Direct naar

Over DSW

DSW is een landelijk opererende zorgverzekeraar uit de regio Delfland, Schieland, Westland, Rotterdam en Den Haag. De zorgverzekeraar staat er om bekend om steeds als eerste de nieuwe premie voor het volgende jaar aan te kondigen.

DSW biedt enkel één basispolis en daarnaast meerdere aanvullende pakketten.

Er is ook een speciale aanvullende verzekering voor studenten. Wanneer je de deze verzekering afsluit, is een extra tandartsverzekering meestal niet meer nodig en worden declaraties normaal gesproken al binnen vijf werkdagen uitbetaald. Deze declaraties dien je dan ook digitaal in, dus alles wordt veel sneller in gang gezet.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023---€ 137,50
2022---€ 127,75
2021---€ 124,50
2020---€ 118,00
2019---€ 112,00
2018---€ 107,50
2017---€ 108,00
2016---€ 98,75
2015---€ 95,00
2014---€ 95,00
2013---€ 102,50
2012---€ 102,50
2011---€ 99,50

Wat vind je van DSW?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


894 reviews over DSW

 • IInge

  prima zorgverzekeraar met een erg goede servicedesk, snelle vergoedingen en lage premie. Toonaangevend in de hoogte van de premie.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • EEllen

  Bij DSW denken ze met me mee. Ook al zit een bepaalde behandeling niet in mijn pakket, ik kan ze altijd bellen. Mijn vader is overleden in mei En had daarvoor veel zorg nodig. DSW heeft ons uitstekend geholpen. Niet alleen waren ze heel vlot met uitbetalen, maar ze stonden ook altijd klaar aan de telefoon met goede raad. Ik vergeet nooit dat mijn vader zijn gebit in de wc had laten vallen met overgeven. In zijn paniek had hij de wc doorgetrokken, weg gebit. DSW heeft ons toen heel goed geholpen. Ze namen echt een heel stuk van onze zorg over. Ze gaven ons met hun zorgverzekering tevens de verzekering van goede zorg.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • WWim de Groot

  Geen klachten, mis alleen de vergoeding voor een bril. Je moet helaas nogal slechte ogen hebben om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  6
 • AA.F.Stam

  Het lukt DSW de premie voor de zorgverzekering laag te houden door een zo klein mogelijke overhead aan te houden binnen de organisatie.
  Daarnaast is het contact zeer goed door een goed werkende app en bij telefonisch contact door goed accuraat en efficient personeel dat ter zake kundig is.
  Snelle afhandeling van declaraties.
  Ook een aanvullende zorgverzekering die voor de premie redelijk veel extra dekking geeft.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • HH vd Zandschulp

  Nooit problemen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBianca Elsinga-Sinterniklaas

  Een fijne zorgverzekeraar, waarbij ik me geen nummer voel. Spendeert mijn geld niet aan reclame!
  DSW maakt haar premie altijd als eerste bekend en zit altijd laag met haar premie.
  Contact opnemen met hen is makkelijk, Het verloopt informeel en de mensen van de klantenservice zijn altijd erg bereid om mee te denken.
  Na het indienen van een declaratie volgt snel een duidelijke reactie en, indien akkoord, de uitbetaling.
  Ik ben al jaren verzekerd bij DSW en heb nog niet een andere verzekeraar gevonden, waar ik liever naar toe zou willen!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSandra roenhorst

  Het is gewoon super goed geregeld als er vragen zijn krijg keurig net antwoord terug. Is echt een topverzekerring.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AA. Jonker

  Alleen maar lof, nog nooit problemen gehad.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • GGeraldine Gambier

  Beste verzekering ooit, ik zit al meer dan 10 jaar bij de DSW. Zij zijn professioneel, klantvriendelijke en altijd bereid mee te denken naar een oplossing. Super service en ook nog erg snel!
  No nonsens, basis en aanvullend, geen moeilijke keuzes.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • VVA

  Fijne verzekeraar zonder winstoogmerk en interessante visie. Contact is laagdrempelig. Er is een fijne app waar je in één oogopslag de status van je eigen risico kunt zien. Ook alle declaraties etc. kun je hier terugvinden. Zelf declaraties indienen kan ook gemakkelijk via de app.
  Gelukkig nooit intensief gebruik van hoeven maken. Wel ook zorgkosten op reis (buiten EU) gedeclareerd en dit werd ook vergoed. Prettig dat je ook kunt reageren op mail met bijvoorbeeld afwijzing declaratie om meer toelichting te geven (waarna in mijn geval deze alsnog werd gehonoreerd).
  Minpunt vind ik dat bepaalde preventieve behandelingen bij de tandarts niet gedekt worden (ondanks max aanvullende verzekering) en ook bv behandeling intern bleken dode voortand (die worden donker omdat er geen zenuw meer in zit) wordt niet vergoed.
  Afgelopen jaren is het aantal fysio behandelingen ook afgeschaald in de aanvullende verzekeringen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • AA. van Beek

  Sinds een aantal jaren klant bij DSW. Fijne verzekering, snel antwoorden en geld terug. Heel snel geholpen altijd en de eigen bijdragen kan je gespreid betalen over 10 maanden. Ook is de eigen bijdragen 10 euro goedkoper dan de andere verzekeraars. Wij voelen ons thuis bij deze verzekeraar. Ik zou hem dus ook aanraden bij onze omgeving als mensen vragen naar een goede verzekeraar voor de zorg.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • IIJzelenberg

  zeer goed geholpen

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Aac v vliet

  geen probleem

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  9
 • MMichelle

  Tot nu toe ben ik erg tevreden over DSW. Ik ben hier aanvullend verzekerd, waardoor ik veel kosten vergoed krijg. Ook zijn ze bereid te helpen in het zoeken van een passende hulpverlener in een bepaald werkveld, bijvoorbeeld een psycholoog. Dit scheelt een hoop, omdat het nog war lastig kan zijn om zelf door de bomen het bos te zien. De kosten zijn wel iets hoger, maar naar mijn mening zijn deze het waard. Als iemand opzoek is naar een prettige, behulpzame en betrouwbare zorgverzekering, dan raad ik DSW van harte aan!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRob Hagebeek

  Welke behandeling ik ook krijg, DSW handeld alles correct af zonder problemen.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMichelle

  DSW is een fijne verzekeraar om bij verzekerd te zijn. De prijs kwaliteit verhouding is heel goed. Alles wat ik nodig heb, wordt door DSW voorzien. Ik heb 1 sterretje weggelaten, omdat ikzelf wat zaken uit mijn budget moest halen om dit financieel te kunnen veroorloven, maar het is het waard! Ook het op voorhand in delen het eigen risico betalen: zeer fijn voor de kleine portemonnee! Soms zie ik een kleine nota binnenkomen, maar die nota’s zijn altijd verwacht.
  Verder vind ikzelf de app een goede toevoeging aan het geheel! Zo kan je de betalingen goed in het oog houden!
  Buiten het zakelijke deel om moet ik DSW echt complimenteren met hun logo! Tegenwoordig is het simplistische zeer in, ook en misschien wel juist, als het gaat om logo’s. Ik vind het geweldig dat DSW out of the box heeft durven denken!
  Super!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBianchi

  Al jaren tot volle tevredenheid bij DSW, het vroegere ziekenfonds Delft Schiedam Westland

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EEsther meerman

  Mijn zorgverzekering doet wat het moet doen ,niks meer niks minder ..weinig omkijken naar .
  Dat vindt ik wel prettig geen twijfelachtige praktijken weet precies waar ik aan toe ben …ik ben niet laag maar ook niet hoog aanvullend verzekerd maar net goed soms een uitschietertje maar over het algemeen kom ik er goed mee weg ! Geen aparte tandarts verzekering ,die zit er bij in tot 500 euro per jaar vergoed …mooi toch 🙂

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  6
  Dekking
  6
 • SS Zomer

  Geen gedoe, een fijne en duidelijke zorgverzekeraar. Al decenia lang klant.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRiet Heijnens

  Klantvriendelijke organisatie. Vragen worden professioneel beantwoord. Declaraties snel uitbetaald. Top!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • MM. J KAP GROENENDAAL

  Ik vind DSW Goed alleen ik moet geopereerd worden en dan moet ik 3 dagen plat blijven liggen en wilde ik naar een zorghotel maar moet ik zelf betalen omdat er niets in Zoetermeer is dat vind ik heel erg.
  Mag naar een ander maar dan moet ik he zelf betalen en dat is te duur. Mijn man is overleden en dan sta je overal alleen voor.. Dus vind dit niet goed geregeld.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PP.J. Vos

  de beste en voordeligste zorgverzekeraar, kijk maar naar het eigen risico bedrag van 375 in plaats van 385 euro

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAlexander

  Goede verzekeraar die zeer snel is met het terugbetalen van ingediende rekeningen. Het maandbedrag van de verzekering is al jaren trendsetting in zorgland en is voor het komend jaar ook als eerste bekend. Een hele fijne overzichtelijke website en als je een keertje hulp nodig hebt vanuit het buitenland dan doet de helpdesk een stapje extra om je te helpen bij de verrekening met een buitenlands ziekenhuis.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • SSharona Barkhuis

  Ik ben heel erg blij met deze verzekering omdat het mij ook de mogelijkheid heeft gegeven om als student toch goed verzekerd te zijn voor een goede prijs. Een gemiddelde verzekering is voor mij gewoon te duur, maar ik wil wel goed aanvullend verzekerd zijn. AV-Student was hiervoor perfect voor mij. De prijs was bovenop de basispremie goed te doen, en ik zou nog steeds heel goed aanvullend verzekerd zijn. Ik vond het ook fijn dat ik die switch gewoon tussendoor kon maken en niet hoefde te wachten tot 1 januari. Er is namelijk tussentijds het een en ander in mijn inkomen veranderd, en zo heb ik toch mijn verzekering nog kunnen wijzigen naar iets goedkopers. Ik zit al voor zolang ik weet bij DSW, en dit gaat voorlopig denk ik ook niet veranderen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJolande vd burg

  DSW is een fijne verzekeraar. Hier heb ik vrije keus uit artsen en ziekenhuizen, al jarenlang zit ik bij deze verzekeraar, en heb nooit problemen met declaraties.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMarcel

  In 2020 overgestapt naar DSW, wegens een ‘minder positieve ervaring’ bij de vorige zorgverzekeraar. Letterlijk álles is soepel verlopen bij DSW. Communicatie is transparant, ze laten zien dat ze het anders, ‘menselijker’ willen doen.
  Bij de aanvraag tot vergoeding van een een ingreep, kreeg ik de goedkeuring van DSW zelfs al eerder binnen dan het bericht van mijn zorgverlener dat de aanvraag was ingediend. Supersnel!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • 001 Jeroen Dukker

  Je heb de verzekeraar snel aan de lijn , ze denken goed mee en geven goed en snel advies.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  6
 • Ggj westerhof

  Perfecte verzekeraar

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Ggj westerhof

  Perfecte service veel voor relatief weinig geld en de zorgverleners zien je graag als je bij DSW verzekerd bent omdat ze een redelijke vergoeding krijgen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • GGuido

  Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding : vrije keuze ziekenhuizen, snelle service, gelijke premie voor iedereen (geen collectiviteitskortingen, dus je betaalt niet mee aan de korting van anderen), ruime keuze in aanvullende verzekeringen, overzichtelijke persoonlijke pagina online

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJJ de Bruin

  snelle uitbetaling prima aanvullende verzekering

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRiet van Etten

  Word altijd correct behandeld en snel je kosten terug betaald.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  8
 • TTamara

  Al sinds me 18de bij deze verzekeraar en ben nu 36 nooit geen problemen gehad en tevreden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDennis

  Mijn ervaring is erg goed. Ik zal waarschijnlijk aankomend jaar ook niet overstappen. De premies zijn ok en eigen risico is lager dan andere zorgverzekeringen. Ook de eigen keuzes voor instanties zijn hier goed geregeld. Dit geldt overigens ook voor de terugbetalingen!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDennis

  Mijn ervaring is erg goed. Ik zal waarschijnlijk aankomend jaar ook niet overstappen. De premies zijn ok en eigen risico is lager dan andere zorgverzekeringen. Ook de eigen keuzes voor instanties zijn hier goed geregeld. Dit geldt overigens ook voor de terugbetalingen!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDennis

  Mijn ervaring is erg goed. Ik zal waarschijnlijk aankomend jaar ook niet overstappen. De premies zijn ok en eigen risico is lager dan andere zorgverzekeringen. Ook de eigen keuzes voor instanties zijn hier goed geregeld. Dit geldt overigens ook voor de terugbetalingen!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EElien Lammers

  prima verzekeraar, alleen niet als je een nieuwe bril nodig hebt met minder dan – 6.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCees Veerman

  Fantastisch, geen gezeur en snel afgehandeld

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  10
 • AA.Elias

  Altijd vroege aankondiging van e.e.a.
  Al jaren bij Dsw en zit er prima.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPim van der Salm

  Echt geweldig

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDemir

  Prima verzekering.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • WWillem

  Je krijgt er waar voor je geld. Spelen geen spelletjes, zijn open en eerlijk.
  Betrouwbaar zijn is een eerste vereiste.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • CC.z

  Super tevreden

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • IIrene

  Sinds kort bij DSW verzekerd.
  Ik had 10 facturen te declareren, ik kon via de app heel gemakkelijk foto’s maken van de facturen en versturen.
  Ik heb de facturen ‘s avonds gedeclareerd, de volgende dag in de middag kreeg ik het bericht dat de declaratie was afgerond, diezelfde avond stond het gedeclareerde bedrag al op mij rekening!
  Heel tevreden met het declareren! Zowel het gemak als de razendsnelle afhandeling!

  Premie
  8

  Zorgkeuze

  Service
  10
 • MMeg

  heb alle premies overgemaakt maar blijkt dat je per polis moet betalen, 1 van mijn kinderen staat op een aparte polis maar betaal al 2 maanden voor het hele gezin. ze kunnen blijkbaar niet rekenen en houden de teveel betaalde premie van ons gewoon in credit en die ander polis van mijn kind staat gewoon open terwijl op de overboeking dudielijks staat waar de betalingen voor bedoeld zijn. bel je dat alles betaald is zeggen ze ivm privacy moet jouw kind zelf bellen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  1
  Dekking
  7
 • EE.B. van Ingen

  Goede verzekering met een goede service, vrees dat na de directie wisseling deze verzekering minder concurrerend zal worden. Telefonisch ook ALTIJD goed bereikbaar!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • DDirk

  Principiële keuze. Prima verzekering die echt voor de klant is en niet voor de zakkenvullers. Vrije keuze en tegen een aantrekkelijke premie. In de aanvullende verzekering zit de tandarts in verwerkt.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • BBerg

  Al vele jaren verzekerd bij DSW. De dekking is vrij goed. Vrije zorgkeuze. Ze komen als eerste met de jaarlijkse premieverhoging. DSW is telefonisch en via e-mail goed bereikbaar. Ingediende declaraties worden meteen in behandeling genomen en zo nodig uitbetaald op korte termijn. De premie vind ik, zoals dat bij elke zorgverzekeraar zal zijn, te hoog. In de basisverzekering is zorg opgenomen waar je als man nooit gebruik van kan maken, maar wel voor betaald. Qua aanvullende zorg is in fysiotherapie het afgelopen jaar flink gesnoeid. We waren al van standaard, naar top gegaan. Ik heb 3 chronische ziekten waardoor ik eigenlijk meerdere keren wekelijks fysio nodig ben voor meer kwaliteit van leven, maar kan met deze verzekering slecht 1x per 2 weken. Aangezien mijn ziektebeeld niet voorkomt op de lijst Borst. Ik heb hiervoor meerdere keren contact gehad met DSW. Echter wordt er niet eens de moeite gedaan om mij ter woord te staan. Dit vind ik een grote minpunt. Een pluspuntje is dat je als trouwe klant een kleine kprtimg krijgt op het aanvullende pakket. Ik ben verder tevreden met DSW als zorgverzekeraar, al mag de klant best serieus genomen worden. De verzekeraar bepaalt wat jij nodig bent, terwijl je eigenlijk alleen maar een nummertje bent in het systeem en men iets weet van je achtergrond en derhalve ook niet weet wat jij nodig hebt.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  7
  Dekking
  6
  • Mmw. Jansen

   @Berg

   wat heftig dat u niet de zorg krijgt die u nodig hebt (tenzij u alles uit eigen zak betaalt maar ik kan me voorstellen dat dat niet altijd haalbaar is), is er geen andere verzekering die wel uw fysio vergoedt of werken allen met de lijst Borst?

 • KKees B

  Alles verloopt snel en soepel. Zeer prettig contact met klantenservice. Ben 5 jaar geleden overgestapt en super tevreden.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Jj boom

  al jaren verzekerd zonder enig probleem, declaratie vandaag via scan naar hun website, binnen 2 dagen geld op mijn rekening. standaard met top pakket een complete verzekering voor een nette prijs incl tand enz

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10

Kan het goedkoper?