Direct naar

Over VGZ

VGZ hoort samen met Achmea, CZ en Menzis tot de vier grootste zorgverzekeraars van Nederland. De zorgverzekeraar heeft meerdere zorglabels onder zich die zich ieder op hun eigen manier proberen te onderscheiden. Zo is er het label Bewuzt voor jongeren en mensen die relatief weinig zorg hebben, maar ook de zorgverzekeraar UMC die zich met collectieve kortingen richt op mensen die werken in een academisch ziekenhuis.

Uiteraard heeft VGZ zelf ook een breed scala aan basis- en aanvullende zorgverzekeringen tegen een scherpe zorgpremie. De basisverzekering komt in drie varianten: natura selectief, natura en restitutie en is vervolgens uit te breiden met een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen die zijn afgestemd op jouw leeftijd en zorgbehoefte. Naast een goede dekking biedt VGZ ook gratis zorgadvies aan en probeert VGZ te bemiddelen wanneer je op een wachtlijst geplaatst wordt voor behandeling bij een specialist.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022€ 142,40€ 132,65€ 126,15-
2021€ 132,20€ 124,45€ 120,90-
2020€ 127,70€ 119,95€ 120,90-
2019€ 126,95€ 120,95-
2018€ 122,20€ 116,20-
2017€ 118,95€ 112,95€ 104,95-
2016€ 113,95€ 107,95€ 99,95-
2015€ 113,95€ 107,95€ 95,95-
2014€ 99,95€ 95,95€ 91,95-
2013€ 111,95€ 107,95-
2012€ 112,25€ 108,25-
2011€ 109,75€ 105,75-

Wat vind je van VGZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Dekking


1.669 reviews over VGZ

 • HHaifaa

  Zeer slechte service! Hebben er weken over gedaan om de ziekenhuiskosten in het buitenland vergoed te krijgen.
  Niks goed over te melden

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • MMathijs

  Al jaren verzekerd. Zeer fijne ervaringen, klantenservice altijd makkelijk bereikbaar. Ze zetten zich altijd goed in voor zinnige zorg voor hun cliënten. Niks dan lof voor de innovatieve zorgverzekeraar. De grootste boeven zijn de ziekenhuizen en farmacie.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJolanda van der Pol

  Ik vindt het erg fijn dat er voor mensen met een laag inkomen het Gemeente pakket bestaat. Geen stress / zorgen over de eigen bijdragen omdat dit bedrag is verwerkt in deze kosten. De Vgz heeft een hele fijne, altijd goed werkende app die ik zelf kan hanteren zonder hulp/ begeleiding. De declaraties verlopen via de app erg goed en worden snel afgehandeld/ vergoed. Ik heb een totale overzicht over mijn tegoed & vergoeding. Ook de klantenservice is altijd erg behulpzaam en meedenkend. Ik ben al vele jaren een tevreden klant 🙂

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EErik I M Fleuren

  Ze betalen erg snel de voorgeschoten rekeningen uit. Wat ik wel slecht vindt is dat ze werken met een zorgplafond, waardoor je risico loopt bij je zorgverlener aan het einde van het jaar niet behandeld kunt worden!
  Jammer genoeg ook geen keuze pakket (een soort cafetaria systeem) mogelijk bij de aanvullende verzekering, waarmee je kunt kiezen voor die zaken die je wenst te verzekeren met bijbehorende premie.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  9
  Dekking
  7
 • JJ. Beerens

  Voorgeschoten facturen worden snel vergoed.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  7
 • DDanielle

  Over het algemeen ben ik tevreden. Ik ben al jaren klant. Ik gebruik weinig tot niet van alle mogelijkheden. Maar wat ik in het verleden nodig had ging goed en snel. Je kn alles in de app regelen.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • NNel van Buren

  Goede eerlijke verzekering ,niet de goedkoopste maar geen verassingen achteraf ,heel transparant in wat wel en niet vergoed word.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAngelique

  Goede verzekering

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • RR.van Wanrooij

  Nog nooit ergens een probleem ondervonden met deze verzekeraar. Erg prettig als je wat ouder wordt en meer zorg nodig hebt.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  9
 • SSjef De Wildt

  Ben niet tevreden over Vgz administratie klopt nooit en de behandeling van klachten laat te wensen over.
  Weinig service zijn alleen op je geld uit
  Als ik kon vertrek ik vandaag nog maar ze houden je in de greep met achterstand van premies wat niet terecht is doordat de administratie niet op orde is.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • JJeannette Coret

  Zeer goede ervaring. 2x een nieuwe heup, in Benidorm Spanje: prijs retour ticket Schiphol-Alicante, opgehaald door busje ziekenhuis, samen op kamer Nederlandse vrouw, chirurg Nederlander. 24 uur IC, daarna 5 dagen ziekenhuis, goede verzorging, zeer hygiënisch, ronde torens, niet van afdeling af, ziekenhuis-pyama,goed eten, keuze-menu, elke dag fysiotherapie,
  Met ambulance naar zeer goed zorghotel Patricia voor 3 weken! Elke dag word je gedoucht, ingesmeerd, en aangekleed, verpleegster komt trombose-prik doen, en eigen medicijnen brengen. Zeer goed, keuzerijk eten 3x daags. Grote kamer met balkon, koelkast, TV, badkamer en waterkoker. Fruitmand, Danone yoghurtjes. Gezellige ontspaningskamer met koffie-zetapparaat, thee, wijn, frisdrank, cake en koekjes. Nederlandse krant en spellen. Met bus in rolstoel gezellig naar markt en terrasjes aan boulevard!
  1 uur fysiotherapie elke dag, behalve zondag, daarna modderplak op pijnlijkste plek met warmtelamp erboven. Met busje in rolstoel op controle ziekenhuis met begeleiding. Na verwijdering hechtingen, oefeningen in verwarmd zwembad met fysiotherapeute. Na 3 weken met busje terug gebracht naar vliegveld Alicante, wordt koffie voor je gehaald, toiletbezoek voor je in vliegtuig gaat, goede plaats voorin vliegtuig ……..en dan weer op Schiphol……een ellende!
  En dat verzorgt VGZ voor je en dat is binnen een week geregeld, en weet je wanneer je vertrekt en het ziekenhuis in Benidorm verzorgt de tickets en die betaal je daar. Mijn oudste dochter is 5 dgn overgekomen naar hotel, kreeg dus 2 persoonsnamen! Kosten €30 per dag inclusief alles, ook het mooie weer, dus lekker oefenen buiten met rollator op enorm terras met prachtig uitzicht, gezellige comfortabele zitjes en kontakt met iedereen. Je kosten zijn alleen de vliegtickets!!! GEWELDIG VGZ!!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPeter Eijkelkamp

  Goed overzichtelijke website.
  Vooral tevreden over app en het declaratie systeem. Goed gebruikgemaakt van de technische mogelijkheden.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AA.M. Pijnenburg Sprangers

  Mijn ervaring met VGZ is prima. Gelukkig heb ik ze nog niet vaak nodig gehad. De ingediende declaraties worden altijd snel verwerkt.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • MMelanie

  Goede verzekering met goede voorwaarden. Nooit problemen mee gehad. Prima service! Voor vragen kun je hier altijd terecht. Alles staat duidelijk beschreven op de site. Een zeer tevreden klant die al jaren hier verzekerd is zeker geen klachten over.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • NN fongsuwan

  Goed en snel regelen via de app

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • SSnezana Vuckovic

  VGZ is beste zorgverzekeraar in Nederland. Ik heb allees in oorde bij die verzekeraar!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJ a Peters

  als je een declaratie indient dan staat hij binnen 2 dagen op je rekening en je kunt uit alle ziekenhuizen kiezen hij is dan misschien niet de goed koopste maar wel de beste en snelste

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • AA.J.Loontjens

  Redelijke ervaringen .Snel met uitbetalen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • MMujde Unver

  Wat je zorg ook is, ze hebben altijd tijd voor je. Als je zorgvraag specifiek is, en je hebt er hulp bij nodig, dan zorgen ze zelfs dat er een vaat peraoon mee bezig gaat. Ze nemen de tijd en vertellen duidelijk wat ze voor je kunnen doen.
  De basisverzekering is voor iedereen betaalbaar, en de aanvullende keuzes zoals tandarts en bril zijn goed geregeld.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • Mmevrouw J. Deuning

  Ik ben al weer een aantal jaren bij VGZ. Via een collectief valt het premiebedrag mee. Ik krijg nl korting en de korting wordt voor mij bewaard tot ik het nodig heb. Dat is toch meegenomen. Als ik een vraag of probleem heb n.a.v. een zorgvraag is een telefoontje genoeg. Het wordt door VGZ opgelost. Ze nemen de tijd voor je. Ze leggen het desnoods een paar keer uit als je hen niet goed begrijpt. Ja ik kan wel zeggen: Ik ben tevreden ! Ik heb geen 10 sterren kunnen geven, omdat als ik me niet aan gesloten heb bij het collectief de premie niet kan betalen en ook de zorg van VGZ niet kan afnemen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • RRoland van der waarden

  Gewoon goed wat ze bieden klopt gewoon

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • LLS

  Anticonceptie wordt niet vergoed terwijl dit naar mijn idee wel vergoed zou moeten worden. Ik heb een andere gekregen waardoor ik geen last meer heb van bijwerkingen, maar omdat ik een jaartje ouder ben geworden moet ik alles zelf betalen. Dit jaar wil ik weer van zorgverzekeraar wisselen maar ik zal eerst weer een keer alle voorwaardes met elkaar moeten gaan vergelijken

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  4
 • NNatasja van Oostenbrugge

  Vgz is al zolang ik zorgplichtige ben mijn zorgverzekeraar, en ik ben een tevreden klant. Tot op heden heb ik bij alle zorg aanbieders mijn zorg ergoed gekregen hiermee bedoel ik dat zij vrije ruime keuze zorg contracten hebben afgesloten. Hierin blijkt een groot verschil met andere zorgverzekeraars te zijn, in mijn regio. Daarnaast bieden zij fijne aanvullende totaal pakketten aan wat voor mij jaren geschikt was, het jong pakket. Helaas ben ik hier nu te oud voor. Ook is de klantenservice over het algemeen goed geselecteerd voor geschikte adviseurs die je snel en op de juiste wijze te woord staan. Dit is erg fijn als je snel even iets over bijvoorbeeld een vergoeding of een betaling wil weten. Kortom ben ik een tevreden VGZ klant. Echter moet ik de nieuwe polis nog even doornemen er zal echt iets veranderd moeten zijn zou ik willen overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJohn Janssen

  Ben al heel wat jaren bij VGZ en heb eigenlijk altijd een goede service gekregen. Alle operaties en verdere afhandelingen zijn naar behoren afgehandeld. Was er iets dan kreeg ik altiijd een goed advies van de klantenservice. Niks was in al die jaren teveel.
  Daarom ben ik nooit over gestapt naar een andere zorg.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • FFrank Jongerius

  Ze zijn er voor jou, en de premie is er ook naar, gewoon goed.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • TTon

  Snelle betaling van declaraties, goede voorwaarden

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJeroen

  Altijd alles goed geregeld. Geen klachten.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCindy

  Ziet hier nu een tijdje bij, maar ze worden nu gewoon echt te duur

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • EE.

  Waardeloos geen goed woord voor over

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • EE.

  Waardeloos geen goed woord voor over

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • Ppala

  ik ben zeker 60 jaar klant bij hun nog nooit een probleem gehad prima verzekeraar

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHennie

  Zoals het hoort en wat ik ervan verwachte.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • GG. Rouwet

  Ik heb de indruk dat VGZ zóóóóó’ groot is, dat het alleen maar om €€€ draait.
  Jammer.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  6
  Dekking
  5
 • LLeon

  Ik ben al enige tijd klant bij vgz. De premie met 2 aanvullingen op het basispakket vind ik behoorlijk hoog. Tel daarbij op dat bij mij ieder jaar de eigen bijdrage 385 ook op gaat ivm chronische ziekte. Zo kom ik uit op ruim 2135 per jaar! Is het bij een andere aanbieder veel beter? Nee. Zolang ik zelf mijn vrije keuze mag houden voor dit bedrag blijf ik bij vgz

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  7

  Service
  5
  Dekking
  5
 • PPj

  Prima zorgverzekaar alleen mag de app en de website wel beter om ingezien waar je recht op hebt. Dus dat mag van mij wel echt verbeterd worden.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • PPj

  Prima zorgverzekaar alleen mag de app en de website wel beter om ingezien waar je recht op hebt.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • RRuth

  Duidelijke website, makkelijk declareren via de app en goed aanvullende verzekering met eigen keuze zorgaanbieder

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Mmaarten

  alleen maar goede ervaringen met de VGZ/Den Haag polis.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDujardin, Jacques

  Ik ben al vele jaren VGZ klant en best er best wel tevreden over. Natuurlijk is het bij elke zorgverzekeraar wel iets. Is het niet de premie dan wel de service. Maar toch denk ik er niet aan om een andere zorgverzekeraar te nemen. Er komen er genoeg andere zorgverzekeraars langs op de mail en lees die wel om op de hoogte te zijn maar de service van mijn verzekeraar en vind ik goed en de premie ook.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • MM.A. Wijngaard

  altijd heel goed te woord gestaan. afhandeling is altijd heel correct.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • AAd

  Goede service en zorgkeuze en premie goed

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • SS.A.M. van der Put

  Wij zijn al jarenlang verzekerd bij VGZ en zijn erg tevreden over hen. Het gemak waar je de polis, overgebleven behandelingen (b.v. fysio) etc. kunt nalezen via de app, is prettig. Dit geldt ook voor het indienen van nota’s, waar het verzekerd bedrag overigens snel terugbetaald wordt. Duidelijkheid t.a.v. vergoedingen (basis en aanvullend) geeft een goed beeld. Je weet dus te allen tijde hoe je ervoor staat. Wij blijven bij VGZ!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • GGaby Arends

  tot nu toe altijd positief geweest. Vragen snel beantwoord en altijd vrije keus gehad.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7
  Dekking
  8
 • PPaul van Erven

  Ben al jaren bij VGZ en erg tevreden. Wordt direct geholpen en de vergoedingen zijn uitstekend!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • RRayana Meijer

  Een hele fijne verzekering. Mijn ouders zijn ook verzekerd bij VGZ en met die vertrouwen ben ik deze verzekering gaan aanhouden toen ik 18 werd. Tot nu toe geen problemen gehad met VGZ, klantenservice denkt met je mee aan een oplossing zodra je tegen een probleem aanloopt.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  6
 • CC. Snijders

  Meestal is deze verzekering niet de duurste. Maar nooit de goedkoopste. Het aanbod qua zorg is prima. Ben nog nergens tegen aan gelopen. In mijn regio werkt deze verzekering helemaal prima.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
  Dekking
  6
 • BB.Egging

  Zeer tevreden over de verzekering. Altijd alle goed geregeld.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPiet Ottenheym

  geen problemen met terug betalen, binnen 2 weken geld, prima service.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • SSandokan Bouman

  Al die zorgverzekeraars blijven het zelfde! Een gezond persoon die nooit wat mankeert krijgt nooit iets extra’s.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • HHans

  vgz is niet echt de goedkoopste maar zeker niet de duurste. probeer elke jaar toch een vergelijking met andere verzekeraars te maken . al lijkt het soms appels met peren vergelijken door aanvullende voorwaarden maar steeds komt vgz er bij mij niet slecht uit en zo ben ik al jaren redelijk tevreden bij vgz verzekerdp

Kan het goedkoper?