Hoe werken wij?

Op deze pagina wordt meer informatie gegeven over de gang van zaken bij Zorgwijzer.

Wie zijn wij?

Zorgwijzer is een voorlichtings- en vergelijkingswebsite voor zorgverzekeringen. Zorgwijzer is geen onderdeel van een zorgverzekeraar en opereert zelfstandig.

Ons doel is om de consument van actuele informatie te voorzien binnen het zorgstelsel en het bieden van een overzicht van alle zorgverzekeraars met de daarbij behorende aanvullende verzekeringen (inclusief premie en dekking).

Bovendien verzamelt Zorgwijzer ook klantbeoordelingen en ervaringen van iedere verzekeraar. Het actueel houden van deze informatie staat bij ons hoog in het vaandel.

Wat doen wij voor jou?

Op Zorgwijzer kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van verschillende parameters, zoals dekking, zorgkeuze, eigen risico, premie en klantbeoordelingen. Bovendien tonen wij de vergoedingen van van alle zorgverzekeraars en vind je meer informatie over het Nederlandse zorgstelsel.

Hoe vergelijken wij?

Om een goede en relevante vergelijking te kunnen maken, kun je in de zorgvergelijker een aantal gegevens en voorkeuren opgeven met behulp van de filters aan de linkerzijde van het scherm. Op basis van jouw voorkeuren wordt vervolgens de vergelijking gemaakt. De lijst met resultaten die je ziet wordt automatisch aangepast als je iets verandert aan de filters.

Zonder het invullen van je voorkeuren wordt standaard de dekking van de basisverzekering ingesteld met het wettelijk verplichte eigen risico. De resultaten (zorgverzekeringen) zie je in het overzicht. De resultaten worden altijd gesorteerd op premie (van laag naar hoog).

Zodra je hebt gekozen voor een bepaalde zorgverzekering wordt je via Zorgwijzer doorgestuurd naar de website van de betreffende zorgverzekeraar. Daar kun je de rest van je persoonsgegevens invullen en de verzekering afsluiten.

Bij het vergelijken, bemiddelen wij tussen jou en de zorgverzekeraar. Je wordt voorzien van informatie die je kunt gebruiken om de keuze voor een bepaalde zorgverzekering te maken. Hierbij wordt geen persoonlijk advies verstrekt.

Bij vragen over een specifieke polis of als je hulp nodig hebt bij het overstappen via het internet, is de betreffende zorgverzekeraar het aanspreekpunt.

Hoe volledig is onze vergelijking?

Standaard tonen wij altijd de goedkoopste verzekeringsoptie voor de bezoeker. Ook als wij daar geen samenwerking mee hebben.

Echter is het mogelijk om alle zorgverzekeraars in te zien, door in de zorgvergelijker “Alle” te selecteren. Deze functie vind je rechts bovenaan de zorgvergelijker. We vinden het namelijk wel zo eerlijk dat je binnen 1 muisklik het volledige aanbod kunt vergelijken.

Wat tonen we niet?

Op Zorgwijzer kun je een vergelijking maken tussen alle Nederlandse zorgverzekeraars, met uitzondering van verzekeraars die bedoeld zijn voor specifieke doelgroepen (collectiviteiten) en/of niet individueel beschikbaar zijn. 

  • AON: collectieve zorgverzekering bepaalde ledenorganisaties
  • InTwente: bedoeld voor inwoners van regio Twente
  • IZA: bedoeld voor de publieke sector
  • IZZ: bedoeld voor zorgmedewerkers
  • UMC: Van én voor UMC medewerkers
  • VvAA: bedoeld voor leden van de Vereniging voor Artsen Automobilisten

Wat is ons verdienmodel?

Zorgwijzer krijgt een eenmalige commissie van de zorgverzekeraar als een bezoeker via de zorgvergelijker is overgestapt. Hoewel deze vergoeding kan verschillen per verzekeraar heeft dat geen invloed op de getoonde resultaten.

Zorgwijzer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64810372.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Humbird B.V. – het bedrijf achter Zorgwijzer – een vergunning verleend voor het bemiddelen in zorgverzekeringen. De registratie staat bekend onder AFM-nummer 12044266.

Heb je een klacht?

Mocht je niet tevreden zijn of een klacht hebben over Zorgwijzer? Dan kun je dit aan ons laten weten door de klacht of opmerking te sturen naar: info@zorgwijzer.nl.

Wij doen er dan alles aan om je klacht op te lossen.

Mocht je vinden dat wij niet adequaat op je klacht hebben gereageerd? Dan kun je je in tweede instantie wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFid) op www.kifid.nl.

Zorgwijzer is aangesloten onder het KiFid-nummer: 300.016412.

Lees hier onze Disclaimer.