1.129 beoordelingen


0900 - 84 90


Vergelijken

VGZ

Premie
6,6

Service
7,3

Zorgkeuze
7,4

Vergoeding
7,2

Direct naar

Over VGZ

VGZ hoort samen met Achmea, CZ en Menzis tot de vier grootste zorgverzekeraars van Nederland. De zorgverzekeraar heeft meerdere zorglabels onder zich die zich ieder op hun eigen manier proberen te onderscheiden. Zo is er het label Bewuzt voor jongeren en mensen die relatief weinig zorg hebben, maar ook de zorgverzekeraar UMC die zich met collectieve kortingen richt op mensen die werken in een academisch ziekenhuis.

Uiteraard heeft VGZ zelf ook een breed scala aan basis- en aanvullende zorgverzekeringen tegen een scherpe zorgpremie. De basisverzekering komt in drie varianten: natura selectief, natura en restitutie en is vervolgens uit te breiden met een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen die zijn afgestemd op jouw leeftijd en zorgbehoefte. Naast een goede dekking biedt VGZ ook gratis zorgadvies aan en probeert VGZ te bemiddelen wanneer je op een wachtlijst geplaatst wordt voor behandeling bij een specialist.

Zorgpremie

JaarRestitutieNaturaBudgetMix
2019€ 126,95€ 120,95--
2018€ 122,20€ 116,20--
2017€ 118,95€ 112,95€ 104,95-
2016€ 113,95€ 107,95€ 99,95-
2015€ 113,95€ 107,95€ 95,95-
2014€ 99,95€ 95,95€ 91,95-
2013€ 111,95€ 107,95-
2012€ 112,25€ 108,25-
2011€ 109,75€ 105,75-

Wat vind je van VGZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

1.129 reviews over VGZ

 • MMarianne

  Vergoeding fysio snel en ok. Discussie over “volledige “ vergoeding bril niet opgelost. “Extra opties betaal je zelf” zo staat er in de polis. Geen probleem, maar bij VGZ vervalt volledige vergoeding standaardglas en “dus” krijg je geen vergoeding aldus VGZ. Waar dat staat? Nergens; dat moet je kennelijk tussen regels doorlezen. Gesproken met vriendelijke en geduldige heer die ook aan regels gebonden is, maar die regels deugen niet of zijn allerminst duidelijk. Chatfunctie kan men beter afschaffen want werkt niet. Klantenservice slecht bereikbaar.

  Premie
  8
  Service
  2
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  4

 • MMarcel

  Jaren lang al klant van VGZ betaal je 1x te laat ,worden je aanvullende verzekeringen door VGZ geschrapt !
  Telefonisch contact daarover gehad( totaal 50 minuten inclusief alle te lange wachttijden ) en ze doen helemaal niets voor je! Je krijgt gelijk een stempel van wanbetaler ! Heel erg slecht VGZ ! Schaam jullie

  Premie
  4
  Service
  2
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • LLeander Voots

  Nog nooit zoiets waardeloos meegemaakt, klantenservice nog slechter dan amateuristisch te noemen. Ze laten weer blijken dat je slechts een nummertje bent, had contact opgenomen omdat er een bedrag openstond door een fout in hun systeem en wou het opgelost hebben, mevrouw kwam niet met oplossingen en kapte het gesprek al heel snel af. Vgz at its finest

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • MM

  Het is maar net welke persoon je treft, als je vragen hebt/stelt. De één denkt/leeft mee, de ander niet, maar trap je verder grond in, i.p.v. mee te denken en kwetsen mensen zelfs (gaat niet over rekeningen, maar over zorg)

  Premie
  8
  Service
  1
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  6

 • SSmit Mw Am Smit

  Telefonisch heel slecht te bereiken. In totaal 45 minuten aan de lijn gehangen en nog niemand gesproken. Op een vrijdag zijn zij tot 18.00 uur open. Vreemd dat er dan niet wordt opgenomen. Erg irritant.

  Premie
  2
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • AA. ten Houten

  Via het 0900 nummer probeerde ik VGZ te bellen met een vraag over eenmedicijn dat plotseling niet meer vergoed wordt. 40 minuten tegen het 0900 tarief geprobeerd iemend te bereiken- zonder resultaat. Waardeloos!

  Premie
  1
  Service
  1

  • BBloem

   @A. ten Houten
   Bij 0900 nr bij VGZ word het normale beltarief gerekend en niet extra !
   De wachttijd is iid erg lang, daar ben ik mee eens maar er zitten ook gewoon mensen aan de telefoon die hun best doen.
   En op medicijnkosten.nl ( website vd overheid) vind je al bijna alle antwoorden op medicijn vragen

 • TT.Romijn

  Is een KU*** bedrijf.
  Totaal niet bereikbaar oa. geen e mail verkeer, bellen is geen optie 2 dagen bezig constant tussen de 15 en 27 min wachttijd ongehoord voor zo.n bedrijf.
  Facturen kloppen niet ene keer krijg je geld terug, 3 dagen later een factuur dat je moet betalen.
  Klantenservice en communicatie is zwaar onvoldoende. Slecht bereikbaar.
  Hebben allemaal aparte afdelingen en ze snappen het nog niet.
  Mensen gaat niet in zee met dit zorgkantoor want dit is 1 grote ellende.
  De negatieve reviews hier onder spreken voor zich.

  Ze kunnen een voorbeeld nemen aan DWS een zorgkantoor die bereikbaar is en waar alles gesmeerd verloop en die je nooit hoeft te bellen om dat het goed loopt en ze het daar snappen.

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • AAnoniem

  VGZ weten niets van van verzekeringen af, maar wel wat fraude plegen is bij hun verzekeringsnemers

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • JJL Collard

  Net een paar maanden nieuw bij VGZ. Krijg minder vergoed als voorheen bij Zilveren Kruis. Wat ik vergoed moet krijgen staat als behandeld maar geen geld ontvangen. Probeer nu te bellen en al een half uur te wachten. Wat moet ik nog meer doen om mijn centen terug te krijgen. Eerste de beste mogelijkheid ga ik weer terug naar ZK. Daar was alles altijd prima geregeld. Hoefde ik ook nooit te bellen.VGZ een grote teleurstelling!

  Premie
  6
  Service
  1

 • DDirk Brugman

  Ik heb de vraag gesteld, hoe wordt voorkomen dat ik niet voor verrassingen kom te staan qua financiële afhandeling. Aanvankelijk mij gezegd dat de totaal kosten ca. € 400,– zou bedragen, en naderhand blijkt middels de declaratie bij VGZ is ingediend, dat dit zowat het dubbele is geworden, zonder dat mij daarin van kennis is gegeven, en ook niet in detail zichtbaar wat het in hield. en dan wordt je door VGZ voor het ” blok ” gezet om direct te betalen. Dit is voor mij het gevoel wederom, de “duidelijkheid van de onduidelijkheid” viert hoog tij bij dit soort afhandelingen, waarin je als cliënt / patiënt maar moet “slikken”. Kortom, wat betekent kostenbeheersing in deze, als je als patiënt / cliënt genegeerd wordt bewust of onbewust.

  Premie
  7
  Service
  3
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • LLeonie

  Vreselijke organisatie!

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • GGulay

  Wat betreft service is het erg slecht geregeld mocht je in het buitenland ziek worden. Ook al ben je doodziek je moet alles zelf afhandelen en dat in het buitenland!! Voorheen was ik verzekerd bij Zilveren Kruis en hoefde ik in het buitenland alleen maar mijn zorgpasje af te geven. Daar mag VGZ wel voorbeeld aan nemen.

  Premie
  6
  Service
  1
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  5

 • JJudith

  Klantenservice en communicatie is zwaar onvoldoende. Slecht bereikbaar. Communiceren belangrijke informatie digitaal, er vanuit gaande dat ze de enige zijn die iets belangrijks te melden hebben. Fouten in dossieropbouw want ondanks herhaaldelijk bezwaar maken doen ze uiteindelijk toch wat ze zelf willen.

  Premie
  5
  Service
  1
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • BBob

  erg ontevreden over de start als nieuwe klant

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • AAfc

  Klantonvriendelijk. negeren klachten, doen geen enkele moeite iemand te begrijpen. Halen geld van rekening terwijl je geen klant bent. Administratief een grote puinzooi. Zeer slecht bereikbaar. Nooit aan beginnen.

  Premie
  3
  Zorgkeuze
  3
  Dekking
  3

 • BBrockőtter

  Wegens fraude op een verzekeringnemer te plaatsen, door een wild vreemde persoon.
  is dit vermeld als Verzekeringsfraude bekend.

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • FFleur

  Verschrikkelijke telefoon service met incapabele mensen, slecht dossier onderhoud en eindeloos in de wacht (tot 50 minuten!!). Daarnaast fouten in zorgkosten facturen en is dit alles nog steeds niet opgelost. Verschrikkelijk! Raad iedereen aan elders zorg te genieten.

  Premie
  7
  Service
  1
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • BBregje

  Zorgkosten buiten Nederland vergoeden ze de ene keer wel en de andere keer niet. De klantenservice heeft nooit een prompt antwoord en ze kunnen je steeds niet doorverbinden.

  Premie
  5
  Service
  2
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  5

 • RRania

  Over het algemeen heeft VGZ een goede aanvullende verzekering voor jongeren met daarin een ruim aanbod voor zorg. De premies daarintegen zijn hoog alleen is dit bij elke zorgverzekeraar het geval tegenwoordig. Ik ben over het algemeen zeer tevreden over VGZ.

  Premie
  5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AAmanda

  Ze zijn heel fijn al 20 jaar bij ze alleen erg kleine pakket keuzes en jammer genoeg geen korting als je met je hele gezin bij ze wilt komen..

  Premie
  8
  Service
  7
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  8

 • JJoost Loomans

  Helaas moet je eerst zelf betalen en dan pas declareren. Verder is de reactie- en terugbetaaltijd snel. Service is duidelijk verbeterd t.o.v. jaren ervoor . Prima zorgverzekeraar

  Premie
  9
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • DDylan

  Duur en niet alles vergoed

  Premie
  3
  Service
  1
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  4

 • Jjan uffels

  verwijzen je aan telefoon steeds door.
  nemen geen contact met je op ndat ze dit hebben gezegt.

  Premie
  4
  Service
  4
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • MMiranda Rikkers

  Het is erg jammer dat als je andere zorg nodig heb, dat het heel lang kan duren voordat het geregeld is.
  Ik heb zelf 4 maanden moeten wachten.
  Maar met andere dingen zijn ze heel goed.
  Alleen jammer dat er zoveel uit de basispakket gehaald is. Maar dat is overal.

  Premie
  3
  Service
  6
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • Rrichard heijnen

  Absurd duur, zoals alle zorgverzekeringen, maar altijd goede service en nooit problemen mee gehad.

  Premie
  5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • MMarco Feenstra

  Bij VGZ hoef ik geen aparte tandartsverzekering af te sluiten, deze zit gewoon bij mijn aanvullende verzekering inbegrepen, dat scheelt mij premie.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

  • HH.J

   Heb al jaren een aanvullende verzekering, maar ik moet altijd bij betalen voor de tandarts, leg mij dat even uit AUB

 • Sstefan mackus

  Ik zit er sinds een aantal jaren bij ben overgestapt toender tijd.
  Ik ben altijd goed geholpen en bijgestaan door vgz.
  Ik heb ook meerdere regelingen kunnen treffen u kunt er fijn zaken mee doen een top bedrijf ga vooral zo door.
  Ik ben erg tevereden en raad dit dan ook erg aan.
  Mooie acties en voordelige premies.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • PPeter Habraken

  Alles altijd tot volle tevredenheid afgehandeld met een totaalpakket, redelijke premie en goede service.
  Nooit overgestapt naar een andere zorgverzekeraar: al 40 jaar klant !

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • TTam

  asociale medewerkers aan de telefoon gehad die de hoorn erop gooien als je het ergens niet mee eens bent of om uitleg vraagt. incassokosten van 15 euro bij een rekening van iets meer van 20 euro omdat ik 1 dag te laat was met betalen omdat de Zorgapp steeds vastliep of niks aangaf (Dit was van eigen risico, die dus schijnbaar per direct betaald moet worden) Slecht bedrijf. Totaal geen inzicht meer in klanten. Ik ga overstappen!

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

  • BbOB

   Je schrijft het zelf toch al je was te laat met betalen je krijg een redelijke termijn om daarvoor al het over te maken dus wat zeur je nou.

  • IIkku

   Moet je gewoon op tijd betalen.jij wil en krijg toch ook je salaris of uitkering op tijd .zijn altijd mensen die zeuren..

 • FF

  Slecht.

  Premie
  4
  Service
  3
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  1

 • LLara van well

  Super goede service en de medewerkers zijn altijd vriendelijk en helpen je graag en alles wordt netjes geregeld en natuurlijk vergoed.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • EErwin Lint

  VGZ is een prima verzekering, in vergelijking met de rest ook in verhouding qua prijs. Wij maken gebruik van een collectiviteitsregeling waardoor het nog iets aantrekkelijker is.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  6

 • FFaruk T

  Goed maar traag
  Compleet maar duur
  Moet goedkoper kunnen

  Premie
  4
  Service
  5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • Hhelena

  Ik heb hem afgesloten sinds 1 jaar en heb vrije keuze in ziekenhuis en heb goed en snel service van VGZ gehad behalve de premies zijn wel stuk duurder

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • KKiona Vervoort

  Erg fijne hulp. Bij foutjes wordt alles snel opgelost en altijd op een vriendelijke manier. Nooit ontevreden geweest.

  Premie
  6
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6

 • Mmart

  Top. Zit er al jaren bij

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • SSelen

  Slechte ervaring ivm brilvergoeding vanuit basis verzekering.
  Slechte service

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • LLemlijn

  Slechte service

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • JJosh dohmen

  Er komen steeds meer kosten en de vergoedingen gaan omlaag of verdwijnen uit het pakket bepaalde medicijnen worden niet vergoed of het zorgpakket bij je ziekenhuis is op

  Premie
  6
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • WWescha

  Ik ben zeer tevreden

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • EEA

  Slechte zaak als je in juli 2018 door spoedeisende hulp wordt geholpen en VGZ met de rekening geheel onverwacht in december komt,wat is er nu zo moeilijk aan om gelijk met een rekening te komen? Nog afgezien dat dit onder eigen risico valt….zeer slecht

  Premie
  5
  Service
  1
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  5

 • Iirma gort

  prima zorg verzekering voor mensen die werken in de zorg

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • CCS

  Best tevreden over VGZ.
  Zorg wordt echter langzamerhand onbetaalbaar in Nederland. Maar dat geldt dus voor alle verzekeringen.

  Premie
  6
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • BBert

  Premie ok, maar daar is het mee gezegd. Bereikbaarheid ver onder de maat. En als je iemand hebt na 10-20 min. zijn ze zelf slecht geïnformeerd. Site bagger. Vragen worden niet beantwoord.

  Premie
  8
  Service
  1
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  3

 • MM.P.G.M.Corbeek

  Goede prijs.
  Goed bereikbaar.(Schriftelijk of Telefonisch)
  Vrije keuze zorgverleners.
  Declareren gaat gemakkelijk.
  Flinke korting via United Custumers
  Hulpvaardige medewerkers!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • RRiky Foederer

  zeer goed

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • TT. J. van der Meer

  Goede prijs – qualiteit verhouding & goede service verlening!

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • RRiccardo

  VGZ is een goede zorgverzekeraar, weinig problemen met de keuze van zorg en snelle afhandeling van declaraties

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • Bbianca

  ivm dat ik zelf adhd heb worden er maar 2 medicijnen hiervoor vergoed

  Premie
  3
  Service
  3
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  3

 • MM.J. de la Fosse

  Redelijke zorgverzekering, het gaat. Voldoende wel

  Premie
  8
  Service
  6
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7