Direct naar

Over Menzis

Menzis is na Achmea, VGZ en CZ de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Bij Menzis kun je de basisverzekering heel eenvoudig aanvullen met polissen die zijn samengesteld voor jouw leeftijdscategorie. Zo kun je kiezen voor een jongerenverzekering en uit één van de vier samengestelde aanvullende pakketten waarin bijvoorbeeld geneesmiddelen in het buitenland, brillen en contactlenzen, ooglaserbehandelingen en alternatieve behandelwijzen worden vergoed.

Door de collectieve zorgverzekering van Menzis kun je via bepaalde werkgevers en ledenorganisaties korting krijgen op je premie. Net als bij andere zorgverzekeraar zijn kinderen tot 18 jaar altijd gratis meeverzekerd, ook voor de aanvullende verzekering.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022€ 143,75€ 133,25€ 119,00-
2021€ 140,00€ 130,00€ 117,00-
2020€ 133,00€ 123,00€ 111,00-
2019€ 125,00€ 122,00€ 109,00-
2018€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2017€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2016€ 109,75€ 107,00€ 90,75-
2015€ 108,25€ 104,25€ 90,75-
2014€ 99,50€ 95,50€ 86,50-
2013€ 110,50€ 106,00€ 97,25-
2012€ 111,00€ 106,50€ --
2011€ 108,75€ 104,75€ --

Wat vind je van Menzis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.527 reviews over Menzis

 • DDJ Voerknecht

  Matig functionerend. Reactief ipv actief

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
  Dekking
  3
 • DDusseljee

  kan beter

 • DDusseljee

  6.5

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • NNathalie

  Helaas kom ik altijd in het begin van het jaar al aan mijn eigen risico

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  6
  • AAlien Linnemann, Menzis

   Hoi Nathalie, bedankt voor je beoordeling. Wist je dat je zelf een betalingsregeling kunt invoeren voor hoge bedragen van het eigen risico?

  • WWilma aalbers

   Dat je een betalingsregeling kunt treffen maar niet naar mijn zin.Ik wil in januari al beginnen met betalen met eigen risico..Dit gaat niet. Terwijl er verz zijn waar dat wel kan. Menzis in dit geval niet klant vriendelijk om met haar klanten ben ook van plan om dit jaar over te stappen naar een andere verz waar dat wel kan

 • MMichiel Bartholomeus

  Ik heb de zorgverzekering (nog) niet aangesproken, ik hoop dat dit voor de toekomst zo blijft. Ik vind het wel jammer dat ik ongevraagd door (een call center van) Menzis wordt gebeld om een beoordeling over Menzis te geven. ik word liever niet te pas en te onpas gebeld voor dergelijke (commerciële) activiteiten.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
  • AAlien Linnemann, Menzis

   Hallo Michiel, bedankt voor je beoordeling. We nemen contact op met onze verzekerden om te achterhalen hoe we onze service kunnen verbeteren. Veel mensen ervaren dit als positief. Wil je niet meer gebeld worden? Dan mag je een e-mail met je verzekerdenummer sturen naar social@menzis.nl.

 • Llys

  Je krijgt kortingsunten voor gezonde kados of premiekortig.
  Maar als minima als je echt iets heb aan je tanden bv is het teduur.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  2.5

  Service
  4.5
  Dekking
  2.5
  • AAlien Linnemann, Menzis

   Hoi lys, ik zie dat je niet tevreden bent over onze service en aanvullende verzekering. Ik kijk graag de kortingsmogelijkheden voor je na. Sta je open voor advies? Dan ontvang ik graag je gegevens per e-mail naar social@menzis.nl.

 • RRemco

  Gelukkig ben ik bijna nooit ziek, maar als ik zie wat mensen tegenwoordig allemaal zelf moeten betalen en dan ook nog eens eerst hun eigen risico opmaken, dan snap ik wel dat onze zorg veel te duur beraad word, ik heb mensen in mijn omgeving die hun medicijnen (als ze ze nodig hebben) in andere landen gaan kopen het verschil is zo groot en je eigen risico moet toch eerst betaald worden!

  Voorbeeld een zelfde medicijn (zelfde merk)
  Kost in Belgie en Polen 5.- euro per doosje
  Hier in Nederland kost dit 54,65
  En er zit maar de helft in????

  Ik ben zeer ontevreden hoe nu de zorg geregeld is in Nederland
  Tuurlijk ben ik blij met wat er wel is, maar het systeem van inkomensafhankelijk was toch beter zonder commerciële marktwerking!

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  4.5

  Service
  4.5
  Dekking
  4
 • SSylvia

  dit is de meeste slechte zorgverzekeraar aller tijden
  er wordt elke keer 2 keerper jaar gewisseld van merk medicijnen van het goedkoopste merk en er worden konstant vergoedingen uit het pakket gehaald
  tevens kan je niet bij vooruitbetaling je verplicht eigen risico betalen.
  je krijgt steeds in 1 keer een nota van 375.

  dus ben wel een beetje klaar met menzis

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  3.5

  Service
  3
  Dekking
  3.5
  • AAlien Linnemann, Menzis

   Dag Sylvia, wat jammer dat je zo ontevreden bent over onze zorgverzekering. Ik begrijp dat je niet steeds wilt wisselen van medicatie en kijk graag voor je na of we hier iets aan kunnen doen. Je mag je verzekerdenummer per e-mail sturen naar social@menzis.nl Een betalingsregeling is mogelijk zodra de zorgkosten daadwerkelijk zijn gedeclareerd. Deze kan je gemakkelijk zelf aanvragen via Mijn Menzis.

 • MMichelle de Jong

  Alles prima geregeld, goede uitleg door service centre en makkelijk alles kunnen regelen via internet en eigen account. Prima Zorgverkeraar

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7
 • Mmarijn garritsen

  Al jaren k
  Lid, ik zou als trouw lid wel wat meer korting op verzekeringen verwachten

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
  • AAlien Linnemann, Menzis

   Dag Marijn, trouwe klanten belonen we graag. Doe je al mee aan SamenGezond? Dit is een spaarprogramma speciaal voor onze verzekerden. Je spaart onder andere al punten met het invullen van vragenlijsten over je leefstijl. De punten kan je besteden aan producten in onze webshop of aan korting op de premie.

 • Hhans

  Premie veel te hoog voor wat ze bieden. Ze hebben een forum waar leden kunnen discussiëren over diverse onderwerpen, echter ze antwoorden alleen op positieve berichten, is er iets negatiefs, komt helaas veel voor bij MenZis, dan is er geen moderator die antwoord. Zij beslissen de zorgkeuze, zo wordt een vakantie voor erg zieke mensen die worden georganiseerd door het rode kruis of de zonnebloem niet meer vergoed, zelfs geen deel maar is er wel een vergoeding mogelijk voor de mantelzorgen, zij weten immers best dat die er veel minder gebruik van maken. aanvullen kan niet wat jij graag wilt

 • Iinge bergsma

  ik zou het op prijs stellen als ik zelf mij dingen mag kiezen waarvoor ik verzekerd wil zijn

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  4

  Service
  7
  Dekking
  4
 • Iinge bergsma

  het zou mooi zijn als je mocht kiezen voor wat voor zorg je verzekerd wilt zijn en zelf een pakket mag samen stellen

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  3.5

  Service
  6
  Dekking
  4
 • Tturbo mientje

  Menzis is naar mijn mening de beste Zorgverzekeraar van Nederland, als er wat verkeerd gegaan is wordt dat zonder problemen opgelost, ik heb nog nooit meegemaakt dat iets niet naar tevredenheid opgelost kon worden. ik ben al meer dan 50jaar bij Menzis.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Wwest

  Goede zorgverzekering en altijd bereikbaar,daarom service goed. Aanvullend is soms moeilijk te kiezen. Premie: Een van de goedkopere en daar kies ik voor op dit moment.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  8.5
  Dekking
  5.5
 • MMw B. van den Kieboom

  Wij zijn zeer te vrede over Menzis niet alleen telefonie’s maar ook via de website van ons krijgen ze een dikke tien

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Ssylvia

  Bij Menzis zijn ze altijd zeer duidelijk met uitleg als ik een vraag heb. Sinds kort ook mijn zoon aangemeld bij hun en alles netjes afgehandeld. Ook handig dat ik geen rekeningen voor hoef te schieten maar dat alles gelijk naar Menzis zelf toegaat. Ik krijg 1x per maand een overzicht van de gemaakte kosten en welke er vergoed zijn door hun. Verder vind ik het ook echt zeer handig dat je bij hun het eigen risico gespreid kan betalen. 🙂

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • CCharles

  Alle v erzekeringsmaatschappijen zijn boeven zogenaamd onder het mom dat het door de regering moet worden de premies duurder en de dekkingen veel slechter alles moet door ons betaald worden om de asiel zoekers nagenoeg gratis zorg cadeau te doen.

  Premie
  1.5

  Zorgkeuze
  1.5

  Service
  1.5
  Dekking
  1.5
 • TTroudes

  Ik ben tevreden over Menzis omdat ik nooit problemen met hun heb. Bijna overal toestemming voor geven en ze hebben een leuk spaar programma waarmee je voor leuke dingen kunt sparen. Dus ben niet van plan om van zorgverzekeraar te veranderen omdat ik me bij deze op mijn plek voel

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • GGerhard

  Over het algemeen dik tevreden, maar de keuze van aanvullende verzkeringen zou wat mij betreft wel meer op maat mogen zijn

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  7
  Dekking
  6
  • AAlien Linnemann, Menzis

   Hallo Gerhard, bedankt voor je beoordeling. Het is belangrijk dat de aanvullende verzekering goed aansluit op je wensen. Je mag het verzekerdenummer per e-mail sturen naar social@menzis.nl. Ik kijk graag de mogelijkheden voor je na.

 • WWR.Lachminarain

  Menzis is zeker niet de slechtste zorgverzekeraar maar kan zeker wat betreft de aanvullende verzekeringen wat verbeteringen toevoegen

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  6
 • Mm

  de klantenservice is langdradig,de zorgpakketten zijn zwaar uitgekleed en niet toereikend voor de minima inkomens (ook de minima onder bewind).
  zeer stug met adreswijzigingen en wijziging postadres.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  3

  Service
  3
  Dekking
  1
  • AAlien Linnemann, Menzis

   Dag m, we vinden een goede service erg belangrijk en proberen voor iedereen een geschikte zorgverzekering samen te stellen. Ook een adreswijziging hoort soepel te verlopen. Je mag het verzekerdenummer sturen naar social@menzis.nl. We nemen graag contact met je op om je wensen te bespreken.

 • FF.S.Blaset

  Van alle zorgverzekeraars tot nu toe de beste,heerlijk de helderste.
  Qua slogan vergelijkbaar met een wereldberoemd amsterdams biermerk
  Alles wordt overzichtelijk benoemd in de facturen

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAdil Asri

  Betrouwbare verzekering met n lage premie en veel vergoedingen.
  Prima service en kwaliteit.
  Denken met je mee
  de moeite waard om de site van hun eens te bezoeken

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Mm guman

  ik ben nog nieuw bij mijn zorgverzekeraar.en ik heb nog geen bijzinderheden

  Premie
  1.5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  3
  Dekking
  3.5
  • AAlien Linnemann, Menzis

   Dag m guman, wat jammer dat je onze zorgverzekering negatief beoordeelt. Zeker als nieuwe klant is het belangrijk dat je een goede verzekering hebt die aansluit op je situatie en behoeften. Je mag je gegevens per e-mail sturen naar social@menzis.nl. We horen graag hoe beter kan.

 • EElisabeth

  Ik vind het programma/initatief Samen Gezond heel erg leuk! Hoop dat dit blijft.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • PPaula veldboer

  Bij Menzis krijg je goede zorg voor een redelijke premie
  Ik heb goede ervaring met hun service, een klein dispuut werd snel opgelost
  Nog geen beperking ervaren in mijn zorgkeuze

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • AAngela

  Tevreden over Menzis, ingediende declaraties worden altijd binnen een paar dagen behandeld en je kunt makkelijk alles online regelen. De klantenservice staat je telefonisch ook vriendelijk te woord als je ze nodig hebt en je eigen bijdrage mag je indien gewenst in termijnen betalen en hoef je dus niet in een keer op te hoesten. Daarbij zijn we qua premie een stuk voordeliger uit dan bij onze vorige zorgverzekeraar.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8.5
  Dekking
  5.5
 • Mmariska

  De zorg verzekeraar is goed hij vergoed een heleboel dingen de sevice is prima en je kan opgeven wat je wilt. Zelfs de tandarts kosten zijn gedekt en voor kinderen is de dekking van de zorg uitstekend ik heb niks te klagen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7
  Dekking
  9.5
 • CC.H.Robbertsen

  Prima zorgverzekering, bij indienen declaraties nooit problemen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • PP. de Winter

  We zijn al die jaren zeer tevreden over de service, de premie en de speciale aanbiedingen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • PP. de Winter

  Wij hebben al vele jaren, de Menzis premie. We zijn al die jaren zeer tevreden over de service, de premie en de speciale aanbiedingen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • Jj.franx

  Geen servvicepunt meer in het UMCG.
  Hierdoor moet je bijna alles regelen via de telefoon of internet.
  Voor ouderen is dit toch vaak een drempel.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  9
 • MMarieke vd wijk

  Tot nu toe geen issues gehad. Alles is prima. In het verleden zat ik ook bij menzis, een jaartje ertussenuit geweest maar blij om weer terug te zijn. Goede en snelle service!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Mmarleen van den nieuwboer

  Menzis , is voor mij het beste , was voorheen bij verschillende zorg aan bieders , maar Menzis past precies bij mij en stap ook niet meer over, ben zeer tevreden .

 • Mm n kensen

  Waarom Menzis? Als 1 iemand precies alles uit kan zoeken op fin gebied( z’n werk) dan is t Mijn Mens; mijn man, zodoende kwam hij voor hem en mij op de goedkooopste verzekering.!!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  6
 • Mmathijs van der grijn

  de zorg wordt steeds duurder, je krijgt steeds minder zorg voor meer geld.
  ik vind goede zorg erg belangrijk daarom denk ik dat ik bij menzis vrij goed zit

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • PPeter Guiking

  Alles is gemakkelijk geregeld bij Menzis, een duidelijk website en eenvoudig alles in te zien over je zorgkosten, je eigen risico, je polis, alles eigenlijk. Ook heel eenvoudig te regelen is gespreide betaling als medische kosten niet binnen je pakket vallen. We eten allemaal dat dit soort kosten snel oplopen en dat het niet altijd eenvoudig is en vaak ook zelfs onmogelijk dit dan ineens te moeten betalen. Ben nu 2 jaar verzekerd bij Menzis en er moet toch wel een spectaculaire aanbieding komen van een andere maatschappij voordat ik overstap.
  Menzies, petje af

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  5.5
 • GGerrit de Boer

  Ik ben collectief verzekerd voor het uitgebreide pakket. Ik ben goed verzekerd voor fysiotherapie. Voor alternatieve geneeswijzen zit ik ook goed. Ik vind het alleen jammer dat ik voor een bril en voor de tandarts nog flink moet bijbetalen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6.5
 • BB.H. Zweverink

  premie te hoog en er word teveel afgewezen.
  er zijn nauwelijks servicepunten waar men heen kan
  en bij bellen zijn er lange wachttijden

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  3
 • JJ.D.Maring

  Nooit problemen met declaraties en altijd een goede service.
  Goede mogelijkheden voor collectiviteit.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • Ffrank reuvers

  goede zorgverzekeraar,wel duur,maar dat zijn ze allemaal

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  1.5
 • JJ.D.Maring

  Goede zorgverzekering waarbij ik bijna nooit nawerk heb en kan vertrouwen op goede zorg

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • Hhendrik wiebe

  Geachte Redactie,

  Wij zijn, mijn vrouw en ik tevreden over wat Menzis doet en er ook
  zeer tevreden over. Wij betalen onze premi automatisch en het
  kost geen moeite. Dus zijn wij zeer content en al 40 jaar’. Ik hoop dat
  jullie tevreden zijn met deze beoordeling.
  Dank

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Mmonika caarels.

  Mensiz is duur. Mijn ziekenhuis behandeling werd verkort en veranderd, vanwege bezuiniging, waar door ik niet de volle behandeling kon doen, terwijl ik er wel voor getekend had.. er word zomaar iets veranderd, waardoor je je een nummer voelt.. maar ik moet wel het volle bedrag betalen, heb er geen woorden voor. Ik word als patient niet serieus genomen.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  1.5

  Service
  4
  Dekking
  4
 • HHarm

  Ik ben niet tevreden met Menzis, doordat ze een afspraak met mij totaal niet zijn na gekomen.Ze zouden mijn reiskosten vergoeden voor mijn behandeling in een traumacenterum.Ik had daar 3x in de week therapie, a 3x 10,00 reiskosten.aangezien ik in augustus ben begonnen daar met therapie en ik het jaar daarop ook nog een half jaar in therapie was.had ik gevraagd moet ik het ook weer op nieuw aanvragen voor het nieuwe jaar, toen werd mij medegedeeld van nee dat hoeft niet ik maak het direct voor volgend jaar ook in order.Toen ik de vervoerbewijzen van het nieuwe jaar ging inleveren, kreeg ik een telefoontje dat deze reiskosten niet werden vergoed, omdat ik geen aanvraag voor het nieuwe jaar had gedaan.Ik vertelde dat dat door een collega van jou niet hoefde en zij verder voor het nieuwe jaar alles in order zou maken.niet dus.Ik ben echt helemaal klaar met Menzis.Het is dat ik wat achterstand heb met mijn betalingen, maar zodra dat is op gelost ga ik naar een andere zorgverzekeraar toe.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  1
  Dekking
  3.5
 • GGina

  Op zich is Menzis een goede verzekeraar, ik vind het alleen jammer dat de premie behoorlijk hoog is en met het verplicht eigen risico bijna onbetaalbaar wordt. Verder is het jammer dat er steeds meer behandelingen niet of maar ten dele vergoed worden.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  7

  Service
  5.5
  Dekking
  7
 • Ttheohendrikse

  ls,. allereerst heb ik jullie sterren niet aan kunnen klikken. Ben blind en maak sinds niet zo lang gebruik van hoortoestellen en een computer met spraak en braille uitleesregel, van de ziektekosten verzekeraar overigens. Heb de beoordeling wel gezien maar mijn programma herkende de sterren niet.Dus mijn beoordeling jegens jullie is tot nogtoe, matig. Maar ik kan me uitleven in deze regels. Ik ben vanuit de vakbond lid,en in sommige zaken activist. Mijn ziektekosten verzekeraar was snel met het verstrekken van deze braille leesregel, jaws 15. Ze zijn uiterst onbuigzaam in het verstrekken van de passende hoortoestellen, niet de mens telt wel het lijstje waar de kathegorieen hoortoestellen instaan. Aan hun bijbehorende vragenformulier kun je zien dat ze nietssnappen van de funktie die een hoortoestel vervult voor iemand die het vooral van zijn/haar oren moet hebben, (echo locatie, ruimtelijk inzicht). Ze zijn wel weer netjes in het afhandelen van tolkaanvragen van de (vakbondvan doof blinden, patiëntengroep doofblinden, onderdeel van de oogvereniging. (is na te zoeken op internet.) Dus, vergoedingen, redelijk als het gesnapt wordt, srvice, redelijk bereikbaar. KLanktgerichtheid, als ze het snappen wel, aan de telefoon dus eerste lijn, niet slecht, snel en (voor slecht horenden, goed te verstaan.) en dus: Ik wil best meedenken hoe jullie beoordelingen voor iedereen geschikt zijn, samen met bv deleverancier van dit programma, freedom scientific. THeo hendrikse Grave. en tot slot, een Iphone 6 is best handig… die praat al van zichzelf, maakt goeie geluidsopnamen en foto’s, die ik kan gebruiken voor artikelen. En ook is er al een app die een foto in tekst kan omzetten, dus… ik vind het helemaal niet erg om eens een meevaller te hebben……

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze

  Service
  1
 • Jjj van boxmeer

  menzis denkt mee en zorgt vaak voor een oplossing ook doen ze veel voormantelzorger

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9
 • TT,J Bosveld

  Menzis is gewoon ene goed verzekering en wat niet vergoed wordt ligt niet aan hen maar aan Rutte en co

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8

Kan het goedkoper?