Direct naar

Over DSW

DSW is een landelijk opererende zorgverzekeraar uit de regio Delfland, Schieland, Westland, Rotterdam en Den Haag. De zorgverzekeraar staat er om bekend om steeds als eerste de nieuwe premie voor het volgende jaar aan te kondigen.

DSW biedt enkel één basispolis en daarnaast meerdere aanvullende pakketten.

Er is ook een speciale aanvullende verzekering voor studenten. Wanneer je de deze verzekering afsluit, is een extra tandartsverzekering meestal niet meer nodig en worden declaraties normaal gesproken al binnen vijf werkdagen uitbetaald. Deze declaraties dien je dan ook digitaal in, dus alles wordt veel sneller in gang gezet.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024---€ 149,00
2023---€ 137,50
2022---€ 127,75
2021---€ 124,50
2020---€ 118,00
2019---€ 112,00
2018---€ 107,50
2017---€ 108,00
2016---€ 98,75
2015---€ 95,00
2014---€ 95,00
2013---€ 102,50
2012---€ 102,50
2011---€ 99,50

Wat vind je van DSW?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.105 reviews over DSW

 • JJanneke

  Al jaren bij DSW, geen problemen. Dat het kantoor in de buurt is is wel makkelijk en je hoeft geen duur nummer te bellen. Je wordt ook goed geholpen. Wel prettig dat je geen aparte tandartsverzekering naast de aanvullende verzekering hoeft te nemen.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • SStefanie van Hoorn

  ik ben al vanaf mijn geboorte klant bij DSW. Als kind zijnde heb ik aardig was zorg nodig gehad doordat bij de zwangerschap niet alles goed is gegaan.
  Mijn ervaring is dat er altijd goede service word gegeven,
  Als je belt voor vragen word je altijd vriendelijk ter woord gestaan
  En niets is te gek om te vragen, bijna altijd krijg je gelijk antwoord op je vraag.
  Vergeleken met andere zorgverzekeraars vind ik de premie betaalbaar en voor veel dingen ben je gewoon standaard verzekerd. Kortom een klantvriendelijke, betaalbare zorgverzekering!

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8.5
 • Vvan kouwen-zevenbergen

  word alles snel geregeld en als er wat is even bellen en dan word het goed geregeld wij zijn al jaren bij dsw en kunnen onze eigen risico per maand betalen ben je niet in 1 klap zoveel geld kwijt

 • SSabah Tamriuat

  DSW is telefonisch goed bereikbaar en heeft een goede service aan de balie. IIn de aanvullende verzekering mis ik een aantal belangrijke vergoedingen. Voorbeeld betreft een vergoeding voor een bril. De verzekerde moet meer dan 6 dioptrie afwijking hebben. Dit is vrij hoog. Bovendien krijg je een vergoeding van EUR 35 per glas/lens per 2 jaar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  3.5
 • MMarianne Bartels

  DSW zorgverzekering is een prima verzekering. Ben zelf top-zorg verzekerd bij dsw. Dekking voor zorg is uitgebreid, en de eventuele vergoeding bij indiening van rekening wordt secuur uitgevoerd. Je wordt goed op de hoogte gehouden van je eigen risico status. Wat erg gemakkelijk is: het inloggen bij dsw, en alles controleren. Zeker een aanrader DSW!!!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • GGorter

  Ik ben erg tevreden met DSW, ze zijn 1 van de goedkoopste zorgverzekering voor gezinnen met een zeer uitgebreid pakket aan zorg. Als wij een factuur ontvangen van bijv. de tandarts en we sturen hem door dan hebben we vaak de volgende dag het bedrag al bijgeschreven gekregen op onze rekening. Ook zijn we erg te spreken over de telefonisch service, je correct, snel en zeer klantvriendelijk geholpen. Ook als er in eerste instantie geen correct of volledig antwoordt is op de vragen dan krijg je vaak een snelle terugkoppeling.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • LLeonie

  Al mijn hele leven klant bij DSW. Tot nu toe ook nog geen reden gehad te wisselen. Qua premie liggen ze volgens mij vrij gunstig. Vanuit de aanvullende verzekering krijg ik een hoop vergoed dus ben zeker tevreden. De vergoedingen worden ook snel uitbetaald wat prettig is!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9
  Dekking
  10
 • WWillem

  Beste verzekering die ik tot nu toe gehad heb! Keren vrij snel uit en vergoeden een hoop. Vooral in de aanvullende verzekering! Tot nu toe alleen maar lof! Misschien dat de premie wat aan de hoge kant is maar dit kan goed vergeleken worden!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • MMarten

  Perfecte service en altijd de eerste met de premies voor het nieuwe jaar. Nooit gezeur met declareren.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • GGerrit Stuurman

  Ik ben met mijn gezin al heel veel jaren naar tevredenheid bij DSW.
  Ik heb de laatste jaren best wel veel aanspraak moeten maken op de zorgverzekering, maar geen problemen gehad, bij een probleem zijn ze goed te benaderen en luisteren goed naar klachten of problemen. Elk jaar wordt ik door allerlei advertenties en reclame gedwongen om te geloven dat andere beter en goedkoper zijn, maar met goede vergelijking kom ik altijd bij DSW uit.
  Ook al zou DSW iets duurder zijn, zou ik nog bij DSW blijven.
  Mede ook om de eenvoud en duidelijkheid van de aanvullende verzekeringen.
  BIj andere verzekeringen is het vaak een doolhof die altijd duurder uitkomt.
  Ook vindt ik het een pre dat DSW geen groepskorting geeft, want het moet toch uit de lengte of breedte komen.
  Wat ik wel een nadeel vindt ( de geld voor het hele verzekeringssysteem) is dat met veel keuze vrijheid de solidariteit om zeep geholpen wordt. Als je gezond bent kan je zo goedkoop mogelijk verzekeren met een hoog eigen risico en dat risico geld dan maar voor een jaar, het zou eerlijker en beter zijn als je voor een vijf jaarlijkse periode moest kiezen. Gezonde mensen kunnen een goedkope verzekering afsluiten, en de zieken moeten de duurste afsluiten.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  9.5
 • TTineke Blok

  Goede verzekeraar waar je duidelijk en vriendelijk wordt geholpen bij tel.contact.
  Goede prijs en snelle afhandeling .
  Duidelijke lijst met vergelijkingen tussen de aanvullende verzekeringen maakt het kiezen makkelijk.
  Voor iedereen aan te raden.

 • SSjaak

  Prima zorgverzekeraar. Goedkoper en betere vergoedingen dan bijv Achmea (en labels zoals FBTO, Avero en Interpolis) en CZ.
  Ik zou iedereen aanraden om hier naar toe over te stappen.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDorien

  Lang leve DSW!
  Ik ben heel tevreden. Ik hoop dat ze het volhouden met de grote machthebbers en tevens schandalige zorgverzekeraars als CZ, Menzis, Achmea en VGZ, naast zich, die de tarieven verlagen voor de therapeuten, maar wel dure tv-reclames maken.
  DSW is goed betaalbaar, heeft een prima zorgdekking en is prettig in de communicatie.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  10
 • Mmaurice van noordt

  ik ben er heel tevreden mee ik heb er geen problemen mee

 • KKirsten Blommers

  Prijs en zorgvergoeding zijn goed. Niet teveel rompslomp maar simpel en snel.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • BBob van Renssen

  Al heel veel jaren zijn wij, mijn vrouw en ik, verzekerd tegen ziektekosten bij D.S.W.,alleen al dat wij al jaren daar verzekerd zijn zegt iets over di maatschappij.Attent,vlug uitbetalen en persoonlijke benadering is hun uitgangspunt

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • RRene van Loon

  Beoordeling van de zorgkeuze kan beter het valt me op dat elk jaar de zorg minder wordt, dit jaar gaat de premie omlaag maar de verwachting is dat dat het jaar erop weer 2x wordt ingehaald. conclusie is we betalen steeds meer eigenrisico wordt steeds hoger en de zorg welke wordt vergoed wordt steeds minder en minder. Kort om dit kan beter

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  6.5
  Dekking
  7.5
 • MM.R.P van der Ree

  DSW is de beste zorgverzekeraar, goede premie, goede service en geen nonsens. Zo zouden alle zorgverzekeraars moeten zijn. DSW de beste, beoordeling een dikke 10+.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Hheijstek

  ik ben erg te vrede over mijn zorgverzekering altijd goed naar je lijster en goed advies als er iets is ik wil geen ander verzekering hebben al jaren klant bij ze en nooit problemen er mee gehad

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • KKints

  Dsw is een zorgverzekeraar die zolang als je niets declareerd, geweldig is.
  Maakk je wel een declaratie heb je een probleem.
  tip: nooit een verzekering afsluiten bij dsw,enige antwoord dat je krijgt is dat de behandelaar geen overeenkomst meer heeft met dsw en je krijgt dus niets vergoed,terwijl je wel de top verzekering betaald

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
  • DDorien

   Volgens mij geldt dit voor alle ziektenkostenverzekeraars. Vaak moet je voor ongecontracteerde zorg alles of in ieder geval een flink stuk zelf betalen.
   Jammer dat jij dit nou net bij DSW treft, want ik had deze beoordeling liever gelezen bij CZ, Achmea, VGZ of Menzis. Deze zorgverzekeraars zijn nl. veel harder en gemener.

 • LLaura

  DSW is echt heel erg goedkoop, goedkoper dan de zorgverzekering die ik via mijn werk zou kunnen nemen met collectiviteitskorting. Daarnaast snel bereikbaar, geen lange wachttijden en alle medewerkers zijn telefonisch zeer servicegericht. Het indienen van delcaraties gaat makkelijk en geld staat snel weer op de rekening. helaas vergoeden zij geen hypnotherapie, waardoor ik helaas moet overstappen maar nog geen andere verzekering gevonden die zo fijn is als deze!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  7.5
  Dekking
  5
 • Aannet van vliet

  De premie die is bij iedere zorgverzekeraar te duur…toch?
  Maar verder geen problemen bij de DSW…alles is goed geregeld.
  Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik weinig gebruik hoef te maken van de zorgverzekeraar.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • AAnita van Dijk

  Vanaf 1976 al verzekerd bij DSW, DSW betaalt heel snel declaraties uit, laatste keer stond het bedrag binnen een week al op mijn rekening. Bij de tandarts hoef ik zelfs helemaal niets voor te schieten.. DSW communiceert heel duidelijk en heeft een website waar het makkelijk navigeren is… DSW krijgt van mij een 10.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJP Hendriks

  DSW is een goede zorgverzekering met een relatief prima dekking en goede persoonijke service. Al jaren hoor ik veel klachten over de dekking van bijvoorbeeld fysio en tandheelkunde bij diverse andere zorgverzekeringen en dat heeft me, ondanks de ietwat hoge premie, doen besluiten bij DSW te blijven. AV-Top is zeer aan te raden, kost iets meer maar dan kun je ook gerust zijn dat alles gedekt is wat gedekt moet zijn. Diverse malen met vragen gezeten en die zijn allemaal perfect beantwoord. Ook kun je in overleg vergoeing krijgen voor behandelingen die normaa gesproken buiten de dekking vallen, erg persoonijk en meedenkend dus.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  9
 • Mmikel de brabander

  DSW Zorgverzekeraar is een zorgverzekeraar met ongeveer 500.000 verzekerden.
  DSW vindt dat iedereen recht heeft op een gemakkelijk toegankelijke en betaalbare zorg van een hoge kwaliteit.
  Daarom is DSW Zorgverzekeraar dicht bij de zorg betrokken en participeert DSW in talrijke zorginhoudelijke projecten.
  Zorg verzekeren is meer dan premie innen en nota’s uitbetalen. Betrokkenheid bij de zorg en een uitstekende relatie met de klanten en met de zorgverleners zijn kenmerkend voor DSW.
  Dat hun hierin goed slagen blijkt uit het feit dat bij de invoering van de basisverzekering, net als ik en meer dan 100.000 andere mensen naar DSW zijn overgestapt.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8.5
 • JJeroen Louwers

  Top verzekeraar, lekker lage premie, goede service

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • RR. van den Boget

  Al 37 jaar ‘klant’ bij DSW. Verschillende jaren gekeken of ik elders beter af was maar dat blijkt niet zo te zijn. De kraampakketten e.d. kunnen er natuurlijk wel uit bij mij maar desalniettemin blijft de premie lager dan al de andere zorgverzekeraars die ik heb vergeleken onder de zelfde voorwaarden en vergoedingen. Mijn familie vraagt me elk jaar een vergelijking te maken maar eigenlijk is het verloren tijd want DSW blijft voor mij de scherpste en meest vertrouwde zorgverzekeraar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • Ddave kerseboom

  dsw is een goede zorgverzekeraar het is alleen dat de regering het ons allemaal zo duur maakt en je eigenbijdragen hoog is en sommige produckten niet in de paketten zitten.
  ik heb een zoon met adhd en alleen de ritalin die 6x per dag ingenomen moet worden word verzekerd en de pilltjes die 1x per dag ingenomen kunnen worden ( wat meer rust voor de gene met adhd en de ouders geeft ) moet je zelf betalen en voor een hoop mensen is dit een hoop geld zo’n 80 euro per maand.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9
 • HHarnandan

  Zeer tevreden over de dienstverlening en adviezen die worden gegeven bij telefonische contact. DSW heeft een eigen postvak in waar je je post ontvangt. Op de website is alles overzichtelijk en makkelijk te vinden.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
 • RRick Hogervorst

  Beste zorgverzekering, duidelijke voorwaarden. Sinds jongs afgaan hier al verzekerd en nooit problemen gehad dat er iets niet binnen de dekking zou vallen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9.5
  Dekking
  6.5
 • Hhelene

  ik vind de dsw een goede verzekering, je bent er geen nummer en als je een declaratie invult, krijg je snel je geld weer terug. ik zeg Top

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • PPeter vis

  Ik zit al jaren bij DSW omdat het een betrouwbare zorgverzekeraar is!!
  Dat is wel gebleken toen ik een 10 jaar geleden op de intensive care kwam te liggen.
  Dit kwam nadat ik samen met mijn vriendin bij wat vrienden wat ging indrinken om zo later met de trein naar Den Haag te gaan.Het was immers Konneningennacht.
  Die vrienden van ons hadden daar een fles ABSINT , wist ik veel dat daar iets van 80% alcohol inzat .Het smaakte naar een dropshotje en als je er een slok van nam dan voelde je een warme gloed naar je maag zakken.Onder het fietsen werd de fles absint meerdere malen doorgegeven waarna de een na de andere er weer een slok van nam.Hoeveel je met z o n slok tot je neemt is dan op dat moment moeilijk in teschatte.Nadat we met de trein naar Den Haag waren gereden voelde ik me al lichtelijk aangeschote .Het was dan ook wel een goed iedee om nog effe een snelle fastfood hap tot ons te nemen.Het geen zich resluteerde in wel een volle maag maar niet in een minder aangeschote gevoel!!
  Maar goed het was inmiddels tijd om lekker op het plein te gaan feesten , waar er indmiddels z o n 130000 andere mensen ook over dachten.Uiteindelijk ben ik maar 1 kroeg binnen geweest om er wat bier te bestellen , waarna ik tussen de mensen ben AUT gegaan.Achteraf is mij verteld dat ik niet meer bijkwam,geen teken van leven gaf .(buiten ademen dan)
  De inmiddels gearriveerde ambulance kon mij ook niet gelijk meenemen omdat er vijf minuten daarvoor iemand was neergestoken en levensbedreigender eraan toe was dan ik.Een half uur later lag ik dan eindelijk in de 2 de ambulance waar ik bijna nog stikte in mijn Eigen kots!Eenmaal in het ziekenhuis werd ik opgenomen met onderkoelingsverschijnselen .Mijn tempratuur bleek nog maar 34,5 graden te zijn ,en het niet aanspreekbaar zijn bleek te liggen aan het feit dat ik een coma was geraakt.
  Na 9 uur in coma te hebben gelegen werd ik dus wakker op de intensive care.Ik schrok me te pletter .ik wist niet hoe het kon dat ik het ene moment nog tussen de mensen stond ,en het andere moment hier aan de toeters en bellen lag.
  Ik raakte vreselijk in paniek .Trok op dat moment alle snoeren en het infuus uit mijn arm,waarna de zuster naar binnen kwam gerent en mij tot bedaren probeerde te brengen.
  Eenmaal wat gekalmeerd kwam er bij mij ook het besef dat ik net zo goed DOOD had kunnen zijn en er niks van zou hebben gemerkt.
  Met dat besef barste ik in huilen uit .Ik zat er psygisch helemaal doorheen!!!
  Een aantal weken later na dit voorval werd er een brief gestuurd met de mededeling dat alle gemaakte koste zouden worden vergoed.Een bedrag van wel 4400 euro !!
  Inmiddels ben ik getrouwd ,heb ik 2 kinderen ,en zijn we allemaal verzekerd bij DSW !!!!
  Ik ben super tevreden over onze zorgverzekeraar !!!
  Buiten de premie en het Eigen risico dan…ik ben en blijf natuurlijk een Hollander :-). Doorom dan ook 4 sterren in plaats van 5.

  De strekking van mijn levensgebeurtenis is. Zorg dat je bij een goede zorgverzekeraar als DSW zit.Dan leef je al met een stuk minder zorgen omdat je weet dat alles verder goed voor je word geregeld.
  En een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje !!!

  Gr Peter Vis

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
  • AAnoniem

   @Peter Vis

   Jammer dat DSW dit heeft vergoed.

 • JJeroen Langendoen

  ik ben al sinds kinds af al verzekerd bij de DSW. De service is prima voor zover ik het nodig heb gehad. Gelukkig was dat maar in heel weinig gevallen. DSW heeft ook nog steeds een streepje voor vanwege de lage premie die ze hanteren. En ze komen ook uit de regio waar ik ben opgegroeid. Dat is voor mij de reden dat ik altijd bij deze maatschappij ben gebleven en ook voorlopig zeker zal blijven!!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7.5
  Dekking
  9

Kan het goedkoper?