Direct naar

Kenmerken

 • Scoort hoog op duurzaamheid
 • Gratis pechvogelhulp voor fysio en tandongevallen
 • Verdien cashback met a.s.r. Vitality
 • Geen uitgebreide aanvullende verzekeringen

Over a.s.r. (ik kies zelf)

Ik kies zelf van a.s.r. (voorheen Ditzo) is een zorglabel van verzekeringsmaatschappij a.s.r. Deze verzekeraar is maatschappelijk betrokken en kan zich classificeren als de meest duurzame verzekeraar van Nederland.

Ik kies zelf van a.s.r. heeft twee basisverzekeringen waar je als klant uit kunt kiezen:

 • Goede Keuze – naturapolis
 • Vrije Keuze – combinatiepolis

Bij beide basispolissen bepaal je – tegen een relatief lage premie – zelf bij welk ziekenhuis je wordt behandeld. Op deze manier heb je altijd zelf de regie over je behandeling en het ziekenhuis waar je opgenomen wilt worden.

Ik kies zelf van a.s.r. mag zich al een aantal jaar benoemen tot een van de goedkoopste verzekeraars van Nederland met vrije keuze uit alle ziekenhuizen in Nederland.

Verder kies bij je via het nieuwe zorglabel uit een scala aan aanvullende vergoedingen, zoals tandheelkundige zorg, fysiotherapie, buitenland zorg, anticonceptie en vaccinaties. Verzekerden hoeven nooit lang te wachten op het uitbetalen van vergoedingen. Binnen tien dagen staat het geld al op je rekening.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024-€ 141,50-€ 158,95
2023-€ 128,95-€ 144,50
2022-€ 115,50-€ 133,50
2021-€ 109,85-€ 119,95
2020-€ 107,90-€ 114,95
2019-€ 107,90-€ 109,95
2018-€ --€ 102,95
2017-€ --€ 100,95
2016-€ --€ 93,85
2015-€ --€ 89,95
2014-€ --€ 86,75
2013-€ --€ 98,50
2012-€ --€ 98,50

Wat vind je van a.s.r. (ik kies zelf)?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


704 reviews over a.s.r. (ik kies zelf)

 • JJoop de man

  Ben al jaren klant. Nog nooit problemen met Ditzo gehad. Erg tevreden.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • VVanessa

  Goede en degelijke zorgverzekering best wel aan de prijs maar wel kwaliteit uitstekend

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • NNienke Smith

  Ditzo is een betaalbare zorgverzekeraar voor iedereen. Premie, service, zorgkeuze en aanvullende verzekering is in goede balans.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJan Berens

  Ik heb nu 1 jaar een basisverzekering bij Ditzo . Alles prima is geregeld . Alleen de premie voor 2022 is behoorlijk verhoogd met meer als 5 euro per maand .

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • NNienke Smith

  Geheel tevreden over Ditzo, service, premie, zorgkeuze en aanvullende zaken zijn in goede verhouding.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Ppatricia pat

  Zelf heb ik de basisverzekering, opzich is het voor mij ideaal. Ik kan niet zoveel per maand missen.

 • TTvB

  Na terugkomst uit het buitenland leek Ditzo een mooie zorgverzekering voor ons. Echter, ik heb nog nooit zoveel ellende meegemaakt met een zorgverzekeraar als met Ditzo. Ontzettend slecht bereikbaar, van het kastje naar de muur gestuurd en alles om maar onder zorgrekeningen uit te komen. Ik zal me nooit nooit nooit meer bij hun laten verzekeren.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • Ssamuel kom

  Ze zijn snel met hun declaraties en als je vragen hebt staan de medewerkers je vriendelijk te woord. Ze leggen je alles uit wat je wilt weten

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • KKatarina

  ik krijg geen overbodige rekeningen dus ik ben zeer tevreden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • NNienke Smith

  Wij zijn volledig tevreden met onze zorgverzekeraar Ditzo. Alles wat ze beloven komen ze na, zonder lange wachttijden of vervelende discussies.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • VV.J.M. van Koningsbrugge

  Alles steeds tot tevredenheid afgehandeld

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DD.P. van der Waal

  uitstekende verzekeraar met goed bereikbaarheid

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHarry Adriaansen

  Solide verzekering

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AA.Muijs

  Geen klachten
  Tandarts rekeningen
  worden snel betaald

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCamilla Birgitta Milly Witteveen

  Ik ben een alleenstaande vrouw en ben door privé omstandigheden in een depressie geraakt. Nooit een beugel gehad en wil net als ieder ander een gezond mooi gebit! Doordat ik vorig jaar weer in een uitkeringsinstantie ben gekomen dacht ik mij bij het zilverenkruis aan te melden omdat deze een collectieve verzekering heeft. Deze was nog te duur en heb ik mij weer terug bij Ditzo aangemeld.( hier was ik altijd welkom)! Maar doordat ik mij aanmelde op mijn oude telefoon Galaxy 5 zag ik niet dat ik door moest scrollen naar beneden om mijn aanvullende verzekering te verifiëren. Ik was nu dus niet genoeg verzekerd waar ik jammer genoeg te laat achter kwam. Resultaat! Mijn gezonde kies getrokken omdat dat de goedkoopste oplossing was, nu loop ik met een gat in mijn mond. Ik weet heus wel dat er regels zijn voor de gezondheidszorg. Ik heb ook altijd braaf gewerkt 27 jaar in de Horeca en catering branche. Maar nu dat ik in de bijstand zit voel ik mij extra benadeeld om er ook gewoon gezond bij te kunnen lopen met een mooi gebit! Zouden jullie hier iets voor uit kunnen vinden AUB?! Verder ben ik altijd heel tevreden over mijn zorgverzekering van Ditzo geweest

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  6
  Dekking
  6
 • AAnne Toussaint

  Ditzo is al jaren mijn zorgverzekeraar. Altijd scherpe premie en goede dekking. De vrije keuze voor behandelaars is daarbij natuurlijk ook heel erg fijn. En heb je een vraag dan wordt je altijd even vriendelijk en correct geholpen. TOP

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • KK.A. van Gelderen

  Mijn ervaring is een uitstekende verzekering voor een redelijke prijs. Nooit problemen met declareren.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • RRianne

  Ditzo valt onder asr verzekeringen. Men belooft vrije arts en ziekenhuis keuze, maar als je de bekende kleine lettertjes leest blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Voor een behandeling door een erkende arts, waarvan je mag verwachten dat je een vrije artsenkeuze hebt, bleek mij dit enkele honderden euro’s extra te kosten.
  De beslissing rondom deze keuze had alles te maken met de langere wachttijden in de ziekenhuizen en de drukte rondom corona. Dan denk je je verantwoordelijkheid te nemen, en dan kost je dit geld. Veel geld omdat Ditzo onvoldoende meedenkt in verantwoordelijk handelen. Voor hun is het zwart of wit. Terwijl andere zorgverzekeringen beter vergoeden. Het leek ook te mooi om waar te zijn. Men verschuilt zich dan achter hun website en vage prijsafspraken bij gecontracteerde zorgaanbieders

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  4
  Dekking
  4
  • DDitzo

   @Rianne Hi Rianne, vervelend dat je deze ervaring hebt gehad. Je kunt alle contracten inzien via de Ditzo ZorgZoeker. We adviseren altijd dit vooraf te doen. Neem gerust contact op met onze klantenservice als je vragen hebt of je verhaal kwijt wilt!

 • JJacqueline

  prima

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  7
 • KKayleigh Hazewinkel

  Het overstappen was makkelijk, alles werd goed geregeld en ze hebben een eenvoudige, maar handige en duidelijke app. Ik doe mee met het ASR vitality programma waarmee ik (daar moet je dan wel punten voor verdienen) 5 maanden aanvullend pakket en 2 maanden tandarts terug krijg. Altijd leuk zoiets en aan het einde van de rit heb je dus eigenlijk minder premie betaald 🙂

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • WWil Brouwn

  Ditzo is voor mij een uiterst klantvriendelijke verzekeraar die ook aandacht besteedt aan preventieve aspecten: regelmatig ontvang ik nieuwsbrieven waarin zinvolle adviezen worden gegeven om gezond(er) te leven. Mijn verzekering biedt me een ruime keuze voor zorgverleners. De premie die daarop is afgestemd, vind ik redelijk. Aanvullende verzekeringen heb ik niet, omdat die voor mij onvoordelig zouden zijn, gelet op het door de overheid verplicht gestelde eigen risico van 385 Euro per jaar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  7
 • RRoel de Jel

  Heb bij Ditzo geen aanvullend, maar wel totaal vrije keus. De premie is redelijk t.o.v. de anderen. De service is prima online. De overzichten van de gebruikte zorg en je betalingen(eigen risico) zijn duidelijk en overzichtelijk Als je vragen heb de mensen aan de telefoon zijn begrijpend en weten veel en je wordt zeer geholpen

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
 • NNienke Smith

  Gelukkig qua gezondheid weinig nodig. Maar tot nu toe prima. Premie in goede verhouding. Snelle uitbetaling. Goede service, advies en men wordt goed op de hoogte gehouden met actualiteiten. Ook de Ditzo zorg App is handig. Alle gegevens meteen bij de hand.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSra Frans

  Ik voel me zeker bij Ditzo. Ik vaak het gevoel dat ik een zeer dure klant ben van de verzekeraar. Maar geen enkel probleem. Wanneer ik contact zoek of vragen heb, dan word ik heel vriendelijk behandeld.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • WW van Duuren

  Ben zeer tevreden over mijn zorgverzekering. Heeft nog nooit moeilijkheden gehad. Zeer zeker een aanrader.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • PPetra van veenendaal

  Staan klaar als je ze nodig heb.
  Had taxivergoeding nodig na een operatie en de 6 weken daarna ….iedere dag naar de bestraling…
  Een TOP verzekeraar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPiërre

  Vanaf het bestaan van Ditzo zijn wij naar volle tevredenheid klant en ZEER tevreden. Nooit ook maar een reden gehad om andere verzekering te nemen ook niet na premieverhoging. Wat goed is moet je behouden.
  Wat wel is veranderd en ik NIET begrijp is de 50 km grens betreffende de ziekenhuis keuze België/Duitsland?? Op 60 km ligt ziekenhuis dat je beter kan behandelen en daar kun je dan volgens de voorwaarden niet terecht, of je woont aan de Brabantse kant of aan de Limburgse kant van de grens maakt een verschil in Academische ziekenhuis keuze.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  4
 • JJack Goossens

  Gewoon goed Duidelijke tel communicatie Prijs kwaliteit top !

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EErik van B.

  Ben sinds 2019 klant bij Ditzo via a.s.r. Vitality. Prima tot begin november dit jaar toen ze eenzijdig de spelregels, afspraken en beloningen veranderden in het nadeel van de klant. Nu blijkt dat het nog groter maken van de winst van ASR (en die is de eerste helft van dit jaar al met ruim 20% gestegen) en kostenbesparing belangrijker te zijn dan het klantbelang. Het klantbelang staat bij hen onderaan. Je kunt er blijkbaar ook niet op vertrouwen dat deze verzekeraar zich aan de afspraken houdt als je een overeenkomst met hen aangaat. Het is te hopen dat ze gaan werken aan het terugwinnen van het vertrouwen van de ASR Vitality klanten en de verslechteringen terugdraaien.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  3

  Service
  1
  Dekking
  3
 • PPatrick

  Niet meer de goedkoopste ! App werkt al maanden niet, trekt zich niets aan van reviews op google app store. Slecht bereikbaar via sociale media, zoals messenger. Antwoorden na enkele dagen slaan de plank vaak mis. Niet bereikbaar via e-mail !

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
  Dekking
  5
 • PPetra vd B.

  Prima zolang je niet meedoet met a.s.r. Vitality. Dan blijkt de eigen winst voor ASR belangrijker dan het klantbelang en blijkt ASR een onbetrouwbare partner die tussentijds de spelregels verandert in het nadeel van haar klanten.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  2
  Dekking
  4
 • JJan

  Wel flinke stijging na verleden jaar

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  9
 • FFrank

  Positief.
  Maar t.o.v 2021 wel een flinke prijsstijging. €13,55 per maand.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  4
 • AAdrie

  Geen problemen gehad, aanvullende zou bril er standaard bij moeten zijn

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • NN.Persoon

  Uitstekend

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRon van Gameren

  Ik ben nu al een tijdje verzekerd bij Ditzo. ik vindt het een fijne zorgverzekeraar. De communicatie verloopt helder, enne zeker ze laten wel eens een steekje vallen, maar dan wordt het wel weer opgelost. Communicatie via app vindt ik prettig. Declareren gaat ook eenvoudig.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • SS. R. A. Frans

  Ik voel me zo thuisbij Ditzo. Door mij gezondheid toestand heb ik het het vervelend gevoel dat ik zo duur bent voor de verzekering. Toch heb ik de ervaring dat het heel gemakkelijk gaat allemaal. Wanneer ik telefonisch contact opneem met Ditzo heb de ervaring dat zij heel aardig en professioneel zijn. Ook via mail gaat ok snel en vriendelijk. Op dit moment heb ik helemaal geen behoefte om te vergelijken met andere zorgverzekeraars.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  7
 • PPieter Faber

  Een van de betere zorgverzekeringen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • TTheo

  dit is een goede zorg verzekering

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  7
 • DD.P. van der Waal

  zeer goede zorgverzekeraar tegen een scherpe premie, klantenservice is ook goed

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • AAd

  Het is een goede verzekeraar goed van prijs. Bij vragen wordt je snel geholpen spaar afspraak voor je eigen bijdragen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJacqueline

  Ben vorig jaar over gestapt naar Ditzo en ik ben alleen maar tevreden! Heb uitstekende hulp, kan altijd met vragen bij hun terecht en ze doe ook stinkend hun best om mij bij te staan. Ze hebben ook super gezonde aanbiedingen voor weinig geld en win acties! Ik heb zelf een heel verzorgde hotel overnachting gewonnen. ZOOOO blij mee. Na jaren in de schuld lacht eindelijk het leven mij tegen moet, mede dank zij Ditzo

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RR.M.T. van Ruiten

  Hele goede service en snelle betaling

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • WWil Brouwn

  Ik ben tevreden met mijn verzekeraar.
  Aanvullende verzekeringen zijn voor mij wel onvoordelig: hoog maandbedrag en als ik een behandeling moet ondergaan (bijvoorbeeld bij de tandarts) wordt slechts een gedeelte van de declaratie vergoed. Verder vind ik het absurd dat ik naast de maandelijkse premie de door de overheid ingevoerde eigen bijdrage moet betalen. Dit wijt ik niet aan de verzekeraar maar aan de overheid. Het zou rechtvaardig(er) zijn indien de zorgpremie naar draagkracht wordt geïnt. Wellicht zouden verzekeraars zich hiervoor sterk kunnen maken.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  3
 • YYvonne

  Het is onduidelijk wat er wel en wat er niet wordt vergoed. Informatie die je krijgt verschild nogal de een zegt dat het vergoed wordt en de ander zegt dan weer dat het niet wordt vergoed. Dus het is beter als je per mail informatie zoekt over vergoedingen. Zorgverzekeraars vergoeden sowieso bijna niets meer.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  5
 • MMH Mathijsen

  Zeer bekwaam ,vriendelijke,geduldige personeel, hulp maakt ruimschotelijk de verwachtingen waar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EE. Scheltens

  Prima, korte voorwaardenlijst, begrijplijke taal.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPeter van Opstal

  Lage premie, snel contact via telefoon of mail. Deskundig bij vragen. Vrije keuze wat betreft ziekenhuis, tandarts

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • PPieter Faber

  Positieve ervaring

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • MMonique Kiesebrink

  Over het algemeen zeer tevreden.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
  Dekking
  6

Kan het goedkoper?