Direct naar

Over Zilveren Kruis

Zilveren Kruis vormt een onderdeel van Achmea en is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en biedt keuze uit verschillende basisverzekeringen.  Zo is er een restitutiepolis waarbij je volledig vrije zorgkeuze hebt en 100 procent vergoeding ontvangt voor niet-gecontracteerde zorgverleners op basis van het marktconforme of wettelijke tarief.

Aan de andere kant van het polisaanbod ligt de budgetpolis van Zilveren Kruis. Bij deze polis regel je meer zelf en kies je voor planbare ziekenhuiszorg uit een select aantal ziekenhuizen en specialisten. Dat betekent dat je goed moet opletten waar je jezelf laat behandelen.

Bij Zilveren Kruis kun je naar wens veel zaken heel eenvoudig via het internet regelen. Zilveren Kruis biedt verder een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen met beperkte tot zeer ruime vergoedingen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022€ 143,95€ 131,45€ 123,45-
2021€ 139,95€ 128,45€ 120,95-
2020€ 134,95€ 125,45€ 115,95-
2019€ 133,75€ 126,95€ 114,95-
2018€ 123,75€ 119,45€ 105,95-
2017€ 121,75€ 117,45€ 104,95-
2016€ 113,25€ 109,45€ 96,95-
2015€ 106,25€ 102,45€ 89,95-
2014€ 109,95€ 99,95€ 87,50-
2013€ 118,25€ 108,25€ 104,25-
2012€ 118,25€ 108,25€ --
2011€ 109,75€ 106,50€ --

Wat vind je van Zilveren Kruis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.885 reviews over Zilveren Kruis

 • Ssuzan

  Was altijd erg te spreken.
  nog steeds over snelle vergoedingen etc op je rekening alleen vind ik belachelijk dat de 100% van tandarts naar 75% is gegaan je betaald maandelijks al zoveel.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  6
  Dekking
  4
 • JJoshua

  Mensen jullie zijn gewaarschuwd voor deze oplichters.hellemaal niks word vergoed.anders moet je een dure verzekering kiezen,maar niet een ieder kan dat.dit is voor de rijken.ik betaal me hellemaal scheel door hun en ik moet ook betalen om ze te spreken en niks wat je modig zal hebben valt onder wat ze vergoeden.u bent gewaarschuwd!!!

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • CChris

  1 Ster is nog teveel. Malafide organisatie waarbij je door deze organisatie en zonder wettelijke grond en met terugwerkende kracht 2 maanden eerder uit de verzekering wordt gezet daarna weer wordt aangemeld als verzekerde en direct een toren hoge rekening
  toegestuurd word van meer dan 600,-!!! en direct een betalingsherinnering erachter aan krijgt met dreigementen van een deurwaarder
  en gerechtelijke kosten indien de premie niet direct betaald wordt. Ik ben werkzaam in Nederland en woon in het buitenland . Ik heb volgens Europees recht op zorg uit Nederland. Zilveren Kruis doet wat hij wil. En lachen je vierkant uit aan de telefoon. Mensen kijk uit met deze organisatie en met alle andere verzekeringen die onder Achmea vallen!!!!!! ZEER ONBETROUWBAAR!!!

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
 • CC Wiessing

  hele lange wachttijd. En vervolgens na 2 min. in gesprek te zijn geweest wordt de verbinding verbroken… onacceptabel!!!!

  Premie
  5

  Zorgkeuze

  Service
  1
 • TTarun Kapoor

  Not so good – Unfriendly for expats. Clients are ill informed about reimbursements process. Claims are rejected on grounds of process and paperwork. Avoid Zilveren Kruis!

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  2

  Service
  3
 • MMichael

  Waardeloze zorgverzekering, waar je alleen wat aan hebt als je de dure verzekeringen kiest. Bij een standaard basisverzekering wordt maar 75% van het ziekenhuisbezoek gedekt. Zo is het makkelijk geld verdienen.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
 • MMark jansen

  Onbeschoft, associaal, en doet er alles aan, hun verplichting te omzeilen, wetende dat Jan modaal toch niet gaat procederen.
  Dus ben gewaarschuwd.

 • RRuben

  Slechte service. Na telefonisch contact ervan verzekerd dat de wijzigingen correct waren doorgevoerd maar deze waren niet gewijzigd zoals afgesproken.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • HHeleen Abrahamse

  Ben al járen bij ZK, een jaar of 15 denk ik. Alles verloopt prima, doe alles online. 1x een akkefietje gehad, lang geleden, maar prima opgelost.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  6
 • JJoop

  Verschrikkelijke zorgverzrkeraar. Vooral ouderen hebben hulpmiddelen nodig en zij worden doorverwezen naar postorderbedrijven terwijl de apotheker om de hoek maatwerk levert. Daarnaast wil je niet steeds moeten switchen van pillendoosje omdat ZK de prijs van pillen uitperst. ZK bepaalt zo wat je MAG slikken terwijl de arts bepaalt wat je MOET slikken

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • LLea Cramer

  Alles verloopt goed

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  4
 • LLea Cramer

  Ik ben erg tevreden *. Alles wordt keurig verzorgd

 • TT.Stienstra

  mijn brilvergoeding gebruikt en vlak daarna een infarct waardoor ik andere glazen moest.Dat kon toen niet meer vergoed worden en na een goed en sympathiek gesprek kreeg ik een brievenbusboeket van zilveren kruis.Dat doet een mens toch weer goed.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  5
 • Mmarga

  Snel telefonisch contact. Goed digitaal beschikbaar. Prettig in omgang. Goede dekking. Kortom een prima ziektekostenverzekering zonder tierlantijntjes en verdere opsmuk

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJanssen

  Fijne app met duidelijk overzicht.
  Eventuele betalingen zoals eigen risico kun je inzien en meteen betalen of wachten tot t automatisch wordt afgeschreven op de datum die is aangeven. Ook heb je een ruime keuze voor aanvullende verzekering zoals fysio, zilveren kruis is een van de weinige waarbij je hoog aantal kan kiezen. Doordat het allemaal zo duidelijk is heb ik nog geen telefonisch contact gehad.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  10
 • YYvonne Hoogeveen

  Is een goede zorgverzekering

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  6
 • JJoyce cloot

  Een hele fijne zorgverzekeraar, iedereen bij mijn schoonouders thuis plus mijn partner en ik zitten zelf bij zilveren kruis. Raden dit ook bij iedereen aan om voor hun te kiezen, hebben een hele fijne pagina is heel fijn en duidelijk aangegeven, kan ook op elk moment veranderen als iets extra nodig is in de verzekering. Ik ben zeer tevreden over mijn keuze van deze zorg verzekeraar en zal ook zeker niet meer overstappen naar een andere

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • WWim Bogert

  zeer goede service en hulp

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  6
 • NNatasja

  Ik vind mijn huidige zorgverzekering top! Ik denk niet dat ik snel zal overstappen, met alleen een lage premie kom je er niet. De voorwaarden en service van helpdesk en online declaraties moeten ook goed zijn.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • FFred

  Inmiddels 3 jaar bij Zilveren Kruis gezeten waarbij al mijn zorginstellingen (meest dichtbij mijn huis) ‘niet binnen de gecontracteerde zorg’ vielen, daarom slechts 75% vergoed of soms zelfs helemaal niet. Moeilijk om contact te krijgen want er is een chatbot die niet goed werkt en voor mij is de website ook een doolhof. En dat terwijl ik een 21 jarige student ben, ik vraag me af hoe ouderen hiermee om gaan. Voor mij is het inmiddels duidelijk, ik moet een nieuwe zorgverzekeraar zoeken.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  2

  Service
  3
  Dekking
  1
 • VVincent

  Dit jaar een wortelkanaalbehandeling gehad waarvan ik dacht dat er 75% vergoed zou worden bij het ZieZo tandpakket aanvullend. Echter zit hier dus een maximaal vergoedingslimiet op van €250,- waarbij een wortelkanaalbehandeling al snel minimaal €400,- kost. Dus de gehele informatie op de site tot 75% vergoed is redelijk misleidend i.v.m. dat een wortelkanaalbehandeling niet eens tot dat percentage kan worden vergoed door het limiet op het bedrag. Vervolgens zijn alle extra kosten die je maakt aan tandheelkunde ook niet op mindering op je eigen risico. Pas de informatie a.u.b. aan op jullie site en maak het duidelijker en zorg ook niet dat er contradicties staan zoals 75% vergoeding van behandelingen die überhaupt al niet eens tot zo hoog vergoed kunnen worden door de kosten welke ver boven het bedragslimiet gaan. Bij contact met de klantenservice kreeg ik te horen dat het vermeld staat en ik beter had moeten lezen naar de voorwaarden.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  2

  Service
  1
  Dekking
  1
 • NNatasja

  Scherpe premie. De service is uitstekend. Alles is op de website te vinden, facturen, uitbetalingen, enz. Vrije zorgkeuze. Aanvullende verzekering was voor ons niet interessant dus daar kan ik niets over zeggen. Wij zijn tevreden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCindy Serra

  Zorgen ervoor dat hun klanten een goede zorg krijgen als ze deze nodig hebben.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • GGerrie

  al jaren bij Zilverenkruis nooit geen problemen met terug betalen van rekeningen altijd bereid je te helpen en met je samen dingen uit te zoeken

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • TTineke

  Echt helpen doen ze

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AA. Lens

  Dure premie.Wisselend merk vaste medicijnen. Informatie en website oké.Zorgkeuze voor ouderen niet optimaal.
  Geen verandering van verzekeraar, andere verzekeraars zijn over het algemeen niet beter.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  6
  Dekking
  6
 • YYw Hoogeveen

  Een goeie zorgverzekering als er iets niet klopt dan 1 telefoontje plegen en je wordt zo goed geholpen

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • JJ.P. van der Molen

  Basis select heeft beperkte keuze aan zorgverleners, maar daardoor een lage premie.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  4

  Service
  6
 • AAJA Keus

  Heb helaas meerderen keren gebruik moeten maken van ,
  Zilveren Kruis . Maar ik ben perfect geholpen.
  Groetjes John Keus.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAafke Bakker

  Ik heb tot nu toe nog nooit onenigheid gehad met Zilveren Kruis over declaraties of andere zaken.Ik word altijd goed op de hoogte gehouden over de gang van zaken.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • UUittenbogaard

  Ik heb nog nooit taxi geregeld Gekregen voor zorgverzekeringen terwijl ik rolstoel gebonden ben we moesten vroeger zelf maar naar ziekenhuis zien te komen met vele stres die daar aan vast zit omdat reizen met trein helemaal niet makkelijk is in rolstoel of ze kwamen te laat of vergaten ons er uit te halen en zit je zo maar in andere stad en weer helemaal terug dit is echt uitkomst voor ons en gewoon omdat ziekenhuis bezoek al niet leuk is minder stres daar heen ik ben 16 jaar en veel onderweg naar ziekenhuizen

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAnches Alexandra j

  Goedemorgen ben net 1 jaar lid van zilveren Kruis maar mijn ervaring met hun vindt ik heel goed prettig makkelijk te bereiken en als er problemen zijn ze je even de tijd nemen om uit te leggen hoe wij het kunnen aanpakken vind het prettig zo.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  6

  Service
  4
  Dekking
  4
 • FFreddy Vermeulen

  Is misschien niet de goedkoopste maar voor mij de betrouwbaarste dat is toch ook wat waard. Nog nooit iets gehad wat niet vergoed werd conform mijn afgesloten verzekering. Als denk van die zal wel een paar jaar zilveren kruis zitten kan ik u vertellen dat ik 43 jaar zelf premie betaal daar voor betaalde mijn ouders dus je kunt zeggen dat ik 61 jaar uitstekend verzekerd ben geweest en ik hoop er nog een paar jaar aan vast te knopen. Natuurlijk zal er bij iemand misschien wat mis gegaan zijn maar dan komen de service medewerkers om het vriendelijk op te lossen. Ben je wat handiger met het internet dan kan je zelf ook van alles regelen. Voor mij een top verzekering ik ken eigenlijk geen ander. Groetjes Freddy.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSjouke van der Schaaf

  Innovatie verzekering – Kiene kiezer kiezen

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • BB.Schoots/Epe

  Gewoon een goede degelijke verzekering, altijd alles goed geregeld. Dat de premies van alle zorgverzekeringen voor de gewone man eigenlijk te hoog zijn lijkt me duidelijk! Maar: ,, Laat mij maar premie voor een ander betalen, hopen dat ik t zelf nog lang niet nodig heb!!”

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • PPaul

  Huisarts moet  ALS patiënt laten inslapen omdat het Zorgkantoor Zilveren Kruis het budget voor de zorg niet verlengd.

  Dat is wat Zilveren Kruis voor onze broer kan betekenen. 

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • BBeugels

  alleen basisverzekerin en ben alleen bij zorginstellingen in om geving geweest

  alles vergoed

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7

  Service
  10
 • Rr.snikkers

  Zilveren kruis blijft 1 van de beste zorgverzekeraars ,en is altijd serieus en erg meegaand met de klant.Alleen 1 min puntje ,academische ziekenhuizen wordt niet alles meer vergoed,dus pas daar mee op!
  Premie is een normaal bedrag,en is altijd bereid om te betalen in termijnen of betalingsregeling.Met deze verzekering ben je nog altijd goedkoper,in vergelijking met een zorgverzekeraar die er speciaal blijkt te zijn voor mensen met een laag inkomen.Dus zeer goede service,vriendelijke mensen
  Maar zilveren kruis steekt hier met kop en schouders bovenuit en ben je voordeliger en heb zekerheid op een normaal bedrag van de maandelijkse premie.
  Aanvullende verzekering is zeker prima met de prijs kwaliteitsverhouding,en is alles prima,en duidelijk weergegeven wordt in mijn zilveren kruis.
  Kortom een top verzekeraars die goed in de markt staat en niet zomaar zal verdwijnen,echte aanrader voor serieuze keuze!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJ.Schaap

  Je wordt altijd goed geholpen.Er wordt goed uitgelegd als je wat te vragen hebt.De premie is goed,niet te duur en de aanvullende verzekeringen heb je genoeg keus.Wij zijn al jaren bij Zilveren Kruis en het bevalt ons harstikke goed.Nooit geen problemen.Voor alles wordt een oplossing gezocht.Een dikke pluim voor Zilveren Kruis. Overstappen,Neehoor.Wij weten wat we nu hebben en dat willen we zo houden.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRaymond Hofste

  Goed duidelijk en snel, dat is mijn ervaring

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • AA.J. Mooij

  Vergoeden te weinig

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  3
  Dekking
  3
 • DDhr. J.A.M.A. Hack

  Zeer goede zorgverzekeraar en zorgt voor een vlotte verwerking van de ziektekosten. Ben al vele jaren bij Zilveren Kruis tot mijn volste tevredenheid.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJoop Kusse

  goede ervaring mee en al jarenlang vanaf de zorgverzekering bestaat lid

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  9
 • PPiet

  Prima verzekering, de klantenservicemedewerkster nam na vragen persoonlijk contact op en vroeg hoe het de zielenhuisopname was verlopen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJan Smit (echt waar niet uit Volendam)

  alles wordt goed geregeld nooit geen problemen en dit jaar geen verhoging

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • HHetty Breugom

  geen problemen, premie wordt betaald door mij en de kosten vppr arts-bezoeken en medicijnen worden door hun betaald

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
  Dekking
  5
 • Hhuub

  lage premie
  al mijn zorgkosten betaald

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  6
 • WW.Boer

  Goede verzekeraar met een uitgebreid pakket en concurrerende premie

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBeppie

  Zilveren kruis staat voor wat ze beloven. Onze jongste zoon heeft diabetes en alle zorg voor hem is goed geregeld.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MMarcel van Kronenburg

  Deze zorgverzekering is niet de goedkoopste maar is wel goed.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8

Kan het goedkoper?