505 beoordelingen


030 – 699 79 30


Bereken je premie

Ditzo

Premie
8,5

Service
8,4

Zorgkeuze
8,7

Vergoeding
8,0

Direct naar

Over Ditzo

Ditzo is een kleine zorgverzekeraar in Nederland. Het label is onderdeel van a.s.r. en mag zich al een aantal jaar benoemen tot een van de goedkoopste verzekeraars van Nederland met vrije keuze uit ziekenhuizen.

Tegen een relatief lage premie bepaal je zelf bij welk ziekenhuis je wordt behandeld. Op deze manier heb je altijd zelf de regie over je behandeling en het ziekenhuis waar je opgenomen wilt worden.

Ditzo claimt dat verzekerden nooit lang hoeven te wachten op het uitbetalen van vergoedingen. Binnen tien dagen staat het geld al op je rekening.

Samen met De Amersfoortse heeft Ditzo een marktaandeel van circa 2,5 procent in Nederland.

Bij Ditzo kun je kiezen uit twee voordelige basisverzekeringen en drie aanvullende verzekeringen met lage tot gemiddelde vergoedingen voor diverse zorgzaken, zoals fysiotherapie, anticonceptie en vaccinaties. Er zijn ten slotte drie tandartsverzekeringen met een maximale vergoeding tot 500 euro

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2018---€ 102,95
2017---€ 100,95
2016---€ 93,85
2015---€ 89,95
2014---€ 86,75
2013---€ 98,50
2012---€ 98,50
2021-€ 109,85-€ 119,95
2020-€ 107,90-€ 114,95
2019-€ 107,90-€ 109,95

Wat vind je van Ditzo?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

505 reviews over Ditzo

 • BBjorn Gasseling

  Sinds 2012 heb ik mijn zorgverzekering lopen bij Ditzo. Bij alle zoekmachines kwam Ditzo naar voren als de meeste goedkope zorgverzekeraar voor mijn wensen. Of dit inmiddels nog zo is, betwijfel ik gezien mijn mogelijke kortingen als student. Desalniettemin ben ik enorm tevreden over de zeer lage premie.

  De service is prima, wanneer je naar Ditzo belt word je vriendelijk te woord gestaan en zoveel als mogelijk geholpen. Alles wat je mag verwachten van een klantenservice, telefonisch gezien. Een minpuntje is dat je niet de mogelijk hebt online te declareren. Dit kan wel bij zorgaanbieders als Menzis.

  Al met al ben ik zeer tevreden bij Ditzo. Als ik hen zou moeten beoordelen met een cijfer, zou dit een dikke 8 zijn. Het enige verbeterpunt is het kunnen declareren via de website.

  Premie
  9.5
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8.5

 • Rruud

  Ditzo is zeer slecht met betrekking tot inzien declaraties,kan niets meer nakijken alleen maar even bellen/klantvriendelijk is niet het sterkste punt. Wil graag mijn declaraties terug kunnen vinden? volgend jaar voor mij geen ditzo

  Premie
  3.5
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • MMarloes van Ommen

  Altijd als ik Ditzo bel nemen ze snel de telefoon op en krijg ik deskundige personeel aan de lijn dat me vriendelijk helpt. Ze beantwoorden snel en duidelijk mijn vragen naar tevredenheid. Heb nog wel een verbeter punt voor de App die je bij Ditzo kunt downloaden via de App kun je namelijk niet gecontroleerd of de declaratie ook echt is aangekomen. De uitbetalingen verlopen prima, maar graag even een bevestiging geven via de App dat alles goed en wel is ontvangen.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • LLotte

  Ik en mijn man zijn al enkele jaren bij Ditzo naar volle tevredenheid. Vrije zorgkeuze is voor ons heel belangrijk en hier blijven zij zich in profileren. Zag ook op jullie site dat ze dit jaar met vrije keus het goedkoopst zijn. Vorig jaar wel hoger eigen risico gekozen, maar dat gaat worden teruggezet omdat het toch niet zo’n goede keuze was financieel gezien. Maar daar kan ditzo niets aan doen.

  Al met al tevreden en we blijven zeker nog even zitten.

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • HHerman

  Er is werkelijk niets op Ditzo aan te merken. De website geeft alle informatie zeer overzichtelijk weer en ik heb nog niet meegemaakt dat er iets fout ging. En de premie is een van de laagste. Efficiënt, overzichtelijk en goedkoop, kortom.

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

  • Bben

   @Herman

   dit heb ik ook altijd gevonden..maar nu wil ik mijn fisio verhogen van 9 naar 18 behandelingen maar dit kan niet meer in 2020..slechte zaak Herman

 • JJohn

  Net de polis binnengekregen van Ditzo en ik ga volgend jaar meer dan € 10 per maand minder betalen. Top! De vrije zorgkeuze blijft zo te zien ook intact.

  Was al erg tevreden met deze zorgverzekering en valt qua service goed te combineren met de autoverzekering die ik hier ook heb lopen.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • HH. van Ekelen

  Gekozen omdat Ditzo en vrije zorgkeuze biedt en een scherpe premie heeft. Hoor nu allemaal dat de premies omlaag gaan, dus ben benieuwd wat dit voor gevolgen heeft voor Ditzo. Zit nu op 98 euro en nog wat en als dit richting dit de 90 zou gaan per maand, dan zou dat helemaal top zijn.

  Service is ook echt prima en zorgkeuze zoals gezegd is volledig vrij.

  Premie
  9.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • SSander de Ridder

  Wij zijn erg tevreden over de efficiente werkwijze bij de Ditzo. De internet toegang is erg goed geregeld en op onze vragen word heel adequaat en zorgvuldig gereageerd. Top.

  Premie
  5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • MMelissa Boomhouwer

  Sinds een jaar overgestapt naar Ditzo en ben een stuk voordeliger uit!
  Zeer tevreden over het uitgebreide pakket en vergoedingen.

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10

 • MManon

  Sinds 2,5 jaar zijn wij overgestapt naar Ditzo. En dit uit volle tevredenheid. De prijs/kwaliteit verhouding zijn m.i. prima. Ditzo is qua premie 1 van de goedkopere aanbieders maar tegelijkertijd is de service en de keus zeer uitgebreid. Ook de dekking van de aanvullende verzekering is zeer uitgebreid. Er kan zelf gekozen worden als het gaat om zorgaanbieders.

  Klantenservice is goed bereikbaar en declaraties worden netjes op tijd uitbetaald. Al met al zijn wij zeer tevreden en kan ik geen enkel minpunt bedenken.

  Premie
  7
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • EEster

  De premie van Ditzo is niet erg laag, maar ik heb deze zorgverzekering gekozen vanwege de ruime keuze in de aanvullende verzekeringen. Ik heb destijds voor de aanvulling bril of lenzen gekozen omdat ik zelf lenzen draag. Uiteindelijk heeft dit qua kosten niets uitgemaakt, aangezien de kosten maar tot het bedrag vergoed worden dat je in een jaar aan de aanvullende verzekering uitgeeft, het spreidt dus alleen de kosten. Een ander groot. Nadeel is het feit dat je, zelf de kosten voor medicijnen etc moet voorschieten en daarna declareren.

  Premie
  6.5
  Service
  4
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  4.5

 • PPeter Breider

  Bij ditzo word alles prima geregeld, en ben zeer tevreden.

  Premie
  9
  Service
  8.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7.5

 • CCarmen

  Sinds 1 januari 2013 ben ik aangesloten bij Ditzo basis zorgverzekering.
  De eerste maanden had ik geen enkel probleem, waarna zij ineens, zonder waarschuwing mijn premie dubbel van mijn rekening af haalde.
  Ik was het hier natuurlijk niet mee eens en heb het direct teruggeboekt, waardoor ik een brief kreeg dat ik een betalingsachterstand had.
  Ik belde de servicedesk, die mij in eerste instantie verzocht om het geld niet aan het einde van de maand op mijn rekening te laten staan, dan zou het altijd gebeuren.
  Ik moest gewoon maar wachten op de factuur die ze maandelijks zouden sturen.
  Nu doe ik het al maanden zo, en elke maand krijg ik samen met het factuur een brief over betalingsachterstand.
  Ik belde de service desk afgelopen week weer, en het was een erg onvriendelijke man, die mij vertelde dat ik 3 maanden achterliep met betalingen, en als ik deze niet binnen 14 dagen zou voldoen, ik een bericht van een deurwaarder zou krijgen.
  Hier wacht ik nu op, maar ik ben alles behalve tevreden over de zorgverzekering van Ditzo!
  Vanaf 1 januari stap ik weer over naar mijn oude verzekering bij Delta Lloyd, hier heb ik nooit klachten gehad.

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  4

 • EEsther Gruppen

  De premie van de zorgverzekering van Ditzo is uitstekend. Niet de goedkoopste, maar vrij goed ten opzichte van de competitie.
  De communicatie tussen Ditzo en mij is prima.
  De website van Ditzo is helder, en het inloggen op je persoonlijke pagina gaat me gemakkelijk af.
  De premie voor de tandartsverzekering is ook heel goed.

  Ik wil graag volgend jaar bij Ditzo blijven, dit is wel afhankelijk van de basispremie van 2014,
  en de premie van de tandartsverzekering voor 2014.
  Als deze niet te veel stijgt, zal ik zeker blijven.

  Wat ik vooral positief van Ditzo vond, is dat ze de 100% vergoeding voor de tandartsverzekering hebben waargemaakt,
  ondanks de vrije tarieven. Aan het begin waren er berichten dat er bepaalde tarieven gehanteerd zouden worden,
  maar uiteindelijk vergoed Ditzo gewoon alles voor 100%. Erg netjes en daar ben ik zeer tevreden over.

  Even afwachten wat de premie van de zorgverzekering in 2014 wordt, maar er is een zeer grote kans dat ik bij Ditzo blijf.

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • MMarissa van de Kop

  Iedereen heeft meestal wel een slecht of een goed commentaar. Maar ik ben heel blij overgestapt te zijn naar Ditzo Zorgverzekering. Contact via telefoon gaat snel,geen lange wachttijden voor je je vragen kunt voorleggen, en worden duidelijk en vriendelijk beantwoord. Gebruik gemaakt van mijn bril contrakt ,alles prima geregeld via Pearle opticiens, geen omkijken meer naar gehad. Net een keurige brief ontvangen met duidelijke uitleg, nadat ik een declaratie had gestuurd van een behandeling die blijkt van een Niet-gecontracteerd zelfstandig behandelcentrum te zijn. Toch heeft Ditzo besloten deze nota volledig te vergoeden! Waar ik dus heel erg blij mee ben omdat ik nooit had gedacht dat het nog goed zou komen. Mijn ervaringen met vorige grote zorgverzekeraars waren stukken minder goed, dan de korte ervaring met Ditzo. Dus als de rest van mijn problemen ook zo netjes opgelost kunnen worden, blijf ik zeker nog jaren klant bij Ditzo! Toppie jongens!

 • Mmilan

  De klantenservice is zeer duidelijk met het beantwoorden van je vragen en nemen daar dan ook alle tijd voor. Ik heb tot op heden goede ervaringen met Ditzo voor zowel de zorgverzekering als de autoverzekering.
  Ik heb deze per 1 januair 2012 voor beiden afgesloten omdat ze een scherp aanbod hadden en ook nog eens de voorwaarden die ik stelde voldeden ze aan.

  Premie
  6.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • BBjorn

  Ditzo staat garant voor een hele lage premie met een goede service. Als je vragen hebt, wordt je keurig geholpen per telefoon. Zo was ik een keer mijn zorgpas kwijt en had ik binnen 4 dagen een nieuwe in huis. Ook heb ik de polis nogmaals opgevraagd, werd mij direct gemaild. Voor mij een geweldige zorgverzekering.

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  7.5

 • RRichard van der Burg

  Zeer goede zorgverzekering,
  Goede service waar we op kunnen bouwen,
  Altijd goed geholpen tot nu een echte aan rader dus!

  Premie
  5.5
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  8

 • MM van Dijk

  4 jaar geleden ben ik overgestapt van FBTO naar Ditzo omdat dit mij 250 euro per jaar schelde. Ik ben echt dik tevreden over de eenvoud waarmee ik kan declareren en de klanten service is altijd erg vriendelijk.

  Premie
  9.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • JJ. van de Heer

  Zat vorig jaar te twijfelen tussen Ditzo en Bewuzt van VGZ en heb uiteindelijk voor Ditzo gekozen. En zeker niet met spijt, want tot dusver ben ik dik tevreden over deze verzekeraar. Een goeie premie en je kunt overal terecht voor zorg, aangezien zij met ieder ziekenhuis een contract hebben lopen. Althans de kosten worden tot dusver gewoon vergoed (al twee ziekenhuis bezoekjes gehad dit jaar).

  Als dit zo blijft, zal ik ook in 2014 zeker bij Ditzo verzekerd blijven…

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8.5

 • AAnton

  Twee jaar geleden ben ik overgestapt naar Ditzo omdat ik daar ook mijn auto verzekering had afgesloten. Nu we twee jaar verder zijn wil ik graag kwijt dat ik dik tevreden ben over Ditzo ze betalen (razend) snel terug de basisverzekering is de goedkoop en volgens mij zelfs de goedkoopste van Nederland met vrije keuze in zorg. Ik heb een persoonlijk zorg coach die me helpt bij problemen en mijn twee kinderen van 12 en 15 zijn mee verzekerd!

  Premie
  10
  Service
  8.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  7.5