Op wintersport? Dit dekt de zorgverzekering

Op wintersport? Dit dekt de zorgverzekering

Artikel door: Koen Kuijper - 1 reactie

Op wintersport? Dit dekt de zorgverzekering

gipsvluchtMedische kosten ten gevolge van een ski-ongeluk of blessure tijdens de wintersport worden door de basisverzekering vergoed tot aan het maximale tarief dat in Nederland gangbaar is. Is de behandeling en zorg in het buitenland duurder? Dan betaal je zelf het verschil bij. In landen waar de zorg over het algemeen duurder is dan in Nederland, kan dat resulteren in een behoorlijke kostenpost. De basisverzekering is dus lang niet altijd toereikend als het gaat om medische zorg in het buitenland. Zo wordt een gipsvlucht bijvoorbeeld niet standaard door de zorgverzekering gedekt.

Nieuw: Vergoeding van je verzekering tijdens de wintersport 

Reisverzekering

Gelukkig is het mogelijk om een reisverzekering af te sluiten met vergoeding van geneeskundige kosten en een wintersportdekking. In dat geval wordt een gipsvlucht (bij medische noodzaak) wel vergoed. Tevens kan een reisverzekering uitkomst bieden voor de vergoeding van verlies, schade en/of diefstal van skiuitrusting, skipassen, geld of voor hulp bij opsporing.

Het is ook mogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten met buitenlanddekking. Deze dekt een hoger bedrag voor alle kosten die nodig zijn voor de behandeling en zorg in het buitenland, maar heeft verder geen specifieke wintersportdekking. Op ZorgWijzer.nl vind je een vergoedingsoverzicht van aanvullende verzekeringen met een buitenlanddekking.

Verzekeringspas (EHIC)

EHICAls je op wintersportvakantie gaat, dan is het handig om de verzekeringspas en eventuele reisverzekeringspas mee te brengen. Deze zorgverzekeringspas dient voorzien te zijn van een European Health Insurance (EHIC) gedeelte aan de achterkant van de kaart. Zorgverleners kunnen aan deze pas herkennen dat je verzekerd bent voor medische zorg in het buitenland. Bovendien hebben ze gelijk alle verzekeringsgegevens van jou. Dat werkt ook gemakkelijker als zorgkosten in het buitenland gedeclareerd moeten worden bij de zorgverzekeraar.

1 reactie

  • Jjan timmerman

    mijn oude EHIC kaart is 31 dec, 2014 verlopen, krijg ik automatisch een nieuwe of moet ik deze ergens aanvragen. ik hoor graag per omgaande.
    bij voorbat dank

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.