Direct naar

Over Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid staat voor een combinatie van toegankelijke en betaalbare zorg. Zorg en Zekerheid biedt drie basisverzekeringen en een ruim aanbod aanvullende verzekeringen. Als vrijwel de enige verzekeraar in Nederland biedt Zorg en Zekerheid de mogelijkheid om de tandartsverzekering te delen met je partner tegen een extra premie vanaf 1,50 euro per maand. Dat wat jij niet gebruikt aan vergoedingen, kun je overhevelen naar het vergoedingsdeel van je partner.

Declareren blijft bij Zorg en Zekerheid mogelijk per post en de betalingen ontvang je binnen tien werkdagen op je rekening.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2021€ 135,00€ 127,50€ 121,15-
2020€ 126,00€ 120,20€ 114,20-
2019€ 128,95€ 124,15€ 111,95-
2018€ 118,45€ 114,95€ 103,95-
2017€ 118,95€ 115,95€ 104,60-
2016€ 109,45€ 106,95€ 98,40-
2015€ 104,55€ 101,95€ --
2014€ 99,45€ 96,95€ --
2013€ 108,50€ 106,75€ --
2012€ 109,45€ 108,45€ --
2011€ 111,95€ 107,95€ --

Wat vind je van Zorg en Zekerheid?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


351 reviews over Zorg en Zekerheid

 • Bbrigit

  Sinds ik samen verzekerd ben met mn zoon gaat het continu mis, in het verleden nooit problemen gehad met deze verzekeraar, wat is er toch veranderd? de premie”s vaak dubbel betaald en nog beweren ze dat ik met een van de twee premie”s wel achterloop hoe dan? Eerst dacht ik nog dat het aan de premie nummers lag, maar hoeveel omschrijvingen en nummers wil je hebben dan? Als ik bel staan ze me altijd wel vriendelijk te woord maar nee ze weten niet hoe het elke keer komt, en waar blijft mn geld dan? wat heb ik hier aan??? Ik ben er nu wel klaar mee deze zorgverzekeraar ik stap eind van dit jaar over

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  3
  Dekking
  1
 • MM. Wolfs-Dell’Avo

  Ik ben al sinds de afschaffing van het Ziekenfonds bij Zorg & Zekerheid. Prima zorgverzekering, alleen hun ICT afdeling, met name de app ontwikkelaar zijn bar en bar slecht, probeer al dagen via de app te declareren, maar blijf zoals ook met de vorige versie van de app, hangen op het beginscherm. Hiervoor krijgen zij een 0,0.
  Ik ben 61 jaar en heb sinds jaar en dag een Iphone die ik altijd updated hou, maar Z&Z is hierin duidelijk blijven steken in het Ziekenfonds tijdperk. Leuk plaatje maar als je niet verder komt is het één en al frustratie.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Kkyle

  Complete waste of time, money and energy. For 6 months i have been attempting to get into see a therapist. For 6 months I have been met with every excuse from there not being enough information, to the classic “my colleague isn’t here today can we call you back in 2 working days”, which in there world means never. Every time I fill out a new piece of information they tell me it will be a 2 week wait on a decision, which translates to a minimum of 4 weeks. The decision always being they need more information.
  Save your self the stress of dealing with this company and go with any other as this is absolute rock bottom health insurance

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • GGonny

  Zeer slechte verzekering.mensen lees aub goed de voorwaarden want er zitten toch wel wat haken en ogen aan als je in het buitenland naar een behandeling gaat. volgend jaar zeker een andere verzekering

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  6
 • GG. Bakker

  Wat een slechte zaak. Ik ben al jaren verzekerd bij jullie. Nu vraag ik op 13 januari om een aanvulling van mijn verzekering. En dat kon dus tot 8 januari. Geen uitzondering mogelijk. M’n hele gezin is bij jullie verzekerd. Ons zijn jullie hiermee kwijt.

  Premie
  2

  Zorgkeuze

  Service
  2
  Dekking
  2
 • MMazereeuw

  Tot nu toe goed.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  8
 • HHenk Mulder

  Zorg en Zekerheid is een prettige maar wat dogmatische verzekeraar. Waar je regelmatig het computer gevoel heb. Door de automatische computer gestuurde berichten, waar vaak onnodige aanmaningen in zitten. Veroorzaakt dit snel een soort van stress bij de klanten.

  De klanten service is niet altijd bereid om met een prettige manier te converseren. De restitutie van door jouw betaalde voorgeschoten facturen , kan zomaar 10 weken tijd nemen.
  De vraag die je kunt stellen aan mij ,is :waarom verleng je dan je polis. Het antwoord van mij is. Dat andere zorgverzekeraars minimaal zulke slechte service geven En is van alle zorgverzekeraars is Z&Z de duurste maar ook de minst onbeschofte verzekeraar

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7
 • MMarc

  Na uitgebreide vergelijking overgestapt naar zorg en zekerheid. En zeer positief verrast door de wijze waarop alles verloopt. Staar je niet alleen blind op de premie van de basisverzekering maar vergelijk met de diverse aanvullende verzekeringen. Dan steekt zorg en zekerheid er met kop en schouders boven uit.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJulia

  Op basis van GGZ-zorg loopt deze verzekering echt achter bij andere verzekeringen. Véél minder keus en heel veel (grote) GGZ-instellingen zijn niet gecontracteerd. In hun inkoopbeleid lees ik veel over F-ACT teams en de POH bij de huisarts. Dit is goedkope zorg waar mensen met complexe problematiek niet goed terechtkunnen. Ook moet er in vergelijking met andere zorgverzekeraars voor heel veel zorg vooraf toestemming worden gevraagd. Deze verzekering heeft met veel gemeentes afspraken gemaakt voor een pakket voor de minima. Eigenlijk worden minima zo in het recht op vrije artsen keuze gehinderd.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  5
  Dekking
  5
 • LLeendert Pietens

  goede zorg verzekering

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • PPiet Guijt

  Geen gezeur snel terug betaling

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCor van Loy

  Goed bereikbaar.Heldere polisvoorwaarden waar je elders lang moet zoeken. In ons geval orthopedische schoenen en daarbij voorwaarden qua vervanging. Aantrekkelijke premie. Misschien niet de laagste maar wel consistent door de jaren

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • GG.kortekaas

  De naam zegt mij al jaren genoeg prima organisatie.ben ook nooit weg geweest.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • VValeria

  Hebben een super goede service. Staan je goed te woord als je vragen hebt.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAbdel

  Sinds dit jaar verzekerd bij Zorg en Zekerheid, maar de zorgaanbieders zijn vrij beperkt op hun natura polis en hun aanvullende verzekeringen zijn mij erg onduidelijk (sommige vergoedingen worden niet uitbetaald al stond dit wel op de site). Ik ben weg volgend jaar

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  5
 • AAnnemiek

  Prima deze zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid we zijn er al een aantal jaren bij! Ruime keuze in hun pakketten en aanvullende verzekeringen en dit voor een billijke prijs! Prettig is dat zij een tandartsverzekering hebben die je kunt afsluiten op beide partners, dus heeft de een wat meer kosten per jaar dan de ander, dan gaan de kosten over op de andere partner. (AV plus vanaf 60 jaar 500 pp) Je betaalt hiervoor +/_ 3,50 extra per maand voor 2 personen! Maar er zitten nog veel meer vergoedingen in dit pakket aanvullende verzekeringen bij hen zoals fysio! Dus Google even daarop, is echt de moeite waard, maar dit is wel persoonlijk natuurlijk of deze verzekering bij je past!!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAnnemieke Wolthaus

  Wij zijn altijd super geholpen bij Zorg en Zekerheid. Ze helpen altijd en zijn heel erg klantvriendelijk. Met een andere zorgverzekeraar konden we iets niet regelen en toen we naar zorg en zekerheid gingen was het probleem zo opgelost!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • DDorothé van Elck

  Service is ver te zoeken. Afgelopen jaar weinig zorg, veel kosten. Nu premie weer omhoog.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  4
  Dekking
  6
 • PP.Hoevers

  Zorg en Zekerheid staat voor war het in de naam ook zegt , maar ook voor duidelijkheid en degelijkheid als men door een medische situatie of door een persoonlijke beperking gebruik moet maken van de zorg verzekering wat bij zorg en zekerheid > zekerheid bij zorg geeft

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  8
 • II. Nijhout

  Altijd supersnel met uitbetalen. Grootste verzekeraar in de regio dus goede toegankelijkheid zorg. Vriendelijke en goede klantenservice.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MM. Plug

  Informatie is duidelijk. Telefonisch bij vragen word je vriendelijk te woord gestaan. Declaraties worden zeer snel uitbetaald.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • LLisa

  Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad bij zorg en zekerheid. Wanneer er vragen zijn, word je goed geholpen. De polis is duidelijk en heb die laatst ook in de bus gehad.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
  Dekking
  8
 • JJ.stuifzand

  ik zit al 50 jaar bij deze verzekeraar en alleen de naam is veranderd maar steeds beter geworden

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • FFatima

  Niet heel bijzonder, gewoon normale services, alleen ene keer dat ik claim had ingediend duurde het lang.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • MM. Havenstroom

  Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik verzekerd bij Zorg & Zekerheid. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Mijn ouders waren daar ook verzekerd. Je wordt netjes geholpen, bij vragen word je netjes te woord gestaan. Ik ben dan ook nog nooit overgestapt van verzekering. Ik weet wat ik heb en niet wat je krijgt…. Dus Zorg & Zekerheid.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSingerling

  erg goed

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  1
 • MMonique

  Bij vragen krijg ik snel en duidelijk antwoord.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • JJan

  Jammer dat zorg en zekerheid zo moeilijk doet met de tandartsverzekering, kreeg ik te horen van mijn tandarts..

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  7
  • RRon

   @Jan
   Heb ik ook Jan minstens 10 jaar voor iets betaald en bijna geen profijt aan gehad mijn tandarts had geen overeenkomst met zorg en zekerheid

 • LLara

  het magazine is leuk om te krijgen en zeker een pre

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAnnemarie Amijs

  Zorgvuldigheid en kennis aanwezig als je ze belt, goede en korte antwoorden op je vragen ook per email. Zeer blij met hen

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • AAnnemarieke Bos

  Duur maar wel kwaliteit

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJosé Barbosa da Silva Filho

  Maravilhoso ! Sempre melhor “

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • IIlona

  Ze zijn duidelijk. Premie vind ik wat hoog maar dat is volgens mij bij iedere verzekering het geval tegenwoordig. Verder altijd vriendelijk als je om hulp vraagt. Fijn dat er korting bestaat als je online dingen regelt. Jammer dat veel winkels dicht zijn. Soms heb je gewoon behoefte om naar een loket te gaan en face to face iemand te zien. Veel kantoren zijn dicht gegaan, dus nu meer afhankelijk van telefonisch om mail contact. Vind dat erg jammer. En dit was al voor de corona crisis.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • Ww.wolters

  prijs is goed ,word goed te woord ge staan .alles woord netjes afgehandeld

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  7
 • EErik

  Heb de verzekeraar niet nodig gehad het afgelopen jaar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  6
 • GGerrit van Tilburg

  Ik zit hier al zo lang dat ik echt niet van plan ben op op te stappen naar een andere zorg instelling. Ze doen het goed en is betaalbaar, dus ik blijf hier zitten gewoon een eerlijk bedrijf.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Bbasaartman

  Ik zit al jaren naar tevredenheid bij Zorg en Zekerheid. De afhandeling van de declaraties zijn snel. Ze zijn niet de goedkoopste maar door een hogere eigen risico is het goed te doen. Ze komen helaas weinig met aanbiedingen of lagere tarieven, maar zijn wel stabiel.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MM.Houtman

  Weinig ervaring maar de ene keer dat ik gebeld heb, ben ik goed geholpen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  10
  Dekking
  6
 • Eedith van Ravenswaaij

  goede zorgverzekeraar die toch nog met aanvullende zorgverzekering redelijk wat dekt

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • IInge

  Ik heb enkel goede ervaringen. Service is prima, mensen denken met je mee en declaraties soms dezelfde dag al verwerkt. Top!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  9
 • DDaniel Uithol

  Nog met een persoonlijke touch. Telefonisch goed benaderbaar. Prijstechnisch gemiddeld. Geen kopzorgen.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Mmw.I.Jansen

  Ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen met deze verzekering.
  Wel eens eens niet geheel correcte voorlichting gehad, maar dat werd door de volgende persoon ruimschoots goedgemaakt, die zeer uitgebreide info gaf en extra tips.
  Altijd vlotte betalingen, redelijke eigen bijdragen.
  Hoop dat ‘t zo blijft!

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Aa.vd.broeck

  wordt altijd netjes te woord gestaan en proberen je vraag goed te beantwoorden

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • DDubois

  Ik ben in 2018 zeer goed geholpen door Z&Z
  Ik moest geopereerd worden en in mijn eigen ziekenhuis stond er een wachtlijst van + 6 maanden voor, met behulp van Z&Z kon ik bij een ander ziekenhuis terecht en ben ik binnen 2 weken geholpen
  Dat scheelde me 6 maanden aan pijn!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  9
 • RRaymond Tilma

  Z&Z is een betrokken en klantvriendelijke verzekeraar. Polisvoorwaarden zijn helaas niet altijd eenduidig of overzichtelijk, maar dit lijkt een probleem over het hele spectrum van zorgverzekeraars te zijn. Ze zijn echter goed bereikbaar voor vragen en daarin bijzonder behulpzaam. Declaraties verlopen met de app bijzonder gemakkelijk en worden vlot vergoed.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  10
  Dekking
  8
 • Jjohn

  je wordt snel geholpen met je vraag
  bij claimen zorgkosten staat het snel op je rekening
  telefonisch goed bereikbaar
  kortom een topper

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  10
 • AAlice Cornelissen

  Heb alleen goede berichten over Z&Z

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  8
 • LLJM de Jeu

  Hoewel overal de zorgkosten de pan uit rijzen denk ik dat Z&Z het goed doet, ze zijn zeker niet de goedkoopste, maar wanneer ik ze nodig heb en vragen stel krijg ik steeds een luisterend oor en probeert de medewerke(ste)r een passende oplossing te vinden.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • EEdith Joosten

  Ik heb mijn zorgverzekering gelukkig niet echt nodig maar ze doen hun werk prima.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • NNancy van Lieshout

  Verzekeraar reageert snel op vragen en declaraties. Ook telefonisch goed en snel te bereiken. Er wordt duidelijk antwoord gegeven op gestelde vragen.
  De app werkt prima om te declareren. 1 foto maken en alles wordt geregeld.
  Een van de goedkopere verzekeringen voor een basispakket. Normaal wissel ik ieder jaar van verzekeraar, maar nu al een aantal jaar bij deze maatschappij.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  2

  Service
  6
  Dekking
  4

Kan het goedkoper?