83 beoordelingen


0900 411 41 14


Bereken je premie

HEMA

Premie
7,7

Service
8,3

Zorgkeuze
8,1

Vergoeding
7,4

Direct naar

Over HEMA

HEMA is enkele jaren geleden begonnen met het aanbieden van scherp geprijsde zorgverzekering voor alle Nederlanders. Bij het afsluiten van een zorgverzekering ontvang je een kortingskaart waarmee je 10 procent korting krijgt op veel HEMA.-producten.

Ouders kunnen gebruikmaken verder van de gratis kinderzorglijn, waarmee je terecht kunt voor al je zorgvragen omtrent je zoon of dochter. HEMA biedt één natura basisverzekering en een aantal aanvullende en tandartsverzekeringen. De Risicodrager en zorginkoper van de verzekeringsproducten van HEMA is Menzis. HEMA doet wel de eigen telefonische klantenservice.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020---€ 113,00
2019---€ 111,00
2018---€ 108,00
2017---€ 108,00
2016---€ 97,00
2015---€ 97,00
2014---€ 89,00

Wat vind je van HEMA?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

83 reviews over HEMA

 • EEm

  Ik heb de maximale aanvullende verzekering maar je krijgt alleen de standaard dingen vergoed. Omdat mijn kind een beugel moest was ik genoodzaakt nog een jaar bin HEMA te blijven

  Premie
  6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  2

 • RRaymond Rutten

  nadeel is dat alles via het internet gaat, maar daarme kan de premie wel iets lager.
  Voor zover niet echt contact hoeven te hebben waardoor ik niet kan aangeven in hoeverre dit een probleem is indien ik echt hulp of informatie wil hebben.

  Premie
  8
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • AAndriesK

  Een goede verzekeraar die naast voordelen binnen de zorg, er ook zorg voordraagt dat je lekker met 10 % korting kunt shoppen bij de Hema stores.
  Goed pakket wat betreft de ziektekostenverzekering, met een aantrekkelijke tandartsverzekering. Eén van de weinigen die tot € 750,00 mogelijk maakt. In het begin door problemen met automatisering lang moeten wachten, maar dat hebben ze prima herstelt. Binnen een paar dagen geld op de rekening. Kortom een prima alternatief.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  10

 • MMarloes

  Het voelde eerst raar: verzekerd bij HEMA. Maar hoewel de premie toch heel voordelig is, is het gewoon een prima verzekering. De aanvullende pakketten vind ik wat karig en wanneer ik weer een nieuwe bril nodig heb zal ik een jaartje ergens anders moeten verzekeren. Maar na uitgebreid vergelijken kwam HEMA voor mij wederom het beste uit de bus. Dus ik mag nog een jaartje van de 10% Hema korting genieten.

  Premie
  8
  Service
  10
  Dekking
  6

 • MMelvin

  Prima verzekering, mooi meegenomen is de 10 procent korting bij de Hema bovenop de vaak lopende acties.

  Ik had het gewaardeerd als de premie omlaag was gebracht naar een hema prijsje, 110 euro in 2020. Helaas 3 euro duurder dan gehoopt (113 euro) Maar dat komt vast door het vereffeningsmodel (jonge gezinnen zijn dure klanten?)

  Premie
  6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AAdriana

  Mijn ervaring met Hema: héél goed begonnen en nu wat mij betreft flink op zijn retour. De gratis dagjes uit bleken een lokkertje en waren na 2x verdwenen.

  De premie was laag bij het starten en is nu niks bijzonders: maar de dekking is m.i. wel veel harder achteruit gegaan dan bij andere verzekeringen. Zo sloot ik een orthodontieverzekering af voor mijn kinderen op basis van het te vergoeden bedrag en was dit bedrag bij aanvang van het beugelen (je moet 2 jaar wachten) al te verwaarlozen; na een half jaar beugelen moet ik al zelf mijn portemonnee trekken. Een pasje? Nee hoor, download maar een app… dat is goed voor het milieu. En misschien ook een stuk goedkoper voor HEMA? Geen blijvertje deze verzekering. Zo ga je niet met je klanten om. Daar helpt die ene gratis tompouce per jaar ook niet aan…

  Premie
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  3

 • HHermine Vos

  Ik zit er nu een jaar, erg tevreden.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • SSaskia

  Prima zorgverzekering, goede en vriendelijke helpdesk.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • EEsther

  Slechte ervaring voor wat betreft de vergoeding van fysioterapie. Onduidelijke voorwaarden. Heel lang moeten wachten op declaraties.

  Premie
  6
  Service
  4
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  4

 • MMarloes

  Betaalbaar en leuk om het hele jaar door 10% korting bij de Hema te krijgen. De basisverzekering is gelijk aan alle andere, de aanvullende verzekering misschien iets minder uitgebreid. Maar voor iemand met een redelijke tot goede gezondheid een prima keuze.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6

 • GG.Bouwman

  Niet goed

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • JJohn

  Waarom wordt er in januari 2019 2 keer de zorgpremie afgeschreven , en in december dan niet.
  Erg fijn voor mensen wie met een minimum inkomen rond moeten komen en elk dubbeltje om moeten draaien!!
  Had Hema toch van te voren moeten laten weten , had ik toch voor een andere zorgverzekering gekozen!

 • DDanny 030

  Ik was al bij Menzis maar deze Hema verzekering geeft me ook nog eens 10% korting bij aankopen in de hema (die ik toch al deed) en daar heb ik goed gebruik van gemaakt en extra uitgespaard.
  De online afhandeling van polis info, aanvullende info, mogelijkheid tot eigen risico gespreid betalen en afhandeling van vragen is overzichtelijk en duidelijk. Sterker nog, ik vind de Hema afhandeling van dezelfde verzekering zelfs makkelijker dan mijn jarenlange ervaring bij de Menzis zelf. Top!

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • Hhanneke

  leuk om korting bij de hema te krijgen.

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • JJeroen

  Voor het 1e jaar bij Hema verzekerd. Beetje sceptisch in het begin, maar kan niet anders zeggen dat ze het goed voor elkaar hebben. Duidelijke en makkelijk terug te vinden informatie op de site. Makkelijke manier van declareren en bij contact wordt je goed en snel geholpen.
  Kan niet anders zeggen dat Hema ook voor aankomend jaar mijn zorgverzekering mag gaan verzorgen.

  Premie
  9.6
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9.2
  Dekking
  9

 • PPuntneus van de Berg

  Hema heeft gewoon een goede verzekering.

  Premie
  9.6
  Service
  9.6
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9.8

 • DDebbie

  Prima zorgverzekering. Laatst gebeld voor hulpmiddelen etc. en zeer correcte dame aan de telefoon gehad, die mij uitstekend en vriendelijk geholpen heeft. Tot nu toe alleen maar positief en die 10% korting is mooi meegenomen.

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • DDees

  Prima. is van Menzis. wel duurder nu in 2017

  Premie
  6
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • BBart

  Voldoende

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • LLiesdek

  8

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  7

 • Mmike

  Jammer dat er bijna niks word verzekerd qua bril of lenzen.

  Premie
  8
  Service
  6
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  5

 • CCorry Witte-Wagemans

  Fijne zorgverzekering die geen problemen geeft en goed van prijs is.

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • AA Plug

  De verzekering biedt wat het hoort en meer. De aanvullende verzekering is ook meer dan prima en alles duidelijk. Afhandeling gebeurt allemaal op een no nonsense manier. Zeer tevreden over.

  Verder geeft je zorgpas 10% korting op aankopen bij HEMA. Deze 10% geldt ook voor aanbiedingen. Dus als iets al afgeprijsd is, krijg je er nog eens 10% korting over.
  In geval van 3 jonge kinderen bespaar je zo zeer gemakkelijk een boel geld.

  Premie
  10
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  10

 • Hhans schipaanboord

  Makkelijk proces van aanmelden en declareren, transparant in communicatie over prijzen, vergoedingen etcetera. Doen wat ze beloven. Geweldig dat zowel digitaal mogelijk is, waardoor een papieren rompslomp wordt bespaard.

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • PPatricia Stuart

  Tevreden in 1 woord en leuk bijkomend voordeel is dat je met de zorgpas 10% korting krijgt op je aankopen bij HEMA.

  Premie
  5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • NNorman Dragt

  De HEMA zorgverzekering wordt uitgevoerd door Menzis, maar verschilt van de Menzis zorgverzekering op de aanvullende verzekering. Vooral de aanvullende tandartsverzekering van de HEMA is anders ingevuld. Je krijgt per jaar een bedrag om uit te geven.
  De service van HEMA is voldoende, maar zit achter een betaalmuur (0900-nummer).
  De app is alleen geschikt om declaraties in te dienen en biedt geen mogelijkheden om contact te krijgen met HEMA zelf.
  Op de zorgverzekering website van HEMA kun je redelijk veel zelf doen als het gaat om gegevens wijziging, maar af en toe ontbreekt het aan duidelijkheid hoe het werkt. Zo kun je bijvoorbeeld een betalingsregeling krijgen voor nog te betalen zorgkosten, maar pas nadat je de betalingstermijn overschreden hebt. Verder houdt de betalingsregeling geen rekening met de beslagvrijevoet en kun je ook niet eenvoudig iemand bereiken die daar wel een beslissing over kan nemen. Het advies van de helpdesk is dan om maar de deurwaarder af te wachten als je wilt dat de beslagvrijevoet wordt gehanteerd en dus niet te betalen.
  In zekere zin is de HEMA verzekering op deze manier vooral zorgenvrij als je nooit of weinig noodzaak hebt voor een zorgverzerking.

  Premie
  8
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  5

 • DDieuwke

  De Hema zorgverzekering heeft een iets lagere premie dan gemiddeld, maar geeft daarbij precies dezelfde dekking. Als extra service krijg je met je zorgpas maar liefst 10 procent korting op alles wat je bij de Hema koopt. Deze korting is mooi meegenomen. De kinderen krijgen 50 procent korting op een dierenpark. De zorgkeuze is gelijk aan de al wat bekendere zorgverzekeraars, en ook bij de Hema zorgverzekering kun je kiezen uit 3 aanvullende pakketten. Zo kun je altijd kiezen welke zorg er het beste bij jou past. Veel zorg nodig gehad, en een dure acceptgiro op de mat, bij Hema zorgverzekering betaal je het bedrag in termijnen terug! Al met al ben ik zeer tevreden over de zorgverzekering van de Hema, en zal dan ook volgend jaar weer kiezen voor deze verzekering.

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • MMartijn van der Laak

  Goede prijs kwaliteit verhouding en ik maak veel gebruik van de HEMA zorgpas

  Premie
  10
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • MMarian

  Heel duidelijke, overzichtelijke en redelijk goedkope zorgverzekeraar die Hema. Ben vooral fan van de 10% korting :)!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AA. Janse

  Gewoon prima verzekering. Zeker de tandartsverzekering. Prima service. Nooit problemen

  Premie
  6
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • DDemphi

  Heb al vanaf het begin jullie verzekering ben zeer te vreden.Erg klantvriendelijk en vlugge afhandeling met betalingen super!En dan ook nog eens de kortingen wat ik bij de Hema krijg.

 • HHennie

  Super! Hele vriendelijke medewerkers en snel antwoord op je vragen!omdat ik zelf bij de Hema werk is de premie ook nog laag!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

  • HHema Zorgverzekering

   Goedemorgen Hennie,

   Fijn dat je deze ervaring met ons hebt! Bedankt voor het delen en een hele fijne dag gewenst.

   Met vriendelijke groet,
   Jessica Booij
   Hema Zorgverzekering

 • Eellie

  Al voor het derde jaar verzekerd bij hema. Geen spijt van. Pas een declaratie ingediend en had na twee dagen de vergoeding al op mijn rekeningnummer staan. Alleen jammer dat brillen niet vergoed worden. Steunzolen gelukkig wel zelfs tot 200 euro

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

  • HHema Zorgverzekering

   Goedemorgen Ellie,

   Bedankt voor het mooie compliment en een hele fijne dag gewenst 🙂

   Met vriendelijke groet,
   Jessica Booij
   Hema Zorgverzekering

 • Rrani

  Het verbaasd mij ten zeerste dat ik hieronder merendeels positieve reacties terug lees.
  Helaas heb ik een niet zo fijne ervaring bij HEMA-zorg verzekering.
  De afspraken worden niet na geleefd en de service is ook totaal niet zo goed als verwacht.
  Ik wacht al meer als 2 weken op mijn vergoeding.
  Al meerdere malen gebeld, eerste instantie had een medewerker aangegeven dat de declaratie al bezig was met het verwerken en dat ik het binnen dezelfde week terug zou krijgen.
  Ik wacht nual langer dan de gemaakte afspraken.

  Ik heb spijt dat ik na Hema zorgverzekering gegaan ben.
  Vertrouwen heb ik er niet meer in.
  Een erg slechte begin!

  Premie
  4
  Service
  2
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  4

  • HHema Zorgverzekering

   Beste Rani, jammer te lezen dat je geen goede ervaring met ons hebt! We zoeken graag voor je uit hoe het kan dat je declaratie nog niet is afgehandeld en je nog geen uitbetaling van ons hebt ontvangen. Zou je een verwijzing naar dit bericht, samen met je verzekerdenummer willen mailen naar info@verzekerdbijhema.nl? Met vriendelijke groet, Jessica Booij Hema Zorgverzekering

 • EEsther Beemsterboer

  Nu al 2 jaar verzekerd prima verzekerd bij de Hema.
  Mijn man aanvullend 1 en ikzelf aanvullend 3 ivm fysio voor mijzelf en orthodontie welke we verwachten nodig voor onze jongste.
  Fijn dat dat dan 100% wordt vergoed tot 2000 euro, en niet 80 of 85% zoals bij veel andere aanbieders. Dan betaal je toch altijd zelf mee.
  Brillen zitten er inderdaad niet in, maar dat is gezien de dure premies bij anderen vaak een sigaar uit eigen doos.
  Er zijn minder vergoedingen, (waar toch niet iedereen gebruik van maakt) maar wel overzichtelijk en daardoor ook voor een scherpe prijs.
  Er is een makkelijke app voor declaraties, maar gelukkig nog niet nodig gehad.
  De eigen risico bedragen worden altijd netjes toegestuurd en zijn goed inzichtbaar online bij de Hema.

  Wij kunnen gewoon naar eigen huisarts, apotheek en ziekenhuizen in de buurt omstreken.
  De 10% korting op Hema aankopen is zeker leuk meegenomen, maar niet de reden waarom wij ervoor gekozen hebben.

  Wij zijn in ieder geval erg tevreden!

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • SSandra Abbink

  Zeer tevreden over de HEMA zorgverzering. Kwaliteit-Prijs verhouding prima en wat me vooral goed bevalt is de service. Altijd heel vlot antwoord een duidelijk antwoord. Afgelopen jaar hulp gevraagd bij zorgbemiddeling en ook hierin netjes en goed geholpen. Ik blijf!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  7

 • LLilian Overbeeke

  De zorgverzekering van Hema was makkelijk af te sluiten en is de rest van het jaar goed afgehandeld. Ook een betalingsregeling voor een grote rekening was geen probleem. Fijn was dat ik iedere keer 10% korting op mijn aankopen kreeg en ik koop nogal wat bij de Hema!

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  7

 • CC Dijkman

  Ik ben zeer tevreden, geen gedoe. Duidelijk en een prima prijs! Tandarts ook fijn dat je tot je verzekerd bedrag word vergoed geen gedoe met 10 of 25% van de rekening. Wij hebben voor 2016 weer gekozen voor hema verzekering!

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • KKnarren

  HEMA,
  Zo vertrouwd in het straatbeeld,
  zo kan je erop bouwen.

  Zijn snel met declaraties terug betalen.

  Maar 1 GROOT pluspunt ze zijn in tegenstelling tot vele andere duidelijk en helder voor een leek!!!

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • RRobert Draaisma

  prima prijsgunstige zorgverzekering met als extraatje 10% korting op ALLE Hema aankopen. declaraties worden binnen 4 werkdagen betaald, online declareren

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10

 • FFiona

  Ik ben nu een jaar bij de zorgverzekering van de hema en het bevalt me heel goed. Ik kon makkelijk declareren en het werd snel uitbetaald. Ik vind de prijs en kwaliteit verhouding heel goed. Ik betaal niet de hoofdprijs en ben nog aanvullend verzekerd. De service is goed. Ze zijn goed bereikbaar en vriendelijk. Ze denken mee en sturen je niet van het kastje naar de muur iets wat tegenwoordig wel fijn is. De verzekering dekt ook veel ik mis daar niks aan. Bovendien krijg je ook korting bij de hema of soms kadootjes. Is altijd leuk om iets te krijgen natuurlijk.

  Premie
  6
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • BBeverwijk

  Prima basisverzekering met als bijkomend voordeel de 10% korting bij HEMA!

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  10

  • HH deumers

   @Beverwijk ik weet niet wat u bedoelt met prima basisverzekering omdat alle basisverzekeringen bij elke zorgverzekeraar hetzelfde zijn.

 • MM. Hofstee

  De hema zorgverzekering heeft een goede premie, overzichtelijke voorwaarden en prima service.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • JJacqueline

  Betaal veel pakket drie en de bril is niet vergoed ?

  • HHEMA Zorgverzekering

   Hoi Jacqueline, dat klopt. In de aanvullende pakketten van Hema is geen vergoeding opgenomen voor brillen en contactlenzen. Wel hebben we met een aantal opticiëns kortingsregeling afgesproken. Als je een e-mail stuurt naar info@verzekerdbijhema.nl, dan sturen we je de lijst toe! Met vriendelijke groet, Jessica Booij Menzis

  • Ssonja kruiver

   Goedendag,ik ben verzekerd bij hema.Zouden jullie mij de lijst van de opticie’ns kortings regeling kunnen sturen.B.v. d.

 • VVera

  Fantastisch laag geprijsd. Cadeaubonnen, 10% van elke aankoop. En de service is goed. Totaal geen klagen.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

 • TTineke

  Prima verzekering voor een prima prijs. De basisverzekering met de kleinste aanvullende verzekering dekt al heel veel. Minpunt wordt vaak genoemd dat je geen vrije artsenkeuze hebt maar huisarts is sowieso vrij en in mijn regio kan je bij alle ziekenhuizen terecht dus dat maakt voor mij niet uit.
  Ik heb 2 keer contact gehad met een medewerker eb ebide keren was ik heel tevreden over het contact. Er werd beloofd terug te bellen en dat gebeurde ook op het afgesproken tijdstip. (Dat heb ik wel eens anders meegemaakt).
  Wat leuk is, maar voor mij niet doorslaggevend, is dat je korting krijgt op je aankopen bij de hema.

  Premie
  6.5
  Service
  8.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • JJan Buster

  Erg lage premie door de cadeaukaart die gegeven werd. Service als bij elke andere: via internet. Geen problemen gehad. Zou niet weten waarom een andere te nemen.

  Premie
  10
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • Mm calenbach

  helaas niet zo fijne verzekering want mijn medicijnen moeten uit een andere plaats komen en bij spoed is dat zeer ingewikkeld ook alles doorgeven per email ipv schriftelijk beetje lastig
  ik heb daar speciaal een scanner met printer moeten kopen, want j kan niet constant andere kastigvallen

  Premie
  4.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  4

  • AAlien Linnemann, HEMA Zorg

   Beste m calenbach, bedankt voor uw beoordeling. De afstand naar uw apotheek mag geen belemmering vormen. In spoedsituaties mag u ook contact opnemen met een apotheek dichterbij. HEMA Zorg is een online zorgverzekering. Alle informatie is digitaal beschikbaar. Online declareren kan ook met onze HEMA Zorg declaratie-app door een foto te maken van uw declaratie.

  • Eet

   Maar op 1 foto komt toch niet de volledige A4 declaratie duidelijk leesbaar op?

 • Mmargriet graafsma

  de Hema is heel snel met de betaling van de ingediende facturen. Wat ik het fijnst vind is de altijd even vriendelijke service die verleend wordt als ik vragen heb.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • CCorintha

  1ste jaar super tevreden en snelle afhandeling, nu duurt het veel langer en ook duren antwoorden lang en ben je aanvullend 3 verzekerd, krijg je bepaalde dingen nog niet vergoed terwijl bij andere verzekeringen dit dus wel in het pakket, wordt eind van het jaar toch weer uitzoeken om over te stappen…..gezondheid gaat voor en heb er geen moeite mee het zelf te betalen maar dan graag zonder duurdere verzekering

  Premie
  7.5
  Service
  3.5
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  3.5

  • AAriom

   Ik ben inderdaad ook van plan om over te stappen. De hoofdreden is dat ik het hoogste aanvullende pakket heb, maar er geen alternatieve kosten of (gedeeltelijke) kosten voor een bril worden vergoed. Daarnaast heb ik ze een keer of 3 gebeld en moest ik beide keren minimaal een half uur wachten voordat ik iemand aan de lijn kreeg.