Nieuwe zorgverzekering: CZdirect wordt Just

- 8 reacties

CZdirect – de online zorgverzekering van CZ – wordt per 1 januari 2019 omgedoopt tot Just. Niet alleen de naam wordt veranderd, maar ook de hele zorgverzekering wordt in een nieuw jasje gestoken.

Op de nieuwe website introduceren zij zichzelf als volgt: Bij Just is je zorgverzekering nét even anders. Wij denken niet in vergoedingen, maar in risico’s. Dat maakt je zorgverzekering nét even anders. En een stuk eenvoudiger.

Just in 3 stappen

De zorgverzekering van Just – die dus waarschijnlijk komende november en december aangevraagd kan worden voor 2019 – wordt in 3 stappen samengesteld.

 1. Er kan een basisverzekering (Just Basic) worden gekozen. De premie hiervan is nog onbekend, maar zal uiterlijk op 12 november bekend gemaakt worden.
 2. Als aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor Just Live. Een soort aanvullende verzekering die een vergoeding geeft voor fysiotherapie of mondzorg bij een ongeval. Hiermee is het anders dan anderen, aangezien aanvullende verzekeringen normaliter een vast aantal behandelingen per jaar vergoeden. Bij Just krijg je een maximaal aantal behandelingen vergoed, maar dan alleen als er sprake is van een ongeval. De premie zal daarom vermoedelijk lager liggen dan bij andere verzekeraars.
 3. Als laatste kan er gekozen worden uit een tandartsverzekering (Just Smile), waarbij 75% wordt vergoed tot maximaal 250 euro. Dit kan gebruikt worden voor controles, gebitsreiniging of een wortelkanaalbehandeling.

Wat betekent dit voor CZdirect klanten?

Op de website van Just valt te lezen dat de CZdirect basisverzekering per 1 januari 2019 Just Basic gaat heten. Het blijft overigens onderdeel van CZ. De bestaande aanvullende verzekeringen (Start, Basic, Extra en Tand) blijven wel bestaan en die kunnen huidige klanten ook gewoon behouden.

Waarschijnlijk is het niet meer mogelijk om als nieuwe klant een zorgverzekering van CZdirect af te sluiten. Uiteraard wel die van Just (CZ).

Op de website van Just.nl is meer informatie te vinden.

8 reacties op: “Nieuwe zorgverzekering: CZdirect wordt Just”

 • Dus die aanvullende verzekering bij Just is alleen bedoeld voor “gezonde” mensen, werkelijk, hoe discriminerend is dit nu weer. Nieuw probeersel van de hoofdverzekeraar CZ, schandelijk.

  Cezarro -

  Schrijf een reactie op: Cezarro

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dat idee krijg ik indd ook na t lezen van dit stuk. Heel bijzonder

   Rene -

   Schrijf een reactie op: Rene

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Hi Rene. Just en de aanvullende verzekering Just Live (hierna Just Live) zijn niet alleen af te sluiten door gezonde mensen. Iedereen mag zich bij Just verzekeren, wat zijn leeftijd of gezondheidssituatie ook is.

   In de basisverzekering van Just zit alle belangrijke zorg, zoals de huisarts, apotheek en ziekenhuis. Met de aanvullende verzekering Just Live (hierna Just Live) kun jij je aanvullend verzekeren voor als je iets overkomt dat je niet kunt voorzien. Met Just Live krijg je fysiotherapie en/of mondzorg na een ongeval vergoed, of spoedeisende zorg in het buitenland.

   Just Live is geschikt voor consumenten die op dit moment geen passende aanvullende verzekering kunnen vinden. Met de test ‘Past Just bij jou?’ kunnen consumenten kijken of Just en Just Live bij hen past. Is dit niet het geval, dan zijn de aanvullende verzekeringen van CZ wellicht beter geschikt.

   Weet je zo voldoende? Groet, Karlijn, medewerker Webcareteam Just

   Karlijn -

   Schrijf een reactie op: Karlijn

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Maar kan ik er dan ook terecht voor fysiotherapie behandelingen wanneer ik bijv. een voetbal blessure oploop?

  Sjoerd -

  Schrijf een reactie op: Sjoerd

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Nee

   Niet sjoerd -

   Schrijf een reactie op: Niet sjoerd

   Het e-mailadres blijft prive.
  • @Sjoerd
   Als je een aanvullende verzekering hebt met fysiodekking, kun je de vergoeding daarvoor gebruiken bij een voetbalblessure.

   Koen -

   Schrijf een reactie op: Koen

   Het e-mailadres blijft prive.
  • 4 behandelingen worden vergoed als er geen sprake is van een ongeval. Aldus de website van Just

   Bart -

   Schrijf een reactie op: Bart

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Hoi Sjoerd, wat leuk dat jij interesse hebt in Just. Je stelt een terechte vraag. Een blessure bij voetbal zoals een breuk of spierscheur door bijvoorbeeld een valpartij voorzie je niet. Met onze aanvullende verzekering Just Live krijg je dan maximaal 16 fysiobehandelingen vergoed, per ongeval. We weten dat dit meestal voldoende is om van je klachten af te komen. 

   Je kunt sowieso 4 keer per jaar naar de fysiotherapeut zonder een ongeval te melden. Heb je dus klachten door overbelasting? Dan krijg je deze 4 behandelingen eenmalig vergoed. 
   Houd de website van Just in de gaten voor meer informatie over de premie. 

   Groet, Karlijn, medewerker Webcare Just 

   Karlijn -

   Schrijf een reactie op: Karlijn

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.