Direct naar

Kenmerken

 • Top 3 duurzame zorgverzekeraar van Nederland
 • Tot 30% korting op hulpmiddelen, brillen, lenzen en laseren
 • Beperkte zorgkeuze voor Basis Budget polis

Over Zilveren Kruis

Zilveren Kruis vormt een onderdeel van Achmea en is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en biedt keuze uit verschillende basisverzekeringen.  Zo is er een restitutiepolis waarbij je volledig vrije zorgkeuze hebt en 100 procent vergoeding ontvangt voor niet-gecontracteerde zorgverleners op basis van het marktconforme of wettelijke tarief.

Aan de andere kant van het polisaanbod ligt de budgetpolis van Zilveren Kruis. Bij deze polis regel je meer zelf en kies je voor planbare ziekenhuiszorg uit een select aantal ziekenhuizen en specialisten. Dat betekent dat je goed moet opletten waar je jezelf laat behandelen.

Bij Zilveren Kruis kun je naar wens veel zaken heel eenvoudig via het internet regelen. Zilveren Kruis biedt verder een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen met beperkte tot zeer ruime vergoedingen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023€ 152,75€ 138,95€ 131,95-
2022€ 143,95€ 131,45€ 123,45-
2021€ 139,95€ 128,45€ 120,95-
2020€ 134,95€ 125,45€ 115,95-
2019€ 133,75€ 126,95€ 114,95-
2018€ 123,75€ 119,45€ 105,95-
2017€ 121,75€ 117,45€ 104,95-
2016€ 113,25€ 109,45€ 96,95-
2015€ 106,25€ 102,45€ 89,95-
2014€ 109,95€ 99,95€ 87,50-
2013€ 118,25€ 108,25€ 104,25-
2012€ 118,25€ 108,25€ --
2011€ 109,75€ 106,50€ --

Wat vind je van Zilveren Kruis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.982 reviews over Zilveren Kruis

 • MMarian Ossewaarde

  Het was vorig jaar de goedkoopste die ik kon vinden wat betreft mijn wensen van verzekerd zijn.
  Ooit had ik Ohra en die was wel veel sneller met betalen van declaraties.
  Verder kon ik in de informatie niet zo goed vinden waar ik nou precies voor verzekerd ben (bv. zenuwbehandeling) en hoeveel mijn eigen bijdrage is.
  Overzicht van eigen risico is wel duidelijk.
  Dit jaar stap ik misschien weer over, kijken wie dan de goedkoopste is met het pakket dat ik wil hebben.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  4.5
 • MMuldr

  Ik ben tevreden met de zorgverzekeraar alleen is de premie wel wat hoog. Hetbis een noodzakelijk kwaad maar ik verwacht tot een wat meer betrokken verzekeraar dan slechts een premie innende maatschappij die uitkeerde als het nodig is.

  Premie
  4.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7
  Dekking
  2
 • Mmariet

  ben tevreden , maar maak het niet duurder …

 • Mmw. E. Koning – Dekker

  mijn broer M. H. Dekker, is al 45 jaar bij het zilveren kruis. begin 2014 opgegeven door NL artsen, darmkanker, maagkanker, slokdarmkanker. nu kon hij naar Duitsland voor onderzoek en misschien operatie, dat is gelukt alles is weggehaald, overlevingskans 100 %%%% het zilveren kruis blijft star en stug, vergoed nog géén 40% van de totale kosten, die aanmerkelijk lager zijn dan in Nederland !!!hadden liever gezien dat hij dood was gegaan, schande, ik, mw. E. Koning – Dekker zal vechten tot hij ALLES VOOR 100%%% vergoedt krijgt. eerder zal ik niet rusten !!! ZILVEREN KRUIS een NUL voor MEDEMENSELIJKHEID !!!
  de klinieken in Duitsland en ook Belgie liggen VOL met mensen die in Nederland OPGEGEVEN ZIJN !!!

  vervolg op mijn eerste beoordeling:

  klacht ingediend bij KWF die vonden het een schande en in strijd met de Europese wetgeving !!! moest ik zeker een advocaat zoeken en aanvechten, doen we ook. ook contact gehad met zorgloket buitenland, ook zij zijn van mening dat het zilveren kruis handeld in strijd met de Europese wetgeving, met GEEN STIJL contact gehad, ik ga SBS6 hart van Nederland benaderen, KASSA, omroep MAX, de Telegraaf, Haarlems Dagblad (woonplaats mijn broer) advocaten kantoor in Venlo die meer van deze zaken kent, dus ZILVEREN KRUIS u bent nog niet klaar met mij. mijn broer heeft een extra hypotheek op zijn huis moeten nemen om de ziekenhuis rekening te kunnen betalen. vooronderzoeken, 1.475 euro, vergoeding ZILV. KR. 475 euro.
  operatie met alles erop en eraan 19.500 euro. vergoeding ZILV.KR. 10.200 euro.
  nu moet hij voor nabehandeling en onderzoeken, kosten weer rond de 1.500 euro. vergoeding ZILV.KR. waarschijnlijk weer niet meer dan 475 euro.
  liever hebben ze in Nederland en bij de zorgverzekeraar Zilveren Kruis dat je gewoon DOOD gaat. is dit misschien ook uw toekomstdie dit leest ??? pas op als je echt ziek wordt, dan zit je FOUT bij het Zilveren Kruis !!!

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
  • Aad van nispen

   Ik heb in overleg met zilverkruis achmea een darmonderzoek laten doen in belgie
   Kosten 925euro waarvan er 600euro niet wordt betaalt ik vind dit rond uit schandalig ik zal niet rusten todat alles is vergoed ik heb hierover met mijn advocaat al kontakt gehad ik leef mee met u en wil heelgraag met u in contakt komem

  • MMw. E. Koning – Dekker

   hallo Ad, ja, schandalig in één woord, mijn broer is nu net weer uit Krefeld ontslagen, had ná controles, alles ziet er zo goed uit, hij kan tot januari 2015 wegblijven, dat is ronduit een wonder !!!
   ik zoek ook een advocaat voor mijn broer, het geld moet boven tafel komen.
   mijn mailadres is postvakin2014@outlook.com

 • MMerlijn

  mijn ervaringen met het zilveren kruis zijn positief, na n ongeval, buiten mijn schuld, kreeg ik direct t advies om van hun schadeletseladvocaten gebruik te maken.
  het is daardoor heel goed afgehandeld. Dit had ik zelf niet zo gekunt, een vette pluim. ook verder ben ik altijd heel positief gestemd

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • KKarel

  Tim de Vries heeft letterlijk dezelfde reactie als Devraj Talwar (?!)
  Zit zelf ook bij Zilveren Kruis, maar moest na zo’n 15 jaar aanvullende tandartsverzekering (zonder declaratie i.v.m. kunstgebit) nogal wat moeite doen om een implantaat vergoed te krijgen!
  Voor de rest schieten ze mij de kosten van medicatie voor, die ik dan vervolgens met een omweg en een hoop bureaucratie via verplicht eigen risico evengoed alsnog zelf betaal.
  Nou nou, ik ben zeer verguld met ons systeem van zorg”verzekering”..

 • EEd Vos

  Zeer simpel declareren door scan en online inloggen. Uitbetaling binnen enkele dagen. Ervaring met helpdesk is uitstekend. Goed bereikbaar en snel en helder antwoord. Premie niet laagste. Overzichtelijke website. Kortingen voor diverse organisaties. Nog geen artsen getroffen die niet aangesloten waren, wat declareren tot minimum beperkt.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • EErik

  Snelle afhandeling, goede communicatie, komen afspraken na, vriendelijke telefonistes, aanvullend kan nog wel iets beter qua vergoedingen, tandartverzekering goed

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  8
  Dekking
  4
 • Mmarjolijn

  Ik ben heel tevreden over ZilverenKruis. Als ik ze telefonisch een vraag stel, word ik altijd heel uitgebreid en vriendelijk te woord gestaan.
  ook het jaarlijkse overzicht mbt het eigen risico is erg duidelijk en de keuze mogelijkheden betreffende de aanvullende mogelijkheden passen goed bij mijn wensen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • WWassima

  Ik ben over mijn premie in principe tevreden en tevens over de zorgkeuze. Echter ben ik niet tevreden over de service. Ik heb een tijdje geleden namelijk telefonisch benaderd over iets dat niet zo netjes door hen afgehandeld is, dit werd me niet in dank afgenomen. Het gevolg was: niet zo vriendelijke medewerkers en de hoorn die neergelegd werd. Ronduit schandalig!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  4.5
  Dekking
  7
 • DDevraj Talwar

  Zilveren kruis staat je altijd netjes te woord, je staat maximaal 5 minuutjes in de wachtrij als je belt. Ze behandelen je met uiterst veel respect, zelfs als je erg jong bent. Je wordt aangesproken met meneer en mevrouw plus je achternaam ten allen tijden. De medewerkers zijn geen domme callcenter medewerkers, maar weten wat ze het over hebben. Iedereen die klaagt dat ze iets niet vergoeden moet zich beter verdiepen en zijn of haar polisvoorwaarden lezen die je elk jaar toegestuurd krijgt per mail en of per post. Dingen veranderen nou eenmaal.

  Betalingsregelingen treffen is nooit een probleem, declareren gaat heel gemakkelijk online en dat allemaal tegen een zeer redelijke prijs. Ze adverteren niet met goedkope prijzen zoals goedkope maatschappijen doen, en vervolgens achteraf allemaal extra kosten nog bij komen.

  Al jaren bij Zilveren Kruis en kijk niet eens meer naar anderen!

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • RRohan Talwar

  Zilveren Kruis is de ideale zorgverzekering voor mij. Geld besparen en toch goede service en goede zorg. Wanneer je iets nodig hebt zoeken ze alles voor je uit en regelen alles voor je. Na een belletje checken ze alles voor je en hoef jij niks meer zelf uit te zoeken. Ze staan altijd even vriendelijk voor je klaar.

  De premie per maand is ook erg aantrekkelijk en zeer betaalbaar. Hij is speciaal gericht op jongeren die andere of minder te besteden hebben en andere wensen hebben bij een zorg verzekering.

  Aanvullend heb ik een tandarts verzekering voor alle kosten op het gebied van mijn gebit. Alle standaard behandelingen en controles worden vergoed en heb je geen om kijken naar. Alles wordt netjes in factuur gebracht met ruime tijd zodat je alles zelf fijn kan na lezen.

  Wanneer er iets voorvalt kun je zelf kiezen waar je naartoe wilt voor de zorg. Ze houden rekening met jou wensen en omstandigheden. Wil je in de buurt van je woonplaats, geen probleem. Wil je toch liever naar een gespecialiseerde zorg aanbieder iets verder weg is dit ook geen enkele moeite. Ze luisteren naar je wensen.

  Kortom is Zilveren Kruis een perfecte keuze als zorgverzekering en zou ik het alle jongeren aanraden deze verzekering die onder Achmea valt af te sluiten.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • JJanita

  Zilveren Kruis heeft mij goed geïnformeerd over de verzekeringen. Ik ben in het afgelopen jaar 18 geworden, wat heel van veranderingen met zich mee brengt. Hierbij heeft deze zorgverzekeraar mij goed laten weten wat de mogelijkheden zijn.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Rrein schorel

  Ben mijn leven lang al bij Zilveren Kruis. Goede service, bij vragen geen onzin antwoorden, duidelijkheid…….enz.
  Super!!

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  6.5
  Dekking
  6
 • KKarin Heesemans

  Prima

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • KKarin Heesemans

  Prima keuze qua zorgaanbieders. Snelle accurate service. Snelle afhandelingen binnen en buiten Europa. Vriendelijk en absoluut hulpbehoevend, ook aan de telefoon.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8.5
  Dekking
  9
 • MMariska

  Ik ben al jaren verzelerd bij Zilveren kruis, en ik ben zeer tevreden.
  Sinds kort declareer ik de notas via de app, erg snel en makkelijk en binnen een week heb je de vergoeding op je rekening gestort.
  De klantenservice is ook goed, personeel is vroendelijk en weten alle vragen te beantwoorden, en je staat nooit lang in de wacht.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LLiane Reuser

  In principe ben ik erg tevreden over mijn zorgverzekeraar zilverenkruis: je krijgt alles waar je recht op hebt en deze rechten worden ook goed en netjes afgehandeld. De gewone werkzaamheden van een zorgverzekering voeren ze dus gewoon uit. Alleen denk ik dat de extra’tjes nog wat verbeterd kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het feit dat je de modules maar 1 keer in het jaar kan veranderen, het zou fijner zijn als dit bijvoorbeeld elke maand mogelijk zou zijn, zoals dit kan bij de concurent de VBTO. Ook vind ik dat er wat aan de duidelijkheid gewerkt kan worden, zo zou ik meer duidelijke informatie willen verkrijgen over de verzekeringsmogelijkheden online, of de premies dan nog steeds het zelfde zullen zijn enzovoorts. Ik hoop dat er iets met mijn verbeterpunten gedaan kan worden!

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  6.5
  Dekking
  4
 • HHang Nguyen

  Ik heb niet veel problemen met deze zorgverzekeraar.
  Aangezien ik afgelopen jaar voor het eerst een zorgverzekering moest aansluiten, vond ik de website nogal onduidelijk als het gaat om het samenstellen van een pakket. Je kunt namelijk ook korting krijgen. Ook vind ik de informatie te matig op de website. Verder heb ik geen problemen opgelopen.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • JJoachim

  We zijn voor het eerst zwanger en hierbij is alles nieuw. Vanuit het Zilveren Kruis zijn we super begeleid in het vinden van Kraamzorginstantie en verloskundige. De service

  Ook het betalen vamp voorgeschoten bedragen gaat super snel!

 • JJoachim

  We zijn zwanger van ons eerste kindje. Omdat alles nieuw is het ook spannend hoe een zorgverzekeraar omgaat met dit soort zaken. Ze hebben ons fantastisch geholpen in het kiezen naar een goede Kraamzorginstantie en verloskundige. Al met al een topservice

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • Ii.van .maurik

  Zilverenkruis is een goeie en niet te dure ziekenkosten verzekering. Alle kosten worden snel en goed betaald. Heb nooit moeilijkheden. Ik zeg dit natuurlijk allemaal omdat ik de gratis telefoon wil winnen. Als ik mijn antwoord lekker lang maak, maak ik meer kans om te winnen. Dit is echt mijn zorgverzekering en hij is echt prima. Ik heb ook korting omdat ik mij collectief kon verzekeren. Dat heeft mij over de streep getrokken maar ik heb er zeker geen spijt van. Ik hoop dat mijn tekst lang genoeg is en dat ik deze prijs win groetjes van mij….

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  0

 • RRaju Talwar

  Zeer goede zorgverzekeraar. Weinig op aan te merken. Altijd tevreden geweest.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • WW. Tellier

  Uitgebreide keuze met diverse vormen van verzekering, van luxe tot zeer uitgekleed. Wat mij over de streep heeft getrokken is de prijs. Mijn vrouw en ik maken vrijwel geen kosten en met zilverenkruis kwam ik bij in 1 keer voor het hele jaar betalen en ook nog met een collectief contract rond de 65 euro per maand uit. Dat is onovertroffen en scheelt enorm in de kosten.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5
  Dekking
  7.5
 • PPost

  Aanvullende verzekering is voor 2014 wel afgeslankt maar de premie niet.

  Premie
  4.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  5.5
 • PPhilip

  zilveren kruis is een goede zorgverzekeraar, alleen sinds dit jaar is het aantal ziekenhuizen waar je terecht kan zeer beperkt, hierdoor heb ik helaas moeten overstappen van zorg verzekeraar. Maar als je bij een ziekenhuis in de buurt zit wat vergoed wordt door zilveren kruis, kan ik ze wel aanraden, ik heb namelijk nog geen enkel probleem met ze gehad.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  4

  Service
  8
  Dekking
  6
 • Rritchie

  Ik ben zeer tevreden over Zilveren Kruis! Indien je iets wil wijzigen of vragen hebt dan kun je bellen, en het word geregeld of voor je uitgezocht. De premie die betaalt word is niet heel weinig, maar ook zeker niet heel veel!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  6
 • SSander

  Zeer klantvriendelijke zorgverzekeraar. Online declareren gaat goed en binnen enkele dagen na indienen is de vergoeding al op mijn rekening bijgeschreven.
  Klantenservice is snel bereikbaar en erg kundig. Zelfs biedt ZKA bij het in rekening brengen van het Eigen Risico proactief de mogelijkheid aan dit maximaal in 12! gelijke termijnen te voeldoen middels een (kostenloze) betaalregeling.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  8.5
 • JJeffrey

  Mijn zorgverzekering vind ik wel goed want het is betaalbaar en zit er met me hele gezin.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  3
 • Kkaydee

  ik hou van zilveren kruis het is niet te duur en ze doen alles voor me ik wil hier nooit meer weg ik hoop dat andere mensen dat ook zo vinden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • TTom Ferwerda

  Hallo, de mensen bij Zilveren Kruis weten je echt te helpen. Ook in het buitenland toen ik met een oorontsteking zat werd alles door ze geregeld. Echt een super zorgverzekering 1 die je verwacht.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  9
 • EEveline Mestrom

  Zilveren Kruis Achmea is in mijn ogen een prima verzekeraar. Met een collectiviteitskorting via de werkgever van mijn vriend betalen wij een prima premie. Ook de zorgkeuze is goed. Voor het volgend jaar is mijn huidige tandarts nog niet gecontracteerd. Mocht dit zo blijven dan overweeg ik eerder om van tandarts te wisselen dan van zorgverzekeraar.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  6.5
 • Cchantal

  Top zorgverzekeraar!! Niks mee gehad nog, alles prima!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDemi

  erg tevreden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • MMario Zantvoort

  Goede snelle service, direct contact, declaraties binnen 2 weken, vriendelijke klantenservice, goed advies en tips, ben al lid zolang als ik mij kan herrinneren, nooit over hoeven stappen, de hele familie zit mij Zilveren Kruis.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7.5
  Dekking
  9.5
 • Rria Groenewoud

  ik ben heel tevreden met mijn zorgverzekring, de declaraties worden vak met een week uitbetaald wil ik advis of iets ween dan word ik deskundig geinformeerd Premie mag voor mij omlaag Medicatie neit weggooienm aar her gebruiken als je dieover hebt dat scheelt geld

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • EE.Kwak

  goede verzekering, wel aan de dure kant maar vlotte afhandeling van declaraties.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Kkoos de groot

  Geen opmerkingen, ik ben erg tevreden

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  8.5
 • Wwendy pet

  wel tevreden

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  2

  Service
  5.5
  Dekking
  4
 • RRonald Mollevanger

  Een grote logge organisatie, weinig persoonlijks maar toch een goede service met een goede online service.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • BBRM Platenkamp

  N.v.t.

 • MM.Engering

  Prima premie en de opgestuurde rekeningen worden altijd snel en correct uitbetaald.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • Jj.g.f van uden

  Ben zeer tevreden over mijn zorgverzekeraar
  wordt altijd heel correct te woord gestaan en de afhandeling is perfect
  zal ook niet gauw overgaan naar een andere zorgverzekeraar

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CC. van de Geer

  Al ruim veertig jaar geen enkel probleem gehad met deze zorg verzekeraar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • WW.Zwikker

  Als ik vragen heb over hoe of wat,dan wordt ik zeer netjes,vriendelijk en deskundig ingelicht en daar hecht ik heel veel waarde aan

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • GGMI Pasveer

  Prima club die doet wat ze zeggen, geen zorgen. Drie sterren is wel wat duurder dan de rest.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5
  Dekking
  6
 • Jja. Delstra

  prima en zeer snelle afhandeling van alles.
  Ook via telefonisch contact prima service.
  Dus een prima zorgverzekering.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Hhan

  dit is een prima verzekering en nog betaalbaar ook

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • RRHM Jonkman-Koolen

  Ben tot nu toe zeer tevreden met mijn zorgverzekeraar. Telefonisch wordt je snel geholpen, mailtjes worden snel beantwoord, heb je iets verkeerd gedaan wordt je direct gebeld en helpen ze je weer op de goede weg, etc. Als er niets veranderd zullen we ook zeker bij Zilveren Kruis Achmea blijven. Als iets geod is, moet je het niet veranderen zou ik zeggen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8.5
  Dekking
  7
 • RRHM Jonkman-Koolen

  Tot nu toe erg tevreden over mijn zorgverzekering. Wordt snel geholpen aan de telefoon, mails worden snel behandeld, maak je een foutje wordt je goed geadviseerd en helpen ze je op de goede weg, etc. Als het zo blijft, blijven we zeker bij Zilveren Kruis Achmea.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  6.5

Kan het goedkoper?