CZdirect komt per 2020 terug als zorgverzekering

Bart Koenraadt 4 reacties

CZdirect komt per 2020 terug als zorgverzekering. Eind vorig jaar werd bekend dat het online label van CZ omgedoopt zou worden tot Just. Een nieuw soort verzekeraar, die zich positioneerde als zorgverzekering die het net even anders ging aanpakken. Zij denken namelijk niet in vergoedingen, maar in risico’s.

Just blijft in 2020 ook gewoon bestaan als apart label van CZ, maar daar komt dus ook weer CZdirect bij als individuele zorgverzekering.

Voordelig

CZ weet alvast te melden dat de polis van CZdirect geen budgetpolis wordt, maar wel eentje waar je jezelf voordelig kunt verzekerden.

Vanaf 13 november is het dus weer mogelijk om jezelf daar te verzekeren voor 2020. Het verschil is echter dat CZdirect geen aparte website meer heeft, maar dat je de online polis gewoon bij CZ zelf kunt afsluiten.

De goedkope zorgverzekering van CZ wil zichzelf met de volgende drie pijlers onderscheiden van het huidige aanbod:

 1. Lage premie voor aanvullende verzekeringen
 2. Gratis toegang tot alle CZ services
 3. Kies zelf je huisarts en ziekenhuis

Meer aanvullende opties

De natura basisverzekering biedt voor volgend jaar vijf aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Daarmee wordt de keuze uitgebreid ten opzichte van toen CZdirect nog een apart label was, 2 jaar geleden.

De precieze invulling hiervan is nog niet bekend gemaakt.

De verwachting is dat CZdirect – omdat het een prijsvechter is – pas rond 12 november de premie en inhoud van de aanvullende pakketten bekend maakt. Dat is de uiterlijke datum dat alle verzekeraars de prijzen voor 2020 bekend moeten maken.

4 reacties

 • RRita Vermeersch

  begrijp ik het goed dat met deze verzekering het mogelijk is om de aanvullende verzekering 50 plus af te sluiten?

 • JJohan

  CZ hoeft de premie niet op de 12e te publiceren omdat het een nieuwe polis is. Nogal sneaky dus om so eerst te kunnen kijken wat de rest doet. Ik dacht dat er minder polissen zouden komen, maar CZ maakt er juist meer?

 • LLulu

  Is er al iets bekend over de dekking voor alternatieve geneeswijzen bij CZdirect?

 • TTom

  dat is goed nieuws, weer m’n oude vertrouwde verzekering terug

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.