‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

Artikel door: Koen Kuijper - 511 reacties

‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

De duizenden vluchtelingen die uit Syrië en andere landen naar Nederland zijn gevlucht, kunnen hier rekenen op een gratis zorgverzekering, terwijl zij wachten op de uitslag van hun asielverzoek. Via de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) hebben vluchtelingen in principe recht op dezelfde medische zorg als Nederlanders met een basisverzekering. Hetzelfde geldt voor zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz). Ook zijn er speciale afspraken gemaakt over de vergoeding van tandheelkundige zorg. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft de uitvoering van de RZA sinds 2009 in handen gegeven van zorgverzekeraar Menzis.

Geen eigen risico

Naast het feit dat vluchtelingen geen premie betalen voor hun zorgverzekering, hoeven zij, gezien hun beperkte financiële middelen, ook geen eigen risico of eigen bijdrages te betalen. Denk daarbij aan het verplichte eigen risico voor ziekenhuiszorg en geneesmiddelen of de eigen bijdrage voor gehoortoestellen en ADHD-medicijnen. Alle basiszorg wordt dus volledig gedekt zonder tussenkomst van eigen betalingen. Tijdens Prinsjesdag werd door het kabinet bekend gemaakt dat voor Nederlanders de zorgpremie in 2016 omhoog gaat met jaarlijks ongeveer 92 euro en dat het wettelijk eigen risico stijgt naar 385 euro.

Tandarts

Op basis van de RZA kunnen veel asielzoekers gebruik maken van tandheelkundige zorg. Zo kunnen alle vluchtelingen, jonger dan 18 jaar, rekenen op een vergoeding van de meeste tandheelkundige behandelingen, behalve kroon- en burgwerk en orthodontie. Volwassenen hebben recht op een vergoeding van 250 euro per jaar voor behandelingen die vermeld staan op de Noodhulplijst van de RZA. Hiertoe behoren bijvoorbeeld consulten, röntgenfoto’s, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandelingen en kunstgebitten. Indien de behandeling duurder is dan het maximumbedrag, kan er via een aanvraag bij Menzis COA aanspraak worden gemaakt op een hogere vergoeding.

511 reacties

 • LL.van schijndel

  Wf wie wordt er nu gediscimineerd wij nl kunnen de zorg verzekering en eigen bij dragen niet meer betalen en al die geluk zoekers krijgen alles gratis vind je het gek dat het nl volk in op stand komt wordt nou is wakker of ben ik alleen maar dom dit kan en mag niet veel nl naar de voetselbank en ta volk dat moorden verkrachten diefstal pleegt krijgt er nog geld bij nou van mij mogen ze op de vvd pvda d66 een bom er op gooie wij worden zelf gediscimineerd en anders niks

 • Ddoorsnee werkende nederlander

  Belachelijk de nederlandse regering moet zich diep schamen!!!! Als je al niet anti vluchtelingen was wordt je het met zo n beleid vanzelf wel!!! Wij betalen wel weer….ik ben die lui allemaal zo zat bah bah kots ervan

 • HHans

  Ik word ook vluchteling in Nederland

 • MMichael

  Ben chronisch ziek en loop al 6 jaar met een noodprotese rond die zal htjes aan het vergaan is ik ga bewust al niet meer naar een specialist en medicijnen die ik voorgeschreven heb gekregen gebruik ik ook al niet meer omdat ik het gewoon niet meer kan betalen en dan lees je dat ze alles cadeau krijgen pfff… ga mezelf ook maar aanmelden als vluchteling denk ik

 • Ccarmen

  alles wordt voor hun betaald, en het grootste gros, wat een heleboel niet eens door hebben, is helemaal niet zo zielig zoals ze denken. Meer dan de helft wat hier komt, is economisch migrant die hier voor de voorzieningen komen, en hun paspoorten voor de tijd allang weggesmeten hebben.
  En dan is het nog maar de vraag hoeveel IS strijders er tussen zitten die zich vermommen als vluchteling? ik denk genoeg, maar dat zullen ze hier waarschijnlijk pas gaan inzien als het al te laat is.

 • CC.H.M. Putters

  Wij betalen dus hun ziektekosten

 • Aaad langerak

  Ik moet gedwongen uit de zorgverlening stappen anders kan ik de huur niet meer betalen en sta ik op straat. Dan maar geen zorg verzekering.

  • Ccarmen

   Groot gelijk. dat hebben we te danken aan dit fijne kabinet, alles wordt maar duurder, en het volk laten ze vierkant barsten. het is voor een heleboel mensen straks niet meer op te brengen, en als gevolg daarvan komen ze ook nog eens in de schulden, en als ze mensen dan ook nog eens hielpen, maar nee, de schulden worden wel zo verhoogd met incassokosten etc erbij op dat men er ook nooit weer uit komt. Het is een grote schande, landveraders zijn het. Ze stoppen liever alles in de asielzoekers, geluks zoekers beter gezegd die hier alles gratis en voor niets krijgen, en wij? wij moeten maar zien hoe we rond komen. Het is een grote SCHANDE, meer dan dat!!!!

  • Mmichel ahlers

   Dan krijg je boete
   En word het via cvz geregeld mag je tot je achterstand ingelopen bent 40% boete betalen elke maand
   Heet niet voor niets verplichte zorg verzekering

 • AAlice

  De eigen bydrage was in het leven geroepen om de mensen bewust te maken wat het allemaal kost. Daar zyn we nu allemaal wel bewust van. Het is nu tyd om zowel de eigen risico en eigen bydrage te laten varen en gewoon alleen een maandelykse premie. Was het in de ziekenfondstyd nog goed 30 gulden. Betaal je nu tegen de 140 om redelyk verzekerd te zyn. Mensen in een uitkering studenten jeugd vanaf 18 afgekeurden etc kunnen deze mega bedragen niet betalen. Logisch toch want daar is het inkomen ook helemaal niet naar. Zorg word gemeden met alle gevolgen van dien. Waar word die premie dan voor betaald? Precies…voor de mensen die dat wel kunnen. En dan…..de vluchtelingen gratis zorg waarom voor deze mensen wel en eigen bevolking met laag inkomen niet. We hebben allemaal recht op goede en betaalbare zorg toch? Dus ik vraag het kabinet met klem om de zorg voor iedereen betaalbaar te maken. Want dat is het nu toch echt niet. Maak het inkomensafhankelyk. Het is toch logisch dat mensen verbolgen zyn als ze lezen dat vluchtelingen gratis zorg krygen en eigen bevolking ook graag zorg wil maar niet gaan ivm eigen bydrage en eigen risico. We praten hier over twee bedragen he? Een eigen risico EN een eigen bydrage. 385+…. EN een maandelykse premie. Weg met die eigen bydrage en eigen risico het lykt er sterk op dat dat niet is om je bewust te maken van wat het kost maar om je weg te jagen. Wel verplichte premie om de verzekeraar een buffer te geven. Terwyl ze al meer hebben als de wettelyke norm maar geen zorg voor de nederlandse bevolking die het niet kunnen betalen. MAAK ZORG GEWOON WEER BETAALBAAR VOOR IEDEREEN. DAN ZAL ER OOK MEER BEGRIP ZYN VOOR DIT SOORT ZAKEN. Dat is er nu niet. En terecht ook

  • Aaad langerak

   Ik heb een inkomen van 1450 netto en een kind van twee jaar. Een huur van 730 euro. Ik kan de zorgpremie niet langer opbrengen. Dat betekent dat ik mijn werkloze vrouw en kind niet meer verzekerd zullen zijn als ik het niet meer kan betalen. Wat nu? Heeft er iemand een idee?

  • JJan

   Je vrouw achter de ramen zetten?

  • TThomas . M

   i.p.v 2 abonnementen maar 1….want als je vrouw toch niet werkt hoeft ze ook geen abbo voor mobieltje……kan tenslotte thuis via de wifi op internet…….kleinere auto……en dan all de bedragen die jij zegt……kindgebonden budget…..huursubsidie……zorgtoeslag…….
   volgens mij hoef jij niet te klaagen……
   en vrouw achter het ram is overdreven….maar ze kan heus wel werken…….

 • TTon Schatteleijn

  Hoe zit t met de inburgerings curcus Nederlands voor immigranten? De incasso bureau’s mogen hun aanmaningen dus meteen doorsturen naar het binnenhof want als je niet kunt lezen betaald Jan met de pet hier t allemaal wel! In naam van de koning! Laat ons niet lachen!⛔️

 • TTheo

  HET MOET NIET GEKKER WORDEN!! IK BETAAL MIJ BLAUW EN ALS GEPENSIONEERDE MOET IK NOG STEEDS VEEL BIJ BETALEN. !!!!

 • BBreebaart Nico

  Onze ziektenkostenpremie zijn nog maar pas omhoog gegaan en onze eigen risico ook , dit geeft al aan dat onze regering geen oog meer heeft van onze eigen Nederlanders, we worden bedonderd en de grond ingetrapt.
  Net als de gedetineerden , die genieten ook van het voordeel dat zij gratis zorg krijgen.
  Je zou bijna gaan denken was ik maar een van beiden dan scheelt dat heel wat in de kosten.
  In de ouderenzorg kun je beter een crimineel zijn , dan hebben die oude mensen een betere zorg dan wat zij nu hebben.
  Schandalig van ons kabinet Rute dat zij ons zo in de steek laten .

 • TThomas . M

  niet te filmen wat er alles gebeurt………
  idd…..het nederlandse volk moet de onkosten voor vluchtelingen ophoesten. En waar blijfen we zelfs…..
  overall lees je dat vluchtelingen verwelkomt worden met cadeautjes…..en iedereen find het maar goed……..maar……waar lees je over de mensen die er tegen zijn en dat er nu al NL vrouwen lastig gevallen worden…….nergens dus…..want dan pass komt nl in opstand……als het te laat is…….binnekort zijn er meer vluchtelingen hier in nl dan nederlanders zelf…..ja….en dan is het te laat. nl die met urgentie ingeschreven staan voor woonruimte worden nu weer op laatste plek gezet….want wij moeten eerst kijken dat de vluchtelingen het goed hebben.
  mischien moeten de nederlanders verhuizen na Syrië…..da staan de huizen nu leeg.

  DEN HAAG EN BRUSSEL
  EERST JE EIGEN MENSEN UIT DE SHIT HELPEN
  EN NIET IN DE SHIT OM DE REST VAN DE EU TE LAATEN ZIEN DAT WIJ ZOOOOO VEEL VOOR VLUCHTELINGEN DOEN.

 • JJess

  Ik vind het heel erg wat de mensen van daar overkomt ,en als mens ben je verplicht een medemens in nood te helpen .
  Maar niet voor elk wisse wasje hoeven we klaar te staan .De zorg kosten rijzen hier de pan uit .En elke Nederlander kan hier naar een tandarts of arts via de basis verzekering en jongeren tot 18 jaar krijgen hier ook volledige tandarts kosten vergoed .Zelf hoop ik nooit in zo’n situatie terecht te komen.Maar dat er vanuit Den Haag wat aan de dure zorg kosten gedaan moet worden ben ik mee eens .Iemand met het minimum inkomen betaald met dit systeem net zoveel als iemand met een vet salaris .vroeger had je ziekenfonds en particulier betalen naar draag kracht .

 • JJoey Schmidt

  Het Tokkie niveau wordt aardig hoog in Nederland , Op het moment dat deze mensen / vluchtelingen statushouder worden moeten ze gewoon net als jij en ik betalen , moeten we dan doen ze laten creperen ? We kunnen allemaal steen en been klagen dat de zorg onbetaalbaar wordt voor veel ( teveel) mensen met lagere inkomens maar dat heeft helemaal maar dan ook helemaal niks te maken met vluchtelingen , Het wordt tijd dat we als Nederlanders gewoon is opletten waar we op stemmen , en dan niet stemmen op partijen die alles willen privatiseren en ons de marktwerking door de strot duwen . Zou al een hoop ellende schelen . Hoeveel van jullie klagers hebben VVD , PVDA , gestemd ? of op de welbekende gedoogpartijtjes ? Het is de regering die ons pakt en de regeringen voor deze , Zullen we met zijn allen eerst even die 70 Miljard terughalen die uit de awbz gelden komen en nooit terug is gevloeid in de zorg ? !!! 70 MILJARD !!!!!!!! Kunnen we een hoop voor doen right ? Hoor ik helemaal niemand over , maar wel lekker makkelijk af blijven geven op die vluchtelingen ipv na blijven denken.

  Potverdikkeme nu heb ik ook al traag internet en een lekke band , man man man al die vluchtelingen het is niet eerlijk :)( Nederland Nederland wat ben je lelijk van dichtbij……………..

  • MMarjan De Jong

   Dank je wel voor deze reactie Joey! een nuance die nodig is. Wees blij met zijn allen, dat we in een land wonen waar dat kan! Dat mensen in nood opgevangen kunnen worden en dat zij dan ook indien nodig medische behandeling kunnen krijgen. En denk na voordat je met HOOFDLETTERS gaan reageren, spreek maar eens uit wat je schrijft, klinkt best lelijk…

  • KKoos vd Wilt

   @Joey Schmidt,

   Joey begint meteen over dat mensen met een andere mening tokkies zijn. Dan begint-ie te klagen over marktwerking. Zonder marktwerking zouden de premies nog hoger zijn. Het is hier niet de Soviet Unie. Daar werd geld uitgegeven aan dingen waar geen vraag naar was.

 • EElisa

  Begrijpelijk..vluchtelingen gratis zorg..maar wrang voor vele Nederlanders..ouderen n.l. Met alleen A.O.W.. ontvluchtten vaak de hoge zorgkosten..nemen liever voor pijntjes kwalen..goedkopere middeltjes v.d.drogist I.p.v. Dure medicijnen met bijwerkingen..Treurig deze Regering..hoogste tijd voor ‘n geheel ander + soeverein beleid.!!!

 • GGT Samaroudis

  Dat de vluchtelingen waarmee Nederland nu mee word overspoeld recht hebben op medische zorg snapt elk mens. Maar dat de Nederlander steeds meer her vel over de neus wordt gehaald snapt niemand.
  Voorbeeld mijn zoon 24 jr zonder werk 500 euro uitkering betaald elke maand 140 euro zorgverzekering tel de eigen bijdrage per jaar daar bij op van 385 euro gedeeld door 12 mnd is 32 euro per mnd .140+32=172 -500 euro uitkering =327 euro om van te leven . Naar mijn bescheiden mening is het een kwestie van tijd tot dat dit borrelende kruidvat onder de autochtone Nederlanders met name jongeren ontploft

 • EEliza

  Schandalig ! Waneer komen we ‘ns in opstand ?!

 • DDe jong

  geen woorden voor!!! Hoe bizar, fantastische regering hebben wij.

 • RRoel du Pree

  Ik kan hier heel kort over zijn. Het wordt hoog tijd dat er koppen gaan rollen in politiek Den Haag!

 • GG Jaarsma

  Deze reactie is verwijderd

  • Gg.jaarsma

   Dit is dus wat Wilders bedoeld de waarheid wordt in de doofpot gestopt en mag niet gezegd worden

 • BBas

  Dat mensen geholpen moeten worden, okay.
  Ik lees uit de krant en andere bronnen dat deze “vluchtelingen” geld hebben betaald voor de overtocht, gemiddeld wat ik hoor €1100,00 tot €2500,00 .
  en dan moet ik maar begrijpen dat de zorgkosten voor onze nieuwe medebewoners deze zorg Gratis krijgen!!?
  ik zeg voor iedere inwoner van Nederland een Zorgpremie op maat, op basis van inkomen, met een minimum te betalen bedrag. Niet haalbaar dan De Zorg gratis voor iedereen, en wil je iets extra betaal je ook extra.

 • PP.v.schoten

  ik vind dat deze mensen geholpen moeten worden. De rekening moet niet voor nederland zijn maar voor Europa daar betalen we allemaal aan mee, onze wijze heren hebben daar zeker een potje voor.

 • TTineke

  Wie vindt dit nog redelijk en snapt het nog. In Nederland moet men steeds meer betalen aan zorg omdat dit steeds duurder wordt. Volgend jaar weer een hoger eigen risico en premie weer omhoog. Ook extra verzekering voor tandarts nodig. Indien men niet betalen kan dus ook geen zorg. Als ik voor mezelf spreek dan kan ik niet meer gebruik van de zorg maken omdat ik het allemaal niet meer kan betalen. ga niet meer naar de huisarts als ik mij niet goed voel omdat ik bang ben dat hij mij naar specialist in ziekenhuis zal sturen en dan moet ik eigen risico betalen en daar heb ik geen geld voor. Wel mag ik premies betalen eigen risico al omhoog geschroefd omdat ik op sociaal minimum zit en niks over heb. Mijn hele leven gewerkt en premies , belastingen betaald en nu begrijp ik niks meer van dit beleid hier in ons vaderland.

  • Mmandy

   In sommige gevallen kan het eigen risico worden vergoed via bijzondere bijstand. Misschien de moeite om even te informeren? De huisarts is sowieso gedekt in het basispakket, en van die eventuele verwijzing hoeft u natuurlijk geen gebruik te maken!

  • MMarc

   joh we worden al genaaid vanaf het begin met al die propaganda over boten en aangespoelde kinderen. Dat achteraf allemaal een hoax bleek te zijn. Ondertussen heeft niemand in de gaten dat in die landen iss die mensen op de boten hebben gezet, ze zijn helemaal niet uit hun eigen gegaan. Ook ondertussen zegt iss maar dolgraag te willen om europa te ‘veroveren’….. Ben ik nou de enigste die 1+1 kan optellen ??

  • Tthea

   Nee je hebt helemaal gelijk Marc ISS is al onder ons mee gestuurd met de vluchtelingen,in Duitsland zijn al velen mannen verdwenen in de opvang.
   En waarom denk je dat ze hun gezichten bedekken zodra er een camera in de buurt was?
   Onze veiligheidsdienst zegt dat we rustig kunnen slapen er zijn geen terroristen onder de vluchtelingen,hoe naïef kan je zijn

 • MMeesters

  Het is een grote misvatting om te zeggen dat ze te laf zijn om te vechten en dat ze hun vrouw en gezin achterlaten. Veel mannen met een gezin besluiten om hun vrouw en kinderen niet in gevaar te brengen door ze mee te nemen in een gammel bootje op de Middellandse Zee. Dan is veilger om tijdelijk in Turkije te blijven. Daarnaast is het veel te duur om een heel gezin mee te nemen naar Europa. Het sterkste gezinslid reist naar Europa en proberen van daaruit hun gezin over te brengen. Vergeet daarnaast niet dat deze mensen zijn gevlucht voor oorlog (bombardementen en IS) in hun eigen land!

  • AAnti meesters

   Waar baseert u deze informatie op? Bent u met ze mee gereisd ofzo. Rijke fantasie heeft u. Kijk eens wat vaker rond hier wat er aan verborgen ellende is

  • MMeesters

   Kijk eens naar de werkelijke cijfers, gegevens en onderzoeken op: unhcr.org. Daar baseer ik mijn informatie op. Geen gemekker over fantasie dus. Waar baseer u uw informatie eigenlijk op?! Mijn bronnen zijn tenminste solide.

  • Bbjasperse

   gevlucht en waarom niet naar Qatar. ik werk in ras laffan Qatar ik spreek hier met qataries over de vluchtelingen bij ons. deze mensen kunnen zo naar Qatar. hier kunnen ze onderdak en voeding krijgen maar willen niet naar Qatar reden is dat ze hier geen uitkering kunnen krijgen maar werken hier worden ze gelijk aan het werk gezet maar dat is wat ze niet willen werken. en hier is werk zat

  • FFeniks

   Precies, u slaat de spijker op zijn kop.

  • KKaaskop

   @bjasperse

   En 6500 dooie voor een potje voetbal.

  • Cchm.putters

   vergeet die laatste zin maar. ze laten hun gezin in de “onveilige” streek achter. ze moeten zich schamen. hun gezin is niet belangrijk, als ze het zelf maar beter krijgen.

  • AAli

   Nou ik heb als je goed die sites over vluchtelingen leest. Kom je een stukje tegen over dat de families van deze vluchteling gratis mogen afreizen naar nederland. Dus die komen er allemaal nog aan. Naast gratis zorg worden ze ook juridisch gratis bygestaan

  • MMm

   Als ze veilig in Turkije zijn hoeven ze toch niet die gevaarlijke overtocht te maken en kunnen ze fijn bij hun gezin blijven of ben ik nou gek? Ja dat ben ik want in Nederland heb je het qua geld etc beter dan Turkije, som van mij.

 • GGeerts Johny

  ongelooflijk hoe achterbaks , hypocriet jullie zijn …
  ik hoop een rechtse revolutie binnen kort !
  ik wordt er letterlijk misselijk van , kotsbeu die linkse mantel der liefde.
  wat zouden ze in Syrie doen als wij proberen over de grens te kruipen , waarschijnlijk ons hoofd afhakken !!!

  • Hhoppa

   VVD is rechts, niet links 😉

  • JJoey Schmidt

   Wordt kotsmisselijk van onnadenkende prutsers zoals jij , zou je graag met post.nl opsturen naar Syrie . Om je dan smekend en huilend terug te zien kruipen voor hulp . Ongelovelijk dat jij het snelste zaadje was…..

  • PPeter

   Daag landverrader,

   Ik word misselijk van al die post van jou! Het is wel degelijk waar dat het belang van de gewone nederlander boven dat van een zogenaamde “vluchteling” gesteld word. Als je je er nu eens een keer in verdiept ipv van zoveel poep uitkramen dan kom je erachter dat 90% van die zogenaamde “vluchtelingen” alleenstaande mannen zijn die ons (de gewone nederlander lees europeaan) bakken vol geld kosten! want inderdaad krijgen zij alles gratis een huis, zorg etc iets waar de nederlander zich blauw aan betaald of lang op moet wachten, bovendien bedreigen ze onze samenleving en maatschappij, maar ach sluit je ogen maar voor de waarheid en laat je lekker misleiden door alle huilie huilie emo tv, met al die huilende bn’ers over zogenaamd zielige mensen…. 1 groot complot en samenzwering!!

   slaap lekker blinde!

  • Ccarmen

   groot gelijk heb je.

   kom op mensen wordt wakker!!!!!!! zie de waarheid, en heb de waarheid lief!!!!!

  • BB

   Ik kan alleen maar zeggen dat ik het met de berichten eens ben. Ik hoop dat er ook velen in opstand komen en dit niet allemaal maar zo laten gebeuren zonder zelf actie te ondernemen. Daarom ga op 18 oktober naar den Haag en laat van je horen.

  • @@peter

   quote peter:Als je je er nu eens een keer in verdiept ipv van zoveel poep uitkramen dan kom je erachter dat 90% van die zogenaamde “vluchtelingen” alleenstaande mannen zijn die ons (de gewone nederlander lees europeaan) bakken vol geld kosten!
   je bent vergeten te vermelden met 12 jarige bruiden die ze hier met open armen accepteren

  • EErwin

   Ga jij lekker met ze samen wonen ga jij toch met ze mee terug.

 • JJordy

  Deze reactie is verwijderd

 • Llinda

  ik vind het echt niet normaal dat vluchteling gratis zorgverzekering krijg terwijl sommige nederlanders kunnen niet eens zelf betalen om naar de tandarts. gekke regering..
  zoals bejaarden die in de verzorginghuis terecht ze hebben aandacht vd zuster nodig maar omdat het gebrek vd personeel we hebben geen tijd voor hun. echt triest voor worden.

  • HHenny Hilbrink

   Ik ga asielzoeker worden dan krijg ik gratis zorg enz. en als het dan beter gaat in dit land dan word ik weer nederlander . Doe je ook mee om asielzoekertje te spelen ? Je krijgt er wel veel voor terug hoor en het is tijdelijk met een beetje geluk .

 • Mmandy123

  walgelijk vele mensen gaan al niet eens meer naar de tandarts omdat het gewoonweg te duur is en dan komen er wilde hordes asielzoekers die nog nooit van een afvalbak gehoord hebben ,want dat heb ik laatst in Duitsland wel gezien wat een puinhoop bergen afval tussen al die tenten wat een gekken wereld

 • RRik

  Te gek voor woorden.. zelf een betaal regeling moeten treffen en hun krijgen het voor niks.. wanneer staan we eens op!?

 • KKaatje

  verdrietig wordt ik ervan, ik ga niet naar de dokter en tandarts gewoon omdat ik het niet kan betalen, nog even en dan ben ik zelf een vluchteling in mijn eigen land.

  • Rroos

   Kaatje ben ik helemaal met je eens ik durf s.avonds de straat al niet meer op alleen en zover zullen ze ond krijgen

 • Jjanwouter

  Heel goed !

  Een goede gezondheid – goed gebit is voorwaarde voor alle volgende stappen

  uiteraard op kosten van ons allen
  rekening sturen heeft niet zoveel zin, denk ik

  jan wouter

 • Aannie

  te zot voor woorden ,hier zijn mensen die hun behandeling moeten staken omdat ze het niet meer kunnen betalen

 • MMarieJo

  In de kou laten staan vind ik ook niet nodig, maar zo pamperen, met alle zorg. Zou eerder zeggen, als ze heel erg tandpijn hebben helpen, dus het hoogst noodzakelijke. Zelf ook veel zelf moeten betalen, kan nergens zeggen, dit jaar zijn de kosten wat hoger, betaal even bij.

 • IIlona

  Nee daarom komt iedereen ook wij moeten ook krom liggen.Laat hun dan zien waar ze in terrecht komen en gewoon voor hun eigen mediache kosten op laten draaien.Hoeveel mensen in nl linnen de kosten ook niet betalen maar t word ze toch op se mouw gespelt.Weer meten met 2 maten

 • BBrenda bresser

  Wat een land.Krijg steeds meer de indruk dat we als melk koe dienen.Ben me baan bij de post nl kwijtgeraakt door klokkeluider te zijn uit belang voor alle nederlanders en ik word door niemand geholpen.Dit komt ons land binnen en alle deuren gaan open.Hoe lang gaan we dit nog pikken met z,n allen.Ik begrijp best dat mensen geholpen moeten worden maar hoe leg je dit de bevolking uit.Kijk naar de armoede in ons land.De oudere,werkelozen die te oud zijn om nog een baan te vinden,zieke mensen waarbij de medicijnen niet vergoed worden,mensen die de tandarts niet meer kunnen betalen,mensen die naar de voedselbank moeten.Kom maar op met de verkiezingen ik kan niet wachten!!!!!Laat jullie niet verleiden door allemaal beloftes je komt van een koude kermis thuis het is diep en diep triest hoe kan je de Nederlandse bevolking nog recht in de ogen kijken.Schande een ander woord heb ik er niet voor.

  • Ffer Flos

   uit het hart gesproken

  • HHenny Hilbrink

   Brenda Bresser ik erger me er al lang aan dat het overgrote deel van de Nederlanders lekker met de kont op de bank blijven zitten rn maar klagen op de site’s als Facebook enz. laten ze allemaal op staan de baricade op dan draait deze kl. regering wel bij .

 • JJosje

  Hoe kan ik de vluchtelingenstatus krijgen want dat wil ik ook allemaal krijgen. Ik moet het doen met 85 euro per week en kan de vaste lasten haast niet meer opbrengen. Ik wil volgend jaar ook de vergoedingen die een vluchteling krijgt want ik voel me heel erg in de kou gezet! Bedankt kabinet rozengeur en maneschijn. Stelletje hypocrieten.

  Om van voorzieningen gebruik te kunnen maken moet je eerst Nederlander zijn en volledig geïntegreerd. Dat is mijn stelwijze.
  En als ik nu vluchteling ben en naar die landen zou vluchten wacht mij dan ook al deze voorzieningen in dat land?

 • SSamantha

  Ik begrijp heel goed dat we de echte vluchtelingen niet in de kou kunnen laten staan,maar ik kan tandarts niet meer betalen,Moët nieuw plaatje,maar ondanks aanvullend verzekerd Moët ik voor gehele behandeling zelf €300 neertellen.Kan bepaalde medicijnen niet meer betalen,en Ben na 25 jaar heel erg hard werken wegbezuinigd in de Zorg.Als het zo doorgaat Moët ik straks ook om financiele redenen nog mijn huis uit.Wel erg krom toch vind ik.

  • Rrepelsteeltje

   precies hetzelfde probleem heb ik ook loop nu al een jaar met twee gaten in mn mond nog nooit eerder meegemaakt en dan is het wel zuur dat die zogenaamde vluchtelingen wel alles voor niks krijgen SCHIJT!kom op aan onze tolerantie zijn ook grenzen

 • Ccatharina

  Er zijn toch zoveel hoog opgeleide mensen onder de vluchtelingen, laten ze elkaar medisch bijstaan, zij kunnen elkaar ook verstaan en geef ze de medicijnen en verbandmiddelen die wanneer wij ze bij de apotheek inleveren toch ten onrechte venietigd worden. En geef de vrouwen DE PIL! Deze hoog opgeleide mensen beseffen anno 2015 helaas niet dat in deze benarde toestanden een kind verwekken even niet kan

  • HHenny Hilbrink

   Catharina helemaal waar ze kunnen elkaar op medisch gebied wel helpen en er zal ook wel een tandarts tussen zitten . Vrouwen steriliseren en mannen castreren .

 • Mmeriam

  dat zou niet kunnen wij moeten veel betalen en zij kunnen voor niks ik moet met 30 eruo per wwek ront komen en zij worden gratis op mijn kosten behandeld

 • DDumonsau

  wij zijn het pluk vee van dit kabinet.

 • Mmargriet

  Hebben wij Nederlanders hier dan iets over te zeggen Denk het niet wij moeten schijnbaar alles gewoon goed vinden Waar moet dit dan heen

  • Tteun snijder

   dit kan toch niet laat ze opdonderen Margriet

 • Aaaltje

  belachelijk wij maar betalen wordt niet gekeken of je het wel kunt ik heb een uitkering kan amper rondkomen en zulke mensen worden geholpen denk eens aan ons eigen volk ,er is veel armoede hier

 • SSaint Sr.

  Ik sta met een bek vol tanden…!!??

  • LLinda

   de mijne valt zo wat open.. foei foei waar is Nederland toch mee bezig..???? daar zijn wij straks de dupe van… let maar eens op..

  • Wwim

   Dan mag je hopen dat je tanden gezond blijven anders kunje zelf voor de kosten.op draaien

 • RRonny

  Dit gaat gegarandeerd gemengde gevoelens geven in dit land.En dan druk ik me nog zacht uit.

 • AA. Kruiswijk

  Je kan ze toch ook onmogelijk in de kou laten staan…

  • LLinda

   Nou ik liet ze mooi in de kou staan.. tis verdorie te gek voor woorden eigen volk moeten het wel uit zoeken .. en dan zeg jij .. je kan ze onmogelijk in de kou laten staan.. !!!!! weet je wel hoeveel armoe er in Nederland is.. mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen .. hun woningen moeten worden verkocht.. staan op straat geen werk ..en dan zeg jij.. je kan ze niet in de kou laten staan….? OMG

  • AA. Kruiswijk

   Deze mensen zijn gevlucht voor een hel in hun eigen land. Bombardementen, IS en ga zo maar door. Deze mensen moet je opvang bieden en zorg bieden (wanneer nodig).

  • Aa . van galen

   Onvoorstelbaar. De ene groep hoeft niets te betalen en de andere wel. Zo kweek je onrust in de samenleving.

  • Mmax

   Je weet niet wat je aanhaalt, van hun eigen rijke buurlanden hoor niets, maar hier zijn ze gek genoeg ! Wacht maar over een jaar of wat dan heb je wel IS voor je neus of zelfs erger. Hoop niet voor de jongere generatie !!!.

  • CChmankone

   Vluchteling,dat zijn ze misschien wel maar dan economische.

  • BBabs

   en een groot deel daarvan zijn jonge kerels, waarom blijven die niet daar om hun eigen land te verdedigen?

  • Ppiet

   Dat klopt die arme mensen vooral de kinderen, Als het aan mij lag ging ik ze halen dan zijn het tenminste nog mensen die wel uit de oorlogsgebieden komen.
   Nu komen er nog meer die profeteren en dan later ook nog langer dan 2 maanden op vakantie gaan.
   En wij mogen fijn thuis blijven en werken voor onze onkosten.
   Bedankt u ook niet ons goede kabinet die voor andere mensen ons kaal plukken, stop me daarna maar in de magnetron dan kunnen die buitenlanders mij ook nog op peuzelen.
   Smakelijk eten.

  • WWim

   Hee, ben je nou zon sufkop ,niet hier heen halen ,neeeee geef ze wapens die jongelui en laat ze vechten voor hun land zo dat die IC HET LAND WORDEN UIT GESCHOPT ,dit lijkt mij een veel beter idee ,dan hoef je je vrouw en kinderen ook niet achter te laten,in het oorlogs gebied .,hoe flink ben je?

  • Wwim

   Hoi linda ik vind dat je het juiste punt aan snijd wand die Rutt e maakt ons land kapot !!!

  • TTheo

   Dan gaan ze maar terug!!!

  • WW.van.Loon

   Kruiswijk ga even naar de dokter want er is iets goed mis in je hoofd…

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.