Ook premie Anderzorg bekend: dit betaal je in 2023

Ook premie Anderzorg bekend: dit betaal je in 2023

Artikel door: Koen Kuijper - 30 reacties

Ook premie Anderzorg bekend: dit betaal je in 2023

Nederlanders die bij Anderzorg verzekerd zijn, gaan vanaf volgend jaar meer betalen voor hun zorgverzekering. Hoeveel de premie in 2023 precies stijgt, is afhankelijk van je polis, eigen risico en eventuele aanvullende pakket.

In dit artikel vind je:

 • De nieuwe Anderzorg premie in 2023
 • Info over services en extra’s

We duiken er direct in.

Anderzorg Basis

Een overzicht van de premie en premiestijging:

Polis20222023Stijging
Anderzorg Basis
€ 385 eigen risico
€ 119,25€ 134,75+ € 15,50
Anderzorg Basis
€ 885 eigen risico
€ 97,25€ 114,75+ € 17,50

Op Zorgwijzer staat een overzicht van alle premies in 2023.

Compact komt te vervallen

Anderzorg heeft volgend jaar nog maar één basisverzekering, genaamd Anderzorg Basis. De Compact polis komt te vervallen, waarbij bestaande klanten overgaan naar Anderzorg Basis.

Deze verzekering kost nu nog 114,00 euro per maand. Dat wordt straks dus ruim 20 euro meer (!).

Online zorgverzekering

Het is goed om te bedenken dat Anderzorg een internetverzekeraar is. Dat betekent dat je jouw zorgzaken zoveel mogelijk online regelt, bijvoorbeeld het indienen van declaraties, het bekijken van je EHIC-zorgpas en het zoeken van zorgaanbieders en vergoedingen.

SamenGezond

Omdat Anderzorg behoort tot de Menzis-groep maak je ook gebruik van de Menzis voordelen en services, zoals SamenGezond. Dit is een online gezondheidsprogramma en app die je actief ondersteund op verschillende vlakken, zoals:

 • Meer bewegen
 • Gezonder eten
 • Omgaan met stress

Door bepaalde weekdoelen te halen verdien je punten die je kunt besteden in een webshop waar je verschillende producten met korting (of in ruil voor punten) kunt aanschaffen.

Aanvullende zorg

Hieronder vind je de nieuwe aanvullende premies voor 2023:

ModuleVergoedingenPremie 2023
Buitenland
& Tandongeval
Spoedzorg buitenland +
€ 10.000 bij ongeval gebit
€ 1,94
Fysiotherapie6 behandelingen
+ 16 bij een ongeval
+ 20 bij specifieke aandoeningen
€ 7,50
Tand 75% € 25075% vergoed, tot € 250 per jaar€ 12,13
Tand 75% € 50075% vergoed, tot € 500 per jaar € 29,95
Anderzorg FlexBuitenland- en ongevallenverzekering +
4 premium gezondheidsapps
€ 6,75
Anderzorg Extra (nieuw)Onder andere vergoedingen voor:
– Fysiotherapie (6x)
– Alternatieve geneeswijzen (€ 200)
– Anticonceptie (volledig)
– Brillen en lenzen (€ 75)
€ 29,95

De beste keuze?

Benieuwd of Anderzorg nog steeds de beste keuze is jou? Of vind je het juist interessant om de overstap te maken naar Anderzorg?

Maak dan hier een vergelijking met de zorgvergelijker van Zorgwijzer.

30 reacties

 • Llaurens

  Net als iedereen ontving ik ook een mailtje met de opgewekte boodschap: Bijgaand je nieuwe polis. Geen woord van uitleg, laat staan excuus, voor de immense verhoging die je bij openen van de bijlage ziet, als je er de oude polis naast legt . . . .
  Premie stijgt van 119,25 naar 134,75 per maand; korting ivm hoog Eigen Risico (+500) daalt van 264 naar 240 op jaarbasis; aanvullende verzekering voor 75% x 250 tandarts + 9x fysio stijgt van 183 naar 207 op jaarbasis. Ofwel jaarpremie bij gelijkblijvende inhoudelijke verzekering stijgt van 1.336 naar 1.569.
  Onbegrijpelijk, en kwalijk, dat ze hier geen woord aan wijden in hun mailtje waarmee ze je de polis toezenden.
  Kennelijk wil Anderzorg niet meer het budgetmerk van Menzis zijn. Vul even de zorgverzekeringsvergelijkers in, en je bent zo 100 a 200 euro per jaar goedkoper uit bij een andere, even goede, internetzorgverzekeraar.

 • BBen

  Jarenlang tevreden klant geweest bij Anderzorg, maar met zo’n verhoging wordt het tijd voor een ander(e) (zorg) verzekeraar, dag mensen het gaat jullie goed

 • GGer

  Hebben we te danken
  De geluk zoekers en dat komt ons duur te staan.
  Tijd dat de grenzen dicht gaan.
  En die hier niks te zoeken hebben gelijk er uit zetten.
  Dank door de bende van Denhaag.

 • AA Slomp

  Het valt mij ook een beetje koud op het dak betaal nu 178 euro verzekering vervalt of ik volgend jaar maar even 229.50 euro wil betalen per maand dag anderzorg ik kijk even verder

 • AAnneke warmerdam

  Wat een zooitje In zorgverzekdringsland, 18euro duurder. We hebben een drastische ommezwaai nodig, den haag neem de zorg weer terug, want de concurrentie die ons ten goede zou komen klopt geen donder van.

 • AAlbert de Boer

  In de mail die ik van Anderzorg kreeg stond dat ik een nieuwe polis kreeg een dat er voor mij niets veranderde… even verder kijken…. och was toch iets verandert.. de premie… de naam van het pakket en de prijs… met dan 20 euro per maand meer… inmiddels overgestapt naar FBTO
  DAG ANDERZORG

 • RR schot

  Te bizar voor woorden cz gaat 3.85 omhoog maar ander zorg maar liefst 15 euro! En aanvullend zelfs 17.50. Deze praktijken moeten stoppen. Ze hadden nooit het ziekenfonds eruit moeten gooien. Toen betaalde je 11 p/m en wad de zorg stukken beter. En dan wil ik niet eens de reguliere geneeswijzen. Eet supergezond en ket overal op . Ik gebruik homeopatische middelen en kruiden waar je niet al die bijwerkingen van hebt. Kortom veel betalen verplicht meedoen aan t spekken vd pharmaceutische maffiapraktijken ..ik ga hier zeker weg

  • JJeanette

   @R schot helaas is wat CZ in de media onder de aandacht bracht ook niet geheel de waarheid. Het valt nog mee, maar de basisverzekering gaat bij mij rond de €7, – omhoog. Ik las al ergens meerdere berichten dat het niet klopte wat CZ in de media liet weten.

 • BBert

  Dit gaat Anderzorg veel klanten kosten. Ik had de goedkoopste verzekering, zou nu zo’n 25 euro per maand meer moeten betalen. Met die verhoging is Anderzorg duurder dan het moederbedrijf Menzis. Dat laatste is onbegrijpelijk, Anderzorg heeft immers lagere kosten, maar vraagt een hogere premie.
  Een aantal andere verzekeringen zijn zo’n €95 per jaar goedkoper, waardoor ik €17 ipv €25 per maand meer kwijt ben.

 • JJoop hoebe

  Anderzorg basis 15, euro omhoog nou bij mij meer betaal nu per maand 114 euro ga betalen 134,75 euro dat is 20.75 euro meer , ik ga daar dus voor 2023 uiteraard bij weg.

 • MMarian

  Ik schrok ook van de enorme prijsverhoging maar blijf toch bij Anderzorg. Ze waren voorheen een stuk goedkoper dan andere verzekeraars dus het verschil is nu kleiner. De meeste zijn nog duurder. Bovendien vind ik de bereikbaarheid en afwerking claims belangrijk en die is goed bij hun.

 • MMarco

  Ik had een compact pakket en betaalde de premie voor het hele jaar. Gaat me nu €311,88 meer kosten dan vorig jaar. Korting eigen risico ook nog even €66 er afgehaald. En 1% korting geven bij een jaarbetaling terwijl de rente overal stijgt dus maken ze nog extra winst. Aantal jaren klant geweest dat is bij deze afgelopen.

  • WWieger

   @Marco
   Precies dit waar ik ook tegen aan loop. Een premiestijging van €88,50 naar €114,75 per maand is bijna 30%(!) Ik ben al overgestapt naar een andere zorgverzekeraar maar het zijn allemaal grote oplichters…

  • AAlain

   @Marco

  • AAlain

   @Marco

   Volledig mee eens!

  • JJan

   @Marco ik ervaar exact hetzelfde. Ga na jaren nu zeker weg bij dit uitzuig gedoe.

 • AArnold

  geen naturaverzekering meer. dat zou voor mij een premieverhoging betekenen van 26,25 p/m. dat is een kwart van mijn huidige premie. Ik ga ergens anders kijken voor een naturaverzekering. Mocht dat gunstig uitpakken ben ik weg

 • Jjoop groen

  anderzorg maakt het wel bizar vergeleken met andere zorgverzekeraars 13,50euro per maand duurder terwijl moederbedrijf menzis met 8euro per maand duurder word

  • EEd

   @joop groen

   Dat kan wel zo zijn, maar bij Menzis betaal ik in de basis 1678 euro met een eigen risico van 385 euro en bij anderzorg betaal ik 1600 euro met 385 eigen risico. Anderzorg blijft de minst dure zorgverzekering in Nederland

  • JJan Janssen

   @Ed Bij diverse zorgverzekeringen ben je met dezelfde verzekering bijna €100,- goedkoper uit en krijg je er ook nog een gratis tandartsongevallenverzekering bij. Dus jouw bewering dat Anderzorg de minst dure is klopt simpelweg niet. Bovendien vind ik een premiestijging van 30%, namelijk van €88,50 naar €114,75 per maand, echt schandalig zeker gezien de gemiddelde landelijke premiestijging van 8%.

  • HHenk

   @Ed
   Verzekering met 385 euro eigen risiko kost bij FBTO 127 euro p.m.
   Verzekering met maximaal eigen risiko bij VGZ 107 euro p.m.
   Naturapolissen met minstens dezelfde dekking als Anderzorg.
   Dus hoezo “de minst dure zorgverzekering van Nederland”?
   Ik ben er weg in 2023, zeker weten.

 • RRuud Grolle

  Ik zeg op

  • EEd

   @Ruud Grolle ga je alleen maar nog meer betalen bij een ander

 • HHubertina

  15 euro omhoog per maand
  Dat is nogal wat en we gaan steeds meer betalen voor minder zorg.

 • Wwilfried van Lunsen

  hoe durven ze, premieverhoging met al die uitgestelde zorg, ben zelf hartpatiënt, maar wacht al een jaar lang voor de controle afspraak met mijn cardioloog, en zelfs een kunstgebit nauwelijks vergoeding eerst eigen risico. nee het land van betalen ,betalen en niets daarvoor terugkrijgen

  • KKees Mijderwijk

   @wilfried van Lunsen: Tandarts zit volgens mij niet in de basisverzekering, maar u kunt zich hiervoor aanvullend verzekeren. Als er wel onderdelen van de tandartszorg in de basisverzekering zitten, is het logisch dat die onder het eigen risico vallen. Maar als u bent aangewezen op ziekenhuiszorg, lijkt het mij waarschijnlijk dat uw eigen risico alleen al daaraan opgaat. Alles wat daarbovenop komt kost u niets, tenzij het buiten de basiszorg valt.
   Overigens ben ik van mening dat de zorg in Nederland uitstekend is. Internationale vergelijkende onderzoeken ondersteunen bovendien deze mening.
   Ik vind de zorg wel behoorlijk prijzig, maar dat komt doordat wij, Nederlanders, nogal verwend zijn en denken dat voor alle kwalen een oplossing bestaat die bovendien weinig kost. De huidige minister Ernst Kuipers wil daarin verandering brengen. En als hij daarin slaagt, komt u weer snel aan de beurt voor de nazorg, die u terecht ook snel verlangt.

  • RRob

   @Kees Mijderwijk

   Volledige prothese (gebit) valt onder de basisverzekering en niet onder tandheelkundige zorg die aanvullend verzekerd moet worden. Dan betaal je eerst eigen risico (voorzover dat nog open staat) en de rest wordt vergoed uit de basisverzekering.

  • JJV

   @Rob

   Vergeet niet je eigen bijdrage vd prothese van € 250

  • HHenk

   @Rob
   Daar zit wel een tijdslimiet op, ik dacht 5 jaar.

  • WWilfried van lunsen

   @Kees Mijderwijk
   De premies gaan al weer flink omhoog, en extra verzekeren , met een AOW van nog geen 1000 euro ,en een kleine pensioenuitkering, doet mensen aan de onderkant heel erg zeer, ja en dan wordt de zorg automatisch, voor een hele grote groep ,niet meer toegankelijk

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.