Direct naar

Over VGZbewuzt

VGZbewuzt is een zorgverzekeraar die een online zorgverzekering biedt met ruime keuze uit zorgaanbieders en ziekenhuizen. Voorheen was de naam Bewuzt, maar is in 2022 omgedoopt tot VGZbewuzt. Voor de rest verandert er niets.

Alles wat bij VGZbewuzt online kan, gebeurt ook online, denk aan correspondentie, de polis inzien, facturering, vergoedingenoverzichten, declareren en het bestellen van herhaalrecepten. Dit leidt tot een relatief goedkope basisverzekering.

De basispolis kan eventueel worden uitgebreid met verschillende modules, zo kun je kiezen voor tandheelkunde, buitenlandzorg en/of behandelingen fysiotherapie. Doordat je zelf kunt kiezen hoe hoog je eigen risico is, kun je eventueel nog besparen op je premie. Tot slot werkt VGZbewuzt met een no-claimkorting; declareer je een jaar geen zorg? Dan krijg je het volgende jaar korting op je premie. Deze korting kan na een aantal jaar oplopen tot 40 procent op de maandelijkse premie.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024--€ 138,95-
2023--€ 127,45-
2022--€ 114,90-
2021--€ 110,90-
2020--€ 107,95-
2019--€ 105,95-
2018--€ 101,35-
2017--€ 99,15-
2016--€ 92,00-
2015--€ 85,00-
2014--€ 83,50-
2013--€ 95,00-
2012--€ 97,00-

Wat vind je van VGZbewuzt?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


394 reviews over VGZbewuzt

 • FFreek

  Bewuzt kam bij mij het voordeligst naar voren met fysiotherapie. Vorig jaar max eigen risico genomen, maar dat heeft niet zo goed uitgepakt. Vandaar dit jaar gewoon weer het minimale voor 2015. Website is heel duidelijk en werkt lekker makkelijk met het aanklikken van fysiotherapie dekking. Ze dekken alle ziekenhuizen bij mij in de omgeving. Vorig week overgestapt naar bewuzt en gisteren me nieuwe zorgpas al thuis ontvangen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Dekking
  9
 • JJ. de Bruin

  lagere premie dan mijn vorige verzekeraar VGZ. aan het declareren via digID moest ik even wennen, maar eenmaal ingelogd is het heel gemakkelijk.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  7.5
 • HHarrie de V.

  Ik ben erg tevreden met Bewuzt, want ik heb een lage premie, maar toch precies de dekkingen die ik nodig heb: fysio, tandarts en dekking in het buitenland. Daarom veel sterren voor aanvullend! Qua service zijn ze ook gewoon OK. Volgens mij is Bewuzt gewoon een topverzekering als je niet zoveel behoefte hebt aan uitgebreide zorg.

 • RRoeland

  Uitstekende premie heeft bewuzt. Ik heb alleen fysio nodig en buitenlanddeking en daar hebben ze beide aparte module voor een schappelijke prijs.
  De fysio bij mij in de buurt heeft iig een contract met bewuzt dus ik hoef niet zelf bij te betalen. Hopelijk blijven ze in 2015 nog steeds zo goedkoop.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8.5
 • MMarian Bernards

  Bewust was afgelopen jaar voor mij het meest voordelig, daarom ben ik naar hun overgestapt. Dit jaar heb ik geen zorgverzekering nodig gehad dus kan weining zeggen over hoe de kwaliteit is maar heb 2 x de klanten service gebeld omdat ik naar heb buitenland op vakantie ben geweest voor een langere tijd en wilde weten wat er wel en wat er niet werd vergoed. Beide keren stonden me ze netjes te woord en ben ik goed geholpen. Dus als ze voor mij dit jaar weer het goedkoopst zijn blijf ik bij Bewuzt.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • Dd brouwer

  ik heb er nog niet echt veel mee te maken gehad, bij bewuzt ben ik wel een stuk voordeliger uit, heb dan wel geen fysio maar voor mn portomonaie is het een stuk gezonder. Verder is alles okay bij bewuzt voor een redelijke prijs in verhouding met andere zorgverzekeraars

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • CCMG IJff

  Ben helemaal niet tevreden over Bewust. Voor ik me had aangemeld heb ik geinformeerd of ik vrij was van apotheekkeuze en het antwoord was JA. Maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. De recepten moeten worden gefaxt naar de Nationale Apotheek in Mijdrecht en dan moet je soms wel een week op de medicijnen wachten die je anders na een paar uur bij je plaatselijke apotheek kunt ophalen en dit gegeven heeft het afgelopen jaar nogal wat stress tot gevolg gehad omdat het maar afwachten was of je je medicijnen wel op tijd afgeleverd kreeg.

  Premie
  5

  Zorgkeuze

  • FF.J.Bouman

   Sinds begin dit jaar (Jan) heb ik erg veel medicijnen gebruikt, omdat ik erg ziek ben geweest. Medicijnen kreeg ik via mijn eigen apotheek, geen Nationale apotheek of omslachtige toestanden.

   Het kan dus zeker wel, preferente medicatie is een feit, maar ook geen omslachtige omweg .

   Chapeau Bewuzt

 • MMarco van Vliet

  Deze Zorgverzekeraar heb ik sinds pas maar ben erg tevreden met de snelheid waarmee er gereageerd werd op mijn declaratie inlichtingen. Ik kreeg ook nog eens snel antwoord op mijn vragen. De polis was duidelijk en overzichtelijk en de betaling was correct van mijn rekening afgeschreven. Niets dan lof!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
 • LLaurens Ebbers

  Ik heb voor Bewuzt gekozen omdat ik als student hoge kortingen kon krijgen bij deze zorgverzekering. Ik ben een jonge (19) man met weinig tot geen problemen qua gezondheid in mijn leven tot nu toe. Bij Bewuzt kreeg ik de mogelijkheid om alles op minimaal te zetten en mijn eigenrisico hoog zodat mijn maandpremie laag kon blijven. Voor mij als gezonde student is dit dus de ideale zorgverzekering! Ik krijg netjes en tijdig bericht als er dingen veranderen (1 keer gebeurd wat betreft betaling) en ik kan gewoon worden geholpen in de ziekenhuizen in de buurt van waar ik woon. (zorgkeuze)

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
 • Ccimmermans

  Vorig jaar overgestapt naar bewuzt. Dit is de internetverzekering van het vgz. Alles via het internet niets op papier of je moet het zelf uitprinten. Kan de verzekeraar de kosten ook drukken scheelt weer een paar euro premie en dat komt ten goede van de consument.helaas hebben zij niet een heel uitgebreid pakket en daarom zijn wij genoodzaakt om weer over te stappen. Kinderen moeten een beugel en orthodontie zit niet in het pakket. Jammer verder prima verzekering voor mensen die geen of weinig gebruik maken van zorg.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  5

  Service
  7.5
  Dekking
  5
 • MMichael Visser

  Bewuzt is een “budget” dochter van VGZ, het is een uitgeklede zorgverzekering voor mensen die eigenlijk nooit ergens echt last van hebben. Dus een Verzekering tegen een lage prijs zonder overbodige poespas.

  Tja….qua service……ik weet het eigenlijk niet, want ik heb nooit wat, dus ik kan je er weinig over vertellen hoe goed of minder goed hun service is, wel kan ik je vertellen, mocht ik iets willen declareren dan kan ik dat gewoon thuis online doen en niet dat gehannes aan de telefoon en eindeloos in de wacht staan zoals bij andere zorgverzekeringen soms wel het geval is.

  Einde van het jaar wordt weer de balans op gemaakt of ik zal switchen naar een andere zorgverzekering, maar grote kans kan dat ik gewoon goedkoop bij Bewuzt blijf, want het bevalt prima zo.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  5.5
  Dekking
  4
 • AAstrid van Nieuwenhuizen

  Mijn zorgverzekeraar Bewuzt krijgt van mij een welverdiende 9.

  Voordelen:
  – Alles is online te regelen. Dat maakt het insturen van declaraties makkelijk.
  -Ze staan dag en nacht voor je klaar. Zelfs in het buitenland kreeg ik passend advies toen ik geopereerd moest worden. Bewuzt heeft toen alles op alles gezet om mij te ontzorgen.
  – Herhaalrecepten worden thuis bezorgd en dat betekent dat je deur daarvoor niet uit hoeft, zelfs niet voor het nabestellen van de pil. Deze herhaalrecepten regel je ook op internet.
  – Doordat veel online geregeld kan worden valt de prijs mee voor de zorgverzekering.
  – Er is een ruime keus in aanvullende verzekeringen.
  – Telefonisch wordt je ook goed geholpen en krijg je passend advies.
  – Alles valt onder de VGZ vlag en is bewuzt het internetlabel, waarom meer betalen als dit ook prima is?

  Nadelen:
  – Er staat niet heel duidelijk aangegeven dat je de herhaalrecepten moet indienen bij een door de bewuzt aangegeven apotheek.
  – Het inloggen met DigiD werkt niet helemaal goed. Ik heb samen met mijn partner een polis. Mijn partner staat als eerstgenoemde hierop en enkel middels het inloggen via mijn partner zijn wijzigingen op de polis mogelijk.

  Kortom, ik ben tevreden over deze zorgverzekeraar en nog geen problemen gehad.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9
  Dekking
  7.5
 • Mmark

  Via VGZ achter hun internet zorgverzekering gekomen. Bewuzt. Super, alles via internet polis declaraties. Aanvullend ook voldoende.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • LLisa

  Ik ben nu 2 jaar verzekerd bij bewuzt. Alles is erg duidelijk. Vervelend is alleen dat alles digitaal is. ( geen brieven door de brievenbus). Wel maakt dat het erg overzichtelijk. Zo heb je alles meteen bij de hand na het inloggen met digi d op hun website. Verder zijn ze aan de telefoon heel vriendelijk als je vragen hebt over de verzekering of rekeningen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6.5
  Dekking
  6.5
 • MMellanie

  Mijn ervaring met bewuzt is wel goed, maar met rekeningen kunnen ze soms de weg kwijt raken ik betaalde netjes maar dan wordt er “teveel betaalde bedrag” werd er op mijn rekening teruggestord. Een jaar later krijg ik ineens incasso op mijn deurmat zonder dat ze me waarschuwde! Maar de prijs-kwaliteit zit wel goed. De prijs is erg laag en het staat ook simpel en goed aangegeven op de site.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  7
  Dekking
  8.5
 • IIrene H.

  Ik heb amper zorg nodig en heb enigszins een finanicele buffer. In dat geval was bewust een perfecte zorgverzekeraar voor mij. Met max. eigen risico en alleen het kleinste fysio pakket.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • NNick

  In alle opzichten bijzonder tevreden.Lage” premie, duidelijke vermelding via website hoe afgehandeld is. Ik heb vooral voor deze verzekering gekozen vanwege relatief lage premie. Krijg verder niets vergoed.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • SSemih

  Uitstekende zorgverzekeraar ! 30% goedkoper als mijn vorige en uitgebreider verzekeringspakket. Zelfs tandarts . Betaling en rekeningen zeer duidelijk en vlot. kortom Prima !!!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • DDurk Vroom

  Lekkere lage premie. Makkelijk declareren met DigID. Al met al een zorgeloze zorgeverzekering.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSjors

  Ik ben het (aantoonbaar) liegen van Bewuzt een beetje zat.
  Ik heb meerdere mails waarin ze aangeven dat mailen niet zomaar kan en dan krijg ik een link die soms wel maar meestal niet werkt.
  En keer op keer nee direct mailen kan niet.
  Terwijl webcare(at)bewutz.nl daarvoor bedoeld is.

  Nee bedrijven die keer op keer blijven liegen is niet leuk.
  Ze antwoorden dan ook niet omdat ze (met mijn e-mail adres mijn geboortedatum, voornamen en achternaam voor zich) niet zeker wisten wie ik was.
  Dus ik moet dan eerst klantnummer en BSN sturen

  Nee je kunt ze er zeker niet op betrappen dat ze eerlijk zijn daar bij bewuzt althans ik heb ze nog niet op eerlijk zijn kunnen betrappen.

  Dus ze zijn echt wel consequent met liegen.

 • JJeroen Schenkenberg

  Sinds vorig jaar overgestapt naar Bewuzt van CZdirect, aangezien de premie net wat lager was maandelijks. Zelf ben ik ook voorstander van het aanbieden van modules, aangezien ik niet graag extra betaal voor dekkingen die ik toch niet gebruik. Ik heb me aanvullend verzekerd voor 9 fysio behandelingen en voor de rest alleen de basisverzekering. Voor mij is dat genoeg. Ik geloof dat Bewuzt niet heel ruim zit in de aanvullende dekkingen, maar voor mij is dit ook niet nodig, waarschijnlijk dat ze hierdoor ook die premie zo laag kunnen houden. Ik ben in ieder geval erg tevreden en ga dan ook niet overstappen dit jaar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HH. van Opdorp

  Ik en mijn vrouw zijn overgestapt naar Bewuzt vanwege lage premie en dekking van ons ziekenhuis in de buurt. We waren eerst een beetje huiverig, maar blijkbaar loopt de zorg via VGZ, waar wij ook vandaan komen. Aanvullend aan fysio nodig en met deze combi was bewuzt het goedkoopst.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  10
 • LLies

  Prima prijs, maar ik zag dat je herhaalrecepten alleen nog via een internetapotheek mag bestellen, dus ik ga overstappen.
  Ze reageren snel op vragen, maar voor 2014 kreeg ik tot twee keer toe een mail die niet klopte.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  2

  Service
  5.5
 • BBrent

  Zojuist nieuwe polis binnengekregen: lekker scherpe premie in 2014 en bovendien zijn de prijzen voor aanvullende verzekering ook gestegen. Zo heb je tandartsdekking nu vanaf 5 euro per maand. Prima, ik blijf waarschijnlijk nog wel jaartje zitten bij bewuzt.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBrusselaars

  Uitstekende zorgverzekeraar ! 30% goedkoper als mijn vorige en uitgebreider verzekeringspakket. Zelfs tandarts en fisio. Betaling en rekeningen zeer duidelijk en vlot. kortom Prima !!!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • GGerrits

  Bewuzt is een gemiddelde verzekeraar, de premie is vergeleken met andere ook gemiddeld maar zelfs met een aanvullende verzekering loop je af en toe tegen de lamp omdat er maar weinig vergoed wordt.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  6
  Dekking
  4.5
 • IIshani

  Bewuzt is een uitstekende zorgverzekeraar met een perfecte service. Ik heb nog geen problemen ondervonden met deze zorgverzekeraar. Het is fijn dat je bij Bewuzt een lagere premie zelf in de hand hebt. Hoge kwaliteit voor een lage prijs!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • EEster

  Ik heb zelf de basisverzekering, deze heb ik mede gekozen door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en het feit dat de kosten voor medicijnen direct vergoed worden en ik dus niet eerst de kosten voor hoef te schieten. Ik voel me bij deze zorgverzekering totaal niet in mijn keuze voor ziekenhuizen en/of behandelcentra beperkt, aangezien ze een zeer brede keuze bieden. Alom een fijne en goedkope zorgverzekering.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  5.5
  Dekking
  7.5
 • DDaan

  Ik ben sinds 2013 aangesloten bij bewuzt en had daarvoor er nog nooit van gehoord, maar zag dat ze zorg inkopen bij VGZ dus ik vond het wel goed. De premie was namelijk best laag (volgens mij betaal ik 95 euro in de maand).

  Ik heb me wel vergist in de zorgkeuze, want niet ieder ziekenhuis wordt door hen standaard vergoed en dat is jammer. Aanvullend is de keuze zeer mager. tandarts, fysio en volgens mij buitenland, maar de premie is daar niet naar. Dus heb ik alleen basis.

  Ga toch kijken of komend jaar weer ergens anders heen kan. Ze zeggen toch altijd, je kunt beste ieder jaar overstappen om het goedkoopste uit te zijn…

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  5
 • SSuzanne van der Wielen

  Ik heb gezocht op de voordeligste zorgverzekering en ik kwam uit bij Bewuzt. En zonder spijt! Geen gedoe, snelle afhandeling. Gewoon een goede, duidelijke zorgverzekering zonder poespas én de voordeligste!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

 • JJanita Schouw

  Voor 2013 heette deze verzekeraar nog Blue en ben destijds hiervan lid geworden. Eind vorig jaar kreeg ik de polis toegestuurd van het nieuwe label, Bewuzt, was eerst niet onder de indruk. Je betaalt redelijk veel voor de aanvullende pakketten, waarvoor je weinig terugkrijgt. Ze zijn namelijk heel beperkt en gericht op 1 specifiek zorg.

  Maar heb sinds dit jaar alleen de basisverzekering genomen en hierbij is Bewuzt wel erg voordelig. De zorgkeuze is ook breed, niet alles, maar wel heel veel. En bovendien werken ze samen met VGZ, dus heb ook dit jaar niet overgestapt naar een andere. Wie weet komend jaar weer.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8

Kan het goedkoper?