Ondersteund door zorgexperts

Vergelijk op prijs en kwaliteit

Binnen 3 minuten geregeld


Alle zorgverzekeraars (2020)

Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor 2020? Dan ben je bij Zorgwijzer aan het juiste adres.

Hieronder staan alle (39) zorgverzekeraars die je kunt vergelijken op basis van beoordelingen, premie en inhoud.

39

zorgverzekeraars in Nederland
onderverdeeld bij 11 concerns

7,7

is het gemiddelde klantcijfer
van alle verzekeraars

11.985

beoordelingen in totaal geplaatst
door onze bezoekers

Achmea

Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland met bijna 15.000 werknemers. Ook op het gebied van zorgverzekeringen is Achmea marktleider. Het concern heeft met zo'n 5 miljoen klanten en een marktaandeel van bijna 30 procent.

Zilveren Kruis is met 3,5 miljoen verzekerden verreweg de grootste verzekeraar van het concern. Andere grote en bekende verzekeraars zijn FBTO en Interpolis. Verder is Zilveren Kruis risicodrager voor bekende verzekeraars als De Friesland en Interpolis.

ASR

ASR is een grote Nederlandse verzekeraar. Sinds een aantal jaar speelt ASR ook een prominente rol op het gebied van zorgverzekering. Het concern heeft een marktaandeel van zo'n 2 procent.

ASR heeft twee labels binnen de zorg productlijn, namelijk De Amersfoortse en Ditzo. Ditzo biedt een voordelige basis zorgverzekering. De Amersfoortse biedt weer meer keuze in aanvullende zorg.

CZ

CZ is de op twee na grootste zorgverzekeraar in Nederland en een niet op winst gerichte waarborgmaatschappij. De CZ groep beheert verzekeraar CZ, CZdirect (sinds 2020 weer terug) en Just.

Daarnaast is CZ risicodrager voor Nationale Nederlanden (NN) en OHRA. Het concern heeft een marktaandeel van 20,4 procent in 2019 en is daarmee goed voor ongeveer 3,5 miljoen verzekerden.

DSW

DSW is een kleine ziektekostenverzekeraar uit Schiedam. De verzekeraar heeft ruim ongeveer 600.000 verzekerden die zijn verspreid over drie labels: DSW, Stad Holland en InTwente. Voor 2020 wordt DSW bestempeld als best beoordeelde zorgverzekering door Zorgwijzer.

Van deze drie is DSW zelf verreweg de grootste. Traditiegetrouw is DSW de eerste verzekeraar die de nieuwe premies voor het volgende verzekeringsjaar aankondigt. De directeur van DSW was lange tijd Chris Oomen. Zijn functie is nu overgenomen door Aad de Groot.

Eno

Eno is het kleinste zorgverzekeringsconcern in Nederland met een marktaandeel van 0,9 procent. De verzekeringsgroep werd al in 1860 opgericht.

Onder Eno valt één verzekeraar, namelijk Salland. Salland heeft ook een label voor heel Nederland, onder de naam: ZorgDirect. ZorgDirect biedt een nationale restitutiepolis en Salland biedt een regionale naturapolis. Daarnaast is er een label voor mensen die tijdelijk in Nederland komen werken, genaamd HollandZorg.

Eucare

Eucare is een nieuwe speler op de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt. De verzekeringsmaatschappij komt uit Malta en biedt 2 basisverzekeringen en enkele aanvullende verzekeringen aan via volmacht Aevitae.

Aevitae is overigens ook volmacht voor VGZ en ASR Ziektekosten.

iptiQ

IptiQ is een nieuwe verzekeraar op de Nederlandse zorgmarkt. Het concern is onderdeel van het Zwitserse moederbedrijf Swiss Re.

Het concern neemt drie verzekeringslabels onder haar hoede, namelijk: Promovendum, Besured en National Academic. IptiQ heeft een marktaandeel van 1,2 procent in Nederland.

Menzis

Menzis is de op drie na grootste zorgverzekeraar in Nederland met ongeveer 2,3 miljoen verzekerden in Nederland en heeft geen winstoogmerk. Vooral in de Noordelijke Provincies van Nederland is Menzis goed vertegenwoordigd.

De Menzis groep kent twee onderliggende verzekeraars: Menzis zelf en Anderzorg. Daarnaast is de verzekeraar risicodrager voor het label HEMA. Tot slot is er een collectiviteitslabel, genaamd PMA.

ONVZ

ONVZ is een kleine Nederlandse verzekeringsmaatschappij die uitsluitend zorgverzekeringen aanbiedt. Het concern kent ongeveer 450.000 verzekerden die zijn ondergebracht bij drie labels: ONVZ, PNOzorg en VvAA.

Alle drie deze verzekeraars staan bekend om uitgebreide aanvullende verzekeringen, vrije zorgkeuze en uitstekende klantenservice, getuige de klantbeoordelingen.

VGZ

VGZ is het op één na grootste zorgconcern in Nederland met ongeveer 4 miljoen klanten in Nederland. VGZ heeft geen winstoogmerk en biedt zorgverzekeringen aan via verschillende verzekeraars, labels en volmachten.

Een aantal bekende labels/onderliggende verzekeraars zijn Univé, IZA, IZZ en Bewuzt. Het hoofdkantoor van VGZ staat in Arnhem. Naar eigen zeggen zijn er bij VGZ zelf ruim 2,1 miljoen Nederlanders verzekerd.

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een kleine verzekeraar, vooral actief in de regio Leiden. De verzekeraar heeft een marktaandeel van 2,8 procent en is daarmee goed voor bijna een half miljoen klanten.

Zorg en Zekerheid heeft drie basisverzekeringen en een ruim aantal aanvullende verzekeringen.