Zorgvergelijker 2015


Zorgkeuze

{{init.translations['15']}}

{{init.translations['17']}}

Dit ga je volgende jaar betalen bij je huidige zorgverzekeraar:

{{current.action_bottom}}

Deze combinatie is niet mogelijk bij je huidige zorgverzekeraar

#
 • Zorgvergelijker
 • Zorgkeuze
 • Eigen risico
 • Aanvullend
 • Hoe werken wij

Dé zorgvergelijker

Elke zorgverzekeraar biedt qua inhoud en dekking hetzelfde basispakket aan, dit is bij wet verplicht. Wel kunnen er verschillen zitten in een aantal andere factoren:

 • De zorgpremie – het bedrag wat je per maand (of per jaar) betaalt aan je verzekeraar
 • De polis – er zit een groot verschil tussen de restitutie- en naturapolis. Kijk hiervoor onder het kopje “zorgkeuze”
 • Het klantcijfer – hoe tevreden zijn andere Nederlanders met de zorgverzekering/verzekeraar? Wat zijn de plus- en minpunten van de verzekeraar?
 • Het eigen risico – hoeveel risico ben jij bereid te lopen? Een hoger eigen risico kan soms aantrekkelijk zijn, aangezien de zorgpremie daalt. Kijk ook voor meer informatie onder het tabje “Eigen risico”
 • Een aanvullende zorgverzekering – soms is een basisverzekering niet genoeg, vergelijk dus ook de dekking en kosten van de aanvullende pakketten bij verschillende verzekeraars
 • Collectiviteit – veel zorgverzekeraars geven collectiviteitskortingen, bijvoorbeeld bij het verzekeren van het hele gezin bij dezelfde verzekeraar. De korting kan oplopen tot wel 10 procent op de zorgpremie.
 • Laat al deze factoren meewegen in de vergelijking en maak een weloverwogen keuze.

We streven er naar om de premies in de zorgvergelijker zo up-to-date mogelijk te houden, echter kunnen er geen rechten ontleend worden aan de getoonde premies.

Wij geven enkel algemene informatie over de hierboven genoemde zorgverzekeraars. We zijn geen adviesbureau. De zorgvergelijker toont niet alle beschikbare zorgverzekeraars in Nederland.

Onze ZorgVergelijker is beoordeeld met: 9.1 uit 1619 klantbeoordelingen

Vrije zorgkeuze?

Het type polis kan verschillen voor de basisverzekering. Bij een naturapolis – die doorgaans goedkoper is – heb je te maken met gecontracteerde zorg. De zorgverzekeraar heeft in dat geval contracten lopen met een aantal zorgverleners (zoals ziekenhuizen). Als verzekerde ontvang je alleen vergoeding bij gecontracteerde partijen. Bij een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze, je kunt dan terecht bij alle zorgverleners. Wel moet je in sommige gevallen het bedrag voor de behandeling voorschieten alvorens je kunt declareren bij de zorgverzekeraar.

Voor spoedeisende hulp ontvang je altijd volledige vergoeding in ieder ziekenhuis.

Eigen risico

Eigen risico houdt in dat bepaalde zorgkosten voor eigen rekening zijn. Deze kosten moeten eerst worden voldaan, voordat men vergoeding van de verzekeraar kan ontvangen. Niet voor alle zorg geldt het eigen risico. Bezoek aan de huisarts, kraamzorg of zorg vanuit de aanvullende verzekering wordt direct vergoed door de zorgverzekeraar, zonder tussenkomst van het eigen risico.

Het verplichte eigen risico was in 2008 nog een magere 150 euro per jaar. Dit bedrag is inmiddels opgelopen naar 375 euro in 2015 . Voor sommigen (vooral jongeren en studenten) is het aantrekkelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen.  Kijk wel eerst even goed naar je zorgverleden, hoe vaak heb in voorgaande jaren het eigen risico opgemaakt? Verhogen is namelijk alleen een optie als je weinig of geen gebruik maakt van het eigen risico. Je zult zien dat de zorgpremies dalen bij een hoger eigen risico. Hoeveel precies is afhankelijk per zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering of niet?

Een basisverzekering biedt voor jou wellicht onvoldoende dekking. Een aanvullende zorgverzekering kan uitkomst bieden, deze zorgverzekering geeft specifieke dekking voor bepaalde soorten zorg, zoals: mondzorg, fysiotherapie, anticonceptie, homeopathie, psychologische zorg of een uitgebreidere zorgdekking in het buitenland.

Een aanvullend pakket neemt wel extra kosten met zich mee, in sommige gevallen kan het voordeliger zijn wat geld opzij te zetten in plaats van maandelijks een bedrag te storten naar de verzekeraar. Weeg de kosten en baten van een aanvullende verzekering dus met elkaar af.

Wat doen wij voor jou?

Op ZorgWijzer.nl kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede en relevante vergelijking te kunnen maken stellen wij je een aantal vragen aan de hand van de filters aan de linkerzijde.

Op basis van die antwoorden maken wij de vergelijking. Wanneer je een zorgverzekering hebt gekozen word jij via ZorgWijzer.nl doorgestuurd naar de website van de gekozen zorgverzekeraar. Hierbij is geen sprake van advies. Dat betekent dat wij alleen bemiddelen tussen jou en de zorgverzekeraar. De verzekeraar is dan ook het aanspreekpunt bij eventuele vragen.

Hoe vergelijken wij?

Om een relevante vergelijking voor een zorgverzekering te kunnen maken vragen wij enkele gegevens van je. Deze gegevens worden gebruikt om te bepalen voor welke zorgverzekering jij in aanmerking komt. Deze tonen wij vervolgens in een lijst die automatisch wordt aangepast aan de hand van jouw voorkeuren.

Hoe volledig is onze vergelijking?

In deze vergelijking op ZorgWijzer.nl tonen wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze zorgverzekeraars zijn wij op de hoogte van de actuele voorwaarden en premies.

Wij werken hiervoor samen met de zorgverzekeraars die je via deze link kunt terugvinden.

Wat is ons verdienmodel?

ZorgWijzer.nl krijgt een marketingvergoeding van de zorgverzekeraar als een bezoeker via de zorgvergelijker is overgestapt. Hoewel deze vergoeding kan verschillen per verzekeraar heeft dat geen invloed op de getoonde resultaten.

ZorgWijzer.nl staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda onder nummer: 56830157 en is onderdeel van de Collectieve Vergunning in bemiddelen van Zanox BV AFM Nummer: 12042897.