Direct naar

Kenmerken

 • Scoort hoog op duurzaamheid
 • Gratis pechvogelhulp voor fysio en tandongevallen
 • Verdien cashback met a.s.r. Vitality
 • Geen uitgebreide aanvullende verzekeringen

Over a.s.r. (ik kies zelf)

Ik kies zelf van a.s.r. (voorheen Ditzo) is een zorglabel van verzekeringsmaatschappij a.s.r. Deze verzekeraar is maatschappelijk betrokken en kan zich classificeren als de meest duurzame verzekeraar van Nederland.

Ik kies zelf van a.s.r. heeft twee basisverzekeringen waar je als klant uit kunt kiezen:

 • Goede Keuze – naturapolis
 • Vrije Keuze – combinatiepolis

Bij beide basispolissen bepaal je – tegen een relatief lage premie – zelf bij welk ziekenhuis je wordt behandeld. Op deze manier heb je altijd zelf de regie over je behandeling en het ziekenhuis waar je opgenomen wilt worden.

Ik kies zelf van a.s.r. mag zich al een aantal jaar benoemen tot een van de goedkoopste verzekeraars van Nederland met vrije keuze uit alle ziekenhuizen in Nederland.

Verder kies bij je via het nieuwe zorglabel uit een scala aan aanvullende vergoedingen, zoals tandheelkundige zorg, fysiotherapie, buitenland zorg, anticonceptie en vaccinaties. Verzekerden hoeven nooit lang te wachten op het uitbetalen van vergoedingen. Binnen tien dagen staat het geld al op je rekening.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024-€ 141,50-€ 158,95
2023-€ 128,95-€ 144,50
2022-€ 115,50-€ 133,50
2021-€ 109,85-€ 119,95
2020-€ 107,90-€ 114,95
2019-€ 107,90-€ 109,95
2018-€ --€ 102,95
2017-€ --€ 100,95
2016-€ --€ 93,85
2015-€ --€ 89,95
2014-€ --€ 86,75
2013-€ --€ 98,50
2012-€ --€ 98,50

Wat vind je van a.s.r. (ik kies zelf)?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


704 reviews over a.s.r. (ik kies zelf)

 • MMarissa van de Kop

  Iedereen heeft meestal wel een slecht of een goed commentaar. Maar ik ben heel blij overgestapt te zijn naar Ditzo Zorgverzekering. Contact via telefoon gaat snel,geen lange wachttijden voor je je vragen kunt voorleggen, en worden duidelijk en vriendelijk beantwoord. Gebruik gemaakt van mijn bril contrakt ,alles prima geregeld via Pearle opticiens, geen omkijken meer naar gehad. Net een keurige brief ontvangen met duidelijke uitleg, nadat ik een declaratie had gestuurd van een behandeling die blijkt van een Niet-gecontracteerd zelfstandig behandelcentrum te zijn. Toch heeft Ditzo besloten deze nota volledig te vergoeden! Waar ik dus heel erg blij mee ben omdat ik nooit had gedacht dat het nog goed zou komen. Mijn ervaringen met vorige grote zorgverzekeraars waren stukken minder goed, dan de korte ervaring met Ditzo. Dus als de rest van mijn problemen ook zo netjes opgelost kunnen worden, blijf ik zeker nog jaren klant bij Ditzo! Toppie jongens!

 • Mmilan

  De klantenservice is zeer duidelijk met het beantwoorden van je vragen en nemen daar dan ook alle tijd voor. Ik heb tot op heden goede ervaringen met Ditzo voor zowel de zorgverzekering als de autoverzekering.
  Ik heb deze per 1 januair 2012 voor beiden afgesloten omdat ze een scherp aanbod hadden en ook nog eens de voorwaarden die ik stelde voldeden ze aan.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • BBjorn

  Ditzo staat garant voor een hele lage premie met een goede service. Als je vragen hebt, wordt je keurig geholpen per telefoon. Zo was ik een keer mijn zorgpas kwijt en had ik binnen 4 dagen een nieuwe in huis. Ook heb ik de polis nogmaals opgevraagd, werd mij direct gemaild. Voor mij een geweldige zorgverzekering.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • RRichard van der Burg

  Zeer goede zorgverzekering,
  Goede service waar we op kunnen bouwen,
  Altijd goed geholpen tot nu een echte aan rader dus!

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • MM van Dijk

  4 jaar geleden ben ik overgestapt van FBTO naar Ditzo omdat dit mij 250 euro per jaar schelde. Ik ben echt dik tevreden over de eenvoud waarmee ik kan declareren en de klanten service is altijd erg vriendelijk.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • JJ. van de Heer

  Zat vorig jaar te twijfelen tussen Ditzo en Bewuzt van VGZ en heb uiteindelijk voor Ditzo gekozen. En zeker niet met spijt, want tot dusver ben ik dik tevreden over deze verzekeraar. Een goeie premie en je kunt overal terecht voor zorg, aangezien zij met ieder ziekenhuis een contract hebben lopen. Althans de kosten worden tot dusver gewoon vergoed (al twee ziekenhuis bezoekjes gehad dit jaar).

  Als dit zo blijft, zal ik ook in 2014 zeker bij Ditzo verzekerd blijven…

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  8.5
 • AAnton

  Twee jaar geleden ben ik overgestapt naar Ditzo omdat ik daar ook mijn auto verzekering had afgesloten. Nu we twee jaar verder zijn wil ik graag kwijt dat ik dik tevreden ben over Ditzo ze betalen (razend) snel terug de basisverzekering is de goedkoop en volgens mij zelfs de goedkoopste van Nederland met vrije keuze in zorg. Ik heb een persoonlijk zorg coach die me helpt bij problemen en mijn twee kinderen van 12 en 15 zijn mee verzekerd!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • EEmma

  @Yvonne Geisterfer Hartelijk dank voor je positieve beoordeling. Fijn om te lezen dat je goede ervaringen gehad hebt. Mocht je ons nodig hebben, dan proberen we altijd voor je klaar te staan! Hartelijke groet, Emma namens Ditzo

Kan het goedkoper?