Binnen 5 minuten overstappen

Ondersteund door experts

14 dagen bedenktijd


Alle zorgverzekeraars (2021)

Ben jij zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor 2021?

Bij Zorgwijzer vergelijk je alle basis- en aanvullende zorgverzekeringen en stap je over naar de meest voordelige zorgverzekeraar in jouw situatie. Hieronder staan alle (40) verzekeraars op een rij, inclusief de klantenbeoordeling.

40

zorgverzekeraars in Nederland
onderverdeeld bij 10 concerns

7,6

is het gemiddelde klantcijfer
van alle verzekeraars

14.809

beoordelingen in totaal geplaatst
door onze bezoekers

a.s.r.

a.s.r. is een grote Nederlandse verzekeraar. Sinds een paar jaar speelt a.s.r. ook een prominente rol op het gebied van zorgverzekeringen. Het concern wint ieder jaar marktaandeel en bezit nu ongeveer 2,5 procent van de markt.

Asr heeft twee labels voor de zorgmarkt, namelijk De Amersfoortse en Ditzo. Ditzo biedt twee voordelige basisverzekeringen en een aantal aanvullende- en tandartsverzekering. De Amersfoortse biedt tevens twee basisverzekeringen (waarvan één restitutie) en enkele uitgebreide aanvullende polissen.

Achmea

Achmea is het grootste verzekeringsconcern voor zorgverzekeringen in Nederland met een marktaandeel van bijna 30 procent.

Zilveren Kruis is met 3,5 miljoen verzekerden verreweg het grootste label van het concern. Andere grote en bekende verzekeraars waar Achmea risicodrager voor is, zijn FBTO, Interpolis en De Friesland.

Het concern heeft gezamenlijk met alle labels zo'n 5 miljoen klanten, onderverdeeld onder verschillende verzekeraars en labels.

CZ

CZ is de op twee na grootste zorgverzekeraar in Nederland en een niet op winst gerichte waarborgmaatschappij. De CZ groep beheert verzekeraar CZ en de zorgverzekering van CZdirect en Just.

Daarnaast is CZ risicodrager voor Nationale Nederlanden (NN) en OHRA. Het concern heeft een marktaandeel van 21,6 procent (2020) en is daarmee goed voor ongeveer 3,7 miljoen zorgverzekerden.

DSW

DSW is een kleine ziektekostenverzekeraar uit Schiedam. De verzekeraar heeft ruim ongeveer 600.000 verzekerden die zijn verspreid over drie labels: DSW, Stad Holland en InTwente.

Van deze drie is DSW zelf verreweg de grootste. Traditiegetrouw is DSW de eerste verzekeraar die de nieuwe premies voor het nieuwe verzekeringsjaar bekend maakt.

Eno

Eno is het kleinste zorgverzekeringsconcern in Nederland met een marktaandeel van 1 procent. De verzekeringsgroep werd al in 1860 opgericht. Onder Eno valt één verzekeraar, namelijk Salland.

Salland heeft ook een label voor heel Nederland, onder de naam: ZorgDirect. ZorgDirect biedt een nationale restitutiepolis en Salland biedt een regionale naturapolis. Daarnaast is er een label voor mensen die tijdelijk in Nederland komen werken, genaamd HollandZorg.

EUCARE

EUCARE is een nieuwe speler op de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt. De verzekeringsmaatschappij komt uit Malta en biedt drie basisverzekeringen en enkele aanvullende verzekeringen en meerdere tandartsverzekeringen aan. Dit gaat allemaal via volmacht Aevitae.

Eucare heeft een marktaandeel van ongeveer 1 procent en is daarmee goed voor 175.000 verzekerden.

Menzis

Menzis is de op drie na grootste zorgverzekeraar in Nederland met ongeveer 2,3 miljoen verzekerden in Nederland. Vooral in de Noordelijke provincies heeft Menzis veel klanten.

De Menzis groep kent twee onderliggende verzekeraars: Menzis zelf en Anderzorg. Daarnaast is de verzekeraar risicodrager voor het label HEMA. Tot slot is er een collectiviteitslabel, genaamd PMA zorgverzekering.

ONVZ

ONVZ is een kleine Nederlandse verzekeringsmaatschappij die uitsluitend zorgverzekeringen aanbiedt. Het concern kent ongeveer 415.000 verzekerden die zijn ondergebracht bij drie labels: ONVZ, PNOzorg en VvAA.

Alle drie deze verzekeraars staan bekend om uitgebreide aanvullende verzekeringen, vrije zorgkeuze en uitstekende klantenservice, getuige de klantbeoordelingen.

VGZ

VGZ is het op één na grootste zorgconcern in Nederland met ongeveer 3,9 miljoen klanten in Nederland. VGZ heeft geen winstoogmerk en biedt zorgverzekeringen aan via verschillende verzekeraars, labels en volmachten.

Een aantal bekende labels/onderliggende verzekeraars zijn Univé, IZA, IZZ, Promovendum en Bewuzt. Het hoofdkantoor van VGZ staat in Arnhem. Naar eigen zeggen zijn er bij VGZ zelf ruim 2,1 miljoen Nederlanders verzekerd.

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een kleine verzekeraar, vooral actief in de regio Leiden. De verzekeraar heeft een marktaandeel van 2,8 procent en is daarmee goed voor bijna een half miljoen klanten.

Zorg en Zekerheid heeft drie basisverzekeringen en een ruim aantal aanvullende verzekeringen.