Direct naar

Over Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid staat voor een combinatie van toegankelijke en betaalbare zorg. Zorg en Zekerheid biedt drie basisverzekeringen en een ruim aanbod aanvullende verzekeringen.

Als vrijwel de enige verzekeraar in Nederland biedt Zorg en Zekerheid de mogelijkheid om de tandartsverzekering te delen met je partner tegen een extra premie vanaf 1,66 euro per maand. Dat wat jij niet gebruikt aan vergoedingen, kun je overhevelen naar het vergoedingsdeel van je partner.

Declareren blijft bij Zorg en Zekerheid mogelijk per post en de betalingen ontvang je binnen tien werkdagen op je rekening.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023-€ 139,95€ 130,65€ 147,45
2022-€ 129,85€ 116,85€ 137,35
2021-€ 127,50€ 121,15€ 135,00
2020-€ 120,20€ 114,20€ 126,00
2019-€ 124,15€ 111,95€ 128,95
2018-€ 114,95€ 103,95€ 118,45
2017-€ 115,95€ 104,60€ 118,95
2016-€ 106,95€ 98,40€ 109,45
2015-€ 101,95€ -€ 104,55
2014-€ 96,95€ -€ 99,45
2013-€ 106,75€ -€ 108,50
2012-€ 108,45€ -€ 109,45
2011-€ 107,95€ -€ 111,95

Wat vind je van Zorg en Zekerheid?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


407 reviews over Zorg en Zekerheid

 • WW.B

  Zorg en (On) Zekerheid is een onbetrouwbare verzekeraar.
  Na een uitgebreid onderzoek en diagnose van specialisten in het ziekenhuis een noodzakelijke operatie ondergaan.
  Artsen van ZZ vinden tegen beter weten in van de specialisten dat een goedkopere hormonale behandeling bij mij toegepast had moeten worden.
  Operatie geslaagd, alleen ZZ weigert nu de factuur te betalen, deze wordt bij mij neergelegd.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  1

  Service
  3
 • AA.deJ

  Kijk uit met overstappen na deze verzekeraar, in heel Nederland geen contract met apotheek, dus zelf betalen en gedeeltelijke vergoeding

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  5
  Dekking
  3
 • GGerda

  Al jaren bij deze ziektekostenverzekering. Altijd zeer goede en vriendelijke service en denken mee met je. Krijg zelfs een groot deel van mijn senioren sportactiviteit vergoed. Zeer tevreden en daarom geen overstap want weten dat we goed zitten bij hun.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAd Peterse

  Ik zit sinds 2 jaar bij deze zorgverzekering en ben zeer tevreden over de afhandeling van diverse behandelingen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBirsan

  Beste

  Wil zo graag en iPhone 14 heb zelf en iPhone 6s woon in België ben benieuwd of ik die iPhone ga winnen en hopelijk ga ik de winnaar zijn en als ik da kon betalen ging ik deze niet doen

  Mvg Birsan

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • GGerda van Eck

  Heb nog nooit problemen ondervonden bij declaratie ! Gaat altijd zo goed ! Zelf zou ik niet anders willen ! Ben al heeel lang klant ! Ook als je ze telefonisch spreekt zijn ze beleefd en zoeken een passende oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden dus Toppie ! Ga zo door !maar ……zou wel leuk zijn als ze iets meer aan klantenbinding doen zoals bv iets kadobon te geven aan trouwe cliënten dan zou het helemaal perfect zijn !!!!!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • TT Hellegers

  heel erg slecht.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  4
  Dekking
  4
 • PPatrick

  NOOIT HIER VERZEKEREN!!!!!!
  Werkelijk de slechtste en meest bureaucratische verzekeraar (premie inner) ooit!
  Op verwijzing van de huisarts naar een (online) GGZ behandelaar verwezen. Dan mag je ervanuit gaan dat dit geen probleem moet zijn, want de behandeling valt onder het basispakket, op basis van verwijzing huisarts.
  Na enige maanden valt de (flinke) rekening op de deurmat, geen probleem zou je zeggen, want zouden we toch kunnen declareren.
  Wat blijkt, declaratie wordt afgewezen want er ontbreekt een machtigingsformulier???!! Mag dus nu ruim 900 euro uit eigen zak betalen, bovenop de al forse premie van Zorg en Zekerheid.
  Bellen met Zorg en Zekerheid, waarbij je ook minstens 30 minuten in de wacht staat, levert ook niets op! Ja jammer joh, geen formuliertje hé? Dit slaat werkelijk nergens op en op enige sympathie hoef je niet te rekenen bij deze verzekeraar.
  Facturen sturen kunnen ze goed, maar vergoeden ho maar!
  Ik ga op zoek naar een andere zorgverzekeraar.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • FFloris

  Niet de goedkoopste, maar een bijzonder servicegerichte zorgverzekeraar.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • JJ Pieterse

  U bent telefonisch in het geheel niet te bereiken!

 • RRia Veldhoven

  ik krijg veel vergoed en ben al van mijn geboorte af bij Zorg en Zekerheid. Is ook in de plaats waar ik gewoond heb en ben verder heel tevreden over Zorg en Zekerheid. Alles wordt keurig geregeld en ik krijg ook bericht over wat ik wel en niet moet betalen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • DDick

  Och of je nu door de hond of de kat gebeten wordt
  Doet allenei zeer dis is ook bij zorgberzekeraars

  Service
  10
  Dekking
  8
 • JJ.C. van der Meer

  prima

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  1
 • YYvonne

  De premie komt overeen met de dekking. Je krijgt duidelijke facturen alleen duurt het wel erg lang voordat je de factuur krijgt. Ik had bloed laten prikken, dit valt niet meer onder de standaard dekking, 3 maanden later kreeg ik een factuur. Ik moest toen echt even denken waar dit dan voor was. Maar voor de rest is alles goed. Een prima verzekering.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • EEduardo

  The insurance did not want to cover the cost of a vital surgery to my friend’s kid. They refused to cover it. I don’t recommend this insurance provider to anybody

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • JJonno

  Zorg en Zekerheid heeft een no-nonsens pakket tegen een aantrekkelijke prijs maar het kan ook makkelijk met aanvullende verzekeringen worden uitgebreid. Een online account is bij Zorg en Zekerheid snel aangemaakt, vergoedingen en gemaakte kosten zijn daar goed inzichtelijk. De verzekeraar voorziet je alleen van noodzakelijke informatie en valt je niet lastig met spam mailtjes of overbodige verkooppraatjes. Een prima verzekeraar, zeker in deze tijd!

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • PPeet Ragetlie

  Goede verzekeraar met snelle teruggaaf als je iets declareerd Goede telefonisch advies voor mij top

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • MM.Merceij-Angenent

  m n verzekering heb ik m n hele leven al ,al 70 jaar,ja de premie is duur maar dat is het overal. De service is altijd prima .Even opbellen en het word uitgezocht. De dekking is ook prima. Ik denk niet dat ik naar een ander overstap

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • DDick van Breukelen

  Nooit een probleem

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  10

 • JJan Frèrejean

  Zorg en Zekerheid is een prima zorgkostenverzekeraar met een relatief lage premie, waar je veel voor krijgt. Naast uiteraard de basisverzekering een tandartsvergoeding en een aantal physiobehandelingen. Als kers op de taart ook nog een vergoeding voor de aanschaf van een bril. Dat krijg je nergens voor dit geld! De contacten met het bedrijf zijn verder alleen maar positief. Goede bereikbaarheid en aardige telefonistes, die jouw vragen snel en accuraat beantwoorden en eventuele problemen oplossen!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • AAstrid

  Ik ben al een aantal jaren een tevreden klant van zorg en zekerheid, Een Prima prijs kwaliteit verhouding voor deze zorgverzekering.
  Zat hiervoor bij Agis, (werd zilveren kruis ) maar daar waren de prijzen toen der tijd al behoorlijk gestegen. Zorg en Zekerheid kwam in de vergelijking , en nog steeds heel gunstig naar boven, proces van aanmelden ging zonder problemen en had de polis toen der tijd vrij snel in de mailbox. Ook de opzegbevestiging van de oude verzekeraar had ik vrij snel ontvangen.
  Ik raadt deze zorgverzekering zeker aan .

  Service
  6
 • KKFM

  Tevreden: goede service en lage premie bij hoog eigen risico.

  Mijn epipen werd pe rongeluk dubbel gedeclareerd door de apotheek. Dit foutje werd snel opgelost en ik kreeg het teveel betaalde eigen risico weer snel teruggestort op mijn rekening.

  Contact is goed met deze verzekeraar! Capabele medewerkers.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • RRaquel

  Ze zullen elk excuus vinden om niet te betalen voor uw operatie of zorg, zelfs als het voor een kind is. Onwettig! Ze gaan tegen het advies van de arts/chirurg in!

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • PPeter

  Onbegrijpelijk dat een verzekeraar zo’n slechte app in de lucht houdt. En dat de toezichthouder niet ingrijpt. Kijk even naar de versiegeschiedenis van de app. Een dergelijke instelling dient up to standard te blijven en anders beboet

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  2
 • Vvera

  Ik vind het een prima bedrijf. Declaraties worden snel uitbetaald. Als je belt leggen ze alles duidelijk uit. Als ik naar Alphen gaat zijn ze altijd vriendelijk, dus tot aan mijn dood blijf ik bij zorg en zekerheid.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • NNiek

  Zorg en Zekerheid is een onpersoonlijk, klantonvriendelijk bedrijf. men reageert op het schoftere af. Verwacht hier geen hulp als je ze nodig hebt. Niet aan beginnen dus

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • EEdwin Hoogenberk

  Wat een waardeloze service bij Z&Z : 3 (!) weken geleden een declaratie ingediend maar nog steeds NIETS ontvangen!
  Er wordt geschermd met een systeemfout.
  Waarom wordt de klant niet geinfoed bv met een email???

  Service
  2
 • FFrans

  Teleurstellende service.
  Ik ben in dec 2021 overgestapt naar zorg en zekerheid. Omdat ik graag in 2021 de premie voor 2022 wilde betalen heb ik gebeld met hun helpdesk. Het antwoord was dat deze premie per 31-12-2021 geincasseerd zou worden. Dat is helaas niet gebeurd. Teleurstellend

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  6

  Dekking
  6
 • SSabah

  Ben al 14 jaar verzekerd bij zorg en zekerheid, maar volgend jaar ga ik echt ergens anders heen!

  Ik raakte in 2021 zwanger, besluit me in december voor 2022 aanvullend te verzekeren zodat ik vergoedingen krijg voor kraamzorg, bevallen én een kraampakket krijg.

  Maar het beleid is waardeloos’ Ik ben standaard aanvullend verzekerd en er staat dat ik recht heb op een standaard kraampakket , maar er staat NERGENS dat je dit behalve met 20 weken moet aanvragen, je op DAT MOMENT AL aanvullend verzekerd moet zijn, anders krijg je het pakket niet .

  Slaat nergens op! Ik krijg straks toch ook vanuit deze aanvullende verzekering vergoedingen voor de bevalling en kraamzorg en kolf waarom krijg ik geen pakket???

  Ik heb een berekening gemaakt en het is een prijzige aanvullende verzekering.. met dat kraampakket haal je het er dan net wel uit maar nu dus niet . Had net zo goed basis verzekerd kunnen blijven

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • GGeke

  Na lang twijfelen besloten mijn vertrouwde verzekering in te wisselen voor een goedkopere.
  Op 31-11-2021 om 14.43 krijg ik een mail dat mijn Aanvraag in behandeling is genomen. Vandaag krijg ik een mail dat ik mijn oude verzekering niet opgezegd heb en dat dus de aanvraag nog niet in behandeling genomen kan worden. Ik bel naar zorg en zekerheid hoe dit kan en dat ik mijn verzekering niet wil opzeggen voor ik geaccepteerd ben omdat ik anders onverzekerd zou kunnen zijn. De telefoniste verteld me dat ik me pas op 1-01-2022 heb ingeschreven en dat ik daarom zelf moet zorgen voor een bewijs dat ik niet verzekerd ben. Achteraf misschien maar beter dat ik nu er achter kom dat het zo werkt bij zorg en zekerheid. Dan maar 10 euro meer in de maand maar geen gezeur.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  2
  Dekking
  8
 • HHans

  Netjes op tijd wordt alles terug betaald

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Pp.ouwerker

  Betrouwbaar en alles wordt goed geregeld

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • VVan der Wansem

  Al 8 jaar erg tevreden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • GG van bergem

  Buiten gewoon goed geen klachten

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • FFarida en Jan Martin van Wolferen

  Wij zitten al ons hele leven bij ZenZ. Dat moet op zich al genoeg zeggen. ZenZ is een zorgverzekeraar die niet uit is op winst, en dat merk je aan de evenwichtige prijskwaliteitverhouding. Er zijn veel ziekenhuis en klinieken bij ZenZ aangesloten, ook kun je goed kiezen tussen allerlei zwaartepakketten, die bij jou en je gezin passen. Het fijne is, dat je online altijd en makkelijk bij ZenZ terecht kan: voor je declaraties, je verzoeken om informatie en zeker voor je hulpvragen. Er staat altijd iemand voor je klaar om jouw probleem te helpen oplossen. Een unieke persoonlijke behandeling. Daarom zit ik nog steeds bij ZenZ.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  6
 • Hhafida Seamari

  ik ben verzekerd bij zorg en zekerheid en ik ben erg tevreden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBart brouwr

  Wij zijn al vanaf 1974 aangesloten bij zorg en zekerheid , nooit problemen met declaties en vergoedingen , prima premie voor onze aanvullende verzekering . Top plus., als er een vraag over behandelingen wordt ik altijd vriendelijk en uitgebreid te woord gestaan.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AA.J. da Graca

  ik zal blijven bij de Z&Z, want mijn reden is dat ik jarenlang bij deze maatschappij ben. Ik heb 5 acute operaties gehad waarbij ik 3x een doodvonnis kreeg tijdens de operaties. Wegens de dure operatiekosten heb ik geen enkele rekeningen hoeven te betalen. Mijn beslissing staat vast om bij de Z&Z te blijven.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRemco

  Zit hier al heel lang bij en ik heb nog nooit problemen gehad met vergoedingen van zorg.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAnja

  Denken mee. Zoeken naar oplossingen. Kwaliteit prijsverhouding dikke 10

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHugo Hagenberg

  Ze vergoeden op tijd eventuele rekeningen .

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Dde mooij

  goed

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Llg eenink

  ik vind het allemaal goed

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Hhenri wegman

  Een goede zorgverzekeraar die bijna alles vergoed

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJeanet

  Goede hulp goede sfeer betaalbaar
  Betere vind je niet vind ik ben dolblij met zorg en zekerheid

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMeral

  Ze zijn coulant met regelingen treffen en snel met vergoedingen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRia Veldhoven

  Ik denk dat ik vanaf mijn geboorte verzekerd ben bij Zorg en Zekerheid. Ze vergoeden ontzettend veel en ik hoef nooit lang te wachten op de terugbetaling. Kortom ik zou niet eens naar een ander durven. ZORG EN ZEKERHEID is vertrouwd voor het leven en je kunt van ze op aan.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • DDhr. van Duivenbode

  Dit zijn gewoon boeven. Maak ze niet nog groter en stap over. Alles wat hier een 10 scoort is vanuit Zorg en Zekerheid zelf.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • TTiny

  Heel goed

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAlice Cornelissen

  Tot nu toe ben ik best tevreden . Niet goedkoop maar tot nu toe staat men altijd voor mij klaar met advies etc

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7

Kan het goedkoper?