Direct naar

Over Zilveren Kruis

Zilveren Kruis vormt een onderdeel van Achmea en is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en biedt keuze uit verschillende basisverzekeringen.  Zo is er een restitutiepolis waarbij je volledig vrije zorgkeuze hebt en 100 procent vergoeding ontvangt voor niet-gecontracteerde zorgverleners op basis van het marktconforme of wettelijke tarief.

Aan de andere kant van het polisaanbod ligt de budgetpolis van Zilveren Kruis. Bij deze polis regel je meer zelf en kies je voor planbare ziekenhuiszorg uit een select aantal ziekenhuizen en specialisten. Dat betekent dat je goed moet opletten waar je jezelf laat behandelen.

Bij Zilveren Kruis kun je naar wens veel zaken heel eenvoudig via het internet regelen. Zilveren Kruis biedt verder een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen met beperkte tot zeer ruime vergoedingen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022€ 143,95€ 131,45€ 123,45-
2021€ 139,95€ 128,45€ 120,95-
2020€ 134,95€ 125,45€ 115,95-
2019€ 133,75€ 126,95€ 114,95-
2018€ 123,75€ 119,45€ 105,95-
2017€ 121,75€ 117,45€ 104,95-
2016€ 113,25€ 109,45€ 96,95-
2015€ 106,25€ 102,45€ 89,95-
2014€ 109,95€ 99,95€ 87,50-
2013€ 118,25€ 108,25€ 104,25-
2012€ 118,25€ 108,25€ --
2011€ 109,75€ 106,50€ --

Wat vind je van Zilveren Kruis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.879 reviews over Zilveren Kruis

 • JJoost

  Goede verzekering waarbij redelijk wordt gedekt. Ziekenhuis en huisarts bezoeken worden netjes vergoed. Eigen risico heb ik verhoogd wat tot uiting komt in de premie. Zelf ga ik alleen voor controle naar de tandarts en heb verder geen problemen en heb deze dus ook niet meeverzekerd. Voor medisch hulp in het buitenland kan je ook goed terecht en betaal ik de Nederlandse tarieven voor behandelingen. Al met al is de zorgverzekering van het Zilveren Kruis Achmea voldoende in orde en dekt het mijn benodigdheden. Al met al geen behoefte om over te stappen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7
 • BBruinsma

  Heb vele malen kunnen overstappen. Echter heb ik dit nooit gedaan. Ik weet nu wat er vergoed wordt en wat niet. Ik weet wat ik kan verwachten van Zka. Wat is wel jammer vind is de hoge premie, en ik mis het persoonlijke contact. Voor vragen moet je een duur telefoon nummer bellen. Waar altijd iedereen in gesprek is. Dat vond ik soms wel jammer. De polis voorwaarden zijn duidelijk en gemakkelijk omschreven. Mooie lay-out. Ook zijn ze in de ziekenhuizen goed vertegenwoordigd.
  Ik ben redelijk tevreden met Zka

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  7.5
 • DDiana

  Het Zilveren Kruis is een prima verzekering. Goede keuze in aanvullende pakketten. De service is prima. Snel en duidelijk antwoord op je vragen, snelle uitbetaling van je declaraties, duidelijke specificaties van de vergoedingen die je krijgt en van het verrekende eigen risico . De website is erg overzichtelijk, je kan er alles makkelijk vinden. Of het nu gaat om de premie die je moet betalen of wat je wel óf niet aan vergoedingen krijgt. Als je je (aanvullende)verzekering gaat kiezen zie je direct waar je aan toe bent qua premie. Heb je geen internet of is er toch nog iets niet duidelijk, dan wordt je aan de telefoon vriendelijk en snel geholpen. Ook op bereikbaarheid scoort het Zilveren Kruis hoog.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9
 • SSabrina Everts

  Ik ben zeer tevreden!! Laatst nog contact gehad met mijn zorg verzekering omdat ik een rekening van 475 binnen kreeg en wou weten hoe dit zat! Bleek me eigen riSico te zijn! Deze mevrouw heeft mijn heel goed geholpen met de uitleg en hulp om
  het in termijnen te betalen!

  Ik loop dit jaar veel bij de KNO en oogarts dit word allemaal vergoed

  Ze zijn rijk aan me geworden dit jaar dat is wel een beloning waard 😉

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • YYouri

  Door het grote studenten voordeel dat zilveren kruis heeft heb ik de overstap gemaakt. Hier heb ik tot de dag van vandaag nog geen spijt van gehad. Nog geen enkel probleem gehad met declareren etc. Kortom een top zorgaanbieder

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  10
 • YYvo Spronk

  Ik zit nu al vanaf mijn 18e bij het Zilveren Kruis en ik vind het een prima zorgverzekeraar. Ik heb nog nooit problemen gehad met declaraties.
  En de klantenservice ook erg vriendelijk en behulpzaam.

  De website is ook erg duidelijk en overzichtelijk.
  Oftewel een uitstekende zorgverzekeraar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  10
 • MMustafa Karaaslan

  De premie van mijn zorgverzekering is betaalbaar voor studenten. De service die zij geven vind ik perfect.
  Welke zorg kosten zij vergoeden staat goed op de website. Je kunt natuurlijk ook telefonisch goed bereiken.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7

  Service
  10
  Dekking
  8
 • AArjan van Asten

  Een prima verzekering, vooral voor de grensarbeider die zo min als mogelijk wil betalen daar hij zich in land van woonst toch moet verzekeren en ijs het dan toch nodig doen ze ook niet moeilijk.
  Voor nog geen 65 Euro heb je het minimale wat verplicht is.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • FFatima

  Ik ben ruim vijf jaar aanvullend verzekerd (vier sterren) bij Zilveren Kruis Achmea. Tot nu toe ben ik er erg tevreden over. Met een aanvullende verzekering vind ik de prijs die ik betaal voor de verzekering prima te doen. Behandelingen krijg ik namelijk grotendeels vergoed, waardoor ik zelf weinig hoeft mee te betalen. Daarnaast vind ik het erg fijn dat de verzekering de mogelijkheid geeft om lid te worden van een organisatie/club waardoor je extra korting kan scoren. Hiermee bespaar ik veel geld. Eveneens vind ik het erg fijn dat ik mijn zorgnota’s digitaal kan insturen en dat deze door de verzekering snel (binnen 10 dagen) in behandeling wordt genomen. Ik vind het alleen wel jammer dat je niet op je persoonlijke pagina van Zilveren Kruis Achmea niet kan aangeven of je de declaratieoverzicht per post of per mail zou willen ontvangen. Hoewel ik het declaratieoverzicht online kan terugvinden op mijn persoonlijke pagina van Mijn ZilverenKruis vind ik het vervelend dat ik dit dubbel per post ontvang. Dit vind ik dan onnodig. Desondanks ben ik er over het algemeen erg tevreden over en zou ik niet zo snel willen overstappen naar een andere verzekering.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • DDevraj Talwar

  Ik ben zeer tevreden met deze verzekering.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • RRohan Talwar

  Deze verzekering is goedkoop en is geschikt voor een student.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • RRawina Talwar

  Een erg goede verzekering waar ik weinig op aan te merken heb!

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • RRaju Talwar

  Standaardpakket is goed, extra dekking is heel goed. Vooral positief onderscheidend op alternatieve zorg.
  Een professionele verzekeraar die haar pakketten tegen een relatief lage prijs aanbiedt. Makkelijk online declareren dus geen gedoe meer met declaratieformulieren op de post e.d. De mensen van de Klantenservice zijn altijd vriendelijk en hebben verstand van zaken. Als je op bv medicijnen een eigen bijdrage moet betalen dan wordt dat eerst gemeld en dan duurt het nog enkele weken voordat het van je rekening wordt gehaald. Dat vind ik erg klantvriendelijk!

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Aanitha van Geresteijn

  Ik vind het zilveren kruis redelijk goed. Wat ik jammer vind is dat het collectief laten verzekeren via je werkgever niet zoveel korting oplevert. Ook als jarenlange klant merk je nog niet zo veel van aantrekkelijke aanbiedingen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  3.5
  Dekking
  5.5
 • Rrobin

  Zoals u ziet, ik ben niet denderend te sprkene over deze verzekeraar. Met name de flexibiniteit is te vergelijken met het huidige kabinet. Zorg die je in jan tm maart hebt gehad wordt in november ineens gepresenteerd als nota voor je eigen risico waarbij je de keuze krijgt binnen 10 dagen te betalen of de gebruikelijke wanbetalersmolen in te gaan. Betalingsregelingen zij nalleen mogelijk als men via automatische incasso betaald, verplicht per elke 1e van de maand.

  De flexibiliteit bieden om vooruit te betalen zodat een klant zelf niet in de problemen komt is niet mogelijk, tenzij je hun automatisch geprinte acceptgiro accepteerd wat u 1 euro per rekening extra kost.

  Goedkoop begint zo meer te lijken op duurkoop zelfs als je je nota gewoon wilt betalen maar er iets langer over doet omdat je het absurde bedrag van 350 euro op dat moment niet hebt.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  2
  Dekking
  7.5
 • RRon

  Zilveren kruis is een betrouwbare verzekeraar. ZK is transparant en communiceert helder naar haar klanten. Een leuke bijkomstigheid is dat ik nu al twee jaar achter elkaar zomaar een deel van de premie heb terug gekregen, ik denk als een soort van “geschenkje”. Ik geloof niet dat een andere verzekeraar dit snel zal doen. Declaraties van zorgkosten lopen ook altijd vlekkeloos en zijn eenvoudig via de website in te dienen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  6
 • Hharmen

  ik ben erg blij met mijn huidige verzekeraar.
  Word vaak snel en goed geholpen.

 • JJaimy Nanhekhan

  Ik ben sinds 2010 verzekerd bij Zilveren Kruis, hiervoor bij Avero Achmea. Qua kosten ben ik bij Zilveren Kruis voordeliger uit dan bij Avero. De aanvullende verzekering zijn ook goed betaalbaar en zijn voor mijn behoefte uitgebreid genoeg. Minpunt is dat je de eigen risico in een keer wordt afgeschreven. Met de huidige eigen risico is dat wel een groot bedrag om in een keer afgeschreven te worden. Voor de rest geen problemen gehad met zilveren kruis

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7
  • GGerard

   @Jaimy Nanhekhan
   Je kan je eigen risico ook in termijn laten afschrijven. Dit doen wij namelijk ook.

  • GGerrie

   @Jaimy Nanhekhan Dat hoeft helemaal niet in een keer , je kunt het eigen risico ook per maand van je rekening af laten halen doe ik al jaren!

 • SSiem V

  Ben al een lange tijd verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea Stude. Ben student dus ben extra verzekerd voor Beter Af Extra Pakket Studenten. Die keuze is fijn want betaal je niets extra’s voor maar krijg je wel wat extra’s. De site is goed bereikbaar en alles is goed te vinden! Vind alleen de aanvullende pakketten wel redelijk duur.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • SS. Riesmeijer

  De vrije artsen keuze is erg prettig

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  5
  Dekking
  7.5
 • MMarcel Smetsers

  Waarom wij destijds de keuze hebben gemaakt voor zilveren kruis is omdat wij hoorden dat ze daar hun klanten serieus nemen.
  Nou dat klopt.
  Steeds wanneer je belt voor een advies zullen zei alles proberen om tot een geschikte advies of oplossing te komen.
  Even een voorbeeld.
  Enige tijd terug moest ik vanuit het ziekenhuis en MRI scan laten maken.
  In het ziekenhuis vertelde ze dat het weken kon duren voor ik een MRI scan kon krijgen.
  Maar als je pijn genoeg hebt kun je dat niet op wachten.
  Zilveren kruis gebeld, zei maken het erg serieus en kwamen meteen in actie.
  Ze kregen het niet voor elkaar bij het zelfs ziekenhuis om mij toch eerder aan de buurt te krijgen.
  Ze gaven het niet op en zorgen dat ik binnen 2 dagen bij een privé bedrijf terecht kon voor een MRI.
  Dit werd geheel vergoed door zilveren kruis.
  Maar zo kan ik nog wel meer noemen.
  Je krijgt er gewoon duidelijk te horen wat wel en niet kan.en waar je recht op hebt.
  En uiteraard kun je zeggen je betaald er ook voor, maar tussen recht hebben een krijgen zit soms een groot gat.
  Wij zijn dan ook in grote lijnen gebeten met wat wij hebben.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8.5
  Dekking
  8.5
 • BBart Hamers

  Zorgverzekering heeft een hele uitgebreide aanvullende verzekering. Zelf ben ik collectief via badminton nederland verzekerd. Hierdoor viel de premie ook nog eens mee.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • Mmarcel dorshorst

  Uitstekende keus voor mij en een zeer goed begeleiding en nazorg. Ik was echt verbaasd.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8.5
  Dekking
  7
 • BBilly

  Mijn beoordeling over Zilveren Kruis.

  Het is een goede zorg verzekering, met hele goede dekking.
  Voordat we van de vaste eigen zorg premie moesten betalen zat ik al bij deze zorg verzekeraar.
  Waarom gekozen bij deze zorg verzekeraar, je wilt kwaliteit. En ben toen gaan vergelijken, wat zijn de kosten en baten, wat wordt vergoed en wat niet. Hoe breed is de basis eigenlijk? Allemaal vragen.

  Dus aan de slag, en bij de rest was toen de dekkingsgraad de beste, en het is steeds beter geworden, en persoonlijker geworden. Men is geleidelijk aan het inzien dat je zelf de keuzes kan maken wat je wel of niet wilt verzekeren, zodat de premie er duurder of goedkoper werd, zonder aan de kwaliteit te gaan verliezen.

  De service is goed, je kan online je zaken goed regelen, je hebt een goede vraagbaken, waar je op allerlei vragen en onderwerpen kunt kiezen voor een nadere uitleg, en mocht je iets willen weten, je kunt ze bellen of mailen en altijd snel respons.

  Had onlangs Fysiotherapie nodig, en accupunctuur, dat was ook geen probleem. Wordt volledig vergoed.

  Dus als moet kiezen, een zorg verzekering die voldoet aan je eisen, en die naast de door de verheid opgelegde premie moet betalen, de zogenoemde eigen risico van €350. Maar ben je bij De Zilveren Kruis op het juiste adres.
  Ze zijn goed, en hebben een wijde netwerk, en ze zijn betrouwbaar, en transparant.
  Dat wil je als consument en als klant zeker. Dus ik zou zeggen doen.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  10
 • JJan-Paul van Eijk

  Ik was altijd tevreden verzekerd bij een regionale zorgverzekeraar uit Leiden, te weten Zorg & Zekerheid.
  Jaarlijks ben ik altijd wel zorgverzekeringen aan het vergelijken simpelweg omdat de wereld van zorg steeds onderhevig is aan bijvoorbeeld wetswijzigingen, bezuinigingen en verschillende vormen van uitwerkingen van de beoogde marktwerking die de overheid voor ogen heeft. De wereld verander snel en zeker als het economisch wat minder gaat.

  Toen Zilveren Kruis zich een paar jaar geleden in Leiden vestigde, besloot ik dat het tijd werd om eens verder te kijken dan Zorg & Zekerheid. Inmiddels was ik er ook wel achter dat als je geen zorg nodig hebt, dat je het ook wat minder belangrijk vindt, tot het moment dat je ineens wat hebt en het niet vergoedt krijgt. Zilveren Kruis is wel een hele grote verzekeraar dacht ik (zo niet de grootste) en dat heeft me nooit zo aangesproken. Eigenlijk had ik van alle grote vissen zoals VGZ, Menzis en CZ niet zo’n hoge pet op maar daar ben ik best op terug gekomen.
  Ik heb mezelf dus door een aantal brochures en websites heen geworsteld en kwam erachter dat Zilveren Kruis wel heel veel doet om de zorg te verbeteren en efficiënter te maken.

  Omdat ikzelf en de mensen in mijn directe omgeving (gelukkig) weinig zorg nodig hebben hoorde ik weinig reacties van anderen. Ik heb dus besloten om te bellen met wat algemene vragen over het bedrijf en hoe ze naar de toekomst kijken. Waar ik me direct over verbaasde was de parate kennis van de klantenservicemedewerkster die ik sprak en hoe snel ze informatie uit haar systemen kon halen over de vragen die ik stelde over dingen die ik op hun website gevonden had. Ze vertelde me over hoe innovatief je als grote zorgverzekeraar moest zijn, hoe ze de overheid van stuurinformatie voorzien ed.

  Iedereen weet volgens mij dat de meeste verzekeraars allemaal wel zo’n beetje hetzelfde doen en dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je een keuze moet maken. Aanvullende verzekeringen, tandartsverzekeringen en soms een paar extra’s en de rest is aan jou.
  Bij Zilveren Kruis werd ook direct gezocht of ik nog ergens korting kan krijgen bijvoorbeeld via mijn werkgever, sportvereniging o.i.d.

  Ik denk dat je naar een kwalitatief goede zorgverzekeraar moet zoeken die verder gaat dan alleen het aanbieden van een zorgverzekering. Een verzekeraar die met je meedenkt, verantwoordelijkheid neemt en naar de toekomst toe een uitgedragen visie heeft.
  De prijs moet goed zijn, da’s duidelijk, niemand wil teveel betalen. Het uitvoeren van een klantvriendelijk en klantondersteunend beleid is echter minstens zo belangrijk, als het je maar geen geld kost.
  Ik hoef niet percé de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste. Ik wil gewoon weten dat als me iets gebeurd dat ik goed geholpen word en met al mijn vragen terecht kan

  Mijn keuze is gevallen op Zilveren Kruis voor zover dat nog niet duidelijk was. En dat naar volle tevredenheid.
  Wachtlijstbemiddeling die zorgt dat ik nooit langer dan 5 dagen op een eerste consult bij een specialist hoef te wachten, second opinions, weten waar je het beste voor een behandeling terecht kunt en tal van extra’s waaraan je niet zult denken als je een aanvullende verzekering afsluit.
  Een persoonlijk zorgregelaar, goed bereikbaar en kwalitatief goed opgeleide mensen die weten waarover ze het hebben, gratis zorgboeken over specifieke aandoeningen, en wat mij ook erg aansprak waren hun zorgarrangementen. Zilveren Kruis steekt geld in het bereikbaar maken van kwalitatief goede zorg met initiatieven op het gebied van kanker (care for cancer), zwanger worden ((slimmerzwangerworden.nl), diabetes, fysiotherapie (pluspraktijken) en veel, heel veel meer. Ieder jaar zijn er nieuwe oplossingen, zie ook de website voor recente ontwikkelingen!

  Ik wilde deze review juist eens niet laten gaan over premies of hoeveel brillen je in het jaar kunt aanschaffen. Dat is voor iedereen toch anders. Ik hoop dat meer mensen eens gaan kijken wat er niet goed gaat ik de zorg en wie daaraan iets proberen te doen. Wacht niet tot jezelf een negatieve ervaring hebt met de wijze waarop de zorg in Nederland geregeld is maar kijk zelf ook vooruit.
  Toch wil ik benadrukken dat ik natuurlijk ook gewoon een zorgverzekering wil die voldoende afdekt en waar ik niet teveel voor betaal. Ook deze heb ik gevonden bij mijn huidige zorgverzekeraar, ik zit ergens in het midden als het mijn vergoedingen aangaat en hetzelfde geldt dan voor mijn premies.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  9.5
  Dekking
  8.5
 • Wwendy

  zilverenkruis is een goede en betrouwbare zorgverzekering, sinds de overname van groeneland achmea, val ik dus onder zilverenkruis achmea en word ik altijd goed geholpen en zijn er geen enkele problemen geweest. Hele fijne zorgverzekeraar!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7.5
  Dekking
  7
 • PPierre

  Goede verzekering waarbij redelijk wordt gedekt. Ziekenhuis en huisarts bezoeken worden netjes vergoed. Eigen risico is 350 wat de standaard is. Zelf ga ik alleen voor controle naar de tandarts en heb verder geen problemen en heb deze dus ook niet meeverzekerd. Voor medisch hulp in het buitenland kan je ook goed terecht en betaal ik de Nederlandse tarieven voor behandelingen. Al met al is de zorgverzekering van het Zilveren Kruis Achmea voldoende in orde en dekt het mijn benodigdheden.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  7
 • MMonique Touwen

  Het Zilveren Kruis is een zorgverzekeraar, die blinkt als zilver. Het doet zijn naam eer aan. Ik ben al meer dan 25 jaar lid en tot nu toe heeft het Zilveren Kruis ervoor gezorgd dat ik altijd een tevreden klant van hen ben gebleven. Van een overstap naar een andere zorgverzekeraar is nooit sprake geweest. Er is een heldere stijl van communiceren zowel door de medewerkers als op het digitale vlak. Geen kleine letters, geen ingewikkelde taal, ook hier hebben zij zorg voor. Er zijn verschillende zorgpakketten; per jaar kan ik het pakket kiezen wat bij mij past. Zorg op maat dus! Maar heb ik vragen dan tref ik aan de andere kant van de lijn een vriendelijk persoon, met een open, begripvolle gesprekshouding. Nee, ik ben geen nummer bij het Zilveren Kruis, ik word gehoord en gezien, daarom geef ik het Zilveren Kruis een tien.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
  • Eelena locatelli

   Monique, ik neem aan dat je nooit een uitzondering van je heb verwacht of gevraagd…of dat je nog steeds een goede vaan hebt en je dus er geen zorgen hoeft te maken of de premies duurder worden of niet en hoe de aanvullende pakket eruit ziet en of jij je dat kunt veroorloven, enz…want het pas wanneer de problemen beginnen en je wat van ze verwacht dat je hun echte beleid ziet. Zolang jij je premies netjes op tijd betaald…is alles goed…maar als je iets voor terug verwacht, dan denk ik veranderd alles…

 • PPeter Korenhof

  Overgestapt van Interpolis naar Zilveren Kruis.
  Het pakket is goed samengesteld en goede prijs kwaliteit verhouding.

  Zilveren kruis is niet de goedkoopste maar wel een goede zorg verzekeraar.
  Wanneer je weinig premie betaald kan je ook niet veel verachten. Bij zilveren kruis bieden ze je een mooi gebalanceerd zorg pakket met een passende prijs.
  Uniek is de goede fysio bij het uitgebreide zorgpakket, dit was een pre voor mijn vrouw.

  Declareren gaat eenvoudig en snel. Erg fijn, dat vind ik ook erg belangrijk bij een zorg verzekeraar.

  Wanneer je dus een keuze gaat maken voor het komende jaar, kijk dan ook zeker eens bij zilveren kruis.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • NNieta Boeije

  Het is voor ons een goede zorgverzekering. Je wordt altijd geholpen met vragen die je hebt. Het mooie zou nog zijn dat je je verzekering helemaal naar eigen wens kan bepalen. b.v. voor ons geen kraampakket meer omdat je op een leeftijd bent dat je geen kinderen meer kunt krijgen. Als de regering de premie wat lager zou voorstellen is dat voor iedereen nog beter! Klein min puntje is dat het overzicht dat je krijgt niet alles specifiek erop staat.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Lliane

  van de overgang aan van groene land naar zilveren kruis zijn wij al bij de verzekering .Toen mijn broer bij ons kwam wonen hebben wij hem ook bij zilveren kruis verzekert . Wij hebben de verzekering voor hem betaald en toen hij in het buitenland ging wonen bleef de verzekering maar geld van ons afboeken , maar wij hadden al lang opgezegt . Vaker hun gebeld en toen wij het geld terug wouen begonnen ze ook nog moeilijk te doen . Mijn broer zou bellen anders zou ik mijn geld niet terug krijgen ! Het ging immers van mijn rekening af !! en ze wouen niet eens met mij erover praten dat ze mij mijn geld niet terug willen geven ! dus een aardig sommetje weg voor niks !
  nou zijn wij nog steeds bij hun verzekerd maar voor bepaalde medicijnen , die elke maand nodig zijn moet je steeds je zorgnota indienen ! het zijn duure medicijnen en wij hebben ons verzekering verhoogt zodat ze vergoed worden maar dat met het indienen valt tegen . Het zijn telkens 80 euro die je eerst moet betalen waar bij je het geld tegen eind van de maand wel harde nodig hebt .
  Al met al vind ik dat zilveren kruis zich beter uitkanbreiden in bepaalde dingen . Wij betalen immers veel ervoor.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • EErna van de Velde

  Na 2 jaar bij Zilverkruis mij te verzekeren zou ik nu wel een redelijke boordeling over deze verzekeraar kunnen geven. Ik heb als verzekering Beter Af met 3* aanvullend en 2* tandartsverzekering. Toen ik van zorgverzekeraar ging wisselen heb ik geen problemen gehad en de overstap ging dan dus ook goed. In de twee jaar dat ik gebruik gemaakt heb van de verzekering werd er altijd goede service gegeven. Ook heeft Zilverenkruis in alle gevallen waarbij ik de verzekering kon gebruiken goed geholpen en mij dan ook prima gedekt. De premie is net zoals andere verzekeraars veel te hoog maar is in vergelijking met Anderzorg, mijn vorige verzekeraar, een stuk goedkoper. De zorgkeuze is meer als voldoende. Ik kan zelf kiezen naar welk ziekenhuis ik ga, als dat nodig is, zoals bemiddelen bij een ziekenhuis in België. Als aanvullend heb ik ook goede ervaringen zoals de bril van mijn zoon die volledig werd vergoedt en de beugel van mijn dochter. De tandartsverzekering maar ik veel gebruik van en de mondhygiëniste, waar ik geregeld naar toe ga, wordt ook gewoon vergoed. Een negatief punt kan ik eigenlijk niet noemen want ik ben zeer tevreden met deze zorgverzekeraar. De website van Zilverenkruis is overigens ook duidelijk en geeft goed weer wat ze bieden. Zoals bij de keuze van de verzekering is alles logisch onder elkaar opgesomd. Zilverenkruis geeft duidelijk weer wat wel en niet wordt vergoedt. Qua telefonisch contact heb ik hier nog niet veel gebruik van gemaakt maar je staat niet lang in de rij en wordt netjes geholpen. Wanneer ik iets wil declareren doe ik dat via de post, dus ik kan niet zeggen hoe dat bij een online declaratie gaat. Volgens sommigen zou het nog niet helemaal lekker lopen maar ik heb daar geen ervaringen mee. Ik maak een kopietje en stuur het op en krijg het op tijd, op mijn bankrekening gestopt.

  Wanneer ik Zilverenkruis een cijfer van 1 tot 10 zou moeten geven zou dat een 7,8 zijn mede doordat ik nog nooit problemen met Zilverenkruis heb gehad en dus niet anders dan lof kan spreken over Zilverenkruis! Ik denk dat ik nog redelijk lang bij Zilverenkruis zal blijven want door de service en geen plotselinge achteraf onvergoede kosten heb ik geen reden om over te stappen.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • Lliane

  van de overgang aan van groene land naar zilveren kruis zijn wij al bij de verzekering .Toen mijn broer bij ons kwam wonen hebben wij hem ook bij zilveren kruis verzekert . Wij hebben de verzekering voor hem betaald en toen hij in het buitenland ging wonen bleef de verzekering maar geld van ons afboeken , maar wij hadden al lang opgezegt . Vaker hun gebeld en toen wij het geld terug wouen begonnen ze ook nog moeilijk te doen . Mijn broer zou bellen anders zou ik mijn geld niet terug krijgen ! Het ging immers van mijn rekening af !! en ze wouen niet eens met mij erover praten dat ze mij mijn geld niet terug willen geven ! dus een aardig sommetje weg voor niks !
  nou zijn wij nog steeds bij hun verzekerd maar voor bepaalde medicijnen , die elke maand nodig zijn moet je steeds je zorgnota indienen ! het zijn duure medicijnen en wij hebben ons verzekering verhoogt zodat ze vergoed worden maar dat met het indienen valt tegen . Het zijn telkens 80 euro die je eerst moet betalen waar bij je het geld tegen eind van de maand wel harde nodig hebt .
  Al met al vind ik dat zilveren kruis zich beter uitkanbreiden in bepaalde dingen . Wij betalen immers veel ervoor

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  3.5
  Dekking
  6.5
 • HH.G. van Dams

  Ik ben zelf verzekerd bij zilveren kruis achmea. En ik vind dat je genoeg mogelijkheden heb als je een aanvullend verzekering heb. Je krijg genoeg vergoed als je een aanvullend verzekering heb. Wat mij betreft is dit 1 van de beste zorgverzekeraar.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • KKhalid

  Zilveren kruis achema

  Bij Zilveren kruis betaald je veel premie vergelijkbaar met andere zorgverzekeraar je moet alles online regelen en vroeger kun je alles bij hun in kantoor regel en nu zijn alle kantoren dicht i.v.m geld sparen.

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  7.5
 • Jjeroen Klugt

  Betaal elke maand keurig mijn premie, van heel veel dingen waaronder mijn tandheelkunde zie ik maar heel af en toe een extra bijdrage verschijnen. als ik vragen heb wordt ik of in het ziekenhuis, waar een loket is, gelijk goed geholpen. Maar ook telefonisch wordt ik goed te woord gestaan. ook online declareren is heel makkelijk en er wordt vrij snel op gereageerd.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • Yyoussef

  ik vind de zilveren kruis een goeie zorgverzekering want ze vergoeden namelijk alles van mij en ik dank hun want zonder hun kan ik niks betalen en daarom heb ik ze allemaal 5 sterren gegeven ze zijn echt heel goed andere mensen moeten bij hun inschrijven dan verzekeren ze jullie ook ik weet nog dat ze mijn beugel hadden verzekert ik moest veel betalen maar hun hadden het verzekert toen moest ik maar een klein beetje betalen maar uiteindelijk betalen we we ze wel terug ik vind ze gewoon echt TOP!!!! ge zo door ziveren kruis!!!! zonder jullie was ik maar een zwerver.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMart Binnendijk

  Het Zilveren Kruis heeft een uitgebreid pakket waarbij het mogelijk is om naast het basispakket je eigen keuzes te maken. De premie is gemiddeld, maar dan heb je ook wat. Daarnaast vind ik de service prima. Ik heb er eigenlijk geen omkijken naar. Duidelijke declaraties en facturen. Ook de internetmogelijkheden zijn enorm. Je kunt alles via internet doen, zelfs je gescande declaraties indienen. Wat ik ook heel handig vind is de pasjes app. Niet steeds met alle pasjes rondlopen, maar de gescande versies op je smartphone opslaan. Zeker handig als je een gezin hebt.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  6
 • JJan van der Molen

  Ik ben al zolang ik me kan herinneren, verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea. Het is sinds 2 jaar omgezet van Groene Land, naar Zilveren Kruis. Nog nooit enige problemen mee gehad, ook niet sinds de geboorte van mijn zoontje, die op mijn polis staat. Hij is 3 en half jaar oud, al 2x geopereerd en draagt een dubbele CI (Cochlear Implant), vanwege zijn doofheid. Al die rekeningen zijn netjes door Zilveren Kruis betaald, we hebben zelfs nog nooit een andere rekening gehad, dan de maandpremie. En dat alles zonder aanvullende verzekering. Mijn vriendin is nu nog bij Univé verzekerd, maar ook zij gaat in januari overstappen op Zilveren Kruis Achmea. Dan nemen we een gezinspakket, ook omdat ons tweede kindje over een paar dagen geboren word. Wij zijn zeer blij met de zorgverzekering van Zilveren Kruis. Ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar in dit geval, is misschien goedkoop, wel duurkoop. Dus wij blijven mooi bij Zilveren Kruis. Dikke pluim voor hun.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MM. Azoioui

  Zilveren Kruis is een zeer goede zorgverzekeraar omdat je bij hen goed geholpen wordt als je iets niet snapt of een vraag hebt. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel.
  Ik krijg ieder jaar van collega’s te horen dat ik moet overstappen omdat het me veel geld kan schelen maar als ik aan de service en klantvriendelijkheid van Zilveren Kruis denk dan hoeft het van mij niet. zZe zijn eigenlijk ook niet veel duurder dan andere zorgverzekeraars.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Uumit

  hallo deze vezekeringsmaatschappij is de beste die ik tot nu toe heb gehad en er nog steeds zit.ik ben getrouwd en en heb 2 kinderen en betaal p/maand 327euro maar zijn wel full verzekerd waar het om gaat bij ons is de tandarts pakket je krijgt 100% uitgekeerd tot een bedrag van 1100euro p/jaar bij de andere vezekeringen krijg je maar 75% of 80% uitgekeerd en de rest moet je maar uit je eigen zak maar betalen de rest van de pakket is ook heel erg goed je krijg iedere medicijn die voorgeschreven is door de dokter of ziekenhuis.Mijn advies aan iedereen is om even te kijken bij zilverenkruis achmea het is het echt waard je betaald misschien 2of 3 tientjes meer dan een andere vezekeringsmaatschappij maar je profiteerd er goed.De service is ook super goed en als je naar het buitenland gaat en er gebeurd iets word het allemaal 100% vergoed.
  Dus mensen kijk even bij Zilverkruis Achmea.
  groetjes,
  umit

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Ssb vink

  Zilverenkruis krijgt van onze familie een bovengemiddelde beoordeling. Onze familie bestaat uit :man, vrouw en een onze zoon van 3. Helaas komen ook in onze familie wel eens gezondheids klachten voor en bij zilveren kruis moet je dan echt op zoek naar een aangesloten zorgverlener. Dit zien wij als een negatief punt. Als voorbeeld noem ik het inenten voor het buitenland. Hiervoor moest ik opzoek naar een aanbieder voor de spuiten, anders waren ze niet of tot 75% vergoed. Dit terwijl onze huisarts ook ent. Of de GGD, maar deze zijn daarvoor niet aangesloten. Onbegrijpelijk.
  Verder vinden wij het wel een goede verzekeraar. Zeker de dienstverlening aan de telefoon is zeer goed te noemen. Qua premie is het ook een gemiddelde verzekeraar. Zoals wij er nu over denken, zullen wij niet snel weg gaan.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • RR van der Laan

  betrouwbare verzekering waar ik al heel lang gebruik van maak
  kan het dus ook iedereen aanraden om gebruik van deze verzekering te maken.
  ook als je vragen hebt richting verzekering staan ze jou graag te woord.
  als er wat is proberen zij altijd de beste oplossing voor de klant te zoeken.

  hoop dat ze de premie zo laag mogelijk houden en de goeie zorg blijfen leveren.

  groetjes Ronnie

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • Mmarcel dorshorst

  Premie is best hoog even als de service. Heel veel steun ervaren na mn hartinfarct. Ze proberen kosten te verhalen op een derde partij om zo de kosten en vervolgens de premie zo laag mogelijk te houden voor hun verzekerde. Het a

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • AArien van Drumpt

  Tot nu enkel declaraties ingediend die we, uiteraard enkel waar we recht op hebben, keurig kregen uitbetaald en keurig gespecificeerd. Wel jammer dat ze geen Engelstalige verklaring willen schrijven dat ik recht heb op zorg tgv een duikongeval. Dit inclusief de decompressiekamer. Hierdoor moet ik dus vaak onterecht een extra duikverzekering ter plaatse aanschaffen.
  Wel goed zijn alle extra KLM collectiviteit extra’s zoals reisprikken.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  6
  Dekking
  8
 • Yyasemin

  zilverenkruis is de beste vezekering die ikzelf heb gehad tot nu alleen is de premie een beetje hoog maar dat maak niet zoveel uit omdat je tog alles vergoed krijg voor de tandarts dus 100% tot een bepaalde limiet.De tandarts is het belangrijkste voor mij en dan kom al die anderen op de 2e plaats. Zilverenkruis Achmea heeft een hele goede service ze zijn goed bereikbaar en in het buiteland ook. Ik zou als ik u was een kijkje nemen bij Zilverenkruis Achmea.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAshray Dhonre

  Zeer tevreden over de premie en aanvullende verzekering.
  Ik ben zelf student en vind het goed dat zilvere kruis hier rekening mee houdt dooreen korting aan te bieden. De service is ook van hoge kwaliteit. Nooit wat te klagen.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • JJ. Geurts

  Duidelijk overzicht, aantrekkelijk voor studenten, weinig spam. Ik ben tevreden over mijn zorgverzekeraar!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAndre van Batenburg

  We zijn via mijn werkgever collectief verzekert bij het zilverenkruis.
  De voorwaarden zijn goed en uitgebreid. We voelen ons goed en voldoende verzekerd.
  Hier gaat het om. Premies verschillen echt niet veer, en zorgverzekeraar kan hier ook niet altijd wat aan doen. De juiste service en zorg verlenen wel.
  Ingediende declaraties digitaal worden snel afgewikkeld. Telefonisch zijn ze gemakkelijk bereikbaar.
  Eén minpunt mee gemaakt:
  Tandarts verzekering van mijn dochter zal worden aangepast (omdat ze 18 is geworden), echter na twee keer bellen is dit helaas nog niet geregeld.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7.5
  Dekking
  9.5
 • Rron van zeist

  Een uitstekende zorgverzekeraar. Door de collectiviteit mogelijkheden aantrekkelijke kortingen en prima aanvullende pakketten. Afhandeling ‘achter de schermen’ waardoor nagenoeg alles wordt afgehandeld en geregeld tussen betrokken partijen, t.w. verzekeraar en behandelaar. Kortom, een uitstekende verzekeraar!

  Ron

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10

Kan het goedkoper?