Goedkope zorgverzekering zonder eigen risico: het bestaat!

Goedkope zorgverzekering zonder eigen risico: het bestaat!

Artikel door: Bart Koenraadt - 50 reacties

Goedkope zorgverzekering zonder eigen risico: het bestaat!

zorgpremie berekenenEen premie van rond de 70 euro per maand is dit jaar alleen haalbaar als je het maximale eigen risico neemt van 860 euro. Maar dan loop je dus het risico om dit bedrag volledig zelf moeten te betalen wanneer er iets met je gebeurt. Er is een handigheidje die zorgverzekeraars aanbieden die en een lage premie van rond de 70 euro biedt en geen eigen risico heeft. Echter komt hiervoor bijna niemand in aanmerking.

Vooral buitenlanders die tijdelijk in Nederland werken kunnen hiervan profiteren. Zo kunnen zij via hun werkgever in Nederland voor ongeveer 69 euro per maand een volwaardige basisverzekering afsluiten met bovendien een heel mooi extraatje.

In een aanvullende verzekering kan het eigen risico namelijk vervolgens volledig en gratis worden afgekocht. Dankzij de wettelijk toegestane collectiviteitskorting kan de premie zo laag worden gebracht, waarbij geen eigen risico van toepassing is. Deze aantrekkelijke polissen worden maar door enkele verzekeraars aangeboden, waarvan Zilveren Kruis en CZ de meest bekende zijn. Zij bieden de gratis afkoop van het eigen risico aan, omdat uit de praktijk blijkt dat buitenlandse werknemers amper gebruik maken van zorg in Nederland.

Deze constructie is wellicht discutabel maar wel legaal. Aangezien de afkoop van het eigen risico via de aanvullende verzekering loopt en hierdoor dus geen onderdeel is van de basisverzekering. Alleen worden in principe gezonde mensen hierbij voorgetrokken, waardoor de solidariteit van ons zorgstelsel in het gedrang komt.

Het NZa houdt het aantal zorgpolissen nauwlettend in de gaten die gebruik maken van deze constructie. Zo bleek uit recent onderzoek dat in 2013 zo’n 41.000 mensen gebruik maken van een dergelijke goedkope zorgverzekering zonder eigen risico.

Bron: Rijksoverheid

50 reacties

 • AAk.yal

  Wat kost zorg par maand zonder egie

 • JJenny van der klift

  Ik zou heel erg graag bij de zorgverzekering komen zonder eigen risico daar ik een anw uitkering heb en het niet meer kan betalen daarvoor spaar ik het eten uit mijn mond loop bij de Light house voor voedsel en moet nog zelf betalen voor medicijnen!hoop op bericht

 • JJenny van der Klift zwang

  Ik zou ook heel graag in aanmerking komen voor zo’n verzekering

 • KKor

  Nou ik betaal ook niet veel terwijl ik wel veel zorg gebruik.Ik betaal 142 per maand dus niet veel vind ik en geen eigen risico

 • Ggeert

  goedendag
  ik begrijp het verhaal niet zo goed maar kan iemand mij vertellen of je ook een zorgverzekering af kan sluiten zonder eigen ricico te betalen en wat kost zo,n maand premie ervan
  graag hoor ik van iemand die hiervan op de hoogte is
  alvast hartelijk bedankt
  mvg geert

 • Aavani

  Nog zon dwaze regel, en wij maar betalen: wie bedenkt dit soort idioterie?

 • EE.J.Remmerswaal

  Heb een bijstands uitkering ben aan het uitzoeken of ik mijn eigen risico kan meeverzekeren en of ik daar wijzer van wordt. mijn huidige zorgverzekeraar kost mij 111 euro zal een verzekering met afkoop van eigen risico veel duurder zijn ???

 • MM Egigba

  Ik ben op zoek naar goedkoop verzekering jaar 2016 zonder betalen eigen risico.

 • Ccootje

  Opstaan in Nederland helpt niet, het niet meer betalen van je premie helpt niet ,ik ben chronisch ziek en betaal elk jaar meteen mn eigen risico in januari een vergoeding voor chronisch zieken bestaat al niet meer , uit principe ben ik gaan protesteren en GEEN zorg meer betaald brieven geschreven naar den Haag omdat ik het asociaal vindt dat mensen die wel ziek zijn zonder dat ze er wat aan kunnen doen in financiële problemen komen,maar niks het enige wat er gebeurt is loonbeslag omdat je moet betalen .

  • YYvonne

   Het is werkelijk schandalig Cootje,ik ben ook chronisch ziek en zit ook nog eens in de bijstand. Een ontstoken kies mag je meteen afrekenen omdat een aanvullende verzekering niet te betalen is…. geld om de ontstoken kies te laten behandelen heb ik ook niet. En de zorgverzekeraars maar miljoenen winst maken. Nederland beste zorgland in Europa? Ja, voor de rijken onder ons. Nog een paar jaar en je kunt aan de gebitten van mensen zien wie arm en wie rijk is.

 • Eedwin

  nu effe mijn situatie,
  ik woon in duitsland en werk deeltijd in nederland.
  ik heb in duitsland AOK ziekenfonds en moet daarnaast een ziekenfonds in nederland hebben omdat ik daar werk.
  dus ik vraag aan de nlziekenfonds wat heeft de AOK bij jullie afgelopen jaar gedeclareerd???(ik ben nl in duitsland een paar keer naar de dokter geweest en een specialist).niks antwoord de ziekenfonds,dus ik vraag waarom moet ik dan 1200,00 in het jaar betalen aan NLlziekenfonds???
  is dit een sponsering ofzo!!!
  De AOK heeft ook een buitenlanddekking dus ik ben gewoon dubbel verzekert,alleen voor de NL verz is de premie pure winst….
  dus ik prbeer de ziekenfonds op te zeggen maar kan niet de regering heeft bepaald dat ik ook een NLverzekering moet hebben omdat ik hier werk!!!!
  Balkeendenaaiersregering. ben diep teleurgesteld…

 • Rrevolutionair

  bij volgende verkiezing massaal blanco stemmen, niet lopen klagen maar op deze manier laten weten dat we de Nederlandse overheid niet meer erkennen.

 • WWim Peek

  kan ik bij de fbto ook mijn eigen risico tot o reduceren door per maand een hogere premie te betalen? zoja, wat zijn de kosten?

 • GGriffin

  Welkom in Nederland, waar je alleen rozen krijgt van de overheid als ze willen dat jij voor ze stemt.

  Welkom in Nederland, 3e plaats als rijkste land van de wereld, 1e plaats als afperser voor het kaal plukken van de burgers.

  Hoe harder je werkt in dit land hoe harder je wordt ge****.

  Vroeger hadden we vaker een smile en waren we vriendelijker tegenover onze medemensen. Tegenwoordig ben je alleen goed voor iemand als ze voordeel aan je hebben.

  We vinden het oké als de overheid ons pakt, maar als wij hun pakken worden wij in cellen gegooid en krijgen we psychisch hulp.

  We leven in een moderne slavernij, het is nooit te laat om samen op te staan.

 • FFrank

  Wat een woede om niks.

  Ja, die verzekering bestaat. Maximaal voor 6 maanden.
  Dat als iemand dus tijdelijk in Nederland is voor een opdracht, dan toch verzekerd is.

  De meeste Nederlanders betalen uiteindelijk veel minder, omdat ze een zorgtoeslag krijgen van € 72,-

  We kunnen er ook voor kiezen om de verzekeraars die mensen geen verzekering aan te bieden. Alleen zijn die mensen bijna nooit ziek in die 6 maanden dat ze hier een baan krijgen. Anders kregen ze die baan ook niet.

  En dan loopt Nederland dus 34 miljoen per jaar mis.
  34 MILJOEN! (41.000 x €69,- x 12 maanden)

  Oftewel, er wordt veel meer op deze mensen verdiend dan dat ze kosten.
  Want dat is hoe verzekeraars werken.

  • FFons

   Frank, het klopt niet wat je zegt. Oost-Europeanen mogen hier het hele jaar werken en hebben ook recht op de Zorgtoeslag. In feite is de mogelijkheid tot afkopen eigen risico alleen voor deze groep mensen, discriminatie van het zuiverste water en zou er eigenlijk een proefproces tegen de wetgever moeten plaatsvinden om afkoop voor iedereen mogelijk te maken of voor iedereen te verbieden.

 • CChabula

  Vreemd is het toch, Binnen Europa is vrije handel , maar toch mag je je niet verzekeren bij een buitenlandse aanbieder .
  Spaanse olijfolie Italiaanse schoenen Griekse feta geen enkel probleem , maar diensten zoals verzekeringen en hypotheken zijn enkel via kromme constructie op de Vrije Nederlandse markt verkrijgbaar

 • DDiana

  Zijn ze daar in Den Haag allemaal van de pot gerukt. Laten we dat zomaar toe dat onze verzorgingsstaat door uitlanders worden geconsumeerd zodat er voor ons en onze ouderen niet meer overblijft dat grof te betalen.
  Ze moeten zich doodschamen. Laat die mensen zich goed verzekeren in eigen land of land van herkomst. Wordt hier zo niet goed van…………………..

  • Mmarion

   Beste Diana,

   Ga je ook iets doen aan je reactie goedkope zorg verzekering voor buitenlanders omdat ze hier tijdelijk zijn.
   Nou jij en ik weten dat deze buitenlanders echt niet meer terug gaan.
   Ik heb Edith Schippers van de VVD hierover vragen gesteld,mochten deze berichten kloppen dan roep ik iedere Nederlander op zijn zorgverzekering niet meer te betalen,maar dit geld apart te zetten op een spaarrekening,vind jij dit ook een goed idee steun me dan op Facebook marion de leeuw

 • Lliesbeth

  zijn ze toch helemaal gek geworden!!! Wij met de ww moeten een flinke zorgpremie betalen . En ze schrijven maar af. Ik heb veel medicijnen. En wij moeten het volledige eigen risico betalen. Elke keer moeten we weer zien dat we rond kunnen komen. Wat een asociale oneerlijke boel in Nederland. Dankjwel Rutte!!! Ze moeten zich de ogen uit hun hoofd schamen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • JJacob van Achteren

   Misschien moet u gaan werken in plaats van de gehele staatskas leeg te vreten met uw WW-uitkering, de werkende mensen betalen dit. Daarnaast ontvangt u in de WW dusdanig veel zorgtoeslag dat u per saldo, bij een maximale premie, +/- 40 euro per maand aan uw verzekering betaald. Deze mensen maken maximaal 6 maanden per jaar gebruik van de aangeboden zorgverzekering en gaan daarnaast bijna nooit naar een ziekenhuis cq. tandarts. Wees blij met uw positie en het feit dat de werkende mens uw gezin onderhoudt. U kunt natuurlijk ook zelf aardbeien gaan plukken en/of asperges gaan steken, slaat u twee vliegen in één klap: geen ”graaiers” (lees arbeiders die rotwerk doen) meer en u heeft een baan. Denk na voor u uw grote mond opentrekt Liesbeth.

  • Ggert

   hopelijk komt u niet in de ww en hoelang bent u al werkzaam?????? trouwens met zulke uitspraken doe je veel mensen tekort natuurlijk zijn er profiteurs [misschien uzelf]

  • Hhenk

   volledig mee eens gert ik werk al 44 jaar maar met mensen als jacob ben ik het volstrekt niet eens

 • HHarm

  They took ur Jobbbbbbbb!

 • CChristina

  Ik ben verhuist naar België en dacht me daar te laten verzekeren toe ik ingeschreven stond, dat ging niet zomaar, mijn man werkt in Nederland en moet daar verzekert zijn, en ik werk niet dus kon me niet in Nederland verzekeren omdat ik in belgie woon en kon me in belgie niet verzekeren omdat ik op de verzekering bij mijn man moet en die moet in Nederland verzekerd zijn, dus het is overal moeilijk, maar in België kost het alleen heel weinig, en nu maar weer in Nederland wonen om verzekerd te zijn, hoe krom is Nederland.

 • MMarianne

  Hoe zo DISCRIMINATIE!!! EN MENSEN DIE TIJDELIJK IN HET BUITENLAND WERKEN MOETEN ZICH VERPLICHT IN INDERLAND VERZEKEREN 🙁 WIE WORD HIER GEDISCRIMINEER!!

  • MMarianne

   NEDERLAND MOET ER STAAN SORRY

  • AArnold

   CAPSLOCKKKKKKKK???

 • BBetty

  Schandalig dat dit alleen aan de gastarbeiders aangeboden wordt. Als wij daar gaan werken krijgen we dit ook niet dit is pure discriminatie en heeft wilders toch een punt. Schaam je dood jullie allemaal zorgverzekeraars.

  • EEsther

   Hallo Betty ,

   Gewoon voor de duidelijkheid het zijn geen allochtonen het zijn mensen die hier voor 3 jaar of korter komen werken en het zijn mensen vooral die bij Shell of voor andere bedrijven werken en uitgezonden worden overal en nergens . Als je zoveel probleemen hebt met je zorgtoeslag of dergelijke ga bij achmea klagen die hebben ruim 125 miljoen euro winst behaald en laat je stem horen maar niet achter een computer of laptop. Nederlanders die in het buitenland werken betalen ook niet de volle pond en als je toch niet hoge premie wil betalen voor je zorg toeslag solliciteer danbij Shell en by the way ze betalen ook particuliere school als je kinderen hebt…….

  • Ffyou

   de shell pff ja zon triljoenen bedrijf die heel moeder aarde kapot maakt met hun boren en stink olie, jij domme olieboll. je ontkomt er niet aan gewoon betalen zoals elke nederlander behalve als je hoofdoek heb of moslim bent dan krijg je namelijk fixe kortingen bij de zorgverzekeraar je mag zelfs in je woning blijven wonen met 8000 euro schuld en dat elke maand weer oploopt terwijl nederlandse gezinnen op straat worden gezet voor 2 maanden huur achterstand laat staan 12 maanden of 24maanden…. gewoon betalen niet mekkeren dan moet je maar bij vvd zijn en ga anders gewoon drugs verkopen doen ze toch ook allemaal, heb je een lekkere inkomen plus je kan je verzekering betalen plus je kan dikke autos rijden wat hun ook doen plus je uitkering behouden wat hun ook hebben, dus pure win win ik zeg doen alllua akbarrra

 • EEsther

  ik vraag me af wat rutte en zijn holmaatjes betalen aan premie en eigen risico,zal vast heel wat minder zijn als wij betalen en bij hun word ook alles vergoed uitaard,daar wij dus eigenlijk premie betalen voor de “tijdelijke” allechtonen betalen wij ook voor rutte en co, te triest voor woorden eigenelijk

 • BBrian

  Feit is dat we veel te veel zijn gaan betalen voor die zorgverzekering. Hij wordt maar duurder, het eigen risico hoger en niks wordt meer vergoed. Ik vraag me af waar we nog voor betalen??

  • Mmarion

   Het probleem is dat iedereen er schande over spreekt maar niemand doet hier iets aan,alle Nederlanders betalen als makke lammetjes iedere maand netjes hun zorgpremie en maar klagen.
   Ik ben al zeker 15 jaar niet bij een huisarts geweest,gebruik geen medicijnen of kom nooit in een ziekenhuis (ja laat ik het afkloppen) maar betaal wel iedere maand zorgpremie voor mezelf en mijn man, ik heb mijn aanvullende en tandartsverzekering al opgezegd,dit kan ik van mijn AOW niet meer betalen.
   En buitenlanders die hier zogenaamd tijdelijk zijn,we weten dat ze hier gewoon blijven,krijgen een goedkope zorgverzekering zonder eigen risico en met tandarts verzekering,Nederlanders worden al jaren door de regering gediscrimineerd.
   Schrijf allen naar Edith Schrippers van de VVD en laat uw ongenoegen horen.

 • HHenk

  Het wordt steeds gekker in Nederland. Die allochtonen worden op handen gedragen. En wij maar betalen, de hard werkende Nederlanders. 1 ding is zeker, mijn stem gaat naar Wilders bij de Kamerverkiezingen. Ik denk dat er nog héél veel zijn die hetzelfde denken. Ben er helemaal klaar mee dat ze alles krijgen hier. Wijzelf lopen maar leeg uit onze portemonnee.

  • Ttony

   Dat het een schande is klopt , maar we moeten dit niet op de Medelanders gooien , laten we eerlijk zijn als wij de kans krijgen maken wij er ook gebruik van , Het is gewoon schandalig dat onze politiek dit soort dingen toe staat , waardoor je verdeeldheid krijgt , Nog schandaliger vind ik dat de verzekeraars zelf enorme winst maken , en maar blijven zeggen dat de premies niet dekkend zijn , maar wel idioot hoge bonussen weggeven , dat is wel ons premie geldt,daar zou eens naar gekeken moeten worden .
   Heel jammer dat er genoeg mensen zijn die dit op internet wel uit durven te spreken , maar daar blijft het bij , misschien een idee om eens massal te gaan protesteren???

 • Jjoop

  je betaalt premie en dan denkt je dat je verzekerd bent,
  niet dus, want je hebt een eigen risico
  slaat toch nergens op
  dus de premie per jaar moet even met 360 euro verhoogd worden.
  de zieke mens is dus de nieuwe melkkoe.

  • EErna

   Klopt helemaal Joop. En mijn ervaring na een operatie is dat je eerst je eigen risico moet betalen voor je uberhaupt verzekert bent. Zelfs verbandmiddelen die in de basis zitten moest ik eerst betalen tot mijn eigen risico voldaan was.

 • AAgnes

  Ik word ook maar allochtoon,dan krijg ik ook die goedkope verzekering,betaal me eigen blauw aan aan de zorgverzekering en daarbij krijgen doe buitenlanders ook nog eens hogere uitkering dan wij en maar piepen als ze gekort worden omdat ze terug gaan naar hun eigen land en terecht dat ze ingekort worden,eigenlijk moeten ze dat afschaffen ,terug naar eigen land dus geen recht op uitkering en kinderbijslag meer

 • PPeter van den Berg

  Ik heb al eerder aangegeven dat we eens met z’n Allen op de bres moeten springen en protesteren bij de gemeentes en zorgverzekeraars! Kunnen we niet eens een blok gaan vormen? Onze voorouders hebben hier krom voor moeten liggen waar andere nu van profiteren. Wie zijn hier nu de buitenlanders? En als het gaat om ‘buitenlanders’ welke hier tijdelijk verblijven zouden ze zelfs een veel hogere premie of gewoon alle gemaakte kosten voor zorg moeten betalen, moeten ze zich in hun thuisland maar goed verzekeren voor ze op reis gaan. En vergeet die GRATIS wegenbelasting

  • Ttony

   Ben ik het helemaal mee eens ,massaal protesteren is de enige optie , klagen alleen helpt niet actie voeren en de politiek dwingen tot reactie.

 • RR.

  @Sraar: ik denk dat je ook maar buitenlander moet worden. eens kijken of je met dat salaris niets meer te zeuren hebt.

  Ik zie een hoop getier, maar geen enkel argument.

  zeuren is makkelijk…

  • AArnold

   iets met een spijker en een kop.

 • MMarjolein

  Men moet wel goed lezen voor dat je een verkeerde conclusie trekt. Het zijn niet de allochtonen ( in Nederland gevestigde immigranten) , maar buitenlanders die ‘tijdelijk’ in Nederland werken, die hiervan gebruik kunnen maken.

  Het gevaar bestaat dat er vanuit de verkeerde interpretatie alle in Nederland wonende allochtonen bevoordeeld worden t.o.v. de autochtonen.

  • Ttony

   klopt , alleen vertellen ze er niet bij dat de “tijdelijke ” buitenlander hier in Nederland wel 10 jaar zo door gaat en alleen met tijdelijke periode van ongeveer 2 weken even terug gaan en dan weer van voor af aan beginnen , dus zo gewoon hun hele leven dit kunnen doen , allemaal mazen in de netjes van Nederland.

 • HH

  Wij worden gediscremineerd,zorgtoeslag en huur toeslag is enkel voor allochtonen
  vooral niet meer stemmen op P.V.D.A en VVD dit zijn partijen die voedselbanken creëren,en de partijen van het woonakkoord dan die zijn net zo erg ,ze hebben zelf een riant salaris,en ze denken volksvertegenwoordigers te zijn,neem nou de pensioenen de dekkingsgraad te laag korten,overheids te kort,deze figuren korten niet,dat staat niet in het woorden boek

 • AA.

  En zo zie je, wij worden door onze eigen regering in ons eigen land gediscrimineerd. dat is wat ik ervan vindt. Dit kan niet door de beugel.
  We betalen ons eigen letterlijk arm aan de premie en eigen risico. Ik zou er wel een paar in het torentje een shop onder hun achterste willen verkopen.
  Die schop gaan ze bij de volgende verkiezingen goed krijgen. allemaal eruit daar.

 • SSraar

  Bijna niemand komt hiervoor in aanmerking? 41.000 mensen is nogal wat. Ik denk dat ik ook maar buitenlander wordt, kan ik me ook goedkoop verzekeren! Er word altijd over discriminatie gepraat. Wie wordt er eigenlijk gediscrimineerd?

  • AAartje

   Wij Nederlanders worden zeer zwaar gedicrimineerd.Al die uit Den Haag belazeren ons flink.Waarom moeten die buitenlanders zo,n goedkope zorgverzekering? Wij betalen ons de pleuris. Ik stem maar eens op WILDERS. Hoop dar RUTTE,op mag rotten.voor mij geen PvdA,CDA,VVD.Geiten neukers zijn het.

  • RRodrique

   Doe niet zo achterlijk, het gaat over buitenlander die tijdelijk werken in Nederlands. Wat denk je??? De Nederlanders die tijdelijk in het buitenland werken betalen ook geen eigen risico waar ze zitten. Zo gaat het met de wereld, je moet je zelf gaan aanpassen. Ik ben allochtonen, en betaal even duur premie als jij, misschien iets meer

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.