Heb je een vraag of opmerking?

Vraag over de zorgverzekering? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel dan je vraag via het contactformulier.

Neem contact met ons op

We proberen je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Stel je vraag via Twitter

Wij zijn actief op sociale media, via Twitter en Facebook.

Adres (op afspraak)

  • Zorgwijzer
  • Escudostraat 10
  • 2991 XV Barendrecht

Wie zijn wij?

Zorgwijzer is een voorlichtings- en vergelijkingswebsite voor zorgverzekeringen. Een team van zorgexperts onderhoudt de website.

Wij zijn geen onderdeel van een zorgverzekeraar en opereren zelfstandig.

Erkenning

Zorgwijzer is in 2016, 2017, 2018 en 2019 genomineerd voor ‘Website van het Jaar’ in de categorie: Vergelijkingen.

Kvk & AFM

Zorgwijzer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64810372.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Humbird B.V. – het bedrijf achter Zorgwijzer – een vergunning verleend voor het bemiddelen in zorgverzekeringen. De registratie staat bekend onder AFM-nummer 12044266.

Wat doen wij?

Ons doel is om de consument van actuele informatie te voorzien binnen het zorgstelsel en het bieden van een overzicht van alle zorgverzekeraars met de daarbij behorende aanvullende verzekeringen (inclusief premie en dekking).

Bovendien verzamelt Zorgwijzer ook klantbeoordelingen (10.000+) en ervaringen van iedere verzekeraar. Het actueel houden van deze informatie staat bij ons hoog in het vaandel.

Op Zorgwijzer kun je verder verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van verschillende parameters, zoals dekking, zorgkeuze, eigen risico, premie en klantbeoordelingen.

Tot slot tonen wij de vergoedingen van van alle zorgverzekeraars en vind je meer informatie over het Nederlandse zorgstelsel.

Hoe vergelijken wij?

Om een goede en relevante vergelijking te kunnen maken, kun je in de zorgvergelijker een aantal gegevens en voorkeuren opgeven met behulp van de filters aan de linkerzijde van het scherm. Op basis van jouw voorkeuren wordt vervolgens de vergelijking gemaakt. De lijst met resultaten die je ziet wordt automatisch aangepast als je iets verandert aan de filters.

Zonder het invullen van je voorkeuren wordt standaard de dekking van de basisverzekering ingesteld met het wettelijk verplichte eigen risico. De resultaten (zorgverzekeringen) zie je in het overzicht. De resultaten worden altijd gesorteerd op premie (van laag naar hoog).

Zodra je hebt gekozen voor een bepaalde zorgverzekering word je via Zorgwijzer doorgestuurd naar de website van de betreffende zorgverzekeraar. Daar kun je de rest van je persoonsgegevens invullen en de verzekering afsluiten.

Bij het vergelijken, bemiddelen wij tussen jou en de zorgverzekeraar. Je wordt verzien van informatie die je kunt gebruiken om de keuze voor een bepaalde zorgverzekering te maken. Hierbij wordt geen persoonlijk advies verstrekt.

Bij vragen over een specifieke polis of als je hulp nodig hebt bij het overstappen via het internet, is de betreffende zorgverzekeraar het aanspreekpunt.

Hoe volledig is onze vergelijking?

In de vergelijking op Zorgwijzer tonen wij standaard tientallen aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze zorgverzekeraars zijn wij op de hoogte van de actuele voorwaarden en premies. Standaard tonen wij de verzekeraars met wie wij samenwerken onder de sorteerfunctie: “Prijs”.

Wij werken op dit moment samen met de volgende verzekeraars die te vinden zijn in onze vergelijking: Anderzorg, a.s.r., de Christelijke zorgverzekeraar, CZdirect, FBTO, De Friesland, HEMA, Jaaah, Just, Menzis, Nationale-Nederlanden, OHRA, ONVZ, United Consumers, Univé, VinkVink, Zilveren Kruis, Ziezo en Zorg en Zekerheid.

Alle verzekeraars

Echter is het mogelijk om alle zorgverzekeraars in te zien, door in de zorgvergelijker de ‘sorteer op’ functie te gebruiken en alle verzekeraars te selecteren.

Wat is ons verdienmodel en beloningsbeleid?

Zorgwijzer krijgt een eenmalige commissie van de zorgverzekeraar als een bezoeker via de zorgvergelijker is overgestapt naar een andere verzekeraar.

Hoewel deze vergoeding kan verschillen per verzekeraar heeft dat geen invloed op de getoonde resultaten.

Ons beloningsbeleid staat hier gepubliceerd.