‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

Artikel door: Koen Kuijper - 517 reacties

‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

De duizenden vluchtelingen die uit Syrië en andere landen naar Nederland zijn gevlucht, kunnen hier rekenen op een gratis zorgverzekering, terwijl zij wachten op de uitslag van hun asielverzoek. Via de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) hebben vluchtelingen in principe recht op dezelfde medische zorg als Nederlanders met een basisverzekering. Hetzelfde geldt voor zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz). Ook zijn er speciale afspraken gemaakt over de vergoeding van tandheelkundige zorg. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft de uitvoering van de RZA sinds 2009 in handen gegeven van zorgverzekeraar Menzis.

Geen eigen risico

Naast het feit dat vluchtelingen geen premie betalen voor hun zorgverzekering, hoeven zij, gezien hun beperkte financiële middelen, ook geen eigen risico of eigen bijdrages te betalen. Denk daarbij aan het verplichte eigen risico voor ziekenhuiszorg en geneesmiddelen of de eigen bijdrage voor gehoortoestellen en ADHD-medicijnen. Alle basiszorg wordt dus volledig gedekt zonder tussenkomst van eigen betalingen. Tijdens Prinsjesdag werd door het kabinet bekend gemaakt dat voor Nederlanders de zorgpremie in 2016 omhoog gaat met jaarlijks ongeveer 92 euro en dat het wettelijk eigen risico stijgt naar 385 euro.

Tandarts

Op basis van de RZA kunnen veel asielzoekers gebruik maken van tandheelkundige zorg. Zo kunnen alle vluchtelingen, jonger dan 18 jaar, rekenen op een vergoeding van de meeste tandheelkundige behandelingen, behalve kroon- en burgwerk en orthodontie. Volwassenen hebben recht op een vergoeding van 250 euro per jaar voor behandelingen die vermeld staan op de Noodhulplijst van de RZA. Hiertoe behoren bijvoorbeeld consulten, röntgenfoto’s, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandelingen en kunstgebitten. Indien de behandeling duurder is dan het maximumbedrag, kan er via een aanvraag bij Menzis COA aanspraak worden gemaakt op een hogere vergoeding.

517 reacties

 • Jjack

  dit vluchtelingenbeleid is een grote farce om alle rijken nog meer geld te laten verdienen over de ruggen van de arme burgers schandalig gewon

  • Ww van geenen

   grenzen sluiten geen een asiel zoeker binnen laten zijn ze er toch ?
   alleen dak brood en veilig heid en verplicht in burgen opa willem

 • Mm.r van mourik

  stelletje tuig word geholpen door het andere tuig…mag ik ff een teiltje moet een chinees naar buiten!!

 • MMarcel

  Ik vind het schofterig ze mogen blij zijn met opvang waarom gratis zorg dat hebben ze in hun eigen land ook niet hier zijn er heel veel mensen die zorg niet kunnen betalen en hun eigenrisico ook niet er zijn veel mensen met loon beslag ik wordt hier echt boos om de regering moest de ogen uit hun kop schamen. Vluchtelingen weg er mee

 • Ddora

  Boosheid. Ja en heel erg boos. Waar is die Regering en de COA Mee bezig. We hebben hier hard gewerkt en alles afgedragen. Als het zo blijf Hoe het nu gaat . Dan staan wij ook binnenkort op straat ook onze oudere kunnen niet meer opbrengen er zijn zoveel die op straat leven met kinderen TRIEST voor zo’n asielzoekers GELUKZOEKERS noem maar gerust. We worden nog gejat ook. Ik noem het geen volk meer sorry met vervalsing van paspoorten dat staat al 20 jaar al bekend. .

 • DDora

  Ik ben een geboren Nederlander. Heb al die tijd netjes betaald. Maar waarom de vluchtelingen wel gratis krijgen en wij betalen. Daar pas ik voor. Ik ga wel voor iets anders kijken . Ik kan net mijn kop boven water houden. Waarom betalen wij dit nog. Uiteindelijk moet nu iedereen mee stoppen en niets meer betalen. Die gelukzoekers krijgen GVD alles gratis. WIE WORDT NU HIER GEDISCRIMINEERD WIJ DE NEDERLANDSE BURGERS. BABA l

 • Ttoine

  vind de regering het gek dat de mensen overal de pest aan krijgen(ik ook)..ik 46 jaar heb geen zin meer om een steentje bij te dragen aan onze economie.de idioten in Den Haag gooien toch ons geld over de brug…

 • MMary

  Voel mij als geboren en getogen Nederlander, een asielzoeker in eigen land!

  • HHelen

   Maar dan wel als gelukszoeker zonder rechten want die hebben wij niet, krijgen niet en mogen naar de voedselbank. Terwijl dat zooitje 6 verschillende maaltijden krijgen !! Helemaal met je eens !!!!!!

 • CChiara

  Het is belangrijk om geen of bijna geen verschil te maken met assielzoekers, vluchtelingen en Nederlanders. Juist dit enorme verschil maakt mensen boos.Natuurlijk kunnen assielzoekers er niets asn doen dat ze niets hoeven te betalen, maar zo kweek je boosheid.
  Mischien is t wel de bedoeling. Verdeel en heers machiavell was al in 1500 bekend. Of de Nederlandse regering is zo dom of t is.expres.verdeel en heers.

 • AAL

  Als vrijwilligers ben ik werkzaam in een vluchtelingencentrum en ben ook als Rode Kruislid actief. Een paar keer heb ik al een vraag gekregen van vluchtelingen, die op medisch advies orthopedische schoenen nodig hebben, waar ze deze schoenen kunnen verkrijgen. Er wordt dan blijkbaar doorverwezen naar het Rode Kruis. Hoe is dit geregeld ???

  • Jjan pels

   Gore knuffelaar vraag eens hoe het geregeld is met de PGB voor je eigen volk smeerpijp !

 • AAuke

  Echt niet alle vluchtelingen zitten krap bij kas..

  • EE

   Graag je bronnen

 • Tterence

  Ik dat we maar met ze alle geen belasting moeten betalen

 • PPien

  Ik waardeer dat je de moeite neemt mensen van informatie te voorzien maar het zou dan wel sieren als deze dan ook volledig is. De Regeling Gezondheidszorg Asielzoekers is namelijk alleen van toepassing voor asielzoekers die in een AZC verblijven. Wat betekent dat ze hooguit enkele maanden gebruik kunnen maken van deze regeling. Nu wordt de suggestie gewekt dat ze hun volledige verblijf in Nederland onbeperkt gratis zorg hebben, wat niet het geval is.

  • Jjan

   re @piem. en daarna? verdienen ze dan direct zelf geld?

  • Mmischa

   Geen moeilijke vragen stellen Jan,zo ver had Piem nog niet nagedacht

 • HHeerkes

  Ik begreep dat veel vluchtelingen zelf ook aardig wat geld hebben. Begrijp dan ook niet waarom wij belastingbetalers alles moeten betalen. Ik vind het reëel dat zoals in Denemarken is voorgesteld diegene die geld hebben zelf ook mogen betalen en kostbaarheden moeten inleveren als compensatie voor het verblijf!

 • VVrouw

  Gratis wonen gratis zorgverzekering gratis tandarts gratis zwemles gratis schaatsles!!! Het is niet meer normaal!! En wij ons eigen kapot werken om de rotzooi iedere maand maar weer te betalen. Ik ga pvv stemmen hoop dat geert de macht krijgt en dat hij er iets aan gaat doen. Hij zegt tenminstte wat iedereen denkt over die buitelanders!!! Nu nog doen!!!!!!

  • Ee

   Wil je aub niet zeggen dat hij IEDEREEN vertegenwoordigd?? Gelukkig zijn er veel mensen die heel anders denken dan de mensen die het nodig vinden op dit forum haatdragend te reageren!! Mensen die nog wel medegevoel en mededogen voor anderen kunnen opbrengen en niet uit het oog zijn verloren hoe goed we het eigenlijk hebben, ondanks al dat gezeur. Hoe vaak ben jij deze week bang geweest voor kogels, bombardementen, of wellicht van je bed te worden gelicht en de marteldood tegemoet te zien!!??

  • AAnne

   Wat een onzin om kogels, bombardementen en marteldood erbij te halen als het over de stroom asielzoekers gaat die de afgelopen maanden Europa overspoelden. De echte slachtoffers van de genoemde ellendige praktijken zijn de achterblijvers in Syrië, maar wat er hier binnenkomt zijn allemaal jonge gezonde kerels. Laat jij je familie achter als je op de vlucht bent voor genoemd geweld? Ga jij door vijf, zes, zeven veilige landen trekken als je echt op de vlucht bent, om vervolgens eisen te gaan stellen en de opvang af te kraken, of zou je dolblij zijn als je veilig in het eerste de beste veilige land bent aangekomen? Wat nu de grenzen overspoeld zijn geen oorlogsslachtoffers maar gelukszoekers, op zoek naar een beter leven en de honingpot waar wij allemaal krom voor mogen liggen en langer voor door moeten werken. Laten die lui hun land gaan verdedigen en opbouwen, of moeten onze mannen dat weer doen, terwijl de gelukszoekers hier zelf hun hand komen ophouden. Ik heb mijn buik meer dan vol van het asielzoekersgezemel en degenen die weigeren in te zien dat het niet normaal is dat de stroom maar duurt en duurt terwijl de oorlog in Syrië al jaren aan de gang is. Neem eens een kijkje in een asielzoekerscentrum, het merendeel komt uit landen waar het veilig is, Kosovo, Servië, Albanië, Macedonië, en het overgrote deel komt uit NoordAfrikaanse landen waar niets aan de hand is. Gelukszoekers dus die zich stukje bij beetje steeds meer gaan toeeigenen. En wij maar inleveren voor die lui!

  • RRobin

   Denk dat ze daar in Albanië geen last van hebben maar ze zijn oververtegenwoordigd bij de Asielzoekers.

   Niet iedereen is haatzaaiend zoals jij propageert.
   Deze mensen zijn gefrustreerd omdat ze zich in de steek gelaten voelen door hun regering waar ze op gestemd hebben.
   Er zitten behoorlijk wat schrijnende gevallen tussen als je beter leest dus van mij mag je je linkse praatjes wel even indammen om wanhopige Nederlandse burgers zonder uitzicht op een beter leven neer te zetten als haatzaaiers.

   Daaaaag!

 • PPascal

  Ik ga mij denk ik ook aanmelden als asielzoeker! Ik kan maar niet bedrijpen dat er mensen zijn die begrip voor deze mensen kunnen opbrengen. Dit kost Nederland de kop en door dit handjevol mensen blijven de vluchtelingen maar denken dat ze welkom zijn hier! Hij mag soms rare uitspraken hebben, maar ik blijf pvv stemmen!

  • EE

   Doe dat, maar kies dan voor alles he. Wees dan ook stoer en ga in een oorlogsgebied wonen, verlies je kinderen, je huis, je veiligheid. Succes!!

  • VVerlinden alois

   Waarom zou die mens in een oorlogsgebied moeten gaan wonen ,omdat hij vind dat Nederland aan de nederlander behoort? Wat voor een van de pot gerukte uispraak is dit weer ,neem uw blauwe pillekes of laat je opnemen ,mss is het nog niet te laat. Alhoewel

  • ,,,,,,

   Ouderen en fam wat daar mee laten liggen verpauperen lezen !!! PGBs wordenen niet uitbetaald aan nederlanders WMO ook niet gereserveerd voor vluchtelingen ontmoediging beleid niet reageren op mails ze laten eigen volk dood gaan !!

 • Jjack b

  Waar gaat dit heen ongelooflijk. Ik moet alle eindjes aan elkaar knopen en ik heb een boven modaal salaris .. nu begrijp ik waar mij. 52% loonbelasting heen gaat . Ongelooflijk gaat echt nergens meer over.

  • Ee

   Ik heb ook een bovenmodaal inkomen, heb dus het afgelopen jaar meebetaald aan de zorgkosten van al deze mensen op het forum die zo lopen te schreeuwen en te zeuren. Een chronisch zieke kost de maatschappij ook heeeeel veel geld. En ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen want ik geloof in het solidariteitsprincipe. Het percentage van de zorgkosten dat naar de asielzoekers gaat is heel klein hoor als je het afzet tegen de totale zorgkosten. En nee, ik ben niet rijk, heb geen gevulde spaarpot en sta geregeld rood hoor!

  • VVerlinden alois

   En omdat jij knettergek bent met uw linkse sprookjes ,moet iedereen met of tegen zijn goesting maar meebetalen aan deze opera?doe uw oogkleppen toch eens af ,of werk je in de asielindustrie?

 • FFrancisco

  Als een vluchteling bij een particulier in woont maar niet een asielaanvraag doet. Heeft die dan ook recht op medische zorg bij een ongeval of ziekte?

  Mogen vluchtelingen die geen asielaanvraag hebben, wel werken voor een particulier, zonder dat er risico’s zijn voor de particulier dat hij een boete moet betalen, of zorgkosten als er een ongeval plaats vindt?

  Als vluchtelingen niet mogen werken, dan moeten ze gaan zwerven. Is er een informatiepunt wat precies de regels zijn?

 • PPeter

  Vraag mij af wie hier in dit K…. land nu eigenlijk getraumatiseerd zijn door al dit soort idiote regelingen? In ieder geval niet de “vluchtelingen”, dat is wel duidelijk! Eigen risico afschaffen voor iedereen! Dat is wel zo eerlijk!! Kom op kamer stel hier eens vragen over en haal de anti-discriminatie wet er dan ook eens bij!

 • Ppiet

  Dat komt goed uit het eigen risico omhoog dan zal ook de rest duurder worden, en moslim worden we dan ook nog.
  Mensen van andere landen mogen 3 maanden op vakantie en krijgen het ook nog betaald.
  Ik fijn betalen voor de tandarts en nog beter is kan niet meer op vakantie maar mensen van een ander land wel, raar raar hoe kan dat.
  Dank je wel regering ik hoop dat De schepper er een eind aan zal maken aan deze rotzooi.

 • VVrouw

  Het is toch van de zotte dat het voor vluchtelingen allemaal gratis is! Terwijl een gezin met kinderen een half maandsalaris kwijt is aan zorgkosten waar zijn ze toch mee bezig!!!! Begin eerst eens je eigen volk te steunen kabinet!!!! Zoveel armoede onder hardwerkende mensen

 • BB

  Als de verplichte verzekering nu eens wordt afgeschaft? Als dit komt te vervallen dan heb je een echte marktwerking want mensen kunnen dan ook nee zeggen en moeten verzekeraars scherp blijven.

  • MM.

   Als dat zou gebeuren zou het alleen maar duurder worden, omdat mensen die vrijwel nooit wat hebben(die meer betalen dan dat ze terug krijgen) zichzelf niet meer zouden verzekeren en mensen die vaak gebruik maken van hun zorgverzekering en juist geld kosten, blijven wel verzekerd. Dus zal de prijs dan nog verder omhoog gaan om geen verlies te maken

 • GGer

  Het wordt nu echt eens tijd dat wij hier eens wat aan doen. Dit kunnen we alleen doen door ze genadeloos af te straffen bij de eerstvolgende verkiezingen. Dan laten wij de politici is in de kou staan. Laat je niet verleiden door de FOOI die ze ons dan zeker weer zullen beloven, dan zitten we weer in hetzelfde schuitje. Wees standvastig.

 • JJ.E.

  Geerts Johny. Ik word ziek van jouw achterbaksheid. Je weet helemaal niet hoe het was in Syrië. Als je als gast in dat land was (tot maart 2010) was je echt gast. Syrië heeft in het verleden millioenen vluchtelingen opgenomen. Niemand kwam om van de honger. Dat een handjevol terorristen roet in het eten gooit kan de gewone Syrische burger niets aan doen. Steek je hand eens in eigen boezem.

  • AA.R.

   JE, hou je gewoon bij de feiten. Niet emotioneel worden. Feit is dat veel mensen nu al moeite hebben om hun premie te betalen. Dat is geen haat of jaloezie, dat is de harde realiteit.

  • Mmagda

   Wat zou je zeggen van de gezinnen hier in Nederland die al jaren naar de voedselbank moeten om dat ze anders ook niet te eten hebben voor hun kinderen, dus hou op met dat dwaze gedoe, eerst je eigen volk helpen die hebben zich een slag in de Ronte gewerkt, hallo!!!!!!!

 • JJ.E.

  Misselmakende, egoïstische en jaloerse reacties lees ik hier. Hoor net dat er een vluchteling al een maand in haar eigen bloed ligt door een baarmoederprobleem. Die ligt gewoon langzaam dood te gaan. De “toegewezen” verpleegkundige voerde niks uit. Zelfs haar bed wordt niet verschoond. Ze kunnen niet eens hun eigen was doen. Zulke dingen doe je met een hond nog niet eens. Zelfs niet als het een ander zijn hond is. Allemaal het gevolg van jullie haatcampagnes. Dan kleeft er bloed aan jullie handen. Net ontvangen: in het ziekenhuis stuurden ze haar weg met 20 pilletjes NAPROXEN. Iedere vrouw die dit heeft meegemaakt weet dat ze gecureteerd moet worden. Een aantal Nederlanders rennen naar een arts als ze een sneetje in hun vinger hebben. De betreffende instanties zijn met mij nog niet klaar. Ik schaam me rot een Nederlander te zijn. Toen ik jaren geleden in Syrië een medisch probleem had werd ik volledig gratis geholpen. Ben Amsterdammer van geboorte om het even duidelijk te maken.

  • TT.D

   J.E
   En wat heb jij toen gedaan voor deze mevrouw ?
   Het gaat hier niet over haatstokers het gaat hier over ; een oplossing te vinden of advies te krijgen . Toch ??

  • EE

   Helemaal mee eens: zorgkosten lopen uit de hand omdat mensen voor niets naar de dokter rennen!

  • VVerlinden alois

   Ga dan toch terug in syrie wonen alsje beschaamd bent nederlander te zijn ,weinig nederlanders gaan je missen met zo n mentaliteit doei

 • MMulder

  Hoe kom ik hier ook voor in aanmerking? Dit is de wereld op zijn kop. We betalen ons scheel en krijgen het minst, vreemd land is Nederland toch pffff

  • EE

   Je komt er al voor in aanmerking hoor, je hebt namelijk een verzekering en waarschijnlijk ook nog zorgtoeslag. Daarnaast ben je waarschijnlijk, gezien je achternaam, gezegend met het leven en wonen in een veilig, oorlogsvrij land. Stoppen met zeuren dus! Zeg eens eerlijk, zou jij jouw positie willen ruilen met de vluchteling die alles heeft achter moeten laten en ellende heeft meegemaakt zie wij ons niet eens kunnen voorstellen?

 • GGina

  Tja, hoe kweek je discriminatie in dit land. Zo langzamerhand is het ook geen wonder meer, dat Nederlanders in opstand komen. Hoeveel mensen zijn er niet, die het niet meer kunnen ophoesten. Kan me voorstellen, dat er heel veel mensen zijn die niet meer naar een tandarts of dokter willen. Het is gewoon niet meer te betalen.

 • HHenny Hilbrink

  Ja ik heb een vraag : Vanmorgen heb ik besloten om asielzoeker te worden want ik wil ook gratis zorg , wonen en verder gratis lensonderhoud . Kunt u er voor zorgen dat ik de status van asielzoeker krijg .

  • EE

   Dus je besluit dan ook te leven in constante angst, je huis plat te laten bombarderen, over de lijken te klimmen als je op straat loopt, voortdurend bang te zijn dat een kogel jou of jouw kinderen treft en het ook niet erg te vinden als een of andere gestoorde idioot besluit dat jij niet voldoet aan zijn normen en je kop er afhakt???? Besef toch eens dat het merendeel van de vluchtelingen afschuwelijke ervaringen met zich mee brengt. En bedenk is hoe het moet zijn als je je eigen huis en haard moet verlaten en moet inruilen voor een onzekere toekomst! Hoe arm we onszelf misschien ook vinden, we zijn eindeloos veel rijker dan vele aardbewoners, domweg omdat we in vrede kunnen leven, een luxe die we veel meer zouden moeten koesteren en anderen ook veel meer zouden moeten gunnen!

 • SStruik

  Ik kon de zorg niet betalen kwam in de vgz dubbel betalen alle eindjes aan elkaar gebonden ik kwam in de wia en niemand die mij hielp heb veel medicijnen nodig dus volgend jaar eigen risico betalen kom je weer in de problemen ik weet niet wat Nederland loos is kijk hier eens naar de burgers die kunnen het ook niet meer dus waar staan wij nergens ik heb niks tegen die vluchtelingen maar trek iedereen gelijk het is zo oneerlijk hier in Nederland lopen mensen die het gebit niet kunnen betalen en hebben geen tanden in doe daar wat aan ik kan mij daar zo kwaad overmaken

 • Yy berens

  schandalig mijn kleinzoon moest met spoed geopereerd worden omdat hij niet meer kon plassen het gatjes was te klein naar 2x op eerste hulp geweest te zijn en chateter geplaats vond de dokter het niet meer verantwoord en wilde meteen opereren leeftijd kleinzoon 6 jaar rekening 850,00 ook de eerst hulp moesten we betalen en dan zeggen ze in nederland goede zorg maar niet voor ons en onze kinderen of kleinkinderen nee alleen maar voor mensen die uit anderen landen komen zeggen als je tegen de vluchtenlingen bent ben je discriminerend maar degene die gediscrimineerd worden dat zijn wij in ons eigen land wij zijn geen democraties land meer nee wand de enige die iets te zeggen hebben zijn mensen die het niet snappen maar zelf wel overal van profiteren zoals jaren wachtgeld krijgen is er een die uit de regering is gestapt en zijn wachtgeld terug heeft gegeven nee ze zijn zo sociaal als ik een fout maak in mijn bedrijf word ik daar voor gestraft maar als iemand van de regering een fout maakt die niet door de beugel kan of een of anderen hoog geplaatsten directeur krijgen ze nog geld mee dit is nederland van nu verschrikkelijk dus wilders zet hem op mijn stem heb je

  • MMeesters

   Een paar punten, komma’s en hoofdletters zouden op zijn plaats zijn… dit is niet meer te volgen.

  • Mmonica

   Ondanks het feit dat er geen punten en komma’s staan begrijp ik de brief heel goed. Misschien een oudere die weinig scholing heeft gehad, maar toch even haar zegje wilde doen?

  • VVerlinden alois

   Ja meester,mss eens een dokter bezoeken voor uw dyslexie?

  • HHenny Hilbrink

   Berens kom op we gaan asielzoekers worden dan krijgen we het mooi allemaal voor niets .

  • BBertus

   Als je denkt dat Wilders dit gaat oplossen dan kom je bedrogen uit. Wilders is iemand die alleen maar veel blèrt en niets uitvoert. Intussen heeft deze man ons als belastingbetalers klauwen vol geld gekost doordat hij constant bewaakt worden. Een grote bek lost niets op en oeverloos gelul ook niet. Dat geld had beter bij de zorg kunnen worden gedaan, was dat misschien goedkoper geworden.

  • EErmina

   Nou sorry hoor, laat ik nou precies hetzelfde hebben gehad met mijn zoontje en mijn verzekering heeft de rekening gewoon betaald. Oooh ja, en ik ben geen vluchteling. Het ligt aan uw verzekering.

 • Ggerdien

  belachelijk zit zelf in de bijstand heb 4x beroerte gehad als het allemaal zo door ga kan ik volgend jaar niks meer heb jarenlang gewerkt kijk wat heb ik nu geen geld dat is typisch nederland eerst zorgen voor anderen dan pas voor de nederlanders wij moetewn rollatror zelk kopen en bril hun krihgen dat zo maar volgend jaar geen ziekenfonds meer kan ik niet betalen

  • HHenny Hilbrink

   Gerdien zo gaat het bij mij ook plus dat ik er nog eens Progressieve MS bij heb gekregen en als je kijkt wat ik per maand aan medicatie bij moet betalen niet normaal meer

 • Ppaula

  Ik vind het schandalig. Ik heb iedere dag pijn en dat moet volgens de dokter onderzocht worden. dat betekent dat ik een eigen risico moet betalen en dat geld heb ik niet. Ik moet van 900 euro in de maand zien rond te komen. Heb meer dan 800 euro aan vaste lasten. Dus tel maar op…er blijft niets over. dus ga ik maar niet naar het ziekenhuis en de asielzoekers, die nooit een bijdrage hebben geleverd aan deze maatschappij, krijgen alles vergoed. Het is gewoon een schande

  • HHenny Hilbrink

   Paula dan had je maar net als ik asielzoeker moeten worden .

  • Mmarjoleintje

   paula ik geef je helemaal gelijk hoor ook ik moet alles zelf betalen als zogenaamde RIJKE nederlander met minimuminkom ik ben het zooooo beu ook!

 • Ddineke

  Wij Nederlanders. Moeten. Ook maar eens stoppen te betalen. Dit is toch van de zotte. Gratis bioscoop. Gratis. Voor. En wij krijgen wij gratis. Net niks. Dit is nou puur discriminatie. Nederlanders kunnen barsten

 • DDuitser

  Ik ben Duitser, 20 jaar geleden hier gekomen. Ik heb hier gestudeert, de eerste 5 jaren stond op mijn verblijfsvergunning : “kan geen aanspraak maken op sociale middelen” en zo hoort het ook. Werk gevonden en gebleven. Ik ben eigenlijk links, maar in dit punt niet, want dit is gewoon discriminatie van de eigen bevolking tegenover azielzoekers. Dat azielzoekers geholpen moeten worden, prima, maar de eigen bevilking dan?

 • Jjantje

  Geweldig dit land. Asielzoekers hoeven niets te betalen en krijgen ook nog een woning en 40 euro per dag per persoon. En mensen die door de crisis in de ww zijn en niet alles kunnen betalen en mensen die al acht jaar op een woning wachten. Sta op Nederlanders en allemaal naar DEN HAAG. . Wilders heeft gelijk en laat hem maar premier worden.

  • PP

   Van my mag Wilders gisteren al premier worden. Hy zal het veel beter doen als wat er nu zit. Dit is een zooitje zo. Ons helemaal financieel uitkleden. Huisarts word volgend jaar ook al 10 euro voor gerekend als je daarheen moet. Dus op alle fronten niet meer te betalen. En menr of mevr asielzoeker mag er gratis gebruik van maken. Weg met dit kabinet!!!! Ze zyn gek geworden. En Wilders…..neem jy het roer maar over

  • Jjo

   helemaal mee eens ik ben een chronich zieken ik moet vaak naar de dokter en ziekenhuis en ja wilders moet nu maar eens aan de beurt zijn maar zolang er zoveel stomme nederlanders zijn die de vluchtelingen met open armen ontvangen bereiken wij niks

  • Mmarjoleintje

   jaaaa deden we dat maar eens maar het is nog niet slecht genoeg wacht maar over 6 jaar dan gaan de oogjes wel open maar dan is het waarschijnlijk niet meer op te lossen helaas

  • EE

   Wilders = gevaarlijk!!!!! Verharding leidt niet tot oplossingen. Wilders roept van alles maar heeft NIETS gepresteerd tot op heden, schreeuwen is een stuk makkelijker dan regeren hoor.

 • RRosemary

  Kan nu de zorg kosten al niet meer betalen
  schandalig dat de asiel zoekers de kosten niet hoeven te betalen dit is allemaal zo krom in ons land.

  • RRegina

   Je bent maar een Nederlander en krijg geen €40 (per persoon per dag)
   Zij betalen geen ziekenkosten

 • LLeo

  wij betalen wel wat meer,enz enz enz nog jaren

 • Hhans

  Nou ik zal jullie een tip geven gewoon uit de balkon schreeuwen dat je doorgedraaid bent dan komen ze je helpen en je zegt dat je niet in orde bent

 • CC

  5% meer loon en eenmalige uitkering van 500 euro voor oa kabinet uit potje pensioenfonds. De rest van nederland ook 5% en 500 euro eenmalige uitkering? Ehhhh uit potje van de zorg? Krygen we tenminste nog iets terug waarvoor we ons de laatste jaren al scheel aan betalen. En kunnen wy tenminste van dat geld ook eens naar een specialist in ziekenhuis of tandarts gaan. Dat zit er nu niet in. Nu is het alleen maar veeeel te hoge kosten zorg betalen. Want wees eerlyk het is toch niet normaal meer dat wy zorg gedwongen moeten myden met alle gevolgen van dien en wel verplicht die veel te hoge premie betalen en alle asielzoekers op kosten van ons naar ziekenhuis tandarts en weet ik veel waar allemaal heen. Het moet toch niet gekker worden hier. Dit vraagt natuurlyk om problemen. Daar kan je op wachten. Die eigen bydrage/risico die moet echt geschrapt worden. Dat is gewoon niet te doen. Er zyn zoveeeeel mensen die niet eens 40 euro per week hebben en dan moet daar ook nog die eigen bydrage/risico van af. Dat gaat gewoon niet. Daardoor kryg je wanbetalers. Niet omdat ze niet willen betalen maar omdat ze het gewoon niet hebben. Die lyst “wanbetalers” zal de komende tyd wel explosief groeien. Fout van de Nederlandse bevolking? NEE die fout ligt by het kabinet. Als zy willen dat de premie EN eigen bydrage/ risico betaald word….geef de mensen onderaan dan meer toeslag en niet maar een paar euro meer want daar heb je niks aan. Premie met 10 euro omhoog per maand maar toeslag slechts 5 euro. Dat schiet niet op

 • Ddirk

  Onze regering heeft Nederland in de uitverkoop gezet dan krijg je dat

  • SSjaak

   Klopt

 • SSamantha

  Kijk dat echte vluchtelingen geholpen moeten worden oke,maar help ook de eigen mensen in nood,die mogen niet in de kou komen te staan!
  Ik lees nu net dat in Duitsland een vrouw na 23 jaar uit haar huurwoning is gezet,omdat er vluchtelingen in moeten.Hoe krom kan het zijn.Heel gek.

 • JJ.C.L.Bant

  Ik heb een wia uitkering van 1100 euro netto per maand en ik verzorg ook mn 2 kinderen maar, ik moet gewoon alles betalen en krijg mijn medicijnen die me 150 euro per maand kosten niet eens vergoed terwijl, deze medische noodzaak zijn. Dan volgend jaar weer een verhoging van t eigen risico. …..wat hier gebeurt is een schande voor de verzekeringsmaatschappij en voor hun eigen klanten maar ook voor de Nederlandse regering die zo hun eigen volk de grond intrapt

  • AA

   Ja en de premie ook met 120 hoorde ik al en 10 euro hogere bydrage. Dat is alweer 130 meer tov dit jaar. Ze moeten eens ophouden met al onze centjes in te pikken. Het is wel genoeg geweest. Over een paar jaar is de zorgpremie net zo duur per maand als de huur van je huis. Schandalig. We worden hier financieel gewoon geheel uitgekleed. En dan gratis zorg geven aan asielzoekers en de rekening op onze nek en dan zorgpersoneel die een betere cao hebben met verhoging salaris ach…..ook op onze nek. Leuk is dat zeg. Dat ze meer salaris krygen is prima maar zou yoch beter zyn als de regering daar potjes voor aanlegt en dat niet op onze nek drukt allemaal

  • Jjan

   ik moet gewoon werken voor die 1100 euro.
   vaag he??

 • SSteef

  En al die Nederlanders die het niet meer kunnen betalen? De ouderen van ons land die door de hoge kosten gewoonweg niet meer naar de dokter durven omdat ze het niet kunnen betalen?? Hoe zit het daarmee? Het is niet normaal dat hier Nederlandse mensen met een gezin en kinderen hun premie niet kunnen voldoen en ook nog naar de voedselbank moeten om te kunnen leven. En de staat geeft weer miljoenen uit aan mensen die hierheen komen en die eigenlijk in hun eigen regio ook opgevangen kunnen worden. Ik betaal niks geen premie meer! Gewoon uit protest. Waarom wij hardwerkende Nederlanders wel en ook nog eens ons belasting geld verkwansellen aan gelukszoekers. Ik zeg niet dat ze dat allemaal zijn maar de problemen zijn nog maar net begonnen. Wanneer gaan de ogen in Den Haag nu eens open

 • Kkuffars

  en wie zijn de schuldigen?
  dat was jij die bleef stemmen op mensen die deze handel drijvende hield.
  zal niet lang duren of de NL-der zal zelf vluchteling zijn.
  en hoe zit het met als syrie veilig is.
  naaah die uitkering is zoet.

  • BBabs

   en anders krijgen ze vast wel een oprot premie en een uitkering terwijl ze daar zitten :p

  • Mmarjoleintje

   ja ze belazeren de boel gewoon keihard ik kan het weten!

  • Bbea60

   niet alleen de mensen die op dit kabinet en de gevestigde partijen bleven stemmen, ook de mensen die steen en been klagen dat dit kabinet en de eu zo slecht zijn maar dan te lui of te beroerd zijn om op de dag van verkiezingen uit hun stoel te komen om een vakje rood te kleuren!

  • Wwanda

   Ja dat klopt…. ze krijgen een levenslange oprot premie (een maandelijkse uitkering), ze komen in aanmerking wanneer ze een NL uitkering meer dan 1 jaar ontvangen, dit is beloning voor slecht gedraag natuurlijk…. ik ken mensen uit voormalig Joegoslavië die met zo’n regeling zijn terug gekeerd naar eigen land! ….en ze leven lang en gelukkig…. en ze hoeven niet te werken… en ze noemen Nederlanders : gekke Henkie’s …. en wij moeten tot onze 67 blijven wachten op een uitkering.

 • Aadri

  Vind ik niet normaal meer, Leg dit maar eens uit aan de mensen die hun premie ( die VERPLICHT is ,) niet of nauwelijks meer kunnen opbrengen

 • Ccorrie

  Sorry wat vergeten,in mijn stad zitten duizend vluchtelingen,nu is het hier kermis kan zelf kleinkind nog geen 10euro geven maar vluchtelingen stonden vanaf de eerste dag bij de gokkasten en in de actracties

  • SSteef

   Is dat toeval Corrie, want ik heb het ook gezien. Ze zitten hier nog geen 2 weken en al problemen bij de Lidl en op tankstation. Met excuus we begrijpen de taal niet…

 • Ccorrie

  Geen wonder dat de buitenlanders denken dat hier de straten met goud geplaveid zijn,krijgen gratis simkaart waarmee ze gauw het thuisfront inlichten wat hier gratis is,ben 63 5jaar geleden geen werk meer na 40jaar gewerkt nu parttime werk met aanvullende uitkering krijg 900euro per maand als alles betaalt is houd ik geen cent over,kan nog wat besparen op all in one en misschien wat verzekeringen wegdoen bespaar dan 70euro wie o wie betaalt mijn verzekering en eigen bijdrage kan ik tenminste wat fruit en verse groente kopen,

  • RRobbert

   Corrie, ik krijg helemaal niets. Ik moet overal voor werken. Het enige dat jij kunt doen is huilen dat je niet genoeg krijgt van de overheid. Wat maakt jouw dan zoveel beter dan die uitkeringstrekkende vluchtelingen?

  • EE.

   Als jy niets krygt Robbert dan heb je je portemonnee dik genoeg om het te kunnen betalen. Dat heeft jammergenoeg niet iedereen. Die reactie van jou op Corrie dat kan wel een beetje anders nietwaar? 40 jaar werkverleden heeft ze en werkt nu partime met aanvulling. Dus ik vind die reactie van jou zeer ongepast naar Corrie toe en het klopt gewoon niet wat je zegt. Lees goed wat ze schryft en denk goed na voordat je terug reageert op iemand. Het moet natuurlyk wel kloppen wat je zegt. Deze keer zit je er dus flink naast

  • DDick

   Beste Robbert,
   Als ik b.v. In Syrië zou wonen en elke dag kans op een bom op mijn hoofd, zou ik ook vluchten naar een veilige plek . Maar om dan precies in het kleine Nederland terecht te komen en alles gratis krijgen (de meeste hebben geld genoeg) en als dank een grote mond en eisen stellen gaat mij iets te ver. Schaam je om corrie op haar leeftijd zo te bejegenen

  • Ppetra

   lees toch eens goed,Corrie heeft 40 jaar gewerkt en werd toen ontslagen. Daarom is zij beter dan jij Robbert!!

  • LLouis

   Robbert ,mss dat Corry 40 jaar gewerkt heeft en nog steeds part time werkt ,is dat geen verschil. Kankeraar

  • Ggerdien

   idd corry heb zelf nu 852 euro per maand kan net amper mijn hoofd boven water houden wat ik nu heb gehad heb ik ook niet om gevraagd 4x beroerte suikerziekte ontstoken alvleesklier
   heb lang moeten wachten voor ik werd afgekeurd wil tussen wal en schip deze mensen krijgen alles oke echte vluchteling oke maar dit is een ware volksverhuizing

 • EElexina

  Mijn man en ik hebben overal gezondheid probleem maar wij durven niet naar de doctor gaan want eigen risico cost is te hoog! En wij zijn uitgeput door werken om belasting te betalen !!!

 • CCarla

  Sorry maar kan dit nietplaatsen. Wij werken onscrot en betalennons scheel aan van alles . De ouderen moeten in hun eigen poep en urune luggen want de zorg kost teveel. En die vluchtelingen krijgen gewoon alles. Absurt gewoon. Daar moeten wij dus gewoon voor jrom liggen je kan beter gewoin niks doen.

 • CC.E. Swart

  Ik was een maand niet verzekerd vorig jaar 2014 omdat iemand mijn Digi D gestolen had en mij uitgeschreven had uit het GBA daarna per 1 november gewoon weer verzekerd In december 3 dagen opgenomen geweest in het Erasmus MC en nu Nu krijg ik de rekening voor die 3 dagen omdat ik in oktober niet verzekerd was. Ik ben hier al maanden tegen aan het vechten maar niemand helpt Ik heb nu een betalingsregeling gekregen want de rekening was ongeveer 2.500 Euro Ik ben 66 jaar en ik heb mijn hele leven betaald en nu krijgt iedereen die hier binnenkomt maar een gratis verzekering. Kan ik die ook krijgen.

  • MMW

   Beste C.E. Swart,

   Als ik in uw schoenen stond, zou ik toch juridisch advies inwinnen.
   Als u via een juridisch loket naar een advocaat gaat, dan ontvangt u bij de meeste advocaten een korting op de eigen bijdrage voor de juridische kosten.
   Zijn uw inkomsten niet hoger dan bijstandsniveau of alleen AOW, dan kunt u bij de meeste gemeentes in aanmerking komen voor bijzondere bijstand voor de eigen bijdrage voor juridische hulp.

  • ZZorgverzekeringslijn

   Beste C.E Swart,

   Wij kunnen u onpartijdig advies geven over hoe u uw zorgverzekering kan herstellen. U kunt ons bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800 – 64 64 644. Wij vinden het prettig als u refereert aan het door u geplaatse bericht. Zorgverzekeringslijn.nl is een door het ministerie van VWS gesubsidieerd project.

   Groeten,
   Zorgverzekeringslijn.nl

 • Tthea

  Laten we nu niet elkaar uitschelden maar onderneem iets tegen de politiek die dit veroorzaken.
  respecteer voor en tegenstanders maar stuur een mail met u ongenoegen over dit onderwerp naar de politiek.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.