Direct naar

Kenmerken

 • App de verpleegkundige
 • Gratis huidcheck met SkinVision

Over CZ

CZ behoort tot één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en is risicodrager voor OHRA en Nationale Nederlanden.

Bij CZ kies je uit drie verschillende basisverzekeringen, zowel natura- als restitutie. Deze polissen kunnen aangevuld worden met verzekeringen die aansluiten bij jouw zorgbehoeften en leeftijd.

 • Jongeren kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het jongerenpakket met vergoedingen voor anticonceptiemiddelen en vaccinaties.
 • Gezinnen met kinderen kunnen gebruik maken van dekkingen voor orthodontie.
 • Voor ouderen is er een speciale 50+ verzekering met afgestemde dekkingen, zoals dekking voor een kunstgebit of een hoortoestel.

Voor studenten, jongeren en andere verzekerden die over het algemeen weinig gebruik maken van zorg en geen probleem hebben met een internetverzekering, zijn er ook CZdirect en Just.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023€ 149,00€ 138,25€ 131,90-
2022€ 145,25€ 134,50€ 126,75-
2021€ 138,50€ 129,60€ 123,10-
2020€ 127,45€ 120,95€ 114,95-
2019€ 131,65€ 124,80€ 120,45-
2018€ 122,60€ 116,25€ 112,15-
2017€ 119,05€ 112,85€ 108,90-
2016€ 110,70€ 104,95€ 101,30-
2015€ 106,00€ 100,50€ 97,00-
2014€ 101,20€ 95,90€ 92,55-
2013€ 109,80€ 105,60€ 101,90-
2012€ 110,30€ 107,80€ --
2011€ 107,00€ 104,50€ --

Wat vind je van CZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.639 reviews over CZ

 • MMeng-Li

  CZ heeft een groot en verschillend pakket te bieden.
  Ik zelf maak veel gebruik van de orthodontist en tandarts. De aanvullende verzekering jongeren bij CZ vergoed echt veel vergeleken met andere zorgverzekeringen. Ik ben daarom erg blij dat ik bij CZ zit (sinds 2012). Onlangs dat de maandelijkse prijs 127 euro is, ben ik erg tevreden met hoeveel er vergoed wordt door CZ qua tandarts, mondhygieniste en orthodontie.

  Daarnaast kan je zelf bepalen of je de rekening vooraf of achteraf wil hebben. De rekeningen die ik krijg per acceptgiro komen vlak na dat ik bijvoorbeeld naar de tandarts ben geweest. Zo ben ik in staat om gelijk mijn rekeningen te betalen. Sinds kort betaal ik mijn rekeningen online. En ook dit werkt prima!

  Verder maak ik gebruik van de psycholoog. Ook hier wordt een gedeelte vergoed. Omdat CZ een groot gedeelte van de tandarts, mondhygieniste, orthodontie en psycholoog vergoed heb ik ervoor gekozen om bij CZ een aanvullende verzekering te nemen naast mijn basisverzekering (restitutie).

  In het verleden heb ik een aantal vragen gehad over bepaalde dingen en de vraag was vooral hoeveel CZ vergoedt. Klantenservice heeft mij goed geholpen, zowel per telefoon als e-mail. De reactiesnelheid op mijn vraag per e-mail was vrij snel. Sneller dan de T-Mobile klantenservice waar het meestal twee dagen duurt voordat je een antwoordt krijgt die je eigenlijk niet had willen hebben (verkeerd antwoord op mijn vraag, is één keer gebeurd).

  Wanneer mijn beugel eruit is (die ik sinds 2010 heb) zal ik mijn aanvullende verzekering stop zetten, maar ik blijf wel bij CZ, omdat ik hier zelf kan bepalen waar ik naar de tandarts etc kan.

  Dus het komt erop neer dat ik:

  een 8 geef op klantenservice van CZ en de snelheid van hun reactie per e-mail.
  een 8,5 geef op wat CZ te bieden heeft
  een 7,5 geef op wat CZ allemaal vergoedt voor haar klanten

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • Cc achterberg-

  vind de zorgpremies bizar hoog en totaal niet meer in verhouding staan.
  vind de hele zorgtoeslag ook erg omslachtig.veel werk wat extra kosten zou kunnen besparen door gewoon te laten vervallen

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • Rron kengen

  Ik ben al meer dan 14 jaar verzekerd bij cz. Ik heb een top verzekering met aanvullend tand en fysiotherapie in verband met mijn beroep.
  Gelukkig heb ik er maar weinig gebruik van hoeven maken de laatste tijd.
  Maar toen het nodig was voor mijn rug kwamen die extra behandelingen goed uit en werd alles heel goed geregeld door mijn zorgverzekeraar. Ook telefonisch ben ik altijd goed, duidelijk en zeer vriendelijk te woord gestaan. Kortom een heel plezierige samenwerking met cz.

  Ron Kengen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • TTim Verwijmeren

  Cz vindt ik een goede verzekeraar. Goede service. Vooral de site vindt ik heel overzichtelijk. Ook makkelijk dat je kan inloggen. Je heb alleen niet zelf in de hand wat voor jou de juiste zorgkeuze is. Aanvullend heb ik niet veel ervaring mee

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  10
  Dekking
  4.5
 • JJan Vugs

  Al vele jaren ‘lid’. Vergelijken met andere zorgverzekeraars is lastig. Vrij moeilijk om uit te vinden wat en in welke mate in welk pakket zit. Communicatie via de website is matig. Wel goed is de zorginkoop en het anticiperen op marktontwikkelingen in de zorg. Aanvullende modules zijn relatief duur en mager qua dekking. Winsten worden niet doorgegeven aan de deelnemers maar opgepot. Dankzij de 350euro eigen risico wordt zorg mijden voor grote groepen deelnemers bittere praktijk hetgeen mogelijk leidt tot lagere kosten voor CZ, maar ook minder premie-inkomen doordat de aanvullende verzekering als eerste word geschrapt. Koers van CZ in deze is weinig transparant. Rapportcijfer voor het geheel is een nipte 6.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  4

  Service
  3.5
  Dekking
  4
 • HHuug

  Ik ben al jaren bij CZ verzekerd en ben er tevreden over. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis, maar als ik sommige andere mensen hoor over wat er bij andere zorgverzekeraars mis gaat, dan denk ik dat ik tevreden mag zijn.

  Ik vind de helpdesk erg prettig. Dat goede persoonlijke contact maakt het toch gemakkelijker om iets uitgelegd te krijgen. En ja, dat de premie verschrikkelijk duur is en er steeds minder wordt vergoed, daar kan het CZ niets aan doen, dat ligt bij de regering. Bij de andere zorgverzekeraars is het wat dat betreft ook niet beter. Dus ik blijf lekker bij mijn vertrouwde CZ.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9
 • JJos

  Goede, vriendelijke en duidelijke klantenservice zonder verrassingen.
  Contact via email, chat, bellen of persoonlijk contact op CZ kantoor in de buurt.
  Aanvullende pakketten op maat.
  Online is veel te regelen zoals polis wijzigen, mutaties persoonlijke gegevens, etc.
  Online indienen van nota’s via mijn CZ en altijd snel uitbetaald.
  Online inzien van declaraties en verbruik eigen risico.
  Online bekijken van correspondentie met CZ.
  Online actuele stand maximale vergoeding versus verbruik.

  Online zaken regelen vind ikzelf makkelijk maar mijn moeder regelt zonder computer alles via persoonlijk contact direct op het CZ kantoor in de stad.

  In alle opzichten ben ik zeer tevreden over deze verzekeraar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  8
  Dekking
  9
 • JJeroen Lambregts

  Al met al, ben ik op dit moment tevreden over CZ, de keren dat ik een beroep moest doen op mijn zorgverzekering hebben zij me altijd goed geholpen.

  Daar ik vrijwel nooit ziek ben of zorg nodig heb, betaal ik toch elke maand een bedrag van € 122,85. Ik begrijp dat dit nodig is, echter zou ik het hoogstwaarschijnlijk ergens anders goedkoper kunnen doen. Ik ga aan het einde van dit jaar toch maar eens een keer een vergelijking maken op jullie website.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  6
 • JJaap van Neerven

  De markt van zorgverzekeraars is er ondoorzichtig en naar mijn mening niet echt consument vriendelijk. Ik ben zelf vanaf 2010 diabetes patient en ben als gevolg van het spuiten met insuline 16 kg aangekomen maar conform de richtlijnen kom ik niet in aanmerking voor het nieuwe medicijn dat gewichtstoename als gevolg van insuline spuiten moet voorkomen. Erg jammer. Ik ben nog niet vet genoeg. BMI moet 35 of meer zijn. Ik ervaar het als groot en niet persoonlijk en zeker niet actief in preventieve ondersteuning. Na de melding 3 x daags extra te moeten gaan spuiten heb ik besloten te gaan sporten (en niet extra spuiten) waardoor de resultaten volgen de internist in het Radboud geweldig zijn en zelfs de insuline nu reeds met 25% gereduceerd is. (doelstelling: ik wil er vanaf zijn). Nu gaan we vandaag met het Radboud en dieetconsulenten aan de slag om de resultaten verder te verbeteren zodat ik als het even kan hier volledig vanaf kan komen (het nieuwe alternatief op insuline zou hierin ook helpen). Dit allemaal op eigen initiatief zonder enige actie van mijn zorgverzekeraar. En zij zullen hier tenslotte veel geld mee gaan besparen.
  Ik ga als we iets verder zijn voor het gehele gezin shoppen naar een nieuwe verzekeraar en ga dan ook letten op preventieve programma’s en niet alleen op symptoom bestrijding.

  Groeten,

  Jaap van Neerven

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5.5
  Dekking
  6.5
 • AAndre Heinenberg

  Ben erg teverden met CZ.
  Premies zijn oke, en de service is super goed.
  Makkelijke online declareren en snel geld terug op rekening.
  Rondom super

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8.5
  Dekking
  7
 • Mmariette de hart

  tot nu toe erg tevreden

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  7
 • Mmariette de hart

  ik ben tevreden over deze zorgverzekeraar omdat er veel in het basispakket zit en de mogelijkheid is er om zelf een ziekenhuis etc. naar keuze uit te kiezen waar je behandeld wilt worden. er zijn zorgverzekeraars waar je behandeld moet worden door een specialist die hun uitkiezen dit is niet mijn keuze ik wil zelf alles in hand houden en ik merk dat dit bij CZ mogelijk is.
  daarom was CZ onze keuze. tevens zijn wij collectief verzekerd via de werkgever van mijn man. dit scheelde best veel in de premie en het was meteen ook een aanvullend pakket.
  wij zijn een gezin bestaand uit 4 personen waarvan 2 kinderen en dan vind ik het heel belangrijk om een verzekering te hebben die bij het gezin past en daarom was dit onze keuze verder heb ik me niet zo erg verdiept in zorgverzekeraars je ziet door de bomen het bos niet meer zoveel zijn er op de markt.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6.5
  Dekking
  7.5
 • JJeannette

  Ziektekostenverzekering zonder verrassingen. Duidelijke polis en polisvoorwaarden.
  Klantenservice goed bereikbaar en deskundig.
  Wij zijn nog nooit voor verrassingen komen te staan m.b.t. afrekeningen.
  Je kunt zelf duidelijk uitkiezen wat je wel en niet aanvullend wilt verzekeren. Hierdoor sluit je ook dingen uit die je absoluut niet nodig gaat hebben.
  Kortom, wij hebben geen spijt van de overstap naar CZ.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7
 • NNick Breuer

  Zeer goede service, bij goede uitleg wordt eigenlijk alles wel vergoed. Ik ben erg tevreden. Ik zou zeggen: ga zo door!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Rrandy

  CZ, to the point, vergoed wat ik instuur, geen problemen mee gehad tot nu toe, helpdesk kort maar krachtig, formulieren makkelijk aan te vragen, inloggen mijn cz perfect.
  Premie is altijd te hoog, maar waar niet. Verder tevreden hierover

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  5
 • SSandra van Nuil

  Om te beginnen vind ik de combinatie om een telefoon te winnen door een zorgverzekeraar te beoordelen erg bijzonder, maar toch sluit het in dit geval eigenlijk best op elkaar aan. Zelf maak ik gebruik van het “vakbondspakket” van CZ, een collectief pakket via mijn werkgever, CNV Vakmensen (een vakbond uiteraard). Dit pakket bevat gunstige voorwaarden en de prijs/kwaliteitverhouding tussen aanvullende zorg en de bijbehorende premie is uitstekend.

  Ook de uitleg en formulering van voorwaarden en vergoedingen zijn kraakhelder. Via internet kun je met je DigiD of een eigen inlogcode naar Mijn CZ en daarin zie je al je vergoedingen en de ingediende nota’s keurig op een rijtje en ook een duidelijke stand van zaken over je eigen risico. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan. En zo kun je meteen controleren of alles klopt. Bij oneffenheden stuur je een mailtje of je belt even met de klantenservice en binnen 1 of 2 dagen is de zaak dan opgehelderd. Zowel per telefoon als per e-mail word ik altijd zeer vriendelijk benaderd.

  Ik ga er van uit dat je met een Samsung Galaxy S4 ook probleemloos kunt inloggen in Mijn CZ, dus uiteindelijk komen Samsung en de zorgverzekeraar elkaar dan toch tegen!

  Complimenten voor deze leuke actie, want het feit dat ik hieraan meedoe, wil wat zeggen!

  Hartelijke groet,
  Sandra van Nuil

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • DDick

  geen idee

 • SSven Hensen

  Ik ben over het algemeen zeer tevreden over mijn zorgverzekering. Ik heb zelf op het moment niet veel zorg nodig in principe. Maar in het geval van verstandskiezen trekken heeft CZ mij altijd goed op de hoogte gehouden van de nodige betalingen, wat zo’n ingreep voor mijn eigen risico zou betekenen en wat de gevolgen voor mij zelf zouden zijn. De premiekosten zijn daarentegen wel erg hoog voor iemand die jonger dan 30 jaar is en weinig zorg nodig heeft. Toch is mijn algemene indruk van CZ zeer positief, de site geeft ook vele opties weer en bieden mogelijkheden voor mij de verzekering aan te passen aan de zorg die ik eventueel in de toekomst nodig zou kunnen hebben.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  5
 • KKadir Gunes

  Ik ben blij met mijn zorgverzekeraar al hoewel ik sommige minder leuke situaties aan me zelf te danken heb.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  4.5

  Service
  6
  Dekking
  3.5
 • DDriessen

  CZ levert een duidelijk en goede service.
  Betalingen gaan zonder verdere romslomp volgens afspraak.
  Overzichtelijk zorgpakket.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7
 • Jjeroen carabain

  Goede duidelijke service, snelle afhandeling en geen ‘poespas’. Ze verschaffen een duidelijk overzicht met de zaken waarvoor ik verzekerd ben en welke kosten er mogelijk gemaakt kunnen worden mbt eigen risico. Altijd een duidelijk antwoord van contactpersoon en geen ocermatige kosten. De maandelijkse premie is goed betaalbaar. Alles bij elkaar één van m’n beste keuzes ooit.

 • Jjeroen carabain

  Goede duidelijke service, snelle afhandeling en geen ‘poespas’. Ze verschaffen een duidelijk overzicht met de zaken waarvoor ik verzekerd ben en welke kosten er mogelijk gemaakt kunnen worden mbt eigen risico. Altijd een duidelijk antwoord van contactpersoon en geen ocermatige kosten. De maandelijkse premie is goed betaalbaar. Alles bij elkaar één van m’n beste keuzes ooit.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9
 • NNatalie

  Ik zit al vanaf het moment dat ik mezelf moest verzekeren bij CZ. Ik ben ze altijd trouw gebleven omdat voor mij de service heel belangrijk is. Als ik vragen heb worden ze snel beantwoord en alles is duidelijk wat vergoed word en wat niet. Als ik heel eerlijk ben kijk ik niet eens naar andere zorgverzekeraars, zolang ik me hier goed bij voel blijf ik bij CZ.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  9
  Dekking
  7.5
 • Rroel gommers

  Ik ben zeer tevreden over cz omdat als er iets voor valt . Wordt het gelijk voor je opgelost of geregeld . Je kan vele aanvullingen nemen

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  7
 • TTruus

  Beetje misleidend dat er op de website 81,27 euro staat, terwijl ik eindelijk boven de 100 euro uitkwam toen ik de premie vorig jaar ging berekenen. Maar hiervoor gebeld en blijkt dat die prijs een is gebaseerd op maximaal eigen risico. Mogen ze er van mij dan wel goed bijzetten, voor een leek als ik zelf.

  Heb me uiteindelijk volledig via de telefoon laten helpen aan een nieuwe zorgverzekering met een gezinnen aanvullende bundel, die direct mijn man en twee kinderen erbij verzekerd.

  Erg tevreden tot dusver over CZ met goede zorgkeuze en een betere premie dan ik vroeger had (bij VGZ).

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • HH. Korst

  Al 4 jaar zit ik bij CZ en nog geen moment overwogen om overtestappen. Op internet heb ik ze vergeleken met andere verzekeraars en ben er nu wel achter dat er goedkopere opties zijn maar ik ben zo tevreden over hun service en de vrije zorgkeuze dat ik ook dit jaar gewoon bij CZ blijf!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • IIrene

  CZ is zeker niet de goedkoopste verzekeraar, maar als je al jaren lid bent en eigenlijk nooit wat te klagen hebt, dan is het ook goed. Aanvullend heb ik dit jaar nog gedaan, maar wellicht volgend jaar niet meer, want maak er toch weinig gebruik van. Wel biedt CZ per categorie verschillende pakketten aan, waarmee je eigenlijk vergoed bent voor extra zorg.

  Zorgkeuze is bij CZ perfect, ik kan naar ieder ziekenhuis in de buurt en ik woon niet in de buurt van de randstad. Dus hier hoef ik me geen zorgen over te maken.

  Premie, niet de goedkoopste, maar wel een heel betrouwbare zorgverzekeraar. Ik blijf nog even verzekerd hier.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  9

Kan het goedkoper?