645 beoordelingen


088 – 222 44 22


Kan het goedkoper?

Anderzorg

Premie
8,5

Service
8,0

Zorgkeuze
7,9

Vergoeding
7,6

Direct naar

Over Anderzorg

Anderzorg biedt een scherp geprijsde basis- en meerdere aanvullende verzekeringen aan waarbij de verzekerde recht heeft op een ruime keuze is uit zorgaanbieders. In samenwerking met Menzis is er keuze uit ongeveer 35.000 zorgaanbieders en ziekenhuizen en kan iedereen zijn eigen huisarts kiezen.

De zorgpolis van Anderzorg is er één die via het internet wordt afgesloten en ook via het internet wordt opgevraagd. Dat betekent dat declareren of de zorgzaken inzien volledig online gebeurt. Dat kan zowel via een app of via de beveiligde omgeving op de website van Anderzorg.

Zorgpremie

JaarRestitutieNaturaBudgetMix
2020-€ 110,00--
2019-€ 108,00--
2018-€ 102,00--
2017-€ 102,00--
2016-€ 93,00--
2015-€ 93,00--
2014-€ 86,25--
2013-€ 96,25--
2012-€ 96,25--
2011-€ 91,75--

Wat vind je van Anderzorg?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

645 reviews over Anderzorg

 • HH Hermsen

  Anderzorg is een goede zorgverzekering voor wie een kleiner budget heeft, ieder mens heeft immers een zorgverzekering nodig. Alles is duidelijk en goed vindbaar, mocht je het niet online kunnen vinden dan zijn ze altijd goed telefonisch bereikbaar waarbij ze je vriendelijk en duidelijk te woord staan. Geen slecht woord over Anderzorg, ga zo door!

  Premie
  6
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  7.5

 • PPim

  Mn moeder adviseerde me om bij anderzorg te gaan en zodoende zat ik daar voor een aantal jaren. Altijd tevreden geweest, goede service, vriendelijke medewerkers en snel met uitbetalen (en ook innen).
  Maar omdat ik jong gehandicapte ben en met een wajong thuis zit, heb ik het niet al te breed. Daardoor ben ik overgestapt op fbto, die een stuk goedkoper is en waar je de modules aan en uit kan zetten. Dat is erg handig, want als ik naar de tandarts ga, dan zet ik de module aan en ben ik aanvullend verzekerd. Als ik bij de tandarts geweest ben, kan ik de module weer uitzetten en zo betaal ik nooit teveel.
  Jammerlijke is wel dat je het nu alleen nog maar per half jaar aan en uit kan zetten, terwijl voorheen het elke maand kon.
  Maar om terug te komen op anderzorg, het is een prima verkering, alleen voor mij persoonlijk te duur helaas.
  Groetjes Pim.

  Premie
  7
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AAnne

  Ik ben al jaren verzekerd via Anderzorg en ben er ook erg tevreden over, ook over de prijs en kwaliteit verhouding. Ik heb nooit problemen met deze zorgverzekeraar gehad. Ik heb een basis verzekering en en een goede tandartsverzekering. Helaas moet ik me straks wel gaan oriënteren om evt over te stappen omdat mijn dochter tzt een beugel moet en dat vergoed Anderzorg niet bij minderjarigen. Anders zou ik er niet over peinzen om daar weg te gaan.

  Premie
  7.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  5.5

 • IIris Bosshardt

  Anderzorg is de beste zorgaanbieder. Niet te duur. Alles zit in het paket wat je nodig hebt!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Mmanolya sloot

  Agis zit ik al vanaf mijn 18e jaar altijd goede zorg van ze gehad en service ik heb geen klachten! Verder lijkt het mij super leuk om de mooie i phone te winnen ik heb een nieuwe telefoon weer nodig vandaar ik hoop dat ik hem mag winnen!!!!

  Premie
  8.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • JJose Toren

  Ik heb voor deze zorgverzekering gekozen in eerste instantie omdat het goedkoop is, maar behalve dat het goedkoop is zijn ze overzichtelijke en makkelijk. je hoeft bijvoorbeeld niets te declareren dit gaat allemaal automatisch. voor mij de perfecte zorg verzekering !

  Premie
  9.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • Mmarian

  ik heb nooit wat te doen met deze verzekering alles word gewoon heel goed geregeld, dus weinig contact nodig toppie gewoon

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • NNatalie Choudhary

  Ik ben heel tevreden met deze zorgverzekering heb nooit problemen, en als je belt wordt je vriendelijk geholpen.

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • TTimon Molenaar

  Al jaren ben ik een zeer tevreden ‘afnemer’ van de Anderzorg basisverzekering. Waarom? Omdat alles online gaat, vragen snel worden beantwoordt en eventuele onduidelijkheden snel worden weggenomen. Daarbij heeft Anderzorg al jaren een messcherpe premie, niet alleen op de basisverzekering, maar ook de keuze voor een hoger eigen risico en de mogelijkheid van het betalen van de jaarpremie in één keer. Dit zorgt voor het betalen van een nog lager bedrag. Anderzorg geeft ook keurig aan op welke datum men het bedrag afschrijft waardoor je voor voldoende saldo kan zorgen.

  Anderzorg, zo kan het ook ‘anders’!

  Premie
  10
  Service
  7
  Zorgkeuze
  6

 • RRose-Minke Schure

  Anderzorg is de goedkoopste zorgverlener, wanneer je een hoog eigen risico neemt. Ze vergoeden natuurlijk ook weinig. De aanmelding begin dit jaar verliep wat onhandig, omdat ze een week na mijn aanmelding een bol.com bon van €50,- beloofden aan klanten. Ik ben daardoor twee keer geswitcht, maar kreeg toen wel netjes een bol.com bon van ze.

  Premie
  10
  Service
  4.5
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  2

 • BBob

  AnderZorg is een zorgverzekeraar die zich vooral richt op de premie zo laag mogelijk houden. De aanmelding en betaling waren destijds goed verlopen. Online inzage in zorgportaal werkt ook uitstekend. Verder heb ik afgelopen jaar vrijwel van geen zorg gebruik gemaakt, dus kan ik helaas weinig zeggen over andere aspecten.

  Premie
  9.5
  Service
  5
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  6

 • RRien

  Ik ben echt tevreden over anderzorg, heb verschillende keren met zorg vragen gezeten en deze zijn correct en snel beantwoord, uit betalen gaat snel, niks gemerkt van enige beperking in mijn zorg keuze.

  Premie
  7.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  7.5

 • HHans Jacobs

  Simpelweg gezegd is de prijs kwaliteit verhouding goed, betalen netjes en snel, heb je een vraag wordt deze ook beantwoord, geen wacht tijd, ik ben er 100% tevreden over.
  Ik heb niet gemerkt dat ik beperkt word in mijn keuze voor een huisarts tandarts of ziekenhuis.

  Premie
  9.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  8

 • TTjarda Hilarius

  Reeds 2 jaar bij Anderzorg in die tijd nooit problemen gehad. Met mijn vorige verzekering werden er zo nu en dan fouten gemaakt met het maandelijkse incasso-bedrag.
  Met een overzichtelijke site kan ik makkelijk een keuze maken uit de uitgebreide keuze aan zorgaanbieders. Betalingen worden netjes afgehandeld, ik heb er geen omkijken naar.

  Premie
  7.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  5.5

 • BBart van der Meer

  Anderzorg biedt een hele lage premie in ruil voor een hoog eigen risico. Ik maak geen gebruik van zorg, dus voor mij is dit een fijne regeling.

  Anderzorg is een transparante organisatie met een heldere visie op zorg en de manier waarop die uitgevoerd moet worden. De communicatie is simpel en toereikend, met name de berichten via de mail zijn handig in vergelijking met de vele brieven van Menzis.

  Ik zou Anderzorg bij een ieder die weinig zorg nodig heeft aanbevelen.

  Premie
  10
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  3

 • Mmonique kuster

  mijn zorgverzekeraar is met alles duidelijk,je krijgt altijd antwoord op een vraag,je krijgt netjes bericht over declaraties en zo,of je het vergoed krijgt of niet.heb eigenlijk geen minpunten

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • JJose

  Super scherpe zorgpremie in mijn situatie. Al twee jaar zo het geval. Declareren is gemakkelijk en kan online. Wel heb je een digid nodig ervoor. ik heb het tandartspakket met 250 euro vergoeding tot 75%. Al volledig gebruikt dit jaar dus maar goed dat ie is afgesloten. Via chat kun je gemakkelijk vragen stellen.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Hhovenkamp

  Wanneer je niets de declareren hebt is Anderzorg zeker de goedkoopste. Ik was vorig jaar verzekerd voor alternatieve geneeskunde. Helaas kreeg ik mijn rekeningen voor alternatieve zorg NIET terug betaald omdat desbetreffende behandelaar niet bij de juiste vereniging aangesloten zou zijn. Helaas ….. andere zorgverzekeraars vergoeden dit wel.

  Premie
  7.5
  Service
  6.5
  Zorgkeuze
  5

 • LLeen Bolier

  Anderzorg is een goede en betrouwbare zorgverzekeraar voor degene met de smalle beurs daar staat tegenover een veelzijdige vergeding voor de meest lopende zaken als ik naar me zelf kijk ik ben arbeidsongeschikt en zit in een elektr. rolstoel en heb een buikcatheter zelfs het papieren plakband wordt vergoed aangezien ik allergisch ben voor gewone pleisters. Anderzorg een echte aanrader voor iedereen jong of oud!!!

  Premie
  9.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • HHarrie

  Als je geen kosten maakt allemaal prima. Bij declaraties van gezinsleden blijkt ineens het rekeningnummer niet meer bekend te zijn. In plaats van dit te melden moeste we zelf ontdekken dat declaraties tot een half jaar terug niet betaald werden.
  Ook een aanvraag voor een behandeling die vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering levert problemen op. Communicatie is onduidelijk. Traject wordt getraineerd; proberen eerst onder vergoeding uit te komen; blijven vragen om extra info van de specialist. Maar goed dat de behandeling 3 maanden wachttijd had, zo lang moet dit blijkbaar allemaal duren. Ook moet je eerst zelf de factuur zelf voldoen, totdat je deze declareert, dan moet e.e.a. rechstreeks via het ziekenhuis. Inmiddels een half jaar verder; gelukkig wel behandeld, maar nog steeds niet afgehandeld. Wat een zootje daar ! Het enige positieve zijn de medewerkers aan de telefoon; ze doen uiteindelijk hun best om e.e.a. rond te breien.

  Premie
  5.5
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • AA. Albers

  Goede verzekering.
  App is enorm handig
  Gewoon de goedkoopste
  Prima klantenservice
  Alles online te lezen.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AA. Wiebenga

  De allergoedkoopste en alles is via internet te bekijken en af te sluiten.
  Top!

  Premie
  9.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • RRosemarijn Tieland

  Anderzorg jong is een perfect pakket voor jongere mensen. Declareren gaat heel makkelijk via de app. En tandarts is hierbij standaard verzekerd. Enige minpunt van anderzorg jong vind ik dat kraamzorg een eigen vergoeding heeft terwijl toch veel vrouwen einde 20 een kinderwens hebben. Verder heel erg tevreden.

  Premie
  7
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  5

 • BBarbara

  Al jaren verzekerd via Anderzorg. Premie, incl aanvullend, is netjes t.o.v. concurrenten en de afhandeling en correspondentie verloopt ook prima. Bij een grote nota geen enkel probleem om in termijnen te mogen betalen. Volgend jaar dus gewoon weer Anderzorg voor mij.

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • Kkiki

  Geeft genoeg zorg. Heeft een goede premie, en heeft ook heen goede service, het is zeker een goede zorgkeuze, maar het vult nuet zo goed aan

  Premie
  7
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  4

 • BBart

  Premie is een van de laagste afgelopen jaar en uiteindelijk gekozen voor Anderzorg omdat zij ook de fysio en tandarts bij mij in het dorp op ’t contract hebben staan. Service werkt snel via de online chat en aanvullend is het wat beperkt, maar ik heb ook niet veel nodig. Hierdoor ook goede premie voor aanvullend.

  Premie
  10
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • DDo

  Dit jaar overgestapt naar Anderzorg door de goedkoopste premie bij mijn dekking (tandarts + fysio). Erg tevreden, binnen enkele dagen had ik mijn zorgpas al binnen en bovendien kon ik achteraf nog een extra dekking afsluiten door middel van de chat bij Anderzorg. Snel geholpen en dus tot dusver erg tevreden.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJanneke

  Inmiddels alweer 3 jaar afscheid genomen van de collectieve zorgverzekeraar en overgestapt naar Anderzorg. geloof me, 2 jaar geleden was Anderzorg nog geen bekent begrip. Inmiddels zie je dat de zorgverzekeraar steeds meer uit de comfortzone stapt en zich laat zien. En terecht, dezorgverzekeraar is met mijn jongeren/tand verzekering, volledig financieel interessant en duidelijk in service middels media, klantenservice en papierwerk. De extra service met de zorgpas voor europa en andere vakantielanden. Is een zeer positieve aanvulling bij een reiziger alsmezelf.

 • Aanneke

  anderzorg ik vind de premie wel aardig en het mooiste van alles is dat ze online met je chatten en dat doe ik ook vaak. Het is een mooie manier om rustig te kunnen praten en ik hou wel van deze manier aangezien het bellen vaak ergernis oplevert omdat ze je vaak lang aan de lijn houden wat je ontzettend veel geld kost en irritatie oplevert dus chatten via hun site is goed en hun service is goed en duidelijk, ik zeg ik hou ervan en wil graag de telefoon winnen, anderzorg dat zeg ik …. gamma

  Premie
  5
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  5.5

 • EE.Veldman

  Nu 2 jaar bij anderzorg.
  Vreemd…. kreeg 2 weken geleden nog een rekening van het eigen risico van mei 2012!!
  Daarbij zijn de behandeling nooit online geweest.
  Aandachtspuntje Anderzorg!!

  Premie
  7.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

 • AAnton Schäffer

  ik ben al jaren verzekerd bij Anderzorg. Tot nu toe heb ik geen klachten hierover echter kan ik weinig zeggen over het punt Zorgkeuze omdat ik hier nog geen ervaring mee heb. Als chronisch patiënt ben ik wel tevreden over de algemene gang van zaken bij Anderzorg

  Premie
  7
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  5.5

 • Aangela verbeek

  ik ben buitengewoon tevreden over de afhandeling van declaraties . Alles verloopt netjes , snel , duidelijk . Als ik vragen heb wordt ik telefonisch ook zeer klantvriendelijk te woord gestaan en alles wordt goed uitgelegd in begrijpelijk nederlands .De vergoedingen in het pakket zijn ook prima . De premie vind ik ook zeer betaalbaar Dit is voor mij een reden om volgend jaar ook weer voor anderzorg te kiezen .

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Wwalter

  gewoon de goedkoopste en prima alles online

  Premie
  9.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6.5

 • Mmichel kraan

  Goede service, Vriendelijk.

  Premie
  7.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7.5

 • GG.B.M. van der Ploeg

  Goedkoop, goede voorlichting, uitgebreid pakket, weinig kleine regeltjes,duidelijke snelle digitale informatie

  Premie
  7.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

 • Jjan bonthuis

  Gewoon, een probleemloze zorgverzekeraar. Werken veel online, per mail indienen en de vergoedingen komen. Premies horen bij de laagste

  Premie
  9.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

 • HH, BOERSEMA

  ANDERZORG is een verzekeraar, die nogal wat voor het één èn ANDER ZORGt! Zij zorgt voor een goede betaling aan de éne èn ANDERe ZORGverlener! Zij vergoedt de Fysiotherapeut, Uroloog, Dermatoloog, enzovoorts. Kortom, Zij verleent ANDERs ZORG dan ANDERe ZORGverleners!

  Premie
  9.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9.5

 • MMelonie Sanwikrama

  Ik zit al jaren bij ANDERZORG, en ik heb nooit problemen gehad. Jullie doen het super als zorgverzekeraar.

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • SSander

  Ander zorg is een van de ‘goedkopere’ zorgverzekeringen en is heel makkelijk af te sluiten. Binnen een week heb je je polis binnen en is alles met je oude verzekering ook al geregeld. je hoeft echt bijna niks te doen. De verzekering zelf is goed totdat je iets vergoed wilt zien. Wil je ergens aanspraak op maken dan loop je al vrij vlot tegen beperkingen aan. Heel weinig wordt vergoed en wordt er wat vergoed dan slechts een klein gedeelte. Zo krijg ik mijn hooikoortsmedicijnen niet vergoed en moet ik mij extra verzekeren om aanspraak te maken op bril- of lenzenvergoeding. De tandartskosten worden redelijk gedekt, al betaal je zelf een flink deel mee. Conclusie: een zorgverzekeraar die een van de laagste maandpremies hanteert, maar daar ook niet al teveel van moet verwachten.

  Premie
  7.5
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  6.5
  Dekking
  4.5

 • BBart

  Super tevreden over Anderzorg.

  Lage premie, een van de laagste van Nederland volgens mij en zorg verzekerd van Menzis (is onderdeel van elkaar). Ook aanvullend heb je goede keus, waarbij de dekking ook nog eens ruim is opgezet.

  Zal zeker ook in 2014 verzekerd blijven bij Anderzorg.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • RReinder Bakker

  Hallo,

  Wij zijn erg tevreden over Anderzorg. Geen poespas en makkelijk te benaderen. Bovendien is het prijstechnisch zeer de moeite waard. Ook met kinderen die 18 jaar worden is men erg flexibel. Je kunt de goedkoopste verzekering afsluiten en toch blijft er een heleboel dekking over. Handig als je sportieve kinderen hebt. groet R.

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  3.5
  Dekking
  2

 • EEmmy

  Nooit problemen, snelle uitbetaling. Makkelijk via internet te declareren. Lage premie. Prima pakket!

  Premie
  10
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  6

 • JJan schilder

  De premie is betaalbaar,de aanvullende verz is matig.

  Premie
  9
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • RReint Rengers

  Ik ben uitermate tevreden over mijn zorgverzekeraar. Door de digitale verwerking van de gegevens wordt veel papier bespaart. Dat vind ik milieu vriendelijk. Bovendien bespaart het jezelf ook heel veel tijd als je je nota’ s zo kunt declareren bij de verzekering. De uitbetaling is daardoor ook nog eens snel. Door op deze manier te werken kunnen ze ook een lagere premie vragen. Slim is het geen aparte inlogmogelijkheid te maken maar gebruik te maken van Digid. Ook vragen gaan per mail met een snelle reactie van de helpdesk.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • EErik

  Ik maak weinig tot geen gebruik van de verzekering. vooal daarom is de premie hoog…
  Maar de informatie enz is erg duidelijk!

  Premie
  6
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  6

 • JJoost

  Al twee verzekerd bij anderzorg en tot dusver niets te klagen. Zorgpremie is lekker laag en ik maak best weinog gebruik van zorg. Dus mijn eigen risico maximaal opgeschroefd.

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • MMarissa Wiechers

  Mijn zorgverzekeraar bevalt me helemaal goed. Niets op aan te merken. Als je vragen hebt kan de klantenservice het goed beantwoorden. Ook het declareren via de Anderzorg app is super handig!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • DDanique

  Ik ben heel blij met mijn zorg verzekeraar.
  Bijna alles word gedekt en ik kan een declaratie maken
  Door een foto te maken op mijn telefoon en op te sturen
  Via een app dus heel ideaal.

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • MMartin

  Prima premie, duidelijk aangegeven wat aanvullend is en wat niet.
  Verder reageren ze duidelijk en snel op vragen per email.

  Premie
  8.5
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7

  • JJFY Spinnewijn

   Slechte ervaring. 385.00 euro eigen bijdrage en daar bovenop ook nog eens de kosten voor medicatie,voorgeschreven door de cardioloog,zelf betalen.
   Ik voel me in de maling genomen!!!

 • WWerner

  Echt super!

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8