Direct naar

Kenmerken

 • App de dokter, fysio of coach
 • Flexibele zorgmodules

Over FBTO

De zorgverzekering van FBTO is onderdeel van Achmea en biedt verzekerden de mogelijkheid om bepaalde aanvullende modules gedurende het jaar aan te zetten. Dat houdt in dat je naast de natura- of combinatie basisverzekering zelf kunt kiezen waarvoor je wel of niet verzekerd wilt zijn.

Het aanzetten van modules kan in sommige gevallen alleen aan het eind van een kalenderjaar. Ook zijn een aantal premies leeftijdsafhankelijk, waarbij geldt hoe ouder, hoe meer je betaalt.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024-€ 147,45€ 131,95€ 153,95
2023-€ 138,95€ 126,95€ 141,95
2022-€ 125,95€ 110,95€ 132,95
2021-€ 122,50€ -€ 128,50
2020-€ 116,95€ -€ 122,50
2019-€ 109,95€ -€ 117,50
2018-€ 105,50€ -€ 109,95
2017-€ 103,50€ -€ 108,50
2016-€ 94,25€ -€ 99,95
2015-€ 92,00€ -€ 98,00
2014-€ 88,50€ -€ -
2013-€ 96,75€ -€ -
2012-€ 96,75€ -€ -
2011-€ 95,00€ -€ -

Wat vind je van FBTO?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


601 reviews over FBTO

 • Eerwin bosch

  Duidelijk te volge via mijn fbto en makkelijk dat je modules kunt aan/uitzetten.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • RRoy Bakker

  Ik was nog geen maand aangesloten bij de fbto toen zij mij groen licht gaven voor een buikwandcorrectie. In 2009 kreeg ik toestemming van Menzis om een maagband te plaatsen en dan volgt daar logischer wijs een correctie uit maar vergeet het maar. Dit is geen goede actie van Menzis, ik raakte behoorlijk depressief omdat ik ruim 50 kilo was afgevallen maar nu niks kon omdat de overtollige huid in de weg zat, pijn deed, en smetplekken veroorzaakte. Daarom is FBTO voor mij de beste zorgverzekering die er is.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • CC.M van den Hoek

  FBTO is een goede zorgverzekeraar, betaald direct terug bij declaraties, zorg wordt goed geregeld en betaald aan de desbetreffende instanties, ik vind het de goedkoopste zorgverzekeraar

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • AAlan

  Zeer klantvriendelijk en snelle service. het is een aanrader !

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • PPiet

  altijd goede en tijdige reacties en betaling van de nota’s kan niet beter

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • NNienke

  Het is heel fijn dat je ik mijn pakket op internet kan aanpassen. Bijvoorbeeld een reisverzekering afsluiten. Dat gaat dan ook heel snel, dus als ik op vakantie ga kan ik een dag van te voren de reisverzekering nog afsluiten. Ook krijg ik af en toe mailtjes van verschillende aanbiedingen, daar zitten af en toe ook leuke dingen tussen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8
  Dekking
  6
 • MM van Deventer

  tandartskosten worden steeds duurder. Het maximale bedrag van 750 is lang niet toereikend. Maak een tandarts verzekering voor hogere bedragen of mij part volledig . Moet de premie wel in verhouding staan want de premie voor 500 staat niet in de verhouding tot de premie van 750. Je betaalt bijna die 250 euro extra dekking bijna uit je eigen zak.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  3

  Service
  5
  Dekking
  5.5
 • MMaya van den Heuvel

  Ja het kan! Enthousiast zijn over een zorgverzekeraar.

  FBTO heeft de unieke optie om een module aan of uit te zetten.

  Hiermee kan je op een gewenst moment gebruik maken van een module.
  Als voorbeeld: Moet je volgende maand naar de tandarts? Zet dan je tandartsenmodule hoger als je normaal hebt of zet hem aan. Zodra je behandelingen achter de rug zijn zet je de module lager.

  De module’s hebben een diverse aan & uit “tijd”. Sommige module’s moet je eerder van tevoren aan zetten. Dit staat echter zeer duidelijk vermeld op de site van FBTO.

  Dat brengt me naar het volgende voordeel,FBTO is duidelijk! Een verfrissing tussen alle regeltjes en bijkomstigheden van tegenwoordig.

  En mocht iets niet duidelijk zijn kun je bellen of mailen,per email heb ik vaak in minder dan 24 uur een duidelijk antwoord terug.

  Ook de uitbetaling van declaratie’s is snel en correct.
  Alles is via mijn FBTO op internet prima te volgen,een fijne duidelijke site.

  Ik vind de premie in verhouding tot de kwaliteit prima. Zorgpremie is duur maar dat is helaas niet anders. Maar voor de hoge premie prijzen van nu geeft FBTO wel een super service en duidelijke richtlijnen.

  Ik ben erg tevreden!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • TTobahc

  Vorig jaar overgestapt op FBTO, na veel vergelijkingen met andere kwam FBTO voor mij als beste uit de bus, ook mede omdat je bij het afsluiten van een verzekering een cadeaupas kreeg van karwei en ook dat scheelde natuurlijk weer.

  de website is ook heel overzichtelijk, zo heb je mijn FBTO waar je alle verzekeringen en details over je verzekeringen kunt bekijken zoals je declaraties wat je nog aan vergoedingen hebt staan en wat er betaald is aan bv tandarts rekeningen.

  telefonisch ook goed te bereiken en vriendelijke medewerkers die je snel helpen met je vragen.

  natuurlijk ook het aan en uitzetten van modules is handig want als je iets niet meer wens te gebruiken betaal je er dus ook niet meer voor, iets wat bij andere verzekeraars niet altijd zo makkelijk gaat.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  7
 • HHenk Walet

  Redelijk tarief, veel vrijheid in de aanvullende verzekeringen, handige online declaratie en zeer vlotte uitbetaling.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  6
 • TTom

  Sinds twee jaar ben ik overgestapt naar de FBTO basisverzekering. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben.

  Ik heb al eens telefonisch contact gehad en werd snel en vriendelijk geholpen. Verder kan ik bijna alles via mijn profiel op internet regelen. Ik heb geen hele uitgebreide dekking nodig maar voor de zorg die ik nodig heb volstaat het basispakket. Eerder heb ik een verzekering bij VGZ gehad via United Consumers. Hier betaalde ik meer, en telefonisch was het moeilijker om VGZ te pakken te krijgen.

  Over de aanvullende verzekering kan ik weinig zeggen aangezien ik bij de FBTO nog geen gehad heb. Voor de basisverzekering kan ik FBTO zeker aanraden.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • NNina Mol

  Prima zorgverzekering! Scherp geprijsd, snelle afhandeling van declaraties. Klantenservice goed bereikbaar en hulpvaardig en vriendelijk.
  Kan maandpremie laag houden door middel van aan-uitzetten modules.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • HHans

  Ik heb goede ervaring met FBTO. De website is zeer overzichtelijk en simpel van opzet. Een declaratie is simpel online in te dienen en via de APP op je smart Phone is het nog makkelijker te doen, via een foto van de rekening te versturen. Zeer snel heb je al bericht en een duidelijk overzicht van wat er vergoed wordt. Tevens kan je online zien hoe het staat met al je declaraties, wat er allemaal is gedeclareerd en hoe het met je eigen risico is. De zorgpakketten zijn uitgebreid.
  De mogelijkheid om zorgmodule aan en uit te zetten is simpel te doen en ook nog eens koste besparend. Ik vind de prijs kwaliteit verhouding erg goed.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • FFemke KleinJan

  Over het algemeen ben ik erg tevreden over de zorgverzekering van FBTO. Inmiddels al een aantal jaren bij deze zorgverzekering en ben eigenlijk nooit voor verassingen komen te staan. Ik vind het prettig dat je zelf kunt kiezen welke modules je aanvullend in je pakket wilt hebben. Op die manier kun je zelf goed in de gaten houden of je niet over verzekerd bent. Ook handig is dat je gedurende het hele jaar modules aan en uit kunt zetten. In sommige gevallen heb je dan nog wel te maken met een wachttijd, je betaald dan al wel extra maar de kosten worden worden nog niet gedekt. Persoonlijk vind ik dit geldklopperij want wanneer je bijvoorbeeld in april je fysiotherapie omhoog bij moet stellen betaal je vanaf mei extra hiervoor en heb je een wachttijd van een half jaar. Dit betekend dus dat eind december je de juiste dekking hebt, maar als ik in december de zorgverzekering bij stel voor het aankomende jaar en de fysiotherapie dus ook omhoog zet is er geen wachttijd. Wanneer je dus niet goed op let kun je jezelf behoorlijk op kosten jagen en maakt de verzekering winst in jou nadeel….

  Premie
  4.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  8
 • EErik Veenhuis

  FBTO geeft uitgebreide mogelijkheden om je te verzekeren voor dingen die jij wilt. Wil je bijvoorbeeld geen alternatieve geneesmiddelen omdat je daar toch niets voor voelt, dan betaal je daar ook niet voor. Hierdoor is je verzekering gelijk een persoonlijke verzekering, en heb je niet het gevoel dat je betaalt voor hulp waar je niet in geloofd voor anderen. Kosten blijven dus gespreid over de mensen die het afnemen!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • NNick Zijlmans

  Ik ben nu al lid van FBTO sinds 2010 en bevalt me nog prima. Heb nooit problemen gehad en de klantenservice is ook er vlot en snel. Je wordt snel en vriendelijk geholpen. Vaak wordt je veel doorverbonden omdat je voor je probleem “niet de juiste persoon voor die vragen” aan de lijn hebt. Maar dat wordt bij FBTO dus snel en vlot opgelost. Ik ga niet veel naar het ziekenhuis en heb ook bijna nooit medicijnen nodig. Maar toch die ene keer gaat altijd prima en geen problemen. Dus ik zal voor altijd wel bij FBTO blijven! Prima werk wordt er verricht.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9
  Dekking
  9.5
  • YYvonne

   Klinkt goed!
   Ga zeker even informeren!

 • MMaurice Brakel

  Ik ben nu verzekerd bij de FBTO omdat deze verzekeraar, m.i. één van de goedkoopste is. Ik heb een basis zorgpakket zonder aanvullende pakketten. Dit aangezien ik, gelukkig, weinig bij de huisarts of in het ziekenhuis kom. Ik betaal per maand rond de 100 euro voor mijn zorgverzekering. Eigenrisico bedraagt 350 euro. Ik kijk persoonlijk meer naar wat de prijs is van de verzekering dan naar wat er precies vergoed wordt. Voor mij is heo goedkoper, hoe beter aangezien ik volgens mij nog nooit het eigen risico bedrag heb overschreden (ook niet toen dit bedrag nog een stuk leger was). Dus mocht ik in de toekomst een voordeliger verzekering kunnen afsluiten, dan houdt ik mij aanbevolen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  7.5
  Dekking
  2
 • NNancy

  Voor het tweede jaar op rij nu bij deze zorgverzekeraar. Ik ben erg tevreden. Ze zijn niet duur, je hoeft geen modules te nemen die je nooit zult gaan gebruiken (dus daar betaal je ook niet voor!). Wanneer je je eigen risico verbruikt hebt, kun je dit in termijnen terug betalen, zodat je toch elke maand normaal kunt rondkomen. Ik hoef niet te bedenken waar ik volgend jaar mijn zorgverzekering zal afsluiten. Ik doe lekker niks, dan blijf ik vanzelf klant bij FBTO!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • Mmonique

  Ik heb bijna alles verzekerd bij de fbto. Wat ik erg handig vind is mijnfbto.nl. erg overzichtelijk en je kan heel veel zelf regelen en wijzigen. Gebruiksvriendelijk geef ik de site de hoogst aantal sterren.
  Groeten monique

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  7.5
 • MManuel de Wit

  We zijn zo’n jaar geleden naar FBTO over gestapt.
  Dit ging zo gemakkelijk zonder poespas alles was helder.
  Bovendien was er buitengewoon veel zorgkeuze.

  Premie was erg goedkoop en wij hebben als klant ook veel voordeel.
  Mijn vrouw heeft onlangs een aantal medische behandelingen gehad inclusief fysiotherapie. Wij dachten dat dit aardig in de kosten ging oplopen, maar dit viel door FTBO heel erg mee.
  Onze kinderen worden tevens zeer volledig met alles gedekt en dat geeft ons een veilig gevoel.

  Ook de service was zo uitstekend snel antwoord en onze vragen werden buitengewoon goed beantwoord.
  Ik hoor of lees soms verhalen over verschillende zorgverzekeraars die niet zo positief zijn, ik mag dus met FBTO van geluk spreken.

  Persoonlijk weet ik geen minpunten te benoemen voor mij is FBTO een uitstekende zorgverzekeraar en ik ben dolblij met onze overstap.

  gr

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Ccowboyspeedy

  Hallo mensen
  Ik zou zeggen neem een kijkje bij fbto want het bespaarde mij gewoon een hoop geld voor de zelfde verzekering die ik bij oz zorgverzekeraar had. Want zeg nu zelf als je een hoop dingen niet gebruikt en uit kan zetten, net als ik, dan kan het ook op lopen tot 25€ per maand en dat vind ik nog al wat voor al in deze tijd is elke euro toch meegenomen of niet?
  Dus ik zou zeggen ga er eens koken en steek je licht op een woe weet wat u bespaard straks
  Grzz van cowboyspeedy

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRogier Varenhorst

  Helemaal niks te klagen over de verzekeraar.
  Ben nu al 10 maaned ziek en ze hebben alles netjes verzekerd en alle extra kosten buiten mijn eigen risico vergoed. zit al mijn hele leven bij hun en is altijd goed gegaan. onlangs klachten aan mijn ogen gehad ben hierna naar de opticien gegaan en ook nog eens een gratis bril kunnen uitkiezen. Toen kwam ik er wel achter dat ik ook verzekerd ben voor zwangerschap wat ik wel raar vond aangezien ik een man ben en die natuurlijk niet zwanger worden, maar lui als ik ben had ik zelf het blok nog niet uitgezet, wat we ook maar is moeten doen. verder goede verzekeraar en zie mijzelf hier nog niet weggaan TOP!!!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  9
 • JJasper Kreveld

  Ik ben sinds dit jaar overgegaan op een andere verzekeraar.
  De verzekering heb ik uitgekozen op basis van premiekosten per jaar. Ik ben nog jong, heb nauwelijks zorg nodig en zocht daarom een verzekering die een goede dekking geeft, ik zelf de keus mag maken waar ik eventueel behandeld wil worden en een lage premie heeft. Uiteindelijk kwam FBTO bij mij naar boven als de beste keus.
  Ik zou de verzekering zeker bij mijn vrienden aanraden.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • BBas Nijhuis

  Al jaren naar tevredenheid verzekerd bij FBTO. De service is goed en de vergoeding snel. Ze hebben ook een app op de telefoon waarmee je gemakkelijk en snel een nota kunt fotograferen en opsturen voor vergoeding. Hierbij is rtekening gehouden met de mogelijkheid meerdere verzekerden op je polis te hebben.

  Ik heb de service toch wat minder goed beoordeeld omdat ik de brieven van FBTO vaan onduidelijk vind. Als een nota niet geheel wordt vergoed dat is uit de brief meestal niet op te maken om welke nota het precies gaat. Je moet dan inloggen op MijnFBTO.nl en in het declaratie overzicht de betreffende nota terugzoeken. Omslachtig.

  Handig is het module systeem waarmee je gemakkelijk je verzekering kan uitbreiden of juist versimpelen door via MijnFBTO.nl modules aan of uit te zetten.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  3.5
  Dekking
  5.5
 • CCorrie Haagsma

  Een zorgverzekering die doet wat ie moet doen. Als ik een nota indien -wat je heel makkelijk digitaal kan doen- wordt de nota vrij snel terug betaald.
  De premie is naar mijn mening niet te hoog. En je kan je aanvullend verzekeren tegen van alles en nog wat, maar dat hoeft niet. Zo kan je zelf een verzekering samenstellen die precies bij jou past en de aanvullende modules kan je per maand opzeggen of in laten gaan. Ik kies uit welke zorgverlener ik wil hebben en niet de verzekeringsmaatschappij. Dat vind ik ook erg belangrijk.
  Mvrgr.,
  Corrie Haagsma.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • DDaan

  Kwam in contact met de zorgverzekering van FBTO nadat ik mijn autoverzekering hier vorig jaar had gestald. De premie was zeer aantrekkelijk geprijsd en betaalde voorheen bijna 10 euro meer. Daarnaast is het grote voordeel dat ik mijn aanvullende pakket zelf kan samenstellen. Ik zat ook bij CZdirect te kijken, maar daar heb je de keuze uit verschillende pakketten, waarbij ik veel zorg krijg die ik toch niet nodig heb. Bij FBTO kun je dit per onderdeel aan of uitvinken. Zo betaal ik iig niet voor zorg die ik niet nodig heb.

  Ik ga binnenkort op reis voor 2 weken en kan dan de module op reis aanzetten, waardoor ik ook voor alle zorg in buitenland wordt gedekt. Dit is heel handig, aangezien ik die na mijn reis weer kan uitzetten. Zo betaal ik alleen hiervoor in de periode dat ik er echt gebruik van kan maken (hoop het natuurlijk niet).

  Al en met al dik tevreden en verwacht ook volgend jaar hier verzekerd te zijn als er niet te veel veranderd.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • MMenno van Rijn

  Bij FBTO is het handig om verschillende modules zelf aan of uit te zetten. Daarnaast is het declaratieoverzicht ook erg overzichtelijk. Daarbij zijn de reacties op gestelde vragen snel per mail beantwoord. Evenals alle aanpassingen welke prima via de e-mial worden bevestigd.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • RRuben

  Sinds ik voor mezelf moet verzekeren zit ik bij FBTO en ben daar zeer content over. Ook dit jaar blijf ik bij FBTO voordelig, heel het jaar aanpasbaar en vriendelijke service in een woord TOP.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9
 • TTN

  Geen problemen mee gehad.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
  Dekking
  5
 • JJelle Dop

  Een fijne zorgverlener waar je altijd krijgt waar je recht op hebt, die een eigen zorgapp heeft waar je nota’s kan declareren. Een ook als je belt krijg je snel een medewerker aan de lijn. Zelfs een betalingsregeling is totaal geen probleem.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Mmonique

  Bijna alles verzekerd bij fbto en niet voor niets.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  9.5
  Dekking
  8
 • TTaco

  FBTO heeft lage prijzen, de mogelijkheid om zelf per maand aanvullende verzekeringen uit en aan te zetten en een vrije keuze voor de zorgverlener. Alles is makkelijk en snel online te regelen.
  Al met al goede redenen om voor FBTO te kiezen en bij FBTO te blijven.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • BBK

  FBTO was voor mij de goedkoopste keuze met de meeste vrijheid in zorgkeuze, al hoop en verwacht er niet veel gebruik van te maken, maar wilde me niet wagen aan prijsvechters als Anderzorg en Zekur.

  Betaal met maximaal eigen risico zo’n 72 piek in de maand en vind het allemaal wel best. Nog niets gedeclareerd, maar ben tevreden vooral over de zorgpremie.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
 • AAnne Blok

  Het is in het algemeen een goede zorgverzekeraar.
  In het basispakket zit helaas minder als vroeger.
  De premies zijn niet erg hoog, je krijgt hier de primaire zorg voor.
  In het algemeen dus prima

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  7.5
  Dekking
  5
 • RRobert Patrick

  Bijzonder tevreden over FBTO. Prima prijs/kwaliteit verzekeraar. Met FBTO ben je ook goed Europees verzekert en hoef je niet nog apart een EHIC pas aan te vragen.

  Ook de modules aan en uitzetten werkt prima, vooral handig voor tijdens de wintersport.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • BBert

  Ben eind 2012 overgestapt naar FBTO omdat ik me voor ‘t eerst echt ging verdiepen in de verschillende premies. Kwam er toen achter dat het bij FBTO erg goed is geprijsd met wat je ervoor terugkrijgt, namelijk ruime zorgkeuze. Dit was bij andere verzekeraars die lager waren geprijsd niet het geval.

  Het overstappen was binnen enkele stappen geregeld en de rest werd door hen gedaan. Voor de rest kun je aanvullende modules aan en uitzetten door het jaar door. Hierin zijn ze volgens mij de enige, maar hiervan heb ik zelf nog geen gebruik gemaakt. Ik ben alleen verzekerd voor de basisverzekering.

  Overall, dik tevreden tot dusver, vooral door de lage premie en snelle afhandeling/service.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8.5
  Dekking
  9

Kan het goedkoper?