1.545 beoordelingen


0900 - 84 90


Kan het goedkoper?

VGZ

Premie
6,9

Service
7,5

Zorgkeuze
7,6

Vergoeding
7,4

Direct naar

Over VGZ

VGZ hoort samen met Achmea, CZ en Menzis tot de vier grootste zorgverzekeraars van Nederland. De zorgverzekeraar heeft meerdere zorglabels onder zich die zich ieder op hun eigen manier proberen te onderscheiden. Zo is er het label Bewuzt voor jongeren en mensen die relatief weinig zorg hebben, maar ook de zorgverzekeraar UMC die zich met collectieve kortingen richt op mensen die werken in een academisch ziekenhuis.

Uiteraard heeft VGZ zelf ook een breed scala aan basis- en aanvullende zorgverzekeringen tegen een scherpe zorgpremie. De basisverzekering komt in drie varianten: natura selectief, natura en restitutie en is vervolgens uit te breiden met een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen die zijn afgestemd op jouw leeftijd en zorgbehoefte. Naast een goede dekking biedt VGZ ook gratis zorgadvies aan en probeert VGZ te bemiddelen wanneer je op een wachtlijst geplaatst wordt voor behandeling bij een specialist.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2021€ 132,20€ 124,45€ 120,90-
2020€ 127,70€ 119,95€ 120,90-
2019€ 126,95€ 120,95-
2018€ 122,20€ 116,20-
2017€ 118,95€ 112,95€ 104,95-
2016€ 113,95€ 107,95€ 99,95-
2015€ 113,95€ 107,95€ 95,95-
2014€ 99,95€ 95,95€ 91,95-
2013€ 111,95€ 107,95-
2012€ 112,25€ 108,25-
2011€ 109,75€ 105,75-

Wat vind je van VGZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

1.545 reviews over VGZ

 • PPeter

  Waardeloze verzekering hopeloze administratie foute rekeningen over niet gemaakte kosten en dreigen graag met foute incasso

  Premie
  1
  Service
  1.5
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1.5

 • BBoileau

  Sedert 1998 een geindexeerde daggeldverzekering (lees aanvullende verzekering) afgesloten bij VGZ. Vanaf 1 januari 2006 kent men het eigen product niet meer en verzekerde moet ieder jaar weer opnieuw alles uit de kast halen om de “daggeldverzekering” op de polis te krijgen. Zo ook voor het jaar 2015, echter begint het VGZ dan met verzinsels over het eerder opgezegde product daggeldverzekering welke voor onbepaalde tijd is aangegaan door verzekerde.
  Ook na consultatie de DAS rechtsbijstandverzekering en inmiddels een advocatenkantoor,komt er nog steeds geen juiste opzeggingsbrief en wordt verzekerde welke al 50 jaar bij het VGZ is aangesloten geschoffeerd met allerlei kinderlijk geschreven brieven zonder juridische onderbouwing.

  Premie
  1.5
  Service
  1.5
  Zorgkeuze
  1.5
  Dekking
  1.5

 • RR. Veldhuizen

  Er gaat van alles mis! Men deinst er niet voor terug een goedwillende cliënt met een deurwaarder te confronteren.
  Men instrueert de deurwaarder om voor een gering bedrag naar de kantonrechter te gaan.
  Mismanagement!

  Premie
  3.5
  Zorgkeuze
  3.5
  Dekking
  3.5

 • MMiep Jansen de Vrieze

  tot nu toe redelijk

 • Iina

  Ben al 40 jaar bij vgz dus voor mij geen reden om weg te gaan .
  Zou wel leuk zijn om een leuk atentie of zoiets te krijgen voor zolang bij deze verzekering te zijn.

  Premie
  9.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Mmath

  Blij dat ik kan overstappen. Slecht contactbeheer maar nog slechtereinformatie daarover. Erg blij dat ik terug kan naar ONVZ. Voor iets meer geld wel service en evrgoeding

 • Ffamilie

  VGZ keurt div. regressietherapeuten af ondanks lidmaatschap en certificatie via NVRT. Check dus goed of jouw therapeut wordt vergoed! Dit heeft mij dit jaar zelf 1200 euro gekost omdat ik té snel ben overgestapt…terwijl de vorige verzereraar CZ wel vergoedde. Verder moet je achter bijna elke declaratie aanbellen omdat VGZ ze (ten onrechte) in eerste instantie afkeurt. Let je dus niet goed op, loop je geld mis waar je recht op hebt. Dit is voor mij dermate doorslaggevend dat ik overstap naar een betrouwbaarder, meer service-gerichtere verzekeraar als Delta Lloyd, CZ of OHRA!

  Premie
  5.5
  Service
  1.5
  Zorgkeuze
  3.5
  Dekking
  3.5

 • PPieter

  Al jaren na volle tevredenheid bij de VGZ verzekerd. Eerst via mijn werkgever en nu als prive-rekeninghouder via de collectiviteit van de ING . Ik ben nog aan het shoppen, maar denk dat ik bij de VGZ blijf. 5 a 10% korting op de basis en 20% korting ( was 15%) op de aanvullende. Tel uit je winst. iI heb dit jaar naast de Basis Natura , een aanvullende Best verzekering , maar ga het komend jaar voor de Basis Goede Keuze ( nieuwe mogelijkheid ) met 5% korting en de Aanvullende Beter met 20% korting. Aangezien VGZ met het ziekenhuis in mijn stad een contract heeft kan ik voor de goedkoopste basisverzekering gaan. Daarnaast heb ik dit jaar alweer mijn budgets voor het AV Best niet opgemaakt ( makkelijk op de VGZ website te bekijken) en kan deze budgets dus verlagen en zodoende kom ik op de AV Beter uit. Ik ga dan in 2015 per maand zo’n € 7,50 minder premie betalen!!!!!!! En wel € 105,94 Mijn advies is : loop eens goed je huidige zorgverzekering ( basis en aanvullende) en de vergoedingen voor de AV na. De premie voor de Tandartsverzekering heb ik even buiten beschouwing gelaten, want die heb ik zelf niet nodig. Opmerking voor de heer Prive: Ik snap niet dat u op een nieuwe premie van € 162,00 uitkomt.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AArianne

  Premie behoorlijk omhoog gegaan.
  Klantenservice geeft slecht advies en weinig bereid tot helpen

  • Ccis

   Sinds Trias VGZ is gaan heten is de klantvriendelijkheid gedaald tot het minimale. Je word computermatig aan de telefoon geholpen met staandaard antwoorden op vragen, nadat je in plaats van je naam je klantnummer hebt op moeten geven. Problemen worden niet opgelost, ze worden alleen maar groter. Er komt geen advies voor de problemen met VGZ. Door hoge premie en slechte klantenservice heb ik nu de keus gemaakt om bij VGZ weg te gaan.

   Premie
   1
   Service
   0.5
   Zorgkeuze
   0.5
   Dekking
   0.5

 • PPrivé

  Premie voor 2015 veel te hoog van 114,00 naar 130,42 is zo’n 16,00 euro per maand meer. Voor een AOW inkomen zonder pensioen niet op te brengen want 375,00 komt er ook nog eens bij, dus tel maar uit je winst. Het enige voordeel is dat je een betaalregeling kan treffen, ( is volgens mij meer dan normaal) maar dan kom je al gauw op 162, 00 of per maand en dan zo’n 12 maanden lang. En dan nog wat niet in het pakket zit en zelf moet betalen bv de Apotheek. Voor mij mag dit systeem op de schop want hier door komen er alleen meer armen en dakloze bij. De rijke zullen hier geen last van hebben, de minima kan een doorverwijzing van de arts niet opvolgen en gaat niet naar het ziekenhuis terwijl de verzekeringen miljarden op de plak hebben en winst maken. Dit moest ik toch even kwijt want ben al ziek geworden van de nieuwe premie!
  Trouwens het telefoon tarief vind ik klantonvriendelijk moet een normaal tarief zijn en geen extra ook de telefonisten zijn vaak onkundig en brutaal als er een gewone vraag word gesteld. Dit is mijn ervaring en daar moet u het mee doen 😉

  Premie
  1.5
  Service
  3.5
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  5

 • JJo

  Deze maatschappij is van ouds her best een degelijke maatschappij ! !
  Het is alleen jammer dat de werknemers getraint worden om te liegen tegen
  hun klanten als het over gedane betalingen gaat .
  Het gaat er bij de directie , raad van bestuur , en de raad van toezicht die er nu aan hetbewind zijn alleen over zoveel mogenlijk geld binnen halen, zodat genoemde personen alle een dikke bonus krijgen op het eind van het jaar !

 • HH. Knigge

  Zojuist de VGZ polis binnen gekregen voor 2015, het is maar liefst 16,28 duurder geworden. Als je bedenkt hoe slecht de service van VGZ is dan kan ik iedereen aanraden om andere zorgverzekeraars te vergelijken. Ze maken het nu wel heel erg bont, het wordt tijd zoals de SP gisteren al zei: alles moet terug naar de staat. Weg met de privatisering.

  Premie
  0.5
  Service
  0.5
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  5

 • Mmarc

  De service bij vgz is goed, ze helpen je met alles ook als je je zorgverzekering tijdelijk niet kan betalen. de maandelijkse kosten kunnen denk ik wel omlaag. verder ben ik tevreden over de diensten en services van vgz. ze reageren snel en proberen je altijd te helpen of andere mogelijkheden te bieden

  Premie
  5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • JJohn Benders

  Prima zorgkeuze, zowel basis als aanvullend. Persoonlijk vind ik de site voor je factuuroverzicht niet duidelijk, vorig jaar werkte deze ook beroerd. Laatste twee jaar enorme problemen gehad met rekeningen. Deze kwamen veel te laat met als gevolg dat ik direct een aanmaning met verhoging kreeg. Ik bellen en terwijl de verrekening nog moest plaatsvinden, kreeg ik een 2e aanmaning binnen. Facturen die binnenstromen zijn erg onduidelijk…althans voor mij in ieder geval.
  De laatste rekening die ik deze maand ontving was een ziekenhuisrekening uit oktober 2012…dat is meer dan twee jaar geleden! Onnodig uit te leggen dat ik hier erg onrustig van word…..ik ben heel snel weg!

  Premie
  4
  Service
  3.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  8

  • FFrans

   Dat een rekening van een zkh 2 jaar later komt, ligt aan het zkh. Zij hebben de zgn dbc pas laat afgesloten en vervolgens de rekening naar VGZ gestuurd.

 • RRoy Berkenbosch

  Prijs tja kan natuurlijk altijd goedkoper we blijven tenslotte Nederlanders maar zit er al 12 jaar bij en altijd worden alle problemen goed opgelost ook in het buitenland en dat vind ik fijn bent toch op een vreemde plek en mijn aanvullende tand verzekering is ook top zullen vast goedkopere zijn maar ze hebben mij nog nooit in de steek gelaten en zolang dat blijft blijf ik ook

  Premie
  5.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  7

 • SSam Vervoort

  Eerst misschien handig om mij even voor te stellen. Ik ben Sam Vervoort, net 18 jaar en student. Daarom wil ik graag een beoordeling geven over mijn zorgverzekeraar. Net 18, en nu? Juist een zorgverzekering afsluiten. Met wat hulp van mijn ouders ben ik bij VGZ terecht gekomen. Gekeken naar welke zorg ik wilde en natuurlijk geen al te hoog eigen-risico. Buiten dat wil je als beginnend student natuurlijk niet teveel betalen. Zelf betaal ik, mede door de ontvangen zorgtoeslag nog net geen 50 euro per maand. Voor een student misschien wat veel maar toch ben ik zeer tevreden. Aangezien ik goed verzekerd ben, ik de premie niet té hoog vind en de premie altijd op de correcte datum afgeschreven wordt. De verzekering afsluiten bij VGZ was geen enkel probleem, de site en service is zeer gebruiksvriendelijk. Kortom, als studentje ben ik een tevreden ‘klant’.

  Sam Vervoort

  Premie
  8
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9.5

 • NNiek de Bruijn

  Bij de VGZ krijg ik altijd goede hulp aangeboden. Echt een top service!
  Verder vind ik de premie betaalbaar, dus dat is voor mij goed te doen. Veel schades worden gedekt, dus ik vind het fijn dat ik een aanvullende verzekering heb, maar deze zou wel beter mogen, want ik krijg helaas niet altijd alles vergoed.
  Maar qua service is er niks te klagen, dus als je een verzekering af wilt sluiten zou ik zeker kiezen voor de VGZ!

  Premie
  7.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8.5
  Dekking
  5

 • MMarcel Dekker

  Bij VGZ zorgverzekeraar, (voorheen Trias), ben ik al 16 jaar verzekerd. Sinds dat ik vanaf mijn 14 de jaar ben gaan werken. Ik heb tot op heden nog geen klachten over mijn zorgverzekeraar gehad, in de jaren ben ik een keer opgenomen geweest in een ziekenhuis, waar veel kosten gemaakt moesten worden, maar alles werd gewoon zonder gezeur van de verzekeraar vergoed. En daarvoor mag VGZ van mij wel een Groot “Pluspuntje” krijgen.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • SSaskia Boonman

  De premie vind ik hoog. Ik had nogal wat problemen met de vergoeding van vaccinaties, die wel ik het vergoedingen tabel staan, maar waar ze geen contract mee zouden hebben. Gelukkig is dat opgelost, al duurde dit wel maanden. Verder is alles vrij overzichtelijk op de VGZ site.

  Premie
  2
  Service
  6
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  5

 • TT. van Pouderoyen

  Ben al lange tijd klant bij VGZ, tevreden over de service, de online mogelijkheden, de premie zou wat lager kunnen (maar wie wil dat niet), vrije zorgkeuze is erg prettig en de aanvullende verzekeringen waren altijd goed, tot 2014. Toen werd ik ineens onaangenaam verrast doordat slechts een deel van alternatieve behandelingen werd vergoed (tot een maximum bedrag per jaar) en niet meer 100%. Dat vind ik echt jammer. Graag weer terug naar het oude systeem: 100% vergoeden tot een maximum bedrag per jaar. Dit max. bedrag ook indexeren, omdat de prijs per behandeling ook steeds hoger wordt. Verder was er onlangs een misverstand mbt betaling facturen door verhuizing van ouders. VGZ heeft dit heel snel en heel aardig netjes opgelost met een afbetalingsregeling. Helemaal super! Nogmaals bedankt.

  Premie
  6.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  5.5

 • FFam rood

  We hebben deze verzekering nu een jaar. Hievoor zaten we bij unive. De prijs ging omlaag en dat was fijn. Ook kunnen we bij vgz kiezen voor elke zorg die we maar willen. Het enige wat ons stoort zijn dat niet alle medicijnen vergoed worden. Hier m oet je goed opletten. Soms kan je ook de huisarts aangeven dat he bij vgz zit hij kan dan kijken naar een alternatiefmiddel. Verder gaat ales automatisch en is het best een goede verzekering.

  Premie
  9
  Service
  7
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  8.5

 • Mmarianne

  Ik vind de service top als ik in termijnen wil betalen is dit geen probleem en als je wat hebt gehad wat onder je eigen risico valt dan krijg je vaak in die maand het overzicht en hoef je niet zoals bij sommige zorgverzekeraars te wachten en te wachten en denk je dat je niks hoeft te betalen en krijg je opeens een half jaar later nog een rekening
  ook vind ik dat ze erg klantvriendelijk aan de telefoon zijn en met je mee denken als je er niet uit komt.

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9.5

 • AAnita Viergever

  VGZ is voor mij de ideale verzekeraar. De service is vriendelijk en zorgvuldig terwijl declaraties snel en accuraat worden uitbetaald. De dekking is zeer zuidelijk. Bovendien is VGZ maatschappelijk actief op vele gebieden, onder andere als sponsor van de Nijmeegse Vierdaagse. Gezondheid en preventie staat hoog in het vaandel. Voor goede zorg, zorg je samen met VGZ!

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJoke Helmons

  Een prima verzekering eigenlijk al van oudsher.
  Voor mij als kankerpapient helemaal goed, daar hebben ze oog voor.

  Premie
  6
  Service
  8.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • WW.peursem

  Al jaren zeer tevreden over vgz,snel iemand aan de lijn als je belt voor informatie,snelle uitbetaling bij declaraties.duidelijke site informatie goed te vinden.
  Premie voor aanvullende verzekeringen vind ik wel aan de hoge kant maar daar krijg je dan ook wel een breed pakket voor

  Premie
  6
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7.5

 • DDavid Houwer

  Erg blij met de verzekering en zeker ook de diensten. Declareren gaat erg gemakkelijk via de website en gedeclareerde bedragen staan meestal binnen een week op de rekeningen. Gelukkig zijn wij via deze verzekeraar niet gebonden aan gecontracteerde zorgverleners en kunnen we overal terecht. Wij zitten nu 3 jaar bij deze verzekeraar en ik zit er ook zeker volgend jaar weer bij. Ze hebben dan misschien niet de laagste premie, maar dit maken ze zeker goed met de heldere manier van communicate en randservice die ze bieden.

  Premie
  7
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • Ttara naipal

  Ik vind dat de verzekeraar goed zijn best doet mij te helpen. Ik heb goede ervaringen gehad en nog nooit het gevoel gehad dat ik eigenlijk bedrogen wordt door mijn zorgverzekeraar.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • IIlse prins

  Een prima zorgverzekering zonder problemen. Wanneer ik iets declareer, staat het altijd weer snel op mijn eigen rekening. Ik maak niet veel gebruik van mijn zorgverzekering, omdat ik bijna nooit wat heb. Anticonceptie moet ik wel zelf betalen, dit vind ik opzich wel een minpunt. Wanneer ik geen anticonceptie gebruik, krijg ik last van andere klachten waardoor ik weer andere geneesmiddelen zou moeten gebruiken, die dan vervolgens wel vergoed worden door de zorgverzekering. Ook gebruik ik de anticonceptie als voorbehoedsmiddel, mocht ik toch zwanger raken, word dit ook allemaal wel weer vergoed. Hier zit ik niet op te wachten dus vandaar ook de pil. Een beetje dubbel dus. Maargoed, dan denk ik het is goed voor mijn lichamelijke toestand, dus dan betaal ik het zelf maar zonder te zeuren.

  Premie
  7.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • JJ. Kees

  VGZ is opzich een goede verzekering -zeker qua prijs/kwaliteit verhouding-voor Nederlandse zorg. Echter Belgische medicijnen worden niet vergoed! In de grensstreek kan dat wel eens een probleem opleveren. Er moet dan een machtiging worden aangevraagd en de voorschrijvende arts dient uitgebreid te motiveren waarom dat medicijn geschikt is. Uiteindelijk beslist dan VGZ en die doet dat in haar eigen voordeel.

  Premie
  5
  Service
  6
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  3.5

 • Eels

  redelijk

  Premie
  6
  Service
  7
  Zorgkeuze
  6.5
  Dekking
  6

 • LLinda

  Ik ben een student met een beetje gezondheidspech, meerdere operaties onder gaan en leef al structureel vanaf kinds aan met migraine. Natuurlijk slik ik hiervoor veel medicijnen en moet ik geregeld naar het ziekenhuis. Al deze behandelingen zijn erg duur, gelukkig kan ik via VGZ studeren, leuke dingen doen en gezond blijven. Want als ik dit allemaal zelf zou moeten betalen en uitzoeken dan was het niet mogelijk voor mij om te studeren. Als ik iets niet zeker weet over de dekking bel ik ze even op en ze staan me altijd vriendelijk te woord. Top service!

  Premie
  9.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  6.5
  Dekking
  5.5

 • BBritt

  Dit jaar heb ik helaas veel zorg nodig gehad. Hierdoor ben ik regelmatig in contact geweest met mijn zorgverzekeraar. Iedere keer hadden de medewerkers een duidelijk antwoord, en waren in alle gevallen bereid om te helpen met een oplossing of alleen al te luisteren naar je problemen. De premie is goed, niet te hoog. Ook is de manier van afschrijven van het eigen risico super. Je krijgt ruim van te voren een brief met daarin alle informatie en een datum dat het word afgeschreven. Dus is er ook genoeg tijd voor als er iets niet klopt. Met mijn vgz hou je alles goed in de gate en kan je zelfs zien hoeveel de totale zorg die jij hebt gekost is. Hier word je jezelf dan heel bewust van. Zeker een blijvertje!

  Premie
  9.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AARNO VROMANS

  Heb helemaal geen problemen met vgz.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AARNO VROMANS

  Heb helemaal geen problemen met vgz

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Ddijkslag

  sinds wij bij VGZ onze ziektekostenverzekering hebben zijn we er erg tevreden over, alles is goed verzekerd, en ook sparen we iedere maand nog, een leke bijkomstigheid, vgz is goed voor iedereen!!

  Premie
  5.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • RRomy

  Ik vind zorgwijzer een hele fijne site omdat het je goed inlicht over de zorg die bij jou persoonlijk past. Zo weet je ook snel of je teveel geld betaald voor de zorg die jij nodig hebt of niet! VGZ vind ik een erg fijne zorgverzekeraar, hij is niet de goedkoopste, maar in mijn opzicht wel de beste. Een aanvullende verzekering is wel aan te raden, er komen toch vaak onverwachtse kosten in beeld voor bijvoorbeeld de tandarts, of als je word doorverwezen door je huisarts. De site zelf verder is erg uitgebreid en nauwkeurig, lekker simpel en snel een keuze gemaakt! Top!!

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • BBas Lankreijer

  Sinds enkele jaren ben ik via mijn werkgever collectief verzekerd bij VGZ. Voor de meeat uitgebreide pakketten betaal ik een goeie prima. De zorg die ik tot nu toe nodig heb gehad is altijd prima dekkend geweest.
  Ook bij vragen via bellen heel goed geholpen.
  De site werkt zeer prettig en is overzichtelijk.

  Premie
  8.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • RRoel Geelen

  De verzekeraar heeft erg veel keuze. Ik zit bij IAK-VGZ. toen ik 18 werd, nam ik de polis van mijn ouders automatisch over. Alleen de aanvullende Tandartsverzekering moest nog worden toegevoegd. Dit was echter zo gedaan. De polis dekt veel, voor een niet te hoge prijs! Ik ben hierover erg tevreden!

  Premie
  5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  8.5
  Dekking
  9.5

 • II. Reinders

  Bij VGZ klantenservice sta je niet lang in de wacht en word je goed en vooral ook eerlijk geholpen. Een flinke rekening van een ziekenhuisonderzoek kreeg ik helaas pas 8 maanden na dato, dat valt even tegen, maar ligt waarschijnlijk niet bij VGZ, maar bij het ziekenhuis.. Declaraties kunnen gewoon digitaal ingediend worden en na redelijk snelle behandeling hiervan krijg je op korte termijn een melding per mail dat er een nieuw overzicht van de vergoedingen op mijnvgz.nl staat. Daar is verder duidelijk te zien welke declaraties je hebt ingediend en wat wel en niet vergoed is. Overigens niet altijd even actueel, het duurt soms wel even voordat alles in het overzicht staat. Toch wel handig om te zien hoeveel behandelingen nog vergoed zullen worden. Sinds dit jaar is er een maximale vergoeding per dag voor o.a. alternatieve zorg en dat valt toch wel tegen. Een percentage van bijv. 80% per behandeling of een hoger bedrag dan de EUR 45 zou beter zijn omdat je dan benodigde behandelingen niet te lang uitstelt om financiele redenen. Heb destijds VGZ gekozen voor de combinatie premie en pakket vergoedingen en dat pakt tot nu toe goed uit, zeker ten opzichte van andere verzekeraars. Was eerst via United Consumers bij VGZ verzekerd, maar de korting kreeg je niet direct, dus het volgende jaar rechtstreeks met VGZ contact opgenomen en meteen met de korting bij VGZ zelf contract afgesloten. Sinds dit jaar is ook mijn echtgenoot van Zilveren Kruis overgestapt naar VGZ vanwege de betere voorwaarden in combinatie met de premie. Ik zoek altijd vrij grondig uit wat voor ons de beste verzekeraar is en ik kom al 3 jaar op VGZ uit… Kortom, ook al blijven er altijd verbeterpunten, wij zijn tevreden met VGZ!

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • Jjany Koppenaal

  Het is een prima zorgverzekering en de verhouding tussen premie en service is echt perfect!

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  10

 • Jjany Koppenaal

  Het is een prima optie om je zorgverzekering af te sluiten, aangezien de verhouding tussen premie en zorgkeuze zeer relevant is. Ook is de service goed, aanvullend had het wat beter gekund.

  Kortom, prima!

  Premie
  5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  5

 • RRaïn Tanha

  Ik loop al meerdere jaren mee in de VGZ wagen,moet zeggen dat ik géén directe problemen heb ondervonden,totdat ik laatst plots een tandartsrekening in mijn brievenbus vond,welke ik moest betalen,??contact gezocht,en uiteindelijk na een minder prettig contact,te horen gekregen dat ik maar een klachtenbrief moest schrijven,hetgeen ik me echter bespaard heb,aangezien ik daar verder geen behoefte aan heb,excuses,kunnen dit niet nagaan,had nog navraag gedaan voor de opname van het gesprek e.d.
  Nu aan het zoeken naar een andere verzekering,allemaal met kleine puntjes hier en daar,overigens kwam het goed uit dat ik geen tandarts verzekering had afgesloten gekregen,nee de polis had ik dus niet helemaal goed bekeken,had Best gekozen,als aanvulling,goed beter best,wat wil je nog meer??en tanden zijn goed,maar een volledig risico nemen is spelen met vuur,een glijpartij met de fiets zoals mijn vriendin 2 jaar geleden en je zit in de hoek waar de klappen vallen,of tegen die geparkeerde container,of onder een vliegtuig terecht komen,of aangereden op de zebra door een onverzekerde automobilist(ik hoorde U denken de autoverzekering betaald),enfin,FBTO aan en uit half jaar wachten,budget ,selectief aanvullend best,top fit en noem maar op,bewust leven doe ik al jaren ondanks mijn slechtere hart en longen en aanvullende Fybroennoggetmieallergie,bewust,altijd hoog niveau sport en dan plots,in een rolstoeltje tussen de bejaarden,dwarslezie,da’s zoiets als nooit meer verder gewoon kunnen leven,terug knokken en weer voor vol aangezien worden in deze maatschappij,die steeds grimmiger wordt,betaal geheel onbewust met een vals tientje,krijg een meningsverschil,slaat die kaasboer me een tand uit mijn muil en een oog-kast aan diggelen,gelukkig was ik best verzekerd,maar ohoh géén tandartsverzekering aanvullend…..tja toch nog maar eens goed nadenken wat het komende jaar gaat worden….groetjes .

  Premie
  5
  Service
  5
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  5

 • CCaroline

  Ik zit sinds twee jaar bij VGZ met een aanvullende verzekering voor de tandarts. De premie is niet bijzonder, gewoon een gemiddelde prijs. Maar VGZ is wel heel duidelijk qua correspondentie. Ik heb er nooit gedoe mee gehad. Ook word je heel duidelijk en gericht geholpen bij vragen. Hiernaast is de VGZ bij veel instellingen aangesloten zodat je zorg op maat kan krijgen.

  Premie
  5.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • CChristel

  Tevreden over VGZ. Goed kunnen kiezen voor een aanvullend pakket wat bij mij past + losse tandartsverzekering. Premie kan altijd lager natuurlijk, maar ik betaal minder dan vorig jaar voor vrijwel hetzelfde pakket. Ook via de klantenservice goed en netjes geholpen bij een vraag. Tot nu toe geen reden kunnen vinden om volgend jaar voor een andere zorgverzekering te kiezen, dus ga zo door VGZ!

  Premie
  6.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • PPieter Hoen

  Het eerste waar mensen naar kijken is de prijs en wat voor zorg er allemaal bijzit we zijn toch Nederlanders die willen veel voor minder en als je dat allemaal naast elkaar neerzet kom je VGZ
  We zijn een jong gezin met twee kinderen dan ga je uitzoeken wat voor zorgverzekeraar het beste bij je past na flink wat uurtjes op internet gesurft kwamen we VGZ met een goede aanbieding en dan blijkt dat de service en de rekening overzichtelijk is zeer goed is.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

 • MM. van Esveld

  Meedenkende zorgverzekering. Online is handig. Via mijnVGZ kan je declaraties indienen die meestal dezelfde week zijn uitbetaald. Al jaren een tevreden klant.

  Premie
  7.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • Mmanon

  Als ik problemen heb en niet weet hoe ik dit op moet lossen bel IJ het VGZ op. Zij kunnen mij DAB goed helpen met mijn vraag! Dit vind ik daarom ook een super service.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  8.5

 • GGustaaf van den Bovenkamp

  Bij de keuze van een zorgverzekeraar is het zeker niet alleen de premie die bepalend moet zijn. De door VGZ verstrekte informatie is (zelfs voor mij) duidelijk. Geen “konijnen uit hoge hoeden” maar reeel en volgens afspraak.

  Premie
  5
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  5.5

 • Ssamantha van dijk

  al jaren verzekerd bij deze zorgverzekeraar voorheen trias makkelijk declareren zelf niets vooruitbetalen ruime dekking directe acceptatie kiezen voor 10% korting of een mooi cadeau vorig jaar gekozen voor de samsung tablet en dit jaar krijgen we in maart de x box leuk voor de kinderen prima verzekeraar nooit problemen mee gehad

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9.5

 • Mmerijn

  hallo,
  ik heb nog nooit een samsung bestuurd dus ik wil graag deze telefoon winnen met hoop dat het lukt ik hoop dat julie dit bericht lezen zodat ik een s4 kan winnen.
  over vgz vind ik heel behulp zaam en een goede verzekeraar.
  ik wil mijn complumenten geven over het bedrijf.

  gr merijn

  Premie
  8.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7