Nieuwe zorgverzekering: CZdirect wordt Just

Nieuwe zorgverzekering: CZdirect wordt Just

Artikel door: Bart Koenraadt - 23 reacties

Nieuwe zorgverzekering: CZdirect wordt Just

CZdirect – de online zorgverzekering van CZ – wordt per 1 januari 2019 omgedoopt tot Just. Niet alleen de naam wordt veranderd, maar ook de hele zorgverzekering wordt in een nieuw jasje gestoken.

Op de nieuwe website introduceren zij zichzelf als volgt: Bij Just is je zorgverzekering nét even anders. Wij denken niet in vergoedingen, maar in risico’s. Dat maakt je zorgverzekering nét even anders. En een stuk eenvoudiger.

Just in 3 stappen

De zorgverzekering van Just – die dus waarschijnlijk komende november en december aangevraagd kan worden voor 2019 – wordt in 3 stappen samengesteld.

 1. Er kan een basisverzekering (Just Basic) worden gekozen. De premie hiervan is nog onbekend, maar zal uiterlijk op 12 november bekend gemaakt worden.
 2. Als aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor Just Live. Een soort aanvullende verzekering die een vergoeding geeft voor fysiotherapie of mondzorg bij een ongeval. Hiermee is het anders dan anderen, aangezien aanvullende verzekeringen normaliter een vast aantal behandelingen per jaar vergoeden. Bij Just krijg je een maximaal aantal behandelingen vergoed, maar dan alleen als er sprake is van een ongeval. De premie zal daarom vermoedelijk lager liggen dan bij andere verzekeraars.
 3. Als laatste kan er gekozen worden uit een tandartsverzekering (Just Smile), waarbij 75% wordt vergoed tot maximaal 250 euro. Dit kan gebruikt worden voor controles, gebitsreiniging of een wortelkanaalbehandeling.

Wat betekent dit voor CZdirect klanten?

Op de website van Just valt te lezen dat de CZdirect basisverzekering per 1 januari 2019 Just Basic gaat heten. Het blijft overigens onderdeel van CZ. De bestaande aanvullende verzekeringen (Start, Basic, Extra en Tand) blijven wel bestaan en die kunnen huidige klanten ook gewoon behouden.

Waarschijnlijk is het niet meer mogelijk om als nieuwe klant een zorgverzekering van CZdirect af te sluiten. Uiteraard wel die van Just (CZ).

Op de website van Just.nl is meer informatie te vinden.

23 reacties

 • SSandra

  Na 26 jaar zorgverzekering bij Cz ga ik het toch maar verlaten. Doordat een of andere manager door naamsverandering een nieuwe organisatie wil gaan opzetten heb ik er geen vertrouwen meer in

 • BBrigitte

  Waar kan ik het maandbedrag van just basic vinden voor 2019

 • LLinda

  Geachte ik zit al bij cz direct , heb al diverse pogingen gedaan,get , en PC zc direct Just om info te vinden of in 2019 Zorgzaam Ziekenhuis Terneuzen , en polikliniek Hulst en mijn huisarts Koewacht nog gecontraxteerd zijn bij jullie helaas nog steeds niet gelukt , op de PC en tel werkt gewoon niet , om dit te vinden , graag u antwoord.

 • GGerty

  Ik heb een indicatie voor MS neem ik die mee of moet ik dan weer 20 behandelingen zelf betalen.

 • AAntoinet

  Hoe zit het dan met oncologische fysio ivm lymfoedeem? Dit na een operatie en bestraling ivm kanker.

 • Ttvandenboom@hotmail.com

  Waar kan ik het nieuwe vergoedingenoverzicht voor de aanvullende verzekering 2019 terugvinden. Ik heb cz direct extra en Tand 2

 • MM. van de Velde

  Op dit moment heb ik cz direct met tandverzekering tot 250 euro kan ik dit wel verhogen in 2019?

 • AAndrea

  Alsndit betekent dat Tand2 en cz extra en niet meer beschikbaar zijn, dan is het voor mij einde oefening bij CZ. Ziet er niet goed uit.

  • KKarlijn

   Beste Andrea, als je nu klant bent bij CZdirect en de aanvullende verzekeringen Tand 2 en CZdirect Extra hebt, kun je deze verzekering gerust houden. Deze blijven bestaan. Ze zijn alleen niet nieuw af te sluiten. Iemand die dus nu geen klant is van CZdirect kan alleen de producten van Just kiezen als die bij de wensen past. Stel ik je zo gerust?

   Groet, Karlijn (medewerker Webcare CZ)

 • MMaurice Hendriks

  Ik ben al een paar jaar tevreden klant van CZdirect, maar dat wordt dus volgend jaar op zoek naar een andere verzekering, want dat Just is helemaal niks voor mij. Is volgens mij puur op jongeren gericht die niet verder dan vandaag denken. Fysiotherapie alleen na een ongeval. Hoe bedenken ze het!

  • KKarlijn

   Tof te lezen, Maurice, dat je al een aantal jaren tevreden klant bent van CZdirect. Dan kun je ook blijven, want alleen de benaming van jouw basisverzekering wijzigt automatisch in Just. Heb jij nu een aanvullende verzekering CZdirec tBasis of Extra eventueel met een aanvullende verzekering Tand 1 of Tand 2? Dan kun je deze gerust houden. Nieuwe klanten kunnen deze alleen niet meer afsluiten. De aanvullende verzekering Just Live is af te sluiten voor iedereen die geen geschikte aanvullende verzekering kunnen vinden. Met Just Live verzeker je echte risico’s. Vandaar dat we fysiotherapie na een ongeval vergoeden op voorwaarde dat je meldt dat je een ongeval hebt gehad. Op deze pagina lees je hierover meer: just.nl/vergoedingen/fysiotherapie-en-oefentherapie/fysiotherapie-na-ongeval Weet je op voorhand al dat je vaak gebruikt maakt van fysiotherapie uit een aanvullende verzekering? Bijvoorbeeld door overbelasting? Dan is de aanvullende verzekering Just Live geen goede optie voor je.

   De vergoedingen uit de basisverzekering Just Basic natuurlijk zijn gelijk aan alle andere basisverzekeringen. De regering bepaalt tenslotte welke zorg we hieruit mogen vergoeden. Hier lees je meer over de basisverzekering: just.nl/zorgverzekering/just-basic

   Kun je met deze uitleg verder?

   Groet, Karlijn (medewerker Webcareteam CZ)

   PS: heb je meer vragen/opmerkingen over de wijzigingen voor 2019? Ik adviseer je deze dan te stellen via een van onze eigen contactkanalen die je hier vindt: just.nl/contact Zo kunnen wij garanderen dat je een reactie krijgt.

  • TTon Oosthoek

   Het is mij duidelijk dat ik als huidige klant de extra pakketten van cz direct kan blijven gebruiken.
   Heb echter nog wel de vraag of onze zoon die nu gratis meeverzekerd is daar hij nog geen 18 is tzt als hij 18 word deze pakketten dan ook mee kan nemen of dat hij hier omdat hij dan bv als nieuwe klant gezien word dit niet meer kan en dan vast zou zitten als nieuwe klant aan de nieuwe voorwaarden van de Just verzekering
   In afwachting van
   Mvgr Ton Oosthoek

 • BBes

  Ik heb een nieuwe knie, dus heb nu chronisch fysio. Zo veel als maar nodig is. Hoe zit dat bij Just,?

 • PPeter

  Als ik last zou krijgen van mijn rug, bijvoorbeeld een hernia, dat is iets wat je niet kunt zien aankomen, maar is geen ongeval, krijg je dan maar 4 behandelingen vergoed? Waarvan de eerste keer meestal een onderzoek is dus eigenlijk maar 3 behandelingen? Welke klachten zie je überhaupt “aankomen”? Eigenlijk is dit toch helemaal geen ziektekostenverzekering maar meer een ongevalsverzekering.

 • CCezarro

  Dus die aanvullende verzekering bij Just is alleen bedoeld voor “gezonde” mensen, werkelijk, hoe discriminerend is dit nu weer. Nieuw probeersel van de hoofdverzekeraar CZ, schandelijk.

  • RRene

   Dat idee krijg ik indd ook na t lezen van dit stuk. Heel bijzonder

  • KKarlijn

   Hi Rene. Just en de aanvullende verzekering Just Live (hierna Just Live) zijn niet alleen af te sluiten door gezonde mensen. Iedereen mag zich bij Just verzekeren, wat zijn leeftijd of gezondheidssituatie ook is.

   In de basisverzekering van Just zit alle belangrijke zorg, zoals de huisarts, apotheek en ziekenhuis. Met de aanvullende verzekering Just Live (hierna Just Live) kun jij je aanvullend verzekeren voor als je iets overkomt dat je niet kunt voorzien. Met Just Live krijg je fysiotherapie en/of mondzorg na een ongeval vergoed, of spoedeisende zorg in het buitenland.

   Just Live is geschikt voor consumenten die op dit moment geen passende aanvullende verzekering kunnen vinden. Met de test ‘Past Just bij jou?’ kunnen consumenten kijken of Just en Just Live bij hen past. Is dit niet het geval, dan zijn de aanvullende verzekeringen van CZ wellicht beter geschikt.

   Weet je zo voldoende? Groet, Karlijn, medewerker Webcareteam Just

  • CChuck

   Aan zieke mensen verdient CZ weinig en zal met deze betaalbare flex polis gezonde jonge mensen trekken, waar ze hun geld mee kunnen verdienen

 • SSjoerd

  Maar kan ik er dan ook terecht voor fysiotherapie behandelingen wanneer ik bijv. een voetbal blessure oploop?

  • NNiet sjoerd

   Nee

  • KKoen

   @Sjoerd
   Als je een aanvullende verzekering hebt met fysiodekking, kun je de vergoeding daarvoor gebruiken bij een voetbalblessure.

  • BBart

   4 behandelingen worden vergoed als er geen sprake is van een ongeval. Aldus de website van Just

  • KKarlijn

   Hoi Sjoerd, wat leuk dat jij interesse hebt in Just. Je stelt een terechte vraag. Een blessure bij voetbal zoals een breuk of spierscheur door bijvoorbeeld een valpartij voorzie je niet. Met onze aanvullende verzekering Just Live krijg je dan maximaal 16 fysiobehandelingen vergoed, per ongeval. We weten dat dit meestal voldoende is om van je klachten af te komen. 

   Je kunt sowieso 4 keer per jaar naar de fysiotherapeut zonder een ongeval te melden. Heb je dus klachten door overbelasting? Dan krijg je deze 4 behandelingen eenmalig vergoed. 
   Houd de website van Just in de gaten voor meer informatie over de premie. 

   Groet, Karlijn, medewerker Webcare Just 

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.