Nieuwe zorgverzekering: CZdirect wordt Just

Nieuwe zorgverzekering: CZdirect wordt Just

Artikel door: Bart Koenraadt - geen reacties

Nieuwe zorgverzekering: CZdirect wordt Just

CZdirect – de online zorgverzekering van CZ – wordt per 1 januari 2019 omgedoopt tot Just. Niet alleen de naam wordt veranderd, maar ook de hele zorgverzekering wordt in een nieuw jasje gestoken.

Op de nieuwe website introduceren zij zichzelf als volgt: Bij Just is je zorgverzekering nét even anders. Wij denken niet in vergoedingen, maar in risico’s. Dat maakt je zorgverzekering nét even anders. En een stuk eenvoudiger.

Just in 3 stappen

De zorgverzekering van Just – die dus waarschijnlijk komende november en december aangevraagd kan worden voor 2019 – wordt in 3 stappen samengesteld.

  1. Er kan een basisverzekering (Just Basic) worden gekozen. De premie hiervan is nog onbekend, maar zal uiterlijk op 12 november bekend gemaakt worden.
  2. Als aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor Just Live. Een soort aanvullende verzekering die een vergoeding geeft voor fysiotherapie of mondzorg bij een ongeval. Hiermee is het anders dan anderen, aangezien aanvullende verzekeringen normaliter een vast aantal behandelingen per jaar vergoeden. Bij Just krijg je een maximaal aantal behandelingen vergoed, maar dan alleen als er sprake is van een ongeval. De premie zal daarom vermoedelijk lager liggen dan bij andere verzekeraars.
  3. Als laatste kan er gekozen worden uit een tandartsverzekering (Just Smile), waarbij 75% wordt vergoed tot maximaal 250 euro. Dit kan gebruikt worden voor controles, gebitsreiniging of een wortelkanaalbehandeling.

Wat betekent dit voor CZdirect klanten?

Op de website van Just valt te lezen dat de CZdirect basisverzekering per 1 januari 2019 Just Basic gaat heten. Het blijft overigens onderdeel van CZ. De bestaande aanvullende verzekeringen (Start, Basic, Extra en Tand) blijven wel bestaan en die kunnen huidige klanten ook gewoon behouden.

Waarschijnlijk is het niet meer mogelijk om als nieuwe klant een zorgverzekering van CZdirect af te sluiten. Uiteraard wel die van Just (CZ).

Op de website van Just.nl is meer informatie te vinden.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.