met de zorgverzekering/verzekeraar? Wat zijn de plus- en minpunten van de verzekeraar?
 • Het eigen risico – hoeveel risico ben jij bereid te lopen? Een hoger eigen risico kan soms aantrekkelijk zijn, aangezien de zorgpremie daalt. Kijk ook voor meer informatie onder het tabje “Eigen risico”
 • Een aanvullende zorgverzekering – soms is een basisverzekering niet genoeg, vergelijk dus ook de dekking en kosten van de aanvullende pakketten bij verschillende verzekeraars
 • Collectiviteit – veel zorgverzekeraars geven collectiviteitskortingen, bijvoorbeeld bij het verzekeren van het hele gezin bij dezelfde verzekeraar. De korting kan oplopen tot wel 10 procent op de zorgpremie.
 • Laat al deze factoren meewegen in de vergelijking en maak een weloverwogen keuze.

We streven er naar om de premies in de zorgvergelijker zo up-to-date mogelijk te houden, echter kunnen er geen rechten ontleend worden aan de getoonde premies.

Wij geven enkel algemene informatie over de hierboven genoemde zorgverzekeraars. We zijn geen adviesbureau. De zorgvergelijker toont niet alle beschikbare zorgverzekeraars in Nederland.

De ZorgVergelijker is beoordeeld met: 9.1 uit 1630 klantbeoordelingen

Vrije zorgkeuze?

Het type polis kan verschillen voor de basisverzekering. Bij een naturapolis – die doorgaans goedkoper is – heb je te maken met gecontracteerde zorg. De zorgverzekeraar heeft in dat geval contracten lopen met een aantal zorgverleners (zoals ziekenhuizen). Als verzekerde ontvang je alleen vergoeding bij gecontracteerde partijen. Bij een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze, je kunt dan terecht bij alle zorgverleners. Wel moet je in sommige gevallen het bedrag voor de behandeling voorschieten alvorens je kunt declareren bij de zorgverzekeraar.

Voor spoedeisende hulp ontvang je altijd volledige vergoeding in ieder ziekenhuis.

Eigen risico in 2014

Eigen risico houdt in dat bepaalde zorgkosten voor eigen rekening zijn. Deze kosten moeten eerst worden voldaan, voordat men vergoeding van de verzekeraar kan ontvangen. Niet voor alle zorg geldt het eigen risico. Bezoek aan de huisarts, kraamzorg of zorg vanuit de aanvullende verzekering wordt direct vergoed door de zorgverzekeraar, zonder tussenkomst van het eigen risico.

Het verplichte eigen risico was in 2008 nog een magere 150 euro per jaar. Dit bedrag is inmiddels opgelopen naar 350 euro. In 2014 bedraagt het eigen risico 360 euro op jaarbasis, deze kleine stijging heeft te maken met de inflatie. Voor sommigen (vooral jongeren en studenten) is het aantrekkelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen.  Kijk wel eerst even goed naar je zorgverleden, hoe vaak heb in voorgaande jaren het eigen risico opgemaakt? Verhogen is namelijk alleen een optie als je weinig of geen gebruik maakt van het eigen risico. Je zult zien dat de zorgpremies dalen bij een hoger eigen risico. Hoeveel precies is afhankelijk per zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering of niet?

Een basisverzekering biedt voor jou wellicht onvoldoende dekking. Een aanvullende zorgverzekering kan uitkomst bieden, deze zorgverzekering geeft specifieke dekking voor bepaalde soorten zorg, zoals: mondzorg, fysiotherapie, anticonceptie, homeopathie, psychologische zorg of een uitgebreidere zorgdekking in het buitenland. Een aanvullende zorgverzekering neemt wel extra kosten met zich mee, in sommige gevallen kan het voordeliger zijn wat geld opzij te zetten in plaats van maandelijks een bedrag te storten naar de verzekeraar. Weeg de kosten en baten van een aanvullende verzekering dus met elkaar af.

Tips voor overstappen

 • Overstappen is helemaal niet gek, volgens onderzoek overweegt ruim 75 procent van de Nederlanders een overstap
 • Begin op tijd met vergelijken en wacht tot alle verzekeraars hun zorgpremies en polisvoorwaarden bekend maken
 • Let erop dat je jezelf niet dubbel verzekert, dit kan bijvoorbeeld bij het afsluiten van 2 aanvullende zorgverzekeringen
 • Wacht niet te lang met overstappen en zeg je oude zorgverzekering pas op nadat je de nieuwe hebt afgesloten
 • Laat je “nieuwe” zorgverzekeraar je helpen bij het uitschrijven
 • Houdt rekening met de acceptatieplicht, deze geldt alleen voor de basisverzekering.

Meer info:

Over ZorgWijzer.nl

ZorgWijzer.nl is de eerste zorgvergelijker die naast de premies ook een klantcijfers en beoordelingen weergeeft. Een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering is natuurlijk belangrijk, maar je wilt ook graag weten wat andere Nederlanders vinden van een bewuste zorgverzekeraar.

Naast het vergelijken van zorgverzekeringen en verzekeraars kun je op ZorgWijzer.nl ook een overzicht van zorgwijzers vinden van bekende en minder bekende aandoeningen. Bovendien worden de laatste nieuwtjes omtrent het zorgverzekeringsstelsel voor je bijgehouden.

Meer vergelijkingstools: